צפייה בגרסה מלאה : סרן אחורי בניסן ווינר 2003
שלום לכולם רכשתי לא מזמן טנדר ניסן ווינר ואנחנו לומדים להכיר אחד את השני לאט לאט
ויש לי שאלה לגבי הסרן האחורי שלו … בשיחה עם מכונאי לגבי הרכב הוא ציין בפני כי ברכב הזה בסרן האחורי הוא מוגבל החלקה ככה זה מגיע מהחברה
אשמח לדעת מה זה אומר ?
מה המשמעות של סרן כזה בשטח
ואם זה באמת נכון שזה סרן כזה ברכב הזה מדובר בניסן ווינר 2003
תודה לכל העונים
boaz avrahami
04-08-21, 07:29
זה מה שזה אומר.
בפועל, בהתחשב בגיל הרכב, אם הדסקיות לא הוחלפו ספק גדול מה האפקטיביות שלהם כאשר גם ביום הראשון זה לא ממש נעילה. היא יותר מוגבלת ומחליקה מאשר נועלת.
https://youtu.be/WeLm7wHvdxQ
אם אתה מחפש קצת להרחיב את הידע לגבי דיפרנציאל ונעילות בכלל, תוכל לקרוא את המדריך הוותיק מאד של נמרוד:
http://www.jeepolog.com/forums/content.php/1113-jeepolog-archive
(פתח בדפדפן, קישורים למאמרים לא נפתחים מ- טאפאטוק).
מוגבל החלקה הוא מעין תחליף לנעילת דיפרנציאל, אבל כפי שבועז ציין - סביר להניח שבגיל הרכב שלך כבר לא יהיה מורגש...
נשלח מהנייד
לא בטוח. נתקלתי כבר בכמה מוגבלי החלקה שתיפקדו ברכבים עם 200-300 אלף ק"מ. בטח לא בצורה מושלמת, בוודאי שלא מתקרבים לאפקט של נעילה, אבל הרבה פעמים בדיוק מספיק בשביל איזו עליה מחורבשת.
לילה טוב ותודה על התגובות במיוחד להפניה למדריך על הדיפרנציאליים מאוד מעמיק.
איך אני יכול לדעת אם באמת ברכב הזה (וינר 2003) יש סרן מוגבל החלקה ?
פשוט מעניין אותי לדעת
תודה
boaz avrahami
05-08-21, 06:47
זה רשום במפרט הרכב.
מהכירות עם הרכב - יש סרן מוגבל החלקה
למיטב זכרוני, בטרופר היה גם מוגבל החלקה והיה נדרש שמן מיוחד בדיפ'.
שימוש בשמן לא מתאים גם יקצר את חיי הדסקיות.
1.מרימים את הרכב על הליפט
2.מסובבים אחד מהגלגלים אחורים
אם הגלגל השני מסתובב באותו צד-עז LSD עדיין חי
אם לא-או הוא מת או לא קיים בכלל
p.s
לדעת אם LSD היה ברכב הזה אפשר דרך מספר שלדה
איך אני יכול לדעת אם באמת ברכב הזה (וינר 2003) יש סרן מוגבל החלקה ?
כדי לדעת איזה סרטון מותקן ברכב, מבלי לפרק ובניה שהוא המקורי - אפשר לפי מספר vin, מספר השידה המופע גם ברישיון לקבל את כל המידע על הרכב כפי שגרשון הזכיר מעלי.
אבל כנראה יותר מעניין אותך אם במצבו הנוכחי הסרטון עדיין מוגבל החלקה במידה מסוימת - את זה עושים בשיטה שתאר גרשון - אם הגלגלים האחוריים באוויר, לסיבוב גלגל אחד גורם לגלגל השני להסתובב באותו כיוון - הרווחת...
**עריכה** בעצם חזרתי על תשובתו של גרשון ולא חידשתי הרבה, הייתי צריך לקרוא בעיון :)
נשלח מהנייד
תודה רבה על התשובות הנושא יבדק מחר. נרים את האוטו ונבדוק
ושוב תודה
אתה צריך שהטרנספר יהיה בניוטראל בשביל זה (אם יש מצב כזה). אם לא אז לפחות הגיר. ברגע שלדרייבשאפט תהיה התנגדות משמעותית לסיבוב, הגלגלים יהיו חייבים להסתובב לכיוונים מנוגדים.
במקרה הייתי על ליפט לפני יומיים. סובבתי את אחד הגלגלים האחוריים עם היד והשני הסתובב באותו כיוון. אז ב 99' (250KKM) לפחות המערכת קיימת ואפילו עובדת עדיין.
Sent from my SM-N970F using Tapatalk
העובדה שסובבת גלגל ביד והשני הסתובב באותו כיוון, באוויר ללא עומס, לא מעידה על תקינות דיפ מוגבל החלקה.
בפעם הבאה, סובב גלגל אחד קדימה מהר, ואז סובב אותו אחורה בפתאומיות.
אתה תראה שהדיפ מחליק, והגלגלים מסתובבים לכיוונים מנוגדים, כמו בדיפ פתוח.
כמה צריך להצמיד וכמה להחליק, זו השאלה הגדולה.
ישנה בדיקה מסובכת עם ידית מומנט, וצריך את נתוני היצרן.
אבל כל זה לא משנה לך דבר, כי דיפ מוגבל החלקה זה לא נעילה ולא חצי נעילה וגם לא רבע נעילה.
סתם קשקוש שעוזר קצת לשמר אחיזה בכביש רטוב או עם קצת קרח או שכבת בוץ חלקלק.
בשטח קשה באמת, עם הצלבות ואיבוד אחיזה בעליה במהירות נמוכה, דיפ מוגבל החלקה תקין יתנהג בדיוק כמו דיפ פתוח, ולא יעביר כח לגלגל שצריך.
בקיצור, שים נעילה אמיתית או שתפסיק להיות מורד מאיזה דיפ בדיוק יש בסרן האחורי שלך.
בברכה, טושי
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.