צפייה בגרסה מלאה : בגי"ה - רעש סטטי מרסיבר ישן
הגיע לידי חבר רסיבר ישן, אמריקאי (110V) - Nikko STA-1010
הרסיבר מופעל דרך שנאי 110V-220V , 1600W.
מרגע ההפעלה, יש רעש סטטי די חזק ומציק. נשמע כמו בעיית הארקה. כמובן שבשקע המקורי וגם בשנאי אין הארקה.
בחלק האחורי של הרסיבר יש חיבור GND, בספר הוראות שמצאתי באינטרנט נראה שהוא אמור להתחבר לחיבור מתאים בפטיפון אם קיים.
יש חיבור GND נוסף, בפאנל של האנטנות הנחתי שזה כנראה קשור יותר לחיבור של האנטנת FM ולסיכוך שלה, אבל אולי יכול גם לעזור?
האם יש דרך להאריק את המכשיר ובכך לצמצם את הרעש? ישירות להארקה בבית? סתם לחתיכת מתכת?
מוסיף כמה תמונות לעניין.
אם זה עוזר, יש אפילו סכמה חשמלית מלאה של המכשיר.
תודה לעוזרים
135824135825135826135827135823
לא בטוח שאני מבין מה זה רעש סטטי.
אין בעיה לחבר את ה GND להארקה של הבית, להזיק זה לא יזיק.
בד"כ הארקה עוזרת בבעיות שנשמעות יותר כ ההמממ בתדר נמוך.
לגבי רעשים וצירצורים ממכשיר ישן, החשד הראשון התייבשות של קבל.
איציק - 4X6ZH
23-10-21, 21:33
110 v מתאים ל60 HZ
בארץ זה 220 V אבל 50HZ
זה כבר סיבה טובה לרעש
איציק
לא בטוח שאני מבין מה זה רעש סטטי.
אין בעיה לחבר את ה GND להארקה של הבית, להזיק זה לא יזיק.
בד"כ הארקה עוזרת בבעיות שנשמעות יותר כ ההמממ בתדר נמוך.
לגבי רעשים וצירצורים ממכשיר ישן, החשד הראשון התייבשות של קבל.
העלתי לכאן דוגמא של הרעש (https://soundcloud.com/k9amit/whatsapp-audio-2021-10-23-at-222106), אולי זה יהיה יותר מובן. העוצמה שלו משתנה כאשר אני נוגע עם האצבע בחיבור לGND (אומנם מתגבר, אבל משתנה), לכן אני נוטה לחשוב שבכל זאת זה קשור להארקה ולא למשהו אלקטרוני, למרות שבהחלט יכול להיות שזה רק בנוסף.
110 v מתאים ל60 HZ
בארץ זה 220 V אבל 50HZ
זה כבר סיבה טובה לרעש
איציק
תודה איציק,
האם יש שנאים שיודעים גם להמיר תדר? משהו מומלץ?
הרסיבר הזה עבד שנים רבות בארץ בעבר, האם מתישהו השתנה התדר?
אני בספק שהוא השמיע כזה רעש כל השנים, אם כי אין לדעת היום.
boaz avrahami
24-10-21, 07:05
היה לי משהו דומה שבסוף הסתבר שנבע ממטען USB שהיה מחובר על אותו פס שקעים.
רק מציין.
זה יכול להיות התדר, השנאי ואפילו רכיב סמוך. נסה לבודד.
yochaytzur
24-10-21, 08:01
היה לי מקרה דומה של מגבר שתוכנן ל 110v והפעלתי עם שנאי. מסתבר שבציוד אודיו צריך שנאי מיוחד במעבר ל 220v וגם אז יישאר קצת רעש.
Sent from my Mi A3 using Tapatalk
בדקתי, גם לי יש יש רסיבר ישן 110 שעובד עם שנאי פשוט וגם לו השקע המקורי ללא אדמה (יצרן אחר), כך שזה לעצמו לא צריך להיות בעיה כנראה.
קודם כל לא חייב שנאי כזה גדול, 500W מספיק, נסה להחליף שנאי אם אפשר.
דבר שני ננסה לבודד את הרעש (כמו בג'יפ..) - האם הרעש עולה עם הווליום? הרשע קיים בכל המצבים? הרעש גם ברמקולים וגם באוזניות ?
לפי השרטוט החשמלי יש לחבר את המגע בפנל האנטנות לארקה, יכול לחבר לארקת השקע בזהירות.
לפי ההסבר שרשום התמונה ומהזיכרון שלי מהעבר אם הפטיפון מסופק עם ארקה, יש לחבר אותה לחיבור הגראונד ליד חיבורי המיכשור.
בכל מקרה רסיברים ישנים כנ"ל למיטב זיכרוני השמיעו רחש, וכל מה שניסינו לעשות לא עזר,
במיוחד אם זה מגבר מנורות
הכי פשוט והכי טריויאלי זה להאריק את כל המכשירים לנקודת הארקה בשקע, אבל בספק אם זה יעזור.
גילו של המכשיר והתישנות רכיבים תורמים תרומה משמעותית לרעש וכנראה שיצטך חברך לחיות עם זה.
יש כאן בעיה נוספת של תדר עבודה לא מתאים ושנאי שבהחלט תורם תרומתו לרעש.
אבל לפני שסותמים ת'גולל, כדאי לנסות לסכך את מוליכי האות הנכנס לתוך המגבר. סיכוך משמעו כלוב פרדיי שימנע מרעשים חיצוניים
ל"זהם" את הקו.
במע. דומה שהיתה לי בעבר זכור לי שבהפעלת הפטיפון, המנוע שלו הכניס רעש הממממ
אבל ניגנתי מוסיקה כ"כ חזק שצעקות השכנים בלעו את הרעש.:cool:
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.