צפייה בגרסה מלאה : קלקר מים משודרג
הרבה זמן אני מחפש מיכל מים נייד לשתיה. מה נקרא קלקר. רוב המוצרים בשוק הם עגולים וזה לא מסתדר עם התפיסה המרובעת שלי (לא נוח לסידור באוטו), או עם ברז למטה, שעם הזמן מתחיל לטפטף.
שמתי עין על התרמוקן 5 ליטר שנמכר באישטח (זהה לאלו שבצבא). כמו הרבה דברים שעידן מוכר, זה מוצר סופר איכותי, ומנסיוני עם הגרסא בחאקי, ישרוד התעללויות רבות (אגב, הוא גם השרפרף האולטימטיבי לפקל קפה). אבל יש לי איתו שתי בעיות. א. הפתח לא נוח לשתיה ישירה, ב. אין פתח מספיק רחב להכנסת קוביות קרח בנוחות. זת'ומרת, קוביות כן ייכנסו, אבל זה לא נוח למילוי. ג. 150 שח הוא מחיר סופר אטרקטיבי, אבל עדיין גבוה למשהו שאני לא באמת צריך (תמיד אפשר לזרוק בקבוק מים בצידנית).
מי שמעונין, זה המוצר:
https://www.e-shetach.co.il/shop/termolar-beverage-cooler/
ואז התחילו למכור בתחנות דלק קלקר מים עם מעטפת פלסטיק ב 30₪. זה העיר את השטן הקטן (לא ישראל, ההוא שיושב לך במוח, וגורם לך לבזבז זמן ומשאבים על דברים שאתה לא באמת צריך).
139354
- - - Updated - - -
המחיר המגוחך, והעובדה שאפילו המתכננים הבינו שזה נמכר רק כפלטפורמה לשיפורים, והכינו מבעוד מועד קליפסים (די חד פעמיים אם לא ממש נזהרים) בשביל לפתוח ולשחק לא הותירו לי ברירה. הייתי חייב...
פתיחה של הנ"ל הראתה (כצפוי) בידוד קלקר די דק ועלוב, אפילו בהשוואה לקלקר פועלים הסטנדרטי:
139355
(לא מובן מהתמונה, אבל הפלטות קלקר ממש דקות).
כזכור, נשאר לי ספריי פוליאוריתן מוקצף מפרוייקט הצידנית.....
נשאלת השאלה, מה מבודד יותר טוף, פוליאוריתן או קלקר? האם להעיף את הקלקר ולמלא בקצף, או שמא להשאיר את חתיכות הקלקר, ורק לסגור את המרווחים בין הפלטות עם קצף?
המשך יבוא...
ברשותך, אני אדייק את השאלה שלך -
"נשאלת השאלה, מה מבודד יותר טוף, פוליאוריתן, במימוש עצמי, או קלקר?"
לממש טוב פוליאוריתן בתצורה כזו ( ברווחים בין הדפנות), צריך הרבה ניסיון (פחות מדי יהיו חורי אוויר גדולים, יותר מדי הדפנות יתעוותו....)
וכל זה בשביל אולי מקדם טיפה יותר טוב.
אם אתה מתעקש לנסות לשפר, ומוכן לסכן את ה 30 ש"ח, הייתי הולך על האופציה של סגירת המרווחים.
לדעתי, הדגש צריך להיות על איטום בין החללים \ דפנות. אתה רוצה למנוע תנועת אוויר.
לכן, למשל, הייתי עושה גם פס מלמעלה (לא בטוח שסליקון \ RTV רגיל לא יהיה יותר נח למשימשה הזו).
מספיק שהדופן החיצונית של המעטפת פלסטיק טיפה גמישה, או שהמיכל טיפה משוחרר בתוך המעטפת, הטילטולים יגרמו לתנועת אוויר פנימה והחוצה, זה האובדן שאתה רוצה למנוע.
ותסלח לי על הערה הצינית (ואתה לא הראשון ששומע ממני את זה) - לא מזמן עסקת בשיפור צידנית, עכשיו בשיפור קלקר, אולי פשוט תשפר את המקרר ותפתור את הכל?
יש לי בטרופר שני תיקים טרמים פושוטים לבקבוק 1.5 ליטר. אני מוציא בקבוק מהמקרר, מכניס לעטיפה ומשתשמש בבקבוק (שזרוק באוטו, ונח לשתות ממנו). אני מסיים אותו לפני שהוא מתחמם, ואז מחליף בקבוק.
פשוט, זול, נח, אין בעיה להוסיף בקבוק נוסף (למטיילים נוספים).
My two cents
קלקר הפועלים הישן המיתולוגי הוא, ובכן, מיתולוגי. יש לי אליו חיבה לא מוסתרת.
בתור פועל לשעבר יכול להעיד על עצמי שבין גילאים 13-19, ואח"כ 24-26, 90% מהמים ששתיתי היו מקלקר (בד"כ עם חתיכת גזר או מקל שגולף עם סכין יפנית, במקום פקק של הזרבובית). אבל הם היו מתפרקים מהר מאוד, וחסרה להם הגנה חיצונית. (אלו שנכלבו בתוך ארגז תנובה, או כמה דיקטים, שרדו קצת יותר).
לגבי זיו,
תודה על התובנה, אני חושב שאם הקצף עדיף על קלקר אקח את הסיכון. לגבי יישום בעייתי, יש לי נסיון לא רע במשהו דומה (קצף שכלוא בין שתי קופסאות פלסטיק שמוכנסות זו בזו). כן אשאיר את הקלקר למטה, כי הוא יתן לי את הגובה המדויק שהחלק הפנימי צריך להיות בו. או שאשאיר לפחות כמה חתיכות ממנו. עודפי קצף לא מנפחים כלכך מהר, במיוחד אם קודחים חורי "שחרור". אבל כאמור, מנסיון קודם, זה פחות בעייתי משנדמה.
לגבי מקרר. כבר כתבתי שבקבוק מים בצידנית היה נותן לי פתרון דומה. אני רוצה תרמוקן עם זרבובית, ואני רוצה להנדס אותו בעצמי. ואני רוצה שהוא יהיה מרובע ולא עגול . אפשר לקשר את אחד משרשורי המקררים ולריב שם בכיף. בואו נתרכז כאן בתרמוקן/קלקר/תרמוקלקר.
בטיולים בהם היתה צפוייה שתיית מים מרובה בתנאי חום, הייתי לוקח קלקרים מהפשוטים בנוסף למקרר.
המתכון:
2 קלקרים
3 שקיות קרח מתחנת הדלק
למלא את הנפח שנשאר במים.
מתכון משודרג בהמשך, אני נכנס לפגישה ...
קלקר 5 ליטר
בקבוק ערק
חצי עד בקבוק רוזטה
קרח עד למעלה
להשלים עם מים
לא צריך נענע זה בתוך קלקר לא רואים את זה
המשודרג
(למשפחה עם ילדים, או למבוגרים שעדיין בעניין של שוקו)
המצרכים:
קלקר סטנדרטי
בקבוק שוקו יוטבתה 1 ליטר
שקית קרח מתחנת הדלק
מים
הכנה:
1. שוטפים את בקבוק השוקו היטב מבחוץ ומכניסים לקלקר הריק
2. ממלאים קרח מסביב לבקבוק - שקית קרח אחת מתאימה היטב
3. ממלאים מים בקלקר עד שכמעט מלא
4. נוסעים לטייל [emoji4]
הערה: סדר הפעולות חשוב, אחרי שהכנסתם קרח לא תצליחו להכניס את בקבוק השוקו...
מתקדמים:
החלטתי ללכת על הקצה, ולא לקדוח חורים לעודפים.
למטה השארתי עיגול קלקר קטן לקביעת גובה. את החלק הפנימי מילאתי מים שיהוו משקולת. עטפתי בניילון נצמד כל מה שחשוב לי שישאר נקי, כולל ההברגה של המכסה (נסיון עבר מראה שהחומר מלכלכך בטירוף וקשה להפטר מהשאריות שלו).
הקצפתי את התחתית. הכנסתי את החלק הפנימי המלא מים, ואז הקצפתי את הרווחים בין הדפנות. לקינוח, עוד עיגול קצף סביב המכסה, עם הגנה של ניילון נצמד.
אחרי מספר דקות זה נראה ככה:
139361
עוד יום יומיים, כשיתייבש לגמרי, אגלח עם יפנית את עודפי החומר ואסגור. מנסיוני, אחרי יום זה כבר קשה, אבל רק אחרי זמן מה, כשהחומר מצהיב לגמרי, הוא מגיע לייבוש סופי. (מקובל לדאוג ללחות באזור שמקציפים, ע"י שפריצר, או מטלית לחה, כי המים עוזרים לתגובה הכימית. אני ויתרתי).
טו בי קונטיניוד...
אייל, זה ספריי קצף לאיטום?
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
ואז התחילו למכור בתחנות דלק קלקר מים עם מעטפת פלסטיק ב 30₪. זה העיר את השטן הקטן (לא ישראל, ההוא שיושב לך במוח, וגורם לך לבזבז זמן ומשאבים על דברים שאתה לא באמת צריך).
139354
- - - Updated - - -
המחיר המגוחך, והעובדה שאפילו המתכננים הבינו שזה נמכר רק כפלטפורמה לשיפורים, והכינו מבעוד מועד קליפסים (די חד פעמיים אם לא ממש נזהרים) בשביל לפתוח ולשחק לא הותירו לי ברירה. הייתי חייב...
בדקת במקרה אם לתוך מעטפת הפלסטיק הזו אפשר להכניס קלקר מהסוג הישן ?
אם זה מתאים - אחלה פתרון
אם זה לא מתאים, אני כנראה הייתי מעדיף כנראה לעטוף קלקר מהסוג הישן בסרט חבלה או אחר שיגן עליו מכנית וסוגר עניין, נראה לי הרבה יותר פשוט.
הקלקר הרגיל נראה לי גדול מדי. לא מדדתי.
לגבי איזולירבנד חבלה, זה תמיד פרטאץ' ומתבלה.
אם כבר,
בזמנו בנגריות בקיבוצים בנו מדיקט דק, קופסה בדיוק במידות של הקלקר, עם מקום להשחיל חבל בתור ידית.
לגבי איזולירבנד חבלה, זה תמיד פרטאץ' ומתבלה
אני מודה שאני לא מבין את המשפט הזה.
סתאם לחפש אתגרים.
שזה לגיטימי.
אני קניתי קלקל למתקדמים.
7.5 ליטר
עם פיה וגם ברז.
פתח עליון מלא.
מידה בול בטיול.
ממלא אותו ממים שבמקרר
עגול, אבל שורד.
ידית טובה.
באמת נוח.
120 שח....
פעם
לפהי המון שנים
להוריי היה מפעל פוליאוריטן.
ייצרו לצהל ארגזי קור
עם דפנות מאטד עבות.
קרח החזיק שם קפוא כמה ימים טובים.......139363
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
ehudzeelim
22-07-22, 17:41
אצלי שמשונית על הקלקר הכיטוב139364
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
ehudzeelim
22-07-22, 21:23
לא יודע אני יד 2.. זה בערך בן 20
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
מה קרה ליוטה חומה ורטובה לעיטוף קלקר? מה זה כל הפטנטים הרדיקליים האלה?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יוטה רטובה זה לג'ריקן.
על קלקר אין לה שום השפעה. (קלקר, זוכר?)
נראה פגז, מאיפה ?
אם היו לזה גלגלים, זה היה מועמד לשרשור הרלוונטי.
טוב. עושים עצירה.
בעקבות ספקות שזיו שתל בליבי, בדקתי את האקזמפלר מול אור השמש, וגיליתי כיס אוויר קטן (ממש קטן) בחלק התחתון.
אתם יודעים, האויב של הטוב הוא הטוב יותר וזה ... קיצור, קדיחת חור בכינון ישיר בדופן כפולה בה החיצונית יחסית קשיחה והפנימית, רכה ודקיקה והמרווח ביניהן לא כזה גדול, מסתבר שאיננה רעיון טוב.
כרגע עושה חושבים, כי נגמר לי הקצף (נשאר ממש קצת), ולקנות חדש+ קלקר חדש, זה כבר סכום כסף. ומה עם עוד קלקר לביקורת לניסוי השוואתי עתידי.....
(מה שכנראה יקרה, זה שבתדלוק הבא הממזר יקרוץ מבין האוהל ב100 ש"ח והגזיה החד פעמית בחמישים,שמונחים ליד דלת חנות הנוחות ואני אתפתה... אבל עד אז, אני איתן כסלע ולא נשבר! :) ).
אז עשית בו חור? לדעתי זה לא באג זה פיצ'ר! הוספת נשם! עכשיו תהפוך את המיכל תדביק שם ברז וזהו [emoji6]אוגוסט בג'יפולוג!
אז עשית בו חור? לדעתי זה לא באג זה פיצ'ר! הוספת נשם! עכשיו תהפוך את המיכל תדביק שם ברז וזהו [emoji6]אוגוסט בג'יפולוג!
חבל שלא הצעת את הפרויקט המעולה הזה לפני שמילאתי בו תפוחי אדמה רקובים וזרקתי לפח.
עכשיו אני צריך לחכות לאמצע הלילה כשהשכנים לא רואים ולצלול לתוך הפח.
ונמרוד,
מי שנוסע בג'יפ פתוח ולא מטייל בקיץ מילא. אבל כמדומני אתה על רכב דנדש (במונחים של ג'יפולוג) ובו מזגן. אז אוגוסט הוא סתם עוד חודש (להיפך, בגלל שיש ילדים בבית, צריך לצאת לטייל).
קלקר 5 ליטר
בקבוק ערק
חצי עד בקבוק רוזטה
קרח עד למעלה
להשלים עם מים
לא צריך נענע זה בתוך קלקר לא רואים את זה
אתה סגור על הכמויות במינון הזה? לא חסר מים?
על רוזטה עם ערק לא שמעתי.
אבל נשמע פצצה
139389
יש עליו עדיין את הלוגו של חח"י...
על רוזטה עם ערק לא שמעתי.
יכול להיות בגלל שאתה אשכנזי.
ehudzeelim
23-07-22, 13:35
139389
יש עליו עדיין את הלוגו של חח"י...
אתה בטוח שהלוגו זה חח"י ולא לח"י?.
יכול להיות בגלל שאתה אשכנזי.
יש מצב,
יכול להיות שזה בגלל הקוסמופוליטן של וודקה עם גפילטע?
איל,
זה בשבילך :-)
זה יחידת קרור שדומה למה שיש בהרבה מקררי יין.
המחשבה הראשונה היתה שאפשר יהיה להכניס מים בטמפ' חדר וזה יקרר את המים.
אבל זה לא מספיק חזק.
לעומת זאת, אם ממלאים מים קרים, זה שומר טמפ' יפה מאוד (ואפילו יורד 1-2 מעלות לאורך הזמן).
זה מונח בתוך הרכב, מחובר למצית, ומחזיק יפה.
בסופו של יום, הכיוון הזה נזנח לטובת הפתרון הפשוט יותר (של בקבוקי 1.5 ליטר בתיק טרמי).
בשביל מה אתה צריך להחזיק מים זמינים בקבינה? מסוכן לשתות תוך כדי נהיגה. אם אתה צמא, תעצור בצד, תוריד בקבוק בירה קרה, ואז תחזור להגה רענן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.