צפייה בגרסה מלאה : יונדאי טראקאן או ניסאן פאתפיינדר כרכב שטח ראשון
אני מעוניין לרכוש רכב שטח שישמש אותי ביום יום בפקקים של גוש דן
שבוע לצאת עם האישה לטיול שטח (קל עד בינוני, בלי לשבור סלעים).
תקציב עד 50K כולל יישור קו.
חשבתי על שתי אפשרויות: יונדאי טראקאן שנתונים 2006-2007 דיזל עם 165 כ״ס.
או ניסאן פאתפיינדר שנתונים 2006/7 דיזל.
הניסאן עולה בין 15 ל 20 אלף שקל יותר, אבל יש לה 4 כוכבי ריסוק (ליונדאי אין מבחן ריסוק)
, 6 כריות אויר (ליונדאי רק 2) ומערכת בקרת יציבות (שביונדאי אין בכלל).
מי מבניהן נוחה בכביש, עבירה יותר בשטח (שתיהן מרגישות לי נמוכות) ואיזה בעיות עיקריות יש בכל אחד מהדגמים שציינתי.
אשמח לשמוע על עוד דגם דומה.
שבוע טוב:)
לא יודע מבחינת עלויות תחזוקה, לטראקן יש מיבנה פשוט יותר.
גם אם יש חפיפה מסויימת מבחינת השנים הטראקן היה דגם שסיים את חייו לעומת פאת'פיינדר שהיה רכב מודרני לזמנו שרק יצא.
בשטח חד משמעי העבירות של הפאת' טובה יותר בגלל בקרת המשיכה מול טראקן סטנדרטי. אני מניח שקיימות נעילות לטראקן (לפאת' גם יש).
סביר להניח שהפאת' יהיה נוח ומפנק יותר בכביש אבל זו הערכה.
את הנקודה העיקרית אסף כתב - בשנים 2006-2007 טראקאן היה כבר רכב מיושן, מדור הדגמים הקוראנים שהיו עדיין מבוססים על מוצרים יפאניים עוד יותר ישנים. לעומת זאת פאת'פיינדר היה דגם חדש ומודרני. הפאת'פיינדר מרווח יותר משמעותית, נוח יותר משמעותית בכביש ובשטח, בעל ביצועים טובים יותר, עיצוב ואבזור עדיפים, רמת בטיחות גבוהה יותר משמעותית - והוא היה גם רכב יקר יותר בזמנו. בשטח היכולות שלהם דומות עם עדיפות במצב בסיס לניסאן בזכות בקרת משיכה ולדעתי גם מידת צמיגים נכונה יותר. איכות ההרכבה הקוראנית היתה פחות טובה מהיפאנית בתקופה ההיא (יש אומרים שגם היום אבל זה לא נושא הדיון).
בשורה התחתונה, אין ספק שהניסאן רכב עדיף, ולכן גם עולה יותר.
לחבר יש טראקן והוא לא מרוצה, לא יודע למה
לעומת זאת שמעתי שה
ניסאן פאתפיינדר מעולה וגם אמינה
אין לי נסיון באף אחד מהם
שמעתי גם שיש יחידות בצבא שמשתמשות בניסאן פאתפיינדר לעבירויות קשות,
[/COLOR]ניסאן פאתפיינדר לעבירויות קשות,
[/RIGHT]
זה נשמע לי קצת יותר מדי. פאת'פיינדר יכול לעשות את כל מסלולי הטיול השפויים אבל הוא לא תוכנן ולא נועד לעבירות אקסטרים.
אולי אתה מתבלבל עם ניסאן פאטרול?
לחבר יש טראקן והוא לא מרוצה, לא יודע למה
לעומת זאת שמעתי שה
ניסאן פאתפיינדר מעולה וגם אמינה
אין לי נסיון באף אחד מהם
שמעתי גם שיש יחידות בצבא שמשתמשות בניסאן פאתפיינדר לעבירויות קשות,
אלו מסוג התגובות שאנחנו מנסים להמנע מהן כאן.
האתר הזה הוא מקור ידע מיד ראשונה, ושווה להתאמץ להשאיר אותו כזה.
תודה על המידע חברים!
היונדאי ירד סופית מהפרק ונשארתי אם שני אופציות :
הפאת'פיינדר שנתונים 09-10
או
סוזוקי גראנד ויטרה 10-12
שמאוד קורצת, הבנתי שלרכב פוטנציאל שטח מעולה.
אני יודע שמדובר בשני רכבים מקטגוריות די שונות (ג'פון לעומת 'גיפ' פול סייז) יחד עם זאת, אשמח לחוות דעת על ההשוואה בינהם.
איזה מהשניים נחשב לדגם מוצלח יותר ויותר יתאים גם לכביש וגם לשטח?
לכל אחד משני הדגמים יש את נקודות התורפה המכניות אותן צריך להכיר, בניסן זו "קללת העכביש" שניתנת למניעה בהחלפה מונעת, ובגרנד ויטארה 2400 סמק בחלק מהרכבים יש כשל של סדק בבלוק המנוע מאחורי סעפת הפליטה שמחייב החלפת חצי מנוע או מנוע קומפלט, תלוי מתי מתגלה.
תריץ חיפוש על שתי התופעות.
דבר נוסף, הגרנד ויטארה למרות שקטנה יותר, היא שתיינית כמו הרכבים הגדולים. וגם לאחר הגבהה, עדיין נמוכה למדי, כך ששייכת לקטגוריה נמוכה יותר ביכולות שטח ביחס לפאתפיינדר/ קינג וכו'.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
סוזוקי גראנד ויטרה 10-12... הבנתי שלרכב פוטנציאל שטח מעולה.
כמו הרבה אנשים שעוברים את נקודת ההתלבטות בעת ההחלטה על רכישת רכב שטח בפעם הראשונה, יש נטייה לקפוץ בין חלופות שונות לגמרי, כאשר הרבה פעמים מוצאים רכב עם מודעת "למכירה" או משוטטים בלוחות ומוצאים רכב במחיר מפתה.
אבל כמו הרבה נושאים אחרים שבהם אנחנו מתלבטים, חשוב להגדיר קודם את הציפיות והדרישות ואז לנסות להתייעץ ולקבל הכוונות, המלצות וגם לבקש סיוע ספציפי לגבי דגם כזה או אחר.
לדרישות מסויימות - אכן סוזוקי גרנד ויטרה הוא אופציה טובה עם פוטנציאל שטח מספק. לאנשים אחרים עם דרישות אחרות - רכב זה אינו בעל פוטנציאל שטח מספק.
בראש פורום זה יש שרשור נעוץ עם רשימת שאלות שבנינו עם הזמן. ככל שתוכל לספק תשובות טובות יותר לשאלות הללו - יהיה קל יותר להבין באמת מהן הדרישות שלך מרכב השטח וכנראה יהיה קל יותר להחליט האם דגם זה או אחר יכול להיות פתרון מתאים עבורך.
מה עם רקסטון?
האם שקלת? נמצא בנקודת התלבטות דומה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.