PDA

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ לפני קניית ג'פ/טנדר ראשון שלי

Aviv2223
22-11-21, 21:23
היי שלום חברים 4*4 שכמותכם
אז אני רוצה להכנס לעולם השטח ואשמח מאוד לייעוץ והכוונה של חכמים ממני בנושא וזה אתם =]

1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי!א. מה התקציב לרכישת הרכב
45000
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?
תקציב בנפרד
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?
כן

2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? כלב? קוף? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
2 אנשים + כלב וחתול טיולי שטח עם לינה
3. נסועה שנתית ותחזוקה:א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה? כמה ק"מ להערכתך יהיו לצרכי טיול (כולל את הטיול בשטח עצמו ואת הנסיעה הלוך וחזור) וכמה נסיעה שוטפת שאינה קשורה לטיול?
הרכב יעשה בסביבות ה10000 ק"מ בשנה כולל טיולים מאמין ש2000 ק"מ טיולים
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?
יהיה רכב יחיד בבית בנוסף לאוטובית שלנו
הרכב ישמש גם לצרכי העסק שלי גינון
הרכב יגרור איתו עגלה קטנה לעיתים לצרכי עבודה
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
ידע חלקי ומה שקשה הולך למוסך
ד. האם מקום המגורים הוא באזור מרכזי עם מוסכים ואנשי מקצוע זמינים במרחק נסיעה סביר או בפריפריה הרחוקה מאזני מקצוע / מוסכים?
אני גר באוטובית ככה שאני גר בכל מיני מקומות אך בעיקר באזור השרון

4. אופי השימוש והטיולים:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?
גם וגם וגם
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
לא
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).

5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף?

א. גיר אוטומטי/ידני
אוטומט
ב. מנוע דיזל/בנזין
בנזין
ג. תצורה (טנדר, קצר, ארוך...)
הכל הולך
ד. גיל הרכב - חדש בלבד? משומש בן שנים ספורות? רכב אספנות?
הכל הולך
6. האם עד כה "ננעלת" על סוגי רכב מסויימים? לחלופין, יש "וטו" על סוגי רכב מסויימים?
לבנתיים יצא לי להסתכל על פגארו 2002-2005
אשמח לשמוע על טנדרים ואו ג'יפים בסגנון של הפג'ארו

Aviv2223
23-11-21, 11:04
עדכון
מנוע דיזל בעדיפות
והתחלנו לחפש גם טויטה פראדו בטווח המחירים

erezgur
23-11-21, 13:59
ברוך הבא,
רכב שישמש גם לעסק גינון פוסל כנראה את המועמד האוטימטיבי ג'ימני...
לנסוע מועטה כפי שציינתי לא הייתי מתעקש על דיזל, אלא מחפש בראש פתוח מבלי לפסול רכבי בנזין על הסף.
לא הבנתי עד כמה הרכב אמור לעשות שטח קשה, אולי עבור שטח בינוני עם קצת מאמצת פה ושם תוכל ללכת על דאסטר. זה יאפשר שנתון חדש יותר מאשר פאג'רו.
כנראה שבסופו של דבר המתאים ביותר יהיה טנדר שיאפשר התאמה טובה לחלק של הגינון וגם טיולים. לא יודע כמה קל יהיה למצוא רכב כזה הייתה סביר בתקציב שלך. רוב הטנדרים יהיו עם עבר של רכבי עבודה ולאו דווקא שמורים היטב.... צריך סבלנות וזריזות.

נשלח מהנייד

ishc
23-11-21, 15:38
אני מניח שאם אתה גנן באיזור השרון רוב התנועה תהיה עירונית.
תשקול רכב בנזין, רכבי דיזל מודרניים לא ממש אוהבים נסיעה נטו בתוך העיר.

Aviv2223
23-11-21, 18:37
הנסיעה בתוך העיר יחסית מועטת כ5 דק מעבר מגינה לגינה הנסיעה בעיקרה תהיה על כביש מהיר כביש 2 או 4
מבחינת שטח אנחנו רוצים לטייל וגם לעשות מסלולים עם הרכב.
הייתי אומר מסלולים ברמת קושי בינוני +

יניב עמית
23-11-21, 19:57
לפני בלגן המחירים היית יכול לקנות נבארה 2008-2010, שעונה לך להגדרות +
אפשרות גרירה עד 3 טון.
לא בדקתי מה המחירים כיון

avikkllk
24-11-21, 15:09
אם לא בדקת מחירים מי אמר שהיא יושבת לו בתקציב

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk

ishc
24-11-21, 16:11
הנסיעה בתוך העיר יחסית מועטת כ5 דק מעבר מגינה לגינה הנסיעה בעיקרה תהיה על כביש מהיר כביש 2 או 4
מבחינת שטח אנחנו רוצים לטייל וגם לעשות מסלולים עם הרכב.
הייתי אומר מסלולים ברמת קושי בינוני +

דיזלים במיוחד לא אוהבים נסיעות קצרות, כיבוי והדלקה וגם הנסיעות בכביש 2 או 4 במהלך היום הן בתוך פקקים.
זה אמנם קצת מצמצם מבחר אבל עדיין אולי עדיף לחפש בנזין.

יניב עמית
24-11-21, 19:37
אם לא בדקת מחירים מי אמר שהיא יושבת לו בתקציב

Sent from my M2006C3LG using Tapatalk
כי אני מכיר את מחירי הקנייה האמיתיים של הרכבים הנ"ל
שנעים בין 25,000-50,000 וזה רחוק ממה שמפורסם ביד 2 ודומיו.
ולדעתי זו יכולה להיות אופציה מעניינת עבורו

ishc
24-11-21, 20:41
טנדרים זו חיה מוזרה וכדאי לא להתמקד באחד ספציפי אלא לבחור את הכי טוב ושמורה שנכנס בתקציב.
פרט להיילקס שכנראה באמת מתעלה על השאר לכולם יש פלוסים ומינוסים.

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

-->