צפייה בגרסה מלאה : כבל לחיווט מקרר בתא מטען
מנסה להבין את נושא העובי וסוג הכבל הדרוש לחיבור מקרר בתא מטען.
שמעתי וקראתי כל מיני דברים לגבי הכבל למקרר ואשמח להסבר על המושגים.
שמעתי וקראתי על 8 גייג', על כבל רתכת, על 6 מ"מ, על 10 מ"מ..
אשמח להבהרה על המושגים..
למה כשאומרים "משתמש בכבל רתכת"' לא מציינים את העובי?
כמה יוצא מ"מ ב"גייג'"..?
מה לגבי סוג הכבל..? כולם נחושת?
ולסיכום - איזה כבל אני צריך למקרר, 3 פנסי תאורת מחנה על הגג, משאבת מים, ואולי קומפרסור - כבל איכותי שייתן לי מענה עם מרווח בטחון במחיר סביר?
לגבי גייג' (AWG) למ"מ יש לך מחשבונים כמו זה
https://www.rapidtables.com/calc/wire/awg-to-mm.html
10 גייג' זה קוטר מוליך 2.5 מ"מ או חתך 5.2 מ"מ מרובע. כמה שהגייג' יותר קטן הכבל יותר עבה.
כבל רתכת 16 ממ"ר (ויש יותר עבים) זה 5 גייג'
יש לך גם טבלאות שמחשבות את עובי המוליך כתלות בזרם ובאורך הכבל כדי להגיע למינימום אובדן מתח:
https://www.engineeringtoolbox.com/amps-wire-gauge-d_730.html
כמו שאתה רואה ל 15 פיט שהם כ 5 מטר מספיק 4-6 גייג' בזרמים הגבוהים של עשרות אמפר.
למיטב ידיעתי כיום כל החשמל ברכב הוא נחושת.
אני בזמנו השתמשתי לכננת בכבל רתכת 16 ממ"ר, וליתר הצרכנים כמו פנסים, משאבות וכו' בכבל חשמל רגיל של 2.5 ממ"ר כי זה מה שהיה לי בשפע וזה עבד יפה מאוד.
כבל רתכת בדרך כלל מוזכר בהקשר של צמרת כבלי התנעה לרכב.
אתה צריך לסכם את הזרמין המערביים הנדרשים לכל הצרכים. שלך. על זה לוקחים מקדמי ביטחון ואז אפשר לתת לך תשובה.
יש הבדל משמעותי בין תאורה של 20-30וואט לזרקורי תאורה של מאה וואט ויותר.
מקרר רגיל לא יצרוך יותר מ-5-7 אמפר.
הצרכן הכבד ביותר הוא מדחס... אבל גם כאן תלוי איזה אתה רוכש.
נשלח מהנייד
לא לשכוח בחישוב אורך המוליכים את כל המעגל ,- גם המינוס.
ותעשה רשימה, טבלה מסודרת, של כל הצרכנים.
אסף.
עדין אין לי את הפרוג'קטורים, אז אני לא יכול לתת את הנתונים המדוייקים. הכוונה היא אור הצפה לא חזק מדי. תאורה למאהל רגוע. מקווה לקנות שבוע הבא ואז אדע בדיוק.
בינתים, רק להבין משהו עקרוני. מה החסרון אם אקח כבל עבה (נגיד כבל רתכת 16 מ"מ). האם זה יש בזה חסרון, או שזה רק יועיל?
תודה.
כבל של מגבר לרכב עשה אצלי את העבודה, זה מגיע לרוב עם פיוז בקיט (4 gauge)
Sent from my iPhone using Tapatalk
יונימוג אדום
16-05-20, 08:36
עדין אין לי את הפרוג'קטורים, אז אני לא יכול לתת את הנתונים המדוייקים. הכוונה היא אור הצפה לא חזק מדי. תאורה למאהל רגוע. מקווה לקנות שבוע הבא ואז אדע בדיוק.
בינתים, רק להבין משהו עקרוני. מה החסרון אם אקח כבל עבה (נגיד כבל רתכת 16 מ"מ). האם זה יש בזה חסרון, או שזה רק יועיל?
תודה.
אצלי בסיקס משכתי כבל כזה מהמצבר לטרמינל בחלק האחורי - גם את ה+ וגם את ה- , לשם מחוברים - מקרר , משאבת מים , תאורת מחנה ועוד צרכנים שונים - עובד היטב .
אילן
תודה.
אין חסרון, רק מקום השחלה.
אצלי ברכב, לאותם השימושים בדיוק, כבל 6AWG לתיבת פיוזים בחלק האחורי של הרכב.
מהתיבה יש חוטים מתאימים לכל צרכן.
בהתחלה היה כבל 10AWG שלפי הטבלה היה אמור להספיק, בפועל, זה גרם לנפילת מתח גדולה מידי עבור המקרר לאחר כמה שעות עבודה, כשהמצבר כבר לא היה מלא.
למקרר יש פיק צריכה גבוה בהנעת המדחס, ונפילת המתח הזו גורמת למנגנון ניתוק מתח נמוך לנתק אותו, למרות שהמצבר היה עדיין במתח עבודה תקין, הרבה מעל סף הניתוק.
גם כשהמקרר היה הצרכן היחידי.
אחרי החלפה לכבל עבה זה נפתר.
כמו שכבר ציינו, מינוס בריא באותו העובי.
אני לא משכתי מינוס מקביל אלא מהברגה בריאה בגוף הרכב.
שטח החתך של גוף הרכב גדול מכל כבל שתשים.
ניקיתי את הצבע כדי שיהיה מגע מתכת על מתכת של העין כבל.
בנוסף, החלפתי בתא המנוע את כבל המינוס המקורי לגוף הרכב לאחד עבה יותר.
ממליץ בחום לעבור על המדריך הנל :
https://www.crutchfield.com/S-64KlFQlG38m/learn/learningcenter/car/cable_gauge_chart.html
יש גם שם טבלה.. מאוד מחמירה אבל מתייחסת לכבל ocf,
Oxygen free copper...
אם מדובר בצרכנים כבדים .. או מרחק גדול כדאי לשים לב מה רוכשים ofc או cca.
מה שפופולרי מאשר לעשות חישובים ולשלם ביוקר על כבל איכותי.. זה לקחת כבל אוברקיל כמו של רתכת ככה אתה על הצד הבטוח, החסרונות הם משקל ואריזה... אם זה משנה למישהו משהו בכלל..
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
אפשר לחשב הכל, ואז בעוד שנה תרצה עוד משהו, נניח מכונת אספרסו, אז מה - תתחיל לחשב ולחווט הכל מחדש ?
אתה עושה עכשיו את העבודה - שים כבל הכי עבה שאתה יכול בלי להתחיל לקדוח בבודי כדי להעביר אותו. אני נוהג להעביר גם את המינוס ישירות מהמצבר, וגם לחבר לבודי בקרבת מקום. ככלל, כל הזדמנות להוסיף/לתגבר נקודות מינוס לבודי יכולה לחסוך אח"כ הרבה עוגמת נפש ...
אם אתה בשלב התכנון ממליץ לשקול תוספת מצבר צרכנים במקום הזנה ישירה.
אצלי ואצל השותף שלי יש ברכב מקרר. (בקרוב מוסיף גם ממירי 220 לטובת מטעני סוללות)
אני הלכתי על מצבר פריקה עמוקה ואיזולטור והכל מנגן פיקס כבר שנה (רכב עבודה, מקרר עובד 24/7), גם אם אפרוק מצבר אני ימשיך להניע כרגיל.
בסופשים וחגים אני מגבה עם 220 כדי לא לפרוק סתם את המצבר אבל גם כששכחתי המצבר החזיק יפה סוף שבוע שלם.
אצל השותף הזנה ישירה ממצבר הרכב - הוא מתקשקש עם כיבוי המקרר כל פעם וחשש מפריקה של מצבר הרכב שישבית אותו ועם או בלי קשר החליף מצבר בתחילת החורף - מוקדם בשנה מהרגיל.
שווה בדיקה...
בגדול אני מתכוון להוסיף מצבר צרכנים בהמשך. לא מתעסק בזה כרגע כי אני רוצה לעשות את זה עם מטען dc שאקנה בחול כשיהיה אפשר להיות בחול..
התכנית כרגע היא להשאיר מספיק כבל כדי שכשיגיע המטען, אחווט אותו למצבר צרכנים שיישב בתא המטען. בינתים נקווה שכל מי שאמר שאין צורך במצבר נוסף צודק(;
בגדול אני מתכוון להוסיף מצבר צרכנים בהמשך. לא מתעסק בזה כרגע כי אני רוצה לעשות את זה עם מטען dc שאקנה בחול כשיהיה אפשר להיות בחול..
התכנית כרגע היא להשאיר מספיק כבל כדי שכשיגיע המטען, אחווט אותו למצבר צרכנים שיישב בתא המטען. בינתים נקווה שכל מי שאמר שאין צורך במצבר נוסף צודק(;
אין מנוס ממצבר שני.
ברגע שהראשי יתחיל להתבגר, השימוש המבוקש יגרום לו להתפגר.. הרבה יותר מהר מהרגיל.
היינו שם, ניבינו להתחכם, לא עבד.
אלא אם אתה מתכנן על מצבר ליתיום, מפצל טעינה שגם מנתק כשהמנוע כבוי זה כל מה שצריך, אין לך מה לחכות ל-DC2DC
אני בפרופיל שימוש כמי שתארת, בסידור כזה, עם מצבר צרכנים עופרת, זו השנה השביעית.
אין לי שום מטען
החיבור אצלי די פשוט: מצבר צרכנים מחובר במקביל למצבר ראשי ברכב דרך איזולטור שמנתק את החיבור ברגע שהרכב כבוי - צרכני המשנה מחוברים ישירות למצבר המשני ומוזנים ממנו, השיפור היחיד שאני שוקל הוא להוסיף ממסר השהייה כדי שהחיבור לא יתבצע בסיבוב הסוויץ אלה רק דקה אחרי כשהרכב כבר מונע.
השיפור היחיד שאני שוקל הוא להוסיף ממסר השהייה כדי שהחיבור לא יתבצע בסיבוב הסוויץ אלה רק דקה אחרי כשהרכב כבר מונע.
תוסיף מתג ידני לפיקוד של האיסולטור.
או ממסר שמופעל מכיבוי נורת לחץ שמן.
אסף.
אין מנוס ממצבר שני.
ברגע שהראשי יתחיל להתבגר, השימוש המבוקש יגרום לו להתפגר.. הרבה יותר מהר מהרגיל.
היינו שם, ניבינו להתחכם, לא עבד.
אלא אם אתה מתכנן על מצבר ליתיום, מפצל טעינה שגם מנתק כשהמנוע כבוי זה כל מה שצריך, אין לך מה לחכות ל-DC2DC
אני בפרופיל שימוש כמי שתארת, בסידור כזה, עם מצבר צרכנים עופרת, זו השנה השביעית.
אין לי מגש למצבר מתחת למכסה מנוע, והבנתי שגם כך מצבר ג'ל עדיף לא לשים מתחת למכסה מנוע לכן התכנית היא להתקין מצבר ג'ל בתא המטען.. וזה מחזיר אותנו לשרשור השני של חיבור מצבר עופרת למצבר ג'ל.. ומשם הגעתי למטען dc.
אם יש מקום בתא מנוע, תבנה מגש.
אתה גם לא חייב מצבר גדול, אני עם 70אש וחי עם זה בסדר גמור.
מצברי אופטימה קטנים בגודל ביחס להספק.
כיוון שאני לא חזק בחישוב הצרכנים, אני מעדיף ללכת על כבל עבה ושאהיה רגוע.
הבנתי שכבל 10 מ"מ זה מספיק, אז הלכתי לחנות ובקשתי כבל 16 מ"מ.
זה מה שהציעו לי:
129183129184129185
זה נראה לכם מתאים?
אני צריך לבקש משהו אחר חוץ מהמידה?
(אגב, הם בכלל לא מדברים שם לא במילימטרים ולא בawg. הם מכירים רק קוודרט.. שאם אני מבין נכון, זה מ"מ רבוע?)
תודה רבה.
אם יש מקום בתא מנוע, תבנה מגש.
אתה גם לא חייב מצבר גדול, אני עם 70אש וחי עם זה בסדר גמור.
איזה סוג מצבר יש לך?
למצבר בתא מטען (נראה לי התערבבו כל הדיונים שפתחת) - אני תמיד מעדיף שימוש בקופסה ייעודית (לקוחה מעולם הסירות והקרוואנים)
למשל
https://www.amazon.com/dp/B004W5SGBO/ref=cm_sw_r_apa_i_laTWEbN5XCRN5
אסף.
למצבר בתא מטען (נראה לי התערבבו כל הדיונים שפתחת) - אני תמיד מעדיף שימוש בקופסה ייעודית (לקוחה מעולם הסירות והקרוואנים)
למשל
https://www.amazon.com/dp/B004W5SGBO/ref=cm_sw_r_apa_i_laTWEbN5XCRN5
אסף.
ניסיתי להפריד נושאים כדי שלא ייווצר הבלבול הזה..
לגבי הקופסה - זה כבר בעגלת קניות, אבל כרגע המשלוח הוא 115 דולר.. אז מחכה שיירגע קצת.
נראה לי שבינתים הוא ינוח באיזה קופסה או משהו.
אם למישהו יש רעיון, אשמח לשמוע.
איזה סוג מצבר יש לך?
עופרת ״משודרג״ שמיועד לרכבי StartStop.
לפניו היה במשך כמה שנים מצבר עופרת פשוט של מותגStartUp, עבד יפה מאד.
הוחלף בגלל שגיאת אבחון בעיית חיווט(המינוס בארגז היה פתוח על גידים בודדים אבל בגלל כיסוי מגן לא עליתי על זה).
andy.shaked
19-05-20, 00:54
ניסיתי להפריד נושאים כדי שלא ייווצר הבלבול הזה..
לגבי הקופסה - זה כבר בעגלת קניות, אבל כרגע המשלוח הוא 115 דולר.. אז מחכה שיירגע קצת.
נראה לי שבינתים הוא ינוח באיזה קופסה או משהו.
אם למישהו יש רעיון, אשמח לשמוע.לגבי הקופסה, היו כאלו אצל אפי שטרית באור עקיבא
https://www.campinglife.co.il/p/%D7%AA%D7%99%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%90%D7%99%D7%9B%D7%A1%D7%95%D7% 9F-%D7%9E%D7%A6%D7%91%D7%A8-%D7%97%D7%9B%D7%9E%D7%94
אני הזמנתי מאמזון כשהיו המשלוחים חינם וזה יושב מצויין בתא המטען
המדען המטורף
boaz avrahami
19-05-20, 06:45
נדמה לי שראיתי שמצברי ה start/stop דורשים מתח טעינה של כ 14.5 וולט.
זה בדרך כלל מעל מה שמערכת טעינה של רכב שאינו מותאם לזה מראש יודעת לתת.
איך זה עובד אצלכם?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נדמה לי שראיתי שמצברי ה start/stop דורשים מתח טעינה של כ 14.5 וולט.
זה בדרך כלל מעל מה שמערכת טעינה של רכב שאינו מותאם לזה מראש יודעת לתת.
איך זה עובד אצלכם?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מתח טעינה אצלי ברכב בטווח 13.8-14.
הרכב שלי לעיתים לא מניע גם שבועיים.
המצבר הזה מחזיק מתח 12.8 גם בתקופות כאלו.
(הראשי, מצבר רגיל, עם אזעקה ושאר גנבים קטנים עומד במקביל על 12.5).
מוכר המצברים, שהוא חבר קרוב, לא אמר כלום לגבי מתח טעינה שונה, והוא גם מטייל עם דיגום ברכב וקרוואן.
חנן-ג'יפולוג
19-05-20, 08:23
מצטרף לדורון. בפרקטיקה, מצליבים בין הסוגים הנ"ל בשני הכיוונים, והכול בסדר.
מצטרף לדורון. בפרקטיקה, מצליבים בין הסוגים הנ"ל בשני הכיוונים, והכול בסדר.
גם אני מכיר את הפרקטיקה הזו, אבל...
1- זה שזה עובד, לא אומר שזה מייטבי. ואם מישהו בונה מערכת חדשה, כדאי להבין את המשמעויות.
לדעתי, אתה מפסיד קיבול, ולא מעט.
2- הפרקטיקה המקובלת, היא החלפה (של מצבר יחיד), פה מדובר על חיבור במקביל.
גם אני מכיר את הפרקטיקה הזו, אבל...
1- זה שזה עובד, לא אומר שזה מייטבי. ואם מישהו בונה מערכת חדשה, כדאי להבין את המשמעויות.
לדעתי, אתה מפסיד קיבול, ולא מעט.
2- הפרקטיקה המקובלת, היא החלפה (של מצבר יחיד), פה מדובר על חיבור במקביל.
א. זה מחובר במקביל.
ב. אם הבירה קרה בלי להניע את הרכב זה עובד.
נקודה.
ג. אם המצבר מחזיק מתח 12.8 גם שבועיים בלי להניע, אז הוא גם טעון כמו שצריך.
ד. הבירה מנצחת.
בניתי קופסה מסנדוויץ למצבר (ממוקם בארגז לא קרוב למנוע) במה מומלץ לצפות את הסנדוויץ ?
בעיקר למטרות הגנה מבעירה אך גם לאוורור?
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
יש בדים מעכבי בעירה שמשמשים למעטפת טעינת ליפו.
מגיעים גם מוכנים עם דבק בצד אחד.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.