PDA

צפייה בגרסה מלאה : פירגון לאתר ובוחניו.

הירשפלד יובל
14-05-19, 18:37
הייתי בעבודה/אתר שלי - רכס מיצד (תחתית שער הגיא ) , פתאום אני רואה 4 ג'ימני, 2 מהחדשים ו-2 מהדור הקודם. עצרו , יצאו החוצה והתייעצו , ניגש אליהם ,שואל , איבדתם את הדרך ?. אומרים לי , לא , בוחנים את הג'ימיני החדש. ומי הפעם ? שואל , יש מישהו , גוף , עיתון ,אתר שעדיין לא בחן אותו. עונה לי אחד החבר'ה : לא , הפעם זה מבחן " רציני " , של carsforum . הדליק אותי לרגע ושאלתי אותו : ובג'יפולוג ודרור ברלי , מה עשו איתו בדיוק ? שיחקו איתו שחמט/שש בש ? . אמר לי לא , חס וחלילה , דרור גם מכר/חבר שלי.ואז אני רואה/בודק שאין בג'יפולוג מבחן לחדש -כנראה קראתי על נסיעת מבחן של דרור במקום אחר.

הירשפלד יובל
14-05-19, 18:47
מצ"ב המיקום.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190514/0f009be63070e9d1f7d1b5e25dc4cd14.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20190514/9ee7d5b361080e894d1586b1aae1a895.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20190514/30499aba96d9658b45c490fac62be496.jpg

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

erezgur
14-05-19, 19:15
לא הבנתי לאיזה אתר ובוחנים אתה מפרגן, לכאורה, בפוסט הזה.

...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות

הירשפלד יובל
14-05-19, 19:22
לא הבנתי לאיזה אתר ובוחנים אתה מפרגן, לכאורה, בפוסט הזה.

...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאותלג'יפולוג ולדרור ברלי כשהבחור אמר לי שהפעם עושים מבחן " רציני " לג'מיני החדש עבור carsforum להבדיל ממבחנים שעושים אתרים אחרים , עד שהתברר לי שבג'יפולוג לא נעשה מבחן לחדש.

Sent from my SM-J320F using Tapatalk

erezgur
14-05-19, 19:23
את זה הבנתי, רק לא רואה היכן הפרגון שאתה מדבר עליו... אבל לא משנה

הירשפלד יובל
14-05-19, 19:45
כשמישהו מאתר אחר מתבטא כביכול בזלזול כלפי אתר ג'יפולוג ומבחני הרכב הנעשים בו , העמדתי אותו בעדינות וחביבות על מקומו. לזה אני קורא פירגון לאתר הזה/שלנו.

דרור ברלי
14-05-19, 20:09
זה שבוחן רכבי שטח לקארספורום הוא ג'יפאי ותיק וחבר בפורום הזה כאן. והוא באמת חבר טוב שלי ואני יכול להעיד שהוא יודע את העבודה וייצא לו מבחן מצויין ואין לי ספק שדעתו על הג'ימני תהיה כדעתי.

ובאמת למה אין כאן בג'יפולוג מבחן לג'ימני החדש?.... כמו גם לרנגלר החדש עם מנוע 2 ליטר טורבו.....? ולרקסטון החדש?...
הרי אני מדריך עליהם וקיבלתי אותם ואני ממשיך לקבל אותם לאמצ"שים ולסופ"שים בלי סוף...

וואלה, שאלה מצויינת.
התשובה קצת פחות משכנעת, אבל אמיתית - כי אני עובד קשה במשך השבוע ובסופו, ואין לי זמן לכתוב את המבחנים האלה ככה סתם בהתנדבות. כאן כבר לא כל כך מגזין, כי כדי להחזיק מגזין חי ונושם ובועט ברמה גבוהה כמו שהיה כאן פעם, מישהו צריך לעבוד בזה. עבודה כמו כל עבודה אחרת. ומי שעובד בזה, לא נשאר לו זמן לעבוד בדברים אחרים, שמהם הוא אמור להתפרנס.
אז תעשו אחד ועוד אחד ותבינו.

המבחנים שלי לג'ימני ולרנגלר התפרסמו באתר "עולם הרכב" של ערוץ הספורט (5+)
עד כמה הם רציניים? תקראו ותשפטו בעצמכם.
ותודה על הפירגון.

נדב42
14-05-19, 21:40
לגיטימי, אבל לפחות תשתף קישור ...

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

elibaba
14-05-19, 23:19
הי יובל, נראה שפגשת היום אותי וכמה חברים :)

מסתבר גם שאשתי היא לא היחידה שחוש ההומור שלי לא עובד עליה... :cool:
אני כמובן התבטאתי בלשון סגי נהור - המבחן שעשינו היה קצר ורחוק מלהיות "רציני" בקנה המידה שלי, יותר כמו נהיגה השוואתית של בעלי ג'ימני דור קודם בנוכחי.

ג'יפולוג הוא קהילה יקרה לי, אני אוהב אותו מאוד והוא הבחירה הראשונה שלי כל יום מחדש לקריאת מידע על רכב שטח, טיולים, ציוד ושיפורים בעברית. לעולם לא היתה לי כוונה לזלזל באתר או במי מהכותבים בו, ובטח שלא בדרור - אין בכלל מה להשוות, אני כולה אחד שנוסע בג'ימני וצר עולמי כנמלה.

היה לי נחמד לפטפט איתך על צמיגים ושאר ירקות, מצטער אם הקפצתי אותך בצורת ההתנסחות שלי.

הירשפלד יובל
15-05-19, 00:06
עזוב , השריטות הן שלי.

גיא
15-05-19, 00:25
לגיטימי, אבל לפחות תשתף קישור ...

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk

תתחדש !

boaz avrahami
15-05-19, 07:46
עזוב , השריטות הן שלי.

יותר כמו בורות מאשר שריטות.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

יואב פולס
15-05-19, 09:43
הייתי בעבודה/אתר שלי - רכס מיצד (תחתית שער הגיא ) , פתאום אני רואה 4 ג'ימני, 2 מהחדשים ו-2 מהדור הקודם. עצרו , יצאו החוצה והתייעצו

עצרו, כי למוביל שהיה ליד הנהג ברכב הראשון היה פיפי מהבירות בעין לימון.
לא התייעצו. הנבלות האחרים ניצלו את הזמן לעשן עוד סיגריה. היתה להם נסיעה ארוכה ומייגעת מעין לימון.

שישה משתתפים. מתוכם ארבעה חברים כאן באתר, אז אין מצב שזלזלו בג'יפולוג.
שניים מתוך השישה - אחד שלא חבר כאן באתר ואחד שכן - בהחלט מחשיבים את ברלי כחבר.
אחד מתוך השישה, שאינו חבר באתר, נוהג ביומיום במיאטה מונמכת. הוא גם זה שנהג בג'ימני המוביל כשראית אותנו.

יכולות הכתיבה של ברלי משובחות ומוכרות ובצירוף הנסיון העצום שלו, הן נכס לכל אתר שיצליח לגרום לו לכתוב עבורו.

למרות הציניות העצמית שהופגנה, המבחן נלקח ברצינות גדולה.
לצערנו, לפעמים מה שמכתיב מבחן זה בלת"מים בלתי פוסקים. המבחן תוכנן במקור לפרצים עליון. אחד מבעלי הגימני מהדור הקודם התפנק והתחנן שנעשה את המבחן קרוב כי מבאס אותו לנסוע עד לפרצים עליון עם הגימני שלו. מובן כי לג'ימני החדש זה בכלל לא 'אישיו'.
אבל אז החלו התקלות להיערם, ובראשם מזג האוויר. אח"כ הרצאה שמישהו היה צריך להעביר בבוקר, ומיד אחריה עוד בלת"מ בעבודה, והיציאה התאחרה ל 11:00 בבוקר.

אז המוביל הדביל, החליט על משלט 21 עם הג'ימני הסטנדרטי, על צמיגי כביש בינוניים. וזה כבר לא היה הוגן. אם היינו מתעקשים הרכב היה עולה, אבל זה בערך כמו לבחון אותו על המסלול בפצאל, ולהסיק מכך מסקנות על איכויותיו בנסיעת כביש.

תוסיף לזה שבפסח עשינו שלושה ימים בנגב, 349.1 ק"מ מצטבר, עם ג'ימני חדש, ג'ימני ישן ושני לנדקרוזרים ארוכים - אז בהחלט יש פרספקטיבה טובה על הגמד המתוק הזה.

הירשפלד יובל
15-05-19, 10:02
שישה משתתפים. מתוכם ארבעה חברים כאן באתר, אז אין מצב שזלזלו בג'יפולוג.

למרות הציניות העצמית שהופגנה, המבחן נלקח ברצינות גדולה.

כמו שציינתי קודם , " עזוב , השריטות הן שלי " כמענה למשפט שלך שנאמר לי בשטח. התגובה שלי היתה כנראה קצת " תגובת יתר " , גם עם בהומור. תודה על ההסבר הקצר על מנגנון המניעת החלקה/סבסוב של החדש. לא נכנס לזה כאן , אבל ראית עם איזה צמיגים אני משתמש ומה נותן היבואן עם הרכב , ברידג'סטון ואיך הם נראים אחרי קילומטרז' לא גדול . לפחות אולי שמישהו יקים קול צעקה שמעבר לזה שכנראה יבואן סוזוקי הנוכחי הוא גם יבואן ברידג'סטון , במחיר שהוא מוכר את הרכב , מן הראוי שיצייד אותו בצמיגי שטח ולו כאופציה.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

יואב פולס
15-05-19, 10:11
יובל,
איתי לא שוחחת, אני הייתי המשתתף השישי שנותר לשבת באוטו המוביל, ולענות לענייני עבודה דחופים בסלולרי.
החמישה האחרים שיצאו עשו זאת בלי לבקש רשות...
יואב

asafk
15-05-19, 12:06
יואב, חוסר משמעת כזה, אצל הברלי זה לא היה קורה.....

[emoji23][emoji23]

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

edish
15-05-19, 12:10
יואב, מה ההתרשמות שלך לגבי יחסי הכוחות בין הישן לחדש בתנאים דומים?

יואב פולס
15-05-19, 12:50
בקצרה - הוא מציג שיפור משמעותי בכל פרמטר של 'איכות חיים' מבלי לגרוע דבר מיכולות השטח.
החסרון הגדול זה המחיר הגבוה.

elibaba
15-05-19, 20:13
לטעמי תא המטען נפגע מעבר לסביר, בתמורה של מרווח משופר ליושבים מאחור.
כמו כן ביטול "משענות היד" בספסל האחורי מציק לי, למרות שזה יותר טוב למקפלי המושב האחורי ומייצר רצפה שטוחה.

בלי גגון גדול או הפיכה לדו מושבי האוטו הזה כמעט בלתי שמיש לצרכי טיול מבחינת נפח אחסון.

אה, וגם ידיות הדלתות וכפתורי החלונות במקום גרוע יותר.

כל היתר - סוכריה (הגה מתכוונן! יא אללה), כמכונית - טוב במידה ניכרת מהדור הקודם. יותר ידידותי לחיות איתו כרכב משפחתי. עיצוב שובה לב.

erezgur
15-05-19, 20:20
לטעמי תא המטען נפגע מעבר לסביר, בתמורה של מרווח משופר ליושבים מאחור.
בשרשור אחר נכתב כאן שלא המטען לא קטן יותר אלא שיש כעת כיסוי לתחתית תא המטען שניתן להסירו כדי לקבל את מלוא הנפח

elibaba
15-05-19, 20:30
הוא בפירוש יותר קצר.
בדור הקודם אני מכניס ארגז פעולה של 5.56 לאורך, בחדש נכנס רק לרוחב וגם זה בקושי.

erezgur
15-05-19, 22:17
אני לא מכיר את החדש ולא את הישן (לא נהגתי או טיילתי עם אף אחד מהם) אבל מצאתי את השרשור שבו צביקה-פיק כותב מנסיונו (הוא בעל גימני 2019 לאחר שהיה בעליו של הגימני הקודם):

היה לי את הישן במשך 4 שנים. לפני שבועיים קיבלתי את החדש. ככה שאני מכיר את שני הרכבים.

תא המטען של שני הרכבים באותו גודל, אפילו הייתי אומר שהחדש גדול יותר.
כן, אני יודע שבעיתונים כתוב אחרת וכנראה שבגלל זה הגעת עם דיעה קדומה, אבל זה פשוט לא נכון. אני יודע בדיוק מה היה נכנס לי בתא המטען של הג'ימני הקודם ונחש מה? בדיוק אותם דברים נכנסו גם לתא המטען של הג'ימני החדש.
הסיבה שתא המטען של החדש נראה קטן יותר היא שבסוזוקי החליטו להרכיב בתחתית תא המטען מעין "מדרגה" עם תא אכסון קטן ולא שימושי, שלאחר קיפול המושבים יוצרת רצפה שטוחה לחלוטין עם סף ההטענה. הדבר הראשון שעשיתי אחרי שקיבלתי את הרכב היה לפרק את התא הזה (ארבעה קליפסים והוא בחוץ), לזרוק אותו במחסן ו... הכל נכנס.

כשעוברים ל"מצב טיול" ומקפלים את שני המושבים האחוריים מתקבל תא מטען גדול יותר, בעיקר בגלל שהדלת האחורית רחבה יותר ובזכות העובדה שבסוזוקי ויתרו על צמד מחזיקי הכוסות שהיו קודם מעל בתי הגלגל.

וזה הקישור - http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/108322-%D7%92-%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%99-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9-%D7%AA%D7%9E%D7%95%D7%A0%D7%94-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%9E%D7%99%D7%A9%D7%94%D7%95-%D7%99%D7%95%D7%93%D7%A2-%D7%9E%D7%AA%D7%99-%D7%94%D7%9B%D7%A8%D7%96%D7%94-%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%AA?p=843188&viewfull=1#post843188

boaz avrahami
16-05-19, 23:11
יותר כמו בורות מאשר שריטות.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

פנה אלי יובל בפרטי והסביר שנעלב מתגובתי.
לפיכך מצאתי לנכון להתנצל בפניו. אינני מכירו באופן אישי והתגובה נכתבה בהומור בשל חוסר הבנתי את הסגנון שבו נכתבה ההודעה וחלק מהתגובות...

אז בכדי לשמור על רוח חברית טובה באתר ובגלל שפגעתי בו בלי כוונה אמיתית ( לפעמים אני פוגע בכוונה אבל לא הפעם [emoji6]) אני בוחר להתנצל מעומק הלב מאשר להשאיר אווירה רעה.

תבוא לטיולילה . בירה עלי
[emoji482]

בועז

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

הירשפלד יובל
16-05-19, 23:33
בועז צודק. לפעמים ניסוחי אינם בהירים/ברורים דיים . עמכם הסליחה

amitaikl
17-05-19, 12:22
אז בכדי לשמור על רוח חברית טובה באתר ובגלל שפגעתי בו בלי כוונה אמיתית ( לפעמים אני פוגע בכוונה אבל לא הפעם [emoji6]) אני בוחר להתנצל מעומק הלב מאשר להשאיר אווירה רעה.
בועז

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

בועז צודק. לפעמים ניסוחי אינם בהירים/ברורים דיים . עמכם הסליחה

https://www.youtube.com/watch?v=WECOSw_YbYM

avikkllk
17-05-19, 20:48
זה רק אני או שהשירשור ההזה ניהיה מתנצל נורא??
פעם היו תופסים מהגיפאים אנשים ללא רגשות
איפה הימים ההם??

Sent from my Redmi 6A using Tapatalk

GodsFather
17-05-19, 21:57
זה רק אני או שהשירשור ההזה ניהיה מתנצל נורא??
פעם היו תופסים מהגיפאים אנשים ללא רגשות
איפה הימים ההם??

Sent from my Redmi 6A using Tapatalkמתו וטוב שכך. עדיף חברויות אמת מאשר טינה חבויה.

Sent from my LON-L29 using Tapatalk

tom1105
18-05-19, 10:14
מתו וטוב שכך. עדיף חברויות אמת מאשר טינה חבויה.

Sent from my LON-L29 using Tapatalkאף אחד לא שומר טינה... אנחנו פשוט עם זיכרון טוב מאוד...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

zivo
18-05-19, 10:21
אף אחד לא שומר טינה... אנחנו פשוט עם זיכרון טוב מאוד...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

זה כבר שווה ההעתקה לשירשור היעודי של האמירות :-)

-->