צפייה בגרסה מלאה : בגי״ה - כאבים כתוצאה מנהיגה עם גיר ידני
נוהג שנים על ידני, מקפיד לא להיקלע לפקקים בשעות העומס, אבל בשבועות האחרונים משתמש ברכב כדי להגיע לעבודה בת״א.
התחיל מן כאב שהלך וגבר שלא שייכתי לנ״ל, אתמול הבנתי כבר בדיוק למה - הכאב כתוצאה מהעבודה עם הקלאץ׳, ההפגנה של החרדים שחסמו את כביש 4 גמרה אותי סופית .... לא מסוגל לתפקד ללא משככי כאבים ... גם לא לישון, מרגיש כמו דלקת בשריר או משהו כזה ששום תנוחה לא מפסיקה.
מה אומרים המנוסים?
חנן-ג'יפולוג
10-02-22, 23:23
בלי להיכנס לעניין הטיפול הפיזיולוגי, מציע להעמיד את הרכב ליד רכב ידני אחר, ולראות אם אם עוצמת הלחיצה אצלך לא מוגזמת.
מכיוון שזה תהליך התדרדרות ממושך אנחנו מגיעים הרבה פעמים למצב של דוושה בטון בלי ששמנו לב לזה.
זה לגמרי בסדר להחליף מצמד מהסיבה הזו, עוד לפני שהוא מתחיל להחליק.
הלחיצה לא קשה, זה לא כתוצאה מהקושי בלחיצה אלא מתנוחה לא סימטרית, הכאב באיזור עצם הזנב, מזכיר דלקות בשרירי הכתף/גב שנגרמות כתוצאה מעבודה עם עכבר מחשב, לא יודע להסביר מבחינה רפואית, זו לא התכווצות שרירים ממאמץ אלא יותר כמו עניין עצבי או דלקתי. בטוח שאני לא הראשון שחווה את זה...
יש לך בעיה אחרת וזה רק הסימפטום.
באפיזודת הדיסקים האחרונה שלי הנהיגה היתה קשה אבל כשנגמרה עברו גם כאבי הקלאצ'.
אני יכול לשלוח אותך ללאון. הוא יתקן אותך.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
מאד מוזר .. כל חיי אני נוהג רק בידני .. כולל פקקי עתק וענק של שעות .. מעולם לא חוויתי מה שאתה מתאר.
אולי המושב לא בתנוחה נכונה ?
( אתה לא נוהג בדיפנדר ... נכון ? )
מה שמאוד מוזר זה לחשוב שכל בני האדם הם שכפול בעצם.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
מה שמאוד מוזר זה לחשוב שכל בני האדם הם שכפול בעצם.
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
הם לא ?
ממליץ שתפנה לאורטופד שיפנה אותך לבדיקת CT כדי לוודא שאין בעיה בחוליות (דיסקים בין החוליות) שבעמוד השידרה התחתון.
עם הגיל והתרגיל הדיסקים שבין החוליות נשחקים ובהרבה מקרים לא מרגישים את זה בכלל עד שפעילות מאומצת מציפה את את הבעיה.
חחחח.... לקחת את אידיאולוגיית "הגיר הידני כאידאולוגיה" של הפילוסוף הגרמני פרימן ברליץ יותר מדי רחוק, ועכשיו אתה משלם את המחיר. תעבור לאוטומט.
אסף.
+1!
בדיוק.
כאשר התחילו סיפורי פריצת הדיסק (ובעיות קרובות - בלט, היצרויות וכו') - היה קשה מאד לתפקד עם הקלאצ'.
קשה להוכיח אבל אם תצליח להגיע לצילום ct לאבחון, תדע בבירור.
נשלח מהנייד
+1!
קשה להוכיח אבל אם תצליח להגיע לצילום ct לאבחון, תדע בבירור.
נשלח מהנייד
גם אם הרופא בקופ"ח לא מאשר/ מפנה לבדיקת CT ניתן לבצע באופן פרטי בעלות של כ- 500 ש"ח שייתכן ואף מכוסה בביטוח הבריאות הפרטי אם יש כזה.
בct תמיד ימצאו משהו. זה כמו בדיקה לפני קניה וזה סתם מלחיץ.
אסף.
אסף.
וזה יכול להציל חיים. בירור רפואי יסודי עם הרופאים הכי טובים והבדיקות הכי רציניות.
רק בריאות ניר
נשמע כמו עצב שנתפס בגב התחתון, אבל זה יכול להיות מלא דברים אחרים.
אני עם אסף - מתחילים בפיזיוטרפיסט מעולה.
פיזיותרפיסט טוב זה אחד שיש סיכוי גבוה שיסדר אותך בכמה טיפולים, פיזיטורפיסט מעולה זה אחד שבנוסף יכול לזהות אחרי עשר דקות אם יש משהו שהוא מחוץ לג"ג שלו ולשלוח אותך לרופא.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
תודה על העיצות הטובות, יבוצע.
לי קרה נס.
מעולם לא נהגתי באוטומט. אבל לפני כ-3 שנים וחצי עברתי מפרייבט רגיל לרכב גבוה יותר עם ישיבה גבוהה.
בהתחלה חוויתי התכווצויות שריר חזקות ברגל שמאל(בתאומים) במהלך הלילה בעיקר, ואח"כ הופיעו גם כאבי גב מחזוריים שהשביתו אותי מפעילות.
כשהכאבים שככו מעט הייתי נזהר שלא לבצע שום פעולה חדה או כזו שמעמיסה על הגב התחתון ותמיד היה מעין כאב רקע שהזכיר לי זאת.
יום אחד נאלצתי לבקע עצים לתנור..... כוסאומו אמרתי לעצמי , מה שיהיה יהיה. בסיום העבודה הרגשתי עייפות באיזור אבל שום כאב לא צץ,
והנחתי שבערב הוא יגיע לביקור. אבל לא.
מאז ,ועברו כבר יותר מחודשיים, אין ,ולא צל של כאב. לא מבין מה קרה שם אבל אלו העובדות.
המסקנה היא שלא כל כאב גב צריך לקשר מיד לחוליות. לפעמים טיפול משחרר, פותר את הבעיה.
בהצלחה , ניר.
לא יודע באיזה רכב מדובר, אבל
תראה האם דוושת הקלאץ באמת ממרכז הגוף שלך שמאלה
(בעבר הייתה לי אלפא GTV שמשום מה האיטלקים החליטו שצריך לעקם לנהג את האגן).
דבר נוסף תבדוק שהמושב לא איבד את הצורה וניפחס כך שיוצר לך עקמומיות
של עמוד השדרה או שכרית המושב נפחסה וגורמת לך לחץ בחלק האחורי של הירכיים ופגיעה בזרימת הדם.
מכסימום, אוטומט כמו לרוב הנהגים בישראל.
רענן
גם אני סבלתי מבעיה דומה.
אורתופד שלח אותי ל- CT, נמצאו בלטי דיסק והתחלתי ללכת לכירופרקט שבכל פעם הפסיק את הכאבים באופן זמני בלבד.
מה שפתר את הבעיה סופית היה מעבר לישיבה על כריות מהסוג הזה,
שמונעות מגע /חיכוך בין שני חלקים באגן ועמוד השדרה:
כרית מושב נוחה Everlasting לכיסא משרדי - ישיבה ארוכה יותר, הרגשה טובה יותר - ישבן, עצם הזנב, גב, עצם הזנב, כריות קצף זיכרון סיאטיקה - משטח להקלה על כאבים לשולחן מחשב https://www.amazon.com/dp/B07SZ3TNGQ/ref=cm_sw_r_apan_glt_i_CV0MSPKK2KRSC920V 72P?_encoding=UTF8&psc=1
בדיעבד הבעיה אצלי לא הייתה קשורה לבלטים שה CT הראה וסתם שרפתי זמן בטיפול בבעיה שכנראה תראה אצל תשעים אחוז מהאנשים בגילי אם תעשה להם CT.
לא יודע אם גם אצלך זה המצב אבל אולי שווה לנסות כריות למניעת כאב בעצם העוקץ /עצם הזנב.
לא יודע באיזה רכב מדובר, אבל
תראה האם דוושת הקלאץ באמת ממרכז הגוף שלך שמאלה
(בעבר הייתה לי אלפא GTV שמשום מה האיטלקים החליטו שצריך לעקם לנהג את האגן).
דבר נוסף תבדוק שהמושב לא איבד את הצורה וניפחס כך שיוצר לך עקמומיות
של עמוד השדרה או שכרית המושב נפחסה וגורמת לך לחץ בחלק האחורי של הירכיים ופגיעה בזרימת הדם.
מכסימום, אוטומט כמו לרוב הנהגים בישראל.
רענן
באוירה השורה ורוח ההתנהלות כאן, לא כדאי שאזכיר איזה רכב אני נוהג, כי תפרוץ כאן מהומת אלוהים.
הספיק לי פעם אחת עם "פיצה מעדנות".
בכל אופן הרכב הוא 2015 הכסא במצב טוב והקלאץ אכן בנטיה קלה אבל לא משהו חריג.
לא יעבור לאוטומט. לא אוהב, ומשתדל להמנע מכזה.
תודה.
למחפשי ומתקני השגיאות,
הספיקה לי במקום הספיק לי.... ואעבור במקום יעבור. אבל זה נשמע פלצני אז נישאר במקור.
היי
כאבי גב הם השטן, זה חודר לך לנשמה, זה וכאבי שיניים. רק לפני כשלושה חודשים סבלתי מכאבים בצוואר ומה לא. לכל אחד יש משהו שעובד עבורו והאמת היא שאין שיטה מנצחת. אני לא רופא אבל אצלי חלק מאוד גדול מהכאב היה בראש- תוצאה של סטרס. יש אינספור שיטות טיפול ואין שיטה אחת בדוקה ומוכחת לכל בני האדם. ראשית - לך כמובן לבצע CT. אחרי שתדע מה יש לך תצטרך להתחיל לעבור בין בעלי מקצוע שונים עד שתגיע למה שטוב לך. אני הגבתי מצוין לאוסתיאופטית וגם לכירופרקט.
לפני שתעשה כל מיני בדיקות, ממליץ שני דברים: לשחק עם הגדרת המושב, אולי אתה בזווית לא טובה. דבר שני יש לד"ר גב ודומיו, מאין לוח ישיבה קשיח, שיכול אולי להקל עליך. בריאות
Sent from my SM-G986B using Tapatalk
לפני שתעשה כל מיני בדיקות, ממליץ שני דברים: לשחק עם הגדרת המושב, אולי אתה בזווית לא טובה...
Sent from my SM-G986B using Tapatalk
מפתיע אותי שדרור לא רשם את זה בהודעה הראשונה (בלא פחות מ2000 מילה, ותוך שימוש במילים "אסיאתים" ו"אוראנגוטאן").
בטח עסוק בהדרכות.
מפתיע אותי שדרור לא רשם את זה בהודעה הראשונה (בלא פחות מ2000 מילה, ותוך שימוש במילים "אסיאתים" ו"אוראנגוטאן").
בטח עסוק בהדרכות.
זה נכתב בתגובה ה #5 …
בלי אורנגאוט או בבון .. וכנראה עבר מתחת לרדאר.
לא כל רכב יהיה נוח לכל אחד.
וגיר ידני או אוטומטי זה בטח לא העניין.
אם הרכב לא היה מתאים לך מבחינת תנוחת נהיגה, היה כואב לך כבר מזמן.
הגוף שלנו מזדקן.
אז טפלו בעצמכם.
החלפת רכב לאוטומטי לא תעלים בעיות רפואיות שהזנחתם.
אסף.
כבר פעם שניה שאתה מזכיר את לאון, ספר לנו מי הוא, אני גם מחפש פיזיו טוב.
מה שחנן אמר על הקלאץ' מאוד נכון.
אסף.
אימצתי. זה גדול.
ולמה CT ? לנסות להגיע לMRI אם מתאפשר.
אבל רק בהכוונת אנשי המקצוע, בדיוק בגלל מה שאסף ואחרים אמרו.
היום כבר ידוע שאם אתה מעל גיל 50 ...אחוזים גבוהים שימצאו אצלך משהו קצת שחוק, שזה טבעי, זה הקילומטרז, והרבה פעמים לא קשור לכלום.
דיברתי על זה בהרחבה בפוסט של תומר.
אני אשלח לך בפרטי.
אסף.
אסף, אם אתה זוכר, דיברנו על זה פעם, ממש מזמן, בשיחה שעסקה בנהגי יחידת הניסויים שרובם מפתחים בעיות גב מטורפות.
אצל רובכם זה תחביב וכיף, יש כאלה שעבורם זו עבודה - נסיעות השטח שלנו שהן כיף גדול ומרגוע לנפש, מפרקות אותנו ביסודיות מרשימה. זה עוד אחד מהמחירים של התחביב/עיסוק.
ארקוקסיה 120 מ"ג עושה את העבודה בינתיים - הכאב נעלם אחרי כדור אחד , האורטופד ביקש צילום רנטגן בשלב ראשון, זורם איתו ונראה מה הלאה.
הוא ביקש בשלב ראשון צילום רנטגן כי כך הקופה מכתיבה לו, זה הרבה יותר זול מ-ct ו mri אבל כנראה שלא יראה כלום. אתה מפסיד זמן, טרחה וסופג עוד קרינה מיותרת.
אצל אשתי הלכנו לרופא פרטי ולמחרת כבר היינו לאחר CT (לא היה זול).
אצלי היה רופא אוהד שמילא דף הסבר /נימוק צורך ב- CT דחוף (בלי לעשות קודם רנטגן ולשרוף כמה שבועות)...
נשלח מהנייד
כמו שכתבו לפני, כאב הברך יכול להיות סימפטום/הקרנה מבעיה במקום אחר.
סיפור המקרה מתי התחיל ומתי מופיע חשוב מאד לאבחון.
לפני שאתה מפרק את הגב/התערבויות למיניהן, חו״ד מיותר ממומחה אחד.
חבר שסבל כאבים ונימול מתמשך ברגל, היה רגע לפני פתיחת גב אחרי קביעה של אורטופד שיש בעיה בחוליות גב תחתון.
כמה שעות לפני הניתוח, בעקבות שיחה אקראית עם חבר שפעם היה לו משהו דומה, הלך לקבל חו״ד נוספת שאבחנה דלקת בעצב, משהו שנפתר תוך כמה ימים עם כדורים.
הוא ביקש בשלב ראשון צילום רנטגן כי כך הקופה מכתיבה לו, זה הרבה יותר זול מ-ct ו mri אבל כנראה שלא יראה כלום. אתה מפסיד זמן, טרחה וסופג עוד קרינה מיותרת.
אצל אשתי הלכנו לרופא פרטי ולמחרת כבר היינו לאחר CT (לא היה זול).
אצלי היה רופא אוהד שמילא דף הסבר /נימוק צורך ב- CT דחוף (בלי לעשות קודם רנטגן ולשרוף כמה שבועות)...
נשלח מהנייד
+ 1 - ארז צודק לחלוטין. עדיף CT ועוד יותר עדיף MRI (יותר מדוייק ופחות קרינה)
+ 1 - ארז צודק לחלוטין. עדיף CT ועוד יותר עדיף MRI (יותר מדוייק ופחות קרינה)
כתבתי למעלה לא סתם אלא כתוצאה מניסיון של שני מקרים שהצלתי את עצמי: בירור רציני עם הרופאים הטובים ביותר והבדיקות היסודיות ביותר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.