PDA

צפייה בגרסה מלאה : קבוצת חילוצים אלטרנטיבית

דרור ברלי
17-05-20, 12:56
ראשית - הבהרות.

1. קבוצת החילוץ הקיימת היא מיזם מבורך של בועז ולביא. על תועלתה של הקבוצה ורוח הנתינה והעזרה שמופגנת בה, אין מה להכביר מילים. דוגמה ומופת וזה בלשון המעטה.

2. בועז ולביא חברים שלי, מעולם לא היה, אין כרגע וגם לא יהיה בינינו שום דבר רע, כעס או מרירות כלשהם. נהפוכו - נישאר חברים.

3. על 99% מהכללים והעקרונות של קבוצת החילוץ הקיימת, קשוחים, דרקוניים ו"נאציים" ככל שיהיו, אני סומך ידיים בהסכמה מלאה.

אבל ביום שישי נפל דבר בקבוצה, סביב האחוזון הבודד שאיתו יש לי בעיה.
כללי הקבוצה קובעים שהשירות אותו היא מעניקה לחבריה, מיועד אך ורק לחבריה. כאן הדיון ממתנהל סביב ההגדרה המפורשת למי מותר לפתוח קריאה לעזרה ולמי לא. מי שלא חבר בקבוצה - זה ברור שלא. אבל מה קורה אם חבר בקבוצה בסיטואציה של תקיעה, גם אם רכבו האישי אינו זה שתקוע, אלא רכבו של מישהו אחר שאינו חבר בקבוצה?....
ומה עם מדובר בחבר מהקבוצה שעיסוקו/פרנסתו בשטח - כלומר לדוגמה מדריך נהיגה/מוביל טיולים/פקח/חלקאי/יערן וכל עיסוק אחר שעולה על דעתכם שמתרחש בשטח, שהוא המשרד של אותו חבר. האם ראוי שיפתח קריאה כשהוא זקוק לעזרה כדי לחלץ/לעזור למישהו אחר שנסע איתו בשטח?....

לא אחזור על כל מה שכבר נכתב.
את דעת כל מי שהגיב אני מכבד ומתייחס בכובד ראש.
את דעתי אתם יודעים.
קבוצת החילוצים באה ממקום של רצון טוב. עזרה וערבות הדדית בין ג'יפאים, חברי פורום ג'יפולוג. אין מה להסתיר, שהיא באה גם לחזק את הדבר הזה שנקרא פורום ג'יפולוג.
משיחות שקיימתי בשעה האחרונה עם חברים, בטלפון ובה"פ, עולים טיעונים שונים - אחד מהם הוא שלקבוצה יש כללים, בדומה לפוליסת ביטוח שכולנו רוכשים. אם נחרוג מתנאי הפוליסה, לא נקבל פיצוי.

דעתי האישית היא שאלה שני דברים שונים בתכלית.
חברת ביטוח היא בשורה התחתונה עסק. עסק למטרת רווח. קבוצת החילוצים היא חינמית. אין לה תוכנית עסקית. תכלית קיומה עזרה בין החברים ללא תמורה. כדי שהרצון הטוב של חברי הקבוצה לא ינוצל לרעה, נקבעו כללים חמורים, כמעט דרקוניים, וזה בסדר, נכון ומתבקש. אבל מכיוון שכמו שגם מעלה מסוים משתנה מעונה לעונה, לעתים משבוע לשבוע - ואין לו כללים ברורים שיצוקים לנצח בבטון, כך גם הסיפור שסביב כל תקיעה או קריאה לעזרה, משתנה ולא תמיד קולע בול במאת האחוזים למשבצת המוגדרת והמתוחמת היטב של מה מותר ומה אסור.

אני, שמאמין ב"רוח הג'יפאית" או אותו "קוד אתי לג'יפאים" דמיוני, או כל מליצה רומנטית אחרת שתעלו על דעתכם, סבור שחבורת ג'יפאים שיוצאת ביחד לשטח היא מקשה אחת. אחד תקוע? כולם תקועים עד שיחולץ. אם אחד התקועים בסיטואציה הוא חבר בקבוצת החילוץ והגיע למסקנה שהוא זקוק לעזרה?... האם מותר לו לפתוח קריאה או לא?....

הגעתי למסקנה אישית מאוד, שהתחשבנות על קוצם של תתי-כללים, דוגמת האם חבר בקבוצה שיצא לשטח עם כאלה שאינם חברים בה ונקלע לסיטואציה שאחד מהם בצרה ודרושה עזרה - האם הוא מוגדר כמי שתקוע או לא, האם רשאי לפתוח קריאה או לא - אינה במקומה ומותירה טעם מריר. אני יודע שיש אנשים שמבחינתם, אם מדריך נהיגהאו מדריך טיולים או כל אחד אחר שנהיגה ושהיה בשטח הם חלק מהדרישות של עבודתו ושנתקל בצרה וזקוק לעזרה - שיחפש את החברים שלו. שהבוס שלו, בעל החברה שבה הוא עובד, הוא שידאג לו לפתרונות. עקרונית זה נכון. מעשית, לדעתי, זה מכוער. כשר, אבל מסריח. אני לא כזה, אבל יש אנשים שכן נוטרים טינה - זה בדיוק הפתח לאווירה עכורה התחשבנויות אישיות עתידיות. כל מה מנוגד לחלוטין לאותה רוח ג'יפאית שאני כל כך מאמין בה.

- אני מחזיק בדעה שמה שחשוב בקבוצה כזו הוא קודם כל - להושיט עזרה, ככל שתידרש, למי מחבריה שזקוק לעזרה הזו. מבלי להתחשבן איתו למה ואיך, עם מי נסע, באיזה רכב, מתאים או לא, רך או קשוח, מוכן לשטח ברמה כזו או אחרת, בתוואי שטח כזה או אחר, בעונת שנה כזו או אחרת.

- אני מחזיק בדעה שכל חבר בקבוצה שוקל היטב את האפשרויות שבפניו בכל מקרה של תקיעה ולא ממהר להקפיץ את הקבוצה על עניין שמה בכך לפני שוידא שאפשרויות אחרות אינן זמינות עבורו. וגם אם מיהר לבקש עזרה - אז מה קרה?.... מי שרוצה לצאת לעזור - ייצא ויעזור ותבוא עליו ברכה. מי שלא רוצה או לא יכול או סתם אינו בסביבה - לא צריך לחוש נקיפות מצפון כלשהן. הכל בסדר, באמת. הקבוצה מספיק גדולה ויש מי שימלא את החסר.

לקבוצה שפתחו בועז ולביא, (כאמור, שניים שאני מוקיר, מעריך ומחבב כאנשים, כג'יפאים וכחברים שלי), יש כללים ברורים. אין לי שום יומרה לנסות לשנות את הכללים האלה או ללחוץ/לכפות על מנהלי הקבוצה לשנות את הכללים. כלומר הייתי מאוד שמח לו היו מקבלים החלטה להגמיש במעט את הכללים בסעיף הספציפי הזה, אבל את רצונם אני מכבד. יותר מזה? חרה לי לדעת שיש אנשים בקבוצה שמורחקים ללא התראה וללא שהיות, בזמן שלי מחליקים את זה כי אני מנהל באתר, כי אני כתב הרכב הידוע, כי אני מדריך הנהיגה הותיק והמדופלם בלהבלהבלה יו ניים-איט. זה לא לעניין. כולם כאן אותו דבר, היחס שווה, זה לא צבא שבו שמחפשים בכל דרך אפשרית איך לדפוק ולהעניש את החיילים ולהחליק עניינים לקצינים, גם אם פישלו.
אני קיבלתי בהבנה וגם בסיפוק כששוחחתי הבוקר עם בועז - חבר טוב שלי כאמור - והוא אמר לי שירחיק אותי מהקבוצה לשבוע. אני לא בעל שום זכויות יתר על פניכם, אסור שזה יקרה. גם אם אני איתן בדעתי וסמוך ובטוח שלא טעיתי בשיקוליי ביום שישי.

כל אלה הסיבות שגרמו לי לקבל את ההחלטה לפתוח כאן את "קבוצת חילוץ ג'יפולוג הנוספת/אלטרנטיבית". עוד לא החלטתי איך אקרא לה רשמית. אולי בהמשך.

1. הכללים שלה יהיו דומים עד זהים לחלוטין - קבוצה שקטה, חרישית, ללא קשקשת, ללא דאחקות ללא סרטונים, ללא ברכות של דקל וקנין. דממה מוחלטת. מי שיפר את הכלל הזה, יורחק על ידי ללא אזהרה, כן עם הסבר טלפוני. בדיוק אותו שטאנץ קשוח ונכון ומוכח הנהוג על ידי בועז.

2. כל קריאה לחילוץ תפתח קבוצה נפרדת ותשמור על קבוצת האם הראשית בדממה מוחלטת. כנהוג.

3. הקבוצה תהיה מיועדת אך ורק לחבריה - בתנאי שהם חברים רשומים בג'יפולוג שנמצאים באותו רגע בשטח ונתקלו בצרה כלשהי. אבל היא לא תתחשבן אתכם על עיסוקכם ומקור פרנסתכם, על קרבה ראשונה, שלישית או עשירית. חבר שנמצא פיזית בשטח, בתחומי מדינת ישראל, ולא משנה באיזו מסגרת, עם מי, באיזה רכב, באיזה מקום או באיזו עונה, מה מזג האויר ומה חתך הצמיגים, מרווח הגחון וזוית הגישה והנטישה ברכב התקוע בסיטואציה שאותו חבר מעורב בה - יהיה רשאי לפתוח קריאה. מי שירצה - ייצא לעזור. כנהוג וכמו שאנחנו מכירים.

4. אני מבקש בכל לשון של בקשה לא לנצל לרעה את הרצון הטוב והרוח הג'יפאית שהם הבסיס, השלד ועמוד השדרה של הקבוצה ובעיקר לא את "התרת הרסן" והכללים הפחות קשוחים ופחות מהודקים ממה שאתם מכירים מהקבוצה הותיקה. אני דורש כאן במפורש לא להשתמש במשאבי הקבוצה על מנת לבצע חילוצים של מי שאינו קשור בדרך כזו או אחרת לחבר הקבוצה שנמצא איתו בשטח באותו רגע.

לדוגמה: אתם חברים בקבוצה ונמצאים בטיול או בשטח מכל סיבה שהיא ומישהו מהחבורה שלכם נתקע באופן שאתם חשים שאתם זקוקים לעזרה - מותר לכם לפתוח קריאה לחילוץ. להבדיל - אתם בבית ואח שלכם/גיס שלכם/חבר שלכם נתקע - לא פותחים קריאה חילוץ. אתם מוזמנים להגיע אליו ולסייע בעצמכם ואם לא הצלחתם, רק אז לפתוח קריאה. כן, אני יודע שיש כאן פתח מסוים לתיחמונים ומצד שני - אני מאמין לכם וסומך על יושרתכם, שלא תנצלו את טוב הלב הזה ולא תעשו דבר כזה.
לא שנסרב למישהו, אבל אני סומך עליכם לחלוטין שתעשו ככל שתוכלו להיחלץ ולפתור בעיות בכוחות עצמכם לפני שתפנו לעזרת הקבוצה. אני סמוך ובטוח שלא תעלו בקבוצה קריאה להחלפת תקר פשוט בפרייבט של האישה או התנעה בכבלים בחניון במרכז העיר.

5. חילצתם/חולצתם במסגרת הקבוצה?..... נשמח אם תעלו את הסיפורים והרשמים כאן בפורום ג'יפולוג, על הכתב ובתמונות. מה היה, איך ולמה. שכולנו נוכל להפיק לקחים, ללמוד ולהשתפר וגם להודות למי שטרח ועזר.

פתיחת הקבוצה הזו על ידי, מתואמת עם בועז ובברכתו.
אין שום סוג של תחרות בין הקבוצות. אנחנו לא שני דוכני פלאפל מתחרים שממוקמים זה מול זה. אנחנו לא "גונבים קליינטים" זה מזה.
אין שום הגבלה להיות חבר בשתי הקבוצות בו זמנית. גם אני אישית אמשיך להיות חבר בקבוצה המקורית ואכבד את כלליה. אם מנהלי הקבוצה המקורית ירצו להיות חברים גם בקבוצה האלטרנטיבית - בכבוד רב!
נתקעתם? אתם זקוקים לעזרה? אין מבחינתי שום בעיה לפתוח קריאה לחילוץ בשתי הקבוצות בו זמנית.
בקבוצה האלטרנטיבית לא יהיו מקרי איפה ואיפה. לא יהיה יחס מיוחד או אפליה לטובה למנהלים, לותיקים, לחברים או למקורבים. למי שנתקע עם זיבאר או להבדיל, עם XV או קשקאי. כולם אותו דבר, כולם שווים. נעשה את המיטב שביכולתנו לטובת כל חבר בקבוצה, ללא הבדלי דת, גזע, מין, סוג רכב, חתך הצמיגים או מרווח הגחון.

כל חבר רשום בג'יפולוג מוזמן לשלוח כאן או בה"פ מספר טלפון ובמהלך היום-יומיים הקרובים תיפתח הקבוצה. תודה ובהצלחה לכולנו ולכל קבוצות החילוצים באשר הן.

איציק - 4X6ZH
17-05-20, 13:38
ווואלה אני לא יודע על מה מדובר
כנראה שיש עוד כמה שלא יודעים
מי בקבוצה הראשונה
מי בקבוצה השניה
למי מגישים בקשה
ואולי אני / אנחנו לא בקפסולה הנכונה

איציק :rolleyes:

דרור ברלי
17-05-20, 13:42
מותר להיות בשתי הקפסולות. בתכלס כולם כאן באותה קפסולה שנקראת ג'יפולוג.
כל אחד מהחברים הרשומים בג'יפולוג מוזמן.
אין תחרות עם הקבוצה הקיימת. אין יריבות.

שולחים לי הודעה פרטית עם מס' טלפון וזהו.

אומי5
17-05-20, 13:44
קודם כל תצרף אותי.

אני חושב שאפשר לקרוא לקבוצה הראשונה "קבוצת חילוץ ג'יפולוג איחוד" ולשניה "קבוצת חילוץ ג'יפולוג מאוחד".

הרי 99% מהחברים יהיו חברים בשתיהן, ומי שעד כדי כך דקדקן שלא יבוא לעזור לחבר מהשיירה אבל כן לקרוב מדרגה ראשונה או הפוך.... נו שויין נסתדר בלעדיו.

אני חושב שטוב שיקחו את המלצתי שבכל קריאה למישהו לא מהקבוצה פשוט יש לציין "אחי תקוע" או " חבר לשיירה תקוע".
וכל אחד יעשה את החשבון מתי לצאת.

ishc
17-05-20, 13:54
קודם כל תצרף אותי.

אני חושב שאפשר לקרוא לקבוצה הראשונה "קבוצת חילוץ ג'יפולוג איחוד" ולשניה "קבוצת חילוץ ג'יפולוג מאוחד".

הרי 99% מהחברים יהיו חברים בשתיהן, ומי שעד כדי כך דקדקן שלא יבוא לעזור לחבר מהשיירה אבל כן לקרוב מדרגה ראשונה או הפוך.... נו שויין נסתדר בלעדיו.

אני חושב שטוב שיקחו את המלצתי שבכל קריאה למישהו לא מהקבוצה פשוט יש לציין "אחי תקוע" או " חבר לשיירה תקוע".
וכל אחד יעשה את החשבון מתי לצאת.

:D:D:D
האיחוד והמאוחד זה מעולה!!!
יאללה אני גם בפנים.

opl
17-05-20, 15:41
תודה על הצירוף

boaz avrahami
17-05-20, 22:55
יש מקום לשתי הקבוצות.
תפסיקו לטחון את זה כבר.

מי שרוצה קבוצה סגורה ואינטימית יכול ישאר בקבוצה המקורית.
מי שרוצה לקבל יותר קריאת חילוץ שירשם לקבוצה של דרור.
אפשר להיות חברים בשתיהן ( אבל דיר באלק לא להתבלבל ולפרסם אצלנו חילוצים זרים).

אני בטוח שדרור או חברים בשתי הקבוצות יפרסמו בקבוצה החדשה חילוצים שיפורסמו אצלנו ובסך הכול אנחנו נקבל תוספת כח ללא הטראש שניסינו להמנע ממנו.

לדעתי זה Win Win לכולם

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

הדסופה
18-05-20, 19:54
רגע, שנייה, לפני שאסף נועל גם פה

1. אני לא מוכן להיות חבר בקבוצה שחברים בה אנשים שמוכנים לחלץ אותי
- סוג של פרפרזה על וודי אלן

2. מעוניין להצטרך לקבוצה הוותיקה וגם לחדשה ( משום מה הקבוצה הוותיקה לא מוכנה לקבל אותי בחזרה אחרי שיצאתי כי היה שם רעש באיזה ארוע. לא יודע אולי הרימו סטנדרטים [emoji16])

3. עד שיהיה פה מישהו מבת שלמה, אני מנצח בתחרות ״ מי קרוב לחורשן ״ . 5 דקות מהנ. ג.

הד

Sent from my iPhone using Tapatalk

אומי5
10-04-22, 09:42
שבוע טוב לכולם.
קודם כל תודה לכולם על הנסיון לעזור ביום שישי.
הרכב התקוע היה של חבר עם משתמש באתר אבל שאינו חבר בקבוצות (ננזף למוות)
למזלינו התקלה קרתה אחרי התמקמות בנסיון להזיז רכב בתוך חניית הלילה.

בעל הרכב לא רצה לנסות לתקן לבד מהפחד ליצור נזק שלא נדע לתקן.
הוא פנה לעמית חיימוביץ לייעוץ. הוא אמר שזה מסובך בטלפון, יצא בשישי בלילה מהבית עם החלק הנדרש, הגיע לשטח ב23:30 בלילה.
על הבוקר החליף סוויץ ודאג שהכל במקום.

וכל זה בלי לבקש שקל או תמורה.

אז שוב תודה לכל מי שניסה לעזור בקבוצה, והמון תודה לעמית שהגיע לשטח.

erezgur
10-04-22, 09:48
לא מכיר את עמית, אבל זו לא פעם ראשונה ששמו מוזכר בהקשר דומה.
כל הכבוד, ממש לא מובן מאליו.

נשלח מהנייד

גיא
10-04-22, 09:49
גם אני לא מכיר את עמית. אבל כל הכבוד !

Sent from my DN2103 using Tapatalk

דרור ברלי
10-04-22, 09:53
זו פעם השניה בשבוע/שבועיים האחרונים שעמית עוזב הכל ומגיע ממרחקים, בשעות לא-שעות, עם כלים, חלקים והרבה ידע, לסייע לרכב תקוע (גם בפעם הקודמת זו היתה טויוטה... עם תקלת הבולג'וינט המפורסמת)

לצערי עוד לא יצא לי להכיר את עמית (אם תהיה לי טויוטה אולי אכיר?....:rolleyes:), אבל מגיעות לו הרבה מילים טובות. כל הכבוד!

assafy
10-04-22, 13:58
אכן אדם זהב שעוזר להרבה ג'יפאים. והעסק שלו זה גגוני רוקס (לא רק לטויוטה).

tom1105
10-04-22, 14:13
זו פעם השניה בשבוע/שבועיים האחרונים שעמית עוזב הכל ומגיע ממרחקים, בשעות לא-שעות, עם כלים, חלקים והרבה ידע, לסייע לרכב תקוע (גם בפעם הקודמת זו היתה טויוטה... עם תקלת הבולג'וינט המפורסמת)

לצערי עוד לא יצא לי להכיר את עמית (אם תהיה לי טויוטה אולי אכיר?....:rolleyes:), אבל מגיעות לו הרבה מילים טובות. כל הכבוד!מדוייק
השם שלו עולה בהבטים חיוביים.
כל הכבוד לו!

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

איל מ
10-04-22, 15:34
עמית חיימוביץ' זה ההוא מגגוני רוקס?

erezgur
10-04-22, 15:42
אני מבין שכן מ-2 תגובות מעל שלך.

נשלח מהנייד

yargo
10-04-22, 15:43
עמית חיימוביץ' זה ההוא מגגוני רוקס?
כן, זה האיש

ירוןש
10-04-22, 18:19
אפשר להצרף?0524868282

גיא
10-04-22, 20:10
ירון. שלחתי לך הודעה פרטית

Sent from my DN2103 using Tapatalk

שמעון.פ
11-04-22, 00:51
אני מעוניין להצטרף לקבוצה האלטרנטיבית.
052-7653194.
אין לי וואטספ. אבל מי שתקוע בצפון הנגב.
(בין קרית גת לירוחם) מוזמן להתקשר
מלבד שבתות וחגים.

zivviz
11-04-22, 08:24
1. אני זה שטופל/חולץ/הופתע/בורך ע"י עמית חיימוביץ מגגוני רוקס לפני כשבועיים עם בולגויינט שבור. לפני כן לא הכרתי אותו.
2. כחבר בקבוצת החילוצים השקטה של ארז ונדב? "קבצת חילוץ שקטה ג'יפולוג 2" אכן פתחתי קריאה לעזרה וזאת כאמור לא איחרה לבוא. המעניין פה שהפנו אותי לעמית, שאינו חבר קבוצת החילוץ....וזה כאמור, עזה הכל ובא לחלץ אותי. חברי קבוצה אחרים באו לתת יד ולהעלות מורל : )
3. כל קבוצות החילוץ למינהם ( לא רק ג'יפולוג תוסיפו "תופעת טבע" ו "ידידים" וכו..) נוצרו על מנת לתת עזרה ללא תמורה - "קהילה למען קהילה".
לדעתי, ריבוי תנאים והגבלות רק מעיק על עקרון הבסיס הטהור של לתת עזרה לכל אדם, באשר הוא, ללא הבדלי דת, מין ושיוך לקבוצה זו או אחרת.
4. "תעביר את זה הלאה"

נדב42
11-04-22, 09:44
2. כחבר בקבוצת החילוצים השקטה של ארז ונדב? "קבצת חילוץ שקטה ג'יפולוג 2"

אתה מתכוון של לביא ובועז ..
(ארז הצטרף לניהול מאוחר יותר, ואני נותן יד מדי פעם)

לדעתי, ריבוי תנאים והגבלות רק מעיק על עקרון הבסיס הטהור של לתת עזרה לכל אדם, באשר הוא, ללא הבדלי דת, מין ושיוך לקבוצה זו או אחרת.

היו על זה דיונים וחפירות על פי מיטב המסורת הג׳יפולוגית, ובעקבותיהם קמה קבוצה נוספת "ערבות הדדית בשטח" שמנוהלת ע"י דרור ברלי

לא מעט מהחברים באתר רשומים בשתי הקבוצות, ואין ביניהן סתירה או תחרות. כל אחד ומה שמתאים לו.

הרשמה לקבוצות:

קבוצת חילוץ שקטה ג׳יפולוג: בהודעה פרטית ללביא/בועז/ארז

ערבות הדדית בשטח: בהודעה פרטית לדרור ברלי או לגיא.

דרור ברלי
11-04-22, 12:48
לכל מי שמעוניין להצטרף לקבוצה:
לשלוח לי או לגיא בה"פ שם מלא ומס' טלפון.

אני מזכיר את כללי הקבוצה: קבוצה שקטה. בלי ברכות לחגים, סרטונים ודאחקות.
את סיפורי החילוצים, תמונות, סרטונים, תודות וכו', אפשר ורצוי להעלות לכאן, לשרשור הזה, אחרי החילוץ.

אין תחרות בין קבוצות החילוץ בג'יפולוג. יש שיתוף פעולה מלא ומועיל ביניהן. אפשר, מתבקש ורצוי להיות חבר בשתי הקבוצות.
שתי הקבוצות נהדרות ומוצלחות, ביצעו כבר חילוצים רבים מאוד ומוכיחות את עצמן בכל פעם מחדש עם הרבה רצון טוב, מקצועיות, נדיבות וערבות הדדית בין החברים - על כך תודה לכולם ובמיוחד למחלצים שטורחים ומגיעים ממרחקים בלי לעשות חשבון לדלק, לציוד ולזמן!

שיהיה חג שמח ומלא בטיולים מהנים לכולם!

-->