צפייה בגרסה מלאה : נדחתה עתירה של נהגת, שדרשה לאפשר לה לנסוע בשמורות טבע
https://www.ynet.co.il/environment-science/article/rjm4lmdwq?utm_source=ynet.app.android&utm_medium=social&utm_campaign=general_share&utm_term=rjm4lmdwq&utm_content=Header
אמ;לק - בית המשפט דחה עתירה שהגישה נהגת של רכב שטח נגד החסימות של רט"ג ובאופן ספציפי נגד החסימה בנחל דישון והטיל עליה הוצאות של 5000 ש"ח.
נראה שלא תהיה תקווה לשינוי המצב ואולי אף בעקבות התוצאה הזו, יהיה עידוד לרט"ג אף להחמיר ולחסום עוד.
חבל בעיניי שבוזבזה הזדמנות שכזאת.
לא נראה כי נעשתה עבודה משפטית רצינית ומקיפה טרם הגשת התביעה מצד התובעת.
זו יכלה להיות הזדמנות להגשת עתירה מנהלית כנגד הרט"ג באופן כללי בנוגע להפעלת סמכות ללא איזון אינטרסים ותוך אפליה של ציבור המטיילים (נהגי שטח ומטיילים כאחד) ללא סיבות מוצדקות ומוכחות... אך כאמור, להתלות על טיעון של "חופש התנועה" דווקא בדישון בו נעשה נזק (להבדיל מאיזורים שנסגרו טרם הגיעו אליהם בכלל מטיילים) - מעלה גיחוך.
אני מקווה שבעתירה לא נגרם יותר מזק מתועלת שבעצם בית המשפט נותן לרט"ג רוח גבית לחסום דרכים בטענה של שמירת טבע,
חבל שהלכו על נחל ולא על מקום צחיח בדרום
מה שמוכיח שדרור צודק ..
הנה מישהו קם ( קמה ) ועשה מעשה ... התוצאה גורמת לכם לחשוב שהיה עדיף לא לעשות מעשה כי הדוב עלול להתעורר ...
שותקים ... נהיה י ותר גרוע .. לא שותקים ... נהיה עוד יותר גרוע .. אז מה עושים ? ...
שורפים את המועדון ? זה יגרור אנרכיה ...
מה שמוכיח שדרור צודק ..
הנה מישהו קם ( קמה ) ועשה מעשה ... התוצאה גורמת לכם לחשוב שהיה עדיף לא לעשות מעשה כי הדוב עלול להתעורר ...
שותקים ... נהיה י ותר גרוע .. לא שותקים ... נהיה עוד יותר גרוע .. אז מה עושים ? ...
שורפים את המועדון ? זה יגרור אנרכיה ...הרעיון הוא נכון
הביצוע לא היה מדוייק .
לא היו צריכים לקחת נחל עם מים.
לא חסרים בדרום שבילים שסתם נסגרו
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
מהמעט ניסיון שיש לי עם בתי משפט, אם תוגש עתירה נוספת בנדון על תא שטח סגור אחר שלא בתחום שמורת טבע. בית המשפט ידון בה עניינית.
אני באופן אישי סקרן מתי ירים משהו את הכפפה ויגיש עתירה בנוגע להגבלה על שינוי מידת צמיגים ברכב או אם להיות מדויק יותר ביטול תקנה 380א: איסור שינוי מבנה של רכב בלא אישור מעבדה מוסמכת. הלוואי והמדינה הייתה משכילה לבטל אותה, לדעתי ניתן באמצעות בג"ץ נכון בגיבוי דוגמאות רבות מן העולם הגדול להוביל לשינוי שלה, בכפוף לכך שינתן אישור למוסכים/חברות מקצועיות שמתמחות בשינויי מבנה של רכב (כגון: סופר ג'יפ/אספיר/גתוס ונוספים) לבצע את השינוי ולרשום אותו ברשיון הרכב. לצערי טרם אותר מי שהשכיל להגיש בג"ץ בנדון ועל כך רובנו סובלים רבות.
הכוכב הכחול
11-03-22, 08:08
לצערי טרם אותר מי שהשכיל להגיש בג"ץ בנדון ועל כך רובנו סובלים רבות.
אתה נקרא כמו אדם משכיל, מה עוצר בעדך?
GodsFather
11-03-22, 09:14
אתה נקרא כמו אדם משכיל, מה עוצר בעדך?זה כסף, לא מעט. וזה מתיש. וזה לא מתועדף
Sent from my HD1903 using Tapatalk
אני דווקא מאמין שמה שיותר מעניין וראוי לטיפול הם השטחים הפתוחים ושטחי האש הצהליים הענקיים. יכול להזדהות עם רשט'ג ובחלק מהשמורות אני חושב שעדיף שימצאו מסלולים חליפיים, לא כאלה שפוגעים בציפור נפשם.
אבל, בסופו של דבר, רוב המטיילים מטיילים בסופי שבוע ואלה שמחפשים מסלולים חדשים וארוכים, מגלים אחרי זמן מסויים שמיצו את השבילים המסומנים במפה ואז מתחילים לחפש דרכים חדשות.
כפי שנעשה כבר בצורה מדהימה בשבילי אופניים ייעודיים, סינגלים מטורפים שלמרות שמדובר באתר ג'יפים, ממליץ לכולם לרכוב ולהבין כמה כיף לרכוב בסינגלים האלה, שמטרתם היא כיף, לא הדרך הכי קצרה או דרך הנוף הכי מדהים או המעלה הכי קשה, פשוט כיף טהור.
אולי הגיע הזמן לסמן שבילים בשטח שנמצאים בשימוש צהלי בשטחי אש שכבר הוחרבו מבחינת שמירת טבע או גם באזורי מחצבות ולייצר שבילי נסיעה שמיועדים במיוחד ל 4X4 בשביל החיוך. הרי להרבה אנשים שמטיילים בשטח, לא ממש חשוב אם הם נוסעים דרך תצורת חצבה או משאש או שזמזומית המדבר נמצאת עכשיו בתחילת פריחתה או שהם בדיוק על תוואי דרך עתיקה.
אני חושב שאחד הדברים שנמצאים בתוך הדיון הוא נושא של אפלייה וציבור גדול, מופלה לרעה בגלל שאנו צריכים לצעוד ביחד על אותם דרכים שנמצאות בשמורות טבע.
שבילים יעודיים כאלה, יורידו את הלחץ משמורות הטבע ויספקו את זממם של בעלי ה 4X4, SBS וטרקטורונים.
מה שמוכיח שדרור צודק ..
שורפים את המועדון ? זה יגרור אנרכיה ...
הדב ער. נקודה. אפילו על שינת החורף הדב מדלג. אני למדתי מנמרוד, מעטפה בתא כפפות עם 700 ש"ח ממוענת לרט"ג או לפורץ. מה שיבוא קודם.
נכון להיום, המעטפה מעלה עובש. מה שמזכיר לי לבדוק את השטרות. אבל אולי זה בגלל שאני נוסע למדבר העמוק.
נעם
אני גם נקטתי בגישה הזאת. הפקח כבר לקח את שלו ..
Sent from my DN2103 using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.