PDA

צפייה בגרסה מלאה : הסבת ויטארה דור ראשון לגיר ידני

דן.שמחה
20-01-21, 00:18
שלום לכולם , אני דן בעל ויטארה ארוכה שנת 1997 אוטומטית.
התחלתי לפרק את הרכב לשפץ אותן מן היסוד , ו פתאום נכנס לי הג׳וק לעשות הסבה לידני .
קיבלתי במתנה גיר ידני מויטארה 1993 עם תושבות פדלים ומפה התחלתי . רכשתי גלגל תנופה מארצות הברית , קלאץ מאוסטרליה ועכשיו שהחלקים מול העיניים שלי , אני נתקלתי בבעיה .
הרישיונות היו מוקפאים במשך כמעט שנתיים, לפני שבוע החייתי את הרישיונות , ומופיעה לי הערה שלגשת לפני הטסט ל מעבדה מוסמכת .
אתם נכנסים פה לתמונה , האם ניתן לאשר הסבה לידני באופן חוקי ?
האם לעצום עיניים להרכיב את הידני ולגשת למעבדה בתקווה שלא ישימו לב ?
או שפשוט להרכיב בחזרה את האוטומט לגשת למעבדה ואז לעשות את ההסבה ?

yadin.ganon
20-01-21, 08:25
פרוייקט מגניב! לצערי אין לי את הידע הדרוש כדי לתת תשובה לשאלתך.

בכל מקרה, אני מעוניין בגיר האוטומט, אני מנסה לעשות פרוייקט הפוך בסמוראי שלי.
יש סיכוי?

נמרוד
20-01-21, 08:29
שכח מהמעבדה, קח את הזמן. יש לך לפחות שנתיים. בינואר 23 תהפוך את הרכב לאספנות, כשהוא יהיה אספנות אפשר יהיה להסתדר.

נדב42
20-01-21, 08:44
סוג הגיר רשום בכלל ברשיון ?

sgill
20-01-21, 08:48
לדעתי תישאר עם הידני וכשאתה נוסע למעבדה תחליף רק את הידית ואולי את הפלסטיק מתחתיה לאלו של האוטומט.

דן.שמחה
20-01-21, 09:16
סוג הגיר רשום בכלל ברשיון ?
רשום ברישיון שהגיר הוא אוטומט כן .

- - - Updated - - -

פרוייקט מגניב! לצערי אין לי את הידע הדרוש כדי לתת תשובה לשאלתך.

בכל מקרה, אני מעוניין בגיר האוטומט, אני מנסה לעשות פרוייקט הפוך בסמוראי שלי.
יש סיכוי?

אחי תן לי את הטלפון שלך אשמור אותו . אם זה הסתדר ואצליח לעבור מעבדה וטסט, נוכל לדבר

- - - Updated - - -

שכח מהמעבדה, קח את הזמן. יש לך לפחות שנתיים. בינואר 23 תהפוך את הרכב לאספנות, כשהוא יהיה אספנות אפשר יהיה להסתדר.

יש לי עוד 6 שנים בכדי שהוא יהיה אספנות

yadin.ganon
20-01-21, 09:19

- - - Updated - - -

אחי תן לי את הטלפון שלך אשמור אותו . אם זה הסתדר ואצליח לעבור מעבדה וטסט, נוכל לדבר

- - - Updated - - -

יש לי עוד 6 שנים בכדי שהוא יהיה אספנות

0545772477 ידין
תודה והמשך יום נפלא!

Sent from my iPhone using Tapatalk

מוני אורבך
20-01-21, 09:20
אם רשום ברשיון שהוא אוטומט אכלת אותה.
יהיה קשה מאוד להוריד את הרישום ולא נראה לי שמעבדה תיתן לך אישור לזה.
ואם כן, זה עלול לעלות לא מעט.

sgill
20-01-21, 09:22
להפוך סמוראי לאוטומט זה כמו להפוך ריינג' רובר חדש לידני. למה?

נדב42
20-01-21, 09:23

בעסה. אז לא יחליקו לך את זה. כנראה שגם טסט רגיל לא היית עובר.

נסה לדבר עם אחת המעבדות לראות אם היא יכולה לאשר לך את השינוי הזה.

אני גם נוסע על ארוכה ידנית שעברה הסבה, אבל שלי מודל 94 ופשוט לא רשום סוג הגיר ברשיון, ולכן לא נתקלתי בבעייה הזו.

אצלי עלה (אחרי ההסבה) גם צורך לשפץ את הגיר הידני, ניצלתי את ההזדמנות להחליף את גלגלי השיניים של ההילוך החמישי כדי שיהיה ארוך יותר (יש מספר גרסאות, כל שאר ההילוכים ללא שינוי)

בהצלחה ותהנה מהרכב [emoji846]

ערן CJ
20-01-21, 09:45
עשיתי את ההסבה הזו.
במשך 6 שנים עברתי טסטים ללא טריקים ושטיקים. בדקו את מידות הצמיגים, את בסיס הגלגלים, את ההגבהות, את הידוק המצבר לתושבתו, את כיוון הפנסים ועוד. הכנתי את הרכב לטסטים כמו היתה זו הגנה על עבודת תיזה עם מודל מתמטי חדשני. ואז זה קרה...

במכון הטסטים ברמת ישי, אחד הטסטרים החזיק ברישיון הרכב וביקש ממני להתקדם אל העמדה. "זה גיר רגיל?" הוא פתאום שאל. המבחן המשיך מבלי שאמרו לי דבר. הכל היה תקין אבל הרכב נכשל.
שאלתי מה עלי לעשות? אמרו לי לגשת למשרד הרישוי ולשנות את הרישום.
שאלתי מה ידרשו ממני במשרד הרישוי? היו נחמדים והבטיחו לברר עבורי. למחרת התקשרו ממכון הטסטים והסבירו שעלי להביא אישור יצרן/יבואן, לעמדה מס 1.

מכיוון שהגיר שייך היה לרכב זהה, פניתי אל היבואן. ביקשתי להגיע אליהם, שיבדקו ויאשרו שהכל הורכב "לפי הספר". לא רציתי טריקים או שטיקים. הרכב באמת תקין. לא רצו לקבל אותי. אמרו שהם לא מתעסקים ולא מאשרים שינויים. הכנתי את עצמי להורדת הרכב מהכביש.

כעבור חודשיים החלטתי לנסות לעבור טסט במכון אחר. שוב הכינותי מראש את הרכב לטסט ושוב הרכב עבר בכבוד את הבדיקה הקפדנית. אבל במכון האחר, דרש הטסטר להיכנס לרכב, כדי לשלוט במצערת בעת בדיקת הגאזים. "הלך עלי!" אמרתי לעצמי. פתחתי את דלת הרכב והטסטר נכנס לבצע את הבדיקה. עמדתי לצד הרכב ונשאתי תפילה לאלוהי היסח הדעת. בצאתו מהרכב הצביע הבוחן על שלושת הפדאלים שעל הרצפה. "מה זה?" הוא שאל. עשיתי פרצוף תמים והוא המשיך: "אין לך גומי על דוושת הקלאטצ'! אסור לי להעביר אותך" הוא פסק. התחננתי על נפשי והבטחתי: "תן לי 10 דק, אביא חדשה ואציג לך". האיש נאות להסכים והעביר אותי את הטסט תוך שהוא משביע אותי, לתקן את הליקוי.

רצתי אל בית הגומי של ששון לוי וחזרתי למכון הטסטים, עם שלוש גומיות דוושה חדשות בידי. נכנסתי אל העמדה של הגאזים, הצגתי לטסטר והוא חייך לעברי.

מאז, הוספתי לרשימת ההכנות, לפני כל טסט, לנקות את הגומיות של הדוושות, במיוחד זו של הקלאטצ'...

ערן CJ

yadin.ganon
20-01-21, 09:48
להפוך סמוראי לאוטומט זה כמו להפוך ריינג' רובר חדש לידני. למה?

עם טרנספר 6.5 ואוטומט יהיה נחמד מאוד בסלעים...

Sent from my iPhone using Tapatalk

סולי
20-01-21, 10:48
עם טרנספר 6.5 ואוטומט יהיה נחמד מאוד בסלעים...

Sent from my iPhone using Tapatalkלא רק זה גם בכביש השיוט יהיה נעים יותר בסלד נמוך יותר.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

-->