צפייה בגרסה מלאה : האנטר טיולים סולידי
אז במזל טוב נרכש האנטר 2013 ידני עם 11,000 ק"מ (לא טעות: אחד עשר אלף). קילומטרז דמיוני אבל כל הבדיקות שעשיתי הראו שהסיפור אמין ושיישור קו ראשוני יביא אותו למצב מדהים.
התכנית היא לבנות ממנו רכב יומיומי (לרכבת וחזרה) שידע גם לקחת את המשפחה לכמה ימים במדבר.
בתכנית:
1. יישור קו
2. צמיגים
3. מיגון
4. הגבהה
5. שפצור כלשהו לארגז
שאלות:
1. מה מידת הצמיגים המקסימלית המותרת להאנטר? כזו שלא תיצור עומס ייתר על שאר המכלולים?
2. המלצה על סט הגבהה טוב?
3. מה עושים עם הארגז הזה??? פונקציונלי מאד אבל לא הכי אסתטי ובאמת מעדיף ארגז פתוח. אפשר למכור כזו סגירת ארגז יד שנייה? https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191031/23e1fe1b62fd35191ebf7e2ecffac945.jpg
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
את הארגז אפשר לנסות להחליף אצל סוחרי המכוניות המתמחים במסחריות וטנדרים. הם דווקא אוהבים למכור טנדרים עם ארגז סגור.
אסף.
תתחדש. איזה ישור קו צריך לרכב עם 11,000 קילומטר??? טיפול 10,000 אם לא עשו, זה הכל :D
לפי הוראת הרישום צמיג 245/70R16 חוקי, יש לך BF-AT במידה הזאת. אני הייתי גולש טיפה ל245/75R16, מידה שיש בה אפשרויות של צמיגי שטח מלא.והאפשרות היותר אגרסיבית, 235/85R16. יש את כל מבחר צמיגי השטח. תעלה יופי על הג'אנט הצר שיש לך (אני משער שאתה על 205/80R16?).
לגבי הארגז - אתה יכול לנסות למכור... רק לך תמצא מי שיקנה... יתרה מזאת, אתה צריך עכשיו לקנות דלת אחורית מקורית, כל הדלתות נמצאות במחסנים של מתקיני הארגזים (המייעל, ניתוב...) ואם נדמה לך שהם יעשו לך טרייד אין, אתה תגלה שהחצרות מלאות גם בסגירות משומשות כמו שלך. בקיצור, תתכונן להפרד מ800-900 שקל כדי שיעשו טובה ויקחו את הארגז שלך ויתקינו לך דלת מקורית.
לגבי דיגום - חפש canvas canopy באוסטרלית, זה חודר לאופנה גם בארץ :) אם הסגנון מתאים אפשר לעזור לך.
126335126332126336126333126334
ואני דווקא אומר סגירת פח בגובה הארגז, עם דלתות שחף.
ברזנט זה סתם התעסקות ותחזוקה.
אם אתה ממש בעניין, אז קיצור (הנמכת) הארגז יהיה אחלה פרויקט לעבודה עצמית. "גיבושון" שלך ושל האוטו.
והערה אחת-
אם זה אוטו שיש לו ק"מ כל כך נמוך בגלל שהוא עמד רוב חייו עם מנוע מונע (טנדרים של אבטחה במפעלים גדולים, או מוסדיים), אתה צריך לבדוק טוב טוב טוב את המנוע. בעיקר לגבי בוצה, וכל מה שלפני הכניסה למנוע (egr, איטרקולר, סעפת וכו....)
מעבר לכך תתחדש וכולנו אכולי קנאה!
six 4 life
31-10-19, 11:26
להשאיר את הרכב הזה בחניון של תחנת רכבת באופן יום יומי זה פשוט לבקש שיגנב.
!
ברזנט - אני מסכים זה התעסקות ותחזוקה אבל חפיף. מצד שני לטייל עם כלב בתוך מלונת פח לוהט לא טוב.
אסף.
אמרת כלב?
אמרת ארגז פתוח אבל עם גג בשביל הצל (עד כאן מספיק לקשור רשת צל על זוג קשתות בטיחות כמו של טל והדס - כמו טנדר פקחים). אבל מה קורה בטיול שטפונות? ברזנט מאפשר לגלול למטה כשמתחיל לרדת הגשם. הכלבה שלי (בתמונה) חוותה כבר את כל האפשרויות כולל בגאז' של ג'יפ קונבציונלי. זה האופטימום. וזה גם פתרון זול.
126338
אם אתה ממש בעניין, אז קיצור (הנמכת) הארגז יהיה אחלה פרויקט לעבודה עצמית. "גיבושון" שלך ושל האוטו.
והערה אחת-
אם זה אוטו שיש לו ק"מ כל כך נמוך בגלל שהוא עמד רוב חייו עם מנוע מונע (טנדרים של אבטחה במפעלים גדולים, או מוסדיים), אתה צריך לבדוק טוב טוב טוב את המנוע. בעיקר לגבי בוצה, וכל מה שלפני הכניסה למנוע (egr, איטרקולר, סעפת וכו....)
מעבר לכך תתחדש וכולנו אכולי קנאה!
+1.
ולפני הכל תתחדש! וסע בדרכים משובשות!
ולגבי הארגז, מה שהציע איל, + להוסיף בידוד בתקרה+ לפתוח חלונות צד הזזה ננעלים בגודל לפי בחירה, לא חייב זכוכית, אפשר פוליקרבונט.
היתרון בארגז סגור ננעל שיש לך פחות פחד להשאיר ציוד שם.... וכמובן המשקל שלו כבר תורם לאין נוחות של טנדר... :-)
מכיר אפילו מישהו "ששתו" לו את הברזנט באחד החניונים....
פספסתי את הנושא של הכלב. אכן פחות כיף בארגז סגור.
https://youtu.be/k-sTMJx9h_k
במקרה יש גם פתרון של הביוקר....
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
שמעו נתתם לי כ״כ הרבה חומר למחשבה!
ראשית, לאחר בדיקה במכון בדיקה ובמוסך נראה שיש צורך אמיתי ביישור קו. למשל: טיימינג לא נעשה מעולם ברכב. בנוסף, כמו שנאמר כאן, חייבים להחליף את כל השמנים והפילטרים כדי להיפטר מבוצה ומשמן שכבר לא במיטבו.
לגבי הארגז: נראה לי שאתחיל לשקול להסיר אותו, בעדיפות קודם כל להשגת דלת מפירוק או דרך מתקיני הארגזים, ולאחר מכן בניית משהו דומה לשל נמרוד.
ולגבי גניבה - בגלל זה אני משלם כ״כ הרבה ביטוח....
לגבי דיגום - חפש canvas canopy באוסטרלית, זה חודר לאופנה גם בארץ :) אם הסגנון מתאים אפשר לעזור לך.
126335126332126336126333126334
ממה שהצלחתי להבין זה די הדיגום שלך לא? כמו כן מבין שבעולם האנטר 2013 נקרא טריטון?
לגבי הארגז: נראה לי שאתחיל לשקול להסיר אותו, בעדיפות קודם כל להשגת דלת מפירוק או דרך מתקיני הארגזים,
תתחדש!
לא לשכוח שסגירת ארגז היא "שינוי מבנה" ולכן אמורה להיות רשומה ברשיון.
הסרת סגירת ארגז, בהתאם, היא גם שינוי מבנה.
אם אתה הולך לבצע עיסקה כל שהיא עם מתקין ארגזים נסה שהיא תכלול אישור שלו למשרד הרישוי לשינוי מבנה.
גם אם תלך על כל כוון עצמאי אחר (DIY) שכולל הסרה של הסגירה, תצטרך את שרותיו של מתקין.
כל זאת בכדי להמנע מכאב ראש מיותר בטסט או מול שוטרים נודניקים.
רק לי לא מסתדר? רכב מ 2013 11,000 ק"מ?,שמנים, בוצה,
טיימינג? טיימינג ברכב זה נעשה כל 100,000 ק"מ ולא לפי מס. שנים,
לא יודע,מקווה בשבילך שהכל נכון.
רק לי לא מסתדר? רכב מ 2013 11,000 ק"מ?,שמנים, בוצה,
טיימינג? טיימינג ברכב זה נעשה כל 100,000 ק"מ ולא לפי מס. שנים,
לא יודע,מקווה בשבילך שהכל נכון.טיימינג נעשה כל מאה אלף ק"מ או חמש שנים
תתחדש!
לא לשכוח שסגירת ארגז היא "שינוי מבנה" ולכן אמורה להיות רשומה ברשיון.
הסרת סגירת ארגז, בהתאם, היא גם שינוי מבנה.
אם אתה הולך לבצע עיסקה כל שהיא עם מתקין ארגזים נסה שהיא תכלול אישור שלו למשרד הרישוי לשינוי מבנה.
גם אם תלך על כל כוון עצמאי אחר (DIY) שכולל הסרה של הסגירה, תצטרך את שרותיו של מתקין.
כל זאת בכדי להמנע מכאב ראש מיותר בטסט או מול שוטרים נודניקים.תודה! יש לך מתקין מומלץ?
הי .
אם בכל זאת יש בך עוד אי אלו על שינוי של הסגירה כך שתתאים לכלב .
גש לאייל ולירן במייעל ותראה מה יש להם להציע לך .
או שינוי של הקיימת
או החלפה למתאימה.
קח בחשבון שסגירה חדשה אחכ אם תרצה תעלה עשירה בנחת.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
ממה שהצלחתי להבין זה די הדיגום שלך לא? כמו כן מבין שבעולם האנטר 2013 נקרא טריטון?
דיגום ברזנט דומה למקובל באוסטרליה זה מה שיש בטנדר הנוכחי והקודם שלי שנמצא אצל אסף. אתה יכול לקרוא בשרשורי RR הכל. הברזנט עצמו עולה 600 שקל. הקונסטרוקציה היא די פשוטה לבנייה עצמית. בזמנו השתעשתי ברעיון לקחת סגירת פח קיימת ולחתוך ממנה את הדפנות, ולהחליף רק אותן בברזנט. אבל בסופו של דבר יותר קל לבנות מאפס אם יש לך יכולת מסגרות בסיסית. הרכיב החשוב ביותר בסגירת ברזנט טובה הן הגומיות מסוג Stayput. אין להשיג בארץ, אין חיקוי סיני. מזמינים באיביי מאוסטרליה או ארה"ב.
דלתות שחף בצדדים ומאחור או ברזנט מאפשרים את אותה נגישות לציוד בחנייה. אבל דלתות קשיחות לא יכולות להשאר פתוחות בזמן נסיעה, וזה היתרון החשוב של הברזנט בהקשר של כלבים.
כמו ג'יפ סיקס או סופה פתוחה, החולשה של הברזנט זה אי היכולת לנעול ציוד. זה שיקול של כל אחד, איפה שהוא גר, הציוד שהוא משאיר ברכב ורמת החשש האישית שלו. אם הייתי גר בשכונה עירונית קשה והייתי פרנואיד שנהנה להתפלש במחשבות שליליות, לא הייתי בוחר בברזנט. אבל אני לא.
אם אתה בוחר בסגירה קשיחה: לך על סגירה עם דלת אחורית שנפתחת כלפי מעלה ודלת מטען מקורית כלפי מטה, וחלונות הזזה גדולים כמה שיותר כדי לאפשר זרימת אויר לכלב. בדוק את האפשרות לסגירת פיברגלאס , יש חדש ומשומש, יש תאילנדי סיני ואוסטרלי. או סגירת פח תוצרת הארץ אצל ניתוב/המייעל/ארגזי הצומת (יש אני מניח עוד יצרנים).
זה סגירת פח שיצרו לי בניתוב להיילקס לפני 15 שנה:
126352
סגירת פיבר אופינית:
126351
סגירת פיבר ARB, שווה לבדוק עם היבואן מה המחיר. האיכות גבוהה ביותר.
https://www.arb.com.au/mitsubishi-triton-mn-2009-2015/canopies/
126353
דיגום ברזנט דומה למקובל באוסטרליה זה מה שיש בטנדר הנוכחי והקודם שלי שנמצא אצל אסף. אתה יכול לקרוא בשרשורי RR הכל. הברזנט עצמו עולה 600 שקל. הקונסטרוקציה היא די פשוטה לבנייה עצמית. בזמנו השתעשתי ברעיון לקחת סגירת פח קיימת ולחתוך ממנה את הדפנות, ולהחליף רק אותן בברזנט. אבל בסופו של דבר יותר קל לבנות מאפס אם יש לך יכולת מסגרות בסיסית. הרכיב החשוב ביותר בסגירת ברזנט טובה הן הגומיות מסוג Stayput. אין להשיג בארץ, אין חיקוי סיני. מזמינים באיביי מאוסטרליה או ארה"ב.
דלתות שחף בצדדים ומאחור או ברזנט מאפשרים את אותה נגישות לציוד בחנייה. אבל דלתות קשיחות לא יכולות להשאר פתוחות בזמן נסיעה, וזה היתרון החשוב של הברזנט בהקשר של כלבים.
כמו ג'יפ סיקס או סופה פתוחה, החולשה של הברזנט זה אי היכולת לנעול ציוד. זה שיקול של כל אחד, איפה שהוא גר, הציוד שהוא משאיר ברכב ורמת החשש האישית שלו. אם הייתי גר בשכונה עירונית קשה והייתי פרנואיד שנהנה להתפלש במחשבות שליליות, לא הייתי בוחר בברזנט. אבל אני לא.
אם אתה בוחר בסגירה קשיחה: לך על סגירה עם דלת אחורית שנפתחת כלפי מעלה ודלת מטען מקורית כלפי מטה, וחלונות הזזה גדולים כמה שיותר כדי לאפשר זרימת אויר לכלב. בדוק את האפשרות לסגירת פיברגלאס , יש חדש ומשומש, יש תאילנדי סיני ואוסטרלי. או סגירת פח תוצרת הארץ אצל ניתוב/המייעל/ארגזי הצומת (יש אני מניח עוד יצרנים).
זה סגירת פח שיצרו לי בניתוב להיילקס לפני 15 שנה:
126352
סגירת פיבר אופינית:
126351
סגירת פיבר ARB, שווה לבדוק עם היבואן מה המחיר. האיכות גבוהה ביותר.
https://www.arb.com.au/mitsubishi-triton-mn-2009-2015/canopies/
126353זו אופציה נהדרת, במיוחד לאור זה שאין צורך לשנות רישוי. רק צריך לקוות שהכלב יזרום על זה...
מהשינוי של הרישום (סגור/פתוח) אל תתרגש, זה לא ביג דיל. מה גם שאין שום הגדרה ברורה מה זה סגור, ולכן ברזנט כמו שלי יכול להחשב הן פתוח והן סגור (מנסיון אני מדבר).
לגבי פרקטיות ביומיום (נעילת ציוד וכו..) ועם האופציה לכלב-
סגירת פח עם דלתות שחף.
כשיוצאים לטיול מסירים את הדלתות.
כנ"ל לגבי דלת אחורית שעולה למעלה (למרות שמנסיוני, תמיד יש בעיות עם הסגירה של הדלתות האלה.
סגירת פח עם דלתות שחף.
כנ"ל לגבי דלת אחורית שעולה למעלה (למרות שמנסיוני, תמיד יש בעיות עם הסגירה של הדלתות האלה.
לא נכון!
ז"א, יכול להיות בעיות עם דלתות שחף צדדיות, תלוי אצל מי עושים.
מנסיון אישי עם 2 סילוורדו-ים, סגורים ועמוסים לעייפה ונוסעים המון במגוון דרכים חקלאיות: המייעל בחולון עושים עבודה למופת.
הגענו עם 6 טנדרים כאלה לאחר ניסיון לא מוצלח עם מפעל אחר, זאת בכלל לא אותה רמה. כולל בשירות ובאחריות.
לא נכון!
ז"א, יכול להיות בעיות עם דלתות שחף צדדיות, תלוי אצל מי עושים.
מנסיון אישי עם 2 סילוורדו-ים, סגורים ועמוסים לעייפה ונוסעים המון במגוון דרכים חקלאיות: המייעל בחולון עושים עבודה למופת.
הגענו עם 6 טנדרים כאלה לאחר ניסיון לא מוצלח עם מפעל אחר, זאת בכלל לא אותה רמה. כולל בשירות ובאחריות.1+
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
סגירת פח עם דלתות שחף.
מעבר לחוסר הנוחות שבפרוק/הרכבה תכופים של משהו שלא נועד לפרוק והרכבה תכופים, אתה כן רוצה את היכולת לסגור את דפנות המלונה כשמתחיל לרדת גשם או בנסיעות מנהלתיות ארוכות בימי החורף. הפתרון יכול להיות דלתות שחף שבתוכן חלונות הזזה? זה צריך להיות אפשרי.
רעיון לפני שאתה מוריד את הארגז...
אם יש לך דיסק וידיים טובות אתה חותך חלונות בצדדים. מייצר עם ברזל זווית מסגרות פנימיות כמשקוף וחיצוניות כדלת. מלביש על זה ברזנט עם ריץ' רץ'. רוצה לפתוח לכלב אוויר, מגלגל. רוצה את זה סגור בטיול חורף אבל לא רוצה להתחיל תהליך של פתיחת רוכסנים ומריבה עם ברזנט מעיק כל פעם, פותח דלת. נהנה מכל העולמות.
לא הלך, זורק את הארגז, בונה מסגרת כמו של נמרוד.
אם יש לך דיסק וידיים טובות אתה חותך חלונות בצדדים. מייצר עם ברזל זווית מסגרות פנימיות כמשקוף וחיצוניות כדלת. מלביש על זה ברזנט עם ריץ' רץ'. רוצה לפתוח לכלב אוויר, מגלגל. רוצה את זה סגור בטיול חורף אבל לא רוצה להתחיל תהליך של פתיחת רוכסנים ומריבה עם ברזנט מעיק כל פעם, פותח דלת. נהנה מכל העולמות.
לא הלך, זורק את הארגז, בונה מסגרת כמו של נמרוד.רק מושבניק דפוק כמוך מסוגל לחשוב על שילוב מקורי כל כך של חסרונות.
לא הלך, זורק את הארגז, בונה מסגרת כמו של נמרוד.
הייתי מנסה את זה אם הסגירה של הארגז הייתה נמוכה (בגובה של הרכב) אבל כמו שהיא נראית כרגע אין סיכוי שאני משאיר כזה דבר על הרכב...
תתחדש. איזה ישור קו צריך לרכב עם 11,000 קילומטר??? טיפול 10,000 אם לא עשו, זה הכל :D
לפי הוראת הרישום צמיג 245/70R16 חוקי, יש לך BF-AT במידה הזאת. אני הייתי גולש טיפה ל245/75R16, מידה שיש בה אפשרויות של צמיגי שטח מלא.והאפשרות היותר אגרסיבית, 235/85R16. יש את כל מבחר צמיגי השטח. תעלה יופי על הג'אנט הצר שיש לך (אני משער שאתה על 205/80R16?).
הרכב היום ביישור קו אז המשימה הבאה היא צמיגים: כאמור את רוב זמנו הוא יבלה בכביש עם טיולים פעם בחודש.
שאלות (של טירון) לפורום הנכבד:
1. מה מידת הצמיגים המומלצת להאנטר? כזו שתאפשר מבחר, תשפר עבירות, אבל לא תפגע באמינות הרכב ובנסיעה היומיומית
2. צמיג מומלץ?
3. אילו ג'אנטים אני צריך כדי לשים את הצמיגים הנ"ל?
איזה מידת צמיג מורכבת עכשיו? אתה יודע מה רוחב הג'אנט?
כבעלים של האנטר ב4 השנים האחרונות,כמה תובנות לגבי ארגז מתכת סגור.
לעבודה היה נחוץ,כלים וחומרים.לטיולים היה ברכה בנושא קיבולת ציוד,
אבל היום הוצאתי מכיסי סכום נכבד לצורך החלפת הארגז הפתוח המקורי שקרס.
יתכן שמשקל של הארגז ותוספת הובלת חומרים מפעם לפעם הם שגרמו לנזק
ואולי טילטולי הנסיעות בשטח הם הגורמים וכנראה ששילוב של שניהם אחראי לתוצאות.
בכל מקרה,הארגז הגיע למצב סופני והחלפתו נדרשה.
רצ"ב תמונות של הארגז לאחר פרוק.
126378
126379
126380
לפחות הארגז ולא השאסי
זו פעם ראשוונה שאני רואה דבר כזה
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
כבעלים של האנטר ב4 השנים האחרונות,כמה תובנות לגבי ארגז מתכת סגור.
לעבודה היה נחוץ,כלים וחומרים.לטיולים היה ברכה בנושא קיבולת ציוד,
אבל היום הוצאתי מכיסי סכום נכבד לצורך החלפת הארגז הפתוח המקורי שקרס.
יתכן שמשקל של הארגז ותוספת הובלת חומרים מפעם לפעם הם שגרמו לנזק
ואולי טילטולי הנסיעות בשטח הם הגורמים וכנראה ששילוב של שניהם אחראי לתוצאות.
בכל מקרה,הארגז הגיע למצב סופני והחלפתו נדרשה.
רצ"ב תמונות של הארגז לאחר פרוק.
126378
126379
126380
יש לנו במושב טנדרים ישנים של כל היצרנים, גרוטאות אמיתיות ספק עם טסט, אבל נזק כזה באמת חריג.
כל זמן שהרכב עם ארגז פתוח אין סיבה לנזק,הבעייה נגרמת בגלל הסגירה העליונה
שביחד עם ארגזי הצד והגגון העליון מפעילה לחצים וכוחות מעבר למה שתיכנן היצרן.
ראיתי גם ראיתי נזקים כאלו. המשותף לכולם סגירת פח שמחובר טוב וחזק לדפנות וקצת פחות טוב לדופן הקדמית ולדופן האחורית כמעט או בכלל לא (דלתות ללא סף תחתון או ללא מסגרת)
אסף.
איזה מידת צמיג מורכבת עכשיו? אתה יודע מה רוחב הג'אנט?
סליחה על התגובה המאוחרת: כרגע מורכב צמיג 205/80R16 על ג׳אנטים ברזל מקוריים.
אתה יכול להתקין צמיגים ברוחב 235-245 לדעתי בלי יותר מדי בעייה על הג'אנט המקורי. תבדוק נקודה נוספת - מה המרחק בין הצמיג לחלקי מתלה קדמי. תחשוב שאם אתה עובר מ205 ל245 נניח אז צריך שיהיה מקום לעוד 20 מ"מ צמיג. אם אין אתה צריך ג'אנט עם אופסט גדול יותר או להתקין ספייסר כלשהו. רוב הסיכויים שלא צריך... אני יודע שבהיילקס לא צריך כשעוברים מ205 ל235 על ג'אנט מקורי, לגבי ההאנטר אתה תגיד.
אתה יכול גם לברר אם איזה ג'אנט הגיעו האנטרים עם מידה 245.70R16 - אם זה אותו הג'אנט אין בעייה, אם יש להם ג'אנט אחר אז אולי זה הג'אנט שאתה צריך.
אין בעייה להתקין צמיג 245/70/16 על הג'נט המקורי
זו המידה הרחבה ביותר שמאושרת להאנטר.
אני נעול היום בצמיגים במידה הזו ובשלוש השנים האחרונות
צמיגי AT של ג'נרל
אין בעייה להתקין צמיג 245/70/16 על הג'נט המקורי
זו המידה הרחבה ביותר שמאושרת להאנטר.
אני נעול היום בצמיגים במידה הזו ובשלוש השנים האחרונות
צמיגי AT של ג'נרל
אתה גם על ג׳אנט ברזל? איך הצמיג של ג׳נרל - מומלץ?
זה הצמיג וזה הג'נט,מרוצה מאד.
126414
זה הצמיג וזה הג'נט,מרוצה מאד.
126414אווו נראה טוב. אבל זה הג'אנט מגנזיום, אני צריך לברר אם גם שלי יכול להחזיק כזה.
לא חסר ג'נטים כאלה בפירוקיות...
ות'כלס כל ג'נט מקורי 16 של יפניות אמור להתאים.
לא חסר ג'נטים כאלה בפירוקיות...
ות'כלס כל ג'נט מקורי 16 של יפניות אמור להתאים.סליחה על השאלה: הג'אנט ברזל הנוכחי לא יתאים?
על מה סליחה....
לא יודע מה הרוחב של הג'נט ברזל.... לדעתי אם הוא לפחות ברוחב 7" אז יתאים.
סליחה על השאלה: הג'אנט ברזל הנוכחי לא יתאים?
שאלה של רוחב... עכשיו מותקן עליו צמיג ברוחב 205. אתה רוצה אני מניח להתקין עליו צמיג ברוחב 245. תסתכל ותדמיין עוד 15 מ"מ לכל דופן. אם אתה לא בטוח תעלה תמונה כמו זו:
126440
(זה צמיג 245.70R16 על גלגל מקורי ברוחב 7 אינץ' של מיצובישי טריטון, גלגל זהה למה שהיה גם על האנטרים. צילמתי על טנדר של רט"ג. אתה רואה פה שהדופן קצת בולטת מעט מעבר לשפת הג'אנט. אין בעייה להרחיב פה את הצמיג גם ב20 מ"מ לכל צד)
אז בשעה טובה הוחלפו צמיגים. מפאת חוסר הזמינות של BF הוחלט על מקסיס 980. הורכבו על הג'אנט ברזל המקורי בלי בעיה. אחרי כמה שבועות איתם אני יכול לומר שנראה לי שיש הבדל קל בקלות הגלגול, רעש, וניקוי בוץ, אבל זהו הבדל קל שבקלים וזניח לעומת ההבדל במחיר. נראה כמה זמן יחזיקו...
לגבי הארגז: אחרי הרבה לבטים הוחלט להשאיר אותו כרגע. זה פשוט כ"כ נוח ופונקציונלי... הכלב פשוט ימשיך לנסוע איתנו בקבינה (אחרי שאקנה כיסויים לריפוד).
השלב הבא הן הגבהות ומיגונים: אשמח להמלצות על קיט הגבהה שיעשה את הרכב ליותר נעים לטיולים ובמחיר שפוי (הקיט פוקס של נמרוד מדהים אבל לא בתקציב [emoji6]).
כמו כן: אילו מיגונים חשובים בטנדר?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200112/aa1852908e6673cef0a63836a3a320c1.jpg
השלב הבא הן הגבהות ומיגונים: אשמח להמלצות על קיט הגבהה שיעשה את הרכב ליותר נעים לטיולים ובמחיר שפוי (הקיט פוקס של נמרוד מדהים אבל לא בתקציב [emoji6]).
לא פוקס, אלא אולדמן BP-51. בכל מקרה אין את המוצר הזה להאנטר.
אבל יש בהחלט את קיט ההגבהה הרגיל של אולדמן, יש קיט של בילשטיין אצל אספיר ויש קיט EFS שמיובא על ידי אאוטבק טכנולוגיות. יש כנראה עוד מותגים, אבל שלושת אלו בוודאות טובים, די דומים אחד לשני, נותנים לך 50 מ"מ של הגבהה תקנית ובולמים איכותיים ועדיפים על המקוריים.
כמו כן: אילו מיגונים חשובים בטנדר?
אני מציע לך לשכב מתחת לרכב ולזהות בעצמך מה חשוב ומה לא. תסתכל על החלק הקדמי, תזהה מה החלקים הפגיעים אם בכלל (צינורות הידראוליים, אולי תחתית הרדיאטור). תסתכל על מיכל הדלק ותסתכל על הטרנספר שהוא החלק הכי נמוך. אלו הנקודות הבעייותיות והיצרן תמיד מגן עליהם בצורה כזאת או אחרת, לפעמים מספקת ולפעמים לא.
בנוסף למה שנמרוד כתב, מיגון סף אם נדרש.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
בנוסף למה שנמרוד כתב, מיגון סף אם נדרש.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalkאיך אני יודע אם נדרש? במה זה תלוי?
לא פוקס, אלא אולדמן BP-51. בכל מקרה אין את המוצר הזה להאנטר.
אבל יש בהחלט את קיט ההגבהה הרגיל של אולדמן, יש קיט של בילשטיין אצל אספיר ויש קיט EFS שמיובא על ידי אאוטבק טכנולוגיות. יש כנראה עוד מותגים, אבל שלושת אלו בוודאות טובים, די דומים אחד לשני, נותנים לך 50 מ"מ של הגבהה תקנית ובולמים איכותיים ועדיפים על המקוריים.
אני מציע לך לשכב מתחת לרכב ולזהות בעצמך מה חשוב ומה לא. תסתכל על החלק הקדמי, תזהה מה החלקים הפגיעים אם בכלל (צינורות הידראוליים, אולי תחתית הרדיאטור). תסתכל על מיכל הדלק ותסתכל על הטרנספר שהוא החלק הכי נמוך. אלו הנקודות הבעייותיות והיצרן תמיד מגן עליהם בצורה כזאת או אחרת, לפעמים מספקת ולפעמים לא.יש הבדל ידוע כלשהו בין חבילות ההגבהה? משהו מומלץ אם לא מומלץ? כי לדעתי קיים הבדל מסוים במחיר.
הקיטים השונים לא נותנים בהכרח 50 מ''מ הגבהה.
לבדוק.
(לפחות כשאני שקלתי לקנות האנטר הקיטים הטובים נתנו 10 עד 20 מ''מ בלבד)
אסף.
הקיטים השונים לא נותנים בהכרח 50 מ''מ הגבהה.
לבדוק.
(לפחות כשאני שקלתי לקנות האנטר הקיטים הטובים נתנו 10 עד 20 מ''מ בלבד)
אסף.יש דרך לבדוק חוץ מלסמוך על המילה של המתקין?
boazgutman
12-01-20, 17:35
אני עם האנטר 2008 עם ארגז סגור , הרכב משמש את אשתי לנסיעות קצרות לעבודה, ובסופשים לטיולים עם המשפחה, נקנה במיוחד בשביל זה.
יש לי מיגון מלא מתחת לאוטו כולל מיכל דלק. לא היייתי מוותר על גרם אחד של אלומיניום , המיגון ספג כל כך הרבה מכות וחבטות, טנדר זה לא גיפ, את זה כבר למדתי.
כשמטיילים עם 3 ילדים מצד אחד לא מחפשים הרפתקאות עבירות, ומצד שני כשבינך לבין הכביש המהיר מפרידה איזו מדרגה סלעית קטנה, והילדים על סף להירדם, אתה בוחר לרדת את המדרגה ולא לחפש מעקפים. ושם המיגון תמיד חשוב.
לגבי הצמיגים אני עם BF, כבר 4 שנים ומאוד מרוצה.
תשאיר את הארגז סגור כמו שהוא, תעשה לך פתחים בצדדים לגישה טובה ותהנה תהנה תהנה, כרכב טיולים למשפחה הוא נהדר.
יש דרך לבדוק חוץ מלסמוך על המילה של המתקין?
Sent from my SM-G950F using Tapatalkכן.
להסתכל בקטלוג.
אסף.
אולדמן:
126970
מתוך:
http://arb24.ru/images/Catalogues/OME_MARCH_2018.pdf
EFS (יבואן אאוטבק טכנולוגיות)
126971
מתוך:
https://www.tranzmile.com/media/128619/efs-application-guide.pdf
וקיט בילשטיין/פדרס של אספיר4X4:
https://www.asfir.co.il/manufacturer/micvbiwi/hantr/%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%92%D7%91%D7%94%D7%94-bilstein.html?car=1&category=8604
תתחדש . האם הצמיגים הישנים שהחלפת למכירה?
לגבי הארגז אני ממליץ להרכיב דלתות צד זה יקל עליך מאוד בהעמסה ובגישה לציוד שבפנים
בשעה טובה הותקנו מיגונים של אספיר ומערכת שמע סבירה ברכב, כך שהוא סה"כ מוכן לטיולים! בבדיקות ראשוניות באזור רמות מנשה נראה שזוית הנטישה לא מאד מגבילה, אבל המדבר יכריע בסופ"ש הקרוב....
התלבטתי לגבי התקנה של מיגוני סף ופגוש: יש בזה צורך? במיוחד אל מול הקצאת תקציב להגבהה מתישהו?
אולדמן:
126970
מתוך:
http://arb24.ru/images/Catalogues/OME_MARCH_2018.pdf
EFS (יבואן אאוטבק טכנולוגיות)
126971
מתוך:
https://www.tranzmile.com/media/128619/efs-application-guide.pdf
וקיט בילשטיין/פדרס של אספיר4X4:
https://www.asfir.co.il/manufacturer/micvbiwi/hantr/%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA-%D7%94%D7%92%D7%91%D7%94%D7%94-bilstein.html?car=1&category=8604תודה נמרוד. אז אם אני מבין נכון, הקיט של OME מגביה לכל היותר ב 20 מ"מ והקיט של EFS מגביה ב 45?
את הקיט של בילשטיין לא הצלחתי למצוא באתר של אספיר משום מה והלינק ששלחת לא עובד.
האמת שהקיטים היחידים שיצא לי לנסות הם של EFS על הטרופר הקודם ושל בילשטיין על סופה צבאית. שניהם היו אחלה, גם הטנדר ירגיש ככה איתם או שטנדרים מתנהגים אחרת?
מתקין כלשהו הציע לי קיט של איירונמן אבל אמר שלא מחליפים את כל העלים האחוריים אלא שמים "תוסף". מכיר משהו כזה?
תתחדש . האם הצמיגים הישנים שהחלפת למכירה?
לגבי הארגז אני ממליץ להרכיב דלתות צד זה יקל עליך מאוד בהעמסה ובגישה לציוד שבפניםתודה! הצמיגים היו כבר בני שש ולמרות שנראו חדשים נראה לי חוסר אחריות למכור אותם...
האמת שמתחיל להשתעשע עם הרעיון של דלתות צד לארגז, אבל צריך לחשוב על זה לעומק.
לגבי מיגוני סף, או מדרגות צד - אני, אפשר להגיד אידיאולוגית, מתנגד. לא התקנתי ואף הסרתי מדרגות מכל רכבי השטח שהיו לי. אני יודע שאני בדעת מיעוט.
פגוש קדמי זה עניין אסטטי יותר מאשר פונקציונלי, אלא אם הוא מהווה תשתית לכננת. ואפשר גם להתקין כננת בתוך הפגוש המקורי. להאנטר יש פגושי כננת שנראים טוב, השאלה אם הם עוד נמצאים במלאי (גתוס, אספיר). תבדוק גם עם דוד כהן 4X4 (חפש בפייסבוק) שמייבא פגושים ואבזורים מסין.
לגבי הגבהות - האפשרויות מונחות לפניך, מה שלא תבחר לא נראה לי שתצטער. זה תמיד שיפור גדול יחסית למתלים המקוריים.
התלבטתי לגבי התקנה של מיגוני סף ופגוש: יש בזה צורך? במיוחד אל מול הקצאת תקציב להגבהה מתישהו?
יש אצלי גם וגם, ולדעתי הגבהה הרבה לפני מגיני סף.
הגבהה משרתת איכות חיים כל הזמן, בכביש ובשטח, ולעומת זאת, מגיני-סף הם למקרי עבירות מאד ספציפיים.
הגבהה גם תשפר זויות גישה/נטישה ואז גם החלפת פגוש זה פחות קריטי.
לאורך השנים שיש לי מגיני סף, פעמים ספורות הם עבדו (ואז זה ההבדל בין נזק לא מבוטל לכלום), הם בפועל בעיקר מדרגת עלייה לרכב.
ומקום להרים עם היי ליפט.
בשביל ההייליפט יש מגרעות בפינות של הפגושים, ורצועה קצרה להרמה מהגאנט.
GodsFather
17-02-20, 15:10
ומקום להרים עם היי ליפט.ליפטמייט
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
לגבי מיגוני סף, או מדרגות צד - אני, אפשר להגיד אידיאולוגית, מתנגד. לא התקנתי ואף הסרתי מדרגות מכל רכבי השטח שהיו לי. אני יודע שאני בדעת מיעוט.
פגוש קדמי זה עניין אסטטי יותר מאשר פונקציונלי, אלא אם הוא מהווה תשתית לכננת. ואפשר גם להתקין כננת בתוך הפגוש המקורי. להאנטר יש פגושי כננת שנראים טוב, השאלה אם הם עוד נמצאים במלאי (גתוס, אספיר). תבדוק גם עם דוד כהן 4X4 (חפש בפייסבוק) שמייבא פגושים ואבזורים מסין.
לגבי הגבהות - האפשרויות מונחות לפניך, מה שלא תבחר לא נראה לי שתצטער. זה תמיד שיפור גדול יחסית למתלים המקוריים.למה מתנגד למיגוני סף כ"כ עקרונית ?
ורק לוודא: הגבהה חייבת החלפה של כל קפיצי העלים?
רק לוודא: הגבהה חייבת החלפה של כל קפיצי העלים?
הכי טוב קפיץ אחיד חדש.
הוספת עלה בודד נועדה להקשיח קפיץ קיים ודרך כך לקבל קצת גובה.
אבל הוספת עלה לקפיץ ותיק בקשיחות מתכת שונה מהעלה שהוספת זה מתכון לשבירות עלים.
טנדרים ומדרגות צד/מיגוני סף זה חיבור בעייתי מאז ומתמיד.
טנדרים חדשים מגיעים עם מדרגת צד דקורטיבית מאלומיניום.
נהג ישראלי ממוצע ישמיד אותה כבר בטיול הבכורה. אם אתה ממש זהיר, היא תתחסל בטיול השני/שלישי.
למוד נסיון מר עם נזקים לרכבי הדגמה, לקראת מבחן הטנדרים הגדול שעשיתי בזמנו עבור ערוץ הספורט, יום לפני המבחן (שנערך במתכונת של יומיים בהר הנגב עם הרבה עבירות קשה) פירקתי מטנדר המיצובישי טריטון את מדרגות האלומיניום והנחתי במחסן שלי. התכנית היתה להרכיב בחזרה אחרי המבחן ולהחזיר את האוטו עם מדרגות שלמות ונקיות, לשם שינוי.
כמובן שהוא חטף ונשרט בספי הדלתות ובמפתנים.... הרבה-הרבה פחות נעים משריטה במדרגת אלומיניום מטופשת. יצאתי חומוס.
מוסר השכל - עד כמה שלמות המפתנים חשובה לך?
לטנדרים בסיס גלגלים ארוך מאוד וללא הגבהה הם מגרדים את המפתנים לא מעט.
יהיו כאלה שיפתרו את זה באמצעות מיגון סף עשוי צינור ברזל - קח בחשבון שטנדרים כאלה מתגרדים יותר ונתקעים יותר מאלה שבעליהם מעדיפים מפתן נקי מתוספות כדי להרויח עוד כמה ס"מ של מרווח לפני הנגיעה בסלע מזדמן. אבל כשהם חוטפים אז הם חוטפים - ומדובר בנזק פחחות. לבחירתך.
יהיו כאלה שיפתרו את זה באמצעות מיגון סף עשוי צינור ברזל - קח בחשבון שטנדרים כאלה מתגרדים יותר ונתקעים יותר מאלה שבעליהם מעדיפים מפתן נקי מתוספות כדי להרויח עוד כמה ס"מ של מרווח לפני הנגיעה בסלע מזדמן. אבל כשהם חוטפים אז הם חוטפים - ומדובר בנזק פחחות. לבחירתך.
מיגון סף טוב לא מוריד ממרווח הגחון כי גם ככה קורות השלדה נמוכות יותר מקו מפתן הדלת, במקסימום אתה מגיע לקו אפס עם השילדה.
בניגוד למדרגות דקןרטיביות, מיגון סף לא בולט הצידה והרבה פחות נוטה להתפס על דברים.
היתרון הוא בשלמות סף הדלתות, בנקודות קצה.
גם עם היילקס ישן וגבוה המדרגות נגעו כמה פעמים בדברים, ואין לי ספק שזה מנע נזק פחחות במיקום מחורבן לתיקון.
ועם זאת,
דרור, ביחס לשאלת הפתיחה של פות״ש, לשיקול מה קודם, מתלים או מיגון סף, היית שם קודם מיגון סף או קודם מתלים?
אני הייתי בוחר במתלים.
מיגון סף טוב לא מוריד ממרווח הגחון כי גם ככה קורות השלדה נמוכות יותר מקו מפתן הדלת, במקסימום אתה מגיע לקו אפס עם השילדה.
בניגוד למדרגות דקןרטיביות, מיגון סף לא בולט הצידה והרבה פחות נוטה להתפס על דברים.
היתרון הוא בשלמות סף הדלתות, בנקודות קצה.
גם עם היילקס ישן וגבוה המדרגות נגעו כמה פעמים בדברים, ואין לי ספק שזה מנע נזק פחחות במיקום מחורבן לתיקון.
ועם זאת,
דרור, ביחס לשאלת הפתיחה של פות״ש, לשיקול מה קודם, מתלים או מיגון סף, היית שם קודם מיגון סף או קודם מתלים?
אני הייתי בוחר במתלים.לא מדוייק דורון.
כשלא מדובר במעבר סוללה אלא בחיים האמיתיים - השטח 'מחוספס' ולא אחיד.
וכשהדבר האחד החשוב לנהיגת שטח הוא לשמור את הגלגלים על הנקודות הגבוהות, כשתרד מהסלע הגבוה שעליו עלית עם הגלגל, קורת השילדה תעבור אותו מהצד, סף הדלת יעבור מעליו.... או יתיישב.
אסף.
לא מדוייק דורון.
כשלא מדובר במעבר סוללה אלא בחיים האמיתיים - השטח 'מחוספס' ולא אחיד.
וכשהדבר האחד החשוב לנהיגת שטח הוא לשמור את הגלגלים על הנקודות הגבוהות, כשתרד מהסלע הגבוה שעליו עלית עם הגלגל, קורת השילדה תעבור אותו מהצד, סף הדלת יעבור מעליו.... או יתיישב.
אסף.
לא הבנתי מה הפער.
דרור התייחס למדרגות כמנמיכות מרווח גחון.
אני חושב שזה זניח.
אם יש מדרגה בגובה אפס עם השלדה אז אולי היא תיגע אבל עדיין תגן על הסף.
ואם יש הגבהה אז הסיכוי שהסף יפגע נמוך עוד יותר ביחס לאותו הרכב בלי הגבהה אבל עם מיגון סף.
[QUOTE=ד ו ר ו ן;877797]
דרור התייחס למדרגות כמנמיכות מרווח גחון.
לא נכון.
התייחסתי בדיוק למה שאסף הסביר.
הטנדר הוא לא קיבל אפילו שריטה קטנטונת בשילדה, אבל המפתנים חטפו.
גם אני הייתי בוחר קודם במתלים.
אבל מי שעומד להשתמש בטנדר הרבה בשטח, צריך גם מיגוני סף טובים שבנויים נכון.
ומדרגות צד לא מעניינות אותי, כי אני מספיק גבוה כדי לגשת לאוטו ולהתיישב בו.
אבל המון אנשים שלא בורכו ברגליים ארוכות, משתמשים במדרגות האלה כדי לעלות ולרדת מהאוטו.
ואני חושב שדווקא להתחיל מהמיגונים למיניהם. מקסימום יתיישב קצת קודם, אולי ייעזר במשיכה, אבל לא יצא בנזק ...
לא נכון.
התייחסתי בדיוק למה שאסף הסביר.
.
מה לא נכון?
זה מה שכתבת, יש לזה משמעות אחרת?
יהיו כאלה שיפתרו את זה באמצעות מיגון סף עשוי צינור ברזל - קח בחשבון שטנדרים כאלה מתגרדים יותר ונתקעים יותר מאלה שבעליהם מעדיפים מפתן נקי מתוספות כדי להרויח עוד כמה ס"מ של מרווח לפני הנגיעה בסלע מזדמן..
בסוף השאלה הייתה מה קודם, מתלים או מיגון סף (שלהבנתי אין עוררין לגבי התועלת גם אם גונב 3-4סמ מתחת לסף הדלת).
אני בכלל לא בטוח שבסיס הגלגלים של טנדרים שונה מהותית מ-SUV ארוכים.
לא נכון.
אלה שמצויידים במדרגות ומגיני סף מתגרדים יותר. אלה רכיבים במותקנים במקום שחוטף יותר מאשר השילדה/גחון גם אם הם באותו גובה, גם אם השילדה אפילו נמוכה יותר. תקרא שוב את מה שאסף כתב.
אתה צודק לגמרי לגבי מדרגות אבל מדרגה אינה מגן סף.
מגן סף טוב צמוד לקו הסף ולא בולט הצידה מעבר לקו הרכב ולא מתחת לקו השלדה כמו מדרגות.
ואם אופי הנסיעה שלך כזה שמגן סף טוב חוטף, אז בטח ובטח שסף פח הרכב ללא המגן היה מכוסח לגמרי.
למה מתנגד למיגוני סף כ"כ עקרונית ?
ורק לוודא: הגבהה חייבת החלפה של כל קפיצי העלים?
על נושא המיגונים ענו לך, יש דעות לכאן ולכאן. אני לא מוצא טעם להשקיע כסף ומאמץ בדברים שמפריעים (יותר או פחות, אבל תמיד מפריעים) בשביל להמנע מ... מה? סיכוי לנזקי פחחות קלים?
לגבי הקפיצים - העניין הוא שהטנדרים מגיעים מראש עם קפיצים קשים מאד, כך שבלי עומד משמעותי בתא המטען החלק האחורי גבוה ביחס לקדמי. מקובל מאד להגביה רק את המתלים הקדמיים, ואז הרכב נעשה מאוזן כשהוא לא עמוס, ומרווח הגחון משתפר היכן שהוא בעייתי - מקדימה. החסרון הוא שאתה נשאר עם קפיץ מאד קשה מאחורה. הקיטים שכן מחליפים קפיצי עלים, נותנים לך קפיצים רכים יותר אבל עם קשת גדולה יותר. לטעמי אין שאלה שזה נכון ועדיף לרכב טיולים, אבל כל אחד ושיקוליו.
לגבי הקפיצים - העניין הוא שהטנדרים מגיעים מראש עם קפיצים קשים מאד, כך שבלי עומד משמעותי בתא המטען החלק האחורי גבוה ביחס לקדמי. מקובל מאד להגביה רק את המתלים הקדמיים, ואז הרכב נעשה מאוזן כשהוא לא עמוס,
טעות נפוצה שבמצב עמוס משליכה על בטיחות הנסיעה ברכב בגלל הרמה של האף ופחות אחיזה של הגלגלים הקדמיים ותת-היגוי בולט.
זה קיצור דרך קוסמטי שיוצר בעיה בהמשך.
בשקילת טנדר ממוצע במצב ריק תראה שחלוקת המשקל מאוזנת גם במצב שהחלק האחורי מעט יותר גבוה, ואז בהעמסה הרכב מתאזן.
בהגבהה של החלק הקדמי בלבד, בעת העמסה, החלק האחורי יורד, והאף גבוה.
קפיצי הגבהה לא בהכרח רכים יותר, אלא לפעמים מאיכות טובה יותר.
אצלי יש קפיצי HD של אולדמן מאחור, והרכב יושב גבוה יותר גם כשהוא מועמס ביחס לקפיצים המקוריים, ועדיין נוח יותר ביום-יום ללא משקל.
טוב אז אחרי בחינה ראשונה של הרכב בחולות צאלים ונחל לבן ניכרו הדברים הבאים, שבמידה מסוימת מחדדים את הדיון על סדרי העדיפויות:
1. הרכב מאד לא נעים לנהיגת שטח. הזכיר לי את הג'מיני שהיה לי לפני שנים מבחינת קשיחות, אבל בתוספת נדנודי ראש מפחידים בנהיגת שטח מעט מהירה, וטלטולים של הרכב מצד לצד במעברים טכניים. בסוף היום אתה די עייף מנהיגה עליו ואפילו היה רגע שהתגעגעתי לטרופר הקודם שלנו לא עלינו
2. אמנם לא עשינו עבירות קשה, אבל באופן מפתיע זוית הנטישה לא הורגשה, ולעומת זאת שמעתי את הגחון מתגרד לא פעם.
3. הרכב הזה שתיין! כרגע אני על ממוצע של 1:6, מנסה להבין אם זה בגלל רגל כבדה על הגז או בגלל הארגז הזה.
4. קיבוע וקשירת ציוד.... ניכר שהציוד בארגז מבלה חלק ניכר מזמנו באוויר [emoji85]
לאור ההוצאה המסיבית שדורשת הגבהת הרכב, ולאור הלקוח הכי חשוב שלה - אשתי (הילדים נהנים בכל מצב), נשאלת השאלה האם הגבהה חוקית תביא את הרכב למצב שהוא לא מגרד את הגחון ושהוא מהנה לטיול למשפחה?
איכות הנסיעה בטוח תשתפר.
זה מה שעושים בולמים טובים וקפיצים עם מהלך סגירה גדול יותר.....
אז בהחלט שווה להשקיע - רק שים לב שאתה מתקין סט שכולל קפיצים אחוריים ושהוא מתאים למשקל האמיתי שלך. הדרך לראות בסוף ההתקנה היא זווית נכונה של השאקל, והעלים שלא לחוצים בכוח זה לזה מחד, ואין ביניהם רווח מאידך..
והשיפור הכי גדול בנוחות והגובה מושג מצמיגים גדולים יותר.
והכי טוב גם וגם...
אסף.
טעות נפוצה שבמצב עמוס משליכה על בטיחות הנסיעה ברכב בגלל הרמה של האף ופחות אחיזה של הגלגלים הקדמיים ותת-היגוי בולט.
זה קיצור דרך קוסמטי שיוצר בעיה בהמשך.
בשקילת טנדר ממוצע במצב ריק תראה שחלוקת המשקל מאוזנת גם במצב שהחלק האחורי מעט יותר גבוה, ואז בהעמסה הרכב מתאזן.
בהגבהה של החלק הקדמי בלבד, בעת העמסה, החלק האחורי יורד, והאף גבוה.
קפיצי הגבהה לא בהכרח רכים יותר, אלא לפעמים מאיכות טובה יותר.
אצלי יש קפיצי HD של אולדמן מאחור, והרכב יושב גבוה יותר גם כשהוא מועמס ביחס לקפיצים המקוריים, ועדיין נוח יותר ביום-יום ללא משקל.
אז אם מגביהים מקדימה, ומאחור שמים קפיצי hd זה פותר את מה שרשמת בחלק הראשון של התגובה, אבל עדיין תקבל רכב קשה ולא רך.
לגבי החלק השני- לא מסתדר מבחינה הגיונית קפיצי hd (שמיועדים לעומס) ונוחות נסיעה בכל מצבי נסיעה והעמסה...
לגבי הקפיצים - העניין הוא שהטנדרים מגיעים מראש עם קפיצים קשים מאד, כך שבלי עומס משמעותי בתא המטען החלק האחורי גבוה ביחס לקדמי. מקובל מאד להגביה רק את המתלים הקדמיים, ואז הרכב נעשה מאוזן כשהוא לא עמוס, ומרווח הגחון משתפר היכן שהוא בעייתי - מקדימה. החסרון הוא שאתה נשאר עם קפיץ מאד קשה מאחורה. הקיטים שכן מחליפים קפיצי עלים, נותנים לך קפיצים רכים יותר אבל עם קשת גדולה יותר. לטעמי אין שאלה שזה נכון ועדיף לרכב טיולים, אבל כל אחד ושיקוליו.
מה שטענתי בשרשור אחר.... אבל סתרו אותי פה אחד.
נ.ב
אישית אני חושב שטנדר(או רכב בעל קפיצי עלים) כמעט אף פעם לא יתנהג או יהיה נוח כמו suv עם תצורת מתלים אחרת וכזה שיושב על סלילים.
התחושות שאתה מתאר נכונות לגבי נסיעת שטח בטנדר "גולמי", והן מה שמוציא את השם הרע לטנדרים היפאנים. אתה לא תאמין איזה הבדל עושה מערכת מתלים טובה וצמיגים גדולים. אל תאמין. קח סיבוב בטנדר של אסף, שלא לדבר על שלי.
לגבי קשירה של ציוד בתא מטען, ראיתי אצל הנפלד מוצר חדש שנראה נהדר - רשת מטען מיוחדת לטנדרים, בול בגודל, עם רצועות מתיחה ושלוש "מעגלים" של נקודות קשירה ככה שאתה יכול להתאים לנפחים שונים של ערמות מטען.
https://gladiatorcargonet.com/
https://youtu.be/rPJpy85fYT8
אני התקנתי "סיטרקסים" - מסילות אלומיניום עם טבעות קשירה ננעלות. כמו זה:
https://www.ebay.com/itm/Racefoxx-Airline-Rail-1-Meter-Tie-Down-Rail-Track-Aluminium-100-cm-Long/282985748561?hash=item41e343d851:g:P6QAA OSweKNeFIp0
לגבי החלק השני- לא מסתדר מבחינה הגיונית קפיצי hd (שמיועדים לעומס) ונוחות נסיעה בכל מצבי נסיעה והעמסה...
בהרבה מקרים הקפיץ המקורי לגובה המקורי בנוי כך שאין או שיש מעט מאד מרווח בין עלי העומס הקשיחים מאד לבין הקבוצה הראשית הגמישה.
זה אומר שמעט משקל והרכב יושב על עלי העומס (והרכב קשיח מאד), או במצב רגיל כשמהלך הקפיץ הראשי נסגר מאד מהר והרכב מקבל ״בעיטה״ מעלה כי העלים פגשו את עלי העומס.
בקפיץ עלה להגבהה מרווח העבודה של העלים גדול יותר ואתה מקבל יותר מהלך בטווח שנעים לך כנוסע.
בהעמסה, עלי העומס מסייעים.
בנוסף ולא פחות חשוב, בולם איכותי שמתאים לקפיץ ספציפי ויודע לרסן אותו, וכאן לקיט שלם של יצרן יש יתרון משמעותי מקיבוץ מוצרים מיצרנים שונים.
אישית אני חושב שטנדר(או רכב בעל קפיצי עלים) כמעט אף פעם לא יתנהג או יהיה נוח כמו suv עם תצורת מתלים אחרת וכזה שיושב על סלילים.
אפשרי, ואז מוותרים על חלק מכושר ההעמסה, ראה טנדרים אמריקאים עם מתלה עלה רופס.
(תיזכר בסונומות הצבאיות לדוג׳).
או.. הטוב מהכל, קפיץ עלה פרבולי.
יודע לטפל בתדרים הקצרים שעלה רגיל לא יודע, ועדיין יודע לשאת משקל.
התחושות שאתה מתאר נכונות לגבי נסיעת שטח בטנדר "גולמי", והן מה שמוציא את השם הרע לטנדרים היפאנים. אתה לא תאמין איזה הבדל עושה מערכת מתלים טובה וצמיגים גדולים. אל תאמין. קח סיבוב בטנדר של אסף, שלא לדבר על שלי.
לגבי קשירה של ציוד בתא מטען, ראיתי אצל הנפלד מוצר חדש שנראה נהדר - רשת מטען מיוחדת לטנדרים, בול בגודל, עם רצועות מתיחה ושלוש "מעגלים" של נקודות קשירה ככה שאתה יכול להתאים לנפחים שונים של ערמות מטען.
https://gladiatorcargonet.com/
https://youtu.be/rPJpy85fYT8
אני התקנתי "סיטרקסים" - מסילות אלומיניום עם טבעות קשירה ננעלות. כמו זה:
https://www.ebay.com/itm/Racefoxx-Airline-Rail-1-Meter-Tie-Down-Rail-Track-Aluminium-100-cm-Long/282985748561?hash=item41e343d851:g:P6QAA OSweKNeFIp0נתחיל מזה שאת הטנדר שלך אני בשום אופן לא רוצה לנסות כי ברור לי שאחרי זה אני אהיה חייב כזו [emoji85] אבל אני אפנה לאסף בפרטי כדי לנסות מערכת מתלים מן היישוב [emoji6]
לגבי הסיטרקסים: שים לב שהארגז שלי סגור אז יכול להיות שזה פתרון עדיף על רשת מטען. פשוט מחברים פסים לאורך הארגז ומקבעים לפי הצורך?
לגבי הסיטרקסים: שים לב שהארגז שלי סגור אז יכול להיות שזה פתרון עדיף על רשת מטען. פשוט מחברים פסים לאורך הארגז ומקבעים לפי הצורך?
כן, מאד פשוט.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200223/587d7f7a108baf6eca301816c66dcfc2.jpg
כן, מאד פשוט.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200223/587d7f7a108baf6eca301816c66dcfc2.jpgאפשר לקבע את זה גם לאמבטיית פלסטיק?
כן. במילא החור עובר דוך דרך הארגז. אז מה זה עוד כמה מ"מ פלסטיק.
(היו לי כאלו על טנדר עם אמבטיה).
רק תשים לב מה נמצא מתחת לארגז כשאתה קודח...
לאחר מספר טיולים בנגב ובצפון צריך את עזרת הפורום נכבד: באופן מפתיע בעיית זוית הנטישה פחות חמורה משחשבתי (מגרד מידי פעם אבל לא נורא). לעומת זאת בעיית מרווח הגחון מהותית מאד: בטיול פשוט בנחל שגיא ופארן הרכב כל הזמן מגרד את הגחון, וממש צריך לחשוב פעמיים על כל תמרון. אחרי שנים עם טרופר מוגבה קלות (עם אותה מידת צמיגים כמו הטנדר) הופתעתי לגלות את ההבדל במרווח הגחון.
אז ברור שצריך הגבהה, אבל חשוב לי לדעת שאחרי הוצאה משמעותית על הגבהה ואולי צמיגים מעט יותר גדולים הרכב יוכל לעבור בשלום את רוב המסלולים בארץ ולא אמצא את עצמי עם הוצאה ענקית שאחריה עדיין אצטרך לוותר על חלק מהמסלולים. לא מחפשים אתגרי עבירות אבל את המסלולים הקלאסיים של הנגב והגולן רוצים לעשות. תודה!
עם הגבהה סטנדרטית של בילשטיין (לא מומלץ ד"א) וצמיגים כמו שלך בדיוק, עובר כל מסלול בשמחה ובכיף.
לגבי זוית הנטישה, החלפתי ל-וו נשלף על קורה צרה והנושא השתפר משמעותית
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
לאחר מספר טיולים בנגב ובצפון צריך את עזרת הפורום נכבד: באופן מפתיע בעיית זוית הנטישה פחות חמורה משחשבתי (מגרד מידי פעם אבל לא נורא). לעומת זאת בעיית מרווח הגחון מהותית מאד: בטיול פשוט בנחל שגיא ופארן הרכב כל הזמן מגרד את הגחון, וממש צריך לחשוב פעמיים על כל תמרון. אחרי שנים עם טרופר מוגבה קלות (עם אותה מידת צמיגים כמו הטנדר) הופתעתי לגלות את ההבדל במרווח הגחון.
אז ברור שצריך הגבהה, אבל חשוב לי לדעת שאחרי הוצאה משמעותית על הגבהה ואולי צמיגים מעט יותר גדולים הרכב יוכל לעבור בשלום את רוב המסלולים בארץ ולא אמצא את עצמי עם הוצאה ענקית שאחריה עדיין אצטרך לוותר על חלק מהמסלולים. לא מחפשים אתגרי עבירות אבל את המסלולים הקלאסיים של הנגב והגולן רוצים לעשות. תודה!
לא הגבהת את הרכב עדיין, וכן התקנת מיגונים?
לא הגבהת את הרכב עדיין, וכן התקנת מיגונים?נכון
עם הגבהה סטנדרטית של בילשטיין (לא מומלץ ד"א) וצמיגים כמו שלך בדיוק, עובר כל מסלול בשמחה ובכיף.
לגבי זוית הנטישה, החלפתי ל-וו נשלף על קורה צרה והנושא השתפר משמעותית
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalkמה זה זה קורה קצרה?
לא קצרה. צרה. חצי בגובה ממה שיש לך עכשיו. מוסיף עוד 5 סמ לנטישה
נכון
אתה לא יכול להתחמק מהגבהה איכותית אם אתה רוצה טנדר טיולים.
לא קצרה. צרה. חצי בגובה ממה שיש לך עכשיו. מוסיף עוד 5 סמ לנטישה
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalkזה משהו שקונים אם מכינים לבד? אפשר תמונה?
אתה לא יכול להתחמק מהגבהה איכותית אם אתה רוצה טנדר טיולים.אני לא רוצה להתחמק להיפך. רוצה להיות בטוח שזה יעשה את ההבדל הרצוי.
זה משהו שקונים אם מכינים לבד? אפשר תמונה? אני לא רוצה להתחמק להיפך. רוצה להיות בטוח שזה יעשה את ההבדל הרצוי.
Sent from my SM-G950F using Tapatalkקונים. קניתי באספיר בזמנו
קונים. קניתי באספיר בזמנו
אתה מדבר על זה? https://www.asfir.co.il/%D7%A4%D7%92%D7%95%D7%A9-%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%A8-%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%9C%D7%91-%D7%A0%D7%A9%D7%9C%D7%A3.html?car=1&category=8604
משהו בסגנון. מה ששלחת אפילו יותר טוב ממה שיש לי
עם כל הכבוד לטמבונים מחברות מוכרות, הם אף פעם לא מושלמים כי הם צריכים לעמוד בתקנות וחוקים.
הסתכלתי לא מעט על החלק האחורי של הטריטון/האנטר. יש אפשרויות לא רעות בכלל לטמבון מינימליסטי. זה יצריך מוו הגרירה הנשלף להיות עם ברך, כדי להתאים לגובה הנדרש. אבל כשהוא מפורק (99.9% מהזמן) אין לזה שום משמעות.
עם כל הכבוד לטמבונים מחברות מוכרות, הם אף פעם לא מושלמים כי הם צריכים לעמוד בתקנות וחוקים.
הסתכלתי לא מעט על החלק האחורי של הטריטון/האנטר. יש אפשרויות לא רעות בכלל לטמבון מינימליסטי. זה יצריך מוו הגרירה הנשלף להיות עם ברך, כדי להתאים לגובה הנדרש. אבל כשהוא מפורק (99.9% מהזמן) אין לזה שום משמעות.אין לי שום צורך בוו גרירה
נכון
אז בפועל הרכב שלך עכשיו נמוך מהמקור.
הגבהה תעשה טוב לרכב בכל כיוון.
רק שים לב שאתה עושה שופינג להגבהה, לוודא ברמה היא מגביהה באמת. מבאס להוציא הרבה כסף ואז לגלות שגם 10 מ''מ נחשב הגבהה "עד 50 מ"מ"
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אין לי שום צורך בוו גרירה
אז מה שכתבתי עוד יותר רלוונטי. אסף (asafk) עשה משהו בסגנון, בשרשור היילקס שלו. לדעתי אפשר לקחת את זה עוד יותר לאקסטרים.
רק שים לב שאתה עושה שופינג להגבהה, לוודא ברמה היא מגביהה באמת. מבאס להוציא הרבה כסף ואז לגלות שגם 10 מ''מ נחשב הגבהה "עד 50 מ"מ"
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאתה בטוח בטענה שלך לגבי ההגבהה?
https://youtu.be/DtRAD9YENGk
לא הבנתי את השאלה.
אנינבטוח שצריך לבדוק כמה ההגבהה באמת מגביהה.
אסף.
הבחור בסרטון טוען ל-70 מ"מ מהגובה של הרכב שלו שכנראה שקע בערך 20 מ"מ מה שאומר הגבהה של 50 ולפחות בתמונה ההפרש ניכר והרכב כבר נראה סביר.
אתה יודע למה אני שואל, האנטר ידני זו חיה במחיר סביר סה"כ
ויש יצרני הגבוהות אחרים שנותנים רק 10 מ''מ - ואני מבין למה - יותר מזה המתלה מתוח מאוד (רואים את זה בסרטון).
בכל מקרה אני חושב שהגבהה של 30 עד 50 מ''מ - רבה בה התועלת על החסרונות.
אסף.
בהמשך לעדכן על ההגבהה כאן אני בלבטים קשים אם קניתי את הרכב הנכון. מבחינת יומיים ואמינות הוא מצוין. בכל זאת הוא עכשיו רק עם 20 אל"ק. אפילו הארגז הסגור המכוער הזה מתגלה כחתיכת דבר פרקטי מאד.
אבל בשטח הוא נמוך מאד. אפילו אם אני מוצא הגבהה של 2" אמיתית, זה עדיין רכב די נמוך לשטח, במיוחד בהתחשב בזוית הנטישה.
אז הדרך היחידה להביא אותו לגובה סביר זה להגדיל צמיגים, והשאלה אם יש דרך לדבר עם היבואן להגדלה נוספת ממה שמצוין בקארדאטה. להגדיל ל 31 לא יותר.
בהנחה שאני חי בסרט לגבי ההגדלה מיסוי גלגל, מתלבט באמת אם יש טעם להשקיע ברכב הזה. לא הייתי רוצה להשקיע בו עשרות אלפי שקלים ובסוף לקלוט שזה הרכב הלא נכון. נכון אין לנו תכניות לעשות את כמריר בקרוב, אבל כן רוצה להיות מסוגל לעשות את המסלולים הסטנדרטים בנגב בלי לגרד את הגחון / תחת על כל אבן בדרך. מה אומרים?
הטנדר מגרד בשטח את הגחון וגם את האחוריים?
הטנדר מגרד בשטח את הגחון וגם את האחוריים?בעיקר את הגחון. גם את האחוריים אבל פחות ממה שציפיתי וגם זה קצת פחות מטריד כי אין שם מכניקה. או שפשוט הגחון כ"כ מטריד שזה מגמד את האחוריים [emoji85]
הגבהה של 50 מ"מ תפטור אותך ממגירוד התחתית ברוב המקרים.
הצמיג הגבוה ביותר שניתן להרכיב חוקית הוא 245/70/16
מה שאומר שהביצה בסרן האחורי היא הנקודה הנמוכה ביותר.
לגבי זוית נטישה,פגוש ברזל מסיבי ולהתעלם מרעשי הגירוד.
אני על האנטר שני ב6 שנים האחרונות ולא מאתגר אותו במקומות שהוא לא בנוי אליהם.
כן מטייל חופשי בשאר 99% מהשבילים.
לפי הפורומים האוסטרליים אפשר להכניס 265/75/16 פיזית.
העניין החוקי.... זה נושא כאוב ויש עניינם שהשתיקה יפה להם אבל אם אני בסוף כן ילך על האנטר זו המידה שאני אשאף אליה.
לפי הפורומים האוסטרליים אפשר להכניס 265/75/16 פיזית.
העניין החוקי.... זה נושא כאוב ויש עניינם שהשתיקה יפה להם אבל אם אני בסוף כן ילך על האנטר זו המידה שאני אשאף אליה.זה שאפשר להכניס צמיגים גדולים יותר אין שאלה. ראיתי שבאוסטרליה הרכב הזה הוא פלטפורמה מצויינת לרכב אוברלנד בגלל שאפשר להגדיל צמיגים. והאמת שלא מטריד אותי לקבל הורדה מהכביש אם וכאשר. מה שמטריד אותי זה ביטוח במקרה של תאונה.
הגבהה של 50 מ"מ תפטור אותך ממגירוד התחתית ברוב המקרים.
הצמיג הגבוה ביותר שניתן להרכיב חוקית הוא 245/70/16
מה שאומר שהביצה בסרן האחורי היא הנקודה הנמוכה ביותר.
לגבי זוית נטישה,פגוש ברזל מסיבי ולהתעלם מרעשי הגירוד.
אני על האנטר שני ב6 שנים האחרונות ולא מאתגר אותו במקומות שהוא לא בנוי אליהם.
כן מטייל חופשי בשאר 99% מהשבילים.רוב הטיולים שלנו הם עם חברים עם פאג'רו ישן מוגבה קלות עם צמיגים גדולים. לא רוצה למצוא את עצמי מגביל טיולים בגלל הטנדר
זה שאפשר להכניס צמיגים גדולים יותר אין שאלה. ראיתי שבאוסטרליה הרכב הזה הוא פלטפורמה מצויינת לרכב אוברלנד בגלל שאפשר להגדיל צמיגים. והאמת שלא מטריד אותי לקבל הורדה מהכביש אם וכאשר. מה שמטריד אותי זה ביטוח במקרה של תאונה.
אם התאונה נגרמה בגלל מידת הצמיג, יש מצב שהביטוח יגיד על זה משהו ויהיה דיון משפטי. אבל כל הנקודה היא שתאונה שהגורם שלה הוא באופן ישיר מידת צמיג קצת יותר גדולה היא משהו מאד בלתי סביר - כי זה באמת לא משנה שום דבר.
ברוב התאונות יש נהג שאשם באופן הרבה יותר ישיר מאשר אי הקפדה על פרט טכני זה או אחר ברכב - עקיפה על פס לבן, מעבר רמזור אדום, שכרות, הרדמות על ההגה, וכו'. זה אמור להטריד הרבה יותר.
שמור את הצמיג המקורי, אם הוא עדיין במצב טוב, במקום אפל וקריר, ושים את הצמיג הנכון לרכב. למשל 235/85R16.
איפה כתבתי מגביל,לא כמריר,לא עדשה ולא אתגרי מעלות
בשבילי אש.טיול נטו ואם בדרך ניצב לו עשוש,רמון,חמרן,או זרון
נעלה ונמשיך.
אולי המושגים שלי לגבי טיול שונים,אבל אם כתבתי 99% מהשבילים
וזה לא מספק,אז.......
תוספת:בהצלחה עם הצמיגים,תצטרך להחזיק 2 סטים אחד ליום יום
ואחד לטסט.
JohnnyEnglish
22-06-20, 10:26
המידה 235/85/R16 בתיאוריה היא מצויינת מהרבה בחינות.
אבל הרכב הגיע במקור עם צמיג 245 האם זה נכון להרכיב צמיג צר יותר?
לגבי מקרי תאונות,
לפני 5 חודשים חבר עם ג'ימני במידת צמיגים לא ברישיון עבר תאונה עם רכב אחר שלא באשמתו.
הנהג השני הודה ולנהג הג'ימני שהיה חסר לו גם מוט מייצב קדמי לא עשו נו נו נו בשום אופן.
לא המוסך לא השמאי ולא אף אחד.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
איפה כתבתי מגביל,לא כמריר,לא עדשה ולא אתגרי מעלות
בשבילי אש.טיול נטו ואם בדרך ניצב לו עשוש,רמון,חמרן,או זרון
נעלה ונמשיך.
אולי המושגים שלי לגבי טיול שונים,אבל אם כתבתי 99% מהשבילים
וזה לא מספק,אז.......
תוספת:בהצלחה עם הצמיגים,תצטרך להחזיק 2 סטים אחד ליום יום
ואחד לטסט.דווקא נראה לי שאנחנו באותו ראש. הרכב שלך מוגבה? ועם אילו צמיגים?
ולגבי הגדלת מידה: ברור שיש סיכוי שלא יאמרו כלום והכל יהיה בסדר. השאלה אם לא מספיקה חברת ביטוח את שתשתמש בזה כתירוץ לא לכסות נזק בגוף או בנפש, אפילו אם התאונה לא קשורה למידת צמיג
ודרך אגב לדעתי המידה המקסימלית לרכב היא 235. לא ליד הרכב יכול לבדוק את זה ודאית בערב.
רק רווח.
מידה מצויינת.
לדעתי טובה יותר מ-31 המסורתי.
לא הבנתי אם כבר הגבהת את הטנדר או לא...
לפני כמה ימים ביצעתי השוואה בין טריטון סטנדרטי לאחד מוגבה עם סט אולדמן, להלן התוצאות.
אני מלין אגב כמעט בכל שרשור רלוונטי כמה הרכב נמוך ורופס במקור בטח ובטח אחרי הורדת אוויר הכרחית בשבילי המדבר.
ועוד משהו,
עם צמיגי bf atבמידה המקורית ויום בוצי נשמעים כל מיני מפגשיםשל הגומי עם הפלסטיקים שבבתי הגלגל בחזית...
בהצלבות בעיקר עם סיבוב הגה.
129804129805129806129807
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
לא הבנתי אם כבר הגבהת את הטנדר או לא...
לפני כמה ימים ביצעתי השוואה בין טריטון סטנדרטי לאחד מוגבה עם סט אולדמן, להלן התוצאות.
אני מלין אגב כמעט בכל שרשור רלוונטי כמה הרכב נמוך ורופס במקור בטח ובטח אחרי הורדת אוויר הכרחית בשבילי המדבר.
ועוד משהו,
עם צמיגי bf atבמידה המקורית ויום בוצי נשמעים כל מיני מפגשיםשל הגומי עם הפלסטיקים שבבתי הגלגל בחזית...
בהצלבות בעיקר עם סיבוב הגה.
129804129805129806129807
Sent from my SM-A530F using Tapatalkעוד לא הגבהתי. חושש ומתלבט אם להשקיע כסף לא מבוטל רק כדי לגלות שהוא לעולם לא יכול להגיע לעבירות סבירה
קנית טנדר,אתה רוצה לטייל,למה אתה מתלבט?
מיגון והגבהה וסע לשלום,תעבור כל מסלול טיול
בארץ שהוא לא אקסטרים .
לגבי מקרי תאונות,
לפני 5 חודשים חבר עם ג'ימני במידת צמיגים לא ברישיון עבר תאונה עם רכב אחר שלא באשמתו.
הנהג השני הודה ולנהג הג'ימני שהיה חסר לו גם מוט מייצב קדמי לא עשו נו נו נו בשום אופן.
לא המוסך לא השמאי ולא אף אחד.
בתאונה עם נפגעים,בוחן תאונות יבדוק הכל,אין קשר למוסך או שמאי.
חברת הביטוח תתיחס לדו"ח הזה ובמקום לקבל פיצוי תוך חודש תצטרך
להילחם בבית המשפט.
המידה הרשומה למעלה לא מאושרת ,הצמיג הגדול ביותר שמאושר
הוא 245/70/16
חברת הביטוח תתיחס לדו"ח הזה ובמקום לקבל פיצוי תוך חודש תצטרך
להילחם בבית המשפט.
המידה הרשומה למעלה לא מאושרת ,הצמיג הגדול ביותר שמאושר
הוא 245/70/16יש מקרים מוכרים של תביעות ביטוח שנדחו בגלל גודל צמיגים?
מכיר אישית תאונה עם נפגעים בה היה מעורב רכב שטח עם צמיגים לא ברישיון, שיפורים מסיביים (בגדר שינוי מבנה) והרכב נגרר לאחר התאונה למגרש של המשטרה.
היות והתאונה לא הייתה באשמת רכב השטח - לא בדקו ולא נאמר שום דבר על השיפורים/הצמיגים ברכב.
מכיר אישית תאונה עם נפגעים בה היה מעורב רכב שטח עם צמיגים לא ברישיון, שיפורים מסיביים (בגדר שינוי מבנה) והרכב נגרר לאחר התאונה למגרש של המשטרה.
היות והתאונה לא הייתה באשמת רכב השטח - לא בדקו ולא נאמר שום דבר על השיפורים/הצמיגים ברכב.
אז אתה אומר שאם כבר עושים תאונה שרק לא תהיה באשמתי :p
מה שאני כותב זו סתם דעתי והיא לא מבוססת כלום אבל...
נראה שזו שאלת קיטבג, כלומר:
יש בתאונה כל כך הרבה משתנים כמו: יש נפגעים או אין, באשמתך או לא, הגיעה משטרה או לא, כמה החוקר של חברת הביטוח מקפיד ועוד מלא דברים.
ההחלטה צריכה להיות מבוססת על סיכויים וסיכונים בדיוק כמו ההחלטה האם לעשות ביטוח מקיף או לא. אז ביחס לק"מ שאתם עושים מה ההסתברות שתעשו תאונה וביחס לכמות התאונות שעשיתם עד היום מה ההסתברות שהיא תהיה באשמתכם ועוד מיליון שאלות שלא בטוח שתצליחו לענות עליהן ובסוף השאלה האם אתה מוכן לקחת את הסיכון לנסוע ברכב שמידת הצמיגים שהוא נועל היא לא חוקית בין אם מופיעה ברישיון או לא.
מכיוו שהאנטר נמצא אצלי בראש כמחליף פוטנציאלי לפאג'רו Q המזדקן שלנו אני חושב שכרכב טיולים שכולל מעברים טכניים ומעלות במדבר מדי פעם הגבהה + הגדלת צמיגים לקוטר 31-32 היא בגדר חובה להאנטר.
אני חי בסרט לגבי ההגדלה מיסוי גלגל
נכון.
מעבר לכך, ויסלחו לי החברים-
תנשום עמוק-
שמעתי שיש ג'יפאים שנוסעים על גלגלים גדולים מהמותר בחוק.
תכלס- בוא...בוא לא נעשה את עצמנו אהבלים. רוצה רכב שטח ראוי שיודע לעבוד? אחד הדברים הראשונים ברשימת ה"טו דו" הוא צמיגים גדולים יותר. בין אם בגלל מבחר הצמיגים הקשוחים הקיים ובין אם בגלל מרווח הגחון שצומח. נאמר בתרחיש דימיוני כלשהו שאתה מלביש על הרכב שלך סט 235/85R16- יותר מזה אתה כנראה לעולם לא תצטרך. זה לא צמיג בלון, זה לא צמיג מפלצת. זה צמיג שאף אחד לא יגיד לך לעצור בגללו בצד. יש לך מיצובישי, לא רוביקון על צמיגי 37. אתה לא על הכוונת של משרד התחבורה. כמובן- כל זה בגדר הצלצה דימיונית לחלוטין שמגיעה ממוחו הקודח של שיכור שבטוח שסטנדרטי זה הכי, אחי.
ומעבר לכך, בין אם במתכוון או בין אם בשוגג, לפני שנים רבות נישאתי לעובדת בחברת ביטוח שמאז הפכה לחתמת בחברת ביטוח. נושא המשטרה והשיפורים עלה אינספור פעמים בדיונים בינינו ונבדק מספר פעמים עבור חברים וגם עבורי מתוך דאגה. לפחות במקומות שבהם אנחנו בדקנו, אף אחד לא יגזול ממך כספי ביטוח במקרה תאונה. התסבוכת החוקית סביב הנושא אדירה. ומעבר לכך, אני לא מעוניין להיכנס לפרטי פרטים אך אני היתי מעורב במקרה בו פגעתי בהולכת רגל. המשטרה היתה בסדר. חברת הביטוח היתה בסדר. אף אחד לא שאל אותי על הגבהות או שדרוגים ואף אחד כלל לא הביע בנושא עיניין
נכון.
מעבר לכך, ויסלחו לי החברים-
תנשום עמוק-
שמעתי שיש ג'יפאים שנוסעים על גלגלים גדולים מהמותר בחוק.
תכלס- בוא...בוא לא נעשה את עצמנו אהבלים. רוצה רכב שטח ראוי שיודע לעבוד? אחד הדברים הראשונים ברשימת ה"טו דו" הוא צמיגים גדולים יותר. בין אם בגלל מבחר הצמיגים הקשוחים הקיים ובין אם בגלל מרווח הגחון שצומח. נאמר בתרחיש דימיוני כלשהו שאתה מלביש על הרכב שלך סט 235/85R16- יותר מזה אתה כנראה לעולם לא תצטרך. זה לא צמיג בלון, זה לא צמיג מפלצת. זה צמיג שאף אחד לא יגיד לך לעצור בגללו בצד. יש לך מיצובישי, לא רוביקון על צמיגי 37. אתה לא על הכוונת של משרד התחבורה. כמובן- כל זה בגדר הצלצה דימיונית לחלוטין שמגיעה ממוחו הקודח של שיכור שבטוח שסטנדרטי זה הכי, אחי.
ומעבר לכך, בין אם במתכוון או בין אם בשוגג, לפני שנים רבות נישאתי לעובדת בחברת ביטוח שמאז הפכה לחתמת בחברת ביטוח. נושא המשטרה והשיפורים עלה אינספור פעמים בדיונים בינינו ונבדק מספר פעמים עבור חברים וגם עבורי מתוך דאגה. לפחות במקומות שבהם אנחנו בדקנו, אף אחד לא יגזול ממך כספי ביטוח במקרה תאונה. התסבוכת החוקית סביב הנושא אדירה. ומעבר לכך, אני לא מעוניין להיכנס לפרטי פרטים אך אני היתי מעורב במקרה בו פגעתי בהולכת רגל. המשטרה היתה בסדר. חברת הביטוח היתה בסדר. אף אחד לא שאל אותי על הגבהות או שדרוגים ואף אחד כלל לא הביע בנושא עינייןכאמור לא מפחד אותי להתפס ולשים קנס. הסבירות לזה נמוכה והנזק נסבל. הדבר היחיד שמפחיד זו תאונה, כי בעולם הביטוח חברה יכולה להתכחש למחויבות שלה אליך רק כי הדלת תמיד ב 2" למרות שבכל העולם זה לא מעניין אף אחד איזה צמיגים אתה שם על הרכב.
אולי תנסה לבדוק עם אשתך? [emoji6]
בכל מקרה, הרכב הוגבה היום 2" עם קיט של איירונמן: קפיצים בולמים מקדימה ובולמים + עלה HD מאחורה. רשמים בקרוב, בתקווה ש יעשו את השעון על הדלת מידת צמיג ללא רלוונטי.
כבר יכול לומר שהרכב יחסית קשיח בכביש אבי מאד מרוסן ובלי הגלגול האופייני בסיבובים.
בכל מקרה, הרכב הוגבה היום 2" עם קיט של איירונמן: קפיצים בולמים מקדימה ובולמים + עלה HD מאחורה. רשמים בקרוב, בתקווה ש יעשו את השעון על הדלת מידת צמיג ללא רלוונטי.
כבר יכול לומר שהרכב יחסית קשיח בכביש אבי מאד מרוסן ובלי הגלגול האופייני בסיבובים.
שלושה חודשים אחרי, איך הרכב? השיפור בשטח מורגש?
שלושה חודשים אחרי, איך הרכב? השיפור בשטח מורגש?
האמת שעם כל הסגרים וענייני קורונה לא הצלחנו לטייל. מקווה לתקן הסופש [emoji85]
Sent from my iPhone using Tapatalk
מוטי טויוטה
12-02-21, 23:59
מדדת בפועל מידת גובה לפני ואחרי ההגבהה?
קיימת הגבהה 2 אינץ אמיתית?
Sent from my SM-N980F using Tapatalk
עברו עוד כמה חודשים
אפשר קצת חוות דעת על התנהגות הרכב לאחר הגבהה?
אשמח לשמוע רשמים :
כיצד הרכב מגיב להגבהה?
איך הרכב לטיולים לאחר התוספות?
האם המיגון עוזר ?
סליחה לכולם על השתיקה היתה תקופה ללא טיולים. הרכב אחרי ההגבהה מרגיש מרוסן הרבה יותר, בעיקר שומר על הפרונט גבוה כך שהוא לא נוגח ברצפה. הזנב עדיין ארוך ומידי פעם שומעים אותו מתגרד, מחכה לפגוש אספיר שאולי ישפר במעט את זוית הנטישה. הורכבו גם מגיני סף בעיקר כדי להיות בראש שקט בטיולים.
שורה תחתונה: כרכב טיולים עם המשפחה בעבירות סבירה הוא מדהים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.