PDA

צפייה בגרסה מלאה : בגי'ה - מה זה NFT ?

גיא
10-05-22, 12:59
אני יודע שקצת באיחור אופנתי ואני קורא שזה כבר out ..

ולמרות שקראתי את הויקיפדיה שלוש פעמים .. לא הבנתי מה זה בכלל.

מישהו פה בטוח הבין ויודע להסביר.

zivo
10-05-22, 15:25
אף אחד לא יודע להסביר, ולכן הבלון הזה מתחיל לאבד אוויר (כי כולם מבינים שגם אלו שטענו שהם יודעים להסביר, בעצם סתם חירטטו).

ננסה בקצרה -
אם אתה מכיר קצת את תחום הקריפטו, הכל שם מבוסס על טכנולוגיה מופלאה שנקראת בלוקצ'יין.
מבלי להכנס לעומק, זו יכולת מבוזרת לנהל ולעקוב תנועות עיסקיות ( כספיות במקרה של הקריפטו).
כבר שנים, שהרבה אנשים מנסים למצוא שימושים נוספים לבלוקצ'ין.
NFT הוא מימוש של העברת זכויות בנכס מסויים באמצעות טכנולוגיות בלוקצ'ין.
מבחינה משפטית, אין הבדל אם אני נותן לך פתק, ניר, שאני כותב שאני מעניק לך את הזכויות בנכס מסויים, או שנעשה את זה בדרך אחרת כמו NFT.
מרוב התלהבות וזליגה לעולמות ווירטואלים,דיגיטלים, ודימיונות אחרים... אנשים התחילו לשלם, כסף אמיתי, על זכויות שלא שוות כלום.
כל "השווי" היה זה שנסחר ב NFT (מבחינה מהותי לא השתנה כלום).
פתאום, איזה ילדה מת"א, שצירה איזה תמונה, שביום יום אף אחד לא היה קונה, מוכרת ה NFT ציורים באלפי דולרים......
למה? בגלל שהיא מוכרת ב NFT? בגלל זה זה שווה יותר???

מקרה יותר ידוע - הטוויט הראשון של ג'ק דורסי ברשת טוויטר.
הטוויט הזה זה טקטס, משפט טקסט פשוט. כל אחד מאתנו, יכול להעתיק וצטט אותו (ולהיות הגון ולציין שזה ציטוט), אתה לא צריך אישור כדי לצטט אותו.
אז נכון, אם אתה רוצה לעשות איזה קמפיין פרסום ולצוטט את הטוויט הזה כנראה שתדרש לשלם תמלוגים.
אז ברגע שדורסי החליט למכור את הזכויות על הטוויט הזה, הוא יכול היה ללכת לעו"ד ולחתום על חוזה מכירה "קובנציונאלי" אבל הוא בחר לעשות את זה ב NFT, אז מה?
הבעיה, שמרוב התלהבות, השוק הזה התנפח לערכים לא הגיוניים.

ועכשיו יבוא החכמולגים, ויגידו שאני לא מבין..... כי בעולם הווירטואלי (כן זה שצוקרברג מנסה להקים), זו תהיה הדרך לסחור , ואני לא מבין כלום.
אבל אני קצת מכיר אותך, אז חסכתי ממך את הבילבול מח הזה :-)

גיא
10-05-22, 15:51
תודה זיו !

חשבתי ככה אבל לא הייתי שאני מפגר מספיק.

אנשים שממציאים את החרטא הזה שאנשים אחרים מוכנים לשלם עליו. הם כאלו חכמים !

אני מקנא .. קצת ..

ומתגעגע לימים שבהם היה רק סמס טקסט באנגלית .. ובשביל L הייתי צריך ללחוץ 4 פעמים על 5.

boaziko
10-05-22, 16:53
אני אנסה להסביר הסבר להדיוטות כמו שהצלחתי להסביר להדיוט כמוני:
- הבלוקצ'יין הוא רצף של תיעוד עסקאות דיגיטאליות שידוע לכולם בזמן אמת, ומוסכם על כולם.
- nft הוא שימוש בטכנולוגיית הבלוקצ'יין על מנת לאמת לכלל העולם שאדם מסויים מחזיק בבעלותו קובץ דיגיטלי מסויים, שהוא המקור. יכולים להיות זהים לו, אבל אין עוד אחד שהוא המקורי.

במילים אחרות (ועד כמה שזה יישמע מוזר) - צילמתי אותך עולה את מעלה עשוש. עשיתי מהתמונה הזאת nft - הכנסתי תיעוד בבלוקצ'יין שהקובץ המקורי של גיא עולה את מעלה עשוש הוא שלי - עכשיו כל העולם יודע (מכיוון שזה מתועד בבלוקצ'יין). אחרים יכולים להעלות את התמונה, לתלות אותה בסלון, לשלוח אותה ככרטיס בברכה לפסח וכו.. אבל רק אני יכול לשבת עם החברים שלי על היאכטה ולהגיד - "לי יש את התמונה המקורית של גיא עולה את מעלה עשוש"

הנושא הוא מאד מורכב והאמת שדי מעניין. לא הבנתי עשירית ממנו, אבל ניסיתי לפשט אותו כדי להבין אותו בעצמי.

הnft הוא יישום של טכנולוגיית הבלוקצ'יין (שיש לה יישומים רבים אחרים). לפי דעתי המאד מאד לא מלומדת, זה שלב באבולוציה של הבלוקצ'יין. אמנם מה שקורה עכשיו סביב הnft הוא קצת מוזר, כי כרגע זה צעצוע חדש שהעולם משתעשע בו (לטוב ולרע), אבל באופן אישי לא הייתי מזלזל ברעיון הבסיסי שעומד מאחוריו.

אגב, אין קשר בין nft לזכויות יוצרים. זה לא בהכרח שכשמישהו מוכר אלבום מוסיקלי כnft, אז יש לו זכויות כלשהם, או שהוא זכאי לתמלוגים, או שמותר לו לעשות שימוש באלבום כבעל זכויות. הוא רק מחזיק בהסכמה הכללית שהוא הבעלים של הקובץ שידוע כיחיד (למרות שיש אחרים כמוהו). מבלבל..

גיא
10-05-22, 18:10
אם אני מפשט מה שהבנתי ממה שאתה הבנת ..

זה יש לי דאסטר.
המרתי את המידע הזה שיש לי דאסטר להאש ארוך ..

ובזה נגמר העניין ..

כולם יודעים שיש לי דאסטר.
יש עוד דאסטרים ..
אבל גם לי יש דאסטר ..

זה קרוב ?

zivo
10-05-22, 18:36
אני אנסה להסביר הסבר להדיוטות כמו שהצלחתי להסביר להדיוט כמוני:
- הבלוקצ'יין הוא רצף של תיעוד עסקאות דיגיטאליות שידוע לכולם בזמן אמת, ומוסכם על כולם.
- nft הוא שימוש בטכנולוגיית הבלוקצ'יין על מנת לאמת לכלל העולם שאדם מסויים מחזיק בבעלותו קובץ דיגיטלי מסויים, שהוא המקור. יכולים להיות זהים לו, אבל אין עוד אחד שהוא המקורי.

במילים אחרות (ועד כמה שזה יישמע מוזר) - צילמתי אותך עולה את מעלה עשוש. עשיתי מהתמונה הזאת nft - הכנסתי תיעוד בבלוקצ'יין שהקובץ המקורי של גיא עולה את מעלה עשוש הוא שלי - עכשיו כל העולם יודע (מכיוון שזה מתועד בבלוקצ'יין). אחרים יכולים להעלות את התמונה, לתלות אותה בסלון, לשלוח אותה ככרטיס בברכה לפסח וכו.. אבל רק אני יכול לשבת עם החברים שלי על היאכטה ולהגיד - "לי יש את התמונה המקורית של גיא עולה את מעלה עשוש"

הנושא הוא מאד מורכב והאמת שדי מעניין. לא הבנתי עשירית ממנו, אבל ניסיתי לפשט אותו כדי להבין אותו בעצמי.

הnft הוא יישום של טכנולוגיית הבלוקצ'יין (שיש לה יישומים רבים אחרים). לפי דעתי המאד מאד לא מלומדת, זה שלב באבולוציה של הבלוקצ'יין. אמנם מה שקורה עכשיו סביב הnft הוא קצת מוזר, כי כרגע זה צעצוע חדש שהעולם משתעשע בו (לטוב ולרע), אבל באופן אישי לא הייתי מזלזל ברעיון הבסיסי שעומד מאחוריו.

אגב, אין קשר בין nft לזכויות יוצרים. זה לא בהכרח שכשמישהו מוכר אלבום מוסיקלי כnft, אז יש לו זכויות כלשהם, או שהוא זכאי לתמלוגים, או שמותר לו לעשות שימוש באלבום כבעל זכויות. הוא רק מחזיק בהסכמה הכללית שהוא הבעלים של הקובץ שידוע כיחיד (למרות שיש אחרים כמוהו). מבלבל..

אני חושש שפיקששת את הנקודה,
אם אתה צילמת, והכנסת לבלוקצ'יין שזה שלך, לא עשית כלום (זה היה שלך מההתחלה), ולא אי אפשר ללכת לבלוקצ'ין ולחפש בתמונות, ולדעת שהתמונה הזו שיכת לך (צריך להגיע לתמונה עצמה, ולהוריד את החתימה הדיגיטלית שלה, ואז אפשר להתחיל לחפש את הארוע שאתה הענקת לעצמך את התמונה).
כל הרעיון, אם מתבצעת תנועה עיסקית, אתה מעביר את הזכויות למישהו אחר.... והוא הולך להתגאות שהזכויות שיכות לו.
אבל אם אתה מעביר לו את הזכויות ע"ג פתק, אז הוא יכול להתגאות לא פחות :-)

GodsFather
10-05-22, 18:41
תשאלו אותם

https://www.mako.co.il/mako-vod-keshet/high_techs-s1/VOD-eee72e5781bbf71026.htm

Sent from my HD1903 using Tapatalk

גיא
10-05-22, 18:57
תשאלו אותם

https://www.mako.co.il/mako-vod-keshet/high_techs-s1/VOD-eee72e5781bbf71026.htm

Sent from my HD1903 using Tapatalkואללה ...

זה אלו מהטסלה ?

GodsFather
10-05-22, 19:06
טסלה בטעמים

Juv
10-05-22, 20:00
בבסיס זה פשוט רישום בעלות מבוזר.
בשביל לדעת למי שייך נכס נדלן יש טאבו.
בשביל לדעת למי שייכת מכונית יש משרד רישוי.
אלה דוגמאות לרישום מרכזי של בעלות.
בנכסים דיגיטליים (כל סוג של קובץ, לצורך העניין) לא ניתן לנהל רישום מרכזי של בעלות. בלוקצ'יין זו טכנולוגיה שמאפשרת רישום בעלות מבוזר, כך שבכל רגע נתון "כולם" יכולים לדעת מי הבעלים של הקובץ.
מה עושים עם זה - זה כבר שאלה אחרת ומדובר בתחום מתפתח. קל לצחוק על תמונת קופים שמעבירות ידיים במיליוני דולרים, אבל זה ממש לא השימוש העיקרי ובשנים הקרובות בטח ימצאו עוד עשרות ומאות שימושים אחרים.

Sent from my Pixel 5 using Tapatalk

מוטי ג.
10-05-22, 20:45
אני רק רוצה להוסיף, שלדעתי, התהליך ההזוי הזה שפתאום מישהו החליט שלפריט דיגיטלי יש ערך מסויים לא כ"כ שונה מזה ש"סתם" חתיכת נייר מודפס, שיכול להיות כתוב עליה ספרות נגיד 50,או 100 או 200 (ש"ח) הן שוות ערך ל200 ש"ח!
כמו שמישהו החליט פעם שפרה שווה 2 כבשים.
זה הכל נורמות חברתיות, בדיוק כמו שלנד קרוזר בן 15 עם 400 אלף ק"מ נמכר ב100 אלף ש"ח, פשוט כי ככה זה הסטנדרט הנהוג.

boaziko
10-05-22, 20:54
אני חושש שפיקששת את הנקודה,
אם אתה צילמת, והכנסת לבלוקצ'יין שזה שלך, לא עשית כלום (זה היה שלך מההתחלה), ולא אי אפשר ללכת לבלוקצ'ין ולחפש בתמונות, ולדעת שהתמונה הזו שיכת לך (צריך להגיע לתמונה עצמה, ולהוריד את החתימה הדיגיטלית שלה, ואז אפשר להתחיל לחפש את הארוע שאתה הענקת לעצמך את התמונה).
כל הרעיון, אם מתבצעת תנועה עיסקית, אתה מעביר את הזכויות למישהו אחר.... והוא הולך להתגאות שהזכויות שיכות לו.
אבל אם אתה מעביר לו את הזכויות ע"ג פתק, אז הוא יכול להתגאות לא פחות :-)

אל תחשוש. אני חושש שהסברתי מעולה.. כל הכבוד לי (:

asafk
10-05-22, 20:57
אני אסביר יותר בקצרה:

הלבנת הון.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

גיא
10-05-22, 21:40
אני אסביר יותר בקצרה:

הלבנת הון.

אסף.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalkאני מחכה לניר .. שיסביר :)

alto
11-05-22, 11:19
פעם, לפני המון שנים בערך, מישהו חשב על טכנולוגיה חדשה שנקראת blockchain, אחלה דבר, לא שהוא עושה משהו, רק שורף הרבה אבל ממש הרבה חשמל, נראה מגניב לכמה אנשים, השאר לא באמת מבינים כי זה ממש מסובך (גם אלו שמוגנבים מזה לא באמת מבינים בד"כ).

על זה הלבישו עוד איזה מימוש של מטבעות קריטוגרפים שלא באמת שווים כלום, אבל מה, ממש מגניבים, בלה בלה בלה... שמשמשים בעיקר טרוריסטים, פדופילים ושאר אוכלוסיות מכובדות אחרות.

ומאז מחפשים בנרות גדודים של נרדים למינהם מה עוד אפשר לעשות בטכנולוגיה הממש מגניבה אבל ממש חסרת תועלת, ופתאום מישהו עלה על ראשי תיבות חדשים: NFT !! באופן מאוד מפתיע זו עוד טכנולוגיה/מימוש מיותר לתלוטין, עושה בערך כלום אבל ממש מגניבה וכרגיל אף אחד לא באמת מבין מה זה.

זה כמובן לא מפריע לכמה אנשים להרוויח משלל הבולשיטים האלו המון כסף וכמובן להרבה יותר אנשים להפסיד.

ארנון

dorbh
12-05-22, 07:55
אפשר להיות צינים, אפשר ללגלג ולזלזל ואפשר גם לנסות לראות מעבר.
המימוש הפופולרי והמפורסם של הNFT הוא בהחלט שולי, אבל יוצר הייפ ולכן גם תפס כותרות.
יצירות אומנות דיגיטליות שנמכרו במיליונים סביב הרעש של ה-NFT? בעיקר אנשים שמכרו לעצמם כדי לעשות באז.

אבל אם מסתכלים מעבר ומנסים לראות את הטכנולוגיה בצורה רחבה ולא כמקרה פרטי של קופים מצוירים, היא דווקא מציעה התפתחויות מעניינות מאוד.

לדוגמה - היום כשאתה רוצה לרכוש מנייה של חברה ציבורית נסחרת אתה חייב להשתמש בבורסה ובחברה לרישומים (המנהלת את מרשם בעלי המניות של החברה). גם אם אתה מבצע עסקה מחוץ לבורסה הסליקה עצמה תהיה במערכת הבורסה. למה? בין היתר כי צריך להבטיח שמי שמוכר את המניות הוא באמת הבעלים שלהן וכי רוכש המניות באמת יקבל אותן על שמו.
פעם היו "מניות למוכ"ז" משמע שטר המסמל בעלות על מניות שהיה ניתן להעביר מיד ליד ועצם ההחזקה בו הייתה אישור לבעלות על המניות... אפשרות הנפקת מניות כאלה בישראל בוטלה עם תיקון חוק החברות ב2016 ומניות שהיו כאלה הפכו רדומות.

איפה זה פוגש את טכנולוגית הבלוקצ'יין והNFT? תאורטית, ניתן יהיה לבצע עסקת מניות מבלי לעבור דרך הבורסה, מבלי לשלם לבורסה עמלה ומבלי להיות תלוי בשעות הפעילות שלה. נכון, זה יצריך שיתוף פעולה של החברות המנפיקות אבל תאורטית זוהי התפתחות אפשרית מעניינת מאוד של שוק ההון באמצעות הטכנולוגיה הזאת.

דוגמה נוספת? אתה אוהב לשחק במשחק מחשב פופולרי בו אתה מקבל "פרסים" כדמות אביזרים לדמות הוירטואלית שלך בכל מיני שלבים של המשחק. הפרסים האלה, כיום, משויכים אך ורק לשחקן שלך. אבל מה אם יהיה אפשר להעביר את אותם פרסים לשחקנים אחרים תוך הבטחת האותנטיות שלהם על ידי חתימת של יצרנית המשחק? יפתח למעשה שוק משני של סחר באביזרים האלה. אם החברה שפיתחה את המשחק תקח עמלה על כל העברה של פרסים בין משתמשים, היא מייצרת לעצמה מקור רווח נוסף. אם מסתכלים על זה בפרספקטיבה של משחקים כמו מיינדקראפט שלהם עשרות או מאות מיליוני משתמשים - מתקבל מקור רווח עצום.

שתי הדוגמאות האלה תאורטיות אבל אפשריות, הן דורשות קצת פתיחות מחשבתית והסתכלות אל מעבר לקוף המצויר או לציוץ הממוסגר.

zivo
12-05-22, 09:35
אפשר להיות צינים, אפשר ללגלג ולזלזל ואפשר גם לנסות לראות מעבר.
המימוש הפופולרי והמפורסם של הNFT הוא בהחלט שולי, אבל יוצר הייפ ולכן גם תפס כותרות.
יצירות אומנות דיגיטליות שנמכרו במיליונים סביב הרעש של ה-NFT? בעיקר אנשים שמכרו לעצמם כדי לעשות באז.

אבל אם מסתכלים מעבר ומנסים לראות את הטכנולוגיה בצורה רחבה ולא כמקרה פרטי של קופים מצוירים, היא דווקא מציעה התפתחויות מעניינות מאוד.

לדוגמה - היום כשאתה רוצה לרכוש מנייה של חברה ציבורית נסחרת אתה חייב להשתמש בבורסה ובחברה לרישומים (המנהלת את מרשם בעלי המניות של החברה). גם אם אתה מבצע עסקה מחוץ לבורסה הסליקה עצמה תהיה במערכת הבורסה. למה? בין היתר כי צריך להבטיח שמי שמוכר את המניות הוא באמת הבעלים שלהן וכי רוכש המניות באמת יקבל אותן על שמו.
פעם היו "מניות למוכ"ז" משמע שטר המסמל בעלות על מניות שהיה ניתן להעביר מיד ליד ועצם ההחזקה בו הייתה אישור לבעלות על המניות... אפשרות הנפקת מניות כאלה בישראל בוטלה עם תיקון חוק החברות ב2016 ומניות שהיו כאלה הפכו רדומות.

איפה זה פוגש את טכנולוגית הבלוקצ'יין והNFT? תאורטית, ניתן יהיה לבצע עסקת מניות מבלי לעבור דרך הבורסה, מבלי לשלם לבורסה עמלה ומבלי להיות תלוי בשעות הפעילות שלה. נכון, זה יצריך שיתוף פעולה של החברות המנפיקות אבל תאורטית זוהי התפתחות אפשרית מעניינת מאוד של שוק ההון באמצעות הטכנולוגיה הזאת.

דוגמה נוספת? אתה אוהב לשחק במשחק מחשב פופולרי בו אתה מקבל "פרסים" כדמות אביזרים לדמות הוירטואלית שלך בכל מיני שלבים של המשחק. הפרסים האלה, כיום, משויכים אך ורק לשחקן שלך. אבל מה אם יהיה אפשר להעביר את אותם פרסים לשחקנים אחרים תוך הבטחת האותנטיות שלהם על ידי חתימת של יצרנית המשחק? יפתח למעשה שוק משני של סחר באביזרים האלה. אם החברה שפיתחה את המשחק תקח עמלה על כל העברה של פרסים בין משתמשים, היא מייצרת לעצמה מקור רווח נוסף. אם מסתכלים על זה בפרספקטיבה של משחקים כמו מיינדקראפט שלהם עשרות או מאות מיליוני משתמשים - מתקבל מקור רווח עצום.

שתי הדוגמאות האלה תאורטיות אבל אפשריות, הן דורשות קצת פתיחות מחשבתית והסתכלות אל מעבר לקוף המצויר או לציוץ הממוסגר.
בא ונסתכל על הדוגמאות שהבאת.
מסחר במניות מחוץ לשעות הפעילות -
מה מונע מהבורסה של היום לעבוד 24\7? זו בעיה טכנולוגית ? או שיקולים אחרים?
גם ביום מתבצע מסחר מחוץ לשעות המסחר הרישמיות,.
השיקול של שעות הפעילות הוא לא טכנולוגי, ובשני המקרים , המסחר הנוכחי ובלוקצ'יין, הפעולות נעשות ( ומפוקחות) ע"י תוכנת מחשב. כל ההבדל, האם זו מערכת מרכזית או מבוזרת.
דרך אגב, פעולה ברשת בלוקצ'יין יקרה לביצוע, פי אלפי פעמים מפעולה נוכחית.
בקיצור, אין פה בשורה חדשה

המקרה השני, בורסה לאביזירים ווירטואלים.
מה מפריע לי להקים בורסה \ זירת מסחר, כזו מבלי להשתמש בבלוקצ'ין?
כל מה שצריך, זה מישהו שיחליט שהוא רוצה להקים עסק כזה ויפתח אפליקציה כזו.
מה זה משנה באיזה מאגר מידע (DB) מנהלים את הרישום של הבעלות?
בשני המקרים, למרות שאתה שילמת, ואתה הבעלים של האביזר, אתה תלוי בנותן השרות כדי להוכיח בעלות.
דרך אגב, זה בדיוק המקרה של בעלות על רכב ומשרד הרישוי או בעלות על נכס מקרקעין והטאבו.
בקיצור, גם שירות כזה לא חייב NFT, וניתן לתת אותו כבר מזמן ללא בלוקצ'ין.

שני המקרים שהבאת, הם דוגמאות מצויינות לכל השקר של ה NFT, מנצלים חוסר ידיעה של הציבור, כדי למכור איזה סיפור, שאין שום יתרון בלבצע אותו באמצעות בלוקצ'ין.
דרך אגב, ברוב המקרים זה הפוך, בלוקצ'ין מייקר את הפיתרון.

ועדיין, שלא נתבלבל, בלוקצ'ין זה רעיון מדהים וטכנולוגיה מדהימה, פשוט עוד לא מצאו לא שימושים נכונים .

גיא
12-05-22, 09:45
מה העניין עם הקוף ?

זה חוזר פה כמה פעמים כבר.

זיו. ה db משנה כנראה כי הוא לא נמצא פיסית אצל גוף אחד כמו היום.

dorbh
12-05-22, 10:00
בא ונסתכל על הדוגמאות שהבאת.
מסחר במניות מחוץ לשעות הפעילות -
מה מונע מהבורסה של היום לעבוד 24\7? זו בעיה טכנולוגית ? או שיקולים אחרים?
גם ביום מתבצע מסחר מחוץ לשעות המסחר הרישמיות,.
השיקול של שעות הפעילות הוא לא טכנולוגי, ובשני המקרים , המסחר הנוכחי ובלוקצ'יין, הפעולות נעשות ( ומפוקחות) ע"י תוכנת מחשב. כל ההבדל, האם זו מערכת מרכזית או מבוזרת.
דרך אגב, פעולה ברשת בלוקצ'יין יקרה לביצוע, פי אלפי פעמים מפעולה נוכחית.
בקיצור, אין פה בשורה חדשה

המקרה השני, בורסה לאביזירים ווירטואלים.
מה מפריע לי להקים בורסה \ זירת מסחר, כזו מבלי להשתמש בבלוקצ'ין?
כל מה שצריך, זה מישהו שיחליט שהוא רוצה להקים עסק כזה ויפתח אפליקציה כזו.
מה זה משנה באיזה מאגר מידע (DB) מנהלים את הרישום של הבעלות?
בשני המקרים, למרות שאתה שילמת, ואתה הבעלים של האביזר, אתה תלוי בנותן השרות כדי להוכיח בעלות.
דרך אגב, זה בדיוק המקרה של בעלות על רכב ומשרד הרישוי או בעלות על נכס מקרקעין והטאבו.
בקיצור, גם שירות כזה לא חייב NFT, וניתן לתת אותו כבר מזמן ללא בלוקצ'ין.

שני המקרים שהבאת, הם דוגמאות מצויינות לכל השקר של ה NFT, מנצלים חוסר ידיעה של הציבור, כדי למכור איזה סיפור, שאין שום יתרון בלבצע אותו באמצעות בלוקצ'ין.
דרך אגב, ברוב המקרים זה הפוך, בלוקצ'ין מייקר את הפיתרון.

ועדיין, שלא נתבלבל, בלוקצ'ין זה רעיון מדהים וטכנולוגיה מדהימה, פשוט עוד לא מצאו לא שימושים נכונים .

לגבי דוגמת הבורסה - הבאתי דוגמה בה NFT (וזה לא אומר שאין דרכים טכנולוגיות אחרות) יכול לסייע ביצירת דרך מסחר חדשה. אף אחד לא אמר שהיא הדרך היחידה או הטובה ביותר, היא פשוט דרך חדשנית להסתכל על הדרך בה מבצעים עסקאות.
כנ"ל לגבי גיוס כספים בDAO - הNFT יהווה דרך טכנולוגית להוכיח את החלק שלך במיזם/קרן/תרומה/פרויקט

לגבי הדוגמה השנייה - ההבדל הוא שהחברה צריכה רק לחתום על הדמות/פרס שהתקבל במשחק ולא לפתוח פלטפורמת מסחר בעצמה.
אף אחד לא צריך להקים את הבורסה הייעודית הזאת והיא יכולה להתקיים בכל צ'אט וגם בשיח בין שחקנים בזמן המשחק עצמו. החתימה הדיגיטלית על הדמות תהווה אישור אותנטיות והמסחר בדמות יתבצע ללא קשר לNFT.

ש01
12-05-22, 11:10
עוד הסבר קצר שקיבלתי מהבת שלי:
NFT בשורה התחתונה זו עוד דרך של צפונים משועממים שהתעשרו מבועת ההיטק ולא ברור להם איך,
לבזבז כסף על משהו שאפחד לא מבין
אבל אחרים מאזור החיוג שלהם ממש מתרשמים מהם...

משהו אמר טרטלים?

assafy
12-05-22, 11:23
מה העניין עם הקוף ?

זה חוזר פה כמה פעמים כבר.

זיו. ה db משנה כנראה כי הוא לא נמצא פיסית אצל גוף אחד כמו היום.לגבי הקופים ראה: https://m.ynet.co.il/Articles/60881640

לגבי הרעיון של התחליף למניות, לא צריך NFT שמזהה משהו ספציפי אחד אלא אסימון קריפטו כללי, ואכן לפני שלוש או ארבע שנים היה הייפ של כל מיני חברות קיקיוניות שיצרו ומכרו אסימונים כאלו כתחליף למניות של עצמם. ההייפ הזה ירד אחרי שרוב האסימונים האלו ירדו לערך אפס.

גיא
12-05-22, 12:11
שלא נדע ....

מצטער ששאלתי.

מיכה100
12-05-22, 13:20
על זה נאמר אל תשאל שאלות שאתה לא רוצה לשמוע את התשובה עליהן.
מבחינתי אם אין בזה ברגים זה לא קיים.

יואב פולס
12-05-22, 13:44
זה הכל נורמות חברתיות, בדיוק כמו שלנד קרוזר בן 15 עם 400 אלף ק"מ נמכר ב100 אלף ש"ח, פשוט כי ככה זה הסטנדרט הנהוג.

פספסת את הנקודה... :)
אפילו ב NFT לא תמצא היום קרוזר 2007 ב 100,000 ש"ח.

מוטי ג.
12-05-22, 13:48
אני מנסה להשפיע על השוק, אל תהרוס לי [emoji6]

assafy
12-05-22, 14:46
אגב כשאני חושב על שימוש לעולם שלנו, אם המדינה הייתה מחליטה שלא בא לה לנהל את רישום הבעלות של הרכבים, אז NFT שמסמן בעלות על רכב מסויים היה הגיוני.

מוטי ג.
12-05-22, 14:47
אתה נורמלי? בלי שליטה על רישום הרכבים המדינה תפסיד כספי מיסים.
אבל הרעיון שלך ברור.

zivo
12-05-22, 16:53
אגב כשאני חושב על שימוש לעולם שלנו, אם המדינה הייתה מחליטה שלא בא לה לנהל את רישום הבעלות של הרכבים, אז NFT שמסמן בעלות על רכב מסויים היה הגיוני.

אלו שתי שאלות לגמרי שונות, שהרבה נוטים לבלבל -
מי עושה?לעומת, איך עושה?
נגיד שהמדינה מחליטה שלא בא לא לנהל את רישום הבעלות, אז יש שתי בררות, או שפשוט לא מנהלים רישום כזה (בדיוק כמו שאף אחד לא מנהל רישום ארצי על הרבה סוגי רכוש אחרים), או שהמדינה מפריטה את השרות לאיזה חברה \ יזם.

אם המדינה מחליטה שבכל זאת צריך לנהל רשום כזה, אז לא משנה אם זה המדינה או איזה חברה\ יזם, בכל מקרה מישהו צריך לקחת החלטה איך לפתור את האתגר הזה.
ופתרון מבוזר, מבוסס בלוקצ'ין \ NFT, יקר ומסובך מהפתרונות הקיימים.
ולכן NFT נשאר אפיזודה, ומי שבאמת צריך לנהל מערכות מידע ולנהל מידע, לא בוחר ב NFT.

dorbh
12-05-22, 17:16
לגבי הקופים ראה: https://m.ynet.co.il/Articles/60881640

לגבי הרעיון של התחליף למניות, לא צריך NFT שמזהה משהו ספציפי אחד אלא אסימון קריפטו כללי, ואכן לפני שלוש או ארבע שנים היה הייפ של כל מיני חברות קיקיוניות שיצרו ומכרו אסימונים כאלו כתחליף למניות של עצמם. ההייפ הזה ירד אחרי שרוב האסימונים האלו ירדו לערך אפס.

אני לא מדבר על תחליף למניות (טוקן בעלות) אלא על הוכחת בעלות על מניות, אותן מניות שהונפקו לפני שנים.

גילוי נאות - אני עו"ד שמתמחה ברגולציה פיננסית, אני מבין מעט מאוד בטכנולוגיה והרבה מאוד בבירוקרטיה ורגולציה.
לNFT יש יכולת טכנולוגית להציע אלטרנטיביות פיננסיות אמיתיות ומעניינות, הן לטובת נוחות השימוש והן לטובת ייעול הרגולציה.
האם זה יתפתח בכיוון הזה? לא בטוח
מה שכן בטוח הוא שגופים גדולים, מכובדים ומחושבים מתחילים להכנס לעולם הקריפטו ואף יוצרים ETF שמחקים מטבעות באישור הרגולטורים במדינות שונות בעולם. הקריפטו לפעמים מסווג כסחורה, לפעמים כמניה ולפעמים כמטבע. מה שבטוח הוא שכבר לא ניתן להתעלם ממנו ולחכות שיחלוף.

Juv
12-05-22, 18:43
זה אותו הדיון שעשו לגבי ביטקוין לפני 10 שנים.
עד היום אף אחד עדיין לא יודע בשביל מה ביטקוין טוב, ועדיין יש לא מעט שעשו ממנו הרבה מאוד כסף.
תחליטו אם אתם רוצים להיות אלא שמחפשים היום את ההזדמנויות שמגיעות עם NFT (לא בטוח שתמצאו, אבל לפחות תחפשו) או שתהיו מאלה שעוד עשר שנים ידפקו את הראש בקיר.
או במילים אחרות, פחות חשוב להבין בשביל מה זה טוב. יותר חשוב להבין איך עושים מזה כסף.

assafy
12-05-22, 19:54
אני לא מדבר על תחליף למניות (טוקן בעלות) אלא על הוכחת בעלות על מניות, אותן מניות שהונפקו לפני שנים.

למה שיהיה לי איכפת לגבי מניות מסויימות אלא אם זה לצורך אספנות?
כשאני מחזיק מניות של חברה X אז מה שחשוב זו הכמות (והסוג), לא זהות של מנייה בודדת.
כך לגבי שקלים שיש לי בחשבון, מה שחשוב זו הכמות ולא הזהות של השקל הבודד. כשאני עושה העברה בנקאית אז נרשמת טרנזקציה של העברה של כמות X שקלים מחשבון A לחשבון B.
אותו הדבר לגבי ביטקויין. לביטקויין (או הייצוג המינימאלי שלו שנקרא סאטושי - 10e-9 ביטקויין) הבודד אין זהות. הוא קיים במסגרת רישום טרנזקציות של העברת כמות בין ארנקים כשהרישום הזה קיים בבלוקצ'יין.
NFT לעומת זאת מציין בעלות על דבר מסויים, למשל קובץ דיגיטלי של ציור של קוף מסויים. הוא חסר תחליף, כלומר יחודי.
חוק המדינה לא מתייחס לNFT לכן בעלות על NFT לא בהכרח משמעותה בעלות על זכויות יוצרים.

הקריפטו אולי לא הולך להיעלם אך הוא סוג נכס מסוכן. התקופה האחרונה מוכיחה שכשכל השוק יורד, גם הקריפטו יורד. ההיסטוריה שלו קצרה מידי וקופצנית מידי מכדי שאפשר יהיה להניח בביטחון שלאורך שנים הוא יעלה.

נדב42
12-05-22, 20:10
NFT לעומת זאת מציין בעלות על דבר מסויים, למשל קובץ דיגיטלי של ציור של קוף מסויים. הוא חסר תחליף, כלומר יחודי.

מה ההבדל בין הקובץ של הקוף ששמור אי שם במחשבו או חשבונו של הבעלים המתועד בבלוקצ׳יין, לבין העותק הזהה בינארית של אותו הקובץ שנמצא אצלי ? מה עושה את העותק ההוא ייחודי ?

איל מ
12-05-22, 20:29
זה אותו הדיון שעשו לגבי ביטקוין לפני 10 שנים.
עד היום אף אחד עדיין לא יודע בשביל מה ביטקוין טוב, ועדיין יש לא מעט שעשו ממנו הרבה מאוד כסף.
תחליטו אם אתם רוצים להיות אלא שמחפשים היום את ההזדמנויות שמגיעות עם NFT (לא בטוח שתמצאו, אבל לפחות תחפשו) או שתהיו מאלה שעוד עשר שנים ידפקו את הראש בקיר.
או במילים אחרות, פחות חשוב להבין בשביל מה זה טוב. יותר חשוב להבין איך עושים מזה כסף.
לא השקעתי בביטקויו לפני עשר שנים
ואני לא דופק את הראש בקיר

assafy
12-05-22, 21:24
מה ההבדל בין הקובץ של הקוף ששמור אי שם במחשבו או חשבונו של הבעלים המתועד בבלוקצ׳יין, לבין העותק הזהה בינארית של אותו הקובץ שנמצא אצלי ? מה עושה את העותק ההוא ייחודי ?אין שום הבדל. זה רק כאילו נתנו לך פתק שיש לך את העותק האורגינלי.

alto
12-05-22, 21:34
אין שום הבדל. זה רק כאילו נתנו לך פתק שיש לך את העותק האורגינלי.אפילו זה לא.
זה רק פתק שיש לך זכויות על העותק האורגינלי, לא הוא עצמו .

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

נדב42
12-05-22, 22:27
יופי, אז נניח שיש לי נכס דיגיטלי אורגינל, נניח התמונה הזו, איך NFT עוזר לי להוכיח שזה שלי ?

ומה מזה בכלל שלי אחרי שהתמונה עלתה למרחב הציבורי באינטרטנט ?

מה יש לי יותר מאשר לכל אחד אחר ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220512/dc57c0c2a61d81db9f43d96cf54c74b2.jpg

גיא
12-05-22, 22:50
יופי, אז נניח שיש לי נכס דיגיטלי אורגינל, נניח התמונה הזו, איך NFT עוזר לי להוכיח שזה שלי ?

ומה מזה בכלל שלי אחרי שהתמונה עלתה למרחב הציבורי באינטרטנט ?

מה יש לי יותר מאשר לכל אחד אחר ?https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220512/dc57c0c2a61d81db9f43d96cf54c74b2.jpg

יש לך HASH ארוך ומגניב !

מאיר אלוני
16-05-22, 19:04
עומר אדם רכש NFT של קוף במאות אלפי דולרים (ynet.co.il) (https://www.ynet.co.il/digital/technews/article/rjflfpkp9)

zivo
17-05-22, 00:06
עומר אדם רכש NFT של קוף במאות אלפי דולרים (ynet.co.il) (https://www.ynet.co.il/digital/technews/article/rjflfpkp9)

"במקרה" , רגע אחרי שהוא חתם עם איזה חברה בתחום ה NFT...

דור אריאל
17-05-22, 04:16
עומר אדם רכש NFT של קוף במאות אלפי דולרים (ynet.co.il) (https://www.ynet.co.il/digital/technews/article/rjflfpkp9)השמועות אומרות. שזאת שיטה שלו להלבין כסף שחור..

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

assafy
17-05-22, 08:36
כל העיניין נראה לי דומה לעיקרון ההכבדה בבעלי חיים. כשיש יותר מידי כסף אז יש אנשים שזקוקים להפגין את עושרם על ידי זריקת כסף. יש כאלו שיציתו סיגרים באמצעות שטרות של מאה דולר, יש כאלה שיקנו NFT של קופים וישנם כאלה שקונים ג'יפים יוקרתיים...

dorbh
17-05-22, 08:38
למה שיהיה לי איכפת לגבי מניות מסויימות אלא אם זה לצורך אספנות?
כשאני מחזיק מניות של חברה X אז מה שחשוב זו הכמות (והסוג), לא זהות של מנייה בודדת.
ה.

יהיה אכפת לך שהמחזיק שמוכר לך את המניות אכן מחזיק בהן באמת, משמע לא זהות המנייה אלא זהות או אותנטיות הבעלות של המחזיק בה.

- - - Updated - - -

השמועות אומרות. שזאת שיטה שלו להלבין כסף שחור..

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

לא יודע אם זה נכון אבל הוא לא המציא את השיטה
מאותו צורך התפתחו גלריות אומנות מודרנית לפני 70 שנה - מוצר שאין דרך אובייקטיבית או "מוסדרת" לקבוע את השווי שלו ולכן אפשר לשלם עבורו כל סכום

zivo
17-05-22, 08:49
לא יודע אם זה נכון אבל הוא לא המציא את השיטה
מאותו צורך התפתחו גלריות אומנות מודרנית לפני 70 שנה - מוצר שאין דרך אובייקטיבית או "מוסדרת" לקבוע את השווי שלו ולכן אפשר לשלם עבורו כל סכום

חזרנו להתחלה....
NFT לא נותן שום דבר שלא ידענו לעשות בלעדיו - הקוף אותו הקוף, והכסף אותו הכסף.

dorbh
17-05-22, 08:57
חזרנו להתחלה....
NFT לא נותן שום דבר שלא ידענו לעשות בלעדיו - הקוף אותו הקוף, והכסף אותו הכסף.

זה שאומנות משמשת גם כדרך להלבנת כספים לא אומר שאין לה ערך בפני עצמה...
זה שטכנולוגיה לא נותנת לך משהו שלא יכלת לעשות לפני אלא פשוט מאפשרת לך לעשות אותו בצורה אחרת - זה המון

assafy
17-05-22, 09:05
יהיה אכפת לך שהמחזיק שמוכר לך את המניות אכן מחזיק בהן באמת, משמע לא זהות המנייה אלא זהות או אותנטיות הבעלות של המחזיק בה.

- - - Updated - - -

נראה לי שיש לך חוסר הבנה לגבי ההבדל בין NFT כמקרה פרטי לבין טוקנים קריפטוגרפיים (כמו ביטקויין או את'ריום או אסימון שנוצר על ידי חברה כדי לסמן מנייה) כלליים.
הבלוקצ'יין הוא למעשה יומן )ledger( מבוזר שמכיל את כל אוסף הטרנזקציות. מובטח שמי שמעביר לך את הטוקן אכן מחזיק בו ושהוא אינו מזוייף, זו המהות הבסיסית של בלוקצ'יין.
התהליך שהיה פופולרי לפני כמה שנים שניסה להתחרות ב-IPO, נקרא בשם ICO (Initial Coin Offer).

alto
17-05-22, 09:13
זה שטכנולוגיה לא נותנת לך משהו שלא יכלת לעשות לפני אלא פשוט מאפשרת לך לעשות אותו בצורה אחרת - זה המון
הטכנולוגיה הזאת לא נותנת בעצם שום ערך מוסף אמיתי, מה היא כן נותנת:
- גן עדן להעברות כספיות "בעייתיות", סמים, נשק, טרור...
- למרות הבבלט שמוכרים לנו על הצפנה וסקיוריטי, כנראה לא ממש קשה לפרוץ את זה, ואם כבר פרצו אין שום סיכוי להשיב אי פעם את מה שנגנב, תבדקו את הסכומים שניגנבו לעומת פעם.
- טכנולוגיה ששורפת אנרגיה בצורה פסיכית,
- אין שום אפשרות לשמור על ערך יציב פחות או יותר, אפילו המטבעות ה'צמודים' לדולר/זהב קופצניים מאוד.
- גן עדן לנוכלויות.
- אחוז עצום מהשוק הזה שהאידאולוגיה שלו זה ביזור ואי שימוש במערכות הישנות המושחתות, מוחזק ע''י מספר קטן מאוד של אנשים/גופים ורובם מושחת לחלוטין.

ארנון

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

erezgur
17-05-22, 09:23
ארנון,
אל תבלבל בין הבלוק-צ'יין כטכנולוגיה לבין שימושיים ספציפיים שעושים בה כדוגמת הביטקוין.

הבלוק-צ'יין לא מחייבת "כרייה" ולכן ההאשמה על בזבוז אנרגיה משווע - לא רלוונטית.
אין קשר בינה לבין שמירת ערך או יציבות מטבע.

נשלח מהנייד

assafy
17-05-22, 09:41
ארנון,
אל תבלבל בין הבלוק-צ'יין כטכנולוגיה לבין שימושיים ספציפיים שעושים בה כדוגמת הביטקוין.

הבלוק-צ'יין לא מחייבת "כרייה" ולכן ההאשמה על בזבוז אנרגיה משווע - לא רלוונטית.
אין קשר בינה לבין שמירת ערך או יציבות מטבע.

נשלח מהניידזה לא לחלוטין מדוייק. סגירת בלוק מחייבת הוכחה. רוב סוגי הבלוקצ'יין מוכחים על ידי עבודה (PoW). יש תהליכי מעבר (למשל של רשת האית'ריום) להוכחה על ידי סיכון (PoS) שיצמצם את צריכת האנרגיה המטורפת. כנראה שבביטקויין המעבר הזה לא יקרה.
לגבי מה שנכתב בפוסט הקודם, ישנם המון רמאויות ונוכלויות סביב הנושא אך רשתות הבלוקצ'יין עצמם כן נחשבות מאובטחות. היה מיקרה אחד או שניים שהיה זיוף וסגרו את החורים.
יש אפשרות תיאורטית לשנות את הבלוקצ'יין (מתקפת 51 אחוז) אך צריך משאבים עצומים לזה.

dorbh
17-05-22, 09:56
נראה לי שיש לך חוסר הבנה לגבי ההבדל בין NFT כמקרה פרטי לבין טוקנים קריפטוגרפיים (כמו ביטקויין או את'ריום או אסימון שנוצר על ידי חברה כדי לסמן מנייה) כלליים.
הבלוקצ'יין הוא למעשה יומן )ledger( מבוזר שמכיל את כל אוסף הטרנזקציות. מובטח שמי שמעביר לך את הטוקן אכן מחזיק בו ושהוא אינו מזוייף, זו המהות הבסיסית של בלוקצ'יין.
התהליך שהיה פופולרי לפני כמה שנים שניסה להתחרות ב-IPO, נקרא בשם ICO (Initial Coin Offer).

דווקא יש לי הבנה בנוגע להבדל בין NFT לבין טוקנים קריפטוגרפיים (וגם לתת החלוקה בין מטבע ליוטיליטי)
אבל בכוונה נותן את דוגמת המניות, אני לא מדבר על חברות שרוצות לבצע ICO. אלא על חברות ציבוריות שביצעו IPO ואת הבעלות על המניה הרגילה תוכל להוכיח באמצעות אישור אותנטיות שאינו תלוי בצד שלישי שהוא החברה לרישומים או הבורסה.

assafy
17-05-22, 11:23
דווקא יש לי הבנה בנוגע להבדל בין NFT לבין טוקנים קריפטוגרפיים (וגם לתת החלוקה בין מטבע ליוטיליטי)
אבל בכוונה נותן את דוגמת המניות, אני לא מדבר על חברות שרוצות לבצע ICO. אלא על חברות ציבוריות שביצעו IPO ואת הבעלות על המניה הרגילה תוכל להוכיח באמצעות אישור אותנטיות שאינו תלוי בצד שלישי שהוא החברה לרישומים או הבורסה.אז אתה צריך לדעת שהיומן של הבלוקצ'יין מכיל את כל ההיסטוריה מרגע היצירה ולכן את הוכחת המקור.
אם אתה מדבר על מניה כפי שהייתה לפני 60 שנה או יותר, שהייתה מסמך נייר מהודר עטור חותמות וחתימות שהיה ממוספר ויחודי, לזה אכן אפשר לעשות אנלוגיה ל-NFT.

assafy
17-05-22, 11:52
עכשיו נפל לי האסימון...
אתה מדבר על רישום בעלות כפול למניות רגילות שרשומות בבורסה. במיקרה הזה אני מסכים איתך למרות שאני לא רואה את ההגיון לעשות דבר כזה.
מה ימנע מבעל המניות שרשום בבורסה למכור בדרך הרגילה?

dorbh
17-05-22, 12:05
עכשיו נפל לי האסימון...
אתה מדבר על רישום בעלות כפול למניות רגילות שרשומות בבורסה. במיקרה הזה אני מסכים איתך למרות שאני לא רואה את ההגיון לעשות דבר כזה.
מה ימנע מבעל המניות שרשום בבורסה למכור בדרך הרגילה?

בדיוק לזה התכוונתי, וכמו בהודעתך הקודמת עם הנייר המהודר - מה שפעם היה נקרא מניות למוכ"ז (למוסר כתב זה), נייר שמי שהחזיק בו למעשה היה בעל המניות.

ההגיון הוא לבצע עסקאות מחוץ לבורסה בצורה חופשית יותר ולכן זולה יותר (תאורטית).

לא לגמרי הבנתי למה התכוונת בשאלה מה ימנע מבעל המניות למכור בדרך הרגילה, אתה מתכוון מה ימנע ממנו למכור פעמיים את אותה מניה?

ד ו ר ו ן
17-05-22, 17:31
גיא,
תראה מה עשית.. שברת את האתר.

הדסופה
18-05-22, 08:53
כתבה בוויינט על עומר אדם שרכש קוף nft
איזה מטעמים שאפשר לעשות מזה [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

ד ו ר ו ן
18-05-22, 09:07
פעם מזמן הסבירו לי שלרכוש ״כלום״ בהרבה מאד כסף זו שיטה להלבנת הון.

בהרצאה של רשות העתיקות, נאמר זה תופס חזק בסחר בעתיקות, בסכומים גבוהים מאד, של מאות מליוני שקלים בשנה.

zivo
30-05-22, 23:43
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=39366120

assafy
03-06-22, 22:20
https://m.ynet.co.il/articles/syw8lj8u9

יש יותר מידי כסף לאנשים....

zivo
15-06-22, 16:02
בבקשה, עוד אנשים, קצת יותר מומחים ממני :-)

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001415152

-->