PDA

צפייה בגרסה מלאה : התייעצות לגבי שיפוץ בודי

shzs60
09-11-21, 00:23
שלום לכולם אני חדש פה בפורום.
קניתי סופה שנת 94 שצריכה שיפוץ רציני אני רוצה להשקיע בה בעיקר בשביל לקחת אנשים לטיל לקחתי אותה דווקא כי יש לה רשיון מדברי.חשבתי לקחת אותה למוסך בפרדס חנה אנדורו מישהו מכיר ויכול להמליץ אני מטייל הרבה בעיקר בשומרון ובעיקר עם סוברו פורסטר אז עכשיו אני קופץ כמה רמות אני אשמח להמלצות מצטער על הניסוח שלי פעם ראשונה שאני כותב בפורום כלשהו תודה רבה

מוטי ג.
09-11-21, 01:00
אהלן וברוך הבא,
קודם כל, סימני פיסוק עוזרים בהבנת הטקסט.
ארנון ממוסך אנדורו בפרדס חנה הוא בהחלט הכתובת לשיפוץ מקיף לסופה.

בהצלחה.

lizard
09-11-21, 08:40
יש לי בודי (2 למעשה) של סופה קצרה קנט גבוה. הם לא במצב מעולה או משהו כזה. יושבים כבר 10 שנים בחוץ. אני יכול למכור אם תצטרך חלקים לבודי.

נמרוד
09-11-21, 10:03
שלום לכולם אני חדש פה בפורום.
קניתי סופה שנת 94 שצריכה שיפוץ רציני אני רוצה להשקיע בה בעיקר בשביל לקחת אנשים לטיל לקחתי אותה דווקא כי יש לה רשיון מדברי.חשבתי לקחת אותה למוסך בפרדס חנה אנדורו מישהו מכיר ויכול להמליץ אני מטייל הרבה בעיקר בשומרון ובעיקר עם סוברו פורסטר אז עכשיו אני קופץ כמה רמות אני אשמח להמלצות מצטער על הניסוח שלי פעם ראשונה שאני כותב בפורום כלשהו תודה רבה

אתה ללא ספק צריך לבקר את ארנון במוסך אנדורו! שיפוץ מהיסוד של סופות וסיקסים זה בדיוק מה שהוא עושה. יש אצלו תמיד כלים בשלבי שיפוץ שונים שאתה יכול להתרשם מהם.

אל תצפה אבל שזה יהיה זול, כי זה ממש לא. אני לא יודע כמה עלתה לך הסופה, אבל לי מה שאתה כתבת " סופה שנת 94 שצריכה שיפוץ רציני" אני מנחש, רק מנחש, כמה עלה לך הרכב, וששיפוץ רציני אצל ארנון יעלה לך משהו כמו 3-4 פעמים המחיר ששילמת על הרכב.

כמובן שיש האפשרות לבצע שיפוץ ברמה כזאת או אחרת בעצמך, על זה בנוי הפורום הזה. אם תעלה תמונות של הרכב ותפרט מה לדעתך הנקודות הבעיתיות, נוכל לעזור לך לעשות תכנית עבודה ולדרג סדרי עדיפות לשיפוץ הזה.

בשביל התרשמות, אתה יכול לראות שרשור מתמשך על הCJ שאני משפץ (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/97879) (בונה?), ויש בפורום RR עוד הרבה פרויקטים דומים.

shzs60
09-11-21, 10:22
אהלן וברוך הבא,
קודם כל, סימני פיסוק עוזרים בהבנת הטקסט.
ארנון ממוסך אנדורו בפרדס חנה הוא בהחלט הכתובת לשיפוץ מקיף לסופה.

בהצלחה.

תודה רבה, אני יעבוד על הכתיבה שלי..

shzs60
09-11-21, 10:34
אתה ללא ספק צריך לבקר את ארנון במוסך אנדורו! שיפוץ מהיסוד של סופות וסיקסים זה בדיוק מה שהוא עושה. יש אצלו תמיד כלים בשלבי שיפוץ שונים שאתה יכול להתרשם מהם.

אל תצפה אבל שזה יהיה זול, כי זה ממש לא. אני לא יודע כמה עלתה לך הסופה, אבל לי מה שאתה כתבת " סופה שנת 94 שצריכה שיפוץ רציני" אני מנחש, רק מנחש, כמה עלה לך הרכב, וששיפוץ רציני אצל ארנון יעלה לך משהו כמו 3-4 פעמים המחיר ששילמת על הרכב.

כמובן שיש האפשרות לבצע שיפוץ ברמה כזאת או אחרת בעצמך, על זה בנוי הפורום הזה. אם תעלה תמונות של הרכב ותפרט מה לדעתך הנקודות הבעיתיות, נוכל לעזור לך לעשות תכנית עבודה ולדרג סדרי עדיפות לשיפוץ הזה.

בשביל התרשמות, אתה יכול לראות שרשור מתמשך על הCJ שאני משפץ (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/97879) (בונה?), ויש בפורום RR עוד הרבה פרויקטים דומים.

תודה רבה קראתי הרבה בפורום לפני שנרשמתי וגם בגלל הפורום קניתי את הסופה.
בעיות שאני יודע כרגע.
א. הבודי רקוב
ב. צריך צריך להחליף את הצמת חשמל
ג.קפיצים ובולמים
ד. יש נזילה בקופסת הגהה (לא יודע איך קוראים לזה)
ה. גלגל הגהה שבור

אני לא רוצה לשפר את הרכב כרגע אבל אולי כן כדאי עם כבר עושים שיפוץ כללי

ש01
09-11-21, 12:23
תתחדש.
מכיר את יהושוע כרמל?
מוביל טיולים בשומרון עם סופה שקנה ממני.
הסופה עברה שיפוץ כפי שאתה מתאר אצל ארנון בפ.חנה, והוא בהחלט הכתובת שלך.
נשארו לי מעט חלקים שהכנתי לשיפוץ ההוא, צור קשר. יוכלו לעזור לך.

בהצלחה!

shzs60
10-11-21, 10:29
תתחדש.
מכיר את יהושוע כרמל?
מוביל טיולים בשומרון עם סופה שקנה ממני.
הסופה עברה שיפוץ כפי שאתה מתאר אצל ארנון בפ.חנה, והוא בהחלט הכתובת שלך.
נשארו לי מעט חלקים שהכנתי לשיפוץ ההוא, צור קשר. יוכלו לעזור לך.

בהצלחה!

היי תודה רבה
מכיר אותו אני באמת צריך לדבר איתו

אני לא מצליח לתפוס את ארנון מפ.חנה לא עונים בטלפון שבאתר

shzs60
10-11-21, 14:41
דברתי עם ארנון זה אולך להיות סיפור יקר קצת יותר ממה שחשבתי.

איך אני מעלה תמונות לפה?

erezgur
10-11-21, 16:59
העלאת תמונות מהמחשב:
1. חפש מדריך גיפולוג להעלאת תמונות
2. בקצרה -
א. צריך להקטין קצת את גודל הקובץ, טרייר פשוט הוא לשלוח התמונה בווטסאפ (לי יש קבוצה שרק אני חבר בה, זה נח) ולהוריד חזרה למחשב.
ב. בעת כתיבת הודעה - לחץ על הכפתור עם ציור תמונה, עבור ללשונית של העלאת תמונה מהמחשב, בחר את הקובץ המתאים.
לחילופין - העלה את התמונה לשרת תמונות ומהחלון הנ"ל בחר את הלשונית השנייה וצרף את הקישור, מחק את הסימון להעביר את התמונה לשרתים של גיפולוג...
העלאת תמונות מהנייד
- הכי פשוט זה להתקין טאפאטולק ושם ניתן לצרף תמונה כמו בכל ישן אחר שאתה רגיל.

הוראות אלו מופיעות מאות פעמים כאן בתשובות לשאלות דומות... ביצוע חיפוש זה הרגל טוב ומבורך :)

אם אתה מסתמך עם התמונות - שלח לי הודעה פרטית ואעזור.
נשלח מהנייד

shzs60
05-12-21, 23:08
שלום לכולם:rolleyes:
אחרי מחשבה רציני החלתתי לפני השיפוץ לחיות עם הסופה איך שהיא רק החלפתי דברים שחייבים.

עכשיו רציתי לשאול כמה שאלות?
א.איזה שמנים אני צריך לקנות
ב.חלקי חילוף שכדאי לקנות שיהיה על המדף
ג.כלי עבודה מומלצים(יש לי כבר הרבה)

אני מעלה קצת תמונות של איך שקבלתי את הרכב ואחרי שקצת סדרתי אותו.

136305136304136306136307136308136310

יונימוג אדום
06-12-21, 05:56
דבר ראשון - תתחדש .
הג'יפ נראה ממש בריא בתמונות , לפי התמונה האחרונה ( הבולם ) הרצפה נראית נקיה .
קודם כל תוריד את השטות הזאת בחזית על מנת שנראה סופה ולא טנק לפיזור הפגנות :)
נראה שהיא עמדה קצת מוזנחת ולכן זקוקה ליד מלטפת ומפנקת אבל ברור שלא לשיפוץ מקיף כמו שרשמת בהתחלה .
תמשיך לטייל וללמוד את הרכב הזה ותוך כדי תנועה תבין מה עוד דרוש .

אילן

איל מ
06-12-21, 10:11
דבר ראשון - תתחדש .

אילן

אני גם התרשמתי כך במבט ראשון, אבל במבט שני, רואים טלאים על הרצפה בחלק הקדמי, ופחחות שנעשתה לפני לא הרבה מדי זמן, וכבר החלודה מרימה פניה. במיוחד השבר הזה:
136312
בנוסף,
מי שנוסע עם הגה במצב כזה (איך בכלל מגיעים לזה?) בוודאי מזניח דברים אחרים.
אגב,שים לב לחיזוק/תיקון של הכנפיים. אם נעשה כצעד מונע (אני בספק) זה סבבה.
שורה תחתונה,
חרא של אוטו, בכמה אתה מוכר לי? ;)

shzs60
06-12-21, 19:49
ערב טוב.
אני באמת רוצה להוריד את המסגרת ברזל מקדימה רק אני רוצה להשאיר את הטבעות שיש שם צריך לחתוך עם דיסק.
136316

עכשיו יש לי עוד שאלה, היום תוך כדאי נסיעה פתאום נפל לי הפולי מנוע מאיפה אפשר לקנות כזה 136317

- - - Updated - - -

אני גם התרשמתי כך במבט ראשון, אבל במבט שני, רואים טלאים על הרצפה בחלק הקדמי, ופחחות שנעשתה לפני לא הרבה מדי זמן, וכבר החלודה מרימה פניה. במיוחד השבר הזה:
136312
בנוסף,
מי שנוסע עם הגה במצב כזה (איך בכלל מגיעים לזה?) בוודאי מזניח דברים אחרים.
אגב,שים לב לחיזוק/תיקון של הכנפיים. אם נעשה כצעד מונע (אני בספק) זה סבבה.
שורה תחתונה,
חרא של אוטו, בכמה אתה מוכר לי? ;)

חח באמת חרה של אוטו אבל חפשתי כזה הרבה זמן:D

המצב של הבודי בכלל לא טוב כמו שאמרתה אבל אני לא רוצה עכשיו להשקיע בזה אולי בהמשך אחרי שאני ידע מה בדיוק אני רוצה

- - - Updated - - -

דבר ראשון - תתחדש .
קודם כל תוריד את השטות הזאת בחזית על מנת שנראה סופה ולא טנק לפיזור הפגנות :)
נראה שהיא עמדה קצת מוזנחת ולכן זקוקה ליד מלטפת ומפנקת אבל ברור שלא לשיפוץ מקיף כמו שרשמת בהתחלה .
תמשיך לטייל וללמוד את הרכב הזה ותוך כדי תנועה תבין מה עוד דרוש .

אילן

אולי זה רק צד אחד יפה חח

איל מ
06-12-21, 20:11
אתה צודק לגמרי.

Udim
08-12-21, 10:42
[QUOTE=shzs60;970422]ערב טוב.
אני באמת רוצה להוריד את המסגרת ברזל מקדימה רק אני רוצה להשאיר את הטבעות שיש שם צריך לחתוך עם דיסק.
136316

אגב, למיטב זכרוני מימי הניווטים העליזים בצבא המסגרת הזאת משמשת לקשירה של החזיר אחרי לילה של ציד

shzs60
08-12-21, 11:42
[QUOTE=shzs60;970422]ערב טוב.
136316

אגב, למיטב זכרוני מימי הניווטים העליזים בצבא המסגרת הזאת משמשת לקשירה של החזיר אחרי לילה של ציד

בהחלט זה של ציידים

איל מ
08-12-21, 17:06
ואני אומר,שעםכל הכבוד למכובדי הפורום ודעותיהם על מגני חזירים,
אני דווקא רואה כאן אחלה פוטנציאל לשולחן קפה קדמי.

kobiav9
09-12-21, 10:45

צודק
שים פלטה מאחור שכל פעם תוציא ותשים על המסגרת וגם לא צריך לדאוג לתאורה ולמגן רוח

Sent from my iPhone using Tapatalk

shzs60
12-12-21, 08:29

136388

תכלס פצצה של שולחן

דרור ברלי
13-12-21, 13:51
136312

השבר הזה לא נוצר סתם ככה.
זו תוצאה של קריסה כלפי מטה של זנב השילדה, משהו שקורה רק בסופות ארוכות, תוצאת העמסת יתר במשקלים כבדים.
הזנב בלבד שוקע, לעתים בחצי סנטימטר בלבד, מה שמייצר עומס כפיפה על הבודי ואז הוא נקרע בנקודה הכי חלשה שלו - מפתחי הדלתות.

זה מנסיון עם שיפוץ ג'יפ שסבל משברים כאלה ובכל מקרה הבודי כבר היה מת והצריך החלפה. כשהונח בודי תקין על השילדה, ראינו רווח גדול בינו לבין קורת הרוחב האחורית והתברר שהשילדה קרוסה בחלקה האחורי. השילדה יושרה והבודי הורכב במקומו בהצלחה ולא נשבר עד היום.

אל תתחיל עם פחחות ותיקון השבר לפני שאתה בודק את מצב השילדה!
ואני מדבר על השלוחה האחורית - כי זה ייפתח שוב. ייתכן וצריך ליישר את זנב השילדה ומוטב לעשות זאת כאשר הבודי מופרד מהשילדה...

Snir
13-12-21, 19:49
מתעלק-
מבין מכך שעדיף משקל כבד למקם מקו הסרן האחורי וקדימה?
מה זה "משקלים כבדים" לסופה? אני יוצא מנקודת הנחה שהיו צריכים לשבת מאחורה 6 מבוגרים

דרור ברלי
14-12-21, 12:27
סופה אינה משאית. היא ג'יפ קל וגם די קטן. גם בגרסה הארוכה. לא רכב שמיועד להעמסות.
היא מבוססת על רנגלר YJ שהוא רכב שטח קטנטן וקליל, לייט דיוטי, שמיועד להעמיס 2 כוסיות בלונדיניות בביקיני עם גלשן, צידנית בירות וקופסת פוסטינור (וסליחה על השוביניזם)....

בסופה זו שילדה מאוד דומה, כמעט זהה, רק עם בסיס גלגלים ארוך יותר ובדגמים הארוכים גם שלוחה אחורית בולטת. הסופה היא רכב שטח וטיולים מעולה עם יכולות סופר-גבוהות, טובות חד משמעית משל ה-YJ, אבל היא עדיין לא משאית וגם לא טנדר.

אז היא מורשית לשישה נוסעים מאחור. נו, אז מה?..... זה מתנגש עם העובדות? כן. מתנגש.
בנוסף, הסופות שלנו כבר בנות 20-30. עברו כמה מחזורי חיים ומאות אלפי ק"מ קשים בשטח. יש לזה השלכות. עייפות חומר.

צריך להעמיס 500-600 ק"ג? אתה רוצה וצריך טנדר. לא ג'יפ.

איל מ
14-12-21, 13:03
או לנדרובר

zivo
14-12-21, 15:54
דרור,
סתם מסקרנות, סביב איזה נקודה מתחילה השקיעה של הזנב (בהנחה גסה, שבקטע שבין הסרנים, אם יהיה עיוות, הוא יהיה שקיעה במרכז שיגרור הרמת זנב ולא שקיעה של הזנב)?
אני לא מתווכח עם מה שראית, אני פשוט לא מבין את הפיזיקה של עיוות כזה.

איל מ
14-12-21, 16:15
כשמעמיסים סופה ארוכה בציוד, זה בד"כ מאחורי הסרן האחורי. תוסיף לזה משקל של גלגל ספייר, ואת העובדה שכל משקל בקצה השלדה, רואה תאוצות אנכיות גבוהות בכל קפיצה בשטח (כמו שדורון אוהב להזכיר בכל דיון על מתקוני אחוריים למיניהם) וקיבלת אחלה כיפוף. בין שני הסרנים נוטים פחות להעמיס כי זה לא נגיש במיוחד, ושם גם רואים פחות תאוצות (אנכיות). בנוסף, מוט מתכת שמקבל תמיכה משני צדדיו (שלדה בין שני הסרנים) יהיה חזק יותר מאחד שנתמך רק בצד אחד. בלי להכיר את התופעה בסופה יותר מדי (שלי היתה די חדשה במונחים שלנו) אני מניח שנקודת השבר/עיקום נמצאת איפשהו על הקשת שמעל הסרן, באזור חיבור הקפיץ.
אם תשים לב,
בכל תמונות הזוועה של טנדרים עם שלדה שבורה, רואים את אותו אפקט, למרות ששם זה די מתבקש כי הארגז הוא בהגדרה המקום שעליו יועמס המשקל.

snirjeepdreamer
27-12-21, 21:17
ערב טוב.
136316

עכשיו יש לי עוד שאלה, היום תוך כדאי נסיעה פתאום נפל לי הפולי מנוע מאיפה אפשר לקנות כזה 136317

- - - Updated - - -

חח באמת חרה של אוטו אבל חפשתי כזה הרבה זמן:D

המצב של הבודי בכלל לא טוב כמו שאמרתה אבל אני לא רוצה עכשיו להשקיע בזה אולי בהמשך אחרי שאני ידע מה בדיוק אני רוצה

- - - Updated - - -

אולי זה רק צד אחד יפה חח

פולי מנוע תקנה אך ורק מקורי MOPAR ויש לך אצל אודי נעים בשדה עוזיה או אצל סוהיל בנצרת.
בהצלחה

-->