התחברות

צפייה בגרסה מלאה : סוללת ליתיום - פצצה מתקתקת

עמודים : 1 2 [3] 4

גיא
14-03-20, 18:14
יש לי גם חשש מה לגבי טעינה. וכרגע טוען בבית ממטען של טיסנים. לוקח בערך 6 שעות.

יש לי bms עם מאזן תאים .. ועדיין ... [emoji3083]

Sent from my iPhone using Tapatalk

zivo
14-03-20, 21:48
משהו שעדיין לא קיבלתי לגביו תשובה ברורה ובטחון כלשהו היא סוגיית ההטענה מהרכב במצב נסיעה.

יש לי מצברון ליתיום מבית היוצר של zivo, בייעוד לחניונים ארוכים בשילוב טעינה סולרית.

מה שחסר לי התהליך הוא סוגיית בטחון הטעינה ברכב בנסיעה.
בטוח לטעינה בארגז הטנדר?
בטוח לטעינה בקבינה לרגלי הנוסע?

תקפיד על הצבעים של האנדרסון, כל עוד אתה עובד דרך DC2DC אתה מאוד מוגן (זה מגביל גם מתח וגם זרם).
אתה מודאג, תכניס את הכל למארז נוסף (ארגז 0.5?).
לא מספיק, תקשור על הקשתות של הארגז :-).
אצלי זה תקוע בטרופר מאחור, כבר שכחתי איפה :-)

סולי
17-03-20, 13:54
משהו שעדיין לא קיבלתי לגביו תשובה ברורה ובטחון כלשהו היא סוגיית ההטענה מהרכב במצב נסיעה.

יש לי מצברון ליתיום מבית היוצר של zivo, בייעוד לחניונים ארוכים בשילוב טעינה סולרית.

מה שחסר לי התהליך הוא סוגיית בטחון הטעינה ברכב בנסיעה.
בטוח לטעינה בארגז הטנדר?
בטוח לטעינה בקבינה לרגלי הנוסע?למה אתה מתקמצן עלינו? תעלה תמונות...

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

boaz avrahami
17-03-20, 16:25
רק תזכרו שיש איכויות שונות לסוללות.
אני מנחש שהסוללות שפורקו מרכב שיש לחלקנו כאן הן באיכות ויציבות הרבה יותר גבוה מסוללות סיניות עלומות או אפילו כאלה שלא יועדו לרכב נוסעים. רק אומר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

סולי
17-03-20, 17:35
אני רק שאלה,
בתצורה המדוברת של 3 תאים ניתן לקבל יכולת הפעלה של צרכן 220v?
...

חנן-ג'יפולוג
17-03-20, 17:56
עם ממיר 12-220? בוודאי.

סולי
17-03-20, 18:31
קיוויתי לקישור לרכישה.. (:

ד ו ר ו ן
18-03-20, 02:13
למה אתה מתקמצן עלינו? תעלה תמונות...

זיו העלה תמונות, זה דומה מאד.
ללא מעטפת נורמלית, זה עדיין נראה כמו מטען חבלה.. ועוד לא סידרתי מעטפת (שכנראה תהייה מאלומיניום 2ממ).

סולי
18-03-20, 08:42
הבנתי... חשבתי שעברת את שלב האריזה

erezgur
18-03-20, 09:54
שלישייה כזו נכנסת ברוחב של ארגז תחמושת ויש עוד מקום לכבלים, מתאימים, נורה, ממיר מתח קטן או כל ציוד עזר אחר שיהיה שימושי עם המצבר.
נדמה לי שיש תמונה בשרשור של sportage, אוכל לצלם בערב...

נשלח מהנייד

zivo
18-03-20, 10:09
זיו העלה תמונות, זה דומה מאד.
ללא מעטפת נורמלית, זה עדיין נראה כמו מטען חבלה.. ועוד לא סידרתי מעטפת (שכנראה תהייה מאלומיניום 2ממ).
דורון,
אתה יודע את דעתי, כל אחד מהתאים האלו סגור בתא נירוסטה, ולכן אני לא שמתי מארז.
אבל, אם אתה מחליט לשים מארז, תנסה לזקק לעצמך למה?
ואם השיקול זה שריפה, אז לדעתי ארגז פעולה עדיף על מארז אלומיניום (שיכול להדלק בעצמו?)

zivo
18-03-20, 10:15
רק תזכרו שיש איכויות שונות לסוללות.
אני מנחש שהסוללות שפורקו מרכב שיש לחלקנו כאן הן באיכות ויציבות הרבה יותר גבוה מסוללות סיניות עלומות או אפילו כאלה שלא יועדו לרכב נוסעים. רק אומר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
יש פה משתמש בשם דורון פ. , אני יודע שהוא הביא LIFEPO4 ממקור אמין, והוא מאוד מרוצה.
תפנו אליו.

ד ו ר ו ן
18-03-20, 10:23
דורון,
אתה יודע את דעתי, כל אחד מהתאים האלו סגור בתא נירוסטה, ולכן אני לא שמתי מארז.
אבל, אם אתה מחליט לשים מארז, תנסה לזקק לעצמך למה?
ואם השיקול זה שריפה, אז לדעתי ארגז פעולה עדיף על מארז אלומיניום (שיכול להדלק בעצמו?)
אריזה לטובת התקנת החיבורים והשקעים בצורה נקייה ומקובעת עם תויות.

אלומיניום בגלל יחס נפח משקל נמוך מאד, וכי יש לי חומר זמין.

לא זכרתי שהם בתיבת נירוסטה, אז אם כך, אחלה, וזה מצמצם את סכנת האינטרציה עם האלומיניום בבערה.

jakky
18-03-20, 14:36
אריזה לטובת התקנת החיבורים והשקעים בצורה נקייה ומקובעת עם תויות.

אלומיניום בגלל יחס נפח משקל נמוך מאד, וכי יש לי חומר זמין.

לא זכרתי שהם בתיבת נירוסטה, אז אם כך, אחלה, וזה מצמצם את סכנת האינטרציה עם האלומיניום בבערה.

חשוב לשים לב לפתחי פריקת לחץ בתאי הLEV40 שאתם משתמשים, לא לחסום אותם. ואם מכניסים הכל למארז, לוודא שגם הוא לא אטום ויש לאן לזגים לצאת במקרה של כשל

נעם

zivo
18-03-20, 20:10
בינתיים למי שמשתעמם.
https://insideevs.com/news/404544/sion-power-li-metal-batteries-420-whkg/amp/

פעם ראשונה שאני נתקל בהם.
רק בשביל הפורפורציה, זה למעלה מכפול אנרגיה לכל ק"ג סוללה לעומת הסוללות שאנחנו משחקים.
בקצב הזה, עוד שנתיים, שלוש, מצבר צרכנים יהיה בגודל של קופסת סיגריות :-)

סולי
21-03-20, 11:26
מעבדות לחרות :-)
זהו, נגמרה הדאגה, אפשר להשתמש בכל הצרכנים בלי חשבון ובלי דאגה.
ובנוסף, בונוס, בוסטר שמסוגל להניע משאית.
אני מניח שבטיולים הקרובים אני עוד אתעסק ואבדוק, אבל המטרה להגיע למצב של אפס דאגה והתעסקות.
ביום יום, הליתיום מחוץ לרכב. לוקח 5 דקות להכניס, להדק את הרצועה, ולחבר את החשמל.
אני מטעין בבית, אבל מהרגע שהליתיום ברכב, בזמן שהמנוע עובד, הליתיום נטען (במידת הצורך).
3 תאים, נותנים למעלה מ 35AH.

123817

אני לא רואה היכן הרכיב dc2dc... למען האמת לא ראיתי אותו גם במארז של גיא ודורון, ייתכן ופיספסתי?

בנוסף אשמח גם לייעוץ,
מארז 3 תאים, BMS, DC2DC.
שקע XT90 לטעינה מהרכב / מטען ייעודי בבית / שמיכה סולרית מתקפלת.
שקע XT90 לצריכה - הרכב, מערכת, תאורה, מקרר וכו'
שקע XT90 - סט כבלים להתנעה לעת חירום ישירות מהתאים.

תיאור שימוש -
א.יציאה לטיול, חיבור המארז לשקע XT90 לטעינה, אחרי DC2DC
ב. הגעה לחניון לילה,ניתוק שקע טעינה XT90, חיבור שקע XT90 לצרכנים, (בעצם מתחבר כבלים עבים קיימים שמזינים את כל האביזרים מאחורי הרכב לפני סוויץ') ניתוק המצבר עופרת הראשי ע"י ברז.
ג. יציאה מהחניון להמשך הטיול, ניתוק מארז האנרגיה משקע הצרכנים, חיבור לשקע טעינה, חיבור ברז של המצבר עופרת וחזרה לשגרה.

1. האם במצב ב' יהיה לי מתח בסוויץ ואוכל להפעיל מערכת ושאר צרכנים שנמצאים אחרי סוויץ'?
2. האם יש השגות, הערות, הארות , הזהרות וכו' על אופי השימוש הנ"ל..

zivo
21-03-20, 12:28
בכל ההתקנות שאני הייתי מעורב, ה DC2DC לא מחובר פיזית למארז (רק חשמלית).
יחידה עצמאית, ההחלטה האם להכניס לתוך מארז? אותו המארז? סתם לקבע.... כל אחד והפתרון שלו.

סולי
21-03-20, 12:51
אם נדייק .. בכל ההתקנות שמופיעות כאן.. מלבד של תא בודד של אסף. אחד עוד לא התקין את התאים באמת במארז.

אשמח אם כך לראות איך כן הותקן הdc2dcd....
וכמובן שאשמח לקבל חוות דעת על הצורך הספציפי שהצגתי. בעיקר לכל הממשק עם חשמל הרכב.

asafk
21-03-20, 13:15
מבחינתי, אורי - זה המארז וזו תהיה תכולתו.

על הדופן מחבר יציאה לצרכנים, אני מתלבט אם יעבור דרך CB של 20 אמפר או לא, מחבר כניסת מתח מכל מקור שהוא, ואולי מפסק ראשי .

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200321/1c10825d2e41904637c42fab99650efa.jpg

asafk
21-03-20, 13:19
התלבטות מסויימת שיש לי זה אולי לקחת את המארז הזה, ולשים בו גם את כל מה שראיתי וגם את כל הלוח חשמל צרכנים של הקמפר - יחידה אחת עם הזנה, מצבר, מנתקים וחיבוקים לכל הצרכנים.
זה מסוג הדברים שיהיה כדאי לעשות כשאבנה יום אחד את הקמפר מחדש.

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200321/cf87382794687e9ab0ee89236c278626.jpg

סולי
21-03-20, 14:14
אסף סחטיין!
תודה על השיתוף!

למה אתה מתכוון בcb?

נ.ב אשמח להכוונה לפרופיל שימוש שהצגתי למעלה..

asafk
21-03-20, 16:09
Circuit breaker

אסף.

zivo
21-03-20, 16:16
אסף,1 - ארגז תחמושת הוא אטום, פשוט תוריד את האטם, מבחינת איוורור זה יותר טוב מנשם נקודתי.
2- האביזרים הנלווים , DC2DC ו BMS מתחממים בזמן עבודה. צריך לשים לזה לב.
יכול להיות שאפשר להצמיד אותם לדופן בצורה כזו שתהפוך את הלימון ללימונדה, כלומר להשתמש בארגז כמפזר חום? אבל חייבים לחשוב ולבדוק, לא להתעלם.
3- אני חושב שאני מזהה את הדגם של הBMS אבל לא בטוח. אם אתה יכול, שים תמונה של הצד השני.
אם זה מה שאני חושב, יש לי נסיון לא טוב איתם.

סולי
21-03-20, 16:33
אסף,1 - ארגז תחמושת הוא אטום, פשוט תוריד את האטם, מבחינת איוורור זה יותר טוב מנשם נקודתי.
יכול להיות שאפשר להצמיד אותם לדופן בצורה כזו שתהפוך את הלימון ללימונדה, כלומר להשתמש בארגז כמפזר חום? אבל חייבים לחשוב ולבדוק, לא להתעלם.

אתם זוכרים שהמארזים הללו יעבדו לעיתים בסביבה שהטמפ הסביבתית כנראה יותר מ40-50מעלות?
התא מטען בטרופר בחנייה בקיץ מגיע לכמה מעלות בטיול?

1. חריצי אוורור בנקודה הגבוהה במארז היא מאסט לדעתי האישית, אפשר גם להחמיר וייצור חריצים גם בחלק התחתון כדי לעזור לחום להיפלט החוצה.
2. גם הכבלים מתחממים,
ודווקא שימוש בכבלים עבים מעבר לנדרש יפחיתו לדעתי בפליטת חום בתוך המארז.

אפשר לראות זאת בסרטון החל מדקה 8:30

https://youtu.be/5IPnQieycyA

asafk
21-03-20, 16:46
3- אני חושב שאני מזהה את הדגם של הBMS אבל לא בטוח. אם אתה יכול, שים תמונה של הצד השני.
אם זה מה שאני חושב, יש לי נסיון לא טוב איתם.אני מתכנן להצמיד אותם לדופן. את הBMS עם פד תרמי.

הדגם הוא זה:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200321/81f07ca196ef7785dc2f3e882eb903f7.jpg

אסף.

asafk
21-03-20, 17:06
אורי, שאלת לגבי הממשק לרכב.
אני משתמש ב BMS עם חיבור מופרד בין הטעינה לצרכנים. אם אתה רוצה חיבור "טיפשי" עם מפצל טעינה - כשהצרכנים מחוברים יחד עם כל צרכני הרכב, יש גם BMS עם חיבור משותף.
למשל
https://www.ebay.com/itm/323849828379

אסף.

zivo
21-03-20, 17:19
אסף,
אתה יכול בבקשה לשים תמונה של הצד השני.

asafk
21-03-20, 17:22
הנה...

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200321/3fb07e04115a7e9d6e6ff8b1533d5d6e.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200321/b62097fa8268b0544dfc958ba271c420.jpg

asafk
21-03-20, 17:31
אורי, הנה המעגל פיצול וחעבור לרכב בשבילך - עם BMS בעל חיבור יחיד ולא מפוצל.
הפיקוד לממסר לטובת הדוגמה הוא מנורת לחץ שמן. כשהיא נכבית הממסר נסגר. אפשר לממש גם עם נורת טעינה.
כשהמנוע מדומם הממסר פתוח הצרכנים ש'מעל' הDcDC מקבלים מתח מהמצבר ליתיום - 12.6 וולט. הצרכנים ש'מתחת' ל DcDC - מה הם מקבלים? לא יודע. אולי זיו בדק איך הוא מתנהג.
החשוב כאן הוא להבין שכאשר המנוע מונע והממסר סגור, הצרכנים ש'מתחת' ל DcDC יקבלו 14 וולט באיזה זרם שבא להם, ואלה שמעליו יקבלו 12.6 אבל אם הם צורכים יותר זרם ממה שה DcDc נותן, הם יימשכו את הזרם מהליתיום.
כלומר צריך להבין אם ה DcDc מאפשר זרימת זרם בשני הצדדים (לצד אחד כולל וויסות מתח) או לא.

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200321/45ce2ae5657af5390a63942ea20da48e.jpg

המשוטט
21-03-20, 18:05
מישהו עם גישה לציוד רפואי?

https://youtu.be/L43bArxyszU

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

zivo
21-03-20, 21:59
כלומר צריך להבין אם ה DcDc מאפשר זרימת זרם בשני הצדדים (לצד אחד כולל וויסות מתח) או לא.
אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200321/45ce2ae5657af5390a63942ea20da48e.jpg

לא, לא מאפשר.
ואני לא כל כך מבין את הציור שלך, יש לך שתי מקומות שכתוב צרכנים?
יש לך הגדרה לזרם מקסימלי שאתה צריך לצרכנים?

איל מ
21-03-20, 22:06
הוא הסביר למה פעמיים צרכנים.

asafk
21-03-20, 22:06
לא אני. זה אורי שאל. הוא רוצה לחבר את המצבר השני כך שכשהרכב עומד הוא זה שמספק חשמל לצרכני הרכב (לסוויץ') .
כתבתי צרכנים בשני מקומות עם שאלה - אם הממיר נותן לזרם לעבור לצרכנים מתחתיו או לא. ענית שלא.
אז אי אפשר לעשות את מה שאורי רוצה. הצרכנים של המצבר המשני והצרכנים של המצבר הראשי יהיו מופרדים ואם תפעיל רדיו כשהמנוע מדומם זה יהיה על חשבון מצבר ההתנעה.

אסף.

asafk
21-03-20, 22:09
ככה...

אסף. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200321/5d30ab61ee61ec2b6212abe83f5b9978.jpg

asafk
21-03-20, 22:12
וכמובן שבמקום ממסר אפשר (ורצוי לטעמי) להשתמש במפצל טעינה מבוסס דיודות כמו של surepower שיש אצלי בקמפר.

אסף.

סולי
21-03-20, 22:20
...אשמח גם לייעוץ,
מארז 3 תאים, BMS, DC2DC.
שקע XT90 לטעינה מהרכב / מטען ייעודי בבית / שמיכה סולרית מתקפלת.
שקע XT90 לצריכה - הרכב, מערכת, תאורה, מקרר וכו'
שקע XT90 - סט כבלים להתנעה לעת חירום ישירות מהתאים.

תיאור שימוש -
א.יציאה לטיול, חיבור המארז לשקע XT90 לטעינה, אחרי DC2DC
ב. הגעה לחניון לילה,ניתוק שקע טעינה XT90, חיבור שקע XT90 לצרכנים, (בעצם מתחבר כבלים עבים קיימים שמזינים את כל האביזרים מאחורי הרכב לפני סוויץ') ניתוק המצבר עופרת הראשי ע"י ברז.
ג. יציאה מהחניון להמשך הטיול, ניתוק מארז האנרגיה משקע הצרכנים, חיבור לשקע טעינה, חיבור ברז של המצבר עופרת וחזרה לשגרה.

1. האם במצב ב' יהיה לי מתח בסוויץ ואוכל להפעיל מערכת ושאר צרכנים שנמצאים אחרי סוויץ'?
2. האם יש השגות, הערות, הארות , הזהרות וכו' על אופי השימוש הנ"ל..לא אפשרי גם באופציה הידנית שהעלתי למעלה?
עם המצבר הראשי מנותק. המצבר צרכנים מחובר דרך כבלים עבים באחורי הרכב שהזינו את הצרכנים. אמור להיות חשמל עם סוויץ פתוח ..או שלא?

גיא
21-03-20, 22:20
לי יש במארז DC2DC לטעינה .. שלא יכנס מתח גבוה מידי.
BMS שלא יכנס זרם גבוה מידי + איזון תאים + הגבלת מתח לכל תא
שקע XT60 לצרכנים ולטעינה
שקע .. אברמסון או משהו כזה לקרוקודילים של ההתנעה

אצלם מחר, זה באוטו.

zivo
21-03-20, 22:34
אסף, בגדול, ההצעה השניה שלך, דומה לחיבור אצלי ( בהבדל קטן, שאתה ממתג ע"פ חישן לחץ, ואני על נורת טעינה. אבל זה פרט שולי).
לסידור הזה יש נקודה אחת שחשוב לענות עליה, וזו השאלה של הזרמים שאתה מצפה עבור הצרכנים (ולכן שאלתי).
במשך היום, שהרכב מונע, כל צריכה מעל 10A, תשתשמש המצבר, וגם אם זה לא עובר את ה 10A, אז קצב הטעינה יהיה, 10 פחות הצריכה.
כלומר, נגיד שבבוקר, אני מתחרע על המקרר (ארוחת בוקר, מכניס בקבוקים חדשים...) בחצי שעה עד שעה הראשונה, יש מצב שהמקרר יעבוד רצוף בפול הספק 6A, כלומר הטעינה תהיה רק 4A.
כאמור, אני בסדר עם זה ולכן בחרתי בתצורה הזו, אבל חשוב להבין את הנקודה.

asafk
21-03-20, 22:46
בשביל אורי זה יהיה בסדר.
אבל חשבתי על עוד אפשרות מעניינת.
את הפיצול לעשות על ידי ממסר DPDT שצד אחד שלו מנתק את המצבר הראשי מהמשני, והצד השני שלו מחובר בין היציאה של המצבר ליתיום לסוויצ' ולמצבר הראשי, מעביר את צרכני הרכב מהמצבר הראשי למצבר הצרכנים.

אסף.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200321/5a4ee34847a6499acd444f6b527c2df4.jpg

ד ו ר ו ן
21-03-20, 22:48
אפשר לנתק עם פיוז רב פעמי.

סולי
21-03-20, 23:21
או ברז כמו שכתבתי שיש כבר מורכב למצבר הראשי...?

asafk
21-03-20, 23:27
הוא לא ייבחר למה מחובר הסוויץ'.

אסף.

zivo
21-03-20, 23:31
אסף,
זו בהחלט אפשרות, אבל אני ממש לא אוהב את זה.
אם יש לך צרכנים כמו מקרר, חיבור כזה, אומר שבכל התנעה וכיבוי, הצרכנים יתנתקו ויחברו מחדש, זה לא בריא.

סולי
21-03-20, 23:31
הברז מנתק את הראשי.. בשלט.. מערכת קיימת ברכב.
אני מוסיף תקע xt90 לסט כבלים שרץ מהמצבר הראשי לצרכנים באחורי הרכב... התקע אני מחבר למארז בחנייה בחניון.

בבוקר, מנתק את מצבר הצרכנים ומחבר את המצבר הראשי.

נדב42
22-03-20, 09:19
אסף,
זו בהחלט אפשרות, אבל אני ממש לא אוהב את זה.
אם יש לך צרכנים כמו מקרר, חיבור כזה, אומר שבכל התנעה וכיבוי, הצרכנים יתנתקו ויחברו מחדש, זה לא בריא.מסכים.
אבל זה לא קשור לאופן המימוש אלא להחלטה העקרונית לנייד את הצרכנים ממצבר אחד לשני.

זה לא בריא בעיקר למקרר. אפשר לחפש אם קיים התקן דמוי UPS ל- 12V.

גיא
22-03-20, 09:25
מסכים.
אבל זה לא קשור לאופן המימוש אלא להחלטה העקרונית לנייד את הצרכנים ממצבר אחד לשני.

קוראים לזה קבל

נדב42
22-03-20, 09:32
קוראים לזה קבל

Sent from my iPhone using Tapatalkזה צריך להיות וואחד קבל כדי להחזיק מנוע של מדחס... או סוללה... בקיצור, מתחיל להסתבך.

אם כבר מצבר צרכנים, אז שיהיה מספיק גדול, שהצרכנים יהיו מחוברים אליו באופן קבוע, ושיוכל להיטען מהר כשמתניעים את הרכב.

סולי
22-03-20, 09:36
אני רוצה לשמור את האופציה לשלוף את המצבר לשימושים שונים גם מחוץ לרכב או בבית במקרה של הפסקת חשמל..

מקרר לא עובד גם ככה באינטרוולים?
עוצר וממשיך כל הזמן? מערכת.. תאורה... לא מכבים ומדליקים כל הזמן?

אגב.. בשרשור אחר ששאלתי לגבי מינוס לגוף העלתי הוראות התקנה למקרר ובהוראות מופיע כבל מסובסב וקבל:128034

zivo
22-03-20, 10:12
מסכים.

ההחלטה לנייד צרכנים בין המצברים , דוחפת אותך להתלבטות האם להפסיק כל פעם את הזרם או לבנות איזה מנגנון חכם ע"מ לשמור על רצף.

אני נסיתי להגיד שחכם יודע לא להכנס לבעיה שפיקח יודע איך לצאת ממנה.

נדב42
22-03-20, 10:18
אז אנחנו אומרים את אותו הדבר, גם זה מותר ...

סולי
22-03-20, 10:19
אתה יכול גם להתייחס ישירות במקום ססמאות וכינויים...

הצרכנים האלו גם ככה לא עובדים קבוע.. מטבעם... או שאני טועה?

zivo
22-03-20, 10:46
יאללה, בואו נדבר על עוד נקודה בפתרון השלם.
ברור לנו שיש איזה אביזר מיתוג (ריילי, דיודות...) שמחבר את כל המערכת של ה DC2DC והצרכנים למערכת חשמל הראשית של הרכב בזמן שהמנוע עובד (בהנחה שזו מערכת אוטמטית ולא ברז ידני). באופן טבעי והגיוני, האביזר מיתוג הזה, יהיה בתא המנוע.

בנוסף לכל האביזרים שהוזכרו פה, אני קניתי גם "ברז" כזה -
128036

https://www.ebay.com/itm/100A-Battery-Isolator-Master-Disconnect-Power-Cut-Off-Kill-Switch-Boat-Cars-Vans/152818215908?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649
וחיברתי אותו כך שהוא מגשר על אביזר המיתוג (הנ"ל).

למה זה טוב???
מאביזר המיתוג (אצלי זה ריילי בתא המנוע), יוצא כבל 10ממ"ר לאחורי הטרופר. באזור תא המטען יש פיצול, כבל אחד הולך למדחס, והשני הולך ל DC2DC.
כמו בשרטוט הראשון של אסף, אצלי כל הצרכנים מחוברים קבוע לליתיום, וה DC2DC מזין את הכל.
הברז הזה מאפשר לי כמה דברים -
1- במקרה של כשל באביזר המיתוג (בעיית פיקוד, ריילי שמתקלקל....)
2- במקרה שהליתיום נגמר, ויש לי עוד כמה שעות חניה, ואני רוצה להשתמש במצברים הראשים (טרופר, יש לי שניים).
3- במקרה שאני ממלא את המקרר ערב לפני טיול, ומשאיר אותו עובד בחניה.
4- במקרה שיש ארוע בבית וצריך עוד מקרר, ואני מתעצל להוציא את המקרר מהרכב (אצלי זו מגירה משולבת ברכב).
5- במקרה שתהיה בעיה בליתיום, אני יכול לנתק אותו, לעקוף את ה DC2DC, ולחבר את הקו שמגיע "מהברז" לצרכנים. במקרה הזה, בעיקר בגלל מקרר, אני צריך חשמל גם שהמנוע כבוי.

עבור כל המקרים האלו, אני פותח מכסה מנוע, וסוגר את "הברז" (שהרכב בחניה, הוא מחובר לטעינה, ולכן אין לי בעיה לצרוך זרם בחניה).

כאמור, זה לא אביזר חובה, אבל לדעתי זו "רשת בטחון" שטוב שיש אותה.

zivo
22-03-20, 11:02
אתה יכול גם להתייחס ישירות במקום ססמאות וכינויים...

הצרכנים האלו גם ככה לא עובדים קבוע.. מטבעם... או שאני טועה?

מקרר עובד במחזורי עבודה שלוקחים בחשבון את הזמן שלוקח למדחס לבנות לחץ והזמן שלוקח ללחץ הזה להתפרק בסוף מחזור (ע"מ שהמקרר לא יתחיל, מחדש, לעבוד תחת לחץ גבוה).
במזגן ביתי, שמחברים אותו לחשמל, יש השהייה, של בערך 2 דקות, שלא תתן למזגן להתחיל מיד לאחר חיבור לחשמל.
למקררים לרכב, לא לכולם יש את זה.
יתרה מזאת, בפתרון של אסף, מדובר בשבריר שניה של ריילי שמחליף מצב ( אתה דיברת איתי על פעולה ידנית אז זה יותר זמן), "ספייק" כזה של שבריר שניה, זה האוייב מס' אחד של מדחסים.

דרך אגב - זה נכון גם בבית. שהרשת של חברת חשמל מתחילה "להבהב", עדיף לכבות מזגנים.

סולי
22-03-20, 11:09
תודה על התגובה זיו,
אם אני מבין נכון גם בשימוש ידני אפשר להימנע מניתוק מוחלט.

מחברים את המארז לשקע צריכה ורק אחכ מנתקים את העופרת.

מה קורה כששניהם מחוברים ... ביחד והרכב מדומם (לזמן קצר.. לאחר החיבור אצלי הברז דרך battery brain שמנתק את המצבר עופרת בשלט רחוק) ... או מונע זו אחת מהסיטואציה שמהן אני חושש ומחכה להתייחסות.

zivo
22-03-20, 13:37
אורי,
אני אנסה לקצר- ליתיום יכול להיות פצצה מתקתקת....:-)
אתה רוצה לעשות ניסויים, בהצלחה.
אמרתי לך, וכתבתי פה כמה פעמים, לדעתי, ליתיום צריך להיות מחובר קבוע, ולא מתעסקים איתו בטיולים, לא נוגעים.

לגבי השאלה שלך, אי אפשר לענות מדוייק, כי חסרים הרבה פרטים ( כמה תאים ואיזה מתח יש ליתיום? המנוע עובד והמצבר על 14 וולט , או מנוע כבוי והמצבר על 12.6 וולט. כמה האוטו דליק? בנזין ? סולר?).
אבל בגדול, ובגלל שלהרבה אנשים פה יש נטיה לשים כבל מאוד עבה לצרכנים, זה יכול להיות סדרת ניסויים מעניינת.
בחלק מהמקרים, זה יעבור בלי בעיה, בחלק יהיה ניצוץ קטן, ובחלק , מן הסתם, ניצוץ גדול יותר.
לא יודע כמה האוטו שלך דליק, אז קשה לי להתייחס לחלק הזה.

מקווה שהתשובה ברורה.

asafk
22-03-20, 13:54
אני בגדול נגד כל המשחקים של חיבורים וניתוקים.
הצעתי זאת כאופציה לתפיסה המרחיבה (מדי לטעמי) של אורי.
מה שאני מתכוון ליישם בקמפר זה יחידת מצבר שמחוברת מצד אחד למערכת הטעינה דרך מפצל של surepower שכבר מותקן, ומצד שני יציאת צרכנים מוגבלת בזרם.
כל זמן שהמצבר מותקן ברכב הוא מחובר. מבודד מהמצבר הראשי. הצרכנים שלו מחוברים אליו והצרכנים של המצבר הראשי אליו.
זה מינימום התעסקות ומינימום חיבורים וניתוקים. יש אצלי כמות קטנה של צרכנים (יציאות מצית ויואסבי, תאורה, משאבת מים, ממיר 220 ) , אבל זה יעבוד טוב גם עם מקרר.

יש תמיד את האפשרות לקחת אותו כמו שהוא - לנתק שני מחברים - כמובן כשהצרכנים מכובים ואין טעינה. ואז אפשר להטעין אותו חיצונית, או לשים אותו על שולחן הפיקניק ולחבר אליו גרילנדה או ערכת קריוקי.

אסף.

asafk
22-03-20, 15:26
משעמם לי אז עוד אופציה לאורי -
ברז בורר מצברים של סירות. מחוברנבצד אחד למינוס של המצבר בצד שני ל P- של הbms של הליתיום. מגיעים לחניון מדוממים, מעבירים מזה לזה. בבוקר מעבירים חזרה מניעים ונוסעים.
את הC- והפלוס של המצבר ליתיום מעבירים דרך ה dcdc ודרך מפסק. ככה כשרוצים טעינה מרימים את המפסק וטוענים. צריך רק לשים לב לא להרים את המפסק כאשר המצבר הראשי מנותק. אפשר כמובן ליישם את המפסק הזה עם ממסר שיחבר אותו תמיד כשמחברים את המצבר הראשי.

והערה לסכנות והניצוצות - כשמחברים ומנתקים קונקטורים לא תחת עומס - אין שום סכנה. הרבה יותר מסוכן להשתמש במחברים לזרם לא מתאים או לא לטמפרטורה גבוהה מספיק, או בחוטים דקים מדי שמחממים את המחברים.

אסף.

סולי
24-03-20, 07:08
תודה על ההכוונה אסף, מבטיח לדווח כשנתקדם... יש לי תחושה שיקח המון זמן לרכיבים להגיע.

asafk
26-03-20, 19:52
אסף,
אתה יכול בבקשה לשים תמונה של הצד השני.מה אתה אומר, זיו? זה זה או לא?

אסף.

zivo
27-03-20, 00:21
מה אתה אומר, זיו? זה זה או לא?

אסף.
זה בוודאות לא אותו אחד בדיוק (שלך של 100A, ושלי 25A), אני לא מצליח לראות את המעגל כי יש עליו את האלומיניום של הקירור, אבל אני עדיין חושד שזה מאותה "המשפחה".
יש לי שתי "גוויות" כאלו בבית, ניתן לראות שאריות לבנות של הגריז קרור, שניהם שרופים -
128147
כמה תובנות -
1- בתחילת השירשורים האלו, הייתי בגישה של לשים בכוונה BMS חלש, שבמקרה של קצר, עדיף שהוא ישרף, וינתק את הזרם, אבל שלא יהיה עומס על הסוללה. היום אני חושב אחרת, אני מעדיף ללכת על BMS חזק, של 100A, ואני מוסיף נתיך של 30A על היציאה \ טעינה של הBMS. זמן התגובה של הנתיך מספיק מהיר כדי למנוע נזק או חימום של הליתיום. לעומת זאת, BMS של 25A, ב 10A (טעינה או פריקה), מתחיל להתחמם. זה לא היסטרי, אבל זה מצריך התייחסות וקרור. ל BMS של 100A יש לפחות פי שנים MOSFET , ואז, בזרמים של 10-25A, הם לא צריכים קרור, והם לא מתחממים.
2- עיקר ההרס של ה BMS , מקצרים רגעיים (הם נשרפים לפני שהפיוז בכלל מספיק להתחמם :-) ). זה לא קרה לי בשטח (אני נמנע מלשחק עם זה בשטח), אבל בבית, תוך כדי עבודות ומשחקים, קורה ששני חוטים משתפשים לרגע... ה BMS האלו נשרפים כמו זבובים.
דווקא BMS מהסוג ששמת בהתחלה, משהו כזה -
https://www.aliexpress.com/item/32961705432.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2 7424c4dOYwUXp
התגלה כהרבה יותר עמיד. יש לו הגנה נגד קצר, והוא באמת עומד בזה. תוסיף שהוא 100A, הוא גם לא מתחמם.
3- בגדול, יש BMS עם ג'וק (כמו זה ששמתי פה) ויש כאלו ללא. יש לי תחושה שאלו עם הג'וק, יותר איכותיים.
4- במצב , שגם הטובים יותר , עולים בזול (פחות מ $10), אני לא רואה סיבה לחסוך.
5- בכל המקרים ש BMS נשרפו והתקלקו לי, לעולם לא הייתה בעיה עם הליתיום, זה תמיד היה ה MOSFET של היציאה \ כניסה, ואז פשוט הטעינה \ פריקה נפסקת.
6- אם כבר יש לך את זה, אז תרכיב ותנסה.
7- הכי חשוב, מוקדם או מאוחר, באיזה שהוא ארוע בשטח, אתה תעשה קצר, אולי לשבריר שניה, אבל יהיה לך קצר. אם הקצר הזה שורף את הBMS אתה נשארה ללא מצבר צרכנים, ולכן -
- כמה שזה מפחיד, חבר את כל החוטים תראה שזה עובד... ותעשה קצר (שפשף את החוטים לשבריר שניה) BMS טוב צריך להפסיק את הזרם ולא להשרף. חלקם לא יחזרו לספק זרם עד שלא תנתק אותם מהמצבר (או שהוא יתרוקן), זה לא טוב (זה יכריח אותך לפתוח את הכל בשטח). אתה צריך להיות בטוח שהBMS עם הגנה אמיתית נגד קצרים, ושהוא לא מצריך ניתוק של המקור (ניתוק של עומס זה לגיטמי) ע"מ לחזור לעבוד. לא לפחד מהניסוי הזה, חובה. שזה עובד ותקין, אל תשקח להוסיף נתיך ( לא קיים בציורים ששמת פה לאורי).
- If worse come to worse..... יש לי יצאה, לא מבוקרת BMS לצרכי בוסטר, שקע אנדרסון 50A. כל חיבורי הצרכנים שלי (טעינה, DC2DC, צרכנים.) הם EC5. יש לי כבל אנדרסון ל EC5 זרוק במגירת כלים. עם הBMS מתקלקל, אני יכול לצרוך את הליתיום דרך המחבר הזה. צריך להיות עירניים, כי זה לא מגן בפני פריקת יתר וגם אין הגנת קצר, אבל לחרום, זה כבר הוכיח את עצמו.

asafk
27-03-20, 12:57
כמו שכתבתי מההתחלה - קניתי את שניהם ל 100 אמפר ושיהיה ,CB של 25 אמפר או משהו כזה ביציאה - אני מראש מעדיף ככה ואני שמח שהגענו לאותה תובנה.
המעגלים ששרפת מיועדים למארז בטריות עם כניסה ויציאה משותפת, ואם אני לא טועה גם הפלוס עובר דרכו. זה מראש נראה לי פחחות אמין. בסוג השני הBMS מעביר דרכו רק את המינוס.

ננסה...

אסף.

zivo
27-03-20, 14:09
אסף,
מסכימים, רק הערה אחת קטנה לגבי כניסה משותפת עם היציאה או חיבור נפרד.
עברתי על השרטוט החשמלי של המעגלים האלו, וזה נובע משיקול אחר לגמרי, העומסים בזרמים באמת גבוהים.
תשים לב, שרוב המעגלים עם הכניסות הנפרדות, תומכים גם בתצורה של כניסה דרך היציאה (אבל בפרט אתה תראה שני זרמי טעינה מירביים שונים). מאחר ואנחנו מדברים על BMS של 100A וטעינה של עד 10A, זה ממש לא רלוונטי.
בקיצור, מבחינת אמינות של הBMS זה לא מעניין.

לעומת זאת, תחשוב על התרחיש הבא -
יש לי DC2DC של 10A, בבוקר לאחר שהשתמשתי בליתיום אני מניע ונוסע.
מצד אחד יש לי מקרר שצורך בסביבות 4A ויש לי משאבת סיחרור של החימום מים, ויש משאבת מים שלפעמים עובדת , ומצד שני אני מטעין את הליתיום שהתרוקן בלילה.
אם יש לי BMS אם כניסה ויציאה נפרדים, אז ה DC2DC מחובר להזנה, וכל הצריכה של הצרכנים עוברת דרכו.
שארית הזרם (10A פחות מה שהולך לצרכנים) הולך לטעינה.
לעומת זאת, בחיבור טעינה פריקה משותף, הצרכנים לוקחים את חלקם ישירות מה DC2DC, ורק מה שנשאר עובר דרך ה BMS לטעינה.

זה מקטין עומסים על הBMS.
זה מגדיל אמינות - במקרה של כשל בBMS (ואז הוא לא מעביר כלום) , ברגע שאני מניע, כל הצרכנים מקבלים הזנה ישירה מה DC2DC.
זה מפשט את המארז, יש לי רק יציאה אחת (ולא שתיים).

בקיצור, למרות שהBMS שיש לי, תומכים בכניסה ויציאה נפרדת, אני מעדיף את ה MODE המשותף, חיבור יחיד.

My two cents

zivo
30-03-20, 23:25
מבחינתי, אורי - זה המארז וזו תהיה תכולתו.

על הדופן מחבר יציאה לצרכנים, אני מתלבט אם יעבור דרך CB של 20 אמפר או לא, מחבר כניסת מתח מכל מקור שהוא, ואולי מפסק ראשי .

אסף.

יאללה עיצבנתם :-) .
נזיפות למה אני נוסע בלי מארז, בטיחות וכו. עכשיו אסף עם איזה ארגז כתום של .....יות.
אז סגרתי גם את הפינה הזו.
ובגלל שאני לא עם טנדר, ולא קמפר, ומקום זה הדבר שהכי יקר, אז היתי צריך לעשות התאמות.
ה DC2DC נשאר בכוונה מחוץ למארז, לא רואה סיבה להכניס אותו פנימה, ולהתמודד עם הוצאת החום.

נדב42
30-03-20, 23:57
שכחת את הטיימר, ועדיף מכני [emoji16]

zivo
31-03-20, 00:20
לא צריך, מופעל מרחוק דרך הטלפון :)

סולי
31-03-20, 08:07
עבודה יפה!

גיא
31-03-20, 08:54
זה מזכיר לי.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200331/e25ae226f70ba5bb66166098611fbfac.jpg

ככה זה אצלי.

זה בסדר ?
אפשר לטעון מהאוטו ללא חשש ?

zivo
31-03-20, 10:38
זה מזכיר לי.

ככה זה אצלי.

זה בסדר ?
אפשר לטעון מהאוטו ללא חשש ?

לטעון, כנראה שכן (אני לא בטוח שאני מזהה את ה DC2DC ) אבל רק תקפיד שהוא מכוון למתח יציאה של 12.6V (בודקים מתח, במצב ללא עומס).
אם תשים קישור מאיפה קנית, אני אוכל להגיד יותר. אם אני מזהה נכון, זה BUCK ואתה תקבל זרם טעינה של לא יותר מ 4-5A , וככל שהליתיום יטען זה ירד.

לגבי שימוש - לא מבין מה אתה מנסה לעשות? אתה מתכוון לצרוך דרך הEC5? ישירות מהמצבר ללא ה BMS? למה? מה יעצור פריקת יתר?
מה יגן עלייך מזרמים משוגעים?

גיא
31-03-20, 11:19
הרעיון ( שעד כמה שאני זוכר מלפני שנה כששחקתי עם זה )
הוא, להשתמש ב EC5 רקעל מנת להתניע את האוטו במקרה כשל מצבר כללי ..

ה XT60 משמש לטעינה של המערך ולשימוש ( משיכה ) ממנו. ישנו BMS שאמור לפי הסינים לעצור את המשיכה כשהמתח יורד, כמו כן אמור לעצור את הטעינה כשהמתח עולה .. ישנו גם חיבור שאני לא בטוח בשמו JS משהו על מנת לאפשר טעינה מהמטען של הטיסנים ( איזון התאים ) הטעינה הראשית דרך ה XT60.

מעבר לזה ישנו DC2DC שמגביל את המתח שנכנס בזמן טעינה ל 12 וולט על מנת להגן על המערך בזמן טעינה מהאוטו שמגיע ל 14++

זה ממה שאני זוכר.

סולי
31-03-20, 11:24
"הרעיון ( שעד כמה שאני זוכר מלפני שנה כששחקתי עם זה )
הוא, להשתמש ב EC5 רקעל מנת להתניע את האוטו במקרה כשל מצבר כללי .. "

לא עדיף xt90 ? הec5 לא עמיד בכלל בחום.

zivo
31-03-20, 12:15
הרעיון ( שעד כמה שאני זוכר מלפני שנה כששחקתי עם זה )
הוא, להשתמש ב EC5 רקעל מנת להתניע את האוטו במקרה כשל מצבר כללי ..

ה XT60 משמש לטעינה של המערך ולשימוש ( משיכה ) ממנו. ישנו BMS שאמור לפי הסינים לעצור את המשיכה כשהמתח יורד, כמו כן אמור לעצור את הטעינה כשהמתח עולה .. ישנו גם חיבור שאני לא בטוח בשמו JS משהו על מנת לאפשר טעינה מהמטען של הטיסנים ( איזון התאים ) הטעינה הראשית דרך ה XT60.

מעבר לזה ישנו DC2DC שמגביל את המתח שנכנס בזמן טעינה ל 12 וולט על מנת להגן על המערך בזמן טעינה מהאוטו שמגיע ל 14++

זה ממה שאני זוכר.

גיא,
איפה \ איך אתה מחבר צרכנים? אתה לא יכול לצרוך דרך ה DC2DC (הוא חד כיווני).

לגבי התנעה, לדעתי, אדרסון עדיף. הוא עדיף ולו רק כי יותר קל להלחים לו כבל עבה.

zivo
31-03-20, 12:26

לא מבין את האמירות על עמידות בחום, אבל נקודה למחשבה (ולמה אני מעדיף EC5)-
XT, הפינים מגיעים כחלק מהמחבר, ושמלחימים, המחבר בתוך הפלסטיק.
ב EC, המחברים מגיעים בחוץ, ומכניסים לפלסטיק רק אחרי ההלחמה.
במיוחד שאנחנו מייצרים כבלים לזרתמים גבוהים, להתנעה למשל, אנחנו עובדים עם כבלים עבים (10ממ"ר), אני לא יודע איך אפשר להלחים, טוב!, כבל כזה, מבלי לחמם את האמאמא של הפין, ואז, שום פלסטיק, גם עמיד בחום, לא יחזיק.
פינים כאלו אני בכלל מחמם, עם הכבל, עם אש, ואז ממיס בדיל.
או לחלופין מלחם של 80-100 וואט, XT לא שורד את זה.

גיא
31-03-20, 12:31

לא צריך XT90 כי אני לא מגיע למשוך גם לא 60 אמפר .. יותר כמו 5-7 אמפר מזדמן.
מצד שני אני מושך 120 אמפר עם XT60 ולא קורה כלום ( לא מהסוללה הזאת )
ה EC5 זה מה שהגיע עם הקרוקודילים של הערכת התנעה שלא עבדה מעולם .. פשוט השתמשתי בזה. תכלס, עדיין לא יצא לי לבדוק אם זה באמת מניע משהו. אין סביבי שום רכב שלא הצליח להניע בגלל מצבר.

גיא,
איפה \ איך אתה מחבר צרכנים? אתה לא יכול לצרוך דרך ה DC2DC (הוא חד כיווני).

חד משמעית לא נכון, אני התנסיתי בשימוש של משיכת זרם / מתח מהסוללה דרך ה XT60 שמחובר דרך הDC2DC.

הוא לא התחמם מזה ( טעינה של סוללות לרחפנים בשטח ומקרר לכמה שעות על מנת לבדוק )

זה ה BMS לשלושה תאים
https://www.aliexpress.com/item/32949623871.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2 7424c4d636Etf

זה ה DC2DC
https://www.aliexpress.com/item/32758699224.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2 7424c4djkwBO3

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200331/853d378e35fb307729f4e069368fd545.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200331/643c2b0ea772e231366dcb2a5290d845.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200331/e500216d597fd5796d882e33a60f229c.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200331/0ca0f78377a9c928d9366ac2156f61f0.jpg

zivo
31-03-20, 14:18
ל

חד משמעית לא נכון, אני התנסיתי בשימוש של משיכת זרם / מתח מהסוללה דרך ה XT60 שמחובר דרך הDC2DC.

הוא לא התחמם מזה ( טעינה של סוללות לרחפנים בשטח ומקרר לכמה שעות על מנת לבדוק )

זה ה DC2DC
https://www.aliexpress.com/item/32758699224.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2 7424c4djkwBO3

1- הקישור ששמת, מביא למוצר אחר.
2- העובדה שאתה מצליח למשוך זרם חזרה דרך הDC2DC לא אומרת שזה תקין והוא מיועד לזה (וזה שהוא לא מתחמם, לא אומר שהוא בניצלות 100%, זה רק אומר שהוא מצליח לפזר את החום. אבל למה את ה רוצה את ההפסד הזה על הקו של הצריכה?).

ואני אחזיר אותך לכותרת של השירשור הזה - אכן ליתיום יכול לעשות חגיגות.
הסיבה שיצרני רכב, ועוד הרבה יצרנים של ציוד אחר, מרשים לעצמם להשתמש בליתיום, כי הם מקפידים על הפרטים הקטנים.
מתי ראית פעם אחרונה מכונית שהמצברים שלה נדלקים מעצמם? ניסת לחשוב כמה מחזורי טעינה המכוניות עוברות (כל בלימה)?!.
לעומת זאת כמה פעמים ראית כל מני צעצועים נטענים (אופנים, טיסנים...) נדלקים?
הכל בגלל אילתורים כאלו וכל מני קומבינציות של "זה עובד לי".

תראה לי מעגל מסחרי אחד!!! שעובד כך, ואני שם פה התנצלות בפונט 32, לוקח ממך את את המארז שלך ומתקתק אותו, הכל על חשבוני.
תחזור לשרטוטים שאסף שם פה לפני כמה ימים.

boaz avrahami
31-03-20, 14:26
פונט 32 לא עובר בטאפאטוק.
תחשוב על מחווה אחרת

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
31-03-20, 14:44
פונט 32 לא עובר בטאפאטוק.
תחשוב על מחווה אחרת

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

טאפאטוק זה לא הכל

חנן-ג'יפולוג
31-03-20, 15:20
בלי קשר להערות האחרונות בשרשור, אני מציע שמי שלא חייב את מלוא תכולת המצבר, בהמון מקרים זה המצב (לדוגמא-מצבר שמשמש להתנעת חירום ו/או לתאורה וטעינת סמארטפונים) , שלא יטען אותו מלא. אם מדובר בשלושה תאים אז 12-12.3 וולט זה מספיק טוב.

זה יוסיף גם אורך חיים, וגם בטיחות, במקרה שאחד הרכיבים מזייף קצת.

גיא
31-03-20, 16:35
1- הקישור ששמת, מביא למוצר אחר.

תראה לי מעגל מסחרי אחד!!! שעובד כך, ואני שם פה התנצלות בפונט 32, לוקח ממך את את המארז שלך ומתקתק אותו, הכל על חשבוני.
תחזור לשרטוטים שאסף שם פה לפני כמה ימים.

קבל התנצלותי ..

https://www.aliexpress.com/item/32686351317.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&&albagn=888888&albcp=9441086592&albag=98503410449&trgt=296904914040&crea=he32686351317&netw=u&device=c&albpg=296904914040&albpd=he32686351317&gclid=Cj0KCQjw1Iv0BRDaARIsAGTWD1tUvv_0Ue syOpT1BKVQNFypNUy5RhDybJq3KRquIR6wV1C7dS gRZWwaAlN-EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

ואתה מוזמן לקחת ולארגן את זה ולהחזיר גם בלי הוכחות .. למשל בגלל שכבר שלמתי על זה עם סט סוללות שקבלת :)

zivo
31-03-20, 18:45
קבל התנצלותי ..

https://www.aliexpress.com/item/32686351317.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&isdl=y&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&aff_platform=google&aff_short_key=UneMJZVf&&albagn=888888&albcp=9441086592&albag=98503410449&trgt=296904914040&crea=he32686351317&netw=u&device=c&albpg=296904914040&albpd=he32686351317&gclid=Cj0KCQjw1Iv0BRDaARIsAGTWD1tUvv_0Ue syOpT1BKVQNFypNUy5RhDybJq3KRquIR6wV1C7dS gRZWwaAlN-EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

ואתה מוזמן לקחת ולארגן את זה ולהחזיר גם בלי הוכחות .. למשל בגלל שכבר שלמתי על זה עם סט סוללות שקבלת :)

אתה מוזמן לקחת את הסוללות של יונדאי, אפילו הלחמתי להן חוטים (הן לא שוות כלום - 10AH בקושי) :-)

לגופו - שים לב שזה DC2DC STEP-DOWN שמיועד לזרם מכסימלי של 5A.
תחפש פה באחד השירשורים, כבר הסברתי פעם מה הבעיה של הסוג הזה.
נניח שבזמן שהרכב עובד, יש לך 14.2V, את הליתיום אתה רוצה להביא מעל 12V (עד 12.6V).
כלומר יש לך בערך 2V הבדל.
עכשיו תחזור למפרט בקישור ששמת-
INPUT -5-32
OUTPUT - 0.8-30
שים לב לפער בין 32 ל30. ע"מ לעבוד תקין, בעיקר בזרם המכסימלי, הDC2DC מפיל בסביבות 2V.
כלומר, תאורטית אתה לא יכול לעהגיע לליתיום טעון עד הסוף.
מה קורה בפרקטיקה?
בהתחלה, הליתיום נגיד על 11V, המצבר מספק 14.2V ואתה מטעין בזרם מלא (5A). ככל שהליתיום יטען, הפרש המתחים יקטן, ואז המערכת תכנס לאיזה תהליך של הקטנת הזרם (ע"מ להקטין את המפל מתח), בקיצור, מסביביות 11.8V (מקווה שאני זוכר נכון), ככל שהמתח יעלה, זרם הטעינה יקטן.
בקיצור, לטעון עם זה את הLEV40 ברכב, יקח הרבה זמן.
אם אתה כבר משקיע בפרוייקט כזה, תפרגן לעצמך DC2DC CONTINUE, לפחות כזה -
https://www.ebay.com/itm/10A-DC-DC-BUCK-BOOST-MODULE-STEP-DOWN-UP-5-30V-TO-1-30V-WITH-CURRENT-CONTRO-M7P7-/323928546121?hash=item4b6ba55b49

זה יתן לך בערך 5A טעינה קבועה.
אם אתה באמת רוצה להשקיע, מה שכמה אנשים פה קנו זה -
https://www.ebay.com/itm/DC-8-36V-to-12-6V-10A-126W-waterproof-solar-lithium-battery-charger/233501157098?hash=item365dc0e6ea:g:XRoAA OSwhe9eToeT

אין לי כח לחפש, אבל לי זה עלה 18-20$ (לא 75). זה אולי נראה יקר, אבל בהתחשב שזה כבר מגיע עם מארז ואטום למים, לדעתי זה שווה את ה 70 ש"ח ששילמנו.

ועדיין ללא שום קשר, אל תצרוך דרך ה DC2DC, זה עובד כי יש דיודת הגנה לכיוון ההפוך (flywheel, flyback) , אתה תנסה עם זרם קצת יותר גבוה (נגיד מקרר וטעינה של הסוללות טיסנים), זה ישרף.

גיא
31-03-20, 21:50
אפשרי ..

בהנחה שמשהו מגיע בכלל מהסינים ..

תודה.

zivo
01-04-20, 10:51
אפשרי ..

בהנחה שמשהו מגיע בכלל מהסינים ..

תודה.

בשבילך, יש להם מחסן קידמי בבנימינה.
דבר איתי בפרטי.

גיא
10-04-20, 11:25
אולי יעניין מישהו

ובינר בענייני מצברים

http://m.events.st.com/nl/jsp/m.jsp?c=%406kKvUu8KYyomNVIg2bixfSR9ySFn0 SSVdYmvAiYQvYs%3D&cid=stmDM27394&bid=287709326&uid=s3WkFbGy/QAEgBpSKeanxhqshV3hp5u8

asafk
14-04-20, 15:37
אני רוצה לבנות לתלת אופן מארז 24 וולט. אבל באתרים השונים יש bms ל6 תאים במבחר קטן מאוד.
דווקא יש הרבה שמוגדרים 24 וולט ל7 תאים.
מוזר?

אסף.

boaz avrahami
14-04-20, 16:43
אתה מתכוון לתאים המפורסמים?
כל תא מלא הוא 4.2 ולכן נראה לי שזה הכיוון

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200414/7150ba2516296bdcd813b58105f613a0.jpg

אתה יכול לטעון אותו ל 24 והוא לא חהיה מלא

ויש גם כזה

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200414/dd7d788e04d3d80363512334049e3e6d.jpg

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
14-04-20, 17:19
אני רוצה לבנות לתלת אופן מארז 24 וולט. אבל באתרים השונים יש bms ל6 תאים במבחר קטן מאוד.
דווקא יש הרבה שמוגדרים 24 וולט ל7 תאים.
מוזר?

אסף.

חפש טוב את האותיות הקטנות, זה כנראה מיועד ל LifePO4 (המתח המקסימלי 3.6)

asafk
14-04-20, 18:06
זה נראה עם נתונים מצויינים.
מישהו השתמש / מכיר?

https://www.ebay.com/itm/112968469127

אסף.

חנן-ג'יפולוג
14-04-20, 18:22
הנתונים נראים בסדר, אבל פדי החיבור של החוטים... קצת קשה להשתכנע שיכולים להחזיק 50 אמפר קבועים, אפילו ברמה הפיזית, של לא להיתלש כשמולחם אליהם חוט של 4-6 ממ"ר.

אולי אני טועה.

zivo
14-04-20, 18:52
הנתונים נראים בסדר, אבל פדי החיבור של החוטים... קצת קשה להשתכנע שיכולים להחזיק 50 אמפר קבועים, אפילו ברמה הפיזית, של לא להיתלש כשמולחם אליהם חוט של 4-6 ממ"ר.

אולי אני טועה.
תסתכל השרטוט, הצמה של החוטים (הדקים), זה רק לבלאנסר, ה 50A , זה חוטים אחרים.
אבל עדין, לדעתי, זה BMS שמחזיק 50A

חנן-ג'יפולוג
14-04-20, 19:15
לא דיברתי על החוטים הדקים, אלא על הפדים.

asafk
14-04-20, 19:59
אני מכוון לזה של ה30 אמפר. המנוע מושך פחות מ15 אמפר (250 וואט).

חוט הכי עבה שייכנס - כנראה 12
אסף.

zivo
14-04-20, 20:19
אסף,
פעם ראשונה שאני מסתכל על "המשפחה" הזו, כמה תובנות-

1- נראה לי קצת קטן בשביל ההצהרות של 30 ו 50A.
2-תסתכל טוב, יש טבלת נתונים, כתוב במפורש שהגנה מזרם יתר היא 20-23A.
3- אם אני מבין טוב (מהתמונות), הדגם של ה 30A עם שני MOSFET והדגם של של ה 50A עם 4, אין מה לחסוך את ה3$ הבדל, תקנה את ה50A , ואפילו תשקיע בזה שיש לו NTC (סנסור לחום), לא תשתמש, הלך דולר וחצי (אבל תחליט להוסיף, טוב שזה קיים).
4- שאתה מקבל אותו, שווה להסתכל על המעגל מלמטה, איזה עובי נחושת המעגל המודפס? בהחלט יש מקום לשקול לשפשף את הלכה (מעל המוליכים הראשיים) ולצפות בבדיל, עבה (זה מגדיל את המוליכות). במיוחד לשים לב למוליכים בין "האנכיים" בין שני הצדדים. יש BMS שאני מעדיף להלחים את החוטים מהצד השני (איפה שהמוליך, לא מלמעלה שיש רק נקודת הלחמה).
5- אני לא מזהה את המס' של הMOSFET, תתכונן, תשקול, להוסיף איזה חתיכת אלומיניום לקרור.

asafk
15-04-20, 00:04
ה50 אמפר מטעין בזרם גדול יחסית. נכון שהמטען מהרי מוציא 2 אמפר ביום טוב, אבל זה מנוע dc 'רגיל' אז אני כן בתסריט מסויים עשוי להשתמש ברגנרציה ואני לא יודע כמה המצבר יודע לקחת בטעינה.
ה30 מבחינת הזרמים בסדר גמור. כאמור - למנוע בודד של 250 וואט. הסיבה שבכלל אני מסתכל על הבקר הזה היא התנגדות פנימית נמוכה יחסית כלומר פחות הפסדים ופחות חום.

אסף.

zivo
15-04-20, 11:06
אתה לא מגלה לנו איזה מצבר, אבל אני מוכן לנחש שאין לך בעיה ואתה סתם אופטימי מדי לגבי מה תקבל מהרגנרציה.
רק בשביל הדוגמה, אם אני זוכר נכון, חנן אמר לי פעם על המצברים הכחולים של המיצובישי (lev40) שביום יום הם נטענים ב 90A ( וזה מצבר של 38AH).

לגבי התנגדות פנימית - אתה צודק, ולכן הצעתי לך לקחת את ה50a.
4 לעומת 2 mosfet, אומר חצי התנגדות פנימית ( הם במקביל).

asafk
15-04-20, 13:13
המצבר הוא lev40, אכן.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
15-04-20, 13:23
אסף, לדעתי אתה בכלל לא בסקאלה של אאוטלנדר שעושה רגנרציה עם שני מנועים של 80 קילוואט כל אחד.

zivo
15-04-20, 15:01
אסף, לדעתי אתה בכלל לא בסקאלה של אאוטלנדר שעושה רגנרציה עם שני מנועים של 80 קילוואט כל אחד.
חנן,
אני חושב בדיוק כמוך, אבל בשביל הדיוק הפיזקאלי, צריך לקחת בחשבון את המבנה של מערך המצברים, ובעיקר כמה מקביליות יש בו ( בהנחה שלפחות בהתחלה, אסף ללא מקביליות).
ועדיין, מסכים ב 100%, אין לו בעיה.

asafk
15-04-20, 15:27
אוקיי. הנה מידע שהיה חסר לי.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
15-04-20, 16:08
גם באאוטלנדר, הכול טורי.

asafk
15-04-20, 16:39
אחלה.
בינתיים אולי אני ארד במתח ואשתמש במנוע של סטרטר שיש לי בג'אנק - הגעתי למסקנה שהוא ייתן לי יותר כוח. סטרטר של 12 וולט אנימאריץ על ארבעה תאים נראה לי יהיה מצויין.
מה שמעביר אותנו ל bms של מאות אמפרים אמיתיים. כאן כבר לא לוקחים סיכונים זה המון אנרגיה ואני לומד את העניין.

אסף.

asafk
06-05-20, 19:15
מאמר מעניין

http://nordkyndesign.com/electrical-design-for-a-marine-lithium-battery-bank/

אסף.

zivo
06-05-20, 20:40
מאמר מעניין

http://nordkyndesign.com/electrical-design-for-a-marine-lithium-battery-bank/

אסף.
זוכר את הדיון שלנו על תפקיד הדיודה במעגל שיש בו סליל (הרעשים בוויטארה של נדב)?
בקישור ששמת יש קטע על
Back-EMF suppression,
אז הנה מצאת את זה באנגלית.

asafk
06-05-20, 20:45
גם זה. כחלק מגישה ... נאמר.. 'הוליסטית' לנושא.

אסף.

ModChiP
07-05-20, 11:59
מישהו התנסה בשימוש בסוללות 14500 ליטיום איון או ליטיום פוספט במקום סוללות AA רגילות?

zivo
07-05-20, 12:40
מישהו התנסה בשימוש בסוללות 14500 ליטיום איון או ליטיום פוספט במקום סוללות AA רגילות?
14500 זו סוללה נטענת של 3.7V
AA רגילה - זו סוללה של 1.5V

איך אפשר ?

ModChiP
07-05-20, 12:56
lifepo4 הם 3.2V.

ואפשר מעגל קטן שיוריד ל 3 וולט.

ADaShim
07-05-20, 16:21
14500 זו סוללה נטענת של 3.7V
AA רגילה - זו סוללה של 1.5V

איך אפשר ?
1+
ובנוסף, הקיבולת שלהם נמוכה יחסית, 650-750mAh.
מה השימוש המיועד?

asafk
07-05-20, 21:12
א. ככה בודקים בטריה.
ב. מבנה פנימי מאוד מעניין.

https://youtu.be/8UJYm4g1z1s

אסף.

איל מ
07-05-20, 21:33
א. ככה בודקים בטריה.
ב. מבנה פנימי מאוד מעניין.

https://youtu.be/8UJYm4g1z1s

אסף.

אם אפשר הסבר שניה להדיוט,
למה הוא מתרגש כל כך מהעדר הגנה על טעינה בטמפרטורה נמוכה?
בד"כ אנחנו מדברים דווקא על הגנה בטמפרטורה גבוהה.
לא?

asafk
07-05-20, 21:35
שניהם חשוב.

אסף.

איל מ
07-05-20, 21:45
אני מבין שאתה תופס את המשבצת של גרשון, אחרי שהוא התחיל להסביר דברים ופינה אותה. ;)

asafk
08-05-20, 11:01
https://youtu.be/ImF1S730bFM

עוד בטריה מפורקת....
סרטונים מעניינים - אפשר ללמוד איך ואיך לא לבנות בטריה

אסף.

boaz avrahami
08-05-20, 11:12
הבחור הזה רציני מאוד ושווה לעקוב אחריו.
מצאתי אותו לפני כשבוע ובעקבות ההמלצות שלו הזמנתי כמה BMS 3 תאים של חברת DALY שהוא נותן לה ציונים גבוהים בסקירות.

אגב, אסף, נדמה לי שראיתי שיש לך קבצים להדפסה של קופסא לתא יחיד של LEV40 שהפכתי למטען USB?
תוכל לשתף בבקשה?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

איל מ
08-05-20, 11:43
קראתי קצת ב"אוניברסיטת הסוללות" על הטענה קרה של סוללות ליתיום. פחות סכנת פיצוץ, יותר סכנת נזק למצבר (אם אני טועה אשמח שתתקנו).
במצבר שהוא בדק (ללא ההגנה) הוא התפעל מאוד מהמצבר והמחיר הזול , והדאונפול היחיד היה שאין הגנה מטעינה בקור (ייתכן גם רכיב דפקטיבי מקרי, כי כן קיים הרכיב עצמו). בכל מקרה בתנאים בארץ זה ברוב המקרים לא רלוונטי (גם כשקר בלילה בהר הנגב, אנחנו הרי לא מטעינים את מצבר הליטיום צרכנים המטורף הזה, אלא במהלך היום).

קיצור, לא הייתי פוסל.

asafk
08-05-20, 12:54
הבחור הזה רציני מאוד ושווה לעקוב אחריו.
מצאתי אותו לפני כשבוע ובעקבות ההמלצות שלו הזמנתי כמה BMS 3 תאים של חברת DALY שהוא נותן לה ציונים גבוהים בסקירות.

אגב, אסף, נדמה לי שראיתי שיש לך קבצים להדפסה של קופסא לתא יחיד של LEV40 שהפכתי למטען USB?
תוכל לשתף בבקשה?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94https://cad.onshape.com/documents/6a344657002844d75ec05d80/w/f5cd0ad428160aef4b9499e1/e/98e0533d3e45e635d10e0a18

צריך להתאים את הפתחים של הכרטיסון למה שמשתמשים בפועל.

אסף.

ModChiP
08-05-20, 16:09
1+
ובנוסף, הקיבולת שלהם נמוכה יחסית, 650-750mAh.
מה השימוש המיועד?

בעיקרון לשלט של WII.

יותר קל להטעין, יותר נוח לעבודה.

מחזיק בלי שימוש יותר זמן.

אם הפיילוט יצלח אני אחשוב על לכרסם את הפלסטיק של השלט לטובת סוללות 16500

zivo
08-05-20, 16:39
קראתי קצת ב"אוניברסיטת הסוללות" על הטענה קרה של סוללות ליתיום. פחות סכנת פיצוץ, יותר סכנת נזק למצבר (אם אני טועה אשמח שתתקנו).
במצבר שהוא בדק (ללא ההגנה) הוא התפעל מאוד מהמצבר והמחיר הזול , והדאונפול היחיד היה שאין הגנה מטעינה בקור (ייתכן גם רכיב דפקטיבי מקרי, כי כן קיים הרכיב עצמו). בכל מקרה בתנאים בארץ זה ברוב המקרים לא רלוונטי (גם כשקר בלילה בהר הנגב, אנחנו הרי לא מטעינים את מצבר הליטיום צרכנים המטורף הזה, אלא במהלך היום).

קיצור, לא הייתי פוסל.

צודק.
ותראה את המחיר :-(

- - - Updated - - -

בעיקרון לשלט של WII.

יותר קל להטעין, יותר נוח לעבודה.

מחזיק בלי שימוש יותר זמן.

אם הפיילוט יצלח אני אחשוב על לכרסם את הפלסטיק של השלט לטובת סוללות 16500

נראה לי סתם מסובך.
למה לא סוללות AA ניקל מטאל ?

ModChiP
08-05-20, 17:20
כי הם לא מחזיקות בלי שימוש לאורך זמן.

asafk
09-05-20, 18:11
https://www.ebay.com/itm/323903360592

דעות? מישהו ניסה?

אסף.

חנן-ג'יפולוג
09-05-20, 18:35
https://cad.onshape.com/documents/6a344657002844d75ec05d80/w/f5cd0ad428160aef4b9499e1/e/98e0533d3e45e635d10e0a18

צריך להתאים את הפתחים של הכרטיסון למה שמשתמשים בפועל.

אסף.

איך זה מתחבר? דבק/מיץ abs? אני התחלתי ככה ועברתי לחיבור עם ברגים, כי הבנות שוברות לי את שקעי היואסבי כשהן מושכות את הכבל בפראות, ומאלצות אותי להחליף כרטיסון מדי פעם, אז נזקקתי לגישה טובה יותר לטיפול.

https://cad.onshape.com/documents/00e56e641e86145ba5ba315f/w/926b61604e919922f0e84a93/e/f30ea3204e926cfdb2c3d189

asafk
09-05-20, 18:40
הדבקתי.
בינתיים אין טענות.
הכרטיס יושב בתוך המקום שלו בלחץ. טיפת דבק חם משכנעת אותו לא לנסות לצאת משם.
בינתיים הכל עובד...

אני מתכנן גרסה 2 עם בליטות וחריצים בהיקף - כמו כל מוצר פלסטיק מסחרי.

אסף.

zivo
09-05-20, 20:46
איך זה מתחבר? דבק/מיץ abs? אני התחלתי ככה ועברתי לחיבור עם ברגים, כי הבנות שוברות לי את שקעי היואסבי כשהן מושכות את הכבל בפראות, ומאלצות אותי להחליף כרטיסון מדי פעם, אז נזקקתי לגישה טובה יותר לטיפול.

https://cad.onshape.com/documents/00e56e641e86145ba5ba315f/w/926b61604e919922f0e84a93/e/f30ea3204e926cfdb2c3d189

איפה הגוף \ הקופסא? שמת רק את המכסה?

דרך אגב, על המכסה בצד, יש שני חורים קטנים, מה השימוש?

חנן-ג'יפולוג
09-05-20, 21:07
הגוף הוא עוד מהתקופה שעיצבתי בטינדרקאד, ואני לא יודע לשתף משם. מי שרוצה מוזמן לקבל ממני את ה
STL
.בפרטי

העליתי עכשיו את ה
STL
ל
ONSHAPE
אבל הוא עולה לשם כ
MESH

אז זה פחות אידאלי. מי שירצה לקחת את זה משם, יצטרך לעבוד מעט כדי להפוך את זה לסוליד מחדש. כמובן שאין צורך לשחזר את החצאית המוגזמת. היא שם לצרכי הדבקה חזקה למיטה של המדפסת.

https://cad.onshape.com/documents/ccb8cdc0610b87aa87658204/w/9a189d4123476c4e3db6930a/e/e109eac251a0401ab5fbbfc3

החורים הם לברגים.

השפה של הגוף הכחול הרוסה מעט, כי זה שריד מהתקופה שהדבקתי באצטון, והמכסה הקודם סירב להיפרד יפה מהגוף.

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/922/gOyyJp.jpg

חנן-ג'יפולוג
09-05-20, 21:28
אולי תוכל להוריד את הקובץ מכאן, ניסיתי לשתף:

https://drive.google.com/file/d/13PteOmghGCtDMkOPKxEJTXn2llqM2ZD8/view?usp=drivesdk

boaz avrahami
09-05-20, 21:45
הגוף הוא עוד מהתקופה שעיצבתי בטינדרקאד, ואני לא יודע לשתף משם. מי שרוצה מוזמן לקבל ממני את ה
STL
.בפרטי

העליתי עכשיו את ה
STL
ל
ONSHAPE
אבל הוא עולה לשם כ
MESH

אז זה פחות אידאלי. מי שירצה לקחת את זה משם, יצטרך לעבוד מעט כדי להפוך את זה לסוליד מחדש. כמובן שאין צורך לשחזר את החצאית המוגזמת. היא שם לצרכי הדבקה חזקה למיטה של המדפסת.

https://cad.onshape.com/documents/ccb8cdc0610b87aa87658204/w/9a189d4123476c4e3db6930a/e/e109eac251a0401ab5fbbfc3

החורים הם לברגים.

השפה של הגוף הכחול הרוסה מעט, כי זה שריד מהתקופה שהדבקתי באצטון, והמכסה הקודם סירב להיפרד יפה מהגוף.

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/922/gOyyJp.jpg

זה נראה ממש כמו הכרטיס שלי

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
09-05-20, 21:50
אני ממשיך לחפש את ה bms הנכון ל lev40
מה שמטריד אותי מההתחלה הוא שלפי דף הנתונים של lev50 מתח הטעינה הוא עד 4.1 וולט, ומותר להגיע ל 4.2 רק רגעי.
אנחנו כולנו מכוונים ל 4.2 וגם אני לא מטעין ליותר מ 90 אחוז כדי לא להגיע לשם.
על פניו טעינה של 4 וולט לתא (כלומר 12 וולט לשלישייה) תהיה מאוד בטוחה אבל לא אופטימלית מבחינת כמות האנרגיה.
לכן אני מחפש בקר שאפשר לכייל ל 12.3 או 4.1 לתא.
אז האחרון שקישרתי - יקר אמנם אבל נראה מתאים לקינפוג. מחפש רעיונות נוספים.

אסף.

boaz avrahami
09-05-20, 23:09
תגביל את מתח הכניסה ל 12.3. יותר פשוט.

יש לי סברה שהם כותבים 4.1 בתור מקדם ביטחון.
מתקשה להאמין שסוללות בטכנולוגיה הזו נטענות מאחיותיהן למשפחת ה Li-ion.
משאיר לפרופסורים לקבוע

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
09-05-20, 23:17
זה לא פשוט כשכל הממירים הם או ל12 או ל 12.6.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
10-05-20, 00:25
יש היצע לא קטן של ממירים מתכווננים.

אני עושה שימוש באלו:

(הראשון נוח יותר כי הוא מתכוונן ללא מברג )

Adjustable 160W 5A LCD Display Step Down Power Supply Buck Module 6-32V 0-32V OB (https://www.ebay.com/itm/Adjustable-160W-5A-LCD-Display-Step-Down-Power-Supply-Buck-Module-6-32V-0-32V-OB/183758108224?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649)

מס' פריט 183758108224

12A Digital LCD Display Buck Step Down Power Supply Board Adjustable Module (https://www.ebay.com/itm/12A-Digital-LCD-Display-Buck-Step-Down-Power-Supply-Board-Adjustable-Module/401993170075?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649)

eBay item number:

401993170075

יש גם את זה, שעוד לא יצא לי להפעיל:

DC-DC Converter 20A 300W Step Down Buck Boost Power Adjust Charger yy (https://www.ebay.com/itm/DC-DC-Converter-20A-300W-Step-Down-Buck-Boost-Power-Adjust-Charger-yy/283400423806?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649)

283400423806

zivo
10-05-20, 00:38
אסף

1- אני מכיר את האמירה של 4.1V עבור LEV50 , לא מכיר אותה לגבי LEV40.
2- ה LEV40 נמכרת באינטרנט , משומשת עם טווח מתחים בין 4 ל 4.2V , אבל אני לא מכיר תלונות .
3- בשימוש ברכב, הסוללות האלו עובדות בזרמים הרבה יותר חזקים, ובהחלט יכול להיות שהם לקחו מרווח בטחון.
4- בכל מקרה, אין בעיה למצוא DC2DC מתכווננים. תשאר עם BMS של 12.6, "ותחנוק" את המערכת עם ה DC2DC ל 12.3 ואפילו 12V.
זה יבטיח שביום יום זה לא יעבור את המתח הזה, ואת היודע שאם ה DC2DC מתקלקל, יש לך הגנה נוספת ב 12.6 (מה BMS). אם קצת חפירה, אתה יכול להסתפק ב Buck step down DC2DC, זה יהיה לך יותר זול (אבל שים לב לסוגים, יש כאלו שמפילים יותר מ 2V, וזה כבר יותר מדי).
5- הברנש הזה מוכר LEV40, תשאל אותו על איזה BMS הוא ממליץ-
https://www.facebook.com/Carel1956/posts/blue-powervictron-gs-yuasa-lev5040in-stockopen-boxused-victron-quattros-24v48v-5/912722378909412/

איזה זרם טעינה את רוצה להגיע?

בכל מקרה, אני כבר למעלה משנה עם 12.6V
So far so good

חנן-ג'יפולוג
10-05-20, 01:06
למיטב הבנתי גם מטעני היואסבי של אסף ושל כולנו בנויים מכרטיסון שטוען ל4.2 וולט.

אני משתדל, אם כי לא מקפיד, לא לטעון מלא בכל מקרה. לא כי זה מתח יתר, אלא כי זה מתח שהוא פחות בריא, והתאים האלה כל כך בריאים, שבד"כ אין צורך אמיתי בטעינה מלאה. גם ככה כל מטען כזה מספיק בקלות לטיול של כמה ימים, כולל תאורת מחנה וטלפונים, ללא טעינה.

zivo
10-05-20, 01:36
יש גם את זה, שעוד לא יצא לי להפעיל:

[/FONT][/COLOR]DC-DC Converter 20A 300W Step Down Buck Boost Power Adjust Charger yy (https://www.ebay.com/itm/DC-DC-Converter-20A-300W-Step-Down-Buck-Boost-Power-Adjust-Charger-yy/283400423806?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2057872.m2749.l2649)

283400423806

יש לי כאלו, ואני משחק איתם די הרבה ( אם זה אני מטעין בבית).
הם לא מגיעים ל20A , במקרה הטוב 9A.
צריך לקחת בחשבון שבזרמים כאלו כבר נוצר עליו מפל מתח של 1.2-1.5V, כך שעבור רכבים מסויימים זה כבר גבולי.
אבל אם אסף מוכן להסתפק בטעינה של 8-9A, והוא בכל מקרה רוצה לעצור ב 12.3, אז זו בהחלט אפשרות.

boaz avrahami
10-05-20, 06:25
למיטב הבנתי גם מטעני היואסבי של אסף ושל כולנו בנויים מכרטיסון שטוען ל4.2 וולט.

אני משתדל, אם כי לא מקפיד, לא לטעון מלא בכל מקרה. לא כי זה מתח יתר, אלא כי זה מתח שהוא פחות בריא, והתאים האלה כל כך בריאים, שבד"כ אין צורך אמיתי בטעינה מלאה. גם ככה כל מטען כזה מספיק בקלות לטיול של כמה ימים, כולל תאורת מחנה וטלפונים, ללא טעינה.

למה הכוונה בלא מטעין מלא ?
הכוונה היא שאתה עוצר לפני שהסוללות מגיעות ל 12.6 ( אם כן בכמה והאם זה ידנית או עי הבקר).
כי למעשה זהמתח על המעגל לא יהיה 4.2 עד כשהסוללה טעונה כמעט לחלוטין.
באיזה BMS אתה משתמש?

גם לי יש את ה dc2dc בלינק האחרון של חנן.
ראיתי עליו גם 13 אמפר לזמן קצר אבל מירב הטעינה היא על 6-9 אמפר.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

חנן-ג'יפולוג
10-05-20, 07:44
אם זה במטעני היואסבי, אז אני לא מחכה עד שהנורה הרביעית תפסיק להבהב, אלא כשהיא מתחילה להבהב אני מפסיק לטעון. שוב, לא מקפיד, אלא אם יוצא לי לראות.
אם זה במצבר 12 וולט, אז אני מכוון את הספק ל12-12.3.

אני משתמש בbms הזה:

3S 11.1V 25A Li-ion Lithium Battery BMS PCB Protection Board Balance 12.6V 18650

114101285383

במצבר שיוצא אתי בטנדר לטיולים אין שום רכיב אלקטרוני. ארבעה תאים בטור מודבקים בתוך ארגז פעולה. טענתי אותו לפני כשנה וחצי בחיבור עם כבלים לרכב מותנע, ומאז לא נגעתי, למעט התנעת רכב במפגש ג'יפולוג 2018.

zivo
10-05-20, 08:12
חנן,
מי שיש לו מקרר, קיבול זו דאגה אמיתית.
הבעיה בשיטה שאתה מציע, שאתה לא נותן למצבר את הזמן תחת מתח קבוע.
לדעתי, בשיטה הזו מפסידים למעלה מ20% מהקיבול.
אני אנסה השבוע להריץ ניסוי על מצבר להשוות טעינה מלאה ( 4.2V), לעומת טעינה ארוכה אבל שה DC2DC מכוון על 12.3v ואולי אפילו על 12V.

boaz avrahami
10-05-20, 08:30
תודה חנן.
אצלי השימוש מיועד להיות למצבר צרכנים ולא לבוסטר כך שזה קצת שונה.

זיו/
ואולי השיטה הבריאה יותר היא לשים עוד תאים טעונים ל 4.1 וביציאה לשים buck מכוון על 13v?
ככה ניתן לפצות על הקיבולת החסרה.

אפרופו, לא פחות לשוב הוא טמפרטורת התאים בטעינה. המקסימום עומד על 45 מעלות.
איך אתם מסתדרים עם זה כשטוענים באוטו?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
10-05-20, 20:46
אם זה במטעני היואסבי, אז אני לא מחכה עד שהנורה הרביעית תפסיק להבהב, אלא כשהיא מתחילה להבהב אני מפסיק לטעון. שוב, לא מקפיד, אלא אם יוצא לי לראות.
אם זה במצבר 12 וולט, אז אני מכוון את הספק ל12-12.3.

אני משתמש בbms הזה:

3S 11.1V 25A Li-ion Lithium Battery BMS PCB Protection Board Balance 12.6V 18650

114101285383

במצבר שיוצא אתי בטנדר לטיולים אין שום רכיב אלקטרוני. ארבעה תאים בטור מודבקים בתוך ארגז פעולה. טענתי אותו לפני כשנה וחצי בחיבור עם כבלים לרכב מותנע, ומאז לא נגעתי, למעט התנעת רכב במפגש ג'יפולוג 2018.הוא טוב? אמין?
מה שאני משתמש מחובר אחרת, עם חוטי איזון דקים ורק מינוס ופלוס ראשיים

אסף.

חנן-ג'יפולוג
10-05-20, 21:01
אני לא יודע לומר יותר מדי. מפסיק את הטעינה במתח הנכון. התאים מאוזנים. לא יצא לי להגיע למינימום ולבדוק את ההגנה הזו. אני משתמש במצבר עם הכרטיס הזה כחצי שנה, מתוך זה בתקופת הקורונה השימוש הוא יומיומי.

boaz avrahami
11-05-20, 19:43
אסף/ חנן,

הפתחים של ה USB כשהם ניצבים למיטה, דורשים תמיכה?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200511/2b09f8616403b3405888ec9d6303fb61.plist

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
11-05-20, 19:44
אני השתמשתי בתמיכה ליתר בטחון.

אסף.

boaz avrahami
11-05-20, 19:57
אז תעשה טובה לחסר נסיון... שתף בבקשה את הקובץ עם התמיכה.
שנבין איך עושים תמיכה בעצם

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
11-05-20, 21:47
התוכנה עושה את התמיכה.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
11-05-20, 21:57
אני עשיתי ללא תמיכה.

boaz avrahami
11-05-20, 21:59
הגדרתי ב Cura תמיכה. נראה מה יצא עוד 13 שעות.

אני מדפיס לזיו.
בנתיים יצא המכסה של אסף.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200511/68100b71c9a4c116b22f4f6426ed868e.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200511/ed021c23dd115e1e4b85e2236bb77ff8.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200511/8bd4ae191b63e4cd8ba963ff68ec5d73.jpg

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
11-05-20, 22:21
באיזה כרטיסון אתה משתמש?
כמו שאצלי?

אסף.

https://www.ebay.com/itm/193000829897

boaz avrahami
11-05-20, 22:30
לא. יותר דומה לשל חנן.
כרגע מדפיס לזיו. הוא עשה מעט שינויים בפתחים שלך והוסיף להם רדיוסים .
כשנראה את התוצאה נשנה שוב למה שיש אצלי.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200511/b41a905d2ca217a2a4ec735770f7f7a8.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200511/bad8ca5539071eea2ee82d98c0ffaaf8.jpg

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

erezgur
12-05-20, 14:32
תתאמן.

לי יש כרטיס דומה לזה של אסף, עם כניסות של micro USB וגם usb-c. נדמה לי שיש גם pd אבל ממילא לא משתמש בזה.
בינתיים הכל מוחזק עם "איזו חבלה" אבל אשמח להשתדרג...

נשלח מהנייד

zivo
12-05-20, 16:19
ארז,
אם כבר עושים מארז כזה, ודווקא בגלל הגודל שלו, חשוב למצוא כרטיס עם USB C.
זה גם מטעין את המארז מהר יותר, וגם מאפשר טעינה מהירה של טלפונים ממנו.
לגבי בועז, אל תדאג, אני מאמן אותו :-)

erezgur
12-05-20, 22:39
לי יש כרטיס דומה לזה של אסף, עם כניסות של micro USB וגם usb-c.

ארז,
... חשוב למצוא כרטיס עם USB C.

כעת קרא שוב את מה שרשמתי (הפעם עם הדגשה) :)

zivo
12-05-20, 23:00
מודה שלא קראתי עד הסוף, פשוט ברגע שאמרת כמו של בועז אז....
בקיצור, מאחר ואני עושה לו את התכנון של הקופסה, אז זה מה שבועז שלח לי-
129088

ולזה אין C. אבל אם יש לך C אתה מסודר

boaz avrahami
13-05-20, 06:47
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200513/5ee7f5afe1072045f3799f85bebf06bd.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200513/33ceb7d064ce34c26f8011293d00293d.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200513/4920257ba71a48263830bdb511174b56.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200513/c4e5ade0e9c75c6554574baf33f2cb38.jpg

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

erezgur
13-05-20, 09:00
לשם מה החלון הגדול במרכז? סתם לחסוך לומר או שיש סיבה?

הכרטיס שיש לי הוא כזה https://www.ebay.fr/itm/193384516400
(הפריט שאני קניתי כבר לא באתר אבל נראה כך)
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200513/74f4e4ec8f8c70bd0f5aa7197e125899.jpg

נשלח מהנייד

zivo
13-05-20, 16:02
לא יודע, שאסף יענה מה היה השיקול שלו.
אני סתם העתקתי, ורק אח"כ חשבתי, וזו נראת לי שגיאה.
אין פה בעיית חימום, והעלות של החומר זניחה. לדעתי זה סתם מקום לכניסה של לכלוך ואולי אפילו פגיעה בסוללה.

asafk
13-05-20, 16:04
אצלי יש את התצוגה

אסף.

boaz avrahami
13-05-20, 16:08
למה לא אמרת קודם?
סתם שברתי את התמיכה שסתמה אותו

erezgur
13-05-20, 17:03
אפשר להפוך לדו שימושי - לשים תמונה של הרכב או של בעלת הרכב או כל תמונה אחרת

נשלח מהנייד

zivo
13-05-20, 17:57
למה לא אמרת קודם?
סתם שברתי את התמיכה שסתמה אותו
שניכם בלבלתם את התשובה.
החלון הריבועי הקטן, אכן לתצוגה, טוב ששברת.
אני חושב שארז שאל לגבי שני הפתחים הגדולים בדפנות.

boaz avrahami
13-05-20, 18:20
זה חסכון בחומר. לדעתי.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
13-05-20, 18:21
אלה - ברור. חוסכים שעות הדפסה.

אסף.

zivo
14-05-20, 00:15
חנן,
מי שיש לו מקרר, קיבול זו דאגה אמיתית.
הבעיה בשיטה שאתה מציע, שאתה לא נותן למצבר את הזמן תחת מתח קבוע.
לדעתי, בשיטה הזו מפסידים למעלה מ20% מהקיבול.
אני אנסה השבוע להריץ ניסוי על מצבר להשוות טעינה מלאה ( 4.2V), לעומת טעינה ארוכה אבל שה DC2DC מכוון על 12.3v ואולי אפילו על 12V.

סט של 3 סוללות LEV40 , BMS.
פרקתי עד הסוף והטענתי עם DC2DC שמכוון על 12.6V - נכנס 37AH.
פרקתי עד הסוף וטענתי עם DC2DC שמכוון על 12.3V - נכנס 32.5AH.
בשני המקרים, טעינה ארוכה (נתנתי למערכת לעמוד, מחוברת לDC2DC כמה שעות לאחר שהגיעה למתח).

זה פער יותר גדול ממה שחשבתי.
החלפתי את הDC2DC של ה12.6V קבוע שיש לי בטרופר, בDC2DC מתכוונן שמכוון ל 12.3V ואני אתן לזה צ'אנס בשלושה ימים הבאים (טיול, והולך להיות חם :-( ).

ד ו ר ו ן
14-05-20, 08:56
סוגייה מעניינת בחיווט נכון של DC2DC בין מצברים ברכב, שמרוקנת מצברים.

https://youtu.be/rDXixCzg6iw

חנן-ג'יפולוג
14-05-20, 09:13
משהו בהסבר שלו (או בציוד, או בחיבורים) משולל הגיון לחלוטין.

הוא טוען ש:
המטען מרים את המתח למצבר הראשי.
זה גורם לממיר להידלק ולטעון את המצבר המשני ביותר זרם משהמטען מסוגל לתת.
זה גורם למצבר הראשי להיפרק.

מה שלא הגיוני בזה, זה שאם המתח של המטען והמצבר הראשי יורדים (והם לעולם יהיו זהים, שניהם, כי הם מקוצרים) , הממיר אמור לכבות, ואז אין בעיה.
אם המתח שלהם לא יורד, המצבר הראשי לא יכול להיפרק וגם אז אין בעיה.

ד ו ר ו ן
14-05-20, 13:09
מה שאני מבין מהאנגלית שלו, זה שהמתח על ההדקים עולה כשהמטען מחובר.
זה מפעיל את הממיר שמושך זרם מהמצבר הראשי למשני (שפחות מלא בנקודת זמן).

זה דווקא הגיוני.
בחיבור פאנל סולרי למצבר, המתח על ההדקים 13.5-14v, והזרם נמוך.
גם בנפילת מתח של הפעלת מקרר, על ההדקים תראה יותר מ-12.5v.

חנן-ג'יפולוג
14-05-20, 13:21
נתחיל מהבסיס. כל עוד המתח על הדקי המצבר הוא 12.75 ומעלה, המצבר לא מתרוקן.

עד כאן אני מניח שאין דיון. אם יש, אז זה הזמן לחזור לטבלאות של מתחי מצבר.

מכאן נמשיך: או שהמתח נמוך יותר מ12.75 וולט ואז הממיר אמור לכבות.
או שהוא גבוה יותר ואז אין פריקה.

בשביל לא לתת לדיון להתפזר: בוא נדבר רק על המתח בהדקי המצבר. לא על הסולרי, לא על הממיר ולא על המקרר. מה קורה למתח בהדקי המצבר במקרה שהוא מביא?

ד ו ר ו ן
14-05-20, 14:47
הוא אומר שהמתח עולה על הסף שמפעיל את הממיר.
המקרר היה כדוגמא שלמרות צרכן כבד (שמדמה מצבר ריק שמחובר לראשי), המתח על ההדקים נשאר מעל 12.5 עם ספק זרם קטן(הפאנל).

כל זה כשהמנוע כבוי.

ד.א
הוא מציין שהמצבר הראשי יורד לרמה שהמנוע לא מניע, לא לריקון מלא.

חנן-ג'יפולוג
14-05-20, 16:34
הממיר לא אמור להידלק אם המתח לא עולה מעל ל12.75 וולט. אם המתח מעל ל12.75 וולט, המצבר לא פורק.

חנן-ג'יפולוג
14-05-20, 16:41
הוא אומר שהמתח עולה על הסף שמפעיל את הממיר.

כלומר: המתח הוא מעל ל12.75 וולט

הוא מציין שהמצבר הראשי יורד לרמה שהמנוע לא מניע, לא לריקון מלא.

כלומר: המתח הוא מתחת ל12.75 וולט.

שיחליט

boaz avrahami
14-05-20, 22:46
לא זוכר אם זה עלה פה באיזה שלב.
בכל מקרה קצת נתונים חשובים לדעתי

https://www.yuasa.co.uk/info/industrial-applications/introduction-to-lithium-ion-batteries/

וגם זה

https://www.powerstream.com/lithium-ion-charge-voltage.htm

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
14-05-20, 22:51
בד"כ אני מחבב ומעריך את הבחור, אבל הפעם הוא בונה תאוריה, באוויר, מבלי להבין בכלל איפה הבעיה שלו.
כתבתי פה באתר מספר פעמים, ונדמה לי אפילו בשרשור הזה-צריך להזהר מחיבור שני רכיבים אקטיבים ( למשל כמו מטען אלקטרוני לממיר DC2DC).
ואני בכוונה אומר צריך להזהר, ולא אסור מוחלט, כי בדרך כלל, מה שנקבל, זה בדיוק התופעות המוזרות האלו.
דורון,
שדיברנו בטלפון על ההתקנה שלך, אתה זוכר שהזהרתי אותך לא לחבר את היצאה של הבקר של הפנלים לממיר DC2DC? זה בדיוק מהחשש לתופעות כאלו.
מבלי להכנס ליותר מדי פרטים, המתח שהמכשירים האלו מוציאים, כולל "רעשים" ( בתדר גבוה), שמבלבלים את המכשיר השני.
לפעמים זה עובד, אבל לפעמים זה משתגע.
הבעיה של אנדרו היא לא ב DC2DC שלו, הבעיה שלו היא שהוא שמע בקולו של אסף, וקנה מכשיר משולב, איזולטור (ISV במקרה שלו) ו DC2DC .
מי שמתחרפן שם זה האיסולטור, לא הDC2DC.
לדעתי, וזה חוזר לדיונים אחרים שהיו פה, על פילטרים, אם הוא היה מוסיף בטור לחוט הכחול של הפיקוד סליל, ומוסיף קבל אחרי הסליל, לאדמה, הכל היה עובד תקין.

ההסבר שלו על המתחים סותר וטועה. שהמצבר מתרוקן, והזרם הנצרך, גדול ממה שהמטען מסוגל לספק, המתח במפורש יורד!!!
אין מצב שלא! אם הוא היה מודד ( ולא בונה תאוריות באוויר הוא היה רואה את זה).
מה שהוא לא היה רואה ( עם מודד פשוט) זה את אותן הפרעות שמשגעות את ה ISV שלו.
My two cents
מהטלפון, מהדרום אחרי יום טיול

ד ו ר ו ן
15-05-20, 09:25
שיחליט
אני לא הסנגור שלו.. לא הבנתי כל מה שהלך שם ובגלל זה העלתי לכאן, כי הייתי בטוח שתפתחו את הנושא.

asafk
15-05-20, 11:56
אם יש שורה תחתונה שצריך להבין מהסרטון שלו - שיש בו כאמור כמה שגיאות בסיסיות - זה שהעסק לא כל כך פשוט.
וגם 'בקר על' בודד ש'יודע לעשות הכל' - צריך לקנפג. לצערנו זה עדיין לא חבר ושכח.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
16-05-20, 10:18
עד היום נושא צריכת הזרם של המקרר לא עניין אותי. אני מנתק מפסקי מצברים בכניסה לחניון הלילה, ומחבר אותם חזרה לפני ההתנעה בבוקר. למקרר ולמצרכים שלום.

לאחרונה, במסגרת העבודה, אני מגיע פעם בשבוע-שבועיים למסלול מירוצים לצרכי ניסויים. מגיע עם הטנדר שגורר את רכב הניסוי. מכבה אותו, ומתניע לאחר 8-10 שעות.
אנחנו רוצים מקרר לקולות, לבירות, לחלב, ולא על חשבון מצברי ההיילקס.
אז אני עושה ניסוי קטן מאתמול בצהריים. המקרר מחובר למצבר של שלושה תאי lev40. הטמפרטורה בו היא מינוס שש מעלות.
ב20 שעות המצבר ירד מ12.3 ל 11.1 וולט. נראה שאנחנו מסודרים.

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/923/ObjWGP.jpg

ד ו ר ו ן
16-05-20, 10:42
עכשיו רק תמצא פתרון מגובש לטעינה מהרכב והסתדרנו, לא?

מה שמטריד אותי זה שאין תשובה נוחה בטיחותית לגבי התקנה בארגז, וטעימה במהלך נסיעה, כשלא רואים את המצבר.

asafk
16-05-20, 10:50
יש. הפתרון הוא ארגז תחמושת.
ואם תרצה - מתחת לארגז באחד מהחללים הרבים.
רק צריך לוודא שהקופסה אטומה למים וגם עם נשם.

אסף.

boaz avrahami
16-05-20, 10:58
עד היום נושא צריכת הזרם של המקרר לא עניין אותי. אני מנתק מפסקי מצברים בכניסה לחניון הלילה, ומחבר אותם חזרה לפני ההתנעה בבוקר. למקרר ולמצרכים שלום.

לאחרונה, במסגרת העבודה, אני מגיע פעם בשבוע-שבועיים למסלול מירוצים לצרכי ניסויים. מגיע עם הטנדר שגורר את רכב הניסוי. מכבה אותו, ומתניע לאחר 8-10 שעות.
אז אני עושה ניסוי קטן מאתמול בצהריים. המקרר מחובר למצבר של שלושה תאי lev40. הטמפרטורה בו היא מינוס שש מעלות.

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/923/ObjWGP.jpg

אולי המצבר שלך מאוד חסכוני או שהפרשי הטמפרטורה החיצונית לפנימית לא גבוהות.
אני עשיתי את אותו ניסוי בערך, זה נתן לי למיטב זכרוני 28 אמפר בפריקה והחזיק כעשר שעות. כשהתכולה כבר הייתה בטמפרטורה הזו.
עכשיו כשיהיה קיץ זה יהיה יותר קשה.

לדעתי כדאי לך להכפיל קיבולת ולבנות מצבר צרכנים משישה תאים ( שלושה זוגות מקוצרים בינהם ומחוברים בטור).
ככה יהיה לך בנק של כ 60 אמפר.

ההערה של דורון מטרידה את מנוחתי עוד לפני שהוא כתב אותה.
זיו טוען שגם מצבר עופרת מיועד לטעינה ב 40-50 מעלות..
לדעתי יותר מסוכן לפי הדפי נתונים לטעון מעל 40-45 מעלות מאשר להטעין ל 12.6 במקום ל 12.3.

אשמח להתיחסות המומחים.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
16-05-20, 10:58
לגבי מתח הטעינה.
מה שאני עומד ליישם בקמפר.
הדילמה היא בין ממיר dc מתכוונן שיוגבל ל 12.3 וולט, לבין bms ניתן לקינפוג.
החלטתי להזמין את ה bms היקר עם האפליקציה. אפשר לקנפג אותו למתח טעינה, וגם להגנת טמפרטורה. עם ממיר dcdc של 12.6 וולט שיהיה הגנה 'מלמעלה'. הסיבה היא שממיר מתכוונן לא מצאתי אטום מצד אחד, וbms חכם עם חיווי בטלפון והגנה טרמית - עוזר לי בעוד היבטים.
הממיר וגם הbms יהיו מזוודים צמוד למצבר, ה bms בתוך המארז, הממיר מחוץ למארז - מסיבה של פיזור חום.
ההתלבטות שנשארה לי היא מיקום המארז. בתוך הארון מאחורי החלל של המקרר, היכן שמיקמתי את לוח החשמל, או מעל התא מנוע - יש שם את השקע של הגלגל ספייר שלא בשימוש - בטוח יותר מבחינת דליקה אבל זה מקום יותר חם שיהיה צריך להוסיף לו בידוד.

לגבי המצבר שלא יהיה מזווד בקמפר - אני ממילא מטעין אותו בבית ללא יותר מ80-85 אחוז אז אין דאגה לגבי המתח.

אסף.

asafk
16-05-20, 11:00
האם מותר לבנות מצבר 2p3s. ?? מי שמשתמשים בתאים האלה טוענים שכן, אבל הם טוענים ל4 עד 4.1 וולט.

אסף.

boaz avrahami
16-05-20, 11:00
לינק למוצר?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
16-05-20, 11:03
https://www.ebay.com/itm/323903360592

דעות? מישהו ניסה?

אסף.כן... יש למישהו משהו חכם לומר לפני שאני מזמין?

אסף.

ד ו ר ו ן
16-05-20, 11:12
נראה לי שהכיוון המסתמן הוא להשאר בטעינה ביתית כשהמצבר מול העיניים, ובשטח זה יהיה גיבוי למצבר צרכנים בחניון ארוך.

עם השארת אופציה לטעינה בשטח מפאנל דרך הבקר של המצבר.

אני לא מרגיש רגוע להשאיר מאחור לטעינה במהלך נסיעה.
גם לא מתחת לרכב, כי בשלב שנבין שזה בוער זה כבר יהיה בעוצמה של פצצת תאורה ויהיה קשה מאד לגשת להוריד או לכבות.

boaz avrahami
16-05-20, 13:47
תקרא קצת על הסוללות האלו.
הן בנויות בצורה כזו שלא כל כך מהר תצליח להגיע לזה.
נדמה לי שגם ראיתי שהן משמשות לווינים

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
16-05-20, 21:59
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז,
זיו בחיים לא אמר 40....
זיו אמר לך שכל המספרים שזורקים פה באוויר, קצת מוציאים אותם מההקשר ושלח אותך, לראות מה כתוב באתרים של יצרנים של מצברי עופרת, אלו שתקועים אצלנו מתחת למכסה מנוע....
אבל אתה מתעצל .
אז הנה קצת חומר למחשבה, תראה מה ההמלצה לעופרת-

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lead%E2%80%93acid_battery

https://batteryuniversity.com/learn/article/charging_the_lead_acid_battery

ד ו ר ו ן
16-05-20, 22:25
יש מצב שאתה חוסך לנו את החיפוש במאמרים הארוכים האלו ופשוט מצטט את המספרים?

סולי
16-05-20, 22:32
"Avoid charging at temperatures above*49°C (120°F)."

ד ו ר ו ן
16-05-20, 22:35
Avoid
זה כמו ״עדיף להשתמש לפני״..
כלומר לא אסור, ולא פוגע במשהו..

zivo
16-05-20, 22:44
שלא נתבלבל,
שעושים שטויות וטעויות, בסוף, ליתיום נדלק.
עופרת פחות רגיש לטעויות, ובד"כ זה נגמר בקיצור האורך חיים של המצבר, אבל לא באש.

אנחנו מדברים פה על מצבר ליתיום שנלקח מרכב, לא ממעבדה ממוזגת.
שאתה משאיר מיצובישי היברידי בשמש הוא מתחמם, בדיוק כמו הרכב 4x4 שלנו.

ההבדל היחידי,
שאתה נכנס למיצובישי , החם, שעמד בשמש, ונותן גז, אתה מוציא מהמצבר עשרות !!! אמפר.
ושניה אחרי זה, שאתה בולם, אתה מטעין אותו ב 90 אמפר (חנן, תקן אותי אם טעיתי).
אז אצלי, הוא נותן למקרר 6A, ואם אני גם אפתח את המים, אז ל20 שניות, זה יהיה 8A....
והטעינה לא תעבור 10A.
ולכן, שמתי פיוז של 30A על המצב, ואני יודע שמה שלא יקרה, לא יהיה יותר מ 30A לשבריר שניה.
אני מוציא מהמצבר הזה, שברירים של הספק לעומת מה שהוא מיועד, והכל בתנאי סביבה, שהוא תוכנן עבורם ( אני לא חורג המעטפת שהוא תוכנן).

להיות רגוע 1-
הכנסתי את המצבר לארגז פעולה.
להיות רגוע 2 -
ניסתי להסביר לבועז משהו פשוט.
המצבר ברכב היברידי תקוע במקום שהוא חשוף לטמפ' סביבה.
אצלי בבגז' יש מזגן.
שהרכב עומד בשמש, המצבר לא בטעינה.
שהמצבר בטעינה, הרכב עובד, ואז אני ברכב, ואני לא יושב ב 45 מעלות ברכב בלי מזגן.

בזמן שאתם מתכתבים פה, אני חזרתי משלושה ימים בדרום, היה קצת חמים:-).

הבעיה היחידה, שעושים טיול בקצב
איטי עם הרבה הפסקות, ואני עם מקרר יחיד (8 אנשים), ומחלק מים לאחרים, DC2DC של 10A לא מספיק.
בסוף היום, שכיבתי את המנוע, הליתיום לא היה מלא.
אני מחפש להגדיל ל 20A.
בשלב ראשון, אני אחפש פתרון מדורג נשלט.
שביום יום יעבוד על 10A, אם יכולת להגדיל ל 20 לפי הצורך.

boaz avrahami
16-05-20, 23:07
ביום חם כזה המקרר שלך צרך כמעט את מלא יכולת הטעינה שסיפקת לו.
הבעיה לדעתי שאתה עובד על המצבר גם ביום במקום לשחרר אותו להיטען ולעבוד על האלטרנטור/ מצבר ראשי ולהניח לליטיום להתכונן ללילה הבא.
תשנה רק את זה ויש לך פתרון יותר אמין

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
16-05-20, 23:52
יש מצב שאתה חוסך לנו את החיפוש במאמרים הארוכים האלו ופשוט מצטט את המספרים?
בועז ציטט לי איזה אתר שאמר לא להטעין ליתיום בטמפ' מעל 45 מעלות.
כל מה שאני מנסה להגיד, שבאותה מידה, כל האתרים שמדברים על מצבר עופרת, ממליצים לא להטעין מעל 45-50 מעלות, ואצל כולנו המצבר עופרת בתא מנוע.
ואצלי הליתיום בתוך הרכב (הממוזג).
בקיצור, אני לא רואה בזה בעיה.

ד ו ר ו ן
16-05-20, 23:56
גם בארגז טנדר עם ברזנט אין טמפרטורה כזו.

הטמפ הפנימי ברכב סגור בקיץ מגיע מדוד ל-70מעלות.

בחוץ, מתחת לברזנט זה כמו טמפ הסביבה ואולי קצת פחות בגלל ההצללה, ותנועת אויר.

חנן-ג'יפולוג
17-05-20, 10:49
שאתה משאיר מיצובישי היברידי בשמש הוא מתחמם, בדיוק כמו הרכב 4x4 שלנו.

ההבדל היחידי,
שאתה נכנס למיצובישי , החם, שעמד בשמש, ונותן גז, אתה מוציא מהמצבר עשרות !!! אמפר.
ושניה אחרי זה, שאתה בולם, אתה מטעין אותו ב 90 אמפר (חנן, תקן אותי אם טעיתי).
.

המארז של תאי המיצובישי הוא ממוזג עם מאייד, מדחס וכו', אטום לחלוטין בפני עצמו, וממוקם מתחת לרצפת הרכב.

סולי
17-05-20, 11:03
לא אמרת מתחת ספסל האחורי?

חנן-ג'יפולוג
17-05-20, 11:04
אולי המצבר שלך מאוד חסכוני או שהפרשי הטמפרטורה החיצונית לפנימית לא גבוהות.
אני עשיתי את אותו ניסוי בערך, זה נתן לי למיטב זכרוני 28 אמפר בפריקה והחזיק כעשר שעות. כשהתכולה כבר הייתה בטמפרטורה הזו.
עכשיו כשיהיה קיץ זה יהיה יותר קשה.

לדעתי כדאי לך להכפיל קיבולת ולבנות מצבר צרכנים משישה תאים ( שלושה זוגות מקוצרים בינהם ומחוברים בטור).
ככה יהיה לך בנק של כ 60 אמפר.

ההערה של דורון מטרידה את מנוחתי עוד לפני שהוא כתב אותה.
לדעתי יותר מסוכן לפי הדפי נתונים לטעון מעל 40-45 מעלות מאשר להטעין ל 12.6 במקום ל 12.3.

אשמח להתיחסות המומחים.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

על פניו, לא נראה שיש צורך ביותר אנרגיה מזו שהמארז הזה מכיל, אבל אם יהיה, אז יש גנרטור שממילא פועל בכל שעות הפעילות שלנו בשטח ויכול לטעון את המארז.

- - - Updated - - -

לא אמרת מתחת ספסל האחורי?

זה באיוניק.

boaz avrahami
17-05-20, 11:19
המארז של תאי המיצובישי הוא ממוזג עם מאייד, מדחס וכו', אטום לחלוטין בפני עצמו, וממוקם מתחת לרצפת הרכב.

ממוזג עם מאייד סטייל מזגן?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

סולי
17-05-20, 12:15
- - - Updated - - -

זה באיוניק.

רק שאבין..
אותם תאים גם במיצובישי וגם ביונדאי?
ביהלום היפני התאים בתא מחוץ לקבינה ממוזג ומבוקר ואצל הקוריאנית מפריד רק ריפוד המושב ביו הנוסעים מאחור לתאים?

חנן-ג'יפולוג
17-05-20, 14:45
ממוזג עם מאייד סטייל מזגן?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

חיובי.

- - - Updated - - -

רק שאבין..
אותם תאים גם במיצובישי וגם ביונדאי?
ביהלום היפני התאים בתא מחוץ לקבינה ממוזג ומבוקר ואצל הקוריאנית מפריד רק ריפוד המושב ביו הנוסעים מאחור לתאים?

תאים אחרים לגמרי.
חיובי.

חנן-ג'יפולוג
18-05-20, 08:14

מה שמטריד אותי זה שאין תשובה נוחה בטיחותית לגבי התקנה בארגז, וטעימה במהלך נסיעה, כשלא רואים את המצבר.

כשלעצמי, עוד לא עלה אצלי הצורך לעשות את זה ברכב, אבל הפתרונות קיימים אצלי, בחדר העבודה, בוואריאציות שונות.

אחרי כל התיעוד שזיו העלה לשרשור הזה, אין לדעתי אף תשובה שחסרה.

מכיוון שטעינה של סוללת ליתיום לוקחת זמן רב, אני לא לוקח שום המלצה לטעינה רציפה מאוישת כרצינית. צריך לדאוג לבקרה מקסימלית ולסמוך עליה.

zivo
18-05-20, 10:01

איזה תשובה חסרה לך?

A- מארז? אני שמתי בקופסה של 0.5 שעבר קיצור והתאמה. אסף שם בארגז פעולה רגיל (בלי שינויים). לזכור שצריך חור לשחרור לחצים, אבל זו לא בעיה, כי חוטים שיוצאים.

B- ה DC2DC נמצא מחוץ למארז (אין סיבה לחמם בפנים). ה DC2DC מספק הגנה כפולה לליתיום -
1- הוא דואג להגביל את זרם הטעינה (10A) מה שמקטין מאוד את הסיכוי לתקלות.
2- הוא משמש כמגביל מתח נוסף ל BMS. המקרה שאחד מתקלקל השני יגד בפני מתח יתר (וטעינת יתר).

C - הבקר BMS. עדיף בקר חזק (40-100A) ממה שרוצים להשתמש (20-30A). צריך למצוא בקר עם הגנה נגד קצר (אחרת הוא פשוט ישרף בטעות הראשונה).

D- נתיך. אני שם 30A.

E- חוטים 2.5-3.5ממ"ר.

F- מי שרוצה להשתמש במארז גם כבוסטר. יציאה נפרדת עם חוטי 10ממ"ר.

לאחרונה, אסף העלה פה שאלה לגבי ה LEV40 והמתח המכסימלי של כל תא (4.1 או 4.2). ביצעתי ניסוי וקראתי קצת, אני נשאר ב 4.2 (12.6), אם מישהו רוצה להוסיף גם את הזהירות הזו, הוא יכול.
אם מישהו רוצה להתחכם, לשים DC2DC מתכוונן, וביום יום לשים על 12.3 ורק אם יש איזה אתגר (לילה ארוך, הרבה צרכנים) לשנות ל 12.6...... אני מאוד לא אוהב את זה. בסופו של יום, חלק גדול מהתקלות שלנו בשטח הם שגיאות אנוש. אני מעדיף מערכת שלא נוגעים בה.

הערה אחרונה על טמפ' -
אנשים זורקים פה מספרים לכל עבר....
1- שמסתכלים על טמפ' של מצברים, צריך להבדיל בין טמפ' מומלצת (שיקולי אורך חיים), לבין טמפ' בטיחות . המצברים האלו נועדו למה שאנחנו משתמשים בהם, ועובדה שמכוניות חשמליות לא נשרפות כל שני וחמישי.
2- מאחר וגם בועז וגם דורון נקבו במספר 70 מעלות בתוך רכב סגור, אז אני מציע גם להרגע עם המספר הזה. מי שרוצה להתחכם, ולהשאיר את הרכב עם הפנים דרומה, לשים על הדשבורד, השחור, מדחום, לסגור חלונות .... גם אז אני בספק אם הוא יראה 70, אבל הוא לא מודד טמפ' של הרכב (בדיוק כמו שהקולט של הדוד שמש לא מייצג את הטמפ' שעל הגג.ביום של 25 מעלות, אנחנו מקבלים מים ב 80 מעלות).
המצבר קבור אצלי בבגז', לא מאמין שטמפ' הסביבה שם עוברת 45 מעלות, ובטוח לא 50. מי שחושב שטמפ' הסביבה בתוך הרכב מגיעה ל 70 מעלות, שיחשוב טוב איך הוא נכנס לרכב הזה :-(
וגם אז.... לא מטעינים את המצבר.

ד ו ר ו ן
18-05-20, 11:05
זיו,
70 מעלות נמדד בחלל האויר של רכב משפחתי טיפוסי בקיץ ישראלי אחרי כ-3 שעות חניה בשמש.
משטחים יכולים להיות בטמפ גבוה יותר.

לא הערכה, עובדה.
נמדד ע״י גורמי רפואה ומשטרה כחלק מבדיקות לאחר תאונות השארת ילדים ברכב.

asafk
24-05-20, 20:35

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/923/ObjWGP.jpgמהתבוננות בתמונה הזו והדיון על טמפ' הסביבה לטעינה, הגעתי למסקנה המתבקשת.
צריך לשים את המצבר בתוך המקרר.

אסף.

asafk
24-05-20, 21:07
אני חייב לשתף אתכם בקו המחשבה מאז התגובה האחרונה.
מקרר עם הבטריה בפנים.
כבד.
צריך גלגלים וידית.
עדיין כבד.
יש גלגלים יש בטריה. אז למה לא מנוע קטן?
כמה עולים גלגלים מניעים של סקטבורד חשמלי?
ושלט אלחוטי?
שלא יברח לנו המקרר ...

אסף.

ד ו ר ו ן
24-05-20, 21:12
מקרר עם הבטריה בפנים.
כבד.
צריך גלגלים וידית.
עדיין כבד.
ושלט אלחוטי?
שלא יברח לנו המקרר ...
אסף.

אם זה היה בשבוע שעבר הייתי מניח שזה בגלל החום..
אבל היום?
אולי הנזק המצטבר מהחום?

erezgur
24-05-20, 21:47
מקרר, מצבר, גלגלים, מנוע ...
בקיצור - אוטו גלידה

נשלח מהנייד

boaz avrahami
24-05-20, 23:44
מקרר עם הבטריה בפנים.
כבד.
צריך גלגלים וידית.
עדיין כבד.
ושלט אלחוטי?
שלא יברח לנו המקרר ...

אסף.

נשמע כמו הבאגי שחנן בנה לילדה רק בלי המקרר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

boaz avrahami
27-05-20, 22:56
הגיע היום.

מיועד רק ל 40 אמפר פריקה והחוטים שלו עבים מאוד.
אני בחרתי בקר מוגן מים (אטום) שמגיע עם החוטים המתאימים מולחמים ללוח מהמפעל.

אחרי נסיונות עם בקרים מהסוג שמלחימים החלטתי להשקיע קצת יותר ולקבל בתמורה מוצר יותר רובסטי.
עושה רושם ראשוני מהליגה הגבוהה.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200527/b8c59b104fd5b7be82b6e9ff5767be2d.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200527/34545ca5cfa76406119d1898cabbfb5b.jpg

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

דורון.פ.
27-05-20, 23:23
יש לי שניים כאלו לlifepo4 אחד 60A והשני 30A
עובדים מצויין

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

asafk
28-05-20, 12:17
אני מחפש כזה אבל עם חיישן טמפ'.

אסף.

asafk
28-05-20, 12:50
יש למישהו מה לומר שאני מטעין עם זה?

אסף.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200528/d392f85c2b6b6a1e4b3731f4e35e4a67.jpg

boaz avrahami
28-05-20, 13:48
אתה צוחק?

זה נראה קצב הטענה של אמפרים בודדים
יקח לך יממה לטעות בנק כזה

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
28-05-20, 13:54
יש לי זמן... גם ככה אסור לי לזוז יותר מדי. השאלה אם יש סיבה לחשוש שזה לא בטוח

אסף.

חנן-ג'יפולוג
28-05-20, 14:02
אם בדקת שהתאים מאוזנים אז זה בסדר.

zivo
28-05-20, 14:11
אני מחפש כזה אבל עם חיישן טמפ'.

אסף.
לא אטום וכו' אבל נראה לי הכי טוב מכל אלו שיצא לי לשחק איתם-

https://www.ebay.com/itm/12V-16V-21V-3S-4S-5S-100A-PCM-BMS-for-18650-26650-Li-ion-LiPO-battery-W-Balance/322603177933?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3A IT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

ModChiP
08-06-20, 13:28
אני רוצה להשתמש ב2 תאים של סוללות ליפו כדי להניע טרקטורון לילדים, הבעיה שהתאים מגיעים בלי שום הגנה, אני רוצה להוסיף להם הגנה.
עד לפה אין בעיה.

הבעיה מתחיל כשאני רוצה גם לשלב מטען בתהליך, שהמטען יהיה פשוט, לא משהו מסובך שצריך לכוון, פשוט לחבר ולהטעין.

עדיף שהBMS יכיל מעגל הטענה בנוסף.
יש חייה כזו? במחיר סביר?

האם מטען כזה יתאים?

https://www.aliexpress.com/item/33024967161.html?spm=a2g0o.detail.100001 4.1.7905218arqqj3m&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.171246.0&scm_id=1007.13338.171246.0&scm-url=1007.13338.171246.0&pvid=6d4a5e96-7e33-4153-8937-0434fc03b0b6&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.13338.171246.0,pvid:6d4a5e96-7e33-4153-8937-0434fc03b0b6,tpp_buckets:668%230%2313192 3%2312_668%23808%235965%23531_668%23888% 233325%2315_3338%230%23171246%230_668%23 2846%238116%23976_668%232717%237564%2367 2

zivo
08-06-20, 14:39
מה ששמת בקישור זה BMS ולא מטען.
לא יודע למה החלטת על 2 תנאים, אבל זה שילוב לא נפוץ.
אם תלך על 3 או 4, יהיה לך מבחר גדול יותר.
עדיף לא ללכת על הסיני הכי זול, יש פה הרבה שירשורים והרבה התייחסויות ל BMS טובים יותר.

boaz avrahami
08-06-20, 15:07
אני רוצה להשתמש ב2 תאים של סוללות ליפו כדי להניע טרקטורון לילדים, הבעיה שהתאים מגיעים בלי שום הגנה, אני רוצה להוסיף להם הגנה.
עד לפה אין בעיה.

הבעיה מתחיל כשאני רוצה גם לשלב מטען בתהליך, שהמטען יהיה פשוט, לא משהו מסובך שצריך לכוון, פשוט לחבר ולהטעין.

עדיף שהBMS יכיל מעגל הטענה בנוסף.
יש חייה כזו? במחיר סביר?

האם מטען כזה יתאים?

https://www.aliexpress.com/item/33024967161.html?spm=a2g0o.detail.100001 4.1.7905218arqqj3m&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.171246.0&scm_id=1007.13338.171246.0&scm-url=1007.13338.171246.0&pvid=6d4a5e96-7e33-4153-8937-0434fc03b0b6&_t=gps-id:pcDetailBottomMoreOtherSeller,scm-url:1007.13338.171246.0,pvid:6d4a5e96-7e33-4153-8937-0434fc03b0b6,tpp_buckets:668%230%2313192 3%2312_668%23808%235965%23531_668%23888% 233325%2315_3338%230%23171246%230_668%23 2846%238116%23976_668%232717%237564%2367 2

איזה תאים יש לך לשימוש הזה?
בכמה וולט דורש המנוע של הטרקטורון?

רק בשביל לעשות לך מעט סדר.
את הטעינה והפריקה של התאים מנהל בקר שנקרא BMS. הוא ההגנה .
הוא מותאם לכמות התאים ולמתח שהתאים מיועדים ( זה משתנה בין סוגי הליתיום).

הטעינה מתבצעת באמצעות ספק מתח שמתחבר בזמן הטעינה אל אותו ה bms.

בשביל שכל זה יעבוד כמצופה צריך לדעת כמה מתח וזרק דורש המנוע ומשם להתאים את הסוללות, בקר, מטען.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ModChiP
08-06-20, 15:46
תאי ליפו רגילים- גודל 130*42*4.2

במקרה יש לי 2 תאים כאלו אז החלטתי להשתמש בהם.

הסוללה המקורית היא 7 אמפר שעה על 6 וולט- מצבר עופרת רגיל.
הייתי שמח להטעין אותו עם מטען רגיל, ושיהיה מעגל שידאג להטענה הנכונה בעצמו.

boaz avrahami
08-06-20, 16:14
אתה מתכוון לתאים של RC?
מה כתוב עליהם אם בכלל?
תעלה תמונה של זה
אני לא בטוח שאתה רוצה להושיב את הבן שלך על כזה.
זה הטכנולוגיה הכי רגישה למיטב ידיעתי

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ModChiP
08-06-20, 18:20
129596

asafk
05-07-20, 21:50
קריאה לכל השבוע...
https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://www.expeditionportal.com/forum/threads/diy-lithium-packs-proposal-and-discussion.204818/&share_tid=204818&share_fid=7335&share_type=t&link_source=app

DIY Lithium Packs, Proposal and Discussion

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

סולי
06-07-20, 13:10
ריפרפתי ... דובר על bms של 500$... ואחד של 100$....
אני הבנתי שאנחנו כנראה בכל זאת בונים פצצה מתקתקת....עם bms של הבזוקר...לאיזה מסקנות אתה הגעת?

ר.ח.
20-07-20, 13:32
שלום
כבר שנתיים שאני מחפש עם מי להתייעץ בעניין סוללות ליתיום
סוף סוף הגעתי למקום הנכון
יש לי אפשרות לקבל כמות גדולה של תאים משלשת סוגי הליתיום מסוללות אופניים שיצאו משימוש
אני מעוניין להשתמש בהם לאספקת חשמל של יומיים-שלשה
לא התקדמתי בעניין בגלל חששות בטיחות
עלי להדגיש שמדובר בפריקה של 0.1 C ברציף ועד 0.5 C בפיקים וטעינה של 0.05 C
וכעת שאלות
1. האם יש בעיה בפריקה/טעינה במקביל של סוללות משומשות ממספר מקומות (לאחר השוואה ראשונית)
2. לבנות סוללה מיחידות כנ''ל עם BMS מאיביי

לסיכום אני מעוניין לבנות 3 מוצרים
1. סוללות 1S AH100 מחוברת לתאורת לד שתפעל לילות שלמים
2. סוללות 3S 50AH מחוברת לצרכנים קטנים יתכן עם שעון
3. סוללוה 300AH 3S מחוברת לממיר לאספקת 220V
כמובן שאין לערבב סוללות מסוגים שונים
אשמח לפירוט סיכונים לכל סוג סוללה

חנן-ג'יפולוג
20-07-20, 14:04
lifepo4 זה הליתיום הבטוח ביותר, עד כדי הצהרות (לא שלי) שהוא לא יתפוצץ בשום מצב, גם תחת התעללות.
אם יש לך מספיק סוללות מהסוג הזה, כדאי לך לעבוד רק איתן. יש להן חסרון נוסף, של כמות אנרגיה ביחס למשקל ונפח, אבל לאפליקציה שאתה מדבר עליה, סטטית בבית, זה לא חסרון משמעותי.
לערבב סוללות משומשות ממקורות שונים, לא אידאלי, אבל גם לא נראה לי ברמת ה"אסור". חיבור במקביל בעייתי פחות, חיבור בטור עלול ליצור הפרשי מתחים, ואם זה ברמה מוגזמת אז bms עלול שלא להספיק לאזן אותן.

כן, צריך bms.

ר.ח.
20-07-20, 14:35
lifepo4 זה הליתיום הבטוח ביותר, עד כדי הצהרות (לא שלי) שהוא לא יתפוצץ בשום מצב, גם תחת התעללות.
אם יש לך מספיק סוללות מהסוג הזה, כדאי לך לעבוד רק איתן. יש להן חסרון נוסף, של כמות אנרגיה ביחס למשקל ונפח, אבל לאפליקציה שאתה מדבר עליה, סטטית בבית, זה לא חסרון משמעותי.
לערבב סוללות משומשות ממקורות שונים, לא אידאלי, אבל גם לא נראה לי ברמת ה"אסור". חיבור במקביל בעייתי פחות, חיבור בטור עלול ליצור הפרשי מתחים, ואם זה ברמה מוגזמת אז bms עלול שלא להספיק לאזן אותן.

כן, צריך bms.

1. תודה על התגובה המהירה
2. בחיבור מקביל בלבד יש לשים BMS ?
3. יש לי בעיקר יון (18650) ופולימר
4. אני מבין שבכללית זה נשמע סביר
5. בהמשך אני יעלה תמונות/פרטים מדויקים

boaz avrahami
20-07-20, 14:57
שים לב שה LI-ION וה LIFEPO4 מתפקדים בתחומי מתח שונים.
לפיכך BMS של LI-ION לא מתאים ל LIFPO4 .
18650 טוען עד 4.2 וולט
LIFEPO4 נדמה לי במקסימום 3.7. אתה עלול לטעון במתח גבוה מדי.

ר.ח.
20-07-20, 15:17
שלום
כבר שנתיים שאני מחפש עם מי להתייעץ בעניין סוללות ליתיום
סוף סוף הגעתי למקום הנכון
יש לי אפשרות לקבל כמות גדולה של תאים משלשת סוגי הליתיום מסוללות אופניים שיצאו משימוש
אני מעוניין להשתמש בהם לאספקת חשמל של יומיים-שלשה
לא התקדמתי בעניין בגלל חששות בטיחות
עלי להדגיש שמדובר בפריקה של 0.1 C ברציף ועד 0.5 C בפיקים וטעינה של 0.05 C
וכעת שאלות
1. האם יש בעיה בפריקה/טעינה במקביל של סוללות משומשות ממספר מקומות (לאחר השוואה ראשונית)
2. לבנות סוללה מיחידות כנ''ל עם BMS מאיביי

לסיכום אני מעוניין לבנות 3 מוצרים
1. סוללות 1S AH100 מחוברת לתאורת לד שתפעל לילות שלמים
2. סוללות 3S 50AH מחוברת לצרכנים קטנים יתכן עם שעון
3. סוללוה 300AH 3S מחוברת לממיר לאספקת 220V
כמובן שאין לערבב סוללות מסוגים שונים
אשמח לפירוט סיכונים לכל סוג סוללה

ידוע תודה

zivo
20-07-20, 15:41
תמיד חייבים BMS ( זה מה שעוצר טעינת יתר או פריקת יתר).
בהנחה שאנחנו לא מערבבים סוגים שונים, עדין, לא בטוח שאני אוהב את הרעיון של חיבור של כמה תאים, ממקורות שונים, במקביל ( תחת אותו BMS).

ר.ח.
20-07-20, 17:52
תמיד חייבים BMS ( זה מה שעוצר טעינת יתר או פריקת יתר).
בהנחה שאנחנו לא מערבבים סוגים שונים, עדין, לא בטוח שאני אוהב את הרעיון של חיבור של כמה תאים, ממקורות שונים, במקביל ( תחת אותו BMS).
זה בעצם הספק העיקרי שלי
אתה יכול להסביר למה לא
האם החיבור המקביל לא יגרום אטומטית לאיזון בין התאים

erezgur
20-07-20, 19:00
אתה רוצה שהתאים שמחוברים במקביל יהיו זהים עד כמה שניתן.

בעבר עקבתי סרטונים של בוני סוללות והם תמיד דואגים לבצע את המהלך הסזיפי של טעינה ופריקה לרישום קיבולת מקורבת של הסוללה. לאחר מכן משתדלים לבחור תאים דומים מבחינת הנתונים.

נשלח מהנייד

ר.ח.
20-07-20, 19:54
אתה רוצה שהתאים שמחוברים במקביל יהיו זהים עד כמה שניתן.

בעבר עקבתי סרטונים של בוני סוללות והם תמיד דואגים לבצע את המהלך הסזיפי של טעינה ופריקה לרישום קיבולת מקורבת של הסוללה. לאחר מכן משתדלים לבחור תאים דומים מבחינת הנתונים.

נשלח מהנייד
כן
אבל
לא הבנתי למה
אם מחברים במקביל 2 סוללות ברמת טעינה שונה
המלאה תטעין את הריקה עד שהם יתאזנו
לא כך ??

חנן-ג'יפולוג
20-07-20, 21:02
רמת טעינה שונה זו בעיה רק לפני החיבור הראשוני, לא בהמשך. הבא את כולן לאותה רמה לפני החיבור ביניהן אחרת עלולים להיווצר זרמים גבוהים מדי.

אם בכלל יש בעיה בחיבור מקבילי אז זה עקב רמת בריאות שונה.
סוללה לא בריאה תשפיע לרעה על כולן, עד כדי פריקה מוחלטת והרס.

ר.ח.
21-07-20, 13:30
רמת טעינה שונה זו בעיה רק לפני החיבור הראשוני, לא בהמשך. הבא את כולן לאותה רמה לפני החיבור ביניהן אחרת עלולים להיווצר זרמים גבוהים מדי.
כוונתך לפריקה מהירה של התא המלא
כוון שהמתח המקסימלי יהיה 4.2
שלא אמור לגרום לטעינה מהירה מידי
בכל מצב הפרשים של 0.3-0.5 V לא אמורים לגרום לבעיות

ר.ח.
21-07-20, 13:46
אם בכלל יש בעיה בחיבור מקבילי אז זה עקב רמת בריאות שונה.
סוללה לא בריאה תשפיע לרעה על כולן, עד כדי פריקה מוחלטת והרס.
כך גם דעתי
יש מישהוא שטוען אחרת (עם הסברים. כבר ראיתי מישהוא שכתב שזה מתכון לפיצוץ אבל בלי הסברים)

אני נתקלתי בכמה סוגי תקלות
1. תא שלא מקבל טעינה ולא מעביר דרכו כמעט זרם. השפעה: פריקה עצמית של כל המארז לאורך זמן
2.תא נטען עם פריקה עצמית גבוה. השפעה: כנ''ל רק מהר
3. תא שמתחמם בנסיון הטענה. השפעה: סכנת התחממות יתר (וכנ''ל)

מה שאומר שצריך לבחור תאים בעלי בריאות גבוה ושווה ככל האפשר
אם כי בערכי ה-C שאני משתמש גם תא זקן יכול לשרוד לאורך זמן

חנן-ג'יפולוג
21-07-20, 15:39
כוונתך לפריקה מהירה של התא המלא
כוון שהמתח המקסימלי יהיה 4.2
שלא אמור לגרום לטעינה מהירה מידי
בכל מצב הפרשים של 0.3-0.5 V לא אמורים לגרום לבעיות

אתה כנראה יותר אמיץ ממני. אני לא מעיז לחבר במקביל סוללות עם יותר מ0.1 וולט הפרש ביניהן.

ר.ח.
21-07-20, 15:57
אתה כנראה יותר אמיץ ממני. אני לא מעיז לחבר במקביל סוללות עם יותר מ0.1 וולט הפרש ביניהן.
אבל למה?
הפרש של 0.5 יצור זרם טעינה נמוך מאוד שילך ויפחת עד שהתאים יתאזנו
אז ממה אתה חושש

zivo
21-07-20, 16:15
אבל למה?
הפרש של 0.5 יצור זרם טעינה נמוך מאוד שילך ויפחת עד שהתאים יתאזנו
אז ממה אתה חושש
הגדר נמוך?
יש לך מושג מה ההתנגדות הפנימית של התאים האלו?
אני מציע לך קצת לקרוא.
ארז כתב לך בהתחלה -
הפרקטיקה שמסתובבת ברשת, היא להשתשמ בתאים מאותן סדרות ולבצע מדידות מיון דקדקניות.
אין לי מושג כמה זו בעיה אמיתית, אבל בגלל שאין לי מושג, לא הייתי לוקח את זה כל כך בקלות.

בכלל, כל הרעיון של סוללות שהן שאריות מכל מני שימושים ומקורות שונים, ולחבר ישירות במקביל.... אפססססס

חנן-ג'יפולוג
21-07-20, 16:17
איזה חשבון אתה עושה שמביא אותך ל"זרם נמוך מאוד"?

אני מכיר עשיריות או אפילו פחות מיליאוהמים התנגדות פנימית לתא ליתיום. כשמחברים תאים במקביל ההתנגדות הזו יורדת עוד יותר. קח את הפרש המתח שדיברת עליו וחלק בהתנגדות הזו ותבין באילו קרניים של שור אתה אוחז.

אני אוהב את הגבות שלי.
לכן, גם בהפרש מתחים נמוך מ0.1 וולט, אני קודם כל מגשר בין התאים עם חוט בדיל דק למשך חצי יום לפחות. אם אחרי זה הכול בסדר והחוט שלם, אני מגשר ביניהם בגשר קבוע.

ר.ח.
21-07-20, 17:48
איזה חשבון אתה עושה שמביא אותך ל"זרם נמוך מאוד"?

אני מכיר עשיריות או אפילו פחות מיליאוהמים התנגדות פנימית לתא ליתיום. כשמחברים תאים במקביל ההתנגדות הזו יורדת עוד יותר. קח את הפרש המתח שדיברת עליו וחלק בהתנגדות הזו ותבין באילו קרניים של שור אתה אוחז.

אני אוהב את הגבות שלי.
לכן, גם בהפרש מתחים נמוך מ0.1 וולט, אני קודם כל מגשר בין התאים עם חוט בדיל דק למשך חצי יום לפחות. אם אחרי זה הכול בסדר והחוט שלם, אני מגשר ביניהם בגשר קבוע.

היי
להזכירכם אני מתעסק עם תאים משומשים של 3-7 AH.
מניסיוני הם בעלי התנגדות פנימית גבוהה, כשאני מנסה לצרוך מהם זרם גבוה - ישנה נפילת מתח מיידית של יותר מ 0.5 וולט...

אז אתם עדיין סבורים שזה מסוכן?

ר.ח.
21-07-20, 17:54
בכלל, כל הרעיון של סוללות שהן שאריות מכל מני שימושים ומקורות שונים, ולחבר ישירות במקביל.... אפססססס

הרבה אמרו לי "אפססס" אבל אף אחד לא הסביר למה.. אולי יש למישהוא הסבר?
להזכירך, מדובר בערכי C של 0.5 ומטה.

חנן-ג'יפולוג
21-07-20, 19:40
היי
להזכירכם אני מתעסק עם תאים משומשים של 3-7 AH.
מניסיוני הם בעלי התנגדות פנימית גבוהה, כשאני מנסה לצרוך מהם זרם גבוה - ישנה נפילת מתח מיידית של יותר מ 0.5 וולט...

אז אתם עדיין סבורים שזה מסוכן?

מכיוון שאתה לא מספק מספרים של התנגדות, ושל זרם, אז גם התשובה חייבת להיות תואמת: ככה וככה (:

על מה אתה מתעקש ולמה להמר? בצע את החיבור בצורה הכי זהירה שניתן.

ר.ח.
21-07-20, 20:11
מכיוון שאתה לא מספק מספרים של התנגדות, ושל זרם, אז גם התשובה חייבת להיות תואמת: ככה וככה (:

על מה אתה מתעקש ולמה להמר? בצע את החיבור בצורה הכי זהירה שניתן.
צודק
אני אבצע ניסוי מבוקר ויעלה מספרים

zivo
22-07-20, 09:40
הרבה אמרו לי "אפססס" אבל אף אחד לא הסביר למה.. אולי יש למישהוא הסבר?
להזכירך, מדובר בערכי C של 0.5 ומטה.

מפני שערך "C" של סוללה, זה הערך שהיא תוכננה לעבוד, לא הזרם שיצא שמקצרים את הקטבים.
אחת התכונות הכי בולטות של ליתיום זה התנגדנות פנימית מאוד נמוכה, ולכן שאלתי אותך, האם אתה יודע על איזה התנגדות מדובר ואיזה זרם אתה חושב שיהיה שם (שתחבר שני תאים עם 0.3-0.5A)?
דווקא בגלל שאתה אומר שמדובר בסוללות עם C נמוך, בהחלט יש מצב שאתה תעבור את הזרם הממולץ.

בכל הפרוייקט הזה, יש שתי שאלות עקריות -
1- התהליך שחנן מדגיש כל הזמן של איזון הסוללות לפני שמחברים במקביל, והתהליך חיבור עצמו (חנן מציע חוט בדיל. אני הייתי עושה את זה עם מנורה בהתחלה, וח"כ מד זרם, ורואה שהזרם מתאפס).
2- שאלת הנכונות של הפרוייקט כולו - האם נכון לקחת סוללות מסוגים שונים ויצור שונה, ולחבר אותן במקביל, באופן קבוע. הפרקטיקה הנהוגה באינטרנט - לא עושים את זה. אישית, אני לא יודע להסביר האם זה מסוכן, או סתם לא יעיל ויהרוג את התאים יחסית מהר יותר.
אם היית עושה איזה ניסוי קטן בבית עם שני תאים של 18650, לא הייתי מתרגש.
אבל 3S 300AH , זה חתיכת גודל והספק לא קטנים. אני מנסה לחשוב מה הגודל המקורי של התאים שאתה מדבר עליהם. גם עם אני לארג' אתך, ונגיד שיש לך תאים של 30AH, ע"מ לקבל 300AH, אתה צריך לחבר 10! תאים במקביל.
עכשיו תחשוב מה קורה לתא שמתקלקל, ויש לו איזה קצר (חלקי?) פנימי? 9 תאים אחרים מסביב, "מתנדבים" להשלים לו את החסר, ללא שום בקרה או שליטה. וזה תא, שאתה אמרת שמיועד ל 0.5C.....
יתרה מזאת, איזה BMS אתה שם? אתה מבין מה זה 300AH???

כל מה שיש להגיד לך - תקרא טוב את הכותרת של השירשור הזה.
אישית אני אוהב את הטכנולוגיה הזו, אני משחק עם זה לא מעט, וחושב שאם נזהרים, זה לא מסוכן.
אבל הכותרת הזו לא הגיע משום מקום, היא הגיע בדיוק מהאילתורים שאתה מנסה לעשות.
אז רגע לפני שאתה בונה פצצת אטום (3S 300AH), אני מציע לך לתרגל על חזיזים (שני תאים של 18650).

My two cents

shachar
22-07-20, 14:46
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158698551968054&id=627068053

במקרה נודע לי ומטוב לב סיפרתי...

ר.ח.
22-07-20, 15:29
מפני שערך "C" של סוללה, זה הערך שהיא תוכננה לעבוד, לא הזרם שיצא שמקצרים את הקטבים.
אחת התכונות הכי בולטות של ליתיום זה התנגדנות פנימית מאוד נמוכה, ולכן שאלתי אותך, האם אתה יודע על איזה התנגדות מדובר ואיזה זרם אתה חושב שיהיה שם (שתחבר שני תאים עם 0.3-0.5A)?
דווקא בגלל שאתה אומר שמדובר בסוללות עם C נמוך, בהחלט יש מצב שאתה תעבור את הזרם הממולץ.

בכל הפרוייקט הזה, יש שתי שאלות עקריות -
1- התהליך שחנן מדגיש כל הזמן של איזון הסוללות לפני שמחברים במקביל, והתהליך חיבור עצמו (חנן מציע חוט בדיל. אני הייתי עושה את זה עם מנורה בהתחלה, וח"כ מד זרם, ורואה שהזרם מתאפס).
2- שאלת הנכונות של הפרוייקט כולו - האם נכון לקחת סוללות מסוגים שונים ויצור שונה, ולחבר אותן במקביל, באופן קבוע. הפרקטיקה הנהוגה באינטרנט - לא עושים את זה. אישית, אני לא יודע להסביר האם זה מסוכן, או סתם לא יעיל ויהרוג את התאים יחסית מהר יותר.
אם היית עושה איזה ניסוי קטן בבית עם שני תאים של 18650, לא הייתי מתרגש.
אבל 3S 300AH , זה חתיכת גודל והספק לא קטנים. אני מנסה לחשוב מה הגודל המקורי של התאים שאתה מדבר עליהם. גם עם אני לארג' אתך, ונגיד שיש לך תאים של 30AH, ע"מ לקבל 300AH, אתה צריך לחבר 10! תאים במקביל.
עכשיו תחשוב מה קורה לתא שמתקלקל, ויש לו איזה קצר (חלקי?) פנימי? 9 תאים אחרים מסביב, "מתנדבים" להשלים לו את החסר, ללא שום בקרה או שליטה. וזה תא, שאתה אמרת שמיועד ל 0.5C.....
יתרה מזאת, איזה BMS אתה שם? אתה מבין מה זה 300AH???

כל מה שיש להגיד לך - תקרא טוב את הכותרת של השירשור הזה.
אישית אני אוהב את הטכנולוגיה הזו, אני משחק עם זה לא מעט, וחושב שאם נזהרים, זה לא מסוכן.
אבל הכותרת הזו לא הגיע משום מקום, היא הגיע בדיוק מהאילתורים שאתה מנסה לעשות.
אז רגע לפני שאתה בונה פצצת אטום (3S 300AH), אני מציע לך לתרגל על חזיזים (שני תאים של 18650).

My two cents
דבר ראשון . תודה
על התשובה המפורטת
דבר שני. הגדרת מצוין אלו שתי השאלות העיקריות
ומאוד חשוב לי הסיבה אם זה סכנה שאי אפשר לפטור אני ירד מהפרויקט
אבל אם זאת יעילות אני מעדיף לנצל תאים שבדרך למיחזור או לפח...
דבר שלישי. הבהרה:
כשכתבתי 300AH כוונתי היתה לתכולה כוללת של הסוללה. ולא לזרם הפריקה
כשכתבתי 0.5-0.05 C כוונתי לשימוש שלי ולא לנתוני הסוללה

ר.ח.
22-07-20, 15:57
ובכן תוצאות הניסוי
חיברתי זוג תאים 18650 (מסוללה של מחשב נייד) טעונים ל 4.01 V לתא בודד עם 3.5 V (כנ''ל)
זרם טעינה התחלתי 0.75 אמפר לאחר מס' דקות 0.4 אמפר מתח הדקי סוללה מטעינה 3.91 מתח בהדקי סוללה נטענת 3.82
אין התחממות (בבדיקה ידנית)

ר.ח.
22-07-20, 21:42
הוספתי את את האפשרות "החדשה".
אם הולכים על בקר כזה, אני דווקא חושב שנכון לשים גם את הצרכנים דרכו.

יש איזה נקודה חשובה, שנכונה גם לBMS שאנחנו מדברים עליהם, וצריך לשים לב.
שהסינים כותבים שזה בקר ל 20A (זה מה שיש לי), מה הכוונה?
ואותו הדבר, שעל ה BMS כתוב 25A או טעינה 10A?
ובכן, זה בסה"כ אומר שזה הזרם שהמכשיר הזה מסוגל לסבול \ לתפקד! זה לא אומר המכשיר עצמו ידאג לזה.
לעומת זאת, בכל מה שקשור למתח טעינה, פריקה, הגנה......אלו ערכים שהמכשירים האלו אוכפים \ שולטים.
למיטב ידעתי, המקרה היחיד שהBMS האלו (שאנחנו מדברים עליהם) תהיה בקרת זרם, זה מעגלים שיש להם הגנה נגד קצר, ואז זה פשוט ינתק את העומס.

יש לי בקר כזה(Solar charging Controller), שמיועד למצברי רכב, לא ליתיום (דורון שים לב לזה), והספקתי לבצע ניסוי קצר.
והוא מתנהג כמו הBMS, כלומר, הוא לא מגביל את הזרם טעינה :-(
לקחתי ליתיום די ריק (10V), וחיברתי לטרופר (14.1V) דרך בקר כזה, ומיד קיבלתי זרמי טעינה של יותר מ 30A.
החלטתי לא לנתק, אחרי איזה 5 דקות, הבקר התחמם (קרוב ל 50 מעלות) וניתק את הזרם, שהוא התקרר, הוא חזר להטעין, וחזר להתנתק אחרי עוד קצת זמן.....
אחרי כמה מחזורים כאלו, המתח של הליתיום עלה, הזרם טעינה ירד (13-15A), וזה המשיך להטעין בלי בעיה.
בקיצור, זה עובד, אבל.......
היתרון ב DC2DC הפושטים שאני משתמש, שהם באמת מגבילים את הזרם.

לסכם, נראה לי כמו כיוון ששוה להסתכל עליו, אבל כנראה, שזה לא הבקר האידאלי לזה.

האם אפשר להסיק מכאן שכשהפרשי המתח לא גדולים מידי זרם הטעינה מוגבל על ידי הסוללה

zivo
22-07-20, 22:47
האם אפשר להסיק מכאן שכשהפרשי המתח לא גדולים מידי זרם הטעינה מוגבל על ידי הסוללה
בהנחה שאין לך רכיב שתפקידו להגביל את הזרם, אז הזרם יקבע לפי חוק אוהם-
הפרש המתחים לחלק בהתנגדות.
ההתנגדות, זה אוסף ההתנגדויות של כל המוליכים והמחברים ( שמעורבים במעגל) + ההתנגדות הפנימית של הסוללה.
במצבר עופרת רגיל, ההתנגדות של המצבר גדולה יחסית, ולכן איכות החיבורים שלנו פחות "חשובה".
אבל בסוללת ליתיום, שההתנגדות הפנימית שלה מאוד קטנה, אם "בטעות" אתה בונה מעגל נקי, עם התנגדות נמוכה, אתה יכול פתאום לקבל זרמים מאוד חזקים, ולבשל את הסוללה.
בקיצור, לא יודע מה זה "הפרשי מתח לא גדולים" , וכן, כל עוד אין בקר זרם, ואם המעגל בנוי טוב, אז מה שיקבע את הזרם זו ההתנגדות הפנימית של הסוללה.

איל מ
23-07-20, 07:43
אם אנחנו מדברים על תאי 18650, הרי שבחלקם יש מעגל הגנה מובנה. אני לא יודע אם הוא גם נגד זרמי פריקה גבוהים, אבל שווה לברר, ואם כן, להשתמש בכאלו.

zivo
23-07-20, 11:37
אם אנחנו מדברים על תאי 18650, הרי שבחלקם יש מעגל הגנה מובנה. אני לא יודע אם הוא גם נגד זרמי פריקה גבוהים, אבל שווה לברר, ואם כן, להשתמש בכאלו.

תחזור לפה -
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/110736-%D7%A1%D7%95%D7%9C%D7%9C%D7%AA-%D7%9C%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%9D-%D7%A4%D7%A6%D7%A6%D7%94-%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%AA%D7%A7%D7%AA?p=9 02749&viewfull=1#post902749

בקיצור,
1- הוא לא יכול לבחור איזה סוללות שבא לו.
2- יכול להיות שבניסוי שהא עשה, אכן יש הגנה מובנת (ולכן זה לא בהכרח מייצג כל תא אחר)

ר.ח.
23-07-20, 14:23
בהנחה שאין לך רכיב שתפקידו להגביל את הזרם, אז הזרם יקבע לפי חוק אוהם-
הפרש המתחים לחלק בהתנגדות.
ההתנגדות, זה אוסף ההתנגדויות של כל המוליכים והמחברים ( שמעורבים במעגל) + ההתנגדות הפנימית של הסוללה.
במצבר עופרת רגיל, ההתנגדות של המצבר גדולה יחסית, ולכן איכות החיבורים שלנו פחות "חשובה".
אבל בסוללת ליתיום, שההתנגדות הפנימית שלה מאוד קטנה, אם "בטעות" אתה בונה מעגל נקי, עם התנגדות נמוכה, אתה יכול פתאום לקבל זרמים מאוד חזקים, ולבשל את הסוללה.
בקיצור, לא יודע מה זה "הפרשי מתח לא גדולים" , וכן, כל עוד אין בקר זרם, ואם המעגל בנוי טוב, אז מה שיקבע את הזרם זו ההתנגדות הפנימית של הסוללה.
הכל נכון
אבל אני מנסה להסיק מסקנות מתוך הנתונים (החלקים)
חיברת סוללת ליתיום במתח של 10V למתח טעינה של 14.1 V 0 (או פחות... מה שהבקר נותן).
הגבלת הזרם היחידה היתה מנגנון בקרת חום של הממיר.
בתחילה היה זרם טעינה של 30 אמפר ואחר כך ירד הזרם ל 13-15 אמפר.
הדבר היחיד שהשתנה הוא מתח הסוללה.
הנתון החסר הוא באיזה רמת מתח זה קרה...
(אשמח אם תוכל לבדוק.
אפשר יהיה להסיק מה ההתנגדות הפנימית)

יש הבדל בין התנגדות פנימית לטעינה להתנגדות פנימית לפריקה...

ר.ח.
23-07-20, 14:51
בקיצור,
1- הוא לא יכול לבחור איזה סוללות שבא לו.
2- יכול להיות שבניסוי שהא עשה, אכן יש הגנה מובנת (ולכן זה לא בהכרח מייצג כל תא אחר)
שאלת תם. איך אני מזהה תא עם הגנה מובנית

איל מ
23-07-20, 19:05
לא יודע אם זה תופס בכל הסוללות. אבל אצלי, אלו עם ההגנה נראות כמו סוללה רגילה, בעוד אלו ללא ההגנה הן עם מעין רווח של אוויר מתחת לפלוס. מכיוון שאתה לא באמת יכול להיות בטוח., אתה צריך לחפש את המפרט שלהן ברשת. רמזים תמצא בדמות המספרים שמודפסים עליהן בצד.

ר.ח.
23-07-20, 20:10
הסוללות בהן התבצע הניסוי נראות ללא הגנה.

הן נלקחו מסוללה של מחשב נייד שכוללת לוח בקרה לכל התאים כך שאין סיבה שיהיה להם הגנה מובנית

-->