צפייה בגרסה מלאה : נזילה ממיכל דלק
המנוול נוזל.
וזה כנראה לא מצינור המילוי או צינור הניקוז האויר שלצידו (הם ישנים וקצת סדוקים בקצוות ויוחלפו בכל מקרה, אבל זה לא משם)
יש נזילה קטנה של טיפה-טיפה-טיפה גם כשהמיכל לא מלא והג'יפ עומד ישר, כך שזה גם שולל את אטם משאבת הדלק שנמצא בחלק הלעיון של המיכל.
מיכל פלסטיק המקורי של סופה. האם פלסטלינה אפוקסית לפלסטיק (יש דבר כזה) היא פתרון טוב?
אתה יודע בדיוק מאיפה נוזל? ראית בעין סדק, חור?
לא.
אני רק מניח הנחות.
בסופה, נזילת הדלק הנפוצה ביותר היא מצינור המילוי - מדובר בצינור מייצור ישראלי באיכות נמוכה שמתייבש מהר, וצינור מקורי של Jeep/ייצור אמריקאי לא מתאים, כי בסופה פתח המילוי הוא בצד שמאל (ברנגלר YJ הוא בדופן האחורית, מאחורי לוחית הרישוי) ובסופה ארוכה שהיא חיה לא אמריקאית (ישראלית/מצרית/ונצואלית בלבד) על אחת כמה וכמה. לא בעיה לקנות צינורות חדשים, אחרי שנתיים הם יהיו סדוקים וינזלו.
אבל נזילה מהצינור תתגלה רק כשהרכב עומד בעליה או בשפ"צ שמאלי ועם מיכל מלא או כמעט מלא.
מקור נוסף לנזילות הוא מאטם משאבת הדלק. גם כאן - צריך מיכל מלא כדי שזה ינזול.
כאן הנזילה היא גם במיכל לא מלא (מיכל 3/4 או 2/3 מלא עדיין נוזל. עכשיו כשהוא מלא עד השליש בערך - לא נוזל) וגם כשהג'יפ עומד ישר.
הטיפטוף מגיע מהיכן שהוא בין המיכל לעריסת הפח שהוא יושב עליה. מכיוון שכרגע לא נוזל, מקור הנזילה הוא היכן שהוא על הפאות הניצבות של המיכל.
כמובן שיש מצב לנזילות גם מצינורות הגומי של קו הדלק/קו ההחזרה - אבל אז זה ינזול גם כשהמיכל כמעט ריק וזה כאמור לא המצב כרגע עם מיכל מלא עד השליש בערך. כפולני טוב אני מתכונן נפשית לגרוע ביותר כלומר לפציעה במיכל עצמו - שזה נדיר מאוד, ואת האפשרות הקלה והפשוטה של צינור קו דלק יבש אני שומר למה שנקרא "להיות מופתע לטובה".....
השאלה בעינה - אם אכן המיכל עצמו נפגע פיזית, פלסטלינה ייעודית לפלסטיק תעבוד או לא?
'פעם' ניסינו אינספור דרכים לתיקון המיכל הפלסטי ללא הצלחה.
מאז למדתי שיש מרק אפוקסי שמתאים למיכלי דלק - בעולם הסירות. חפש באמזון אפוקסי ימי לתיקון פלסטיק.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מהנשמים
יש שניים כאלו במיכל למעלה .
אחרי שהחלפתי צנרת מילוי
וגומיה של המשאבה
ופקק
הבנתי שמשם מידי פעם
משפריץ בנזין.
ההחלפה- הורדת מיכל....
פרופוקסי וכו- לדעתי לא יחזיק מעמד.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
פלסטלינה לפלסטיק יכולה לעבוד אבל דורשת הכנת שטח טובה מאד- חיספוס וניקוי יסודי מאד משומנים. עדיין, זה לא משהו שהייתי בונה עליו לאורך זמן.
מיכלי דלק לרוב בנויים מPE וניתן לרתך אותם די בקלות אם הפלסטיק לא יבש מדי ומתפורר, או דק מדי.
מניסיון העבר, תיקון סדק קטן במיכל דלק בסופה (אבן קטנה בין מיכל הדלק למיגון שלו ומכה קטנה) עם פלסטלינה לא הצליח, החומר האוטם התנתק מהמיכל. אני מעריך שהתנתק בכלל גמישות הפלסטיק של המיכל או בגלל חוסר תאימות לחומר ממנו מיוצר מיכל הדלק בסופה.
אני מניח שחומרי ההדבקה/איטום השתפרו ב-15 שנה האחרונות אז הייתי מחפש חומר ייעודי לחומר ממנו עשוי מיכל הדלק ומנסה.
Sent from my Mi A2 using Tapatalk
או,
הלחמת הפלסטיק. קל ופשוט לביצוע כשיודעים מה עושים. גרוע ונסדק כשלא יודעים. הבעיה היא להצליח לנקות את המיכל משאריות בנזין ואדי בנזין כדי לא לעשות פוף. (למרות שלדעתי הטמפ' שמגיעים אליה לא מספיק גבוהה, אבל לא הייתי בודק את זה).
שלב ראשון הייתי מנסה את אחד הדברים שהציעו קודם, עם הכנת שטח טובה. אישית הייתי הולך על משהו שנשאר גמיש אחרי ההתייבשות.
אם אתה מגלה שהמיכל נסדק ולא קיבל חור מאיזה שפשוף, הייתי שוקל אם בכלל לתקן או להחליף למיכל אחר.
הטפטוף ממש עדין, כך שזה לא משהו גדול
אשמח לדעת מאיפה אתה קונה צינורות.
אם זה חור קטן, אפשר לקדוח ולשים איזה גומי עגול? פקק של משהו?
סתם בשביל הספורט, בדקת אצל הבן ראוף כמה עולה מיכל?
יש לו עשרות מיכלי פלסטיק של סופה במגרש. גם קרוב אליך ככה שלא צריך לנסוע רחוק
קרה לי בקטנוע, וחשבתי שזה הולך לדרוש איזה חומר מעצבן ונישתי שכמובן בארץ יהיה קשה להשיג.
הלכתי על ניסיון עם הכי טוב שהיה לי - ויקטור ריינז (פתר לי לאורך השנים כמה וכמה "ביצים מרובעות").
וואלה מחזיק כבר שנתיים +.
אבל !!!
כמו בכל הדבקה, 80% מהתוצאה היא בכלל הכנת שטח קפדנית שבקפדנית.
ניקוי בספרי ברקס + חירוץ קל של פני השטח (סכין יפנית שתי וערב).
24 שעות בלי דלק או לחץ על הנקודה (לוודא שנשם עובד או להשאיר מיכל פתוח).
אם יש חשש שיש הרבה תנועה באזור, להטמיע רשת בתיקון.
בהצלחה
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.