צפייה בגרסה מלאה : טכנאי מחשבים באיזור המרכז? צריך עזרה בסידור קירור למחשב שלי
אני מחפש טכנאי מחשבים לסידור המחשב שלי מבחינת קירור.
אחד שאפשר לסמוך עליו שיודע מה הוא אומר.
לא מחפש HI-END. מחשב די ישן אבל אני רוצה להשקיע בו קצת כדי שיסחוב עוד כמה שנים.
הבעיה - המעבד מגיע ל80 מעלות.
האתגר - המארז קטן. ATX עם מקום למאוורר אחד של המארז.
המטרה - לשים מערכת קירור טובה יותר. אם קירור נוזלי או רק אוויר. אני לא יודע מה לבחור ובאיזה סוג לבחור (אוויר או מים). יש מלא סוגים ותצורות.
תודה
תמונה להמחשהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20210719/324ee1a1b35742810db6d37a8a4814cf.jpg
מה שהייתי עושה בתור בהתחלה זה לסדר את הבלאגן הקיים של הכבלים.
מוסיף מאוורר נוסף בחזית, עפ התמונה נראה שיש מקום לכך.
אולי שווה לנתק את הצלעות קירור מהמעבד לנקות את השטח ולחדש את המשחה הטרמית.
אם כל אלו לא עזרו.. החלף צלעות קירור על המעבד למשל,
https://www.ebay.co.uk/itm/274737995760
אגב המחשב עובד בסביבה ממוזגת?
ומה המפרט? אני כבר זקן לא מזהה איזה מעבד יש שם וסוקט..
ולא בטוח ש70 מעלות זה כל כל בעייתי למעבד שלך... נדע אחרי שתצרף מפרט.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
שים לב שמיקרוסופט מתחילה בקרוב לדחוף את חלונות 11.
מי שיש לו 10 חוקי, יוכל לקבל 11.
הבעיה היחידה, לחלונות 11 יש בדיקה של סוג החומרה, והוא לא רץ על חומרה ישנה ( מ 5 שנים?).
בקיצור, אם אתה הולך להשקיע כסף, תחשוב.
דרך אגב, איך המחשב עבד עד היום? אולי כל הבעיה זה קצת אבק?
מתעלק על השרשור (מצטער לטאה)
טכנאי מחשבים מומלץ באזור כפר סבא?
לפטופ בן 3, לא נדלק גם כשמחובר למטען
(לדעתי לא יהיה שווה לתקן מבחינת מחיר אבל שווה לשמוע הצעה)
לדעתי המאוורר של המעבד שלך לא מקרר, זה יכול להיות בגלל רגלית אחת שהשתחררה מההידוק או מדבקה שהודבקה על המעבד ויוצרת מדרגה, לפרק את המאוורר להחליף בחדש עם משחה טרמית וניקוי כל שארית מהמעבד,
אם תרצה להגיע למזכרת בתיה אשמח לתת לך פתרון.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk
לדעתי המאוורר של המעבד שלך לא מקרר, זה יכול להיות בגלל רגלית אחת שהשתחררה מההידוק או מדבקה שהודבקה על המעבד ויוצרת מדרגה, לפרק את המאוורר להחליף בחדש עם משחה טרמית וניקוי כל שארית מהמעבד,
אם תרצה להגיע למזכרת בתיה אשמח לתת לך פתרון.
Sent from my YAL-L21 using Tapatalk.. מאחר ולא נאמר עד עתה לפות"ש:
רמי הידוע בכינויו grand הוא בעל עסק בתחום ומומלץ בחום.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
.. מאחר ולא נאמר עד עתה לפות"ש:
רמי הידוע בכינויו grand הוא בעל עסק בתחום ומומלץ בחום.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
+2
Sent from my iPhone using Tapatalk
אם הבעייה היא רק טמפרטורה של המעבד אז כנראה כמו שכתבו כבר, חידוש המשחה הטרמית עולה גרושים ותעשה פלאים לקירור המעבד.
תודה רבה לכולם.
סולי עזר לי מאוד ובעזרתו הגענו למצב של 50 מעלות עבודה במצב מאומץ (משחק תלת מימד) למעבד (100%).
נקנו 3 מאווררים חדשים+גוף קירור חדש מKSP רמלה (הם כבר מזהים אותי. קניתי מהם ספק כוח, משטחי עכבר ועוד דברים רק ב4 ימים אחרונים)
סרטון להמחשה. פעם ראשונה שלי שאני עורך כזה דבר. תעצרו את התמונה אם הטקסט מעניין אתכם :-)
https://www.youtube.com/watch?v=DjZxVwklwNc&ab_channel=MikeAlmogy
נראה מעולה!
הכי כיף להוציא עוד כמה שנים טובות ממכונה שהרגישה בסוף הדרך.
מוסיף כמה הערות למי שיתקל בשרשור וירצה לחזור על ההצלחה (מניח שאתם הקפדתם על זה).
לפעמים במצב כזה מספיקה החלפה של מאוורר המעבד למאוורר עומד וחידוש המשחה הטרמית, כדאי לנסות לפני שקונים עוד מאווררים.
וגם מאווררים, גדולים ככל שיהיו, מתחילים להרעיש יום אחד. כמה שיש יותר יש יותר רעש, באיזשהו שלב כדאי לשקול קירור מים או מוליכי חום שקטים אחרים (בשילוב עם פחות מאווררים או בכלל לא).
אם בכל זאת מכניסים כמה מאווררים ביחד למארז, בעיקר כשהם קרובים אחד לשני, יש חשיבות לכיוון הזרימה וצריך לשים לב לזה בהרכבה.
אחרת עלולים סתם לבזבז חשמל ולייצר חום...
שים לב שמיקרוסופט מתחילה בקרוב לדחוף את חלונות 11.
מי שיש לו 10 חוקי, יוכל לקבל 11.
הבעיה היחידה, לחלונות 11 יש בדיקה של סוג החומרה, והוא לא רץ על חומרה ישנה ( מ 5 שנים?).
אם כבר זה עלה כאן, מדייק את זה.
הסיבה שW11 עלול לא לרוץ על חומרה ישנה היא היעדר רכיב TPM משולב בחומרה.
מי שמתעניין יותר יכול לחפש את זה, אבל בגדול (ובערך) זה רכיב שקשור להצפנת נתונים והגנה על המחשב מגישה פיזית לא מאושרת.
אפשר לבדוק די בקלות במפרט של לוח האם האם הוא כולל רכיב TPM.
שימו לב, רכיבי TPM התחילו להופיע על לוחות לפני בערך עשר שנים אבל W11 דורש את גרסא 2 שהופיעה לפני שנתיים שלוש.
אם קניתם בשנים האחרונות מחשב מסדרות מקצועיות שנועדו לעסקים או עמידות אתם כנראה בסדר. בכל מקרה, הבדיקה פשוטה.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.