צפייה בגרסה מלאה : Article: מבחן שטח 2021: לנדרובר דפנדר 240SE
ניתן לצפות בכתבה
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/3983
כתיבה נהדרת ומחוברת למה שמחפשים ברכב שטח.
תודה.
הכתיבה יפה.
הדיפנדר... הייתי רוצה לומר, "אחרי בלותו, הייתה לו עדנה" אבל כלי רכב שמחירם 600K אינם באמת מיועדים לשטח, גם אם יכולותיהם מאפשרות זאת. כשרכב שטח עולה כמו דירה בעיירת פיתוח, אף קיבוץ לא ירכוש אותו כרכב עבודה.
אז נמתין קצת ונרכוש את הכלי הנפלא הזה כשיתיישן ומחירו ירד???
יש להניח שהרכב משופע בטכנולוגיה מתקדמת ויקרה. כל כך יקרה שמחירי הטיפולים התקופתיים ועלות התיקונים הם כבר כיום נחלתם של האלפיון העליון. גם כשהרכב הזה יתיישן ומחירו בקניה ירד אל מתחת ל 100K, מחירי החלפים, התיקון והתחזוקה ישארו יקרים (אולי קצת פחות, אבל לבטח לא יהיו זולים). חובב השטח מהמעמד הבינוני, (כמו רוב הקוראים באתר), לא יעמוד בעלויות התחזוקה שיגררו ירידות הנאה לשטח.
דיפנדר, כמו CJ וכמו FJ או היילקס, היו שם נרדף לרכב חסון, עמיד, עם מכלולי ברזל. רכב שניתן לחצות עימו מדבריות עם ארגז כלים, ארגז חלפים ורתכת. הכלים החדישים הללו הפכו מחיות שטח לגאג'טים בורגניים עם יכולות שטח.
האם חוץ מהשם הזהה יש קשר כלשהו בין חוויית השטח של הדיפנדר הישן ורעיו הותיקים (CJ, FJ, היילקס), ובין הכלי המלוקק הזה? האם חוץ מכמה עיתונאי רכב, נראה דיפנדרים יורדים אל השטח? האם יבוא יום שנראה את הכלים הנוצצים הללו טובעים איתנו בבוץ, מחלצים כלי ששקע בחול, מטפסים על גב מעלה מסולע בחריקת מיגון על בולדר בולט?
השאלה האמיתית היא, האם זה רכב שטח? האם נועד לשטח? האם ימצא בשטח?
"היילכו שניים יחדיו, בילתי אם נועדו?"
ערן, הוא כבר בשטח.
בטיולים האחרונים שלי בשטח, ראיתי יותר מדיפנדר אחד מטייל עם כלים אחרים.
פשוט מטיילים. בלי לעשות מזה דרמה גדולה.
כמו שלא תתפלא לראות בשטח לנדקרוזר חדש או גרנד צ'ירוקי טריילהוק, אז תוסיף 'בגדול' עוד 100.0 אש"ח, וזה הופך לדיפנדר. יש לא מעט מי שיכול להוציא את ההוצאה, ואני מפרגן לו אפילו קצת מקנא.
ולחשוב שפאג'רו q ודומיו הוגדרו פה פעם כמפלצת מצצת....
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
היו אותם דיבורים על הדיסקברי 4,אמרנו מי יוציא אותם לשטח ועברו כמה שנים והיום בהחלט רואים אותם
בשטח
היה פה שרשור (וגם רץ בקבוצות וואטסאפ) של דיפנדר חדש שנפל במדרגה בדרום. אז כן, הם יורדים לשטח ואפילו "נפצעים". מי שקונה רכב ב 500K וצפונה יכול גם לתחזק כזה. ההבדל הוא בין אלו שקונים אותו ל"שופוני" יש לי 500K ואני מסוקס, אבל לשטח לא ארד עם הרכב, לבין כאלו שהם באמת ג'יפאים, רק נמצאים ברמה כלכלית שמאפשרת להם להסתובב בשטח עם רכב כזה.
אני רואה גם מרצדס G בשטח שעולים כפול מהדיפנדר. האמר H2 אמנם בני 10 אבל יקרים לאחזקה בצורה מחרידה ועוד..
הנה סיפור: נניח ישבתם במסעדה ונפל לכם חצי שקל בספה, אתם מפשפשים עם היד ולא מוצאים אותו. בסוף תוותרו נכון? אז החצי שקל שלכם זה כמו שיפלו לאלון מאסק (עע טסלה) 250 אלף דולר מהכיס. כל אחד וצרותיו הוא (עע אספרגר).
חג שמח !!
. כל אחד וצרותיו הוא (עע אספרגר).
תן לי היום את האספרגר של מאסק. יחד עם המיליארדים.
מבטיח לקנות לכל אחד מהמקטרגים כאן (וגם לעצמי) דיפסקברי חדש.
״ רכב יפה ומיוחד … לא דומה לשום דבר אחר על הכביש …. אפקט וואוו״
בנסיעה יומיומית על הכביש, גם עם הפרייבט, כל דיפנדר ותיק , סיקס או רנגלר עושים לי את זה ואני בדרך כלל מתקרב להסתכל , להבין מה יש שם, איזו ערכת הגבהה , איזה זיווד מותקן , ומהמר בראש איזה טיפוס יושב על ההגה ( הכי מגניב זה אם זה בחור זקן עם שפם וכובע , או גברת)
כל ההתרשמות האוטומטית הזו בתחילת הכתבה מאוד מפתיעה אותי כי הוא לא גורם לי לסובב מבט או להתעניין אפילו לשנייה, שום רושם על גודל או עיצוב מיוחד או סקרנות מי קנה אותו, רק תחושה של עוד סוג של סיטרואן ג׳אמפי על הכביש
הד
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם דיפנדר עבורכם זה סמן קיצוני של יכולות שטח, עיצוב חריג ותא נוסעים שלא דומה לשום דבר אחר, אז כן,
וואלה לא הבנתי.
אתה אומר שהם לא דומים, בשום דבר, ואז שם את החדש בתור הסמן הימני ביחס לישן?
My two cents,
אני עובד באפריקה, הרבה על הכביש ומעט בשטח "קשה", לא הייתי מעז לצאת לנסיעה ארוכה עם הדיפנדר החדש.
בור אחד בכביש, pot hole , שלום לג'נט במקרה הטוב.
אחלה רכב עירוני או למדינות מפותחות עם שירות .
arik_zuckerman
02-06-21, 23:42
ההשוואה לדיפנדר הקודם נעשית כמובן רק בגלל השם. מעבר לזה מכונות אחרות לגמרי עבור קהלים אחרים לגמרי ולכן זו השוואה סתמית ללא תכלית. את הדיפנדר החדש צריך להשוות לגראנד צירוקי wk2 ואולי לברונקו החדש בגרסא היותר רכה שלו וכנראה הרכב שהוא הכי דומה לו זה האחים דיסקברי 5 ו 4 לו הוא גם הכי דומה חיצונית.
לכל אלה אין שלדת סולם, אין סרנים חיים, יש מתלי אוויר (בדגם הטריילהוק) ובסך הכל טכנולוגיה דומה לנעילות אוטמטיות "אמיתיות" או שכלול של בקרת אחיזה כזאת או אחרת. כל הרכבים האלה מצויינים בכביש וטובים מאוד לרוב מסלולי השטח הסבירים, לא כמריר ולא עדשה.
כמוני ורבים אחרים מתכון מנצח היה לרכוש רכב בן נניח 5 ל 10 שנים שעלה 400 אלף שח כחדש ונקנה ב 100-150 אלף, הוגבה מוגן וכו מתוחזק באהבה בעלויות סבירות. כמו לנד קרוזר פג'רו wk. אז די בטוח שבדיפנדר החדש שיהיה בן 7 יעלה גם בסדרי הגודל האלה (כמו ריינגרובר ספורט ישן או דיסקו ישן), אבל סביר שהתחזוקה שלו תיהיה משוגעת אז המתכון הזה לא יעבוד. הלוואי שאני טועה.
לדיסקברי 4 דווקא יש שלדת סולם
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.