צפייה בגרסה מלאה : Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד 190000ק"מ)
בלי קשר לדגם הרכב שנבחר, הרגשנו שאנחנו מחזיקים בצי רכבים מתיישן, שחייב להתעדכן, אם אני לא רוצה למצוא את עצמי עוסק בתיקונים במקום לרכוב.
חנן מצא פיתרון מחוץ לקופסא למטלה המאוסה של מכירת רכב לטובת אחד חדש: פשוט לא למכור.
מי שרוצה לרשת את חנן צריך לפעול - יש לו שלוש בנות לחתן.
סיכוי של שליש לקבל היילקס אספנות. השניים האחרים יסתפקו בקאיה פיקנטו ויונדאי i10 :rolleyes:
מי שרוצה לרשת את חנן צריך לפעול - יש לו שלוש בנות לחתן.
סיכוי של שליש לקבל היילקס אספנות. השניים האחרים יסתפקו בקאיה פיקנטו ויונדאי i10 :rolleyes:
לא נראה שקראת את השרשור....
חנן-ג'יפולוג
20-03-25, 22:27
https://imageshack.com/i/pmDwODaDj
האיוניק שלי תינוק.
222000ק"מ.
96.7% SOH.
הבנאדם נוסע בקירוב 200 אלף ק"מ בשנה.. אפילו למונית זה הרבה.
ממוצע 550 ק"מ ליום, בהנחה שהאוטו עובד 7 ימים בשבוע 52 שבועות בשנה.
שתי טעינות ביום.
פסיכי.
אני כבר לא מופתע מהביצועים החריגים לטובה של הסוללה ברכב הזה. לפני שקניתי את הרכב ראיתי מה קורה ברכבים מקבילים אחרים והתמונה שם היתה פחות מרשימה. עדיין לא מדאיגה עם נתון אופייני של כחמישה אחוז ירידה לאחר 50000ק"מ וכעשרה אחוז ירידה ברכבים עם 300000ק"מ אבל אצלי התמונה טובה בהרבה, ואני רואה שגם אצלך, מיכה. נהדר. אשמח לעוד עדכונים בהמשך.
ראיתי דיווח ברשת על בעל איוניק 5 עם 270000ק"מ ותשעה אחוז ירידה בקיבול. אין לי מושג איך הוא מתנהל עם הסוללה ויעדי הטעינה.
עדכון לכבוד יום הולדת 90,000 ק"מ ו40 חודשי שימוש:
ה SOH עדיין 100%.
ראוי לציין שהורדתי את הטעינות הרגילות ל70%, טוען יותר מזה רק כשצריך.
סוללת ה12V עדיין המקורית, ללא בעיות כלשהן.
ה ICCU (עדיין??) מקורי.
צמיגים עדיין מקוריים.
לראשונה שילמתי על טיפול, לקחו 1500 ש"ח מוגזמים בעליל על החלפת נוזל בלם, פילטר מזגן ועדכוני תוכנה (ריקולים אני מניח), הכל ביחד שעה וחצי עבודה.
רשמתי לפני לחפש מוסך מתחרה באיזור רחובות לטיפול הבא שיכלול את החלפת נוזל הקרור של הסוללה.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
ehudzeelim
06-05-25, 09:29
https://imageshack.com/i/pmDwODaDj
האיוניק שלי תינוק.
222000ק"מ.
96.7% SOH.
מרשים מאד, מסתמן כאחלה רכב.
מה העלות של החלפת בטריה כזו?
חנן-ג'יפולוג
06-05-25, 12:09
145000ש"ח לפני עבודה, וכולל מע"מ.
לא רואה הגיון בהחלפה כזו, אלא אם יונדאי לקחה את זה על עצמה, כמחווה לחבר מועדון ישבני הפלדה.
יותר זול לקנות איוניק5 אחר, טרי יותר, ולמכור את שלך לברזל.
אחרי שמוציאים את הבטריה זה הולך לפח הכתום, לא?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
אחרי שמוציאים את הבטריה זה הולך לפח הכתום, לא?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
צובעים בכחול ומשקיעים ליד היתוש.
שונית חדשה.
זה אקולוגי, לא?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.