PDA

צפייה בגרסה מלאה : לנדרובר דיפנדר החדש בארץ!

עמודים : 1 2 [3] 4

נמרוד
01-07-20, 14:48
ברור שזה הדיפנדר החדש האמיתי.
כשהופסק ייצור הדיפנדר הוסבר שזה בגלל אי עמידה בתקנים כולל ה"ידידתיות" בהתנגשות בהולך רגל.
החזית כאן נראית זהה לחלוטין לחזית של הדיפנדר הישן. איך זה מסתדר?

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

כי זה לא רכב סדרתי, תגיד תודה אם יורכבו יותר מכמה מאות בודדים. זה פרויקט יח"צ של חברת כימיקלים ענקית וכנראה תחביב של היו"ר.

129929

https://www.ineos.com/

נדב ש.
01-07-20, 16:47
גם אם תעשה מבחן טריילהוק מול פרילנדר הפרילנדר לוקח בגדול 🤣🤣🤣

grand
01-07-20, 17:32
גם אם תעשה מבחן טריילהוק מול פרילנדר הפרילנדר לוקח בגדול [emoji1787][emoji1787][emoji1787]אז זהו.. שלא בטוח.
גם הצ'רוקי במרכאות, זה עם הגריל המכוער, ללא כל ציניות חמוש באמצעים יותר מתקדמים לפחות על הנייר.

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

המשוטט
01-07-20, 17:44
https://youtu.be/yZVYpdoqFow

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Yaki5500
01-07-20, 17:59
זה תלוי בתוכן של המבחן

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

נדב ש.
01-07-20, 20:53
אז זהו.. שלא בטוח.
גם הצ'רוקי במרכאות, זה עם הגריל המכוער, ללא כל ציניות חמוש באמצעים יותר מתקדמים לפחות על הנייר.

לא הבנתי.... מה אמצעים מתקדמים?

בפרילנדר 2007 ומעלה כמעט אותם מערכות של דיסקברי 3....

פרנצ'י
01-07-20, 22:02
באתר שלהם יש גם סרטונים על תצורת השלדה (סולם), סרנים (חיים), ומתלים- (סלילים פרוגרסיביים, 5 לינק).
https://ineosgrenadier.com/reveal/frame-axles

SHUT UP AND TAKE MY MONEY!

DavidL
04-07-20, 11:26
כי זה לא רכב סדרתי, תגיד תודה אם יורכבו יותר מכמה מאות בודדים. זה פרויקט יח"צ של חברת כימיקלים ענקית וכנראה תחביב של היו"ר.

129929

https://www.ineos.com/
מדובר ביזם ששווה 15 מליארד $ שניסה לקנות את קו הייצור של הדיפנדר ו LR סירבו.
בוודאות המהלך מגובה בתוכנית עיסקית מבוססת ובנוסף הבעלים חובב ומבין גדול בתחום מה שמחזק את המיזם. כרגע אני מזהה 2 בעיות :גיר אוטומטי של ZF ( במקום ידני) ומנוע של BMW .
מצרף סירטון חמוד של דפנדריסט מנוסה....

https://youtu.be/FjGTeAeDORo

סולי
04-07-20, 11:35
https://youtu.be/hJuuoBJLwfo

אם ההיסטוריה תחזור עם עצמה אפשר יהיה ליבא דיפנדר כזה בעוד עשור פלוס... ב5k$....

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

DavidL
04-07-20, 11:45
https://youtu.be/hJuuoBJLwfo

אם ההיסטוריה תחזור עם עצמה אפשר יהיה ליבא דיפנדר כזה בעוד עשור פלוס... ב5k$....

ההיסטוריה/היסטריה כרגע היא שדיפנדרים קשישים נמכרים כיום ב US ב 100-150 K$ :)

סולי
04-07-20, 12:04
כבר הסכמנו שאין קשר בין החדש לישן...

נדב ש.
04-07-20, 12:19
כרגע אני מזהה 2 בעיות :גיר אוטומטי של ZF ( במקום ידני) ומנוע של BMW .

https://yץ/FjGTeAeDORo

חתיכת בעיה זה....

זאכי... זה אתה... אתה תגלה לי את הסוד...

asafk
04-07-20, 12:51
בואו נשאיר את הדיון הזה ממוקד בדיפנדר ולא בגרנאייר?

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

דרור ברלי
05-07-20, 07:09
גם אם תעשה מבחן טריילהוק מול פרילנדר הפרילנדר לוקח בגדול 🤣🤣🤣

מה שתית מה.
בשטח הצ'רוקי טריילהוק לועס ויורק את הפרילנדר/דיסקברי ספורט. האמת? בזלזול.

נמרוד
05-07-20, 07:52
מה שתית מה.
בשטח הצ'רוקי טריילהוק לועס ויורק את הפרילנדר/דיסקברי ספורט. האמת? בזלזול.איזה מפגש/מבחן מחפיר.

סבתא שלי היתה אומרת:

"את זה אני לא רוצה לראות!"

נדב ש.
05-07-20, 08:33
מה שתית מה.
.

איזה נוזל שרשום עליו אחוזים גבוהים... 🤣

נדב42
05-07-20, 09:45
Beat that ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200705/0c4e6da0d40d585d1e15fa23f322b63b.jpg

Aifer
08-07-20, 10:37
https://youtu.be/RU_8fWWTfTg
ג׳וי משחק עם הדיפנדר בחורשן
לאחר קריאה וצפייה בסרטונים מהעולם,
הרכב ממש לא פראייר. הייתי שמח לאחד כזה עם גנטים ברזל וחבילת שטח הכוללת קומפרסור ומיגון מקוריים.
רכב טיולים. ושלם ,רק מאד יקר.
היה גורם לי לוותר על הגראנד ZJ

חנן-ג'יפולוג
08-07-20, 13:28
https://youtu.be/RU_8fWWTfTg (https://youtu.be/RU_8fWWTfTg)

התייאשתי בצווחות של הדקה 21. הבנות שלי פחות דרמה-קווינס.

קרה משהו מעניין בהמשך?

Aifer
08-07-20, 13:40
התייאשתי בצווחות של הדקה 21. הבנות שלי פחות דרמה-קווינס.

קרה משהו מעניין בהמשך?הצלבות קשות.
נראה שלישראל לא מביאים את החבילה עם הנעילה האחורית האמיתית.
עדיין ה TC עובדת יפה

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

zivo
08-07-20, 13:47
אהבתי את הקטע של השיחים במעבר מים.
התיקון של השריטות על הצבע עולה כמו כל הטרופר שלי :-)

Aifer
08-07-20, 14:01
אהבתי את הקטע של השיחים במעבר מים.
התיקון של השריטות על הצבע עולה כמו כל הטרופר שלי :-)לגמרי, ג'וי הגבר .
שים לב שגם הפלסטיקה מתחת לפגוש הקדמי כבר משוחררת

boaz avrahami
08-07-20, 14:09
מדובר בעיקר בכישורי נהיגה יוצאים מהכלל של ג'וי.
יש שם כמה שיפועי צד שמצריכים המון אומץ להתמודד איתם עם רכב במחיר כזה.

מצד שני ה TC בידיים לא מיומנות יסבכו את מי שיכנס לאתרגים כאלו בגדול.
המכות המתפרצות של המשיכה עלולות להיגמר בהתהפכות.

סולי
08-07-20, 14:40
בעיקר התלהבתי מהמעבר מים שהפך לביצה... וגם מהציר הלבן שעלה לנ.ג 186 והפך פתאום לציר חרסיתי...

מערכת הtc בטריטון וברכבים רבים אחרים שכבר עשור בשוק ...היתה עובדת אותו דבר בדיוק.
כן הייתי רוצה לראות את הרכב הזה עולה מעלה רצוף קשה עם הצלבות ודרדרת... או לחילופין חלקלק מבוץ... ואז לראות איך הtc מתנהל. מעלה שמהווה אתגר גם לטריטון או לרכב עבודה או suv אחר.. כמו לנקרוזר... או פאג'רו קינג.

ד ו ר ו ן
08-07-20, 15:04
הרכב ממש לא פראייר. הייתי שמח לאחד כזה עם גנטים ברזל וחבילת שטח הכוללת קומפרסור ומיגון מקוריים.
היה גורם לי לוותר על הגראנד ZJ

גם אצלו הנעילה לא עובדת..

גיא
08-07-20, 15:05
הנעילה / ות כן עובדות מידי פעם.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200708/e47f894f87a9c693e3185fb5a04a2faf.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200708/5175dd272970f0a07b352ce7dbf515ac.jpg

הצילום הראשון במים והשני בירידה הצדדית המפותלת תפון מזרחית מהנ. ג.

מצד שני. כולנו יודעים איפה הם היו ומה הם מראים לנו. השאלה מה לא מראים לנו.

אני לא התרשמתי שיש בעיה בבקרת משיכה בסרטון הזה. כן התרשמתי שנדרש ללחוץ הרבה גז בשביל שהאוטו יזוז. אבל זה כמו כל ל׳ר ...

אבל מצד שלישי. אני יודע איזו מכונית גם עברה שם ובעוד מקומות .. יש לי עם מה להשוות ;)

הצלם עם הזקן .. הוא אסון מהלך. לחלוטין לא ראוי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
08-07-20, 15:05
הצלבות קשות.
נראה שלישראל לא מביאים את החבילה עם הנעילה האחורית האמיתית.
עדיין ה TC עובדת יפה

גם לא בסרטון מארהב, אז איפה כן?

ה-TC ממש לא עובד יפה.

איל מ
08-07-20, 16:17
הבן אדם (בועז קורפל) עוסק בעיתונות רכב אבל מצלם כמו הצרות שלי, ומאמץ מניירות של אמריקאים. די בושה.
הרכב לעומת זאת עבד יפה (הציר עם ההצלבות. , גם בלי גז).

jonys
08-07-20, 16:57
מוזר שהמחשב בוחר לנעול נעילה אחורית ואת המרכזית להשאיר פתוחה.

assafy
08-07-20, 17:03
כאן האלקטרוניקה עבדה יפה, גם בגלל שהנהג יודע להשתמש במצערת כמו שצריך. כן אפשר לראות שמהלך המתלה מוגבל למדי.
באיזור דקה 25 הסתבך קשות במעלה בחורשן עם החריץ, אולי בגלל בחירת קו התקדמות לא כל כך נכון וצמיגים מנופחים מדי. אפשר לראות שהיתה כאן עריכה וחתכו החוצה חלק מהמאבק הלא פוטוגני.

גיא
08-07-20, 17:16
הבן אדם (בועז קורפל) עוסק בעיתונות רכב אבל מצלם כמו הצרות שלי, ומאמץ מניירות של אמריקאים. די בושה.
הרכב לעומת זאת עבד יפה (הציר עם ההצלבות. , גם בלי גז).

רבע שעה השקיעו בלארגן תמונה עם גלגל מטר באויר .. והמון ואוווואוואואואוווווו

אני באמת לא מכיר את הבחור הזה , אבל את ג'וי אני כן מכיר .. משעשע.

ולגמרי תיקון לסרטון המביך (21)

כמו כן, הרבה יותר סיכוי שהאוטו הזה יטייל בחורשן ומטה מאשר במשלט ומעלה .. מבחינת עבירות. סביר לגמרי.

DavidL
08-07-20, 17:56
הרכב נסע מצוין, האלקטרוניקה תפקדה מעולה כי מה לעשות לבריטים מסוליהול הכי הרבה נסיון עם הקונצים האלו, הם המציאו את זה....ה"דיפנדר" נסע כמו דיסקו 4 בלי שילדה....וג'וי כמו ג'וי נתן הצגה טובה כמו עם הדיסקו 2 בזמנו ב 99.
תכל'ס, ה SUV החדיש הכי טוב בשוק.

הדסופה
08-07-20, 18:29
בניגוד לסרט האמריקאי שעלה פה כבר , בסרט הזה אין שום דבר שמבדיל את הדיפנדר החדש מ suv מודרני אחר

לא בירידה מהנ,ג , במעברי המיים שהם רק סמליים כרגע, בחריץ הקטן בעליה לחורשן איפה שברלי משחק עם הסוברואים, או בשביל המחורץ בעלייה מעמיקם. כל רכב עם בקרת אחיזה ינפנף שם גלגלים ויעבור

zivo
08-07-20, 20:45
אין ספק שיש כמה דברים, כמו השלולית, שבועז מתלהב משטויות ללא שום פרופורציה.
בשאר הסרט, נראה שג'וי מאתגר בכוונה את הרכב, ומחפש בכוונה הצלבות ושיפועי צד.
בגדול, נראה שהפעם המערכות עובדות בהחלט יפה.
אבל...
כמו שכבר כתבו פה, לא שונה מהרבה רכבים אחרים.
בין זה לבין הקביעה שזה ה SUV הכי טוב לשטח, יש עוד הרבה מה להוכיח.
אני מודה שלא הבנתי מה הסיפור של השילוב, שנראה מתחבר ומתנתק כל הזמן???

נ.ב
הסרטון הזה, רק מחדד כמה עומלל היה הסרטון של מעלה 21.
איזה חובבנות ואיזה זלזול מצד מי שארגן את זה.

DavidL
08-07-20, 21:08
הדיפנדר החדש ילעס בקלילות כל SUV מפנק שנמצא כיום באולמות התצוגה...

גיא
08-07-20, 21:15
הדיפנדר החדש ילעס בקלילות כל SUV מפנק שנמצא כיום באולמות התצוגה...

מזל שאתה בכלל לא מתלהב מהאוטו המגוכך הזה.

boaz avrahami
08-07-20, 21:16
נ.ב
הסרטון הזה, רק מחדד כמה עומלל היה הסרטון של מעלה 21.
איזה חובבנות ואיזה זלזול מצד מי שארגן את זה.

כל כך נכון(!)

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
08-07-20, 21:19
אם אני מחפש נתון אחד בודד שמעיד על ביצועי שטח - הרי זה קוטר גלגל.
וכאן זה מעל 32". יותר מכל suv אחר.

אסף.

סולי
08-07-20, 21:25
העלתי כבר יותר מפעם אחת סרטון שמדגים שtc מדויקת לעיתים שווה יותר מצמיג שטח מעולה ונעילה אחורית מלאה....

אותי ממש מעניין לראות לנדקרוזר חדש מול דיפנדר חדש בעלייה ארוכה עם הצלבות.

אגב,
הסרטון הקודם היה מזעזע...זה כבר ידוע.
בנוכחי אני רואה מה שכבר ידעתי .. ג'וי מקצוען...ובועז קורפל .. פחות.

nirs
08-07-20, 21:36

אסף.

גודל הצמיג חשוב מאוד, אך לא מספיק.
על מהלך מתלה קטן, מפצים עם TC יעיל.
אומנם טרם נהגתי ברכב, אך מהסרטים שראיתי התרשמתי שהיעילות של ה TC, היא לא מהטובים בקטגוריה.

assafy
08-07-20, 22:19

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאבל בחתך נמוך. אולי יש אופציות אחרות אך זה מה שנמכר כרגע בארץ.
בביקורות הרכב מצויין רנגלר כמיתחרה, לא ברור למה. האופי שלהם שונה לחלוטין.
המיתחרה האמיתי לדעתי הוא רק לנדקרוזר סהרה, כזה שיש לו נעילה אחורית מקורית, מצלמות היקפיות, קרוז קונטרול זחילה לשטח ועוד שלל מערכות עזר.
צריך כאן מבחן ראש בראש. לדיפנדר יש זוויות יותר טובות, לל"ק מהלכי מיתלה עדיפים בהרבה.
לדיפנדר יש מנוע חזק יותר ומתלי אויר נוחים אך השאלה כמה זה מורגש על ידי הנהג הממוצע.
מבחן כזה יהיה מעניין מאוד והוא צריך להיות לא רק בשבילים אלא גם בשטח טכני אמיתי.

Asaf-a
08-07-20, 22:39
המתחרה הקרוב ביותר הוא...הדיסקברי..לא כך?
או שממילא כבר אין לדיסקברי זכות קיום לאור הדיפרנדר החדש?

אולי נכון להדביק על הישבן של הדיפנדר היקר ביותר עם נעלי בלט את תווית הדיסקברי...

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

asafk
08-07-20, 22:49
אני במקומם הייתי מדביק עליו תוית יגואר.
תחשבו כמה הוא היה נראה מרשים בשטח אם היו קוראים לו יגואר.
נגיד...

אסף.

zivo
09-07-20, 00:46
בסרטון של ג'וי רואים במפורש שהנעילות מתחברות ומתנתקות כל הזמן.
מישהו יכול להסביר למה זה טוב???
(חוץ מבלאי היסטרי (בעליה אחת יותר שילובים ממה שבן אדם יעשה בשנה), וניפוח התשלומים למוסך)

Saar
09-07-20, 06:30
יש לינק לסרטון של ג'וי?

גיא
09-07-20, 08:16
יש לינק לסרטון של ג'וי?

שלושה דפים אחורה

shachar
09-07-20, 09:45
מומלץ לצפות במצב מושתק ...

יונתןמצפה
09-07-20, 09:53
מכל הצילומים והדיונים על האלקטרוניקה המרשימה, בשום מקום עוד לא ראיתי משהו שתומך בהימצאות נעילה אחורית אמיתית ברכב הזה.
כן ראיתי המון דוגמאות שמעלות ספקות לגבי הקיום שלה.

ולא, מסך מחשב עם מנעול מהבהב לא מראה כלום.

נדב42
09-07-20, 09:57
כמה דרמה על כלום מרוח בשום דבר.

מה ראינו בעצם בסרטון ? הנפות גלגל, איש אחד שעושה הרבה רוח וצלצולים, וצילום שנקטע ברגע שמשהו לא עובד פיקס (תציצו באזור הדקה ב-27).
את כל מה שראינו בסרטון גיא עובר עם הדאסטר בלי למצמץ, רק שבירידה הוא יצטרך ללחוץ בעצמו על הבלמים [emoji846]

עוד סרטון פתטי, נו שויין ...

מצטער, לא מצליח עדיין להבין את ההתלהבות, כנראה שאני "אולד סקול" [emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200709/831950b20adcf6f4a5abb00313fee1ae.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200709/b5bbd04a6650a1c850209af90565f0c2.jpg

גיא
09-07-20, 10:26
כמה דרמה על כלום מרוח בשום דבר.

מה ראינו בעצם בסרטון ? הנפות גלגל, איש אחד שעושה הרבה רוח וצלצולים, וצילום שנקטע ברגע שמשהו לא עובד פיקס (תציצו באזור הדקה ב-27).
את כל מה שראינו בסרטון גיא עובר עם הדאסטר בלי למצמץ, רק שבירידה הוא יצטרך ללחוץ בעצמו על הבלמים [emoji846]

עוד סרטון פתטי, נו שויין ...

מצטער, לא מצליח עדיין להבין את ההתלהבות, כנראה שאני "אולד סקול" [emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200709/831950b20adcf6f4a5abb00313fee1ae.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200709/b5bbd04a6650a1c850209af90565f0c2.jpg

לגיא יש אוטו עתיק .. לחדשים יש גם את הפיצ'ר הזה של ברקס אוטומטי ..

assafy
09-07-20, 10:30
מכל הצילומים והדיונים על האלקטרוניקה המרשימה, בשום מקום עוד לא ראיתי משהו שתומך בהימצאות נעילה אחורית אמיתית ברכב הזה.
כן ראיתי המון דוגמאות שמעלות ספקות לגבי הקיום שלה.

ולא, מסך מחשב עם מנעול מהבהב לא מראה כלום.

מקריאה באתר של לנדרובר אני אכן מתחיל לתהות האם באמת מה שמתואר כנעילה היא אכן נעילה כפי שאנו מבינים אותה.
זה תיאור המערכת:
ELECTRONIC ACTIVE DIFFERENTIALThis system offers the additional benefit of more traction on corners and more grip off-road. It does so by controlling the slip between the left and right wheels on the rear axle.

זה אינו הETC שמתואר בצורה נפרדת.

דרור ברלי
09-07-20, 10:39
חברים, כולכם צודקים. אבל.

קורפל אולי לא ג'יפאי, אבל הוא כן עיתונאי שיודע לעשות וידאו. זה מקצועו.
סטנדאפיסט?... בדרן?... שחקן נפלא?... מבלי להיות בראד-פיט הוא מדהים מול מצלמה?.... כן. הוא איש מבריק, שנון וקורע מצחוק, שעובר מסך כפי שאף אחד מאיתנו לא יודע או יכול. והוא יודע להעביר כל נושא, ולו המשעמם והיבש ביותר, ולהפוך אותו למעניין וכיפי! בזה הוא מנוסה ומקצוען לחלוטין. זה מקצועו. באותה רמה כפי שג'וי מקצוען בשטח.

ומבלי להיות שם, אבל כמי שמכיר טוב את תהליך העבודה מול צלמים ומול וידאו ובכלל את ג'וי מהפוזיציה של מדריך נהיגת שטח ואנחנו מכירים בדיוק "רק" 30 שנה - כשעושים וידאו כזה, יש הרבה בימוי והרבה קאטים וכל פריים מצולם שוב ושוב ושוב ועושים כל מיני דברים לכבוד הדרמה וה... איך נקרא לזה?.... "ניראות"?...
אם ג'וי היה שם לבד עם האוטו הזה, כל אוטו בעצם, אני חותם לכם שהיה נוהג בו קצת אחרת. לא מחפש פוזות ודרמות אלא עובד חלק וזורם וטכני, כמו רובוט, בדרמה מינימלית וביעילות מקסימלית.

וזה כל מי שיש לו קצת יותר מכמה שעות נסיון, יודע שתמונות דרמטיות של גלגלים באויר מצטלמות נורא יפה ועושות המון רושם, אבל לא בדיוק מעידות על יכולת עבירות אבסולוטיות.
העלייה המדוברת עם ההצלבות היא לוקיישן נהדר לדרמות ולצילומים. בפועל - רכב שטח אמיתי עם סרנים חיים ומתלים שבאמת עובדים, נגיד רנגלר/סופה/סיקס/צ'רוקי XJ/ZJ/WJ/היילקס עד 97'/ג'ימני/דיפנדר (האמיתי)/דיסקברי 1-2/פטרול וכו'.... לא מייצר שם דרמה, כי כל ארבעת הגלגלים שלהם נמצאים כל הזמן במגע כמעט רצוף עם הקרקע גם כשמפילים אותם לחריצים הקשים ביותר שם. המרכב נשאר מאוזן ורק המתלים נפתחים ונסגרים והם פשוט זוחלים עד למעלה. אין דרמות, התמונה הרבה פחות מרשימה. לא עוצרת נשימה, לא מעניינת, לא שווה וידאו עבור קהל שלא מבין שטח.

כמו שגיא ציין - את העליה הזו דאסטרים סטנדרטיים מהחנות מנשנשים בלי מאמץ ובלי להרגיש. חד משמעית.
גם ג'יפ רנגייד, הפיאט המחופשת הזו (אפילו לא טרייילהוק. סתם לימיטד AWD הבסיסי המעפן, כן, זה עם הפגוש הקדמי הנמוך) זחל עד למעלה עם גלגלים מתנפנפים באויר בלי לעצור ובלי לגרד כלום. הנהג היה אולי מנוסה מאוד, אבל המכוונת שלו, אללה יסתור, היתה קצת היסטרית.... ועבר בקלות. הכל מתועד.
כמובן סובארואים על כל מגבלותיהם הידועות (גיר רציף, פגושים בולטים, צמיגי חתך נמוך בקוטר לא מרשים) - וכאן מדובר כבר במאות רבות של XV , פורסטר ואאוטבק שירדו ועלו שם ללא נזקים, בהדרכות בשש השנים האחרונות לפחות אצלי. יש ים של תמונות.

לא, זה לא קל להם כמו לדיפנדר הזה כי מרווח הגחון שלהם קטן יותר, קוטר הגלגלים שלהם קטן יותר בחמישה-שישה אינצ'ים שלמים מהדיפנדר הזה, בקרת המשיכה שלהם יעילה פחות, אין להם הילוך כוח.... מצד אחד אסור להם לנסוע מהר מדי כי הם ייחבטו ויתנפצו ומצד שני קשה להם לזחול כי אין להם LOW (הדאסטר גם ידני והראשון שלו אולי קצר אבל לא מספיק קצר וצריך להחליק את הקלאץ' וזה יותר קשה לנהג), ומצד שלישי אסור להם לעצור את המומנטום כי יהיה להם קשה יותר לצאת שוב מהמקום!... והכי חשוב - הנהגים. הם בודאות פחות מקצוענים מג'וי!....
כל התנאים לרעתם - אבל כל זה רק מעצים את ההישג שלהם. עם הכוונה מבחוץ, קבוצות שלמות שלהם עולות שם כמעט בכך יום שישי. זו עובדה מוגמרת. יש תמונות ויש סרטונים.

המערכות בדיפנדר עובדות לא פחות ממדהים.
1. נעילות: אממה, זה המחשב מחליט איזו "נעילה" "לנעול" ומתי. הוא זה ש"נועל ומשחרר". כן, לעתים לפרקי זמן של שניות או חלקי שניות. כל עוד הוא מרגיש שיש מספיק אחיזה ומשיכה והרכב מתקדם ולדעתו אין צורך ב"נעילה", הוא לא "נועל"! או משחרר "נעילה שננעלה" רק לפני חצי שניה.
2. מצלמות: בדיפנדר החדש, לכאורה גם כיוונים מבחוץ נחוצים פחות, כי הרכב מצויד במערכת מצלמות מרשימה שמציגות את כל מה שקורה מתחת לגחון הקדמי שלו. תיאורטית, הנהג יכול לראות בעצמו היכן להניח גלגל קדמי בדייקנות. "תיאורטית" מפני שהמסך לא מול עיני הנהג אלא במרכז הפאנל הקדמי וצריך להסיט לשם מבט. יש מין הסתם עיוות קל בזוית הראייה (בדומה למראה פנורמית) ואלה דברים שצריך להתרגל אליהם. ככל שהנהג ותיק ומנוסה יותר ו"אולד-סקול" עם עשרות שנות נסיון על כלים של פעם מברזל ללא כל מיני גאדג'טים כאלה, כמו חלק גדול מאיתנו, (כמובן כמוני וכמו ג'וי), כך קשה יותר להתרגל....
וכמובן עדשות המצלמות שבאופן טבעי ומתבקש מתלכלכות מדי פעם באבק ובוץ וצריך לזכור לנגב אותן.... (על אמינות המערכות אני לא מרחיב כרגע. זה לנדרובר עם כל מה שמשתמע, תבינו לבד... גם באירוע ההשקה במסלול הסטרילי בוינגייט הן שבתו מדי פעם ודרשו ריסטארט...)

כדינוזאור שטח שחי אי שם במאה הקודמת, אישית אני תמיד אהיה נגד אלקטרוניקה ברכב שטח בפרט ונגד טכנולוגיה חכמה בכלל, ואישאר בעד נעילות אמיתיות מברזל (אוטומטיות או נשלטות) וכמובן בעד כיוונים מבחוץ.... וכאן מי המכוון של ג'וי בסרטון?... קורפל! שכאמור איננו איש שטח מנוסה ואני מהמר שכיוון את ג'וי (כנראה שלא בכוונה) לאותו מצב קצת לא נוח בתוך החריץ שמי שמכיר את החריץ הזה יודע שאין לדיפנדר בעיה אמיתית להמשיך קדימה ולהיחלץ ממנו, אבל כן שם יש סכנה של התגלצ'ות הצידה על דופן המרכב ונזק פח לדלתות ולכנפיים וזה כבר יהיה חבל. במקרה של סופה ישנה עם צמיגים שבולטים החוצה מהבודי? למי אכפת. לא קרה כלום.... אבל במקרה של רכב הדגמה של יבואן שעולה 600,000 שקל? בעיה. לא לעניין.

צמיגים - הקוטר קובע! ולא תאמינו באיזה מכשולים העברתי רק לפני שלושה ימים.... שברולט טראוורס AWD!!!
זו היתה הדרכת נהיגה לקבוצה של בעלי רכב כזה שרוצים לטייל איתו בשטח. לכאורה רכב לא מתאים, בעיקר בעיית זויות מרכב. בפועל, ככל שהגלגל יותר גדול (גם בטראוורס חישוק 20 וצמיג בקוטר 32') כך המכשולים יותר קטנים והוא "פוסע" עליהם יותר בקלות. עם אלקטרוניקה יעילה והקפדה של המכוון (אני) לא לנגוף פגושים וגחון, הטראוורס על צמיגי הענק שלו טיפס בקלות במקומות שכלים שלכאורה קצת יותר מתאימים ממנו אבל עם גלגלים קטנים יותר, פרפרו והתקשו יותר, ואפילו אני הייתי סקפטי ביותר אם בכלל יצליח לזוז ממקומו. אב להוא פשוט נסע. עובדה. גלגל גדול מקטין מכשול. תשננו את זה כמו תוכים. זה ה-א'-ב' של ג'-ד'.

קוטר הצמיגים בדיפנדר הוא 32' וזה מספיק גדול לכל צורך שפוי וגם קצת מעבר ברכב טיולים. אבל החתך הנמוך של הצמיגים הוא בעיה כי אנחנו חוששים להוציא אויר, כדי לא לגרום נזק לצמיג, ואז פחות גומי אוחז בקרקע. מצד אחד - יותר משקל על כל ס"מ רבוע של גומי, "נועץ" את הצמיג אל הקרקע חזק יותר. מצד שני, בפועל, פחות גומי מקיים מגע עם הקרקע. פחות קוביות ננעצות ומקיימות מגע, אחיזה ומשיכה בקרקע. ועל סלעי הגיר מכוסי הפודרה הדקיקה והחלקלקה של הר חורשן הוא עלול להחליק. מה שלא יקרה בצמיג בלחץ נמוך יותר שיותר קוביות גומי שלו מקיימות מגע עם הקרקע. אלה עובדות שהוכחו מה שנקרא, תכל'ס בשטח. צמיג על גבי סלע. וזו הבעיה של צמיגי חתך 60 ברכב כמו הדיפנדר שהם טעות קשה. ברמת מחדל של היצרן. של הרבה יצרנים. של כל היצרנים בתכל'ס. כאילו, אפשר להוציא אויר - אבל אז הצמיגים יתפנצ'רו. הבטחה שלי.

zivo
09-07-20, 11:07
דרוד,
בגדול מסכים אתך, ג'וי חיפש את התמונה ולא לעבור חלק, והמערכות עבדו יפה.
אני ניסיתי לשאול לגבי מה שאתה מסכם במשפט -"
אממה, זה המחשב מחליט איזו נעילה לנעול ומתי. הוא זה שנועל ומשחרר. כן, לעתים לפרקי זמן של שניות או חלקי שניות. "
בגדול, ברור לכולנו שזה גורם לבלאי על מערכות שמעורבות בחיבור ובניתוק, למה האינטנסיביות הזו?
או במילים אחרות, האם העובדה שהם מנתקים נעילה באמצע עליה נותנת להם איזה יתרון?
מבחינתי, מישהו בא עם אסטרטגיה חדשה (איך להתמודד עם מכשולים), שאני לא מבין את "הנקודה" למה? מה הם מרוויחים?

דרור ברלי
09-07-20, 11:46
מרויחים רכב שלא דורש מהנהג מיומנות של 35 שנות נסיון.
רכב שתפעול המערכות שלו קל ושקוף ובעיקר בטיחותי למשתמש. כל משתמש. גם אם זו הבת הבכורה שלי שקיבלה רשיון לפני שבועיים ועדיין קצת חוששת ובצדק (אני חושש הרבה יותר...) - ושלמשל בדיפנדר ישן נעול כפול או הסופה הנעולה כפול, (שחד משמעית, מין הסתם עבירים יותר בסדרי גודל מהדבר הזה, אבל - וזה אבל גדול! - אך ורק בידיים שלי או של ג'וי או שלך או של כל ג'יפאי ותיק אחר שמכיר את הרכב שלו ומנגן עליו סימפוניות, כי - אנחנו סוחבים רזומה של הרבה יותר מ-30 שנות נהיגת שטח, במסגרות צבאיות ואזרחיות, כמטיילים וחלקנו גם כמדריכים - אנחנו מודעים למה שקורה ואיך דברים עובדים, ואנחנו יודעים לבחור קו נכון וטקטיקה מתאימה בכל מכשול לגופו, בהתייחס למרקם ותכסית הקרקע, בהתייחס לכל רכב לגופו ולנתוניו הספציפיים באותו רגע נתון ויש המון נתונים ומשתנים, גם בין שני ג'יפים זהים מאותו דגם, שבנויים קצת שונה. אפילו ברמת דגם צמיג שונה. אותה מידה אבל צמיג שונה. האם לנעול?... האם לשחרר?.... מתי ולאן אפשר להפיל גלגל ולאן לא?.... מתי לפוצץ את הגז בלי חשבון ומתי להיות עדין כמו מנתח מוח, וגם, מאוד חשוב - לדעת לשים גבול לאגו ואם לא הצליח, מתי להודות בכשלון ולוותר. לפני שיקרה משהו רע. היא לא יודעת, אנחנו יודעים. ולא כי אנחנו סופרמנים, אלא כי למדנו. אמנות נהיגת השטח היא לא מתת-האל, היא משהו שנרכש ונלמד ולנסיון יש משקל עצום.

לילדה שלי, היפה והיקרה והמוצלחת והמוכשרת, שעברה טסט בהצלחה ויש לה רשיון נהיגה ומותר לה לנהוג בכל מכונית רגילה כולל בג'יפים האלה, אבל שעדיין לא בדיוק מבינה דינמיקה של מכוניות בכלל וג'יפים במצבי עבירות בפרט, ולעוד הרבה אנשים עם פחות נסיון ואולי ללא נסיון כלל, הרבה יותר קשה ומפחיד להתמודד בסיטואציה כזו ברכב השטח של פעם עם הנעילות המכניות. כי רכב השטח הישן, המסוקס, העביר, רב היכולות, גם אינו סלחן לטעויות..... עד שהיא תלמד ו"תנגן" על האוטו, היא תעשה טעויות שיגרמו לרכב נזקים וגם עלולות להכניס אותה למצבים מסוכנים.
ברכב השטח המודרני מהדור החדש, שהכל בו מבוקר מחשב, זה הרבה יותר קל והרבה יותר בטוח. האלקטרוניקה הזו עושה חיים קלים ובטוחים לנהג הפחות מיומן. אנחנו לא אוהבים את זה מין הסתם.

וכן - זה גם זול יותר ליצרן. מחשבים וחיישנים זולים לייצור. ברזלים כמו נעילות זה משהו שיקר לייצור ולכן יהיה יקר שבעתיים למשתמש. (ועזוב רגע שהלקוח משלם על הגאדג'טים האלה הרבה יותר מאשר על ברזל.... כאן היצרן עושה רווח עצום)
ללקוח זה גם מאוד אלגנטי בלי כל הידיות והמנופים וטרטורי הקומפרסורים ותיקתוקים של לוקרייט ודטרויט ובלי שינון סדר הפעולות להפעלת/ניתוק נעילה. ומעבר לזה, "טכנולוגיה מתקדמת" ועדו כזו שמומחשת על מסך צבעוני גדול ומרשים עם גרפיקה מרצדת מושקעת, זה משהו שמאוד מרשים את הלקוחות ומשכנע אותם להוציא את פנקס הצ'קים - עניין שיווקי שאסור לזלזל בו.

גיא
09-07-20, 12:06
ושכחתם משהו קטן ...

"שטח" זה דבר שונה לרוב .. בין ישראל ושאר העולם.

האוטו הזה לא מיועד לנסוע לכמריר או למשלט 21 ... זה בכלל לא דרך לרכב גלגלי לדעתם של היצרן / מתכנן / .... ואפילו אם אתם רוצים שכן.

חנן-ג'יפולוג
09-07-20, 12:16
אני שומע אמירה שחוזרת על עצמה, נראה שתופסת מומנטום משל עצמה, ובסוף אפילו תיחשב כנכונה: הדיפנדר מאפשר לנהגים לא מנוסים לעבור מכשולים שברכב ברזל טיפש נצטרך נהג מנוסה כדי לעבור.

ממה שראינו עד כה, זה נראה ממש הפוך. הנהגים הבינוניים ואפילו חלק מהנהגים הותיקים נזקקו למאמץ גדול מאוד כדי לאפשר לרכב לעבור מכשולים שרכב ברזל עתיק יעשה בלי להרגיש שהיה מכשול בכלל, נהוג ע"י תינוק בוגר בימבות.

assafy
09-07-20, 12:20
מקריאה באתר של לנדרובר אני אכן מתחיל לתהות האם באמת מה שמתואר כנעילה היא אכן נעילה כפי שאנו מבינים אותה.
זה תיאור המערכת:
ELECTRONIC ACTIVE DIFFERENTIAL

This system offers the additional benefit of more traction on corners and more grip off-road. It does so by controlling the slip between the left and right wheels on the rear axle.

זה אינו הETC שמתואר בצורה נפרדת.

מצאתי עוד קטע עם עוד כמה משפטים:
ELECTRONIC ACTIVE DIFFERENTIALOn or off-road. In ice, rain or snow. The optional Electronic Active Differential ensures the greatestlevel of traction. It does so by controlling the slip between the left and right wheels on the rear axle,helping to deliver effortless capability. Not only that, it’s far more effective than brakes when tractionis lost, reacting much faster and with a smoother response.

אז זה לא TC אבל כנראה לא בדיוק נעילה מלאה. ניחוש שלי סוג של LSD מבוקר מחשב.
יהיה מעניין עם עוד משהו יוכל לתאר בדיוק מה זאת המערכת הזו ואיך היא פועלת.

גיא
09-07-20, 12:25
נראה שהרכב הזה אמור לעזור לנהג ההדיוט לא לדעת אפילו שהיה מכשול .. עד גבול עליון מסויים ..

כל הסירטונים האלו, ג'וי, האמריקאי ובטח המשלט .. הם נסיון להשוות את האוטו עם הדגם הקודם. זה לא השוואה נכונה .. ובגלל זה האוטו הזה נראה נבוך ושלא במקומו ..

נהג תותח יצליח כניראה בעזרת הנסיון שלו מתקופת הברזל ואינסטינקט או אינטואיציה .. לעבור איפה שנהג שהאוטו הזה מיועד לו, לא יעלה בדעתו להכנס ולא יבין אפילו שזאת דרך. ( והמילה "יצליח" מקפלת בתוכה, דרמה, דם יזע פגושים ותמרות אבק )

עוד הארה שהיתה לי .. כל הסירטונים הללו מנסים להעביר לנו, הצופים בבית ( שאינם מקומבנים היטב לקבל סיבוב או אפילו רק לקבל הזמנה לראות מקרוב ) את החוויה של האוטו ולכן הם מהונדסים / ערוכים / אורקסטרייטד ( ברחה לי המילה בעברית ) ואנחנו לא באמת רואים את מה שיכול או לא יכול האוטו כשיש לנהג שקט ושלווה לנתח את המצב ולנסות ב"קצב שלו" ..

מניח שזה יתחיל לזרום כשאנשים יקבלו את האוטו ויצאו לטייל איתו ... ( אולי )

ועוד מילה על בועז הצלם. למרות הסופרלטיבים של דרור .. אני לא מרגיש גאונות או משהו .. רק חמלה. צורת ההתבטאות שלו עלובה ( אולי המילה לא מוצלחת ואולי מישהו יפגע מזה , מבקש סליחה ומחילה כבר עכשיו .. אבל לא מוצא תחליף הולם .. רק מילים יותר קשות ... זה פשוט נורא בעיני ) .. צר לי.

* אם בועז קורא פה, אז הצופה גיא מתנצל ומבקש ממך לא לרדת נמוך .. זה לא מוסיף.

איל מ
09-07-20, 13:43
אני מסכים עם גיא על צורת ההגשה.
אני לא אמריקאי, ומי שיקנה את הרכב הזה בארץ כנראה יהיה סוג של סנוב. חסוך לנו את הדרמה.
לגבי צילומים, וואלה צילמתי קצת. מכיר את המונח קומפוזיציה. בחצי מהסרטון האובייקט לא בפריים בכלל. נכון, הוא כן יודע לצלם בצורה שממחישה את הזווית או הגובה, אבל זהו בערך. צילום שלא מתאים לכתבה של איש מקצוע.

nir.samo
09-07-20, 14:00
אני במקומם הייתי מדביק עליו תוית יגואר.
תחשבו כמה הוא היה נראה מרשים בשטח אם היו קוראים לו יגואר.
נגיד...

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkבדיוק.
הרכב הזה מיועד לאלפיון או לפחות למאיון העליון וככזה מעניין אותי באופן אישי בדיוק כמו רכב דומה לכביש. ולכן זה בכלל לא מעניין אם הנעילה 100% או רק 50.

משעשע לראות שעצם זה שקוראים לו דיפנדר מוציא אמוציות מהחברה פה.

Sent from my H3123 using Tapatalk

דרור ברלי
09-07-20, 14:08
אני שומע אמירה שחוזרת על עצמה, נראה שתופסת מומנטום משל עצמה, ובסוף אפילו תיחשב כנכונה: הדיפנדר מאפשר לנהגים לא מנוסים לעבור מכשולים שברכב ברזל טיפש נצטרך נהג מנוסה כדי לעבור.

ממה שראינו עד כה, זה נראה ממש הפוך. הנהגים הבינוניים ואפילו חלק מהנהגים הותיקים נזקקו למאמץ גדול מאוד כדי לאפשר לרכב לעבור מכשולים שרכב ברזל עתיק יעשה בלי להרגיש שהיה מכשול בכלל, נהוג ע"י תינוק בוגר בימבות.

לאף אחד מהם לא היית נותן לעלות להגה של ההיילקס שלך.
ויש שם כמה חבר'ה ש"כותבים על שטח" אבל יסתבכו היטב גם בעליונת עם ההצלבות התמימות מחורשן היכן שצילמו את ג'וי מביים דרמות. ובאחריות חנן - סובארו XV עולות שם בלי לעצור כמעט בכל שבוע.
- - - Updated - - -

גיא - בועז קורפל אינו צלם ולא מתעסק במצלמות.

מיכה100
09-07-20, 14:36
סטנדאפיסט?... בדרן?... שחקן נפלא?... מבלי להיות בראד-פיט הוא מדהים מול מצלמה?.... כן. הוא איש מבריק, שנון וקורע מצחוק, שעובר מסך כפי שאף אחד מאיתנו לא יודע או יכול. והוא יודע להעביר כל נושא, ולו המשעמם והיבש ביותר, ולהפוך אותו למעניין וכיפי! בזה הוא מנוסה ומקצוען לחלוטין. זה מקצועו. באותה רמה כפי שג'וי מקצוען בשטח.

תעשה לי טובה, האיש הזה מתיש ומעצבן ברמות שגורמות אפילו לי להקפיץ קדימה ווידאו של דיפנדר חדש בחורשן.
והצילום איום ונורא.
האוטו והנהג דווקא מרשימים לגמרי, עם שליטה מופתית בקצב ההתקדמות למרות ההצלבות החריפות שם.

נדב42
09-07-20, 15:45
סטנדאפיסט?... בדרן?... שחקן נפלא?... מבלי להיות בראד-פיט הוא מדהים מול מצלמה?....

"מביך", יהיה תיאור יותר הולם.

וחזרה לגופו של עניין - הנסיון בדקה 27 להוציא את הרכב מהחריץ ממחיש שוב את החשיבות של אחיזה ומהלך מתלה.
לא תעזור בזה אלקטרוניקה, טובה ככל שתהייה, וגם לא נעילה אמיתית. צריך להצמיד את הגלגלים לקרקע, צריך שיהיו צמיגים מתאימים ובעלי אחיזה, ושאפשר להוריד בהם אוויר ללא חשש מוחשי מויידי לפיצוץ דופן.

המגבלה הזו לא ייחודית לטוען לשם "דיפנדר", היא נכונה כמעט לכל רכבי ה"שטח" החדשים. הנסיון להציג כאילו כאן יש קסם כלשהו שמתגבר על המגבלה ומאפשר שטח אמיתי, הוא פשוט פתטי.

אם וכאשר יציעו אותו עם ג'אנטים קטנים יותר וצמיגים גבוהים יותר, זה ישנה את המאזן במידה מסויימת (כי מהלך המתלה הוא עדיין בדיחה עצובה, ראו את צילומי המסך שצרפתי מוקדם יותר), ויהפוך כבר יותר לשאלה של אומץ לקחת רכב כל-כך יקר לשטח ...

גיא
09-07-20, 16:25
אחד המאפיינים של מערכות בקרת אחיזה. הוא שחייבים לסובסב גלגלים כדי שהמערכת תבין שהיא צריכה להתערב.

המשמעות היא שג׳וי היה צריך לתת גז עוד כמה שניות. ואז האוטו היה מתחיל להתקדם.

בשיטה שהוא מנסה. זאת השיטה של רכב עם נעילה מכנית. שם האוטו יתקדם מיד כשאחד הגלגלים יתחיל להסתובב ( שניהם יחד ).

לפחות ככה זה נראה בסירטון.

זה מאפיין שלי היה קשה ( ועדיין ) להתרגל אליו

נדב42
09-07-20, 16:57
אני התכוונתי לנסיון לצאת מהחריץ ימינה כאשר הפרונט חוזר ומחליק שמאלה (דקה 27) - נטו אחיזה.

zivo
09-07-20, 17:04
"מביך", יהיה תיאור יותר הולם.

וחזרה לגופו של עניין - הנסיון בדקה 27 להוציא את הרכב מהחריץ ממחיש שוב את החשיבות של אחיזה ומהלך מתלה.
לא תעזור בזה אלקטרוניקה, טובה ככל שתהייה, וגם לא נעילה אמיתית. צריך להצמיד את הגלגלים לקרקע, צריך שיהיו צמיגים מתאימים ובעלי אחיזה, ושאפשר להוריד בהם אוויר ללא חשש מוחשי מויידי לפיצוץ דופן.

המגבלה הזו לא ייחודית לטוען לשם "דיפנדר", היא נכונה כמעט לכל רכבי ה"שטח" החדשים. הנסיון להציג כאילו כאן יש קסם כלשהו שמתגבר על המגבלה ומאפשר שטח אמיתי, הוא פשוט פתטי.

אם וכאשר יציעו אותו עם ג'אנטים קטנים יותר וצמיגים גבוהים יותר, זה ישנה את המאזן במידה מסויימת (כי מהלך המתלה הוא עדיין בדיחה עצובה, ראו את צילומי המסך שצרפתי מוקדם יותר), ויהפוך כבר יותר לשאלה של אומץ לקחת רכב כל-כך יקר לשטח ...

נדב,
עזוב רגע את שאלת המחיר (בסופו של יום, בכל מדינת ישראל, יהיו 2-3 איש בשנה שיקנו רכב כזה חדש ובאמת ירדו איתו לשטח).
האם אתה חושב ש 4 מתלים נפרדים ואלקטרוניקה הכי טובה בעולם, יכולים לגבור על סרן (לפחות אחורי) חי?
היו פה הצהרות על ה SUV שטח הטוב ביותר, אם אני הייתי צריך לשים את הכסף שלי, אני מתערב שהל.ק סהרה מנצח.
אין לי ספק מה אני הייתי קונה, ואין לי ספק עוד 5-10 שנים, שהכלים האלו יתחילו לרדת אלינו, איזה כלי יהיה יותר אמין ויותר יקר.

Aifer
09-07-20, 17:47
לדעתי הכניסה של ג'וי לחריצים וההצלבות המכוונות שלו באו לבחון ולהדגים את היכולת של הרכב להתקדם גם אם רק גלגל אחד מייצר שביב אחיזה.
בשיפוע צד שהוא נכנס לא הייתי מעיז.
פעם קראתי שבלנדרובר , במתלי האויר , יש פונקציה שמאזנת במעט את הרכב כדי להפחית שפ"צים - כלומר בצד הנמוך מתלי האויר יפתחו יותר ובצד הגבוה פחות. יש לכך סימוכין?

boaz avrahami
09-07-20, 18:03
זה היכולות של ג׳וי בעיקר.
הוא נלחם עם הבקרת משיכה די הרבה בשביל שהיא לא תכניס אותו למצבים מסוכנים.

כולנו יודעים שאחד הטעויות זה כשלא שומרים על מהירות התקדמות קבועה ומה שמודגם מאוד יפה בסרט זה המכות כח שהרכב מקבל כל הזמן

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
09-07-20, 18:06
כל סרטון כזה שעולה, מוריד לי עוד קצת מהיגואר הזה.

אסף.

DavidL
09-07-20, 18:09
אחד המאפיינים של מערכות בקרת אחיזה. הוא שחייבים לסובסב גלגלים כדי שהמערכת תבין שהיא צריכה להתערב.

המשמעות היא שג׳וי היה צריך לתת גז עוד כמה שניות. ואז האוטו היה מתחיל להתקדם.

בשיטה שהוא מנסה. זאת השיטה של רכב עם נעילה מכנית. שם האוטו יתקדם מיד כשאחד הגלגלים יתחיל להסתובב ( שניהם יחד ).

לפחות ככה זה נראה בסירטון.

זה מאפיין שלי היה קשה ( ועדיין ) להתרגל אליו

מערכת בקרת משיכה היא יחסית שקופה למשתמש למעט העובדה שצריך להקפיד על תנועה במהירות קבועה ולא מהירה מדי ואז המערכת עובדת במיטבה, כך לפחות ב LR.

joy
09-07-20, 18:23
זה נכון לכל תחומי הצרכנות מרכבים דרך מוצרי חשמל ועד תעופה וחופשות בחו"ל,

אני לא חייב כלום לאף אחד.. לא נשלח להשקות ולא חייב כלום :)

ד ו ר ו ן
09-07-20, 18:36
לגבי צילומים, וואלה צילמתי קצת. מכיר את המונח קומפוזיציה. בחצי מהסרטון האובייקט לא בפריים בכלל. .
בול.

נדב42
09-07-20, 18:49
אני לא חייב כלום לאף אחד.. לא נשלח להשקות ולא חייב כלום :)אז ג׳וי, "עם יד על הלב", כמו שאומרים [emoji846]

היית קונה "דיפנדר" כזה ומשתמש בו לטיולים שלך בארץ ובעולם ?

יודע מה, נוציא את מחיר הקנייה מהמשוואה: היית לוקח "דיפנדר" כזה תמורת הג׳יפ הקיים שלך, ומשתמש בו לטיולים בארץ ובעולם ?

joy
09-07-20, 18:51
חברים, כולכם צודקים. אבל.

ומבלי להיות שם, אבל כמי שמכיר טוב את תהליך העבודה מול צלמים ומול וידאו ובכלל את ג'וי מהפוזיציה של מדריך נהיגת שטח ואנחנו מכירים בדיוק "רק" 30 שנה - כשעושים וידאו כזה, יש הרבה בימוי והרבה קאטים וכל פריים מצולם שוב ושוב ושוב ועושים כל מיני דברים לכבוד הדרמה וה... איך נקרא לזה?.... "ניראות"?...
אם ג'וי היה שם לבד עם האוטו הזה, כל אוטו בעצם, אני חותם לכם שהיה נוהג בו קצת אחרת. לא מחפש פוזות ודרמות אלא עובד חלק וזורם וטכני, כמו רובוט, בדרמה מינימלית וביעילות מקסימלית.

וזה כל מי שיש לו קצת יותר מכמה שעות נסיון, יודע שתמונות דרמטיות של גלגלים באויר מצטלמות נורא יפה ועושות המון רושם, אבל לא בדיוק מעידות על יכולת עבירות אבסולוטיות.
העלייה המדוברת עם ההצלבות היא לוקיישן נהדר לדרמות ולצילומים. בפועל - רכב שטח אמיתי עם סרנים חיים ומתלים שבאמת עובדים, נגיד רנגלר/סופה/סיקס/צ'רוקי XJ/ZJ/WJ/היילקס עד 97'/ג'ימני/דיפנדר (האמיתי)/דיסקברי 1-2/פטרול וכו'.... לא מייצר שם דרמה, כי כל ארבעת הגלגלים שלהם נמצאים כל הזמן במגע כמעט רצוף עם הקרקע גם כשמפילים אותם לחריצים הקשים ביותר שם. המרכב נשאר מאוזן ורק המתלים נפתחים ונסגרים והם פשוט זוחלים עד למעלה. אין דרמות, התמונה הרבה פחות מרשימה. לא עוצרת נשימה, לא מעניינת, לא שווה וידאו עבור קהל שלא מבין שטח.

כמו שגיא ציין - את העליה הזו דאסטרים סטנדרטיים מהחנות מנשנשים בלי מאמץ ובלי להרגיש. חד משמעית.
גם ג'יפ רנגייד, הפיאט המחופשת הזו (אפילו לא טרייילהוק. סתם לימיטד AWD הבסיסי המעפן, כן, זה עם הפגוש הקדמי הנמוך) זחל עד למעלה עם גלגלים מתנפנפים באויר בלי לעצור ובלי לגרד כלום. הנהג היה אולי מנוסה מאוד, אבל המכוונת שלו, אללה יסתור, היתה קצת היסטרית.... ועבר בקלות. הכל מתועד.
כמובן סובארואים על כל מגבלותיהם הידועות (גיר רציף, פגושים בולטים, צמיגי חתך נמוך בקוטר לא מרשים) - וכאן מדובר כבר במאות רבות של XV , פורסטר ואאוטבק שירדו ועלו שם ללא נזקים, בהדרכות בשש השנים האחרונות לפחות אצלי. יש ים של תמונות.

לא, זה לא קל להם כמו לדיפנדר הזה כי מרווח הגחון שלהם קטן יותר, קוטר הגלגלים שלהם קטן יותר בחמישה-שישה אינצ'ים שלמים מהדיפנדר הזה, בקרת המשיכה שלהם יעילה פחות, אין להם הילוך כוח.... מצד אחד אסור להם לנסוע מהר מדי כי הם ייחבטו ויתנפצו ומצד שני קשה להם לזחול כי אין להם LOW (הדאסטר גם ידני והראשון שלו אולי קצר אבל לא מספיק קצר וצריך להחליק את הקלאץ' וזה יותר קשה לנהג), ומצד שלישי אסור להם לעצור את המומנטום כי יהיה להם קשה יותר לצאת שוב מהמקום!... והכי חשוב - הנהגים. הם בודאות פחות מקצוענים מג'וי!....
כל התנאים לרעתם - אבל כל זה רק מעצים את ההישג שלהם. עם הכוונה מבחוץ, קבוצות שלמות שלהם עולות שם כמעט בכך יום שישי. זו עובדה מוגמרת. יש תמונות ויש סרטונים.

המערכות בדיפנדר עובדות לא פחות ממדהים.
1. נעילות: אממה, זה המחשב מחליט איזו "נעילה" "לנעול" ומתי. הוא זה ש"נועל ומשחרר". כן, לעתים לפרקי זמן של שניות או חלקי שניות. כל עוד הוא מרגיש שיש מספיק אחיזה ומשיכה והרכב מתקדם ולדעתו אין צורך ב"נעילה", הוא לא "נועל"! או משחרר "נעילה שננעלה" רק לפני חצי שניה.
2. מצלמות: בדיפנדר החדש, לכאורה גם כיוונים מבחוץ נחוצים פחות, כי הרכב מצויד במערכת מצלמות מרשימה שמציגות את כל מה שקורה מתחת לגחון הקדמי שלו. תיאורטית, הנהג יכול לראות בעצמו היכן להניח גלגל קדמי בדייקנות. "תיאורטית" מפני שהמסך לא מול עיני הנהג אלא במרכז הפאנל הקדמי וצריך להסיט לשם מבט. יש מין הסתם עיוות קל בזוית הראייה (בדומה למראה פנורמית) ואלה דברים שצריך להתרגל אליהם. ככל שהנהג ותיק ומנוסה יותר ו"אולד-סקול" עם עשרות שנות נסיון על כלים של פעם מברזל ללא כל מיני גאדג'טים כאלה, כמו חלק גדול מאיתנו, (כמובן כמוני וכמו ג'וי), כך קשה יותר להתרגל....
וכמובן עדשות המצלמות שבאופן טבעי ומתבקש מתלכלכות מדי פעם באבק ובוץ וצריך לזכור לנגב אותן.... (על אמינות המערכות אני לא מרחיב כרגע. זה לנדרובר עם כל מה שמשתמע, תבינו לבד... גם באירוע ההשקה במסלול הסטרילי בוינגייט הן שבתו מדי פעם ודרשו ריסטארט...)

כדינוזאור שטח שחי אי שם במאה הקודמת, אישית אני תמיד אהיה נגד אלקטרוניקה ברכב שטח בפרט ונגד טכנולוגיה חכמה בכלל, ואישאר בעד נעילות אמיתיות מברזל (אוטומטיות או נשלטות) וכמובן בעד כיוונים מבחוץ.... וכאן מי המכוון של ג'וי בסרטון?... קורפל! שכאמור איננו איש שטח מנוסה ואני מהמר שכיוון את ג'וי (כנראה שלא בכוונה) לאותו מצב קצת לא נוח בתוך החריץ שמי שמכיר את החריץ הזה יודע שאין לדיפנדר בעיה אמיתית להמשיך קדימה ולהיחלץ ממנו, אבל כן שם יש סכנה של התגלצ'ות הצידה על דופן המרכב ונזק פח לדלתות ולכנפיים וזה כבר יהיה חבל. במקרה של סופה ישנה עם צמיגים שבולטים החוצה מהבודי? למי אכפת. לא קרה כלום.... אבל במקרה של רכב הדגמה של יבואן שעולה 600,000 שקל? בעיה. לא לעניין.

צמיגים - הקוטר קובע! ולא תאמינו באיזה מכשולים העברתי רק לפני שלושה ימים.... שברולט טראוורס AWD!!!
זו היתה הדרכת נהיגה לקבוצה של בעלי רכב כזה שרוצים לטייל איתו בשטח. לכאורה רכב לא מתאים, בעיקר בעיית זויות מרכב. בפועל, ככל שהגלגל יותר גדול (גם בטראוורס חישוק 20 וצמיג בקוטר 32') כך המכשולים יותר קטנים והוא "פוסע" עליהם יותר בקלות. עם אלקטרוניקה יעילה והקפדה של המכוון (אני) לא לנגוף פגושים וגחון, הטראוורס על צמיגי הענק שלו טיפס בקלות במקומות שכלים שלכאורה קצת יותר מתאימים ממנו אבל עם גלגלים קטנים יותר, פרפרו והתקשו יותר, ואפילו אני הייתי סקפטי ביותר אם בכלל יצליח לזוז ממקומו. אב להוא פשוט נסע. עובדה. גלגל גדול מקטין מכשול. תשננו את זה כמו תוכים. זה ה-א'-ב' של ג'-ד'.

קוטר הצמיגים בדיפנדר הוא 32' וזה מספיק גדול לכל צורך שפוי וגם קצת מעבר ברכב טיולים. אבל החתך הנמוך של הצמיגים הוא בעיה כי אנחנו חוששים להוציא אויר, כדי לא לגרום נזק לצמיג, ואז פחות גומי אוחז בקרקע. מצד אחד - יותר משקל על כל ס"מ רבוע של גומי, "נועץ" את הצמיג אל הקרקע חזק יותר. מצד שני, בפועל, פחות גומי מקיים מגע עם הקרקע. פחות קוביות ננעצות ומקיימות מגע, אחיזה ומשיכה בקרקע. ועל סלעי הגיר מכוסי הפודרה הדקיקה והחלקלקה של הר חורשן הוא עלול להחליק. מה שלא יקרה בצמיג בלחץ נמוך יותר שיותר קוביות גומי שלו מקיימות מגע עם הקרקע. אלה עובדות שהוכחו מה שנקרא, תכל'ס בשטח. צמיג על גבי סלע. וזו הבעיה של צמיגי חתך 60 ברכב כמו הדיפנדר שהם טעות קשה. ברמת מחדל של היצרן. של הרבה יצרנים. של כל היצרנים בתכל'ס. כאילו, אפשר להוציא אויר - אבל אז הצמיגים יתפנצ'רו. הבטחה שלי.

אז בואו אעשה קצת סדר בספקולציות.. לא הייתה עריכה בכלל פרט לרגע שבועז חשב שהפלסטיקה התפרקה וירדתי להצמיד את המגן חזית המצוקמק חזרה למקומו. בעניין הצילום והביצועים.. יוצאת היום גם כתבונת שלי בערוץ הספורט (בלוג שלהם), בו אני כותב מה אני חושב... הדיפנדר הזה מופלא , לא פחות.. אם יודעים מה מטרתו - ואף אחד לא ישכנע אותי שהדיפנדר הישן הוא "גורס סלעים ומעלות - הוא ישבר הרבה לפני שישלים מעלות פשוטים ברחבי הארץ (אלא אם הושקעו בו עשרות אלפים בציריות וחיזוקים אחרים - כולל נהגים סופר מנוסים שישלטו בגז/קלאץ בנהיגה טכנית. )
הדיפנדר החדש הוא מכונת מסעות משולמת כמעט - אם תעמוד במבחן העמידות והאמינות!! זהו - ורסטיליות גבוהה, נוחות מדהימה, לא פחות, ועיטצוב (סוביקטיבי)... יפיפה. אכן יכול להקרא דיסקברי 6.. כן, אלקטרוני ומפנק להפליא.
לגבי ביצועי שטח (לא שצריך, כי מי שבאמת מטייל (לא שיש שבת, אלא מסעות אמתיים, רחוקים וארוכים) יודע שלא לוקחים צאנסים, לא מטפסים ולא מאתגרים את האוטו, בשום מקרה.
הדיפנדר לוקה בכמה דברים:
מערכת הבקרת משיכה עובדת מדוייק (למרות שבמשלט זה ממש לא נראה כך) אבל צריך ממש להקפיד על סלד נמוך (סביב 1600-2000). הנעילות כנראה עובדות - כמובן בלי שום שליטה של הנהג.
מעבר לבקרה, יש שם משהו מוזר להפליא - אני משער (ממש לא מבוסס) שמכוון שהגבההת המתלים היא מאוד גבוהה (39 ס"מ מרווח גחון דינאמי) יוצא מצב שאין מספיק לחץ על הצמיגים - והוא מפרפר (כל הגלגלים מקבלים כוח) אבל הדיפנדר לא מטפס! אין אחיזה. אני משווה לדיסקברי 4, שהייתי שם שבוע קודם - ממש לא מובן - אבדוק זאת שוב בתחלית השבוע.
דבר נוסף, בכל הרפיית דוושת גז, הוא נכנס למצב של HOLD , לכאור מצויין, לא מדרדר לשום מקום, אבל דורש הרמת סלד גבוהה מיד לצאת משם, וזה מקשה על נסיעה רציפה איטית ומבוקרת.
אחרון, ההגבהה היוצאת דופן, נותנת תחושה הרבה פחות נעימה - גם ביחס לדיסקו 4 המצויין, אבל זה אולי בגלל שהזדקנתי.
שוב, אלה הדברים שאני הרגשתי, אבל אסכם כאן בדיוק כמו שכתבתי שם.. הדיפנדר, כרכב מסעות, שיבלה את מרבית זמנו על כבישים, דרכי עפר, דרכים טרשיות ודיונות.. הוא לא פחות ממצויין - לא מעייף, עולה על הדור הקודם בכל דבר ועניין (פרט ליכולת לתקן בעזרת חוט ברזל ודק-טייפ , וזה אגב נכון רק לדגמי TDI 200-300) כי מנועי הטרנזיט, גם הם ממוחשבים ואלקטרונים במידה לא רצויה.
ושוב, בכל שנותיי בשטח, מעט מאוד נתקלתי בדיפנדרים גורסי סלעים.. אלה ביקר גיפים למינהם, ולדורותיהם.
קוריוז: בשבוע שעבר, שהיית שם עם דיסקו 4, באחת העליות הלבנות, היה תקוע דיפנדר TD5, בהצלבה נוראית, עשרים חברה צעירים נתלו עליו לאיזון - ונגרר למעלה על ידי קרוזר קבלנים.. אנחנו עברנו ליד עם הדיסקו 4, עם מעט מאוד דרמה... (לא בלי לחלוטין כי היו מגבלות של גובה מדרגות מול צמיגים נמוכים).. זהו, מקווה שהבהרתי את דעתי, הבלתי משוחדת...

ד ו ר ו ן
09-07-20, 18:58
מעבר לבקרה, יש שם משהו מוזר להפליא - אני משער (ממש לא מבוסס) שמכוון שהגבההת המתלים היא מאוד גבוהה (39 ס"מ מרווח גחון דינאמי) יוצא מצב שאין מספיק לחץ על הצמיגים - והוא מפרפר (כל הגלגלים מקבלים כוח) אבל הדיפנדר לא מטפס! אין אחיזה. אני משווה לדיסקברי 4, שהייתי שם שבוע קודם -.
מה הקשר?
שטח המגע נשאר זהה?
המשקל לא משתנה.

ההגבהה המירבית מסרסת מהלך פתיחה, אבל לא אמורה להשפיע על לחץ הקרקע בצד שבמגע עם הקרקע.

איזה צמיגים היו לדיסקו?

Aifer
09-07-20, 18:59
היה גורם לי לוותר על הגראנד ZJכפי שאמרתי, רכב טיולים, הכוונה אצלי זה רכב מסעות מושלם. יקר.

ד ו ר ו ן
09-07-20, 19:02
חו״ד מאחד שמתפרנס ממסעות ונסיעות שטח ארוכות, לעיתים כנהג בודד ברכב בודד, ומה הוא חושב על הדיפנדר החדש בין השורות של ההתלהבות שלו מהגרנדייר.

https://youtu.be/wicvbE1jy0Q

asafk
סיכמת. מצויין, ג'וי - זה לא רכב לטיולים שישי שבת במדבר, כאלה ש'על הדרך' עושים בהם מה שידידינו בעולם קוראים 'עבירות', אבל כן רכב מסעות נהדר - לשבילים, לדרכים, לדיונות - ובעיקר לעשות הרבה קילומטרים כל יום כל היום בלי להתעייף.
ויש בו כנראה כל מיני דברים משונים - שצריך ללמוד ולהכיר - כמו בכל מכונה חדשה ומתוחכמת.

לרובנו - שמחפשים weekend warrior ולא רכב מסעות חוצה יבשות, לא נראה לי שהדיפנדר הזה הוא הכלי הנכון.
אבל גם למי שכן מחפש רכב מסעות כזה, אני מציע לבדוק היטב קודם מה המשקל המועיל שלו, ואם יש בו מספיק מרחב פנימי.

אסף.

joy
גם בנקי (בלי תגובה למה שדרור כתב)

אז בואו אעשה קצת סדר בספקולציות..
לא הייתה עריכה בכלל פרט לרגע שבועז חשב שהפלסטיקה התפרקה וירדתי להצמיד את המגן חזית המצוקמק חזרה למקומו. בעניין הצילום והביצועים.. יוצאת היום גם כתבונת שלי בערוץ הספורט (בלוג שלהם), בו אני כותב מה אני חושב...ואגב צילום - בועז לא צלם, זה צולם בטלפון, כל משהו שמצולם לכתבה, מודגשת דרמה כדי להלהיב, זה לא סרט תיעודי..(האם היה מעניין לראות את הדיפנדר נוסע על שביל כבוש? וגם אני, אם הייתי צריך לעבור שם לא הייתי מחפש הנפות גלגלים, זה ממש כדי לעשות הצגות, למי שלא הבין כאן..
יש הבדל בין צילומים לכתבות (גם מודפסות, מניפים גלגלים, מעיפים חול, קופצים באוויר... מי באמת נוהג כך? אז בבקשה להרגיע עם הטענות הללו) לבין נהיגה בשטח באמת.
הדיפנדר הזה מופלא , לא פחות. אם יודעים/מבינים מה מטרתו - (מי ששמע דעתי על ההשקה במשלט 21 שבועיים לפני שהתרחשה, ידע את דעתי גם אז) ואף אחד לא ישכנע אותי שהדיפנדר הישן הוא "גורס סלעים ומעלות - הוא ישבר הרבה לפני שישלים מעלות פשוטים ברחבי הארץ (אלא אם הושקעו בו עשרות אלפים בציריות וחיזוקים אחרים - כולל דרישה לנהגים סופר מנוסים שישלטו בגז/קלאץ בנהיגה טכנית.)
הדיפנדר החדש הוא מכונת מסעות משולמת כמעט - אם תעמוד במבחן העמידות והאמינות!! זהו - ורסטיליות גבוהה, נוחות מדהימה, לא פחות, ועיטצוב (סוביקטיבי)... יפיפה. אכן יכול להקרא דיסקברי 6.. כן, אלקטרוני ומפנק להפליא.
לגבי ביצועי שטח (לא שצריך, כי מי שבאמת מטייל (לא שיש שבת, אלא מסעות אמתיים, רחוקים וארוכים) יודע שלא לוקחים צאנסים, לא מטפסים ולא מאתגרים את האוטו, בשום מקרה.
הדיפנדר לוקה בכמה דברים:
מערכת הבקרת משיכה עובדת מדוייק (למרות שבמשלט זה ממש לא נראה כך) אבל צריך ממש להקפיד על סלד נמוך (סביב 1600-2000). הנעילות כנראה עובדות - כמובן בלי שום שליטה של הנהג.
מעבר לבקרה, יש שם משהו מוזר להפליא - אני משער (ממש לא מבוסס) שמכוון שהגבההת המתלים היא מאוד גבוהה (39 ס"מ מרווח גחון דינאמי) יוצא מצב שאין מספיק לחץ על הצמיגים - והוא מפרפר (כל הגלגלים מקבלים כוח) אבל הדיפנדר לא מטפס! אין אחיזה. אני משווה לדיסקברי 4, שהייתי שם שבוע קודם - ממש לא מובן - אבדוק זאת שוב בתחלית השבוע.
דבר נוסף, בכל הרפיית דוושת גז, הוא נכנס למצב של HOLD , לכאור מצויין, לא מדרדר לשום מקום, אבל דורש הרמת סלד גבוהה מיד לצאת משם, וזה מקשה על נסיעה רציפה איטית ומבוקרת.
אחרון, ההגבהה היוצאת דופן, נותנת תחושה הרבה פחות נעימה - גם ביחס לדיסקו 4 המצויין, אבל זה אולי בגלל שהזדקנתי.
שוב, אלה הדברים שאני הרגשתי, אבל אסכם כאן בדיוק כמו שכתבתי שם.. הדיפנדר, כרכב מסעות, שיבלה את מרבית זמנו על כבישים, דרכי עפר, דרכים טרשיות ודיונות.. הוא לא פחות ממצויין - לא מעייף, עולה על הדור הקודם בכל דבר ועניין (פרט ליכולת לתקן בעזרת חוט ברזל ודק-טייפ , וזה אגב נכון רק לדגמי TDI 200-300) כי מנועי הטרנזיט, גם הם ממוחשבים ואלקטרונים במידה לא רצויה.
ושוב, בכל שנותיי בשטח, מעט מאוד נתקלתי בדיפנדרים גורסי סלעים.. אלה ביקר גיפים למינהם, ולדורותיהם.
קוריוז: בשבוע שעבר, שהיית שם עם דיסקו 4, באחת העליות הלבנות, היה תקוע דיפנדר TD5, בהצלבה נוראית, עשרים חברה צעירים נתלו עליו לאיזון - ונגרר למעלה על ידי קרוזר קבלנים.. אנחנו עברנו ליד עם הדיסקו 4, עם מעט מאוד דרמה... (לא בלי לחלוטין כי היו מגבלות של גובה מדרגות מול צמיגים נמוכים).. זהו, מקווה שהבהרתי את דעתי, הבלתי משוחדת...

joy
09-07-20, 19:12
מה הקשר?
שטח המגע נשאר זהה?
המשקל לא משתנה.

ההגבהה המירבית מסרסת מהלך פתיחה, אבל לא אמורה להשפיע על לחץ הקרקע בצד שבמגע עם הקרקע.

איזה צמיגים היו לדיסקו?

שטח המגע אכן זהה, אבל אחיזה נגזרת מלחץ על שטח מגע. ואם הלחץ אינו מספיק.. לא מתקבלת אחיזה אופימלית.. זו דעתי, יש לי דרך לבדוק זאת..
שוב, זו דעתי הבלתי מבוססת.. רק תחושתית.. מבטיח לבדוק ואם זה עדיין יעניין אתכם, אעדכן.

ד ו ר ו ן
09-07-20, 19:22
יכול להיות שבגלל ההגבהה המוגזמת, חלוקת המשקל לא מאוזנת בגלל האף הגבוה, ובשיפוע מרכז הכובד עובר אחורה מידי=פחות אחיזה מקדימה=החלקה שגורמת להעברת כוח לאחור אבל זה כבר מעל למקדם האחיזה של הקרקע?

DavidL
09-07-20, 19:50
מה הקשר?
שטח המגע נשאר זהה?
המשקל לא משתנה.

איזה צמיגים היו לדיסקו?

יתכן שהגבהה/ניפוח מכסימאלי במצב הגבוה ביותר של כריות האוויר בדיפנדר החדש גורם לכך שתכל'ס אין קפיץ/כרית או שהקפיץ/כרית נוקשה מאוד מה שאולי מביא לפעולה מוגבלת של המתלים ולאחיזה פחות טובה. אם זה נכון אז נראה ש LR התקשו למצוא כרית אוויר/מתלה עם טווח פעילות אפקטיבי בכל הטווח הנדרש כולל בהגבהה מכסימאלית. כאמור הכל ספקולציות בגרוש...בגובה המקלדת.

assafy
09-07-20, 19:51
ואולי במצב הגבוה המיתלים קשים מדי מה שגורם לסמי הצלבה כך ששני גלגלים לוחצים חזק יותר מהשניים האחרים. זה בשילוב הצמיגים נמוכי החתך ושבלחץ גבוה מדי.

ד ו ר ו ן
09-07-20, 20:27
יתכן שהגבהה/ניפוח מכסימאלי במצב הגבוה ביותר של כריות האוויר בדיפנדר החדש גורם לכך שתכל'ס אין קפיץ/כרית או שהקפיץ/כרית נוקשה מאוד מה שאולי מביא לפעולה מוגבלת של המתלים ולאחיזה פחות טובה. אם זה נכון אז נראה ש LR התקשו למצוא כרית אוויר/מתלה עם טווח פעילות אפקטיבי בכל הטווח הנדרש כולל בהגבהה מכסימאלית. כאמור הכל ספקולציות בגרוש...בגובה המקלדת.
במצב אופקי כולל הצלבה זה לא רלוונטי כי המשקל לא השתנה וגם לא לחץ הקרקע.

זה יכול להיות רלוונטי אולי בעלייה בשיפוע חיובי משמעותי בו נוצר שינוי גדול בהעברת מרכז הכובד אחורה.

DavidL
09-07-20, 21:06
במצב אופקי כולל הצלבה זה לא רלוונטי כי המשקל לא השתנה וגם לא לחץ הקרקע.

זה יכול להיות רלוונטי אולי בעלייה בשיפוע חיובי משמעותי בו נוצר שינוי גדול בהעברת מרכז הכובד אחורה.
במצב אופקי ובשטח מישורי לגמרי נכון שזה לא משנה למעט העובדה שברכב אתה מרגיש כאילו שאתה נוסע על הבמפסטוק, ללא קפיצים.
בעלייה או בשטח עם טופוגרפיה שהיא לא מישור אחיד זה כבר סיפור אחר וזה המצב בחורשן.

boaz avrahami
09-07-20, 22:29
ג׳וי,

כידוע, התכונות שאתה מצפה שיהיו ברכב מסעות אלו אמינות, שרידות ויכולת לתקן עם פלאייר וחוט ברזל את הרכב בכל חור בעולם.
זה לא רכב מסעות.
זה רכב פאר במלוא מובן המילה בעל יכולות שטח.
הוא מצטיין בנוחות נסיעה, עיצוב ויש לו יכולת שטח מסויימת.

אתה מציין שדיפנדר המסוקס ישבר לפניו.
אני מהמר שאתה צודק אבל היתרון של המסוקס זו הפשטות והקלות לשדרג ולהפוך אותו ללוחם שטח קשוח ויש לו קבלות.
גם אם ננטרל את המחיר מהשיקולים, אין ויכוח שהחדש לא ישמש שום יחידה צבאית אפילו לא בצבא בריטניה או שוויץ.

לעניין הבקרת משיכה והנעילות.
התשובה שלך דורשת הבהרה.
אתה כותב שהיא מושלמת אבל אם אני לא טועה באזור ההצלבות אתה עובד חזק על הגז והברקס על מנת שהאוטו לא יקבל מכת כח מתפרצת ויצא משליטה.
אז אם אני לא טועה וזה מה שאתה עושה עם הדוושות אז איך אפשר לקרוא לזה מושלם?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

דרור ברלי
09-07-20, 22:34

מאוד רלוונטי בעליה.
חויתי את זה פעם עם פאג'רו Q של חבר שאחרי הגבהה נדיבה התקשה לטפס במקומות שקודם לכן, ללא הגבהה, זחל יופי ללא דרמות.
כן, המשקל אותו משקל והצמיגים אותם צמיגים ולכאורה הלחץ על כל צמיג נשאר זהה.... אבל בטיפוס/ירידה, לדעתי זה עניין של הזזת מרכז כובד ושל מתלים שמתוחים עד שכבר כמעט ואין להם מהלך פתיחה - ולכן הגלגלים מאבדים אחיזה ביתר קלות.

לגבי הדיפנדר - כל עוד המכשול לא כולל מדרגה/סלע מאוד גבוהים שהגחון עלול לגרד/להתיישב עליהם, אין שום טעם או צורך בהגבהה המקסימלית. המתלים עדיין אפקטיביים ונוחים גם כשהוא מוגבה במקסימום, אבל בטיפוס ארוך ותלול אני אעדיף שהמרכב לא יהיה בגובה המקסימלי. שוב - צריך לנסות את אותו מעלה כמה פעמים כדי להרגיש מה עדיף. כשנקבל אותו למבחן, ננסה את זה.

לגבי מסעות - אני עומד על דעתי שבישראל, כל סיפור "רכב המסעות" המדוגם הוא פיקציה. פנטזיה. זה כמו לצוד יונים עם תותח.
וזה כי אין כאן בישראל שום תנאים שמצדיקים את ההגדרה של "מסע".

נניח שמישהו יחליט להוציא את המסע הכי ארוך שניתן לבצע כאן - מסע סובב ישראל, סוג של חוצה ישראל הלוך ושוב בזיגזגים. נגיד, בלחץ רב, 2,000 ק"מ. זה עדיין לא "מסע" אמיתי מהסוג שכולנו מריירים עליו בכל מיני פורטלי אקספדישן למיניהם. של אלפי ק"מ בשטח בתולי, בלי כבישים, בלי מוסכים, בלי קליטה, בלי ציביליזציה, בלי חנויות נוחות עם בירות קרות וגלידות.... מרחבי פרא אינסופיים אמיתיים. תנאי בראשית. כאלה שמחייבים אותך לשאת איתך את כל הדלק, המים והאוכל, חלקי החילוף וכלי העבודה שאולי תזדקק להם, ושלאורך מקטעים של מינימום 600-500 ק"מ, אין דבר כזה "הצטיידות מחדש"!.... כאן אין שום דבר שמתקרב להזכיר את זה ומחייב בניה של רכב מסעות אמיתי. כי כאן לא אפריקה, לא אוסטרליה, לא דרך המשי. אפילו אין כאן חיות טרף שמחייבות שינה באוהל-גג.... גם בנקודה הכי נידחת שתבחרו על מפת ישראל, אתם נמצאים במרחק של שעה גג מכביש-מבטחים עם קליטה סלולרית ותחנת דלק עם כוס קפוצ'ינו ופריזר מלא בארטיקים.....

אפילו החוצה-ישראל האתגרי שדיברנו עליו לתחילת החורף הקרוב, מסע של גברים בלבד ברכבים קשוחים נטו, אתגרי, עם טיפוסים וקשיים וגרעפסים ונודים, במזג אויר קר ורטוב ומחורבן עם חושך מוקדם והמון בוץ, יענו באנו לסבול ועוד מרצון ובחירה! מזוכיזם לשמו... גם זה לא בדיוק מסע אמיתי. זה רק טיול אתגרי וארוך במונחים של ישראל, והכלים שמתאימים לו הם רכבים ששופרו לטובת עבירות, לא למסעות. כפי שג'וי ציין - רכב מסעות אמיתי מלכתחילה בכלל לא מיועד לעשות דברים כאלה.

וגם אם נתעלם מהעובדות ונניח שבכל זאת, זה בדיוק מה שאנחנו רוצים - "רכב מסעות" לחציית יבשות?.....
כאן אני אסתייג מהדיפנדר החדש. עם כל התפעלותי ממנו, והוא מדהים ומרשים! הדיפנדר החדש הוא אולי הבחירה האחרונה שלי לתפקיד הזה. כן, בגלל המורכבות והסיבוך ויותר מדי טכנולוגיה מיותרת שבמקרה הכי טוב רק לא תפריע... אבל במקרה הרע תתקלקל ותשבית את האוטו ותסיים לי את המסע מוקדם משציפיתי.... כן, בדיוק, הוא בחירה אחרונה בגלל שלנוכח הרזומה "המרשים" של היצרן בסעיף הזה, מלכתחילה אין לי שמץ של אמון באמינותו.
למסע כזה אני רוצה בהמת משא קשוחה עם יכולת העמסה רצינית בעדיפות על ביצועי עבירות קיצוניים, רוצה אמינות מופלגת לפני פינוקים אלקטרוניים ומצלמות. ואם וכאשר משהו יתקלקל - אני רוצה מכלולים חסונים וטיפשים, פשטות מכנית שתאפשר לי לתקן בעצמי או לכל מכונאי בכל כפר נידח להסתדר איתה. מי אמר טויוטה 79?......

ד ו ר ו ן
09-07-20, 22:45
במצב אופקי ובשטח מישורי לגמרי נכון שזה לא משנה למעט העובדה שברכב אתה מרגיש כאילו שאתה נוסע על הבמפסטוק, ללא קפיצים.
בעלייה או בשטח עם טופוגרפיה שהיא לא מישור אחיד זה כבר סיפור אחר וזה המצב בחורשן.
כלומר אתה מסכים וחוזר במילים אחרות עם רעיון העברת המשקל שמפריע לאחיזה?

ד ו ר ו ן
09-07-20, 22:53
ג׳וי,

כידוע, התכונות שאתה מצפה שיהיו ברכב מסעות אלו אמינות, שרידות ויכולת לתקן עם פלאייר וחוט ברזל את הרכב בכל חור בעולם.
זה לא רכב מסעות.
זה רכב פאר במלוא מובן המילה בעל יכולות שטח.
הוא מצטיין בנוחות נסיעה, עיצוב ויש לו יכולת שטח מסויימת.

אתה מציין שדיפנדר המסוקס ישבר לפניו.
אני מהמר שאתה צודק אבל היתרון של המסוקס זו הפשטות והקלות לשדרג ולהפוך אותו ללוחם שטח קשוח ויש לו קבלות.
גם אם ננטרל את המחיר מהשיקולים, אין ויכוח שהחדש לא ישמש שום יחידה צבאית אפילו לא בצבא בריטניה או שוויץ.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

אני חושב שהפער הוא ביכולת להפוך אותו לרכב הייחודי שלך.
זה רכב שלא נוגעים בו.
לא תקדח להתקין אבזור,
לא תוכל לשנות גלגלים או מתלים,
לא תוכל להפוך אותו לייחודי-אישי כמו שכולם אוהבים ועושים במידה זו או אחרת.

ואני חושב שהוא לא יכול להיות רכב מסעות אמיתי לא כי לא ניתן לתקן ברמת המפעיל, אלא כי לא תמצא שום גרשון מקומי בכפר עם סורק שיידע לפענח עבורך מה הג׳יני הבריטי שהתחרפן רוצה, בטח שלא תהיה לו נורת בלם מסונכרנת להתנגדות החשמלית האופטימלית למחשב, ולא תדעו איך לרצות את הגולם כדי להמשיך במסע.

דיפנדר (האמיתי)/טיוטות למיניהן/פטרולים יש בחורים הכי נידחים בעולם, והמכניקה שלהם מוכרת וברורה ומעשית למכונאי גם בעולם שלישי.

ד ו ר ו ן
09-07-20, 23:00
מאוד רלוונטי בעליה.
חויתי את זה פעם עם פאג'רו Q של חבר שאחרי הגבהה נדיבה התקשה לטפס במקומות שקודם לכן, ללא הגבהה, זחל יופי ללא דרמות.
כן, המשקל אותו משקל והצמיגים אותם צמיגים ולכאורה הלחץ על כל צמיג נשאר זהה.... אבל בטיפוס/ירידה, לדעתי זה עניין של הזזת מרכז כובד ושל מתלים שמתוחים עד שכבר כמעט ואין להם מהלך פתיחה - ולכן הגלגלים מאבדים אחיזה ביתר קלות.
..
בדיוק מהסיבה הזו באופני הרים עם מזלג עם מהלך ארוך, יש מנגנון לכיווץ המזלג הקדמי והעברת משקל קדימה בעליות תלולות.

דרור ברלי
09-07-20, 23:28
בדיוק מהסיבה הזו באופני הרים עם מזלג עם מהלך ארוך, יש מנגנון לכיווץ המזלג הקדמי והעברת משקל קדימה בעליות תלולות.

בדיוק מהסיבה הזו שני הג'ריקנים שלי על הפגוש הקדמי.

KOOKE
10-07-20, 00:06

גם ברכבי שטח יש כזה "פטנט" - קוראים אותו כננת ומשתמשים בה כדי לכווץ המתלה הקדמי כשצריך (באותו עניין הכננת גם מוסיפה משקל קדימה)

talw
10-07-20, 07:11
באופניים , במעלה תלול , זה בכדי לא לאבד כח בפידול ע״י הנפות גלגל קדמי באוויר- כי יש מספיק משקל על האחורי- המניע היחיד..
ברכב , זה בכדי שגלגל קדמי אחד לא יגרום לגלגל אחורי שמנגד ובכלל לכל השאר, לאבד אחיזה - פחות גומי מחפש אחיזה . -יוצא מצב שגלגל קדמי אחד מעמיס הרבה משקל על גלגל אחורי אחד שאחראי להתקדמות הרכב.ואם אין שם אחיזה טובה אז אכלנו אותה- עדיף לפזר את המשקל על כמה שיותר גומיות...בשביל זה צריך מתלים ״רכים״

DavidL
10-07-20, 08:32
כלומר אתה מסכים וחוזר במילים אחרות עם רעיון העברת המשקל שמפריע לאחיזה?
דרור ציין שהמתלים נשארים "רכים" גם בניפוח מכסימאלי ולכן מה שכתבתי לא נכון. יתכן והגבהת הרכב ב 15 סמ ( מ 25 ל 40 סמ) והעלאת מרכז הכובד פוגמת באחיזה בעליה תלולה ואז כנראה שאתה צודק. שוב הכל ספקולציות בגובה המקלדת.
הייתי שמח אם אסף או נמרוד או שניהם ינהגו ברכב ואז נקבל תמונת מצב מדויקת ופחות ניתוחים פסיאו הנדסיים ספקולטיביים.

ד ו ר ו ן
10-07-20, 08:51
באופניים , במעלה תלול , זה בכדי לא לאבד כח בפידול ע״י הנפות גלגל קדמי באוויר- כי יש מספיק משקל על האחורי- המניע היחיד..
ברכב , זה בכדי שגלגל קדמי אחד לא יגרום לגלגל אחורי שמנגד ובכלל לכל השאר, לאבד אחיזה - פחות גומי מחפש אחיזה . -יוצא מצב שגלגל קדמי אחד מעמיס הרבה משקל על גלגל אחורי אחד שאחראי להתקדמות הרכב.ואם אין שם אחיזה טובה אז אכלנו אותה- עדיף לפזר את המשקל על כמה שיותר גומיות...בשביל זה צריך מתלים ״רכים״
יש לי אופני פרירייד, בלי סגירת המהלך מקדימה לפני עלייה תלולה, קשה מאד לטפס, המשקל עובר אחורה והקדמי באויר ואין היגוי ויש הנפה ואתה נעצר.

ההעברת משקל הוא העקרון והבעיה.
לא קשיחות המתלה, כי גם אם המתלה היה רך אבל מאד גבוה, עדיין המשקל היה עובר אחורה ועדיין לא היה מגע מקדימה.

ד ו ר ו ן
10-07-20, 08:52
דרור וג׳וי,
המפתחות אצלכן לנסות לפצח את העניין.
אותה עלייה במצבים שונים.

zivo
10-07-20, 13:54
שטח המגע אכן זהה, אבל אחיזה נגזרת מלחץ על שטח מגע. ואם הלחץ אינו מספיק.. לא מתקבלת אחיזה אופימלית.. זו דעתי, יש לי דרך לבדוק זאת..
שוב, זו דעתי הבלתי מבוססת.. רק תחושתית.. מבטיח לבדוק ואם זה עדיין יעניין אתכם, אעדכן.

דורון,
אל תתן ל DavidL לסחוב את את הדיון למחוזות לא רלוונטים (כל בעית המרכז כובד של אופנים, וכיווץ בולם קידמי.....נכונה מאוד לאופנים, אני בספק כמה היא רלוונטית לדיון שלנו).
אני חושב שמה שג'וי ניסה להגיד, זה בדיוק גם ההערה שלי לגבי הסרטון של משלט 21.
ברוב המקרים, זה בכלל לא היה קשור באיזה שיפוע קיצוני (ולכן גם כל הדיון על מיקום מרכז הכובד לא רלוונטי).
שהרכב הזה מוגבה, זה ממש בולט שחסר לו מהלך מתלה. אז אולי אם הוא "נופל" בתנופה לעבר איזה צד (בהצלבות), אז הבולם שוקע יותר, אבל בנסיעה עצמה, זה נראה כמו מישהו שהולך על קצות האצבעות.
המשקל של הרכב נשאר קבוע, אבל בפועל, רק שני צמיגים עם מגע רציף ולחץ טוב, והשנים האחרים (האלכסון השני של ההצלבה) "מרחפים" נוגעים \ לא נוגעים.

הצעתי את זה בדיון על משלט 21 ואני חוזר ומציע את זה פה (לג'וי), אני לא יודע עד כמה אפשר לשלוט בזה, אבל לדעתי אם במקום 39 ס"מ היו "מסתפקים" ב 30 (הלוואי על רוב הרכבים פה...), בסופו של יום, העליה כולה היתה יותר חלקה ויותר קלה.

במקומות האלו, לדעתי, לסרן חי יש יתרון ענק (גם אם זה רק מאחור).
וג'וי, שרק גמר שיפוץ ראש לג'יפ שלו, יכול לחזור על הניסוי עם סרנים חיים, ובלי אלקטרוניה מאוד בקלות :-)

נדב ש.
10-07-20, 14:05
לדיסקו 3/4 יש קיט plag and play שמתחבר ומאפשר שליטה ידנית על הגובה מתי שאתה בוחר, גם אם לדוגמה כשיש תקלה והרכב מגביל את עצמו בגובה.

ד ו ר ו ן
10-07-20, 15:03
אני חושב שג׳וי עלה כאן על משהו.

יש מצב שהבעיה היא לא במהלך מתלה אלא בנקודת האיזון במרכז הכובד בציר אורך.
גם מתלה רך יותר או ארוך יותר לא מפצה על העברת מרכז הכובד אחורה.
פשוט אין לחץ על הגלגלים הקדמיים.

וזה בא לידי ביטוי בשטח משובש בו אין לחץ שווה של כל הצמיגים ומקדם האחיזה נמוך.

ואז האחורי מתאמץ יותר, וגוזר את פני השטח מאחור ומאבד אחיזה ואין התקדמות.

אני מניח שזה שוב פעם קשור ומוקצן כי הספיאנס במזה״ת משתמשים במוצר האירופאי המפונפן מחוץ להגדרת היצרן.

asafk
10-07-20, 15:07
זו בדיוק אותה תופעה שאפשר לראות עם לנדקרוזרים ופג'רואים מוגבהים מדי, עם מתלים 'מתוחים כמו קונדום' אם לצטט אחד מאושיות השטח - מנסים לעלות ומקפצצים את דרכם, למשל, במעלה ורדית.

אסף.

Asaf-a
10-07-20, 15:42
בדיוק מהסיבה הזו באופני הרים עם מזלג עם מהלך ארוך, יש מנגנון לכיווץ המזלג הקדמי והעברת משקל קדימה בעליות תלולות.מזלג עם מהלך משתנה, מה שנקרא טאלאס בפוקס נעלם לפני כעשור מעולם אופני ההרים..., זו דוגמה לקונצפט שנכשל.

נדב ש.
10-07-20, 15:45
מזלג עם מהלך משתנה, מה שנקרא טאלאס בפוקס נעלם לפני כעשור מעולם אופני ההרים..., זו דוגמה לקונצפט שנכשל.

הכוונה למזלג שמכווץ ואז ננעל במצב הזה, בשחרור הנעילה חוזר למהלך הרגיל שלו.

נמרוד
10-07-20, 15:45
מאיר שליו היום בידיעות.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200710/ef4c8c8261932efa57899b544d15135c.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200710/6460bd257c56373c157cb7f3d13e7e50.jpg

nirs
10-07-20, 15:47
אני מניח שזה שוב פעם קשור ומוקצן כי הספיאנס במזה״ת משתמשים במוצר האירופאי המפונפן מחוץ להגדרת היצרן.

ואני חשבתי שדיפנדר מיועד למסעות באפריקה.
הדיוט שכמוני.

boaz avrahami
10-07-20, 16:09
כתבה נהדרת ולדעתי מאוד הולמת לרכב.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

ד ו ר ו ן
10-07-20, 16:15
הכוונה למזלג שמכווץ ואז ננעל במצב הזה, בשחרור הנעילה חוזר למהלך הרגיל שלו.
בדיוק.
יש לי כזה באופני פרירייד וזה מאד עוזר בעליית תלולות.

ד ו ר ו ן
10-07-20, 16:16
ואני חשבתי שדיפנדר מיועד למסעות באפריקה.
הדיוט שכמוני.

מה שמחזיר לשאלת המקור האם ה״דבר הזה״ הוא דיפנדר או דיסקו6 בתחפושת.

Yaki5500
10-07-20, 16:21
בדיוק.
יש לי כזה באופני פרירייד וזה מאד עוזר בעליית תלולות.אולי מה שצריך פה זה מצב "מעלה" כהגדרה למתלים. אחורי פתוח למקסימום או כמעט למקסימום וקדמי מכווץ כתלות בזווית + סוג השטח כפי שהנהג בחר בבורר מצבי שטח

גיא
10-07-20, 17:09
מאיר שליו היום בידיעות.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200710/ef4c8c8261932efa57899b544d15135c.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200710/6460bd257c56373c157cb7f3d13e7e50.jpg

תודה על השיתוף, כתמיד .. כתוב רהוט ומשעשע.

ניכר מהכתבה, שדי צדקנו בניתוח המקלדתי ...

מיכה100
10-07-20, 17:29
מאיר שליו נפלא כהרגלו: רהוט, ידען אך צנוע, מעביר את מהות הרכב באופן מדויק להדהים, ומצחיק עד דמעות.
איפה הוא ואיפה הטיפוס המזוקן מהווידאו.

Sent from my HD1903 using Tapatalk

assafy
10-07-20, 20:08
סופסוף כתבת ביקורת אמיתית שמפרטת יתרונות אבל גם חסרונות ושלא נראית רק ככתבת יח"צ.
וכמובן כתוב בסגנון המרתק ומבדר של מאיר שלו שהוא ממש לא כתב רכב במיקצועו אבל בהחלט ג'יפאי ותיק.

grand
10-07-20, 20:11
אגב רכב מסעות האולטמטיבי, חפשו ביוטיוב סרט חדש של החברה מ TFL
איזה רכב מסעות לתפארת עשו מפורד f250.

Asaf-a
10-07-20, 20:16
חנה היום בפארק קנדה גלדיאטור חדש עם לוגו של סופר גיפ, עם מסגרת על הארגז, ומעל ממותקן אוהל נפתח גדול (ממותקן נמוך, ממש נוגע בגג הקבינה)
נראה אחלה רכב מסעות, ממש מושלם.

לביא
10-07-20, 20:33
https://m.ynet.co.il/articles/5762232
קישור לכתבה של מאיר שלו

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Aifer
10-07-20, 21:13
קישור לכתבה של מאיר שלו

Sent from my SM-G980F using Tapatalkלקרוא אותו זה פשוט עונג צרוף.

asafk
10-07-20, 22:08
נהדר. באמת. כמה הרבה אפשר לומר בין השורות.

אסף.

DavidL
11-07-20, 00:26
משחק הגובה בדיפנדר החדש הוא 29-36 ס"מ כלומר טווח של 7 ס"מ. לשם השוואה בדיסקו 2 בכרית האחורית 5 ס"מ ובמצב הזה הכרית די קשיחה אבל עדיין קיים מהלך ובדיסקברי 4 4.5/ 5.3 ס"מ ( אחורה/קדימה). יתכן ותוספת 2 ס"מ בדיפנדר החדש היא משמעותית ( בהנחה שמידות הכרית דומות בגלל אילוצים דומים) ובגובה מכסימאלי נותר לכרית מהלך זניח והכרית קשיחה כמו בזנ"ת... אם זה נכון זה מפתיע כי LR תותחים בכל הקשור לקפיצי אוויר ואפילו יודעים לחקות סרן חי קשיח באמצעות שינוי לחץ בכריות.
הכל ספקולציות...

נדב42
11-07-20, 08:22
טרול? אולי. מתעלמים.

...

נדב42
11-07-20, 09:02
לא נסעתי בלנדרובר החדש המתקרא "דיפנדר", וכנראה שזה לא ייקרה בקרוב - אני פשוט לא מצוי בחוגים הנכונים לשם כך - ולכן לא נותר לי אלא להתרשם מהכתובים והמצולמים פה ושם, ורובם של אלו, אוי-א-ברוך, לא עושים טוב לרכב, במיוחד כאשר הסופרלטיבים לא באים לידי ביטוי בסרטונים המצורפים לאותה כתבה ממש.

הכתבה של מאיר שלו נטולת סרטונים או צילומי פוזות קרביות, המסלול שהוא בחר לא נחשב אתגרי, אבל הוא כנראה מייצג טוב יותר את שימוש השטח שייעשה ברכב הזה, אם בכלל, וזה מתוך הסיכום שלו:

הדיפנדר החדש מספק סחורה טובה בשטח ובכביש, ועולה על הישן כמעט מכל בחינה אפשרית. אבל שמו מטעה. הוא בהחלט חדש, אבל הוא לא דיפנדר.

לדעתי מכל מה שנאמר ונכתב עד כה, זה גם הכי אמין, וגם עושה את השירות הכי טוב לרכב הזה.

erezgur
11-07-20, 11:38
קישור לכתבה של מאיר שלו

תענוג, כמו תמיד - כיף לקרוא אותו.
(בכתבה הוא רשם שהחזיק דיפנדר קצר בשנים האחרונות של האלף הקודם ואני משוכנע שפגשתי בו לפחות פעם אחת הרבה אחרי סוף האלף הקודם בדיפנדר כחול(?) דהוי).

לביא
11-07-20, 11:43
תענוג, כמו תמיד - כיף לקרוא אותו.
(בכתבה הוא רשם שהחזיק דיפנדר קצר בשנים האחרונות של האלף הקודם ואני משוכנע שפגשתי בו לפחות פעם אחת הרבה אחרי סוף האלף הקודם בדיפנדר כחול(?) דהוי).

רוכב על טויוטה היילקס ביום יום.

asafk
11-07-20, 11:43
היה לו דיפנדר כחול קצר שהוחלף בהיילקס שהוחלף בויגו. (ואני לא יודע במה הוא נוסע היום)

אסף.

דרור ברלי
12-07-20, 00:16
אני חושב שג׳וי עלה כאן על משהו.

יש מצב שהבעיה היא לא במהלך מתלה אלא בנקודת האיזון במרכז הכובד בציר אורך.
גם מתלה רך יותר או ארוך יותר לא מפצה על העברת מרכז הכובד אחורה.
פשוט אין לחץ על הגלגלים הקדמיים.

וזה בא לידי ביטוי בשטח משובש בו אין לחץ שווה של כל הצמיגים ומקדם האחיזה נמוך.

ואז האחורי מתאמץ יותר, וגוזר את פני השטח מאחור ומאבד אחיזה ואין התקדמות.

בדיוק.

זו בדיוק אותה תופעה שאפשר לראות עם לנדקרוזרים ופג'רואים מוגבהים מדי, עם מתלים 'מתוחים כמו קונדום' אם לצטט אחד מאושיות השטח - מנסים לעלות ומקפצצים את דרכם, למשל, במעלה ורדית.

אסף.

ושוב, בדיוק לזה התכוונתי:

מאוד רלוונטי בעליה.

לא סתם מקפצצים את דרכם... הם מהר מאוד גם זורקים את חרטומם הצידה. ואז תוך שבריר שניה הם בשפ"צ היסטרי ובעוד שבריר שניה גם סאלטות עד למטה.
נתקלתי בזה כבר מזמן. מאוד מזמן. אני מדבר על לפני כמעט 20 שנה.

וזה רמז עבה לכל המגביהים לשמיים - זה לא בדיוק עוזר לכם בעבירות.

דרור ברלי
12-07-20, 00:46
לכתוב הוא יודע, ללא מתחרים. אני מסיר את הכובע. ידען?.....

דווקא כי הוא ג'יפאי ותיק וידען, הופתעתי ששכח משהו קטן. לא קריטי אבל די יסודי:

להתלונן שהדיפנדר מסרב להעביר מ-HIGH ל-LOW ובחזרה בתנועה - זה קצת קטנוני וגם מוזר..... וגם עלול לגרום לקורא הפחות מבין לחשוב שבכלי-רכב אחרים זה כן אפשרי.... ואני לא זוכר יצרן-רכב בעולם שמאפשר את הפריבילגיה הזו. וזה מהדברים הראשונים שלומדים בקורס נהיגת שטח בסיסי.
למה זה ככה?...... כדי להסביר את זה הוא יצטרך להיות קצת יותר ידען. ומנגד - מי שבאמת ידען בתחום ומבין מכניקה של רכב שטח, לא יטרח להתלונן על זה....

כן, אני יודע שטרנספרים בעלי שילוב מכני עם ידית אמיתית שמחוברת אליו בשטנגה (ולא מפקדת על מנוע חשמלי), בכל מיני ג'יפים וטנדרים ישנים אולי יאפשר לכם את זה לפעמים.... לא תמיד.... ורק במהירות מאוד נמוכה ועם רעשי חריקה רמים שמעידים שהטרנספר מאוד לא נהנה מזה.... וגם זה יתאפשר בדרך כלל רק בטרנספרים שכבר מאוד לא חדשים - גלגלי שיניים קצת בלויים וכו'.
בטרנספרים עם שילוב חשמלי, זה לא ישתלב ולא יתנתק לפני שעוצרים עצירה מלאה ומעבירים את בורר ההילוכים לניוטרל (ובגיר ידני - גם קלאץ' לחוץ). כאמור - עניין בסיסי שבבסיסיים. בלי "אם", בלי "אבל" ובלי "לפעמים". פשוט לא.

כן, גם אני הייתי קצת קטנוני..... חוץ מזה, כתיבה משובחת.

ד ו ר ו ן
12-07-20, 07:00

להתלונן שהדיפנדר מסרב להעביר מ-HIGH ל-LOW ובחזרה בתנועה - זה קצת קטנוני וגם מוזר..... וגם עלול לגרום לקורא הפחות מבין לחשוב שבכלי-רכב אחרים זה כן אפשרי.... ואני לא זוכר יצרן-רכב בעולם שמאפשר את הפריבילגיה הזו..
מרצדס G.. אבל אני בספק אם זו נק׳ הייחוס שלו.
מנמוך לגבוה זה אפשרי גם בהיילקס אם מאאד מתורגלים.
גם בסיקס וסופה, ואני מניח שבעוד אולדסקול כאלו.

אבל אני מסכים שזה משהו שלא הייתי מקדיש לו שורה במבחן.

מעבר לכך, אחלה כתיבה, מרשים איך מעבירים מסר מלא בנוסח קצר כזה.

איל מ
12-07-20, 08:18
בדיפנדר (וגם בסופה, אבל כבר הרבה שנים לא עשיתי את זה בסופה) עם קצת תרגול זה יעבור חלק. מנמוך לגבוה. מצריך אמנם שימוש באמה בשביל הידית הגדולה, אבל עובר חלק.
המעבר מהיי ל-לואו, מצריך עצירה, אבל ממש של שבריר שניה.
כשאתה נוסע עם חברה שרק לומדים לנהוג, ואצלם כל העברה (בדיפנדר) לוקחת 10-15 שניות, אתה פתאום מגלה שזה באמת משהו שמאט מאוד את הזרימה של הציר. כמובן שזה לא האישיו, ואם מישהו היה מעדיף רכב שטח אחד על פני האחר בגלל ההשהיה הזאת הייתי צוחק לו בפנים, אבל זה קיים. (וכולנו יודעים שהבעיה האמיתית היא שיש כאן מערכת עם פוטנציאל קלקול לעומת ידית טיפשה. אבל כולם, גם הגיבורים, נפלו בזה, וזאת כבר נורמה).

ובכלל, עושה רושם שהשמועות שהיו מאז 2016 על תכנון של דיפנדר עתידי הן שדירבנו את החברות המתחרות (או כאלו שצצו יש מאין) לעבוד על רכבי שטח אמיתיים מתחרים? כאלו שאוטוטו, כך מבטיחים לנו, יעלו לכביש ברחבי העולם? עם קצת (המון) מזל גם אצלנו?
רק בשביל זה היה שווה לחזות בזוועה הנובורישית הזאת, הנושאת את השם "דיפנדר" כנזם באף חזיר....

דרור ברלי
12-07-20, 09:10
יש קצת נסיון בסיקסים/סופות. קצת. טיפונת.

כן, עם קצת תרגול זה עובר. בנסיעה מאוד איטית. ניוטרל וקלאץ לחוץ.
ומכיוון שהידית מחוברת לתיבת ההעברה בשטנגה אחת וללא פילטרים בדרך והיא מאוד קלה לתפעול ומדוייקת, קל מאוד לשמוע באזניים ולהרגיש ביד יימין שזה משהו שתיבת ההעברה מאוד לא אוהבת ושזה משהו שמאוד לא נכון לעשות - והנחיית היצרנים נכונה: לעצור עצירה מלאה ולהוציא את הגיר לניוטרל. וזה ככה בכל רכב שטח אחר בעולם. חוץ ממרצדס G?.... הנה, גם אני לא ידעתי. אבל אני לא "ידען".

לא יודע מה במרצדס G וגם לדעתי גם מאיר שלו לא היה בכיוון של ה-G.

ד ו ר ו ן
12-07-20, 09:13
מעניין שגם תום שפרד, ״אושיית מסעות״ וכותב ספרים ותיק מאד, התייחס ליכולת העברה הזו במבחן דרכים ל.. ג׳ימני..

גם הוא השווה את היכולת לבצע את זה בדיפנדר הישן.

assafy
12-07-20, 09:15

להתלונן שהדיפנדר מסרב להעביר מ-HIGH ל-LOW ובחזרה בתנועה - זה קצת קטנוני וגם מוזר..... וגם עלול לגרום לקורא הפחות מבין לחשוב שבכלי-רכב אחרים זה כן אפשרי.... ואני לא זוכר יצרן-רכב בעולם שמאפשר את הפריבילגיה הזו. וזה מהדברים הראשונים שלומדים בקורס נהיגת שטח בסיסי.
למה זה ככה?...... כדי להסביר את זה הוא יצטרך להיות קצת יותר ידען. ומנגד - מי שבאמת ידען בתחום ומבין מכניקה של רכב שטח, לא יטרח להתלונן על זה....

כן, אני יודע שטרנספרים בעלי שילוב מכני עם ידית אמיתית שמחוברת אליו בשטנגה (ולא מפקדת על מנוע חשמלי), בכל מיני ג'יפים וטנדרים ישנים אולי יאפשר לכם את זה לפעמים.... לא תמיד.... ורק במהירות מאוד נמוכה ועם רעשי חריקה רמים שמעידים שהטרנספר מאוד לא נהנה מזה.... וגם זה יתאפשר בדרך כלל רק בטרנספרים שכבר מאוד לא חדשים - גלגלי שיניים קצת בלויים וכו'.
בטרנספרים עם שילוב חשמלי, זה לא ישתלב ולא יתנתק לפני שעוצרים עצירה מלאה ומעבירים את בורר ההילוכים לניוטרל (ובגיר ידני - גם קלאץ' לחוץ). כאמור - עניין בסיסי שבבסיסיים. בלי "אם", בלי "אבל" ובלי "לפעמים". פשוט לא.

כן, גם אני הייתי קצת קטנוני..... חוץ מזה, כתיבה משובחת.בהתחלה זה הפתיע גם אותי אז קראתי את הקטע עוד פעם. התובנה שלי שכוונתו שבמקום לבצע עצירה קצרה ולהזיז ידית או מתג פשוט בלי צורך להסיט מבט מהדרך , צריך להתעמק במסך מגע ובקרות מורכבות.
באמת המעבר אל ומ הילוך כח כזה מורכב בדיפנדר החדש?

asafk
12-07-20, 09:20
תפריטים עניינים.... במקום לעצור להזיז ידית ולהמשיך.

אסף.

Yaki5500
12-07-20, 10:08
מי שחשב שבורר סיבובי במקום ידית מיכנית זה רעיון רע עוד יתגעגע לזה כשלא יוכל להוציא מ-low כי המולטימדיה דורשת קודם עדכון תוכנה ואתה במדבר בלי קליטה

nir.samo
12-07-20, 10:13
הדוקטור:

https://www.youtube.com/watch?v=wicvbE1jy0Q

אם אני לוקח משפט אחד משם:
you land rover have created a car will attract no new buyers

jonys
12-07-20, 10:50

דיסקברי 3. זה עובד יופי.
https://lr3tips.files.wordpress.com/2010/09/05_driving.pdf
(עמוד 179)

ד ו ר ו ן
12-07-20, 11:06
הדוקטור:

https://www.youtube.com/watch?v=wicvbE1jy0Q

אם אני לוקח משפט אחד משם:
you land rover have created a car will attract no new buyers
תשלים את המשפט בהקשר הנכון שנאמר.

לא ימשוך קונים חדשים שמחפשים דיפנדר.

איל מ
12-07-20, 11:08
דרור אני לא יודע על מה אתה מדבר כשאתה אומר מהירות איטית. לגבי סופה, מ2003 לא תרגלתי את זה, מאוד ייתכן והזכרון בוגד בי לגבי ה"חלקות". בדיפנדר זה חלק. עולים בלואו עד רביעי, מעט מאוד גז, עזיבת גז והקפצת הידית הקטנה לניוטראל)(יד אוחזת בה), אמה מקפיצה את הידית הגדולה. קלאצ', ידית קטנה להיי, ידית גדולה לשלישי או שני וממשיכים לנסוע.

הורדה ללואו, אכן מחייבת עצירה מלאה, אבל רק לשבריר שניה (יש שלא ישימו לב שאפילו הגעת לעצירה מלאה), או לחילופין, הזזת שתי הידיות במקביל עם שתי ידיים. מעבר מראשון היי לשני לואו. אני לא עושה את זה, כי הרבה פעמים כן שומעים את הקנאק (וגם כי לנסוע בשטח בלי ידיים על ההגה, זה רעיון שאני פחות מתחבר אליו) .
בדיסקברי אוטומט, אגב, הוראות היצרן מנחות לא להגיע לעצירה מלאה. יש מצבים בהם זה גלגל"ש אחד מול השני ואתה צריך מעט סיבוב כדי שייכנס.

דרור ברלי
12-07-20, 11:46
למה התכוונתי ש"מהירות איטית"? ממש איטית. האוטו מתגלגל ב-1-2 קמ"ש. וגם זה נטו בגלל עצלנות שלי וכי התיבה מאפשרת את זה.... ולו רק משום שאינה חדשה והכל הולך שם קל וחלק ומאוד נעים לתפעול, לכאורה. תנסה ברנגלרים JK חדשים יחסית עם תיבה דומה/זהה לשלי (NP241, ההאוזינג שונה אבל הבפנוכו די דומה) שם הבורר ממש נוקשה ואפילו סרבן. סרבן עד כדי קושי בשילוב לבעלי ידיים עדינות/נשים וכו'.

מכיוון שאני משוכנע שאתה כן יודע איך בנויה תיבת ההעברה, אני בטוח שאתה לא מבצע את זה בנסיעה.
ולו רק משום ששילוב/ניתוק LOW מקפיץ את כל המערכת ליחס העברה כולל שגדול/קטן פי 2-3-4..... כשזה מתבצע בנסיעה הכל חוטף שם בומבה רצינית. כן, ברמה שיכולה לגרום לשבר.
ולא ניכנס כאן לגלגלי שיניים ישרים מול הליקליים, טבעות סינכרון אם יש או אין וכו' וכו' וכו'....
כשמשלבים/מנתקים לא בעמידה מלאה, יש כל מיני חריקות משם. מה שמעיד על משהו לא טוב שאנחנו מעוללים.

ולאוטו הפרטי שלנו אנחנו כן מתייחסים בעדינות ובמודעות אחרת לחלוטין מאשר לרכב צבאי. גם הייעוד שונה. גם בטיול הכי קשוח אני לא בפעילות מבצעית ולא תחת אש. ושילוב LOW מתבצע לפני כניסה למכשול ולא בתוכו אחרי שכבר הסתבכנו.

לכל מי שמודאג, השילוב בדיפנדר חשמלי. כפתור. לא דרך מסך.
אבל אני לגמרי לא אתפלא אם העסק עלול להיתקע בגלל איזו שטות שקשורה לעדכון תוכנה. בכלל, הספיקו לי הצרות של שילובים חשמליים שכושלים בכל מיני רכבים מודרניים אחרים. כולל מטייל אחד שלי שנסע מרמת הגולן הביתה לשפלה, כל הדרך 30-40 קמ"ש, ב-LOW..... כי הטרנספר סירב לחזור ל-HIGH.... רקסטון דור קודם, למי שמתעניין.
כל פטנט של שילוב שאינו מכני עם ידית הוא מלכודת. שק של צרות שממתינות לשעת כושר.

גיא
12-07-20, 12:40
ולאוטו הפרטי שלנו אנחנו כן מתייחסים בעדינות ובמודעות אחרת לחלוטין מאשר לרכב צבאי. גם הייעוד שונה. גם בטיול הכי קשוח אני לא בפעילות מבצעית ולא תחת אש. ושילוב LOW מתבצע לפני כניסה למכשול ולא בתוכו אחרי שכבר הסתבכנו.
.

לפעמים כן :)

דרור ברלי
12-07-20, 12:41
אז לא.
מי שקצת מנוסה אמור לדעת את זה. כמו שנאמר - עניין בסיסי......

נמרוד
14-07-20, 12:18
החשיפה של פורד ברונקו החדש שומטת את טיעון ה"אי אפשר" מתחת לרגלי לנדרובר.

הברונקו רכב מודרני לגמרי, מתלה נפרד, מנוע טורבו קטן וכו' וכו' - והנה, בכל זאת נתנו כל מה שחובב שטחסביר רוצה, ויותר. הברונקו החדש הוא בדיוק מה שלנדרובר דיפנדר היה יכול להיות.

Asaf-a
14-07-20, 12:22
יש היתכנות ליבוא הברונקו לארץ?

zivo
14-07-20, 12:59
החשיפה של פורד ברונקו החדש שומטת את טיעון ה"אי אפשר" מתחת לרגלי לנדרובר.

הברונקו רכב מודרני לגמרי, מתלה נפרד, מנוע טורבו קטן וכו' וכו' - והנה, בכל זאת נתנו כל מה שחובב שטחסביר רוצה, ויותר. הברונקו החדש הוא בדיוק מה שלנדרובר דיפנדר היה יכול להיות.
אתה צודק, רק שלא היה צריך את הברונקו כדי להבין של.ר. איבדו את החשק לבנות רכב שטח אמיתי.
לרוב האנשים פה, היה ברור שזה " בסה"כ " עוד דגם של דיסקו, וזה מיועד לקהל של הדיסקו (אנחנו לא באמת חושבים שהדויד הבא של הצבא יהיה מבוסס דיפנדר :-) )
מה שהפתיע אותי, זה חלק מהתגובות פה ושירת ההלל, והקביעה שהדיפנדר לועס ל.ק ..
דיפנדר 5 זה דיסקו ליותר עשירים.
לא יותר ולא פחות.
ל.ר. גמרו כנראה את תפקידם בתחום של רכבי שטח אמיתיים.
הגראנדייר, הוא בעצם היורש האמיתי של הדיפנדר.
המלך מת, יחי המלך החדש.

איל מ
14-07-20, 13:54
גם פה וגם בשרשור הברונקו ממהרים להכתיר מלכים עוד לפני שצמיג נגע בקרקע. יותר מתאים להגיד כאן: המלך מת, נראה מה יהיה עם הטוען לכתר.
ובשרשור השני: המלכה חיה אבל דאיינריז מגיעה, ויש לה דרקון....

nirs
14-07-20, 14:11
עם כל הכבוד לברונקו, פיאט 392 עם 37״ לוקח...

KOOKE
14-07-20, 15:27
אני רוצה להגיע לרגע שיהיו בארץ "פיאט 392" וברונקו "אדמות רעות" עם החבילה שקשה לאיית אותה...ואז אעשה אן דן דינו...

הלנדרובר כפי שכתב זיו מבחינתי יצאה מהמשוואה ומהמשחק...

DavidL
14-07-20, 18:08
אתה צודק, רק שלא היה צריך את הברונקו כדי להבין של.ר. איבדו את החשק לבנות רכב שטח אמיתי.
לרוב האנשים פה, היה ברור שזה " בסה"כ " עוד דגם של דיסקו, וזה מיועד לקהל של הדיסקו (אנחנו לא באמת חושבים שהדויד הבא של הצבא יהיה מבוסס דיפנדר :-) )
מה שהפתיע אותי, זה חלק מהתגובות פה ושירת ההלל, והקביעה שהדיפנדר לועס ל.ק ..
דיפנדר 5 זה דיסקו ליותר עשירים.
לא יותר ולא פחות.
ל.ר. גמרו כנראה את תפקידם בתחום של רכבי שטח אמיתיים.
המלך מת, יחי המלך החדש.
הספקולציה פשוטה ביותר.
דיסקו 4 לועס את הל"ק שנמכר בארץ. עובדה.
סביר/הגיוני שהדיפנדר החדש טוב בשטח לפחות כמו הדיסקו 4 ובנוסף קוטר הצמיג שלו גדול יותר ( אלא אם כן בסוליהול עברו מבירה לוויסקי).
מכאן נובע שרבים הסיכויים שביצועי הדיפנדר החדש בשטח טובים יותר מהל"ק הנפוץ בארץ.
הכל ספקולציות כי טרם נהגתי על הדיפנדר החדש.

נדב42
14-07-20, 18:23
דיסקו 4 לועס את הל"ק שנמכר בארץ. עובדה.

לא עובדה. קשקוש מגמתי של שפוטי המותג.

(הנה, גם אני יכול לכתוב בבטחון מלא דברים נחרצים)

ולמי שלא מקבל דברים נחרצים ככה סתם - רכב שאין לו צמיגים במידה ראוייה (וזה לא רק גודל, אלא גם חתך ומבנה), לא "ילעס" רכבים אחרים אלא ירוץ לצמיגאי הקרוב להחליף צמיגים מפוצצים בהמון כסף ...

Yaki5500
14-07-20, 18:33
אתמול ראיתי דיפנדר חדש ליד העבודה שלי. הרכב בעל נוכחות מרשימה.
הרכב הזה לא מיועד לחיות בשטח אלא רק לבקר בו מדי פעם בדרגת קושי ועומק לפי בחירת הנהג. ואת זה הוא יעשה ללא שום קושי. כך לפחות אני חושב

אם המבנה והסגנון מתאימים לכולם פה? ודאי שלא. גם המחיר לא...

איל מ
14-07-20, 19:15
אני רוצה להגיע לרגע שיהיו בארץ "פיאט 392" וברונקו "אדמות רעות" עם החבילה שקשה לאיית אותה...ואז אעשה אן דן דינו...

הלנדרובר כפי שכתב זיו מבחינתי יצאה מהמשוואה ומהמשחק...

סאסקווש זה אחד השמות של ביגפוט. והדיסקו 4.5 באמת לא קשור בשום צורה. למעט העובדה שהוא, הברונקו והגראנדיר (ועכשיו אולי גם הואז?), עשו לנו את 2020 לשנה מאוד מעניינת.

asafk
14-07-20, 19:18
אחרי ההשקות האחרונות, הדיפנדר שהיה לרגע התקווה האחרונה, נופל - לפחות כאן בג'יפולוג, בקטגוריה של 'חוסר עניין לציבור'.

אסף.

נדב42
14-07-20, 19:21
גרר 650 תגובות (עד עכשיו...)

zivo
14-07-20, 19:24
גם פה וגם בשרשור הברונקו ממהרים להכתיר מלכים עוד לפני שצמיג נגע בקרקע. יותר מתאים להגיד כאן: המלך מת, נראה מה יהיה עם הטוען לכתר.
ובשרשור השני: המלכה חיה אבל דאיינריז מגיעה, ויש לה דרקון....

איל,
מאחר ואתה אוהב להעיר לי, ותמיד אני כותב לך, שלא קראת ולא הבנת....... אז הנה זה ב REAL TIME-
כתבתי במפורש -

המלך מת, יחי המלך החדש

בקיצור, אני לא חושב שהברונקו זה המלך החדש.
אני כן חושב "שהמלוכה" של ה ל.ר. נגמרה.
אני כן חושב שהברונקו יאתגר את השוק, ובניגוד להרבה אחרים פה, אני חושב שהשילוב של IFS וסרן חי מאחור הוא שילוב נכון ופשרה מנצחת.
הרנגלר והגראנדייר עם השני סרנים חיים, ישלטו ב high end (איפה שפעם ראינו את הדיפנדר).
בקיצור, לפחות לדעתי, הברונקו הוא לא היורש של הדיפנדר.

asafk
14-07-20, 19:34
ברונקו הוא רכב 'ספורטיבי' ממש כמו ג'יפ אוניברסלי. פונה לשוק הפנאי.
דיפנדר היה רכב utility קשוח ועם גישה לשוק המוסדי / עבודה ולא לשוק הפנאי -, בלי טיפה מהקלילות של הג'יפים לדורותיהם.
וגראנאדייר לוקח את הגישה של דיפנדר והאימוץ שלה לעולם הפנאי - מסעות למקום חדש.
והדיפנדר החדש...?? עוד suv. מגניב, רב יכולת, אבל רק עוד suv.

אני שמח שרגע אחרי שהספדנו את רכבי השטח והסכמנו להתפשר על suv ש'רק ייתנו לנו משהו' - פתאום עולם רכבי השטח מקבל ניעור.

אסף.

איל מ
14-07-20, 19:46
איל,
מאחר ואתה אוהב להעיר לי, ותמיד אני כותב לך, שלא קראת ולא הבנת....... אז הנה זה ב REAL TIME-
כתבתי במפורש -

המלך מת, יחי המלך החדש

בקיצור, אני לא חושב שהברונקו זה המלך החדש.
אני כן חושב "שהמלוכה" של ה ל.ר. נגמרה.
אני כן חושב שהברונקו יאתגר את השוק, ובניגוד להרבה אחרים פה, אני חושב שהשילוב של IFS וסרן חי מאחור הוא שילוב נכון ופשרה מנצחת.
הרנגלר והגראנדייר עם השני סרנים חיים, ישלטו ב high end (איפה שפעם ראינו את הדיפנדר).
בקיצור, לפחות לדעתי, הברונקו הוא לא היורש של הדיפנדר.

אני מסכים איתך. וזה גם מה שכתבתי, רק הערתי (ברוח טובה ומליצית) שכל עוד אין רכב על הכביש, יש להזהר מהכתרות. לך תדע, אולי הגרנאדיר הזה בכלל לא יצא לשיווק סדרתי, או שיתגלה כרכב שמתקלקל או אלוהים יודע מה (לא אומר שזה מה שיקרה. אם הדבר הזה יגיע לארץ, ותהיה לי הזדמנות, בחיי שאזמין אחד).

ד ו ר ו ן
14-07-20, 20:12

ולמי שלא מקבל דברים נחרצים ככה סתם - רכב שאין לו צמיגים במידה ראוייה (וזה לא רק גודל, אלא גם חתך ומבנה), לא "ילעס" רכבים אחרים אלא ירוץ לצמיגאי הקרוב להחליף צמיגים מפוצצים בהמון כסף ...
איך נפלת בפח..

נדב42
14-07-20, 20:14
שקוף, זה נכתב לטובת הקורא התמים שהגיע לכאן מגוגל ואינו בקיא בהווי הפורום. לגופו של עניין כמובן.

DavidL
14-07-20, 20:58

להערכתי בדגם של 2.7 ליטר הבעיה פחותה וממה שאני מבין בשיטוט באתרים בחו"ל הבעיה פתירה. מי שלא פותר את הבעיה וכל טיול מפנצר צמיג הוא לא שפוט אלא דבר אחר.

DavidL
14-07-20, 21:23
בכל זוית שאני בוחן את המהלך של לנד רובר עם הדיפנדר החדש אני לא מוצא הגיון. זה נראה כמו מהלך של צוות מתכננים שנמצא במצב פסיכוטי מתמשך.
צריך להיות אדיוט כדי לאבד מוניטין מעולה שנבנה בעשרות שנים וגם להשקיע במהלך מליארדי פאונדים....
מנוע וגיר ידני חדשים , נעילות חשמליות של KAM DIFf, ציריות ו CV מחוזקים של אשקרופט, טרנספר LT230 מחוזק ואטום של אשקרופט עם הילוך זחילה וקופסא חדשה נוחה אטומה ועדכנית על אותה שלדה והופ, יש לך מוצר פנטסטי שעושה בית ספר גם ל LC80.

nirs
14-07-20, 21:27
מיצינו...
אולי כמו את הברונקו, היו צריכים להקפיא ל 24 שנים...
אולי יגנזו כמו שגנזו את הקוקה קולה new taste (או יהפכו לדיסקברי).

assafy
14-07-20, 22:28
לא רכב השטח הטוב ביותר שלועס לנדקרוזרים בזלזול אך גם לא רכב שיצא ממהנדסים בהתקף פסיכוטי (מצחיק ששני התיאורים נכתבו על ידי אותו אדם בהפרש של שעתיים).
בסך הכל רכב יוקרה מאוד חדשני ומפנק לאנשים אמידים שגם יכול לרדת לשטח ולטייל וכנראה שיעשה את זה קצת יותר טוב אם יהיו לו צמיגים בחתך נורמלי.
בעוד עשור יוכל להיות אופציה ראויה לטייל השטח הבורגני הרגיל וזה כתלות ברמת האמינות שיוכיח לאורך השנים.
הבעיה העיקרית שלו היא השימוש החוזר המהיר מידי בשם של רכב שהיה עם אופי, תכונות ומטרות שונות לחלוטין.

DavidL
15-07-20, 02:21
https://www.caradvice.com.au/790534/is-the-new-2020-land-rover-defender-destined-to-fail/

ד ו ר ו ן
15-07-20, 07:14
בכל זוית שאני בוחן את המהלך של לנד רובר עם הדיפנדר החדש אני לא מוצא הגיון. זה נראה כמו מהלך של צוות מתכננים שנמצא במצב פסיכוטי מתמשך.
צריך להיות אדיוט כדי לאבד מוניטין מעולה שנבנה בעשרות שנים וגם להשקיע במהלך מליארדי פאונדים....
מנוע וגיר ידני חדשים , נעילות חשמליות של KAM DIFf, ציריות ו CV מחוזקים של אשקרופט, טרנספר LT230 מחוזק ואטום של אשקרופט עם הילוך זחילה וקופסא חדשה נוחה אטומה ועדכנית על אותה שלדה והופ, יש לך מוצר פנטסטי שעושה בית ספר גם ל LC80.
אז מה שאתה טוען הוא שאם לנדרובר באמת יתאמצו הם יצליחו לייצר מתחרה ראוי לרכב שייצורו הופסק לפני 20 שנה?

zivo
16-07-20, 02:08
אז מה שאתה טוען הוא שאם לנדרובר באמת יתאמצו הם יצליחו לייצר מתחרה ראוי לרכב שייצורו הופסק לפני 20 שנה?

איך נפלת בפח..

נעם1
16-07-20, 06:18
איך נפלת בפח..

זה לא פח. אלומיניום. אבל הפחחות הייתה קשה לביצוע בלהטוט הי"ד.

ד ו ר ו ן
16-07-20, 07:37
איך נפלת בפח..

[emoji23]
מתלוצצים, ויקטור.
חשבתי לזרום עם רוח השטות..
כבר הבנו שיצא ללנדרובר סוג של ברווז, אז לפחות נשתעשע.

joy
16-07-20, 14:09

כן, גם אני הייתי קצת קטנוני..... חוץ מזה, כתיבה משובחת.

רק 4RUNNER איפשר העברה מ HIGH - LOW תוך כדי נסיעה..

joy
16-07-20, 14:16
כתבתי בפייס וגם כאן..
אחרי יומיים עם הדיפנדר בשטח - כמו שצריך לטייל איתו.. ובליווי רוביקון חדש סטנדרטי לחלוטין..
לי יש מסקנות חד משמעיות... אפרט לאחר שתתפרסם הכתבה (של רמי).. בוואלה..
ובוודאי אעיר עוד מדעותיי.

עוד יום יומיים..:)

jonys
16-07-20, 14:20
רק 4RUNNER איפשר העברה מ HIGH - LOW תוך כדי נסיעה..

כמו שכבר כתבתי בדיסקו 3 אפשר להעביר עד 40 קמ"ש.

דור אריאל
16-07-20, 19:55
כלכליסט בחר ב רנגלר..

https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3839935

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

נמרוד
16-07-20, 20:44
איזה אנדר-סטייטמנט בריטי צנוני. אני בטוח שתומר מנסח לנו את הגרסא הארוכה, השנונה והפחות מנומסת של ההשוואה.

ד ו ר ו ן
17-07-20, 09:31
ויש כבר תחליפים לכריות אויר?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200717/1501847cc10fe74112382c12c66796a9.jpg

DavidL
17-07-20, 09:58
אני לא הייתי מבטל את הכריות, להיפך, הייתי לומד לעבוד חכם עם הכריות ומשפר את ה Set up כולל עקיפת הבורר האוטומטי כך שהנהג יוכל לכוון בעצמו את הגובה ומהלך הכרית על סמך נסיונו עם חיווי גובה והלחץ בכרית.
מבטלים את החיבור למחשב הרכב והופכים את המערכת למערכת בפיקוד ידני.

Aifer
17-07-20, 10:34
ממליץ לקרוא בפירוט את הקטלוג האנגלי של כל האפשרויות ברכב. הרבה יותר מפורט מהישראלי.
לדוגמא , דגם DEFENDER ללא מספרים וסיומות מגיע ללא קפיצי אויר, חישוקי ברזל 18 ופחות קשקושים.

המשוטט
17-07-20, 20:33
בול.....https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200717/3e002949d619ba713c6d787da74a45d1.jpg

nirs
17-07-20, 21:05
ה- bench mark היה רנגלר ופורד לא מסתירים זאת.
לא נראה שהעתיקו, אפילו משהו, מהדיפנדר.
אולי עשו רשימה ״not to do list״...

KOOKE
17-07-20, 22:16
תראו את הסרטון שצרפתי על תהליך העיצוב והתכנון של הברונקו.

המעצב הראשי שם אומר שאחד המנהלים או הבעלים נתן להם את הברונקו 1976 האישי שלו ואמר להם תעשו כזה אבל מודרני- מה לומר הם בדיוק עשו את זה וייצרו בול ברונקו מודרני של מבייש את המקור לא מבחינה עיצובית ובטח שלא בתכנון המיכאני ויכולות השטח

כן ברור שהמטרה הייתה להתחרות ברנגלר ולעשות הכל יותר טוב מהרנגלר והאמת הצליח להם

Yaki5500
02-08-20, 19:02
מצרף מבחן בין הדיפנדר החדש למה שבעיניי לפחות הוא יריב הגיוני להשוואה - הג'י קלאס.

למרבה הצער הגרסה הנבחנת היא ללא נעילה אחורית.

נדב42
02-08-20, 19:37
למרבה הצער, לא צרפת כלום ...

Yaki5500
02-08-20, 19:50
נכון [emoji51]
https://youtu.be/-KL8eWzx-8o

מיכה100
02-08-20, 20:03
נו אז גם ארה"ב וגם ספרד קיבלו את הדיפנדר החדש בלי נעיה אחורית, ורק ארץ הקודש כן? ובמקרה בווידאו מהמשלט הנעילה לא ממש משכנעת. מעניין.

הדסופה
02-08-20, 20:06
לא ראינו נעילה אחורית באף סרטון לדעתי

יש רק סמליל של מנעול במסך שעשוי לחוות גם על נעילת גלגלים על ידי בקרת משיכה באותה מידה ... כלומר חיווי אפליקטיביי למשתמש ההדיוט ולא בהכרח נעילת הדיפרנציאל

מכיוון שגם המנעול הזה הוא רגעי/ מהבהב בסרטונים זה מחזק אצלי את ההנחה הזו. כמו שכבר נאמר זה לא מתאים או הגיוני מדי בנעילת דיפרנציאל

Yaki5500
02-08-20, 20:26
ההגדרה של לנד רובר בעצמם לנעילה האחורית עמומה מאוד ואני מבין ממנה שמדובר ב-lsd ממוחשב יותר מאשר בנעילה פרופרhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200802/b1db85f7818cd7269edd20c6d1029a65.jpg

KOOKE
02-08-20, 21:44
יחסית לרכב חדש במחיר בשמיים ראיתי כבר 5 כאלו בכבישים באקראי- לא יודע מה זה אומר על נתוני המכירות בארץ או בעולם אבל לדעתי בשוק כה קטן כמו בארץ לפי מה שראיתי על הכביש הם נמכרים לא רע.

Laikon
04-08-20, 17:59
https://youtu.be/-KL8eWzx-8o

G class Vs New defender

נדב ש.
04-08-20, 18:38
https://auto.hindustantimes.com/auto/cars/jaguar-land-rover-loses-court-battle-over-defender-trademark-41596529791590.html

Miki Plavin
08-08-20, 18:31
https://www.youtube.com/watch?v=goPuC73EUug

תרשו לי לזרוק עוד סירטון מצוין - השוואת הדיפנדר החדש מול הישן ומול גלדיאטור ו 4RUNNER במסלול שטח.
תהנו!

איל מ
08-08-20, 21:32
אחלה סרטון.
האבא (המעצבן להחריד! שתי רמות מעל הדרום אפריקאי. לפחות בסרטון הזה הוא לא משתחצן וזחוח כמו בד"כ. אולי בגלל כמות הפעמים שהוא דפק את האוטו), מתעקש למקם גלגלים בצורה הכי גרועה שאפשר. עושה שירות די גרוע למוצר.

וגם כאן רואים תצוגת תכלית די עלובה של הtc. החברה בל"ר צריכים ללמוד מהחברה של הרקסטון בזמנו, לרדת לשטח, ולעשות שיפוצי תוכנה.

לגבי נעילת דיפרנציאל שהוזכרה בהרבה מקומות, היא מגיעה כאופציה בהזמנה. לא כסטנדרט.

Miki Plavin
08-08-20, 21:48
אחלה סרטון.
האבא (המעצבן להחריד! שתי רמות מעל הדרום אפריקאי. לפחות בסרטון הזה הוא לא משתחצן וזחוח כמו בד"כ. אולי בגלל כמות הפעמים שהוא דפק את האוטו), מתעקש למקם גלגלים בצורה הכי גרועה שאפשר. עושה שירות די גרוע למוצר.

וגם כאן רואים תצוגת תכלית די עלובה של הtc. החברה בל"ר צריכים ללמוד מהחברה של הרקסטון בזמנו, לרדת לשטח, ולעשות שיפוצי תוכנה.

לגבי נעילת דיפרנציאל שהוזכרה בהרבה מקומות, היא מגיעה כאופציה בהזמנה. לא כסטנדרט.

שמח שהסירטון מעורר עניין :) שמח לקרוא את התגובות של החברים המנוסים כאן - תענוג צרוף!
הניסיון שלי מוגבל מאוד בשטח (גרוטאשטח, טיולי סובארו ו-3 טיולים עם הטנדר הישן) אבל יש את הרעב.
היה בשירשור אחר דיון על איך רכב שטח ש "מקפץ" על הסלעים בגלל קשיחות המתלים (או קפיצי הגבהה קשים) \ כריות מנופחות עד הקצה כך שלא נשאר כמעט מהלך.. נראה שניתן לראות את זה גם בסירטון הנ"ל.

המשוטט
26-08-20, 06:51
https://www.youtube.com/watch?v=Y7KahIfkUwc

assafy
26-08-20, 13:12
https://youtu.be/Y7KahIfkUwc

Sent from my SM-G973F using Tapatalkמרשים. אות ומופת איך צריך לעשות ביקורת רכב.
מדהים לראות את כמות הבאגים שמצא. מומלץ לראות עד הסוף כולל את האירוע עם הבלמים במורד החלקלק.

nir.samo
26-08-20, 13:45
+1 מבחן עשוי היטב שלא מדבר רק על זויות גישה.

DavidL
26-08-20, 13:53
SUV פנטסטי למי שהפרוטה מצויה בכיסו, מפנק וחזק.

Eitan_S
26-08-20, 16:40
SUV פנטסטי למי שהפרוטה מצויה בכיסו, מפנק וחזק.יש לי פרוטה, אפילו שתיים. אחת בכל כיס.
רץ לקנות.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

איל מ
26-08-20, 16:49
אין לי הפרוטה,
יש כאן איזה נציג של לנדרובר שיכול לבוא לקראתי?

Eitan_S
26-08-20, 17:02
אין לי הפרוטה,
יש כאן איזה נציג של לנדרובר שיכול לבוא לקראתי?למה אתה כזה?

כתבתי שיש לי שתיים.

הנה... קח אחת.

מיכה100
29-08-20, 15:51
מרשים. אות ומופת איך צריך לעשות ביקורת רכב.
מדהים לראות את כמות הבאגים שמצא. מומלץ לראות עד הסוף כולל את האירוע עם הבלמים במורד החלקלק.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk+2

דרור ברלי
30-08-20, 11:02
מרשים. אות ומופת איך צריך לעשות ביקורת רכב.

מרשים. ככה עושים מבחן אמיתי!
אני מניח שאף רכב אחר לא ייצא ממנו בזול....
אבל, זה כבר לא סרטון. זה פאקינג סרט עלילתי דרמטי באורך מלא. שעה תמימה. כמו שאומרים "טוב מכדי להיות אמיתי". חסרים לי רק טובים ורעים, טוויסטים בעלילה, נסיכה בלונדינית תכולת עיניים ותמימת מבט במצוקה, גיבור מסוקס ועז-רוח עם נפש מסוכסכת, קצת מכות, קרבות ירי ומרדפים וסוף טוב.

תראה לי קורא ישראלי ממוצע שיכול להחזיק מעמד עד סוף המבחן הזה..... אפילו אני נשברתי אחרי חצי שעה. את השאר נראה אחר כך.

איל מ
30-08-20, 11:30
האמת, ראיתי בהמשכים במהלך הסופ"ש. לפי מה שהוא אומר, הכדור חזר לידיים של מהנדסי לנדרובר. נראה מה יהיה.

מיכה100
30-08-20, 15:43
תראה לי קורא ישראלי ממוצע שיכול להחזיק מעמד עד סוף המבחן הזה..... אפילו אני נשברתי אחרי חצי שעה. את השאר נראה אחר כך.
עזוב הכל ותראה את עשר הדקות האחרונות.
כלולה בהן סצנה מסמרת שיער שבה האוטו לוקח פיקוד ומנסה להרוג את הנהג, ואני לא מגזים.
הבחור הזה לא רק יודע לדבר, הוא גם נהג קר רוח.
אגב אם מישהו פה דובר את השפה אשמח לתרגום/הסבר של הארוע, הכתוביות באנגלית לא לגמרי ברורות.

דרור ברלי
30-08-20, 16:12
בסוף רק ה-UAZ העתיק טיפס כמו מלך. למה ואיך? צמיגים.

בשורה התחתונה, בתנאים כאלה שום אלקטרוניקה מתקדמת לא יכולה לעקוף את הכללים הבסיסיים - והכל מתחיל מצמיגי שטח מלא. אחיזה ויכולת משיכה.

nirs
30-08-20, 16:17
הסרט די עייף אותי... (מה לעשות, לא דובר את השפה).
חוץ מיזה הגיע הזמן להגיד את האמת בפה מלא:

הדיסקברי הזה לא מעניין אותי ואין מצב שאי פעם אני ארצה לקנות כזה.

איל מ
30-08-20, 20:57
עזוב הכל ותראה את עשר הדקות האחרונות.
כלולה בהן סצנה מסמרת שיער שבה האוטו לוקח פיקוד ומנסה להרוג את הנהג, ואני לא מגזים.
הבחור הזה לא רק יודע לדבר, הוא גם נהג קר רוח.
אגב אם מישהו פה דובר את השפה אשמח לתרגום/הסבר של הארוע, הכתוביות באנגלית לא לגמרי ברורות.

מה שקרה הוא שהמערכת abs השתגעה מעודף נתןני ההחלקה ופשוט שחררה לסירוגין את הברקסים.
רק שמרוב החלקות ולסרוגין זה הפך לריצה לא מבוקרת שנבלמה בנס בלי התהפכות כשהוא נכנס לקוליס (בכוונה לטענתו).

grand
30-08-20, 22:40
באמת לא ברור לאיזה חלולי מוח הרכב הזה מיועד, לחובב המותג ששתי הפרוטות בכיסו יש ריינג' רובר.

דרור ברלי
31-08-20, 09:30
באמת לא ברור לאיזה חלולי מוח הרכב הזה מיועד, לחובב המותג ששתי הפרוטות בכיסו יש ריינג' רובר.

ריינג' רובר לדגמיו כבר מזמן הפך לסמלם של כאלה שמאוד לא אריסטוקרטים ובטח לא חובבי המותג.
לא נתחיל עם זה שוב, כולם יודעים באיזו סוג של אוכלוסיה מדובר. אלה חובבי שופוני, לא חובבי לנדרובר.
היצרן לא רוצה לאבד את הלקוחות האלה, למרות שיש להם מעט מאוד טעם - פשוט כי יש להם המון, ממש המון, כסף. אלה אותם לקוחות שמתלבטים בינו לבין מרצדס G-CLASS חדש והדבר האחרון שהם מחפשים זה שטח.

אבל מי שבאמת חובב של המותג ויש לו יכולת כלכלית כן יתעניין מאוד בדיפנדר החדש. לא בגלל איך שהנעילה הזו או האחרת עובדת. רוב חובבי המותג בעולם אינם דווקא עכברי שטח מסוקסים כמו שאתם בטוחים. יש תרבות שלמה סביב המותג הזה ולא כולה מתרכזת במעלה דרדרתי או בשלולית בוץ כאלה או אחרים. גם הדיפנדר הקלאסי מעולם לא היה מכונת עבירות בבסיסו אלא רכב לעבודה. זה הסקסאפיל שמסביבו שהפך אותו למה שהוא היום, גם מבחינתנו.

מיכה100
31-08-20, 09:34
נסחפת לגמרי. זה אחלה SUV, רק צריך להבשיל קצת.
הריינג' ספורט הוא סופר ג'יפ, מניח שאתה מבין את ההבדל.

nirs
31-08-20, 09:36
אבל מי שבאמת חובב של המותג כן יתעניין מאוד בדיפנדר. לא בגלל איך שהנעילה הזו או האחרת עובדת. רוב חובבי המותג בעולם אינם דווקא עכברי שטח מסוקסים כמו שאתם בטוחים. יש תרבות שלמה סביב המותג הזה ולא כולה מתרכזת במעלה דרדרתי או בשלולית בוץ כאלה או אחרים.

מי שבאמת חובב של המותג ישמור טוב טוב על הדיפנדר ״האמיתי״ שברשותו ולא יחליף אותו בדיסקברי.

דרור ברלי
31-08-20, 09:50
מי שבאמת חובב של המותג ישמור טוב טוב על הדיפנדר ״האמיתי״ שברשותו ולא יחליף אותו בדיסקברי.

לגמרי!

אבל חובבי המותג האמיתיים, כאלה שנוסעים רק בלנדרובר מתוך עיקרון (ולא תאמין כמה כאלה יש. והם מחליפים לנדרובר בלנדרובר ויש להם רק מחמאות למותג, אז מה אם מנוע אינג'יניום התפגר להם בק"מ 5 ספרתי והרכבים מבלים חצי מזמנם במוסך, מבחינתם זה עדיין "אוטו מעולה" שאין לו תחליף. רק באירוע ההשקה המקומי של הדיפנדר כשלקחתי את הלקוחות לסיבובים, פגשתי ב-3-4 כאלה שמספרים את אותם סיפורים) בהחלט יתעניינו בדיפנדר החדש או שמחזיקים גם דיסקברי ליומיום, לצד דיפנדר אמיתי בגראז'.
להיות חובב לנדרובר אמיתי זה סטייט-אוף-מיינד. לטוב ולרע.

Yaki5500
31-08-20, 09:57
ראיתי את 10 הדקות האחרונות בסרטון. לקחו את הרכב למקום שלא מתאים לא ובגלל זה הוא נכשל שם. הרבה SUV היו נכשלים שם. בטח ובטח עם צמיגים חלקים

דרור ברלי
31-08-20, 09:59
מה שקרה הוא שהמערכת abs השתגעה מעודף נתןני ההחלקה ופשוט שחררה לסירוגין את הברקסים.
רק שמרוב החלקות ולסרוגין זה הפך לריצה לא מבוקרת שנבלמה בנס בלי התהפכות כשהוא נכנס לקוליס (בכוונה לטענתו).

אני לא יודע כמה מאיתנו נקלעו למצב שכזה.
אבל אני יכול להבטיח שבמצב הזה אתם לחלוטין לא בשליטה, וגם לא יכולים לכוון את האוטו בדיוק לקוליסים שאולי יעצרו אתכם ואולי לא.

אני לא מאחל לאף אחד לחוות את זה - כי אלה יהיו באמת השניות הארוכות ביותר בחייכם.

עצם ההחלטה לנסות ולטפס עליה כזו, במצבה החלקלק, עם צמיגים לא מתאימים שנסתמים אחרי מטר-שניים של נסיעה, דורשת הרבה מאוד אומץ ולא פחות מזה - טיפשות שקשה לי להסביר. במיוחד ברכב שעולה 700,000 שקל שלא שייך לכם וספק אם מבוטח (לידיעתכם - הרבה מאוד רכבי הדגמה כלל לא מבוטחים בביטוח מקיף) ושתצטרכו לספק הרבה מאוד הסברים משכנעים ביותר לכל פגיעה בו.

מיכה100
31-08-20, 10:20
מזכיר לי את הABS דור ראשון שהיה בדיסקו 1: בחול עמוק האוטו פשוט לא עצר, גם אם לחצתי על הדוושה עד הרצפה.
הפיתרון היחיד היה להוציא את הפיוז של הABS, וככה נהגתי עליו בסופו של דבר גם בכביש.
אבל זה פאקינג 2020, לא התקדמנו קצת?..

Yaki5500
31-08-20, 10:27
אני חושב שאתם קצת מתעלמים מהעובדה שמדובר המכשול גם קשה וגם מסוכן. אז נכון שהאואז עבר שם (עם צמיגים מתאימים ומשקל נוסף שלחץ את ההרכב לקרקע). הג'ימני עם צמיגים מתאימים נכשל על היעדר כוח.
אבל האואז והדפנדר החדש הם לא באותה קטגוריה בכלל. איזה SUV כן היה עובר שם?

Eitan_S
31-08-20, 10:40
עם כל הסופרלטיווים אפשר לומר הפה מלא!
הרכב כשל.

נכון, אולי לא היה צריך לנסוע שם במצב שהשטח היה...
נכון, הצמיגים לא הכי מתאימים...
נכון, אין ביטוח...

אז מה?!

לא הנהג כשל.
הרכב כשל ובגדול.

עכשיו, לך סמוך על המפלצת.

Yaki5500
31-08-20, 10:58
אם היית לוקח סכין חד פעמי ומנסה לכרות איתו עץ גם היית מרגיש שהסכין נכשל? שאי אפשר לסמוך על הסכין?

לקחו את הרכב למקום שלא מתאים לו והסתכלו עליו נכשל. זה תכלס אותו דבר שעשו כשלקחו את הדיפנדר החדש למישלט 21 וצפו בו נכשל גם שם.
לפחות הבוחן במקרה זה השכיל להבין שאין לזקוף את הכישלון הזה לחובת הרכב. הרכב לא בנוי או מיועד לדברים כאלה. הוא מיועד לנסיעות כביש ברמת פאר, הידור וביצועים מהשורה הראשונה (ונכשל גם בזה מסתבר שכן הבוחן ציין שהרכב לא באמת מרגיש מפואר ושהמנוע חלש אבל זה כבר סיפור אחר) ולצד זה יכולת לטייל בשטח אבל בשום אופן לא בשטח קשה כל כך.
בשטח המתאים לו אפשר בהחלט לסמוך עליו

לפעמים אני נוסע על כביש 6 ובצד הדרך יש כל מיני פיסטינים טכניים עם גרייד של 40 מעלות וסלעים משולבים בדרדרת (ובחורף גם בוץ) וזה בהחלט עושה לי חשק להתמודד עם המכשול. אבל עם הרכב המתאים כמובן אחרת זו סכנת נפשות

איל מ
31-08-20, 11:06
גם לי היו אירועים מלחיצים עם abs, תמיד האוטו התעשת על עצמו אחרי כמה מטרים. גם אז זה היה עם חצי ברקס האופייני לabs. בסרטון זה נראה כאילו שהגלגלים מסתובבים חופשי לגמרי במשך עשרות מטרים.
חיאמר לזכות הרוסי האמיץ, שהוא אכן ציין שייתכן שעם צמיגים מעט יותר ראויים זה לא היה קורה, ושהרכב היה מחוץ לגבולות המעטפת.
בכל מקרה, אני לא הייתי מעיז לנסות את הטריק הזה גם עם רכב שלי וגם אם היה מבוטח ללא השתתפות עצמית... .

Eitan_S
31-08-20, 11:21
מעניין, ה AI של הרכב החליט לשחרר את הברקסים.

למה? ככה!

אולי הצמיגים?
אולי בעצם הרצפה עקומה?
אולי לחץ האויר היה נמוך מידי?
אולי לחץ האויר היה גבוה מידי?
אולי בגלל שהוא בכלל רוסי?

אז כן, אני מעדיף סכין יפנית על פני מסור AI.

למה?
כי אני מחליט מה תעשה הסכין.

ואם באם עסקינן,
אם לסבתא היו גלגלים אז היא היתה אוטובוס?

גיא
31-08-20, 11:24
מדהימה הפסיכולוגיה של איך מסבירים למה זה בעצם האואז אשם והל׳ר בעצם כן התכוון אבל הרצפה היתה קצת עקומה ... [emoji2361]

ומכל תרחישי השטח דווקא זה היותר סביר.
לא לנסוע לכמריר ולהתפלא למה הsuv משאיר שם חלקים. אלא לנסוע לטייל ברמה׳ג גם כשיש חורף. ולהתפלא למה הניבה העתיקה של איזה פסיכי עוקפת אותך ואתה תקוע בבוץ.

עוד מילה. לסבלניים .. הוא שוחט שם גם את הריינג׳ וגם את הג׳ימני והדאסטר.

ועוד יצירות מופת אחרות.

דרור ברלי
31-08-20, 11:31
מזכיר לי את הABS דור ראשון שהיה בדיסקו 1: בחול עמוק האוטו פשוט לא עצר, גם אם לחצתי על הדוושה עד הרצפה.
הפיתרון היחיד היה להוציא את הפיוז של הABS, וככה נהגתי עליו בסופו של דבר גם בכביש.
אבל זה פאקינג 2020, לא התקדמנו קצת?..

אני זוכר משנת 2000 מדריך נהיגה וטיולים מיתולוגי שהיה גם מכונאי ותיק וידוע, שבתחילת כל טיול היה עובר רכב-רכב ומוציא את הפיוז של ה-ABS.... ולא רק בדיסקו. בכולם.

KOOKE
31-08-20, 11:51
אם לנדרובר היו דואגים לנאמני המותג אז היו עושים בדיפנדר אבולוציה ולא רבולוציה...

השינוי בסו קולד דיפנדר כל כך גדול שעלול להמיר גם חלק מנאמני המותג.

לדעתי הדיפנדר מנסה לפנות לקהל נוסף שמחפש SUV במהות שמתהדר ביכולות שטח עדיפות בפועל או עדיפות לכאורה רק בגלל השם שמודבק לו.

דרור ברלי
31-08-20, 11:54
הסיפור כאן הוא נטו צמיגים.
כוח לא חסר לדיפנדר שם.

הבחור האוקראיני מציין במפורש שהצמיגים לא מתאימים ושהחתך הנמוך שלהם לא מאפשר להוציא מהם אויר בלי להזיק להם אבל בכל זאת הוא מנסה. (הכתוביות באנגלית מאוד ברורות, גם אם רצות מהר). גם הג'ימני שם נועל צמיגי AT. אמנם AT אגרסיבי יחסית של BF אבל זה עדיין לא צמיג שטח מלא. ההבדל בתנאים כאלה בין AT ל-MT (שלא לדבר על צמיגי שטח-ניילון טהורים אמיתיים, שמיועדים לשטח בלבד ולא לכביש, כמו שהיו על ה-UAZ) ממש קריטי.

זה חומר למחשבה לכל מי שבוחר צמיגים לפי הטיעון ההגיוני "ממילא רוב הזמן אני על כביש" וגם בגלל ש-SUV מפואר ויקר כזה שצריך גם לרוץ מהר ורחוק על כבישים מהירים בשקט ונוחות מלכותיים - אז לבחור צמיג HT או AT זה בסדר גמור ואפילו נכון ומתבקש, רק שייקח בחשבון שבתנאי קיצון כאלה, לא תהיה לו אחיזה. וכשאין אחיזה מגיעים בדיוק למצבים כאלה!.... אפשר לראות שהגלגלים מחליקים ושאכן המערכות האלקטרוניות יוצאות מדעתן במאמץ למצוא בדל אחיזה. זה היה נכון במשלט, וזה נכון שבעתיים בסרטון הזה.

וכאן אני בהחלט מצפה מהבוחן להבין שעם ביטוח או לא, הוא הולך על חבל מאוד דק. צל"ש או טר"ש. רק למזלו זה נגמר בטוב.

Yaki5500
31-08-20, 11:59
אני מסכים עם הניתוח שלך והדבר הכי מצער הוא שכבר היה להם את זה עם הדיסקו. להפוך את השושלת של הדיפנדר לשכפול של הדבר הזה זה היה, לטעמי, מיותר לגמרי.
אם היו נשארים עם דיפנדר קשוח, הגם שיהיה מפואר ואלגנטי אבל קשוח באמת, אז היה להם רכב ייחודי כמעט לחלוטין בעולם השטח. אלטרנטיבה מעניינת לג'י קלאס.
אבל הם בחרו לשכפל את הדיסקו ולקטוע במכה אחת שושלת של 33 שנים (ויש שיגידו 72 שנים)
לא מפתיע שלבעלים ההודי אין נאמנות לחובבי המותג. השיקול הוא מסחרי נטו. מי יודע אולי הם אפילו מוצאים קורטוב מתוק של נקמה לחרב את המותג הפטריוטי של האומה ששלטה בהם 300 ומשהו שנים

דרור ברלי
31-08-20, 12:03
אם לנדרובר היו דואגים לנאמני המותג אז היו עושים בדיפנדר אבולוציה ולא רבולוציה...

השינוי בסו קולד דיפנדר כל כך גדול שעלול להמיר גם חלק מנאמני המותג.

לדעתי הדיפנדר מנסה לפנות לקהל נוסף שמחפש SUV במהות שמתהדר ביכולות שטח עדיפות בפועל או עדיפות לכאורה רק בגלל השם שמודבק לו.

היצרן דואג לדבר אחד - למכור.
והוא יודע שעל כל "נאמן של המותג" שנוסע בדיפנדר חבוט יוצא מג"ב מודל 97' שישן באוהל מהוה ומתקלח מג'ריקן פעם בשלושה ימים, יש 10 כדורגלנים ונשותיהם/זמרים ים תיכוניים/אוליגרכים/אנשי עסקים עשירים - ששטח לא מעניין להם את השער ההקטנה שעל הביצה (שגילחו למשעי אחרי שקראו את שרשור הגילוחים), ש"טיול" אצלם זה להזמין את הסוויטה הכי יקרה במלון הכי מפואר ושמצב נזילות העו"ש שלהם מאפשר להם להחליף רכב חדש כל חצי שנה ומתלבטים בין דיפנדר חדש, ריינג' או מרצדס G.

נמרוד
31-08-20, 12:33
רכב מדרדר אחורה, הנהג דופק על הדוושה והגלגלים לא ננעלים? בעייה. מצד שני, אם הגלגלים כן ננעלים במצב כזה בלי אחיזה, גם לא נעים.

ברכב מודרני קונבנציונאלי - לנדקרוזר, פאג'רו וכו' - שילוב של הילוך הכוח מבטל את הABS וכל שאר הצ'ופציקים, ככה שנשארים עם רכב שמתנהג צפוי כמו רכב של פעם במצב כזה של התדרדרות בלי אחיזה- אם לוחצים על הדוושה הגלגלים ננעלים, אם משחררים הרכב מתגלגל, יש לנהג מנוסה סיכוי להשתלט על הרכב. זה מצב עדיף, כי המוח האלקטרוני כנראה לא יודע להתמודד עם כל המצבים האפשריים. זה מעבר למעטפת שבה הוא נבחן, ואולי הרכב לא נועד לזה, אבל עובדה שהמשתמש לוקח את הרכב לשם.

הסיפור של לנדרובר פשוט, ומשותף להרבה יצרנים קטנים יחסית - הם משחררים גרסאות לא בשלות לציבור, ומנסים לתקן אחר כך בתנועה. לעומת יצרנים גדולים יותר, המוצרים שלהם פחות משוכללים אבל עוברים ביקורת תכן וניסויים הרבה יותר מקיפים.

KOOKE
31-08-20, 12:46
דרור

מסכים שמה שמעניין את היצרן זה למכור - אבל בדיוק בעניין הזה הם פיספסו לדעתי בפילוח שוק הרוכשים הפוטנציאלי.

הצרכנים שמתעניינים בשטח סופר יוקרתי כפי שתיארת בצבעוניות לא ישקלו בכלל דיפנדר חדש - הוא לא יוקרתי בכלל (יקר כן יוקרתי לא). חוץ מזה שליצרן כבר יש מתמודד ראוי בפלח שוק זה והוא כפי שציינת הריינג'.

גם לצרכני הSUV היוקרתי יותר עם יכולות שטח יש ליצרן את הדיסקו 5.

אז ראבק לאיזה קהל מכוון הדיפנדר??? מה עבר להם בראש עם היצירה הזו שלא תקסום לצרכנים המחפשים רכב שטח/ מסע קשוח?

מיכה100
31-08-20, 12:52
מעטפת שמעטפת. אוטו שלוחצים לו על הבלם בהחלטיות אסור ש"יפתח" ברקסים, ולא משנה מה קרה קודם.
מזכיר לכם שיש דבר כזה שנקרא שלג, שאשכרה יורד גם על דרכים טובות וכבושות - גם שם האוטו "יפתח ברקסים"??
מקווה לטובתם שיתחקרו ויתקנו את הגליץ' הזה לפני שיערמו הגופות והתביעות.

דרור ברלי
31-08-20, 13:04
רכב מדרדר אחורה, הנהג דופק על הדוושה והגלגלים לא ננעלים? בעייה. מצד שני, אם הגלגלים כן ננעלים במצב כזה בלי אחיזה, גם לא נעים.

ברכב מודרני קונבנציונאלי - לנדקרוזר, פאג'רו וכו' - שילוב של הילוך הכוח מבטל את הABS וכל שאר הצ'ופציקים, ככה שנשארים עם רכב שמתנהג צפוי כמו רכב של פעם במצב כזה של התדרדרות בלי אחיזה- אם לוחצים על הדוושה הגלגלים ננעלים, אם משחררים הרכב מתגלגל, יש לנהג מנוסה סיכוי להשתלט על הרכב. זה מצב עדיף, כי המוח האלקטרוני כנראה לא יודע להתמודד עם כל המצבים האפשריים. זה מעבר למעטפת שבה הוא נבחן, ואולי הרכב לא נועד לזה, אבל עובדה שהמשתמש לוקח את הרכב לשם.

הסיפור של לנדרובר פשוט, ומשותף להרבה יצרנים קטנים יחסית - הם משחררים גרסאות לא בשלות לציבור, ומנסים לתקן אחר כך בתנועה. לעומת יצרנים גדולים יותר, המוצרים שלהם פחות משוכללים אבל עוברים ביקורת תכן וניסויים הרבה יותר מקיפים.

"יצרן קטן יחסית" יחסית למה? יחסית למי?
יחסית לטויוטה? גם קבוצת VAG וגם קבוצת FCA-PSA קטנות יחסית לטויוטה....
יחסית למיצובישי שעוד מעט נסגרת?

לנדרובר הוא יצרן של רכבי שטח בלבד. אני יודע שזה קשה לך (וגם לי), אבל תן להם קצת קרדיט ששטח הם יודעים ומבינים ושהאוטו הזה עבר הרבה מאוד ניסויים ועינויים ומה שיצא בסוף זה סוג של פשרה שתענה למירב הדרישות של רוב הלקוחות המיועדים שהם, מה לעשות, לא אנחנו (וכנראה גם לא דיפנדריסטים ותיקים).

הבעיות המסורתיות שלהם אף פעם לא היו בהנדסה אלא בבקרת איכות. אני למשל, ממש לא התפלאתי שהמצלמות והמולטימדיה השתגעו במבחן האוקראיני הזה - כי הם כשלו והשתגעו פעמיים-שלוש ביום גם בהשקה הישראלית, בכל אחד מארבעת הימים.... כי זה טבעם של גאדג'טים מיותרים כאלה, ועוד בלנדרובר.... וזו המהות האמיתית של טכנולוגיה שלא רק מיותרת אלא אפילו מזיקה, שלא רק שאף אחד בכלל לא צריך, היא גם בדיוק מה שיתקע אותך בשטח מתישהו. והיא נמצאת שם אך ורק כדי לייצר תקלות בלי סוף - כדי לעלות ללקוח המון כסף ברכישה ובתיקונים חוזרים ונשנים. אני אישית ממש לא רוצה דברים כאלה בשום מכונית ולא מוכן לשלם אקסטרא עבורם.

אבל אחרי כל זה - כל כך קל לזהות שהכל כאן מתחיל ונגמר בצמיגים לא מתאימים שנסתמו בבוץ ויצרו אבדן אחיזה.
ולא יעזור - הסיפור של יכולת תנועה בשטח הוא אחיזה. אם אין אחיזה, אז אין משיכה. ואז לא יעזרו שום תכן ושום בשלות ולא היקף הניסויים, וכמובן שלא גודלו של היצרן וחוסנו הפיננסי - לכל אלה אין שום משמעות כשאין אחיזה.....

עובדה שה-UAZ שזה סוג של עגלה פרימיטיבית, גסה, מפגרת, פרה-היסטורית, עם מנוע וולגה-גאז עתיק שמצליח לסחוט אולי 75 כ"ס ביום טוב כשהיה חדש וזה שכוונן לו את הקרבורטור לא היה שיכור מדי, והוא רכב ארכאי/ארכיאולוגי לא רק בהשוואה לדיפנדר חדש, אלא גם בהשוואה ל-CJ ממוצע - ועובדה, הוא מטפס שם בקלות. כי היתה לו אחיזה. וכשיש אחיזה, יש יכולת משיכה, וזה רק בזכות צמיגים מתאימים.

כמה פשוט, ככה אמיתי.

nir.samo
31-08-20, 13:15
מעטפת שמעטפת. אוטו שלוחצים לו על הבלם בהחלטיות אסור ש"יפתח" ברקסים, ולא משנה מה קרה קודם.
מזכיר לכם שיש דבר כזה שנקרא שלג, שאשכרה יורד גם על דרכים טובות וכבושות - גם שם האוטו "יפתח ברקסים"??
מקווה לטובתם שיתחקרו ויתקנו את הגליץ' הזה לפני שיערמו הגופות והתביעות.+1
מה זה שונה מכניסה לחנייה בסוף עלייה ארוכה על קרח?

נמרוד
31-08-20, 13:46
דרור, זה שהצמיגים לא מתאימים ברור, זה שהרכב לא מאפשר לנהג לנסות אפילו לנעול את הגלגלים, זה התנהגות בלתי צפויה. זה באג.

אני אומר לך שלנדרובר זה יצרן מעבדה, זעיר שבזעירים לעומת כל שאר היצרנים שהזכרת (ולא משנה שיש לו אבא גדול בהודו). תקציבי הפיתוח שלו אפסיים לעומתם, ומצד שני אנשי השיווק שלו מכריחים את הפיתוח להכניס ערמות של טכנולוגיה, הרבה יותר ממה שהם מסוגלים לעכל, התוצאה היא מוצרים לא בשלים. התרגלנו לזה כבר 15 שנה, מאז שהם החליטו לעבור מכלי רכב שמרניים יחסית (דפנדר ודיסקברי 2) לחלליות (דיסקברי 3). בנוסף, הם מנסים להוציא הרבה תתי דגמים על אותה פלפורמה בסיסית - דיסקברי ודיסקברי ספורט וריינג' רובר וריינג' רובר ספורט ועכשיו גם דיפנדר, וזה רק מסבך אותם בסבך הנדסי שלא הופך את החיים בתקציב מוגבל לקלים.

אין לי ספק שהיקף הבדיקות והניסויים שדגם אצלהם עובר נמוך בסדר גודל מאשר אצל יצרן כמו טויוטה, וזה הבסיס לפער הזה שאנחנו מכנים "איכות". כדי לייצר מוצר איכותי צריך לייצר, ולבדוק, ולייצר, ולבדוק, עוד ועוד ועוד. תאמין לי, אני חי את העולם הזה של פיתוח והנדסה ואיכות, לא בתחום הרכב אבל העקרונות זהים ולכן קל לי לזהות מהו מוצר בשל, לעומת גרסאת בטה שמשוחררת לציבור מוקדם מדי.

ד ו ר ו ן
31-08-20, 15:07
הסיפור כאן הוא נטו צמיגים.
כוח לא חסר לדיפנדר שם.

הבחור האוקראיני מציין במפורש שהצמיגים לא מתאימים ושהחתך הנמוך שלהם לא מאפשר להוציא מהם אויר בלי להזיק להם אבל בכל זאת הוא מנסה. (הכתוביות באנגלית מאוד ברורות, גם אם רצות מהר). גם הג'ימני שם נועל צמיגי AT. אמנם AT אגרסיבי יחסית של BF אבל זה עדיין לא צמיג שטח מלא. ההבדל בתנאים כאלה בין AT ל-MT (שלא לדבר על צמיגי שטח-ניילון טהורים אמיתיים, שמיועדים לשטח בלבד ולא לכביש, כמו שהיו על ה-UAZ) ממש קריטי.

זה חומר למחשבה לכל מי שבוחר צמיגים לפי הטיעון ההגיוני "ממילא רוב הזמן אני על כביש" וגם בגלל ש-SUV מפואר ויקר כזה שצריך גם לרוץ מהר ורחוק על כבישים מהירים בשקט ונוחות מלכותיים - אז לבחור צמיג HT או AT זה בסדר גמור ואפילו נכון ומתבקש, רק שייקח בחשבון שבתנאי קיצון כאלה, לא תהיה לו אחיזה. וכשאין אחיזה מגיעים בדיוק למצבים כאלה!.... אפשר לראות שהגלגלים מחליקים ושאכן המערכות האלקטרוניות יוצאות מדעתן במאמץ למצוא בדל אחיזה. זה היה נכון במשלט, וזה נכון שבעתיים בסרטון הזה.

וכאן אני בהחלט מצפה מהבוחן להבין שעם ביטוח או לא, הוא הולך על חבל מאוד דק. צל"ש או טר"ש. רק למזלו זה נגמר בטוב.
דרור,
הרכב לא מככב גם עם צמיגי AT בחתך לא מקורי.

מספיק לנסות למצוא תירוצים ברצפה העקומה, הרקדן הזה צולע.

https://www.youtube.com/watch?v=goPuC73EUug

רמי גלבוע
31-08-20, 15:43
חברים,
רק תראו איזו מהומה, כמה אנחנו כותבים על הכאילו-דיפנדר הזה... למעשה, זה דיסקברי-6-גרסה קרבית במקצת.

אין ספק ששחרור הבלמים בירידה, זו תקלה חמורה - זה לא צריך לקרות ככה, בוודאי כאשר הנהג לוחץ (כנראה) על הברקס בכל כוחו. וגם אם הבלמים היו ננעלים, זה פחד אלוהים. זה פשוט לא מקום אליו צריכים להיכנס בבוץ, אלא עם צמיגים מתאימים - וזה אומר לא רק צמיגי MT, אלא גם לא עם צמיגים רחבים כל כך. סוליה צרה היא קריטית לתנאים כאלה (והיא מספקת לגמרי גם בדיונות, למטרות טיול נורמלי).

זכור לי טיול של מועדון הפטרולים, כולם נעולים וגיבורים, עם צמיגי MT. היה בוץ נוראי, והם מאוד התקשו לטפס. הייתי אז עם ה-110 הקשיש שלי, לא נעול ולא בטיח. רק עם מישלין צרים (לדעתי, רוחב 130661205 או מקסימום 225 ). הדיפנדר טיפס כמו עז, מכיוון שצמיג בוץ צר חודר אל תוך הבוץ, ולא צף מעליו. זה עניין של פרופיל, כמובן, אבל גם רוחב המתאים לבוץ. וואו, איזה אוטו מדהים זה היה, אהבתי אותו בטירוף...

ד ו ר ו ן
31-08-20, 16:00
חברים,
רק תראו איזו מהומה, כמה אנחנו כותבים על הכאילו-דיפנדר הזה... למעשה, זה דיסקברי-6-גרסה קרבית במקצת.

אין ספק ששחרור הבלמים בירידה, זו תקלה חמורה - זה לא צריך לקרות ככה, בוודאי כאשר הנהג לוחץ (כנראה) על הברקס בכל כוחו. וגם אם הבלמים היו ננעלים, זה פחד אלוהים. זה פשוט לא מקום אליו צריכים להיכנס בבוץ, אלא עם צמיגים מתאימים - וזה אומר לא רק צמיגי MT, אלא גם לא עם צמיגים רחבים כל כך. סוליה צרה היא קריטית לתנאים כאלה

שוב תירוצים למה הדיפסקברי הזה יצא חצי אפוי מהמפעל.

הגיע הזמן לצאת מהמיתוס הזה של הצמיגים, מה גם שהצמיגים שם ממש לא ״רחבים״.

מה שיקבע היא קודם כל ובעיקר מבנה הסוליה וההתאמה למשקל הרכב.
והמישלן בצילום שלך הוא צמיג מעולה לתנאים כאלו.
לא כל צמיגי השטח מלא נולדו שווים לבוץ.

כלי עבודה חקלאיים שנוסעים בבוץ עמוק נוסעים עם צמיג עם סוליה ברוחב מתאים, לפעמים מאד רחבה, ולא מחליפים חורף/קיץ לפי מצב הבוץ.

צמיג צר מידי שוקע וגוזר פני שטח גם בבוץ.

DavidL
31-08-20, 18:25
הסיפור של לנדרובר פשוט, ומשותף להרבה יצרנים קטנים יחסית - הם משחררים גרסאות לא בשלות לציבור, ומנסים לתקן אחר כך בתנועה. לעומת יצרנים גדולים יותר, המוצרים שלהם פחות משוכללים אבל עוברים ביקורת תכן וניסויים הרבה יותר מקיפים.[/QUOTE]
אני לא יודע אם הסיפור של לנדרובר פשוט או מורכב ואני גם לא יודע אם הנהג הפעיל את מערכות הרכב כנדרש. אני כן בטוח שהרכב עבר ביקורת, ניסויים ותכן מקיפים היות וקיימת רגולציה מחמירה בתעשייה הזאת והיצרן חשוף לתביעות.
כל יצרני הרכב משחררים לשוק רכבים עם דפקטים שמתוקנים במסגרת Recall כולל יצרנים גדולים כדוגמת טויוטה לדוגמה דוושת ההאצה העצמונית בקורולה, הבולגוינט הפריך בפראדו, כרית האויר בקורולה ומנגנון השילוב בטרנספר של הויגו שרגיש מאוד למיים.
כנראה שלייצר רכב באופן מושלם וללא תקלות זאת משימה בלתי אפשרית.
נזכיר נשכחות מהעבר. לנדרובר המציאו את ה TC ויישמו אותו בדיסקו 2 ( רכב משובח). התוכנה של מערכת הבקרה של ה TC תוצרת WABCO עברה מספר שידרוגים עד שהגיעה לוורסיה סופית טובה מאוד. אני מעריך שאותו תהליך שידרוג תעבורנה התוכנות שעומדות מאחרי המערכות של הדיפנדר החדש.

zivo
31-08-20, 20:58
אני לא יודע אם הסיפור של לנדרובר פשוט או מורכב ואני גם לא יודע אם הנהג הפעיל את מערכות הרכב כנדרש. אני כן בטוח שהרכב עבר ביקורת, ניסויים ותכן מקיפים היות וקיימת רגולציה מחמירה בתעשייה הזאת והיצרן חשוף לתביעות.
כל יצרני הרכב משחררים לשוק רכבים עם דפקטים שמתוקנים במסגרת Recall כולל יצרנים גדולים כדוגמת טויוטה לדוגמה דוושת ההאצה העצמונית בקורולה, הבולגוינט הפריך בפראדו, כרית האויר בקורולה ומנגנון השילוב בטרנספר של הויגו שרגיש מאוד למיים.
כנראה שלייצר רכב באופן מושלם וללא תקלות זאת משימה בלתי אפשרית.
נזכיר נשכחות מהעבר. לנדרובר המציאו את ה TC ויישמו אותו בדיסקו 2 ( רכב משובח). התוכנה של מערכת הבקרה של ה TC תוצרת WABCO עברה מספר שידרוגים עד שהגיעה לוורסיה סופית טובה מאוד. אני מעריך שאותו תהליך שידרוג תעבורנה התוכנות שעומדות מאחרי המערכות של הדיפנדר החדש.[/QUOTE]

זה כבר מהפך.....
אחרי שכולם הסבירו לי שהרכב הזה לועס כל SUV אחר בשטח, עכשיו מסבירים שהרכב חצי אפוי.

אז נעזוב בצד את הקלות שבה אנשים משנים את דעתם הנחרצת....
כנראה שעל דבר אחד יש הסכמה - הרכב הנוכחי זה פלופ.
כל הוויכוח שלנו אם אי פעם, זה ישתפר.
אז שזה יקרה תקראו לי ( ואני בינתיים לא עוצר נשימה).

נמרוד
01-09-20, 11:37
מי שכתב שהרכב "חצי אפוי" בהתייחס לדברי, פירש לא נכון.

אבל אני אזרום עם האנלוגיה הקונדיטורית: יכול להיות שהדפנדר 90%, אפילו 95% אפוי, וזה סבבה לגמרי לרוב הלקוחות רוב הזמן - עוגה סך הכל טעימה. באנלוגיה הזאת, חברות גדולות יותר, מגיעות לרמה של רכב 98% אפוי. לפעמים אפילו 99% אפוי. הבדל קטן לכאורה אבל אנשים רגישים להבדלים קטנים באיכות.

DavidL
01-09-20, 20:33
מחכה לראות בשטח את הרובוטריק הזה ונקווה שנציג אחד לפחות יהיה גם כאן....

ד ו ר ו ן
02-09-20, 00:03
מי שכתב שהרכב "חצי אפוי" בהתייחס לדברי, פירש לא נכון.
.
הציטוט בהתייחסות ״חצי אפוי״ הייתה לדיפנדראק בתגובה של רמי גלבוע.

nirs
02-09-20, 10:47
השתעשעתי עם האקזמפלר המדובר במשך שעות בבן שמן.
מודה שהגעתי עם ציפיות נמוכות והופתעתי לטובה.
זה דיסקו4 על סטרואידים.
זה לא דיפנדר אבל באמת אחלה SUV עם עבירות יפה (זווית הבטן קצת בעייתית).
בתמחור שונה היה יכול להיות אופציה מעניינת ללנדקרוזר.

DavidL
02-09-20, 12:07
הציטוט בהתייחסות ״חצי אפוי״ הייתה לדיפנדראק בתגובה של רמי גלבוע.
כדאי שתדייק בשמות התואר היות והדיפנדר הישן עדיין עושה עבודה פנטסטית ביחידות המיוחדות ובבט"ש ומנגד הטויוטה עם כל מתודולוגיות האיכות שהם מפמפמים לתעשייה מתגלית כפלטפורמה מסכנת חיים...אז כנראה ששם התואר "דראק" צריך להיות משוייך דווקא להיילקס...ול 75 שלא עבר את המבחנים של היחידות המיוחדות. עובדות....
הכינויים הילדותיים האלו לפלטפורמה המשובחת של הדיפנדר הם לא רציניים בלשון המעטה .

ד ו ר ו ן
02-09-20, 12:46
אתה קשקשן בלתי נלאה, ועם זאת יש משהו בהיעלבותך המשעשעת והילדותית בשם הדיפנדר זצ״ל.

אני מקבל שהיצירה החדשה לא ראויה גם לא להטייה של השם המקורי ״דיפנדר״.

Yaki5500
02-09-20, 12:57
אולי נקרא לדיפנדר החדש
Defender se
או
Defender lite

או לחילופין אפשר לקרוא לדיפנדר החדש דיפנדר אבל לשנות לישן את השם ולקרוא לו בדיעבד
Defender pro
או
Defender plus

נדב ש.
02-09-20, 14:25
מי שחושב על רכב חדש או חדש בן 3 שנים ולהחזיק אותו עוד כמה שנים, וחושב שיתחמק מכל האלקטרוניקה הזו כשירכוש מיצרן "אגדתי" כזה או אחר, תתחילו להיתרגל לעיניין של אלקטרוניקה חשמל ומיחשוב מתוחכם, בכל רכב, זה לא משנה איזה יצרן, בכולם החרא אותו ריח וצבע, פשוט בשנים הראשונות מי שמחזיק ברכב זה לא מעניין אותו, מי שיסבול זה מי שיחזיק ברכב אחרי זה, וכשהוא יגיע לגיל בן 6/7 שנים והלאה.

פעם היו מייצרים רכבים פשוטים שיחזיקו כמעט לנצח, ברזלים, שכשהם נישברים מחליפים אותם בברזלים חדשים וזהו ניגמר.
היום כולם מחפשים איך לעשות עוד כסף מהצרכן בדרך כזו או אחרת אחרי שיצרו ושיווקו אותו לצרכן.

boaz avrahami
02-09-20, 16:10
האוטו האומלל הזה כבר קיבל הרבה יותר מילים ממה שהוא ראוי.
תניחו לו כבר. לפחות עד שיהיה חבר אתר אחד שיחזיק בכזה (וספק אם יהיה).
זה אתר ג'יפים והרכב הזה הוא בכלל אוף טופיק.
נדבקתם אליו באובסיה

Yaki5500
02-09-20, 16:29
מי שחושב על רכב חדש או חדש בן 3 שנים ולהחזיק אותו עוד כמה שנים, וחושב שיתחמק מכל האלקטרוניקה הזו כשירכוש מיצרן "אגדתי" כזה או אחר, תתחילו להיתרגל לעיניין של אלקטרוניקה חשמל ומיחשוב מתוחכם, בכל רכב, זה לא משנה איזה יצרן, בכולם החרא אותו ריח וצבע, פשוט בשנים הראשונות מי שמחזיק ברכב זה לא מעניין אותו, מי שיסבול זה מי שיחזיק ברכב אחרי זה, וכשהוא יגיע לגיל בן 6/7 שנים והלאה.

פעם היו מייצרים רכבים פשוטים שיחזיקו כמעט לנצח, ברזלים, שכשהם נישברים מחליפים אותם בברזלים חדשים וזהו ניגמר.
היום כולם מחפשים איך לעשות עוד כסף מהצרכן בדרך כזו או אחרת אחרי שיצרו ושיווקו אותו לצרכן.

לא יודע כמה זה מדויק. היום מוציאים ממכוניות יותר קמ מאי פעם. במיוחד ממנועים קטנים שהיו טובים בעבר ל-100-150 אלף קמ והיום עושים חצי מיליון בטיפול נכון הודות להתקדמות בהנדסת מתכות וניהול עומסים ומתחים.

למרות כל הטכנולוגיה מכוניות היום יותר אמינות מאשר בעבר ולצד זאת גם יותר יקרות לאחזקה

DavidL
02-09-20, 17:11
האוטו האומלל הזה כבר קיבל הרבה יותר מילים ממה שהוא ראוי.
תניחו לו כבר. לפחות עד שיהיה חבר אתר אחד שיחזיק בכזה (וספק אם יהיה).
זה אתר ג'יפים והרכב הזה הוא בכלל אוף טופיק.
נדבקתם אליו באובסיה

כוונתך כנראה ב"אובססיה" :)

Eitan_S
02-09-20, 18:34
כוונתך כנראה ב"אובססיה" :)בועז בחור הגון, ה-ס דומה מאוד ל 0 והתת מודע כנראה עבד חזק אבל גם הנימוסים מבית.

לכן כתב על האוטו הנ''ל רק עם ס אחד.

אחרת, היינו כולם נזכרים בבית השימוש.

nirs
02-09-20, 19:03
אולי נקרא לדיפנדר החדש
Defender se
או
Defender lite

או לחילופין אפשר לקרוא לדיפנדר החדש דיפנדר אבל לשנות לישן את השם ולקרוא לו בדיעבד
Defender pro
או
Defender plus

אפשר לקרוא לו בשם הנכון: דיסקברי.
וזה אחלה דיסקברי (6).
לחובבי הז׳אנר, מומלץ בהחלט.

גיא
09-09-20, 18:43
לא רק מפלצת מוצצת .. אז גם מחשמלת

https://www.ynet.co.il/wheels/news/article/S17KxHI4P#autoplay

לביא
30-09-20, 17:20
מאתר שבילים
https://shvilim.co.il/yoav-kaveh-blog/

תקציר מנהלים:

"דיפנדר דורש מהנהג שלו לחיצה קבועה ויציבה על הדוושה הימנית*פלוס הרבה אמונה. צריך להאמין שהשדון האלקטרוני יסדר שם את הדברים למטה, בדיוק כמו שמהנדסים הבריטים לימדו אותו לעשות."

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Gilad
01-10-20, 10:07
לא מצליח להבין על מה ולמה התפיסה ה"חדשה" שצריך לסמוך על האלקטרוניקה

זה עובד ככה כבר 20 שנה, מאז ימי הדיסקו 2 עם בקרת המשיכה הראשונה - כוון את ההגה, תן גז וחכה. האוטו יעשה כל מה שצריך בדרך ואתה תגיע למעלה בצורה הכי אלגנטית שאפשר - בלי פרפורי גלגל מיותרים וכמעט בלי עצירות.

nirs
01-10-20, 22:53
לא מצליח להבין על מה ולמה התפיסה ה"חדשה" שצריך לסמוך על האלקטרוניקה

זה עובד ככה כבר 20 שנה, מאז ימי הדיסקו 2 עם בקרת המשיכה הראשונה - כוון את ההגה, תן גז וחכה. האוטו יעשה כל מה שצריך בדרך ואתה תגיע למעלה בצורה הכי אלגנטית שאפשר - בלי פרפורי גלגל מיותרים וכמעט בלי עצירות.

כי בניגוד לדיסקו 2, אתה לא נועל דיפרנציאלים לבד (הכל מתבצע אוטומטית), אין לך סרנים חיים (אז הרכב מרבה להניף גלגלים באויר ובקרת המשיכה עובדת שעות נוספות) ובכלל ההרגשה שונה בהשוואה לרכב עם 2 סרנים חיים.

גילויי נאות: השתתפתי במבחן של יואב ואני נוהג בחלק מהקטעים שבסרט.

נדב ש.
06-10-20, 19:24
https://youtu.be/qwHq_4nwXzc

asafk
10-10-20, 13:12
https://tflcar.com/2020/10/land-rover-defender-broken-update-video/

נו....

גנטיקה.

אסף.

-->