PDA

צפייה בגרסה מלאה : מדפסת תלת מימד חדשה - התייעצות

אלון_ק
18-01-19, 20:04
בקרוב ארכוש מדפסת חדשה הביתה. השימוש , הצורך ושאר רקע רלוונטי:
1. הדפסת מגוון חלקים ברמה הנדסית, שזה אומר לשימוש אמיתי.
2. חומרים נדרשים: PC, ASA, NYLON-CF, PETG וכמובן PLA. בעיקר PETG וN-CF.
3. אני משוכנע שאצליח לנצל מדפסת בעלת ממדים גדולים. כמה גדולים? אני חושב על הCreality CR-10 5S.
4. יש לי הרבה נסיון בתכן מכאני. פשרות כמו מדפסת קטנה יותר, נניח הPrusa MK3, יחד עם פיצול חלק, אפשריות אם יש לזה הצדקה ממש ממש טובה. מניסיון לא מועט עם הPrusa, אני מעדיף לא להוסיף לעצמי חבילות עבודה של פיצולי חלקים אם אני לא חייב, למרות שזו מדפסת מעולה.
5. אני לא מפחד לבצע שדרוגים במדפסת, אבל לא רוצה לבלות יותר מכמה שעות - נניח יום עבודה - בהתעסקות הראשונית עד לקבלת תוצאות מעולות.
6. תקציב 1000$

הדילמה:
בחירה בCreality CR-10 5S מבטיחה, מצד אחד, שטח הדפסה מטמטם של 0.5x0.5x0.5 מטר, ומצד שני...
א. רשימת השיפורים הנדרשת לפני הדפסה ראשונה ארוכה. מובילי פילמנט, אקסטרודר משופר, ראש חימום משופר(עד כדי שונה לגמרי), מערכת כיוונון מישוריות משופרת BL-Touch או דומה לו, חיזוקים מכאניים למבנה, תוספת מנוע לציר Z, שיפורים מכאניים לרצועות ולמובילים שלהן, כיסוי מיטת הדפסה משופר, משככים למנועי הצעד ועוד עולם שלם של חלקים מודפסים (תעלות אוורור למאווררים, תושבות לחיישנים וכו'). בטח שכחתי משהו.
הבעיה היא לא הרשימה כמו תג המחיר שלה... סביבות 350$.
ב. מישהו מדפיס בממדים כאלו? ההתמודדות עם מעוותים בPrusa הפיצפונת עם Enclosure וחומרים כמו ASA ABS PC היא קשה, זה בכלל אפשרי בממדים כאלו? אני מהמר שאפילו PLA יהיה קשה להדפיס.
ג. יש למישהו הצעה למדפסת יותר טובה בממדים גדולים בתקציב הזה? רעיונות אחרים?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

sportage
19-01-19, 23:22
הכל מתחיל בהגדרת הדרישות שלך.

לגבי הגודל - האם אתה מתכוון להדפיס מודלים שזמן ההדפסה שלהם כמה שבועות ?

בגדול זמן ההדפסה הוא כ-3-5 דקות לגרם חומר.
יענו גליל של 1 ק"ג, כ-300 מטר יקח יותר משבוע... והוא לא ימלא מודל בגודל הנדון.

בנוסף הבצועים של מדפסת גדולה פחות טובים מאחותה הקטנה יותר. המסה עושה את שלה ומאתגרת את היציבות והתאוצות.

ובלי קשר, רוב המדפסות של CREALITY3D עובדות ישר מהקופסא, התקנה די זריזה, כיול מיטה ואיכות הדפסה טובה.

גיא
19-01-19, 23:58
לך לעשות טיול אצל וירטהיים ליד שזר בשדרות ההסיתדרות.

יש להם מדפסות שעושות מטר על מטר על מטר.

תתעניין.
הם דיי מסבירי פנים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
20-01-19, 00:05
צביקה, החשבון שלך לא מסתדר עם מה שאני מכיר.
הדפסתי מחזיקי קנקלים לאופניים. 700 גרם. 60 שעות ב40 מ"מ בשנייה. היום אני מדפיס כבר ב100 מ"מ בשנייה (ואני יודע שמדפסות טובות מגיעות גם ל150 מ"מ בשנייה) , אז זה היה לוקח הרבה פחות. זה שונה מאוד מק"ג ביותר משבוע.

כשאני חושב על זה, יש אצלי כרגע הדפסה פעילה של 120 גרם. ארבע שעות.
32 שעות לק"ג.
בנוסף, לא תמיד אתה מדפיס חלקים עם נפח גדול. לפעמים אתה צריך גודל, פשוט בגלל שהחלק ארוך, אז זמן ההדפסה הוא לא בהכרח קיצוני.

boaz avrahami
20-01-19, 05:19
למי שזה מעניין, יש יצרן ישראלי ( בלוד) שמייצר מדפסות תלת מימד Large Scale.
ממש לא בתקציב המצויין אבל בהחלט מצדיק לעיתים הוצאת עבודה למי שמחזיק מכונה כזו.

MASSIVit 3D

https://massivit3d.com/eclipsecorp-for-the-massivit-1800/

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

אלון_ק
20-01-19, 08:03
צביקה,

המדפסות שלהם עובדות ישר מהקופסה, אבל שים לב שבדרישות שלי אאלץ להחליף לא מעט חלקים לפני שאתחיל להדפיס - כך שצפויות לי כמה שעות התעסקות לפני הדפסה ראשונה.

לגבי קצבי הדפסה, כמו שחנן אומר, מעל 100 מ"מ בשניה זה אפשרי. 60-65 מ"מ בשניה זה צפי סביר למדפסת הספציפית לאור השיפורים המתוכננים לפי משתמשים מחו"ל שביצעו דברים דומים. היום אני מדפיס בקצבים גבוהים בהרבה עם הPrusa.

גיא,

ממדים כאלו ומתכנס לתקציב? עם יכולות הדפסה כנדרש?

גיא
20-01-19, 08:26
גיא,

ממדים כאלו ומתכנס לתקציב? עם יכולות הדפסה כנדרש?

לא יודע

אני הייתי שם בעניין אחר. ורק התפעמתי נוכח הגודל של ממדפסות .. מול ה 22/22/20 של המדפסת שלי ... זה הזוי.
שאלתי שאלות אבל בעיקר של התפעלות. הם ענו והיו מאד סבלניים .. זה המידע שיש לי.

מצד שני, יש את קבוצת הטלגראם של חובבי המדפסות .. יש שם כל מיני שבנו תלתפספלצת באופן פרטי .. אני לא שם כל כך אבל אולי שווה לך להתעייץ עם האנשים.

shachar
20-01-19, 12:05
למי שזה מעניין, יש יצרן ישראלי ( בלוד) שמייצר מדפסות תלת מימד Large Scale.
ממש לא בתקציב המצויין אבל בהחלט מצדיק לעיתים הוצאת עבודה למי שמחזיק מכונה כזו.

MASSIVit 3D

https://massivit3d.com/eclipsecorp-for-the-massivit-1800/

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

מטורף, אפשר להדפיס ג'יפ... (או SUV אחר :-) )

boaz avrahami
20-01-19, 12:49
לא להגזים בגודל אבל יש להם במשרד כמה דוגמאות נחמדות...
למשל שור ( כמו של הבורסה) בגודל מלא מודפס בשני חלקים ( קדמי ואחורי) מחובר וצבוע באופן כזה שלא רואים את החיבור.
מרשים מאוד ו... ישראלי

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

אלון_ק
29-01-19, 06:40
לאור יציאת הדגם החדש, Creality CR10s pro, הדילמה נחסכה. ABL, זיהוי סוף פילמנט, חזרה אוטומטית אחרי הפסקת חשמל, אקסטרודר כפול משופר, ספק כוח של MeanWell, צנרת PTFE של Capricorn, בקיצור כל הבעיות המוכרות טופלו. 650$.

אני אחכה כמה שבועות, נראה את התגובות לדגם ונראה אם הם לא יוציאו גם דגם גדול יותר. בכל מקרה, הפער היחיד שאני רואה כרגע זה שאצטרך להוציא את הספק מהאריזה בשביל לשים את המדפסת בEnclosure.

shachar
29-01-19, 08:18
אל תוציא את הספק, תדאג למאוורר מחוץ למעטפת שמוציא את החום מאזור המערכות האלקטרוניות.
חום עולה מעלה.
אצלנו המדפסת בפינת מדף עם וילון כבד ושמירת החום לא רעה.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

אלון_ק
22-03-19, 08:05
https://b2x300.com/

רגע לפני הרכש, מצאתי מתחרה מעניין. מעניין משתי סיבות:
1. Open source. זה מבטיח גישה להכל, ולמרות שאני בגישה שונה משל חנן (לא רוצה להתעסק עם המדפסת עצמה, רק עם ההדפסות) תמיד יש התעסקות ובopen source כל המידע מונגש בהגדרה.

2. Prusa... ליגה מעל השאר. והפעם עוד עם Dual extruder (לא בסידור שאני אוהב להזנה כפולה, אבל נותן מענה)

חסרונות יחסית לPro:
1. קטן יותר, אבל על הגבול. את ציר Z גם יהיה אפשר להגדיל בקלות יחסית.
2. זיהוי סוף פילמנט על הגליל ולא על הראשים. בכלל, אני לא חסיד של הזנה לא ישירה, אבל זה מה יש ולפי הביקורת זה עובד.
3. השימון לפילמנט מפחיד אותי. נשמע כמו מקור לצרות וקשיים בהיבטי הדבקה ועמידות חלקים.

moutzi
22-03-19, 20:20
אני חושב שה cr10s pro לא כוללת דואל אקסטרודר ואז מה ששלחת יותר אטרקטיבי.
הייתי מעדיף שני אקסטרודרים בעיקר בשביל התמיכות. יש מודלים שממש קשה להוריד את התמיכות

haim.menachem
06-05-19, 21:25
המלצה חמה על ה UP box . עובדת אצלי בעבודה ללא הפסקה.סגורה כולל הגליל. מה שאומר טמפרטורת עבודה אחידה, אין עיוותים טרמיים, ומכך אפשר להדפיס חלקים גבוהים וצרים, מגבלה ידועה של מדפסות לא סגורות.

אלון_ק
06-05-19, 21:40
מחיר, גודל משטח, חייב לקנות מוצרים מתכלים רק מהם, לא יכול להדפיס חומרים אקזוטיים, Slicer בינוני. אה, והמחיר.

אולי זו מדפסת מעולה, אבל לא למשתמשים ביתיים. לא במחיר כזה. במחיר הזה גם לא הוגן להשוות אותה למדפסות פה בשרשור שחלקן עולות פחות מעשירית מזו.

-->