PDA

צפייה בגרסה מלאה : טיול בירדן, עלויות והצורך בהדרכה ישראלית?

חנן-ג'יפולוג
17-08-21, 13:14
היי.
בדקנו לאחרונה את העניין הזה. קיבלנו הצעות של כ500-600 דולר לאדם לארבעה ימים. שני לילות במלון ואחד בחאן. לא כולל ההוצאות על הרכב שלנו, מיסי מעבר וכו'.

לא מעט. אנחנו ארבעה וזה לא יסגר בפחות מ10000 ש'ח לארבעה ימים. באירופה אנחנו מטיילים כל שנה באותו סכום 8-10 ימים, כולל טיסות.

אבל קורונה, אז קצת קשה עכשיו עם אירופה.

יש אפשרות להוזיל משמעותית את הטיול? חייבים מדריך ישראלי בנוסף על השוטר והמדריך הירדניים?

zivo
17-08-21, 13:48
מכיר דרור ברלי?
דבר איתו

דרור ברלי
18-08-21, 01:51
פרטים על טיול לירדן:

טיול בירדן באופן כללי אינו מהזולים.

כדי להקל על החישובים: שער הדינר כרגע הוא 4.54 שקלים, נמוך בכ-10% מאז ביקרתי לאחרונה בירדן בסוף 2019. אבל זה רק השער הרשמי ובפועל תשלמו יותר מ-5 שקלים תמורת כל דינר. ככל שמקצרים מרחקים, פיזית, מעקבה לפטרה - כך הכל מתייקר ואם רוצים להחליף כסף, גם שער הדינר מטפס. בפטרה דינר יהיה שווה 6.5 ואפילו 7 שקלים.... חלק מהעסקים/חנויות בירדן מקבלים גם דולרים ואירו וגם שקלים, אבל הם יקרעו אתכם בשערי ההמרה ומוטב לשלם להם דינרים שהחלפתם בגבול בשער סביר בהרבה.

יש דברים שזולים משמעותית בירדן מאשר בישראל כמו לינות ואוכל. נכון שיש שם מלונות פאר יקרים ביותר, אבל מלון מקביל ברמתו בישראל יהיה הרבה יותר יקר.... קניה בסופר זולה משמעותית גם מרמי לוי, ולכן האיסור על הכנסת כל דבר מזון לירדן הוא למעשה רק לטובתכם. בואו בלי כלום, תקנו הכל שם. טרי, טעים וזול. גם ארוחה טובה במסעדה מקומית ממוצעת (שאינה מסעדת יוקרה בעקבה/פטרה/עמאן או מלכודת לתיירים עשירים) עולה הרבה פחות ממסעדת פועלים אצלנו. האוכל הבדואי/מקומי פשוט וטוב. בשר בקר מיובא ולכן יקר (לא מגדלים בקר בירדן) אבל יש בשר כבש ועוף מקומיים בשפע, בסופרים יש הכל, ובזול. מאפיות בכל פינה עם כל סוגי המאפים והממתקים הערביים המקומיים שפשוט מעולים. למי שאוהב דגים - יש מסעדות מצויינות בעקבה. למעשנים - ירדן היא גן עדן, עם מחירי סיגריות זולים בהרבה מאצלנו. רק אל תתפתו להעמיס את האוטו בפאקטים של סיגריות (מותר פאקט אחד) כי יחרימו לכם הכל בכניסה לישראל (הכל עובר שיקוף והרכבים מרוקנים מתכולתם ונבדקים)

דלק זול יותר מאצלנו ואחרי ירידת שער הדינר כבר זול גם מהדלק באילת ובהחלט משתלם לא לתדלק באילת לפני שנכנסים לירדן אלא בעקבה, ולחסוך עוד כמה שקלים, אם יש זמן. אבל הדלק בירדן בהחלט כבר לא זול כמו שהיה פעם. לפני שנתיים ליטר בנזין עלה סביב הדינר. סולר מעט זול יותר. איכות הדלקים בירדן כיום סבירה עד טובה ואני לא נתקלתי בבעיות בדלק בשום רכב בקבוצות שלי.

כניסות לאתרי תיירות מפורסמים כמו ואדי רם ופטרה - יקרות מאוד! אם להתייחס למחיר כרטיס כניסה לפטרה, (כ-90 דינר לאדם למי שנכנס לירדן ליום אחד כמו הרבה תיירים שבאים מאילת לחד-יומי קצר, 50 דינר לאדם למי שנכנס לשלושה ימים ומעלה) מדובר באתר התיירות היקר בעולם וזה לפני שלוקחים אקסטרות כמו עגלה רתומה לחמור או רכב-גולף (כי מרחקי ההליכה בתוך האתר ארוכים ומתישים).
הכניסה לואדי רם זולה בהרבה - 20 דינר לאדם. זה עדיין כ-100 שקלים לראש.
אגרות היציאה מישראל + אגרות כניסה והיציאה מירדן+ביטוח לרכב+לוחיות וכו', יקרות מאוד. הן לאנשים והן לרכב. מי שנכנס לירדן ליותר מחמישה ימים, פטור מאגרת יציאה (רק האנשים פטורים. מכוניות עדיין משלמות).

מחיר הטיול, 530$ למבוגר, לפחות אצלנו, כולל את כל הלינות, הכניסות לאתרים, מדריך/מוביל ישראלי ברכב שלו, מדריך ירדני ושוטר ממשטרת התיירות (עפ"י החוק) ארוחות בוקר (חלבית) וערב (בשרית) עשירות מאוד, בחאן/מלון. המחיר לא כולל ארוחות צהרים (ארוחה אחת בעקבה ביום הראשון, ארוחה אחת בשטח ביום השני, ארוחה במסעדה בפטרה ביום השלישי) אגרות וביטוחים לאנשים ולרכב במעבר הגבול, דלק וטיפים - החשבון שלנו הוא שכל זה מסתכם בכ-350 דינר לזוג ברכב. אם מדובר בארבעה ברכב, אני מעריך שזה יגיע לכ- 500 דינר פלוס-מינוס - אני צריך לבדוק בדיוק. אם אתם נוסעים בטנדר - האגרות של טנדר גבוהות יותר מרכב פרטי/ג'יפ.
כל זה לפני קניות וביזבוזים. לא שיש שם משהו מיוחד שיצדיק יציאה למסעות שופינג, בטח לא זמן.... אבל מזכרות כמו כאפייה ירדנית אדומה מקורית (מעולה סביב הצוואר בחורף), שמלה בדואית שאשתכם לעולם לא תלבש וכל מיני שמונצעס אחרים, כולם קונים. אז תביאו דינרים.

מדריך ירדני ושוטר ממשטרת התיירות - חובה על פי חוק בירדן. הם נוסעים ברכב של המדריך/מלווה הישראלי (איתי, חוויה אמיתית). שכרם מגולם במחיר הטיול, אבל נהוג שהם מקבלים טיפים. בכלל, טיפים זה משהו שמקובל בירדן ומסדר עניינים, למשל חנייה לכל הקבוצה בחצר פרטית גדולה של מישהו נראית כמו הירושימה אחרי הטלת הפצצה, כשעוצרים לצהריים בואדי מוסא (פטרה) וכל הרחובות פקוקים ואין למצוא מקום חנייה אפילו לקורקינט..... זה באמת שווה לכם כמה דינרים לכל רכב. לכן מקובל גם לגבות מהקבוצה סכום מסוים פר-ראש בתחילת הטיול (כ-20 דינר לראש) ואז כל סיפור מתן הטיפים למי שצריך זה עניין של המדריך (שלי) ואתם פטורים מלחשוב ולהתעסק בזה.

אסור להכניס לירדן: מזון, מכשירי קשר, ציוד קמפינג, ספרים בעברית, כל ציוד שנראה צבאי/צבאי לשעבר.
אם יש על הרכב שלכם סטיקרים בעברית - השוטרים הירדנים יקלפו אותם בכניסה לירדן ("For your safety", אפשר להבין). דתיים חובשי כיפה - ותרו על הכיפה וחיבשו כובע. גם את חולצות סוף המסלול מגולני/צנחנים/גבעתי וכו', מוטב להשאיר בבית.

לא נכנסים לירדן: אופנועים מכל הסוגים, טרקטורונים מכל הסוגים, SBSים מכל הסוגים.
לאחרונה קשה להיכנס עם כל רכב שטח שנראה קרבי/משופר ולעתים גם ג'יפ רנגלר לדגמיו, גם סטנדרטי.
יש מסמך רשמי של משרד התיירות הירדני בנושא הזה שהופץ לכל מעברי הגבול, בעקבות נסיון קשה עם מטיילים ישראלים בכלים משופרים מאוד ו-SBSים שהשתוללו, עשו בלגנים, גרמו לנזקים לטבע ולנוף, התפלחו בלי לשלם בכל מיני אתרים ושאר אינצידנטים שאופייניים לערסים. בירדן רף הסבלנות להתנהגות ברברית ולאי ציות לכללים וחוקים הוא נמוך מאוד. ראו הוזהרתם!

בכלל, זה טיול שיש בו המון בירוקרטיה, ויזות וכו', וחוץ מבגבול, המטיילים לא מתעסקים בזה בכלל - בשביל זה הטיול מאורגן על ידי חברה ותיקה ומסודרת בישראל וחברה ותיקה ומסודרת בירדן שזו התמחותן - ומי שמתעסק בהכל, עד שיצאתם מירדן בשלום ובחיוך, זה אני והמדריך הירדני שבאמת עובד, מסביר, מסדר דברים. השוטר? סתם משקולת בג'יפ שלי. הוא לא עושה כלום, בד"כ לא יודע אפילו מילה באנגלית חוץ מ"יס-יס", ישן עם הקבוצה בחאן, בפטרה הוא ישן ב"בית החייל" שלהם, כל היום רובץ מאחורה בג'יפ, מגרבץ, מעשן ומשחק בטמבלפון שלו ומקבל טיפים על כלום. זה מה יש.

אתה לא צריך מדריך ישראלי ובהחלט יכול לנסות לארגן את הכל לבד. להגיד לך שלבד כל זה ייצא לך זול יותר? אני ממש לא בטוח.

זה בכללי. מסדר לך את התמונה?.....

ועכשיו לתכל'ס: כל זה תיאורטי. בתיאוריה אנחנו מיליונרים - בפרקטיקה יש לנו שתי זונות בבית.
כי בפרקטיקה אי אפשר לנסוע לירדן עכשיו ואין לי מושג מתי זה יתאפשר - פשוט מאוד: כי מעברי הגבול עם ירדן סגורים מתחילת הקורונה.

כל החברות שמוציאות טיולי ירדן יתנו לך מחירים ותאריכים טנטטיביים אבל זה הכל על קרח - כולם מקווים שההגבלות יוסרו והגבול ייפתח, אבל זה לא יקרה וקצת לפני מועד תחילת הטיול הכל יבוטל ויחזירו לך את הכסף. טיולי ירדן האחרונים שאני הובלתי היו בסוף 2019, קצת לפני שהקורונה התחילה בפברואר 2020 ונסגרו מעברי הגבול. הם לא נפתחו מאז.
מעבר מצומצם של הולכי רגל אפשרי, וירדן היתה אמורה לפתוח את מעברי הגבול למעבר מכוניות בתחילת אוגוסט, אבל בשל התפרצות זן דלתא זה נדחה לאמצע אוקטובר ואם אתה שואל אותי? זה לא יקרה. אל תבנה על זה השנה, ומי יודע אם בשנה הבאה....

אנחנו עדיין לפני השיא של התפרצות דלתא ובאופק כבר רואים את המוטציה הדרום-אמריקאית החדשה שערוצי ההיסטריה 12-13 טוענים שהיא אלימה ומדבקת בהרבה מהדלתא וגם עמידה בפני החיסונים. אם המדיניות הישראלית המופקרת של נתב"ג פתוח וייבוא סיטוני של חולים תימשך, לא נימלט מסגר ארוך/סגרים נוספים בהמשך וגם הגבול - לך תדע מתי ייפתח למטיילים.
אני לא רוצה להישמע פסימי, אבל אני ריאלי - ובינתים לא בונה על ירדן בכלל.

חנן-ג'יפולוג
18-08-21, 08:48
תודה, דרור, על התשובה הסופר מושקעת.

באמת מוזר הקטע הזה עם האפשרות להיכנס. עופר אוגש מראש אמר שאין טיולים לירדן, ובמקומות אחרים מקבלים הזמנה כרגיל לגמרי.

דרור ברלי
18-08-21, 10:38
גילוי נאות (למי שלא יודע): אני מדריך באתר השטח הישראלי, בבעלות עופר אוגש, הבוס שלי בעבודה (שהוא איש מדהים, מלח הארץ בלי מליצות. עבור ג'יפאים זה מקום עבודה מהחלומות, אני מאחל לכולכם לעבוד במקום כזה ועם בנאדם כזה).

עופר אוגש הוא מהותיקים והמנוסים ביותר, אם לא המנוסה והותיק מכולם בטיולי ירדן (מאות טיולים בירדן, כולל למזרח ירדן עד לגבול הסעודי והעירקי, שהוא טיול מדהים, ארוך יותר בימים ובקילומטרים וקשה פיזית מבחינת נהיגה, מרחקי נסיעה מדי יום ותנאי מחיה, כולל חציית תנאי שטח קשים שמשתנים לפי העונות כמו שטחים מוצפים) וכל מה שהוא אומר לך אמין ב-200%.
אם הוא אמר שאי אפשר לצאת - תאמין לו. זו הסיבה שהטיול המתוכנן שלי לירדן בסוכות הקרוב, לא ייצא.
באתר השטח עוד כמה מדריכים עם נסיון רב (וגדול משלי) בהוצאת טיולים לירדן שהם גם חברים קרובים שלי ואני סומך את ידי עליהם ועל מקצועיותם וממליץ עליהם בחום כמו עדי וייזל, תא"ל (מיל') אמיר נחומי ועופר אדר

יש עוד מדריכים מנוסים ומקושרים מאוד בירדן כמו ג'וי בירן. ג'וי הוא חבר עוד מימי עמותת הג'יפים זצ"ל שהוא הקים. ג'וי הוא דמות מוכרת, ותיקה ומוערכת מאוד בסצינת הג'יפים בישראל, הדרכות נהיגת השטח וטיולי הג'יפים בארץ ובחו"ל - ואני ממליץ גם עליו למרות שהוא מתחרה שלנו, אבל תחרות זה טוב - כי זה דוחף להשתפר כל הזמן. אז אני מאחל לו טיולים מלאים ומוצלחים לרוב.

יש עוד כמה וכמה שמוציאים טיולים לירדן שאני מכיר פחות.
חלקם יגידו לך כל מיני דברים שאני לא יודע שום דבר לגבי נכונותם.
יש לי עוד כמה פרטים בנושא הזה של טיולים לירדן בתקופה הזו שאני לא רוצה לכתוב כאן כי זה לא המקום בפומבי - ואתה יכול לדבר איתי בטלפון או בה"פ בכל שעה נורמלית.

yochaytzur
18-08-21, 10:42
אני הייתי בטיול כזה כפי שתיאר דרור לפני כמה שנים, עם הרכב היומיומי שלי, ואני רוצה לומר שני דברים:
1. דרור תיאר את הבירוקרטיה והדרך של המדריך להתמודד איתה (משלמים מראש והמדריך מטפל בהכל) - סידור מעולה! ראש שקט. מכאן חשוב מאוד לצאת עם מדריך מנוסה.
2. חוויה מדהימה וזכרונות לכל החיים. מקווה מאוד שייפתח בקרוב ושהעלות הכספית לא תרתיע. שווה ביותר .

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

דרור ברלי
18-08-21, 10:51
עוד משהו - מעברי הגבול בבקעה בגשר אלנבי ובשייח חוסיין (בית שאן) נפתחים לעתים לצורך מעבר של פלסטינים תושבי איו"ש שנוסעים לביקורי בני משפחותיהם בירדן גם בתקופה הזו.
למיטב ידיעתי וזכרוני, אנחנו לא פלסטינים תושבי איו"ש ואין לנו משפחות בעמאן, בזרקא או באירביד או ילדים גדולים שלומדים באחת האוניברסיטאות שם ומתגעגעים לאבא ואמא (בירדן 72 מוסדות להשכלה גבוהה שרבים מאוד מקרב הפלסטינים תושבי השטחים ומקרב ערביי ישראל לומדים בהם) - זה מתקשר למשהו בין השורות שכתבתי באחת התגובות הקודמות שלי..... ודי לחכימא ברמיזא.

sgill
18-08-21, 11:39
מחזק את כל מה שדרור כתב על עופר והמדריכים שלו (כולל דרור כמובן).
מנסיון, לשוטר יש ערך. הוא לא שוטר פשוט אלא שייך לגוף שמקושר למשטרת המלוכה/תיירות, לא שהוא חכם גדול או מבין משהו, בטח לא אנגלית.
אבל... המקומיים, וגם השוטרים הרגילים חוששים ממנו.
למה זה טוב? הרגשתם שמישהו ניסה לרמות אתכם, לקח יותר מידי כסף, לא החזיר עודף, או כל תחמון אחר - תקראו לשוטר ותראו איך הכל מסתדר.
אנחנו נכנסנו באילת ויצאנו בבית שאן. היום האחרון היה נסיעה ארוכה להגיע לפני שיסגר הגבול. לא נסענו לאט... פעמיים עצרו אותנו שוטרים וברגע שהשוטר "שלנו" הוציא את הראש מרכב המדריך הם נופפו לנו לשלום ושלחו אותנו לדרכנו. אם לא השוטר "שלנו", כנראה שלא היינו מגיעים למעבר הגבול בזמן.

boaz avrahami
18-08-21, 12:34
עוד משהו - מעברי הגבול בבקעה בגשר אלנבי ובשייח חוסיין (בית שאן) נפתחים לעתים לצורך מעבר של פלסטינים תושבי איו"ש שנוסעים לביקורי בני משפחותיהם בירדן גם בתקופה הזו.
למיטב ידיעתי וזכרוני, אנחנו לא פלסטינים תושבי איו"ש ואין לנו משפחות בעמאן, בזרקא או באירביד או ילדים גדולים שלומדים באחת האוניברסיטאות שם ומתגעגעים לאבא ואמא (בירדן 72 מוסדות להשכלה גבוהה שרבים מאוד מקרב הפלסטינים תושבי השטחים ומקרב ערביי ישראל לומדים בהם) - זה מתקשר למשהו בין השורות שכתבתי באחת התגובות הקודמות שלי..... ודי לחכימא ברמיזא.

מוסד אקדמי לכל בתולה או שזה רק במקרה יצא 72?

דרור ברלי
19-08-21, 06:46
מחזק את כל מה שדרור כתב על עופר והמדריכים שלו (כולל דרור כמובן).
מנסיון, לשוטר יש ערך. הוא לא שוטר פשוט אלא שייך לגוף שמקושר למשטרת המלוכה/תיירות, לא שהוא חכם גדול או מבין משהו, בטח לא אנגלית.
אבל... המקומיים, וגם השוטרים הרגילים חוששים ממנו.
למה זה טוב? הרגשתם שמישהו ניסה לרמות אתכם, לקח יותר מידי כסף, לא החזיר עודף, או כל תחמון אחר - תקראו לשוטר ותראו איך הכל מסתדר.
אנחנו נכנסנו באילת ויצאנו בבית שאן. היום האחרון היה נסיעה ארוכה להגיע לפני שיסגר הגבול. לא נסענו לאט... פעמיים עצרו אותנו שוטרים וברגע שהשוטר "שלנו" הוציא את הראש מרכב המדריך הם נופפו לנו לשלום ושלחו אותנו לדרכנו. אם לא השוטר "שלנו", כנראה שלא היינו מגיעים למעבר הגבול בזמן.

זה שוטר מה-Tuorism Police. "משטרת התיירות" פרופר.
הדביל הזה לא הוציא מילה מהפה חוץ מ"יס-יס" גם כששאלתי אותו אם זה נכון מה ששמעתי, שהוא דופק עיזים.....
המדריך אמר לי שחוץ מ"יס" הוא לא מבין מילה באנגלית. משטרת תיירות, כן?.....

לא יצא לנו להפעיל אותו. את כל האינצידנטים מול שוטרים/מחסומים/ריינג'רים בואדי רם וכו', תיפעל עארף המדריך.
אבל את הטיפ הוא לקח בהתלהבות. שיהיה בריא.

נדב ש.
19-08-21, 21:04
אני הייתי בטיול כזה כפי שתיאר דרור לפני כמה שנים, עם הרכב היומיומי שלי, ואני רוצה לומר שני דברים:
1. דרור תיאר את הבירוקרטיה והדרך של המדריך להתמודד איתה (משלמים מראש והמדריך מטפל בהכל) - סידור מעולה! ראש שקט. מכאן חשוב מאוד לצאת עם מדריך מנוסה.
2. חוויה מדהימה וזכרונות לכל החיים. מקווה מאוד שייפתח בקרוב ושהעלות הכספית לא תרתיע. שווה ביותר .

Sent from my Mi A3 using Tapatalk

+1.

לביא
20-08-21, 09:09
השתתפתי בשלשה טיולים לירדן. שלושתם בקבוצה.
טיול אחד עם מדריך גיפים ושניים עם מדריכי טיולים.
הטיולים שהובלו על ידי מדריכי הטיולים הם ברמה אחרת לחלוטין. הנהיגה בירדן היא לא ממש אתגר וחוץ מ"תורידו אויר" ו"תנו הרבה גז", לא ממש נדרשה הדרכת נהיגה.
לעומת זאת, כשמגיעים לגיאולוגיה, הסטוריה, תרבות ואורח חיים של המקומיים, יש הבדל עצום במטען שסופגים.
לביא

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

asafk
20-08-21, 10:52
הפעם היחידה שטיילתי בירדן (הייתי בין סיווגים) היתה עם מנחם מרכוס. תשמעו.... זה מדהים. כמה דברים שיש למדריך אמיתי שמכיר הכל לתרום- ויש הרבה מה לדעת על ירדן - לא יסולא בפז.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

GodsFather
20-08-21, 14:09
הפעם היחידה שטיילתי בירדן (הייתי בין סיווגים) היתה עם מנחם מרכוס. תשמעו.... זה מדהים. כמה דברים שיש למדריך אמיתי שמכיר הכל לתרום- ויש הרבה מה לדעת על ירדן - לא יסולא בפז.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkיש לי ספר שלו. מרתק

Sent from my HD1903 using Tapatalk

-->