צפייה בגרסה מלאה : Article: סיכום שנה ו80000 ק"מ עם יונדאי איוניק 5, (פלוס עדכונים שוטפים עד 190000ק"מ)
חנן-ג'יפולוג
21-08-22, 00:36
ניתן לצפות בעמוד זה
https://www.jeepolog.com/forums/content.php/4021
מאלף!
לא יודע אם מישהו ביונדאי קורא כאן, אבל על מידע כזה שימושי, הם צריכים לשלם לך.
כו.. אמא של הטפאטוק הזו בחיים לא הצליחה לפתוח לינק למקום שיועד
למישהו יש פיתרון יעיל לזה?
Sent from my SM-N985F using Tapatalk
Sent from my SM-N985F using Tapatalkלי יש לינק לויטארה למכירה ... [emoji24]
Sent from my DN2103 using Tapatalk
כיף לקרוא.
מקווה שיונדאי קוריאה יעשו בחוכמה ויקנו ממך את הרכב בסופו של דבר לשם ניתוח בלאי.
האיוניק שלי (תיאומה לשלך, אפילו בצבע) הגיע ל15000 ק"מ, אפס תקלות למעט החלפת שקע USB שהגיע תקול מהמפעל.
תכלס באופן השימוש והטעינה המאוד מקל שלי האוטו אמור להחזיק לנצח, או עד שיתפוררו הפלסטיקים - מה שיבוא קודם.
חנן, מעולה!
אשלח את מה שרשמת לכמה אנשים שעדיין משלמים על דלק בנסועה של כמה עשרות אלפי קילומטרים בשנה, אולי יתפקחו.
מיכה,
יש לך לנדרובר בתמונת הפרופיל, פלסטיקים מתפוררים זה לא מה שאמור לעצור אותך ;)
מאד מעניין , בעיקר החשמל לקרוואן , אחרי התמקמות עם הקראוון אפשר להטעין את הרכב קרוב ל100% בתחנה קרובה ולהשתמש למספר ימים בקראוון ?
ממש תחנת כוח ניידת.
חנן-ג'יפולוג
21-08-22, 11:51
אכן. אין לי נסיון עם קרוואנים, אבל בבית שלי, שהוא צרכן אנרגיה כבד מאוד, נצרכים כ60 קוט"ש ביום. ברכב יש 73 קוט"ש.
אני מנחש שניתן לספק לקרוואן חשמל ל4-7 ימים.
טאפאטוק אכן לא פותח קישור לכתבות באתר.
פתרון אפשרי - לוחצים למעלה על התפריט (3 נקודות) בוחרים צפייה בדפדפן (web view) ומהדפדפן הקישור יעבוד...
נשלח מהנייד
סקירה מעולה, תודה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
האיוניק שלי (תיאומה לשלך, אפילו בצבע) הגיע ל15000 ק"מ, אפס תקלות למעט החלפת שקע USB שהגיע תקול מהמפעל.
15k קמ?
חנן-ג'יפולוג
21-08-22, 13:19
ברור, דורון, לאן אתה חותר עם השאלה הרטורית הזו, ואני אגיד ככה:
מנסיון אישי של כיום-יומיים בהנדסה ובשירות רכב, אני יכול להצהיר שכל בעל רכב, שהוא רכב מהראשונים שנמסרו בעולם, מפלטפורמה חדשה לחלוטין, עם טכנולוגיות חדשות יחסית, יכיר עם הזמן בשמות פרטיים את הטכנאים במרכז השירות המועדף עליו.
האיוניק5 לא שונה בזה.
טויוטה, חברה שאמינותה מקבלת הערכה אצל רבים מאיתנו, לקחה בכפייה ועוד לא החזירה ללקוחות את הרכב החשמלי שלה. על תקלה בברגי גלגל, טכנולוגיה בת מעל ל130 שנים.
אני מבין את מיכה שראה לנכון לציין שהוא נתקל בינתיים בתקלה מינורית בודדת. בהמשך הוא יתקל בעוד תקלות, באחריות. אני כמובן מאחל לו שלא יהיו.
נו, עם עורך דין כזה כל מה שאגיד רק יגרע :).
אבל בכל זאת, לפני שנה ומשהו כשהתלבטתי אם לקפוץ למים הקרים, היו לי הרבה פרפרים בבטן:
מה יהיה אורך חיי הסוללה, ונפילת הערך שבעקבותיו. לא קונים מכונית בשנת המודל הראשונה, בטח לא כזו עם טכנולוגיה חדשה לגמרי. מה פתאום רכב קוריאני, אני לקוח אדוק של סקודה בפרט ואירופה בכלל.
והנה, שנה אחרי צוחקים עלי שציינתי 15000 קמ ללא תקלות ועם אושר גדול. מצויין.
לי יש לינק לויטארה למכירה ... [emoji24]
לא רלוונטי..
לחיצה ארוכה על הלינק, העתקה של הקישור, והדבקה בדפדפן.
ברור, דורון, לאן אתה חותר עם השאלה הרטורית הזו,
לא חותר לכלום..
הערכתי שהוא מתכוון למספר הגבוה ורציתי לוודא.
זה לא רטורי עד שהוא עונה..
כבר פגשנו כאן אנשים שמרוצים מאד רק מעצם זה שמשהו עושה מה שהוא אמור לעשות.
משתמשים אחרים מדברים בלי סוף על החוויה, וניסוחים מעורפלים.
אתה מתרגם את זה גם למספרים ואמירות ברורות, לפחות מבחינתי.
אני אחזור על מה שכבר כתבתי בשרשור אחר שלך בנושא, שמבחינתי, אחרי הסקירה שלך, אם הייתי בעניין של רכב חדש, ויש לי תשתית מתאימה בבית, אז חשמלי כזה היה בתעדוף גבוה.
ציינת ששינית את הזנת החשמל בבית ל63X3 .
האם זה נחשב לאוברקיל או ש40X3 יספיק? (בוא נניח בבית ממוצע עם חימום תת רצפתי , ליפט ושני רכבים חשמליים )
כמה מסובך לשנות בדיעבד? זה ברמת כמה שקלים לחברת חשמל או שינוי תשתית גדול ויקר?
חנן-ג'יפולוג
21-08-22, 18:15
לצורך הדיון צריך להפריד את זה למקרים שונים:
האם אתה רוצה לדעת מה צריך מבחינה פרקטית? זה תלוי בנסועה שלך, וכמה שעות ביום הרכב עומד ליד המטען. אם אתה צריך להשלים מעט קוט"שים ביום והרכב נמצא מספיק שעות ליד המטען אז גם 25Ax3 יספיק.
האם אתה רוצה למצות את הספק הטעינה המירבי של הרכב? רכב עם טעינה תלת פאזית של 11kw יקח 16 אמפר מכל פאזה. 40Ax3 ישאיר מספיק לבית. רכב עם טעינה חד פאזית של 7kw יקח 32 אמפר, ואז 40Ax3 זה גבולי מאוד.
ואם בהמשך יהיו שני רכבים? ואם כבר יהיו נפוצים רכבים עם יכולת טעינה של 22kw? אז נוכל לטעון אותם באופן מנוהל, אבל אם רוצים למצות את כל יכולת הטעינה שלהם בלי חשבון, אז 63Ax3 זה המינימום.
לכן אני החלטתי שאני לא מסתפק בשדרוג של 40Ax3.
השינוי בדיעבד אם הקוברה אצלך מהפילר לבית מספיק גדולה והכבל בפנים לא תקוע הוא לא מסובך. אצלי זה היה די תקוע, והיינו צריכים שישה אנשים כדי להעביר את הכבל הגדול, וירקנו דם שעתיים. למי שבשלב הבנייה עדיף לדעתי לפתור לפחות את עניין הכבילה מראש עם כל החומרה הנדרשת, גם אם מחליטים לא לשלם לחח"י על השדרוג הרשמי.
מכיוון שאני בטוח שיש לך, אשמח למפרט מה לדרוש כתשתית.
מכיוון שזה גונב את השירשור אשאל בשירשור שפתחתי בזמנו על הבית, אשמח שתגיב שם.
15k קמ?
כן, 15 אלף ק"מ ו7 חודשים.
הגעתי למחשב וקראתי .... מרתק !
עוד מצפה לנו ההרפתקאה בנורבגיה .. ( מחכה בשקיקה למה שיש לאסף להגיד )
אבל נראה שהרכב הבא .. יהיה חשמלי ללא ספק.
ehudzeelim
25-08-22, 13:28
כתבה משכנעת ביותר, ברמת הכלכליות של הרכב.
הסתכלתי ביד 2 על איוניק 5, יש 12 מודעות למכירה, כל הרכבים עם פחות (רובם הרבה פחות) מ-10000 ק"מ. ומבקשים מחיר גבוה מחדש עד כמה שאני מבין.
האם זה אפיק ההשקעה החדש שמחליף את הלנד קרוזר ושות'?.
כתבה משכנעת ביותר, ברמת הכלכליות של הרכב.
הסתכלתי ביד 2 על איוניק 5, יש 12 מודעות למכירה, כל הרכבים עם פחות (רובם הרבה פחות) מ-10000 ק"מ. ומבקשים מחיר גבוה מחדש עד כמה שאני מבין.
האם זה אפיק ההשקעה החדש שמחליף את הלנד קרוזר ושות'?.
כן, אנשים מזמינים ״מקום בתור לאספקה״ ומוכרים אותו לפני או אחרי שהרכב מגיע.
חנן-ג'יפולוג
12-09-22, 09:34
https://imageshack.com/i/pmzungg4j
https://imageshack.com/i/pmfmHwyNj
boaz avrahami
12-09-22, 09:58
יש נהגי מונית שנוסעים פחות מכם [emoji23]
https://imageshack.com/i/pmzungg4j
https://imageshack.com/i/pmfmHwyNj...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20220912/7d5505ea22129695dc155d2130ff3909.jpg
חנן-ג'יפולוג
17-11-22, 14:58
מזל טוב.
https://imageshack.com/i/pnLjYzvhj
מברוק!
יש לך מושג מה זמני האספקה לאיוניק 5 ?
על פניו זה הרכב היחיד במחיר סביר עם מרווח וטווח כזה שהוא לא סיני.
מברוק!
יש לך מושג מה זמני האספקה לאיוניק 5 ?
על פניו זה הרכב היחיד במחיר סביר עם מרווח וטווח כזה שהוא לא סיני.
אין לאף אחד בכלמוביל מושג. ואני כותב בתור אחד שהזמין. בפברואר. :(
עוד מעט נגמרת השנה והמס עולה משמעותית. מישהו בכלל מתחייב לספק עוד השנה?
אסף.
חנן-ג'יפולוג
17-11-22, 20:59
מקווה שיונדאי קוריאה יעשו בחוכמה ויקנו ממך את הרכב בסופו של דבר לשם ניתוח בלאי.
כיוונת לדעת גדולים... קיבלתי הערב הצעה משכנעת ממנהל המחלקה הטכנית של יבואן יונדאי :D. עוד900k למנאייאק.
https://imageshack.com/i/pouNlRC0j
אז מה חנן? נוסעים לאילת ברברס?
חנן-ג'יפולוג
08-01-23, 23:37
110000ק"מ.
הסוללה עדיין עם 100% soh. הרבה מעבר לציפיות שלי.
לצמיגים נשאר עוד כמ"מ עד לסמני השחיקה.
הבלמים כחדשים.
שלום את מציין מרחקים מאוד ארוכים שהברקסים והצמיגים יחזיקו
יותר מרכב רגיל מה הסיבה לכך
תודה
כדאי לשנות את הכותרת: איוניק5 מבחן ארררווך טווח..
Asaf-a
אסף.א
חנן-ג'יפולוג
09-01-23, 09:42
מבחן לא, כי זה מחייב פרמטרים שאני לא רוצה להתחייב להם.
חנן-ג'יפולוג
09-01-23, 09:47
שלום את מציין מרחקים מאוד ארוכים שהברקסים והצמיגים יחזיקו
יותר מרכב רגיל מה הסיבה לכך
תודה
לגבי הבלמים זה פשוט. אני לא משתמש בבלמים. כדי לבלום אני מוריד לחץ מדוושת ההאצה בהתאם לעוצמת הבלימה הרצויה. הבלימה בפועל מבוצעת ע"י המרת האנרגיה הקינטית לאנרגיה כימית בסוללה. השימוש בדוושת הבלם וברפידות מיושם רק במצבי חירום.
חנן-ג'יפולוג
09-01-23, 10:06
לגבי הצמיגים, מדובר בצמיגים גדולים. גדולים משל היילקס 95. דרגת עמידות xl, extra load, והנסיעות שלי הן בעיקרן בינעירוניות- בלימות והאצות פחות תכופות.
MikiDuster
10-01-23, 00:51
יפה!
נתונים שאולי פיספסתי..
כמה עלה הרכב?
כמה עלה ההגדלה ל 3x63A , כולל הכל
האם יש גלגל רזרבי?
אני לא יודע כמה עולה הגדלה, אבל בבית חדש כשמזמינים 3X63 במקום הזנה סטנדרטית זו תוספת של כ5000 שח.
יש מחשבון באתר חברת חשמל ואתה יכול לראות בדיוק כמה יעלה לך.
חנן-ג'יפולוג
10-01-23, 10:14
מדובר בגרסה הזולה ביותר של האיוניק5. עלה לי 190000ש"ח כולל שלושה טיפולים וכולל עמדת טעינה והתקנה. היום אותה גרסה עולה 214000ש"ח. אני לא יודע אם ההטבות נשארו ובפעם האחרונה ששאלתי נציג מכירות בכלל לא היה ניתן להזמין.
ההגדלה עלתה כ12000ש"ח.
גלגל רזרבי אין. יש ערכת תיקון מקורית. אני רכשתי גלגל ספייר צר וכלי עבודה ב2000ש"ח.
אני לא יודע כמה עולה הגדלה, אבל בבית חדש כשמזמינים 3X63 במקום הזנה סטנדרטית זו תוספת של כ5000 שח.
יש מחשבון באתר חברת חשמל ואתה יכול לראות בדיוק כמה יעלה לך.
למיטב ידיעתי, יש הבדל משמעותי בעלות לוח החשמל, כשעולים ל 3X63. אני לא יודע אם כשעושים הגדלה בבית קיים, חייבים חוקית, או טכנית, לשנות את הלוח, אבל כשאני בדקתי את העלויות לבית שלי, בשלב הבנייה, ההבדל המשמעותי היה עלות הלוח ולאו דווקא העלות לחח"י.
בברכה,
יוני5
חנן-ג'יפולוג
10-01-23, 10:27
בהגדלה ל63Ax3 מ25Ax3 עלות האגרה לחח"י היא 6000ש"ח, ועלות הבדיקה כ1400ש"ח.
שילמתי עוד 700ש"ח לחח"י על בדיקה חוזרת עקב כשלון בבדיקה הראשונה.
חח"י שינתה רכיבים בפילר לטובת ההגדלה אבל נדמה לי שלא היה לזה קשר לעלות. את העלות הנ"ל שילמתי עוד לפני שהם ידעו אם צריך שינוי בתשתית או לא.
הכבל המוגדל מהפילר אל הבית עלה עוד 700 ש"ח. בארון חשמל בבית החשמלאי החליף ממסר פחת ומא"ט ראשי.
יתרת העלות עד לעלות הכוללת של כ12000ש"ח הלכה לחשמלאי הפרטי שעבד קשה בשביל לתקן את הנזקים בבנייה של מערכת החשמל המקורית של הבית.
MikiDuster
10-01-23, 16:31
חנן תודה רבה על שיתוף המידע !
שדרוג מ- 3x25 ל- 3x63 :ֿ
הגדלה - 1515 כוללֿ
בדיקה 5678 כולל
את הכבל בין הארון לשוחה של חח״י עשה החשמלאי והיה כלול במחיר השיפוץ, כולל החלפת ממ״ת מתאים. חח״י החליפו את הכבל מהעמוד בצד השני של הכביש לשוחה ואת המונה. למעשה, כמו בישראל, הם החליפו רק את המונה כי המתכנן שגה. התלוננתי למפקח והוא ביצע בעצמו לאחר ששוחח עם המתכנן שוב. אבל.. מאז חלפו חודשיים ובדיקה אין. רק בישראל.
חנן, לא מצאתי את הנתון הזה, איזה כבל הרצת בין לוח החשמל לחניה?
אם אני מבין נכון, אפשר להזרים מקס' 6 אמפר לממ"ר.
ככה שהכבל ( 5 גידים) צריך להיות בשטח של לפחות 2.6 ממ"ר ובפועל, לצורך טעינת רכב אחד כזה ( ועם מקדם ביטחון נמוך יחסית) צריך כבל בשטח של 3 ממ"ר.
לטעינת 2 רכבים כאלה באותה החניה יספיק כבל של 6 ממ"ר..
בתכלס, השאלה שלי היא כמה מקדם ביטחון לקחת...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
חנן, לא מצאתי את הנתון הזה, איזה כבל הרצת בין לוח החשמל לחניה?
אם אני מבין נכון, אפשר להזרים מקס' 6 אמפר לממ"ר.
ככה שהכבל ( 5 גידים) צריך להיות בשטח של לפחות 2.6 ממ"ר ובפועל, לצורך טעינת רכב אחד כזה ( ועם מקדם ביטחון נמוך יחסית) צריך כבל בשטח של 3 ממ"ר.
לטעינת 2 רכבים כאלה באותה החניה יספיק כבל של 6 ממ"ר..
בתכלס, השאלה שלי היא כמה מקדם ביטחון לקחת...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalkאני התקנתי, לפי המלצת חנן, כבל 5×6 ממ"ר.
חנן-ג'יפולוג
04-02-23, 09:16
קיבלתי את ההתקנה כחלק מקניית הרכב אז לא הייתי מעורב בזה טכנית.
נדמה לי שהמתקינים השתמשו בחתך של 2.5 ממ"ר ובנוסף הם לקחו את החשמל מנקודת החשמל של הקומפרסור במחסן שלי, שהוא ניזון ממעגל עם מוליכים 2.5 ממ"ר. הרכב טוען ב16 אמפר וזה החתך התקני.
לשני רכבים תלת פאזיים שצורכים 16 אמפר או לרכב חד פאזי שצורך 32 אמפר אתה תצטרך חתך של 6ממ"ר.
אחלה. תודה.
יש למישהו המלצה לעמדת טעינה?
תלת פאזית 11kw.
נייחת או ניידת? ממה שראיתי המחירים בארץ זהים..
מה זה עמדה חכמה?
חברות/ דגמים מומלצים ( או לא)..
אל תסיט לחנן השרשור, יש שרשור ייעודי לזה!
חנן-ג'יפולוג
19-02-23, 08:14
120000ק"מ.
הSOH של הסוללה 100 אחוז. אני מופתע מאוד.
הבלמים חדשים.
נראה לי שהצמיגים יוחלפו ב130000. יש עוד כמ"מ עד סמן השחיקה.
הרכב יעבור השבוע טיפול 60000 בעלות של כמעט 3000ש"ח. החלפת נוזל קירור סוללה (11 ליטר שעולים כ2100ש"ח) , מסנן מזגן ונוזל בלמים.
https://imageshack.com/i/pm1vdWh1j
https://imageshack.com/i/pmM0LUrSj
חנן אתה יכול (בהזדמנות) להרחיב על המסך דיאגנוסטיקה הזה? איך אתה קורא אותו ומה משמעות הנתונים?
חנן-ג'יפולוג
19-02-23, 18:52
מלמעלה למטה ומימין לשמאל:
SOC state of charge, הנתון שמוצג על לוח השעונים.
BMS SOC הנתון האמיתי של מצב הטעינה.
יש בין הנתונים הנ"ל פער, בעיקר בקצוות, על מנת לשמור את הסוללה בגבולות נוחים יותר מאשר הגבולות הפיזיקליים.
מהירות רכב.
הספק שנכנס/יוצא אל ומהסוללה. הצילום נלקח בזמן טעינה.
זרם מ/אל הסוללה.
מתח סוללה.
טמפ' מקסימלית בסוללה.
כמות אנרגיה שנכנסה לסוללה במהלך חיי הרכב.
אודומטר.
מצב בריאות הסוללה.
פער מתח בין מתח התא הנמוך ביותר ומתח התא הגבוה ביותר. 0 אומר שהתאים מאוזנים באופן מושלם.
כמות האנרגיה שיצאה מהסוללה במהלך חיי הרכב.
סל"ד מנוע.
מתח מצבר משני.
מתח התא הגבוה ביותר.
יש עוד מאות פרמטרים. אלו הפרמטרים שהגדרתי להציג בדשבורד הראשי.
אז לסוללה יש נצילות אמיתית של 98%? וואו.
איך אתה קורא את זה? סורק בלוטות' ולטלפון?
חנן-ג'יפולוג
19-02-23, 20:11
כן, סורק של Bafx
https://www.amazon.com/BAFX-Products-Wireless-Bluetooth-Diagnostic/dp/B005NLQAHS
ויישומון Car Scanner Pro.
אז קיבלנו את האיוניק לפני שבועיים, רכב נפלא.
אחת הסיבות העיקריות שנרכשה והתעקשתי עליה היא השרשורים כאן של חנן, אז תודה!:)
דבר אחד שאני לא מוצא:
איך אני מגדיר שה-I-Pedal יהיה ברירת המחדל לאחר הדלקת הרכב?
נניח שאת זה אי אפשר להגדיר, הבעיה המעצבנת היא שבכל העברת הילוך ההגדרה הזו חוזרת לרמה 3 וצריך כל פעם להעביר ל-I-pedal. אפשר את זה לשנות?
בנוסף:
לבעלי הפרסטיז' - האם שומעים סביר ברמקולים מאחורה? התלוננו שהם נורא חלשים, ושעברתי אחורה אכן, הם חלשים מאוד. (כמובן שה-quiet mode מבוטל וכל ההגדרות תקינות)
חנן-ג'יפולוג
09-05-23, 13:53
לא ניתן להגדיר IPEDAL קבוע. באסה. גם לא הגדרה קבועה של ביטול שמירת הנתיב.
אני מרוצה ממערכת השמע, גם מאחור, אבל אין אתגר אמיתי בלרצות אותי בתחום הזה.
הרמקולים מאחורה, אם להתבטא בשיא העדינות, לא טובים.
זה הרכב הראשון בחיי ששידרגתי בו את מערכת השמע.
Sent from my HD1903 using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
13-05-23, 11:22
תשלום ראשון על בלאי: המצבר המקורי הוחלף בוורטא תואם.
133500ק"מ. שנה ותשעה חודשים.
הבאים בתור יהיו כנראה הצמיגים. האחוריים.
אין לך שנתיים אחריות על מצבר?
נשלח מהנייד
חנן-ג'יפולוג
13-05-23, 15:28
שנתיים או 100000ק"מ, הראשון מביניהם.
ברגע שהמצבר 'נגמר' הרכב נוסע? יש התראה מוקדמת?
בנוסף, שאלה כללית על טעינה:
אתה מטעין בשגרה עד 80% ? או תמיד עד 100% ?
חנן-ג'יפולוג
14-05-23, 05:56
הרכב היה ללא חשמל כלל. לא פתיחת דלתות, לא תאורה ובוודאי לא התנעה. הרכב הונע עם מצבר חיצוני. זה קרה בביקור במוסך כשטכנאי עבד על אבחון עם סוויץ' פתוח (כשבסופו הוחלף המנוע של הויברטור בהגה, זה שאחראי על אזהרות הנהג). בדקתי בבית את המצבר לאחר טעינה ארוכה ומה60א"ש המקוריים נשארו ארבעה בלבד. לא היו אזהרות מקדימות.
מטעין לפי הצורך עם ספיירים כדי שיהיה לי נוח. מאה אחוז רק לפני טיולים ארוכים. כשעבדתי בהרצליה טענתי ברגיל ל80 אחוז. היום כשאני עובד בשדרות אני טוען ל60 אחוז.
רק צריך לציין שאתה מדבר על מצבר 12v "הקטן" ולא על סוללות הרכב החשמלי, מישהו יכול להבין לא נכון...
נשלח מהנייד
חנן-ג'יפולוג
14-05-23, 08:23
בוודאי. אם זו היתה הסוללה הגדולה לא הייתי משלם, כי אני עדיין באחריות. ציינתי שהוא הוחלף בוורטא אז לא חשבתי שניתן לטעות.
מן הסתם גם הדיווח היה פחות אגבי, כשסוללה עולה 135000ש"ח.
ראוי לציין, שוחחתי באותה הזדמנות עם המאבחן, המאבחן הכי טוב בישראל, מאלו שאני מכיר, חבר וותיק, ומסתבר שהוא מעולם לא נתקל בשחיקה כוללת של סוללות ליתיום, מלבד ברכבי PHEV. זו אמירה חזקה מאוד. ברכבים שהם אינם PHEV בסבירות של קרוב לוודאי, אם יש תקלה אז היא בתא בודד והוא ניתן להחלפה, לבד או עם עוד מספר תאים שמאוחדים לכדי "מודול". מודול באיוניק5 עולה 10000ש"ח.
ובאותו זמן, כרגיל, בפינה של המוסך יש ערימה בגודל חדר של סוללות שחוקות של דגמי PHEV.
חנן, בטח הסברת, אבל בכל זאת - למה צריך מצבר 12V והאם זה בכל מכונית חשמלית?
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
חנן, בטח הסברת, אבל בכל זאת - למה צריך מצבר 12V והאם זה בכל מכונית חשמלית?
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
ככה מניעים את הרכב..
חנן-ג'יפולוג
14-05-23, 08:42
קיים בכל רכב חשמלי/היברידי שמוכר לי, למעט אופנוע אחד- אנרגיקה.
אני חושב שהמוטיבציה העיקרית היא לבודד את הסוללה הראשית מהעולם בזמן שאין בה צורך. בעיקר מטעמי בטיחות, אני מניח. שלא יהיה חשמל במתח גבוה חי בכל היקף הרכב. הבידוד הזה גם מתרחש אוטומטית בזמן תאונה.
יש ביציאה ממנה שני ממסרים, אחד לפלוס ועוד אחד למינוס, וכשהרכב לא מונע הם פתוחים. בזמן הזה מצבר ה12וולט מספק חשמל לזכרון של כל המחשבים, רשתות תקשורת, מהבהבי חירום, פתיחת דלתות וכו', וכשיש דרישה להתנעה הוא סוגר את הממסרים ביציאה מסוללת המתח הגבוה. המתח הגבוה הופך להיות חי בכל הרכב, כולל מתח לממיר שמספק 12 וולט, ומשם מצבר ה12 וולט הופך למיותר. כמעט מיותר. יתכן שיש מצבי קיצון, שההגה עד הסוף, בלימה חזקה, מפשיר אדים והפעלת חלונות בו זמנית שאז צריכת החשמל ברכב עולה על הספק הממיר LVDCDC, ואז המצבר תורם את חלקו.
אז ניתן לומר שהתקנת המצבר הנ"ל גם מאפשרת הקטנה של הממיר כך שיצטרך לתמוך בצריכה ממוצעת במקום לתמוך בצריכת שיא.
מן הסתם יכלו להרכיב שם סוללת ליתיום, או סופר-קבל. אבל מה האינטרס שלהם לחסוך לנו החלפות?
באיוניק ההיברידי לא פלאג-אין יש מצבר לייפפו4 כבר מ2018 וטסלה גם התחילה לשלב לאחרונה מצבר ליתיום 12 וולט, דווקא NMC למיטב הבנתי.
תודה על ההסבר.
מה שלא ברור לי זה למה אין בקרת טעינה על המצבר של ה12V.
ברגע שהמתח שלו יורד מתחת למתח מסויים, הסוללה הראשית טוענת אותו והמחשב מוציא התראה שמצבר ה12V דורש החלפה.
חנן-ג'יפולוג
14-05-23, 09:23
יש בקרה כזו. טעינות מבוצעות מדי פעם עצמונית בחניה למצבר הנ"ל כשיש צורך בהשלמה.
אבל, זה לא מספיק אינטנסיבי ולא עונה על פריקות חריגות. גם לא מתריע. לא יודע למה.
הבנתי שבטסלות כן יש התרעה על הצורך בהחלפת סוללה.
יש ביציאה ממנה שני ממסרים, אחד לפלוס ועוד אחד למינוס, וכשהרכב לא מונע הם פתוחים. בזמן הזה מצבר ה12וולט מספק חשמל לזכרון של כל המחשבים, רשתות תקשורת, מהבהבי חירום, פתיחת דלתות וכו', וכשיש דרישה להתנעה הוא סוגר את הממסרים ביציאה מסוללת המתח הגבוה.
מן הסתם הממסרים סגורים גם במצב utility כשאתה רוצה להפעיל מזגן או כירה חשמלית או דיסק, נכון?
חנן-ג'יפולוג
14-05-23, 11:25
בוודאי.
אז מצבר כזה שאינו לטובת להתנעת מנוע בעירה פנימית, ויכול להיות מקטגוריית פריקה עמוקה?, ואינו יושב בתא מנוע לוהט, לא ניתן לצפות ממנו לאורך חיים מופלג?
נכון ששירת ע״פ 135000 ק״מ שמכובד, אבל בכל זאת זה לא מפתיע לרעה? עובד קשה יותר ממצבר קראוון? מה אורך החיים בקראוון?
חנן-ג'יפולוג
14-05-23, 16:42
הפתיע לרעה. בתנאים הנוחים שהוא חי שיערתי שיחזיק למעלה מחמש שנים.
אשפה.
Solite. חברת בת של יונדאי.
חנן, אז בעצם אם יש מצבר 12v יש גם אלטרנטור?
היה ניתן לצפות שעוד רכיב ארכאי יעלם
חנן-ג'יפולוג
15-05-23, 11:08
אין אלטרנטור. יש ממיר LVDCDC מ800 וולט ל12.
תובנה שקיבלתי היום, אחרי שעשיתי רוטציה ואיזון לגלגלים:
אחרי 35 אלף ק"מ, הצמיגים במצב מצויין וכמעט לא רואים הבדלי שחיקה בין הקדמיים לאחוריים.
ברכבים קודמים תמיד היתה שחיקה מוגברת של החלק החיצוני של הצמיגים הקדמיים.
כנראה עניין של הנעה אחורית (הקדמיים לא מפרפרים), בלימה רגנרטיבית (שהיא גם מתונה וגם מתבצעת ע"י הגלגלים האחוריים), ואולי גם נסיעה פחות מהירה על כביש 6. וזה שלחץ האויר מופיע על המסך גם עוזר להימנע מנסיעה בלחץ לא תקין.
ובאותו עניין:
טענה ששמעתי פה ושם ממתנגדי רכבים חשמליים (יש דבר כזה) היא שעקב משקלם העודף הם שוחקים את הצמיגים מהר יותר ולכן מייצרים יותר זיהום חלקיקי צמיגים.
בינתיים נראה שההיפך הוא הנכון: הצמיגים של האיוניק יחזיקו יותר מאלה של האוקטביות שקדמו לה (סדר גודל 70 אלף ק"מ).
ehudzeelim
18-05-23, 15:39
כנראה עניין של הנעה אחורית (הקדמיים לא מפרפרים), בלימה רגנרטיבית (שהיא גם מתונה וגם מתבצעת ע"י הגלגלים האחוריים), ואולי גם נסיעה פחות מהירה על כביש 6.
קוטר הצמיגים גדול יחסית? זו גם יכולה להיות תרומה לקילומטראז שהצמיג עושה
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
Yaron.nahum
18-05-23, 17:48
גם בטסלה יש בעיות עם הסוללה של 12V
https://www.youtube.com/watch?v=NsKwMryKqRE
אצלנו איוניק 5 פרסטיג' (רמת גימור בסיסית, כמו של חנן) חמישה חודשים ו12,000 קילומטר. בדרך לנסועה שנתית של 25-38 אלף שזה כנראה קרוב יותר למשתמש ממוצע מאשר הנסועה של חנן.
מבחינת טעינה וכו' - מתרגלים מהר מאד. ביום-יום כמובן שאין לזה שום משמעות, טעינת AC מכוונת ל80%, האוטו מחובר לתקע כל לילה כמו הטלפון ליד המיטה. כדי לנסוע 100 ק"מ כל כיוון לתל-אביב, ירושלים, פתח תקווה - אלו הנסיעות האופייניות שלנו שאינן בסביבה - האוטו חוזר בערב עם 30-40% או יותר, אין בעייה. אנחנו נוסעים פעם בכמה שבועות למשפחה בדרום, נסיעה של 200 ק"מ כיוון - יוצאים מהבית עם 100%, הנסיעה לוקחת 50%. טוענים בדרך כלל בדבירה באפקון שנותן ~100KW. משהו כמו רבע שעה ל35% שמעלה אותנו ל80%. נסענו פעם אחת לאילת, טעינה מהירה 20 דקות בדימונה בהלוך, באילת כמובן, ובדבירה עוד 20 דקות בחזור.
האוטו עצמו כאמור רכב מרווח ונוח מאד. המושבים האחוריים מדהימים, לשני נוסעים. כשנוסעים שלושה מאחורה, הקטנה (שכבר לא כל כך קטנה...) מתלוננת על המושב המרכזי בספסל האחורי - האבזמים של החגורות קרובים מדי.
מבחינת נהיגה - אז זה ההבדל הגדול. מנוע חשמלי רציף, זה כיף גדול. חלק לגמרי, חזק מאד, הרבה יותר נשלט מכל מכונית רגילה.
מבחינה כלכלית - עסקה סופר משתלמת: האוטו עלה 177,000 שקלים, ביטוח כמו רכב רגיל (926 חובה + 3544 מקיף). אגרת רישוי חצי מחיר. וחשמל - 10 שקלים ל100 ק"מ בטעינה ביתית שזה 90% ויותר מהנסועה. 40 שקלים ל100 ק"מ בטעינה מהירה שזה האחוזים הנוספים.
כמכונית משפחתית - לא רואה שום סיבה לחשוב על חזרה אחורה. כיף, נוח, משתלם.
boaz avrahami
21-05-23, 18:24
המלכודת הזולה בקרוב תיסגר בזכות מס נסועה.
תהנו מזה כל זמן שאפשר.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
אצלנו איוניק 5 פרסטיג' (רמת גימור בסיסית, כמו של חנן) חמישה חודשים ו12,000 קילומטר. .
........ כדי לנסוע 100 ק"מ כל כיוון לתל-אביב, ירושלים, פתח תקווה - ........
.
.
אחד פוגש חבר שלו על וספה.
מה נשמע, מה קורה וזה.....
אל תשאל איזה יופי זה מאז שקניתי וספה. 20 דקות אני בפתח תקווה.
וואלה, מגניב..
נפרדים שלום שלום..
נפגשים שוב אחרי חודש, מה נשמע מה קורה וזה וזה...
איך הווספה? עוד מבסוט?
מכרתי.
למה מכרת? אמרת 20 דקות אתה בפתח תקווה.
כי מה יש לי לעשות בפתח תקווה?
https://www.slashgear.com/1298537/hyundai-ioniq-5-brake-flaw/?fbclid=IwAR2dRGeh2BGVBZfqPCPliwRvcXeUU3 OgjWN3WM-DK0W8fFFNXC5KaujN_dc
אמל"ק: במוד אייפדל האיוניק 5 לכאורה מדליקה את אור הבלם רק כשהרגל עוזבת לגמרי את דוושת התאוצה (כלומר רק ברגנרציה מקסימלית).
בכל בלימה רגנרטיבית חלקית (0% עד 99%) אור הבלם לא נדלק.
לא יודע להגיד כמה רציני האתר הזה, אבל על פניו נראה רהוט ועובדתי.
חנן-ג'יפולוג
29-05-23, 15:16
החוק מגדיר שמתאוטה של משהו כמו 0.13g אור הבלם נדלק. אני כרגע רחוק כ3500ק"מ מהאיוניק, אבל בהמשך השבוע אוכל להעלות גרף שמכיל את מצב דוושת ההאצה, הg, ונורת הבלם. אני די בטוח שמדובר בטעות.
https://imageshack.com/i/po9bQoYxj
החוק מגדיר שמתאוטה של משהו כמו 0.13g אור הבלם נדלק. אני כרגע רחוק כ3500ק"מ מהאיוניק, אבל בהמשך השבוע אוכל להעלות גרף שמכיל את מצב דוושת ההאצה, הg, ונורת הבלם. אני די בטוח שמדובר בטעות.
הבחור הזה עשה ניסוי דומה, כולל מד תאוצה, שמאשש את הטענה (דקה 1:45):
https://www.youtube.com/watch?v=U0YW7x9U5TQ&t=231s
לא ראיתי עדיין את כל הווידאו הארוך הזה, אולי יש שם תובנות נוספות.
חנן-ג'יפולוג
05-06-23, 07:29
אז שיחקתי קצת עם זה, עם סורק ועם מד תאוצה בטלפון (לצערי נתון התאוצה בסורק לא חי).
ראשית, הבחור צודק בטענה שכשדוושת ההאצה לא ב0% נורת הבלם לא דולקת.
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/922/xqqMjB.jpg
נשאר להבין אם היא צריכה להיות דלוקה במצב הזה.
התאוצה שקיבלתי כשדוושת ההאצה ב0 אחוז היא 0.2G. זה יותר מהסף החוקי של 0.13g והנורה אכן דולקת.
מה קורה כשהמצערת מעל 0 אחוז? התאוטה יורדת דרסטית, כמובן. לכמה היא יורדת? לא הצלחתי במסגרת השניות הספורות שיש לבצע את הניסוי הזה להגיע למספר ברור. בתחושה אני די בטוח שמדובר בירידה של לפחות 50% בתאוטה, כך שהיא לא עוברת את הסף החוקי להדלקה של הנורה.
בכל מקרה, בין אם תחושות הבטן שלי מוצדקות או לא, גם אם זה חורג מהסף החוקי, זה בוודאות גבולי מאוד. מכאן ועד להרחיק לכת ולציין 500 פעם בחצי שעה, שזה מסוכן בטירוף, ושהחברה חייבת להוציא ריקול לרכב, וכל זה בלי שהוא הראה לנו מהו ערך הG בזמן שהנורה לא דולקת והמצערת מעל 0 אחוז... נו, שויין. מציין שלא ראיתי את כל הוידאו. יש גבול לסבלנות שלי.
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/924/gZnAKu.jpg
בגרף האחרון בדקתי בבלימה מקסימלית, עם ABS פועל וכו' , רק בשביל לקבל רפרנס של תאוטה בבלימה חזקה מול הטווח הנדון בפעולת IPEDAL.
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/Dosl46.jpg
הנתון הרלוונטי בגרפים של התאוצה זה נתון הY, משמאל למעלה, בירוק.
כשאני מוריד משלישי לשני ב 40 קמ״ש אני משוכנע שהתאוטה הנוצרת גבוהה מ 0.13G והיא הרבה יותר חזקה מהרבה לחיצות על הבלמים שאפשר לייצר , כי כשיש 600-700 כס אז יש אותם גם לבלימה ( זו אפילו ההגדרה ) . אף נורת ברקס לא תידלק כמובן .
החוק הזה הוא רק לחשמליות ? גם, לא מבין על מה הצעקה
חנן-ג'יפולוג
05-06-23, 08:09
גם להיברידיות, אבל שם מן הסתם הבלימה היא עוד פחות חזקה.
יש גם תקן דומה למשאיות, ששם יש צורות בלימה חיצוניות נוספות: ריטרדר, תלמה, אגזוז ברקס, ג'ייקובס וכו'.
לא מוכר לי תקן דומה למכוניות ICE פרטיות.
- - - Updated - - -
כשאני מוריד משלישי לשני ב 40 קמ״ש אני משוכנע שהתאוטה הנוצרת גבוהה מ 0.13G והיא הרבה יותר חזקה מהרבה לחיצות על הבלמים שאפשר לייצר , כי כשיש 600-700 כס אז יש אותם גם לבלימה ( זו אפילו ההגדרה ) . אף נורת ברקס לא תידלק כמובן .
לא, אין מתאם כזה בין כוחות סוס שהמנוע מפיק להאצה, ובין מה שהוא מפיק לבלימה. זה בסדר גודל קטן יותר. זה שבתקן מופיעה המילה "בלימה" זה מעיד על שיטת בדיקת הדינמומטר בזמן בדיקת ההספק. לא קשור להספק הבלימה. במשאיות עם כמה התקני בלימה מקביליים מגיעים במקרי קיצון ליחס שמתקרב ל1:1 בין הספק התאוצה והספק הבלימה (הכי חזק שנתקלתי בו היה 540כ"ס. זה זורק אותך לחלון אם אתה לא חגור). במכוניות זה במקרה הטוב יגיע ל1:10, להערכתי. במכוניות אין כל ציון במפרטים של ההספק הזמין לבלימה. רק במשאיות.
חנן-ג'יפולוג
05-06-23, 08:17
במקרה נתקלתי עכשיו:
https://imageshack.com/i/pmsx706nj
ומרגע שההוא זרק את האבן לבאר, עכשיו כל אחד שיחטוף נגיחה מאחורה ירוץ לנוגח לשכנע אותו שזה קרה כי אורות הבלם לא פעלו? מנפלאות הרשת.
פעם כאשר התחילו למכור בארץ את הסקודה פיליסיה, לא נמכרה עם ABS.
אנשי שיווק/מכירות יצירתיים פרסמו שמכילה ABW, שזה מקדים הפעלת אור בלם….אין לי מושג האם אכן פעל ואיך.
ehudzeelim
05-06-23, 10:41
פעם כאשר התחילו למכור בארץ את הסקודה פיליסיה, לא נמכרה עם ABS.
אנשי שיווק/מכירות יצירתיים פרסמו שמכילה ABW, שזה מקדים הפעלת אור בלם….אין לי מושג האם אכן פעל ואיך.
פשוט מאד, כשעוזבים דוושת גז נדלק אור בלם.
ehudzeelim
05-06-23, 10:42
במקרה נתקלתי עכשיו:
https://imageshack.com/i/pmsx706nj
ומרגע שההוא זרק את האבן לבאר, עכשיו כל אחד שיחטוף נגיחה מאחורה ירוץ לנוגח לשכנע אותו שזה קרה כי אורות הבלם לא פעלו? מנפלאות הרשת.אני רואה תהליך הפוך - מעכשיו כל מי שייכנס מאחורה יגיד שאור בלם לא עבד.. [emoji16]
כן אבל כמה כבר קורה שאתה בולם ככה אגרסיבית עם הילוכים ידניים, פעם ב- ?
במכונית חשמלית בולמים בלי ברקס כמעט תמיד.
אז סטטיסטית הסיכון שמישהו יכנס בך מאחורה גדל.
תכלס נראה שיונדאי עשו לעצמם חיים קלים במימוש של הדלקת אור הבלם, אולי כדאי שיחזרו לשולחן התכנון ויממשו פיתרון מבוסס חיישן תאוטה.
לא מבין את הבעיה .....שיתקינו ״מקדימאור"
Sent from my SM-G973F using Tapatalk
הרכב אוטומטי אבל אני כל כך נהנה לבלום עם הילוכים ( המנופים על ההגה ) שלקח לי 100 אלף קמ לגמור ברקס קדמי … באוטו שרירים . אז התשובה היא כל יום רוב הבלימות . כן , עיניים במראה אחורית …
חנן-ג'יפולוג
09-06-23, 19:06
https://imageshack.com/i/pmc7VBD4j
וכך זה נראה בשטח: ב02:20 ביום ד האחרון, הטעינה מופעלת עצמאית למשך חצי שעה.
https://imageshack.com/i/pnPzxFAPj
זה מסביר את העובדה שהרכב תפקד ללא דופי גם כשמצבר ה12וולט היה במצב סופני לחלוטין, 4% קיבול. זה תפקד נהדר עד לאותו הרגע שבו הטכנאי השאיר את הרכב לצרכי אבחון במצב חצי סוויץ' עם מכסה מנוע פתוח, ואז מצב המצבר נחשף כשהוא נגמר תוך דקות ספורות.
חנן-ג'יפולוג
13-06-23, 20:10
טלי החליטה בשבילי: הצמיגים האחוריים מוחלפים. הי"ד. עשו 139000ק"מ.התכוונתי להחליף אותם השבוע.
https://imageshack.com/i/pmNuLpm9j
https://imageshack.com/i/pmLRC7kNj
הצמיג הרזרבי הצר שקניתי והחזקתי בבית התגלה כיעיל, וגם התמזלנו שהגלגל נקרע בכניסה לקיבוץ ולא רחוק.
חנן-ג'יפולוג
13-06-23, 21:44
את הצמיג הרזרבי אני שומר ללא אוויר, כי כך הוא נכנס בשכיבה ליד המקרר. לאחר שהחלפתי גלגל, ניפחתי עם הקומפרסור המקורי את הגלגל הרזרבי ל60psi, הלחץ הנכון לו, וממש ברגע ההגעה ל60psi נשמעה בריחת אויר חזקה מהמדחס. פירקתי את הצינור מהגלגל בזריזות, ולמזלי לא ברח יותר מדי אוויר.
בבית פירקתי את המדחס והתברר שגומיה ברחה מהמקום. הוחזרה למקומה והמדחס חזר לתפקוד תקין. ללחץ של הצמיגים המקוריים הוא עובד תקין.
אז לבעלי האיוניק5 שקוראים כאן והם עם גלגל רזרבי צר, אני מציע להצטייד במדחס אחר, שמיועד ללחצים הגבוהים יותר.
https://imageshack.com/i/po8i40YSj
חנן-ג'יפולוג
14-06-23, 07:28
מנצל את ההקפצה כדי לעדכן סטטוס לאחר 139000ק"מ:
בלמים, חדשים. יחזיקו יותר מהרכב.
מצב סוללה: 100% SOH. הטווח זהה במדויק לטווח שהיה כשהרכב היה חדש. לא השתנה כלום בפרמטרים של הסוללה מהרגע שהרכב נולד. אני בכל עדכון מביע את פליאתי מחדש, ואני עדיין מופתע מאוד. זה רחוק דרסטית ממה שרואים בנתונים שמגיעים מבעלי טסלה ומטסלה עצמה. אני לא חושב שיש באיוניק5 כימיה מיוחדת שהיא טובה מהחשמליות האחרות. אני תולה את זה במערכת הניהול שמאפשרת לי להגדיר יעד טעינה של הסוללה, ובכך שאני מנצל את המערכת הזו טוב, ושומר על הסוללה בערכים שבריאים לה. קרוב למרכז טווח המתח ככל שניתן.
בעבר, כשהנסועה היומית שלי היתה כ200ק"מ, יעד הטעינה היה מוגדר ל80 אחוז.
בחודשים האחרונים, הנסועה היומית היא כ90 ק"מ, אז יעד הטעינה הוא 60 אחוז.
כמובן, כשנוסעים רחוק וצריך יותר טווח, אני משנה את יעד הטעינה למאה אחוז, אבל מגדיר טעינה מתוזמנת כך שההגעה למאה אחוז תהיה זמן לא רב לפני היציאה לדרך. יש משמעות לכמה זמן הסוללה נמצאת במאה אחוז טעינה. גם המאפיין של טעינה מתוזמנת לא תמיד קיים ברכבים.
חבר עם רכב סיני שאין לו הגדרת יעד טעינה, איבד 5 אחוזים מהסוללה בתוך כ25000ק"מ.
אני מכיר (מיד שנייה) גם אירוע של איוניק5 שהגיע ל80 אחוז SOH לאחר קילומטראז' קצר משמעותית, אצל משתמש שבמקום לטעון בבית בטעינת AC הקפיד על טעינות אולטרה מהירות בלבד.
כמו שרשמתי, הצמיגים האחוריים המקוריים מוחלפים היום. לקדמיים נשארו כ30 אחוז חיים עד שיגיעו לסמני השחיקה המירבית.
חנן-ג'יפולוג
14-06-23, 08:02
אני שמח שלא החלפתי צמיגים יום קודם. היה יכול להיות מבאס.
https://imageshack.com/i/pmumpUMQj
יש לי תחושה שמדובר בשארית של רפידה, ויש מישהו שנוסע היום בינינו על הכביש ובולם עם הבוכנה של הקליפר.
https://imageshack.com/i/pnNoQNhIj
הבלמים אצלי, כאמור, חדשים.
מנצל את ההקפצה כדי לעדכן סטטוס לאחר 139000ק"מ:
. אני תולה את זה במערכת הניהול שמאפשרת לי להגדיר יעד טעינה של הסוללה, ובכך שאני מנצל את המערכת הזו טוב, ושומר על הסוללה בערכים שבריאים לה. קרוב למרכז טווח המתח ככל שניתן.
בעבר, כשהנסועה היומית שלי היתה כ200ק"מ, יעד הטעינה היה מוגדר ל80 אחוז.
בחודשים האחרונים, הנסועה היומית היא כ90 ק"מ, אז יעד הטעינה הוא 60 אחוז.
כמובן, כשנוסעים רחוק וצריך יותר טווח, אני משנה את יעד הטעינה למאה אחוז, אבל מגדיר טעינה מתוזמנת כך שההגעה למאה אחוז תהיה זמן לא רב לפני היציאה לדרך. יש משמעות לכמה זמן הסוללה נמצאת במאה אחוז טעינה. גם המאפיין של טעינה מתוזמנת לא תמיד קיים ברכבים.
חבר עם רכב סיני שאין לו הגדרת יעד טעינה, איבד 5 אחוזים מהסוללה בתוך כ25000ק"מ.
אני מכיר (מיד שנייה) גם אירוע של איוניק5 שהגיע ל80 אחוז SOH לאחר קילומטראז' קצר משמעותית, אצל משתמש שבמקום לטעון בבית בטעינת AC הקפיד על טעינות אולטרה.
מה שאני לוקח מהנסיון המצטבר אצלך והדוגמאות שציינת ברכבים אחרים, שאם הרכב החשמלי הוא ״טיפש״ למשל כמו בג׳ילי שברשותי, ולא ניתן לשנות לפי הצורך מדיניות טעינה, כדאי להשקיע מעט יותר בעמדת טעינה חכמה ולא בסיסית כדי לשלוט בעוצמה ובתזמון של הטעינה.
לא אתפלא אם תוך זמן קצר גם הרכבים העממיים יהיו חכמים ומאפשרים הגדרות כאלו בעמדה טיפשה.
GodsFather
15-06-23, 07:39
לא יודע אם כתבו קודם, אבל, נראה שלצד ההנאה מהרכב, צריך גם לעבוד בשבילו.
מעבר לסוג עמדות הטעינה הנחוץ, צריך גם לחשב טווחי נסיעה כדי לשמור על הסוללה. האם יש טולרנטיות מסוימת לסוללה במקרה הזה?
ברכב משפחתי שכל יום נוסע טווח שונה ועל ידי נהגים שונים, זה יכול להיות משמעותי מאד.
חנן-ג'יפולוג
15-06-23, 08:23
אם לשנות פעמיים-שלוש בשבוע את יעד הטעינה במסך המולטימדיה נחשב לעבודה, אז כן. אפילו עבודת פרך. :D
לטעמי זה כמובן לא, בשום צורה, וזה ובוודאי לטעמי עשרות מונים על כניסה לתחנת דלק פעמיים בשבוע, שזה גם עבודה בשביל הרכב וגם יקר. מאוד.
לגבי מה קורה למשתמשים שלא מקפידים על זה? אני חושב שהדוגמא של החבר עם הרכב הסיני היא מצוינת, כי מדובר בכימיה דומה אם לא זהה.
חמישה אחוז איבוד קיבול ב25000ק"מ. האם זה אסון? לא בטוח, כי העקומה של איבוד הקיבול מתחילה תלולה ומשתטחת לאחר כמה עשרות אלפי ק"מ, ויכול להיות שגם כשהוא יגיע ל300000ק"מ הוא לא יאבד יותר מ20 אחוז מהקיבול.
כמובן שתמיד אפשר לרכוש רכבים עם כימיית LIFEPO4, טסלה מודל 3 SR סינית, BYD, SERES3, אתה משלם על זה בטווח נמוך, כי הנצילות הנפחית והמשקלית של הכימיה הזו נחותות ביחס לNMC, אבל אתה לא צריך לחשוב על שחיקה של הסוללה.
צריך לומר: יתכן שאני מגזים בהקפדה, והסוללה הזו תישמר כך שהיא תהיה טובה לשלושה מיליון ק"מ, אבל מה זה עוזר אם הרכב יגרט ב400000?
אבל מה זה עולה לי? לחשוב על הדברים אני חושב גם ככה. אין לי דרך להימנע מזה. וזה לא שאם לא אחשוב על זה אז המוח שלי יכבה ויחסוך אנרגיה. אז העוד שלוש לחיצות על המולטימדיה להגדרה? אין להקפדה הזו כל חסרונות.
GodsFather
15-06-23, 08:55
אם היא מייצרת סוג של סטרס בשל הדאגה ל"בריאות" הרכב, אז זה המחיר.
אבל בסדר, מסכים שגם האלטרנטיבה מייצרת צרות משלה
חנן-ג'יפולוג
15-06-23, 08:59
הסטרס הוא בדמיון של מי שלא התנסה, בלבד.
הסטרס מוטבע באופי של הנהג.
זה אותו נהג שבטיולים יהיה חרד לכל רעש מהג'יפ, ולא יצא לטייל ברמת הגולן כי "הטלטלות יפרקו את האוטו".
חנן-ג'יפולוג
15-06-23, 09:43
או גולש ג'יפולוג שהביע דאגה מנסיעה עם הויטרה שלו לטיול באיזור אילת, כי אולי הרכב לא ישרוד את הדרך לשם.
אנשים דואגים לפני שהם רוכשים טכנולוגיה חדשה, ואני מבין את זה. אני לא שונה. חלק מייעוד התיעוד שאני עושה, הוא כדי שכל אחד יוכל לחשב לעצמו אם החששות תואמי מציאות.
תקלה משמעותית ראשונה באיוניק (16 חודשים ו35K ק"מ): התקלקל המכ"ם הקידמי שאחראי על בקרת המהירות האדפטיבית.
לקח חודש עד שהחליפו את החלק, עיקר הזמן נשרף על המתנה לתורים במוסך.
גיליתי כמה קשה לוותר על הפיצ'ר הזה בנסיעות ארוכות ובפקקים אחרי שמתרגלים :).
פורסמו השינויים באיוניק 5 של שנת 2024 (שנת דגם רביעית למעשה), לפחות בשוק האמריקאי.
https://youtu.be/bBekgJl1AsI
תכלס כלום ושום דבר, אפילו לא הוסיפו ווישר אחורי. כן תהיה מראה דיגיטלית בדגם היקר והגה עם פידבק הפטי.
כלומר ובניגוד לתחזיות הנפוצות כשהזמנתי את האוטו באמצע 2021, התעשיה בינתיים לא מתקדמת בקצב נחשוני מבחינת טווחי נסיעה והמכוניות לכן לא משמידות את הערך שלהן.
הוסיפו ווישר.. וירדה האופציה לוו גרירה.
(:
https://youtu.be/zhpe_Uj6Tz8
Sent from my SM-G781B using Tapatalk
זה האיוניק 5 N. תפלץ נחמד ובלתי רלוונטי עבור רובנו. קצת מוזר שרק הוא קיבל את המגב האחורי הנחשק, ולא הדגמים הרגילים.
באופן הזוי משהו הם הוסיפו לרכב הזה מוד נהיגה שמדמה מנוע ותיבת הילוכים סטנדרטית. מזל שלא הוסיפו צהלה של סוס ומושכות..
10 רמקולים .. 2 מהם חיצוניים ... לצורך ההמחזה של "מנוע בעירה פנימית"
זה האיוניק 5 N. תפלץ נחמד ובלתי רלוונטי עבור רובנו. קצת מוזר שרק הוא קיבל את המגב האחורי הנחשק, ולא הדגמים הרגילים.
מגב אחורי!!
מטורף כמה השקעה בלקוחות.
לגמרי שווה את התוספת מחיר.
איוניק 5N, או משהו דומה, תהיה המכונית שתשבור סופית את חסידי הבעירה הפנימית, באשר פערי הביצועים נסגרים ואפילו על רעש ותחושה כבר אין מה להתלונן. מחכה לראות את המוהיקני האחרון מתפתל...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230715/88ddab693c47ccea8e7d938d6b988376.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20230715/ef44d7e870e53e1ee45965f9f0dae9b5.jpg
חנן-ג'יפולוג
09-08-23, 07:35
עדכון: עברו שנתיים מענגות עם הרכב, בהן הוא עבר 150000ק"מ. מעבר לטיפולים שוטפים כל 30000ק"מ הוחלפו על חשבוני שני צמיגים אחורייים ב140000ק"מ ומצבר 12V.
הבלמים המקוריים כחדשים.
הצמיגים הקדמיים עוד תקינים.
בריאות הסוללה 100%. לא חלה כל שחיקה בסוללה. הטווח היעיל נשאר כשהיה ביום הראשון.
כתבת בנושא אחר על גרירת עגלה עם אופנוע כבד.
יכול לשתף מה הטווח כאשר גוררים אופנוע/עגלה?
חנן-ג'יפולוג
09-08-23, 07:49
ביום שישי האחרון גררנו את הDR650 לים המלח וטיילנו שם. סה"כ המרחק יצא כ260ק"מ, וזה צרך 90 אחוז מהסוללה.
חנן-ג'יפולוג
16-01-24, 22:29
יש התפתחות מכיוון הסוללה. הקיבול ירד מעט.
https://imageshack.com/i/posaU7XRj
חנן,
תודה על הסקירה.
כמי שנוסע כ 40000 ק"מ בשנה, חושבים לאחרונה לעבור חשמלי (אחרי שהבנזין הצרחן ימכר).
החלטה ראשונה - לא טסלה.
החלטה שנייה - לא סיני (או יצרן חדש).
2 דברים שלקחתי ממך כבר עכשיו:
1. אני מבין שיש סוגים שונים/טכנולוגיות שונות של סוללות. יכול לסייע בסקירה קצרה להדיוטות בנושא והמלצות?
2. ליונדאי יש בקרה על הטעינה. האם מומלץ, אם אבחר לא יונדאי, לרכוש עמדת טעינה חכמה (יש בכלל)?
בנוסף,
כרגע מתלבט בין איוניק 5 לסקודה אבוק. מישהו כבר השווה בין הרכבים?
אני מבין שניתן לייצר קבל שיתחבר לתלת פאזי ולרכב לטעינה? ניתן לבצע גם עם פאזה אחת?
(הרעיון שיהיה כבל בתא המטען לחירום).
תודה,
חנן-ג'יפולוג
25-01-24, 13:17
אם לא סיני אז אין מה לדון על כימיית סוללה. מה שזמין לך למיטב זכרוני זה רק ליתיום NMC.
לפי ההגדרה הנ"ל של הלא סיני אז גם יש לך אופציה להגדיר יעד טעינה במכונית עצמה, בכל הרכבים הזמינים בארץ. שוב, למיטב ידיעתי. לא בטוח שאני יודע מה קורה בכל דגם ודגם.
כן, אתה יכול לרכוש כבל תלת/חד פאזי שיתחבר לשקע סטנדרטי בקיר ויטען לך את הרכב. עדיף לדעתי על עמדה נייחת.
הכבל התלת פאזי יכול לטעון גם מחד פאזי, ולכן הוא עדיף על החד פאזי, לדעתי.
החלטה ראשונה - לא טסלה.
אם זאת התנגדות עקרונית לבעלים או עיצוב (פנים או חוץ) , ניחא !
חוץ מזה, טסלה בחזית החדשנות ובעיקר לא מכניסה עלויות אחזקה שלא לצורך.
החלטה שנייה - לא סיני (או יצרן חדש).
זה כמו שאמרנו על היפניות ואח"כ הקוריאניות.
יש יצרנים שאכן ייעלמו מהמפה יחסית מהר, מאידך יהיו יצרנים סינים שיעלימו מהמפה או יבלעו יצרנים מוכרים.
ממליץ לך לא להתקבע ולקבע דעות קדומות בפרט שאתה עובר לטכנולוגית רכב חדשה.
בהצלחה בבחירה
רענן
חנן-ג'יפולוג
08-02-24, 10:46
174000ק"מ. הראדאר הקדמי התפגר. חיפוש ברשת העלה שמדובר בתקלה נפוצה מאוד. קיבלתי 50 אחוז הנחה ב"רצון טוב".
הלכו 2600ש"ח.
גם אצלי, באחריות.
ראיתי טענה שזו בעיה רוחבית בהרבה דגמים של יונדאי וקיה.
מישהו כאן חווה את זה ברכב שאינו איוניק 5?
במיצובישי אאוטלנדר גם די נפוץ
במוסכים רוצים על זה גם 8000 שקלים
174000ק"מ. הראדאר הקדמי התפגר. חיפוש ברשת העלה שמדובר בתקלה נפוצה מאוד. קיבלתי 50 אחוז הנחה ב"רצון טוב".
הלכו 2600ש"ח.
בעצם המחיר של התענוג הוא 5200ש"ח?
בזמן שבחו"ל, אם זיהיתי את המק"ט נכון, מדובר ב320 דולר?
האם הרכב נוסע בזמן שהראדר תקול? או שמטעמי בטיחות מדובר בתקלה שהמחשב משבית את הרכב? (או Limp mode כזה או אחר..)
חנן-ג'יפולוג
08-02-24, 21:43
הראדאר עצמו עולה 3200 פלוס מע"מ, עוד עבודת החלפה ועוד כיול וזה מגיע ל5200.
ראיתי את המחיר בחו"ל, רוב האתרים ב320 דולר, וגם ראיתי ב160, אבל בחרתי לא להסתבך עם היבוא של זה, מה גם שאח"כ צריך לכייל עם סורק שאין לי. בסוף יש גם משמעויות של נוחות, בטיחות ואולי גם עלויות, לזמן שבו אני ממתין לחלק.
ההשפעה היא על קרוז קונטרול שלא עובד, ועל הבלימה האוטונומית. מעבר לזה הרכב נוסע רגיל.
חנן-ג'יפולוג
13-02-24, 10:57
כיול הראדאר. מבוצע מול פריזמה ייעודית, עם סורק של יונדאי.
https://imageshack.com/i/pnqugLkNj
חנן בנוגע לכיול המערכות האוטונומיות, האם יש כזה גם לבקרת נסיעה במרכז הנתיב? אצלי ואצל רבים אחרים האוטו יושב חצי מטר ימינה ממרכז הנתיב, שזה מטריד בעקיפת משאיות על כביש מהיר.
חנן-ג'יפולוג
13-02-24, 14:24
למיטב זכרוני, כל מצלמה בכל רכב היתה חייבת בכיול, אז כן.
אם זה יעזור לנושא שאתה מציין, אין לי מושג, אבל אני יודע לכוון אותך למאבחן יונדאי הטוב בישראל.
מעניין שאתה משתמש בזה. התנודות בהגה והצפצופים מביאים לי את הסעיף, וביטול התכונה הזו זה הדבר הראשון שאני מבצע בכל התנעה של הרכב.
למיטב זכרוני, כל מצלמה בכל רכב היתה חייבת בכיול, אז כן.
אם זה יעזור לנושא שאתה מציין, אין לי מושג, אבל אני יודע לכוון אותך למאבחן יונדאי הטוב בישראל.
מעניין שאתה משתמש בזה. התנודות בהגה והצפצופים מביאים לי את הסעיף, וביטול התכונה הזו זה הדבר הראשון שאני מבצע בכל התנעה של הרכב.אפשר לבטל את הצפצוף ולהשאר רק עם התנודות בהגה. לפעמים נוח להשתמש במתכונת הזאת
Sent from my 23021RAAEG using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
13-02-24, 14:51
לטעמי התכונה הזו מעצבנת ואף עם פוטנציאל מסוכן, במיוחד אם האחיזה האופיינית שלך בהגה עדינה במיוחד, והקוים המשוגעים של מע"צ גורמים למערכת לנסות לעשות שטויות בהגה.
גם אני מבטל את שמירת הנתיב בכל תחילת נסיעה. אבל בנסיעות ארוכות על כביש שש וכביש 31, אני מפעיל את שמירת הנתיב, את המירכוז ואת בקרת המהירות האדפטיבית. עובדתית אני מסיים את הנסיעות האלה הרבה פחות עייף מאשר עם הדיסקו נניח.
חנן בנוגע לכיול המערכות האוטונומיות, האם יש כזה גם לבקרת נסיעה במרכז הנתיב? אצלי ואצל רבים אחרים האוטו יושב חצי מטר ימינה ממרכז הנתיב, שזה מטריד בעקיפת משאיות על כביש מהיר.
איפה אתה כשהרכב עוקף?
במושב הנהג. או שלא הבנתי את השאלה.
אני נוסע בנתיב השמאלי, משום שיש משאית איטית יחסית בימני.
שמירת הנתיב האוטומטית ממקמת את האוטו קרוב מדי למשאית, ככה שיש צורך להילחם בהגה ולמשוך שמאלה קצת.
מיכה, לא נתקלתי בתופעה הזו באיוניק - אני משתמש כבד של כל הפונקציות האוטונומיות ככל הניתן.
boaz avrahami
13-02-24, 20:12
הפתעתם. ברכב שזה עובד בו טוב ( למשל סקודה) זה פשוט פיצ׳ר נפלא.
בסוזוקי זה פחות נעים אבל עדיין משתמש בו.
חנן-ג'יפולוג
13-02-24, 20:21
ביטלתי את החרא הזה גם בסקודה סופרב ששכרתי באוסטריה.
boaz avrahami
13-02-24, 20:49
בגלל זה כנראה אתה נהג מבצעי ואני סתם נוטה להירדם על הכביש ומעדיף עוד ״זוג עיניים״ על הכביש
חנן-ג'יפולוג
13-02-24, 21:06
אם זה היה רק זוג עיניים, ניחא.
זה צפצפה מטריפה ומנוע תגבור הגה חזק יותר ממני, שמשגעים אותי בכל פעם שאני לוקח קו אייפקס בכביש מפותל ונושק/עובר את הקוים הצבועים (לא לנתיב הנגדי) , וכביש כזה נמצא בכל יציאה מהבית שלי, לכל כיוון.
אם גם פונקציית המרכוז פועלת, אז זה בכל זמן הנסיעה, גם כשאתה לא מתקרב לקווים. יש לך שותף להחזקת ההגה בכל שניה במהלך הנסיעה.
בעעעע.
לגמרי. לשימוש אך ורק בכבישים מהירים וישרים.
רק כשנהגתי בהונדה אקורד בחו"ל הבנתי איך מערכת כזו יכולה לעבוד ברכות, וכמה נחמד זה שההגה לא נלחם בך באלימות.
boaz avrahami
13-02-24, 22:42
בסקודה זה רק היה מתקן או מתנגד מעט אם חצית קו בלי איתות.
צפצוף רק אם הידים לא על ההגה או האחיזה קלה מדי.
זה הרגיש כל כך מוצלח שהלוואי שהיה כזה בכל מכונית שלי באיכות הזו.
הכי קרוב למושלם שיכולתי לדמיין.
boaz avrahami
13-02-24, 22:51
תראה איזה יופי זה עובד בעיקול כשמרמים עם פחית את חישן המשקל על ההגה.
אפשר לשלוט באוטו למשך נסיעה כמעט שלמה על ידי המוט הקטן לצד ההגה שקובע את המהירות נסיעה ומרחק התגובה.
פשוט כנראה לא נסעתם עם אחד טוב.
https://youtu.be/Du0olXU_gZk?si=rzvFdzSXiTM9nB26
חנן-ג'יפולוג
13-02-24, 23:09
הטריק הזה עובד גם ביונדאי.
- - - Updated - - -
לפי התיאור שלך פשוט לא יצא לך לנסוע עם פונקציית מרכוז.
גם בפיגו אני מבטל את זה, ביומיים הראשונים עם האוטו כשברחתי מעט שמאלה ממובילי טנקים ומשאיות רחבות בכביש 6 והאוטו ניסה להחזיר אותי לנתיב הבנתי שאני נוהג יותר טוב ממנו.
רק בכבישים מסויימים ורק כשהילדים רוצים לראות את ההגה מסתובב לבד אני מפעיל את זה ומיד מכבה אחכ.
בפיגו יש 2 לחצנים שונים: אחד שומר על סטייה מנתיב כשאני נוהג, השני לקרוז קונטרול האדפטיבי, שניהם תמיד כבויים והכי כיף שזה נשמר ככה, אז להבדיל מה stsrt - stop לא צריך לנתק בכל נסיעה
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
אני משתמש בכל הפונקציות בכביש המהיר (איוניק 5), מוצלח מאד.
לא נתקלתי בבעיית מרכוז שמיכה תאר. נראה הגיוני שאפשר לכייל את זה.
בקיה סטוניק ההגה ממש נלחם בך (צריך להפעיל הרבה כוח לא לתת לו לבחור נתיב יציאה בהתמזגות )
גם התנועות מאד חדות ומהירות בתיקון.
בקיצור, דרעק !
ב BYD ATTO 3 לאחר העדכון האחרון,
צריך להיות בדיוק במרכז (ברמת סנטמיטרים בודדים) כדיי שהרכב לא יתערב או יתריע קולית.
הזזת ההגה האוטמטית עדינה משמעותית ולא חדה.
מצד שני, בעקומות מהירות, הרכב "בורח" וזולג החוצה לצד החיצוני של העקומה.
לא מושלם, אבל יותר נעים ונכון לטעמי ממה שיש בקיה.
רענן
גם בג׳ילי תיקון הנתיב זה די דראק
חנן-ג'יפולוג
14-03-24, 09:22
עברו 180000ק"מ. הצמיגים הקדמיים המקוריים עוד תקינים. נתון בריאות הסוללה SOH ירד ל98.9%. על הבלמים יש סימני שחיקה קלים.
הקלבר האחוריים שהחליפו את האחוריים המקוריים ב140000ק"מ מאכזבים מאוד. המרחק לסמן השחיקה הוא כ1.5מ"מ בלבד. יותר שחוקים מהקדמיים המקוריים. כנראה שהסט הבא שארכיב יהיה כמו המקורי- מישלן פריימסי 4.
באופן כללי ניתן לומר שהרכב נראה מצוין מבפנים. שום דבר לא שחוק. לא ההגה ולא הדוושות, ולא ידית ההילוכים, ולא כפתורים אחרים, כמו שאפשר לראות בחלק מהרכבים האחרים בקילומטראז' כזה. הוא נוסע טוב ושקט כפי שהיה חדש. תובעני בטיפול שוטף הרבה פחות מהI10 שלנו (של הבנות, למעשה) , למשל, שב155000ק"מ כבר הספיק לעבור כ30 החלפות שמן, לפחות שניים-שלושה סטים של צמיגים, שני מצמדים, רפידות בלם, ליטושי פנסים ועוד, שלא לדבר על השמן שהוא התחיל לשתות לאחרונה- מה שמחייב בדיקה ומילוי כל שבועיים. האיוניק יעבור עכשיו טיפול שלישי משמעותי שכולל החלפת נוזלי קירור, החלפת נוזל בלם והחלפת מסנן מזגן. חוץ מזה הוא עבר עוד שלושה טיפולים קטנים שכללו החלפת נוזל בלם ומסנן מזגן.
boaz avrahami
14-03-24, 10:54
למה החלפות נוזל בלם כל כך תכופות?
חנן-ג'יפולוג
14-03-24, 11:05
שנתיים או 30000ק"מ, המוקדם מביניהם. זו הנורמה.
- - - Updated - - -
לדעתי, זה בוודאי לא תואם למתאר השימוש שלי. זה יוצא כל חצי שנה, ואני לא משתמש בבלמים בכלל, אז זה כנראה מיותר, אבל זה מה ששימר לי את האחריות, וסייע לי לקבל סיוע של "אחריות ברצון טוב" כשהיה לי תיקון מחוץ לטווח האחריות, אז אני מבצע כמו ילד טוב.
גם החלפת נוזל קירור סוללה כל 60,000 ק"מ נראית צפופה קצת.
החדשות הטובות הן שבמתיחת הפנים של האיוניק מודל 2025 איחדו את שתי מערכות הקירור (כמו שהיה מההתחלה באיוניק 6 וב EV6). מעניין איך זה משתקף בטבלת הטיפולים.
תובעני בטיפול שוטף הרבה פחות מהI10 שלנו (של הבנות, למעשה) , למשל, שב155000ק"מ כבר הספיק לעבור כ30 החלפות שמן, לפחות שניים-שלושה סטים של צמיגים, שני מצמדים, רפידות בלם, ליטושי פנסים ועוד, שלא לדבר על השמן שהוא התחיל לשתות לאחרונה- מה שמחייב בדיקה ומילוי כל שבועיים.
יותר משזה מלמד על איכותה הגבוהה של איוניק 5, האם זה מלמד על איכות נמוכה במפתיע של ה-i10?.....
30 החלפות שמנים ב-155,000 ק"מ? אתם מחליפים שמן כל 5,000 ק"מ במכונית מודרנית שנרכשה חדשה?.... למה?....
הוראות היצרן הן כל 15,000/שנה או 10,000/שנה? אם אתה מחליף כל 5,000 מיזמתך זה כבר עניין שלך, לא שהרכב באמת דורש את זה.
או שכמויות השמנים החריגות שאתה משקיע באוטו הזה היא בגלל צריכת שמן גבוהה - נו, יונדאי-קיה "מככבים" לאחרונה בכל נושא בלאי מהיר וכשל של מנועים, אבל הטענות היו בעיקר למנועי ה-1.6 טורבו וה-2.0 האטמוספרי. אז עכשיו גם מנועי 1.0-1.2 דפוקים?.... מותגים שבישראל הם במעמד של "כמעט טויוטה" בכל מה שקשור למוניטין אמינות עם תדמית שגובלת בסגידה.... נו, שויין.... 155,000 ק"מ ברוב המנועים האטמוספריים המודרניים זה בשליש-רבע הראשון של החיים עם צריכת שמן אפסית/לא קיימת. למעשה, מנועים צורכי שמן באופן "טבעי" אני מכיר רק מ-VAG (מנועי TSI) ומנועי סובארו FB וגם שם זה לא עקבי.
שני סטים של צמיגים בק"מ כזה זה סביר, אבל שלושה סטים, כלומר כ-50,000 ק"מ לסט על מכונית מיני קלה יחסית ועם הספק לא גבוה, זה כבר בשכונה של צמיגי שטח מלא על ג'יפים. וזה כבר מוזר. הרכב הזה חונה בשמש והצמיגים מתייבשים? הבנות שלך משחיזות סיבובים? איזה צמיגים? אני מאמין שאתה לא מתקמצן ולא מתקין על האוטו הזה צמיגים סיניים.
שתי החלפות מצמדים?.... מלמד רק על סגנון נהיגה. אני מכיר מצמדים שעובדים הרבה יותר קשה ומחזיקים 200,000 ויותר (המצמד אצלי בסופה נושק ל-300,000 ועדיין תקין ובריא)
ליטושי פנסים - האוטו חונה בשמש? כל המכוניות עם פנסים מחופי פלסטיק סובלות מזה. גם יקרות ויוקרתיות ואין לזה פתרון. אני יכול להמליץ על עוד תרופת סבתא/רפואת אליל לעניין הזה שגם הפורד שלי סובלת ממנו - חצי לימון/תפוז עם הרבה סודה לשתייה ולשפשף חזק. זה באמת משפר מאוד, ייתן חודש-חודשיים של פנס הרבה פחות עכור ומאיר טוב יותר, עד שזה יחזור... וחוזר חלילה.
חנן-ג'יפולוג
14-03-24, 12:45
טעיתי. כ20 החלפות שמן. כן, אני מחליף בכל הרכבים הפרטיים שלי שמנים כל 7500ק"מ. בהיילקס זה יוצא כל כ2000ק"מ ובDR כל 1000, למרות שהיצרן הגדיר כל 6000.
הרחבנו על זה בשרשורים אחרים, אז אין טעם גם כאן.
לגבי צמיגים, אני לא עוקב במדויק ברכבים האלה. זה לא ממש מעניין אותי. כשנשחק אני מחליף. אבל אם למשל החלפתי ב75 וב150, אז ב155 אני בסט השלישי.
זה שהI10 התחיל לצרוך שמן, זה אירוע חדש. לא נכנסתי לעומקו עדיין ולא בטוח שאכנס. הילדות יעקבו וימלאו. זה מנוע ה1000סמ"ק שלוש בוכנות, שמעולם לא נחשב לטוב. לא תמיד הוא עובר אפילו את ה100000ק"מ לפני החלפה.
מצמד ראשון הלך ב90000ק"מ, והוחלף במוסך. המצמד השני הוחלף על ידי בתי האמצעית בחנייה ב133000ק"מ, טרם גיוסה לצה"ל. מרשה לך להוריד את הכובע על זה. הוא לא היה שחוק אלא ספוג שמן, אז להערכתי מה שגרם גם להחלפה הראשונה זו נזילת שמן שהמוסך לא דאג ברשלנותו לתקן בזמן החלפת המצמד.
אז אם זו נזילת שמן אז אין קשר לרמת נהיגה וגם אם כן, אז? אז אתה נהג משכמך ומעלה ואצלך זה לא הולך וכשהבנות שלי נוהגות מהרגע שקיבלו רשיון וגם החברים שלהן, אז זה כן הולך. האם זה חריג סטטיסטי ביחס למכוניות קטנות כאלה בשימוש כזה? אני ממש לא בטוח. רוב החברים שלהן לכתה אפילו בלי רשיון לידני.
האמת? אני לא ממש מבין את התגובה הזו.
ehudzeelim
14-03-24, 13:22
מה שמרשים מאד זאת העמידות של המישלן,
צמיגים ברמה גבוהה מאד.
לגבי עכירות וסידוק הפנסים, יש שיטה יותר טובה ממה שדרור כתב, גם פותרת את הסידוק וגם מחזיקה מעמד לפחות שנה, וגם יותר. שיטת הטרפנטין והיאכט-ורניש.
אבל זה לא קשור לשרשור הזה, אם תרצו אפרט.
אתה משווה למכונית שנדרשה לרמת תיקונים/תחזוקה חריגה.
אם בא לך, אתה יכול גם להחליף בכל המכוניות שלך שמנים כמו באופנוע - כל 1,000 ק"מ.
אבל זה רק עניין שלך, לא שהאוטו באמת דורש את זה.
אני בעד קיצור מועדי תחזוקה וגם אני עושה את זה ברכבים שלי שהם ישנים ועם ק"מ גבוהים מאוד (347,000 בפוקוס, 454,000 בג'יפ שהם יותר בכיוון של 480-490,000. אבל תסכים איתי שקיצור כזה, מ-15,000 המקובלים ל-7,500 הוא לא נפוץ כי זו בעצם הכפלת עלויות התחזוקה. ותסכים איתי שהרוב לא עושה את זה ואולי זה גם לא נחוץ, מעבר להעדפה ולתחושה האישית שלך. אם משווים, אז תשווה בין דרישות רשמיות - מה היצרן דורש.
מנוע מודרני של יצרן בעל מוניטין אמינות, שלא מחזיק אפילו 100,000?.... אפילו אני לא חשבתי שהוא עד כדי כך לא מוצלח. בהחלט חידשת לי וכן, רשמתי לי כדי שיהיו לי תשובות מדויקות יותר למי שישאל בעצתי.
אז במקרה שלך, המנוע מחזיק כבר יותר מ-50% מעל לנורמה?..... גם זה יפה.
בלאי מצמדים - אין לזה רף מחייב, כי יש כאן עוד משתנים כמו סגנון נהיגה וגם רמת ההקפדה של מי שמתקן, כשצריך. אם התרגלתי "לדרוש" ממצמד להגיע לק"מ 6 ספרתי בשימוש רגיל ושפוי, כמובן בתנאי שהוחלף כמו שצריך ולא היו פשלות של המוסך בדרך - זה מוגזם?....
שלא תטעה - אני בהחלט מוריד את הכובע על עבודת החלפת המצמד שהבת שלך ביצעה. אני גם לא אתפלא אם היא ביצעה עבודה טובה ומוקפדת יותר מהמוסך שביצע את אותה עבודה לפניה - למרות שכבר הורדתי והרכבתי כמה גירים בחיי (כולל סיפור מור"ק על החלפת הגיר בצוללת הצהובה של הלל סגל באחד הראלים בבלקן. וגם בסופה שלי כשהורדתי גיר והבאתי סט של מצמד קומפלט, אבל בסוף לא החלפתי אותו פשוט כי מצבו היה טוב ולא הצדיק), אבל זה היה בג'יפים שבסופו של דבר, למרות שהכל גדול וכבד, הם מאוד פשוטים ואני מודה שבהחלט הייתי מתעצל/חושש לבצע את זה במכונית כזו שהכל בה צפוף ומורכב יותר.
אבל עם כל ההערכה לחינוך המוטורי הראוי של הבנות שלך (כבוד!) ולנורמה של רוב הנוער כיום שאין להם אפילו רשיון לידני, אנחנו מדברים כאן על מכונית מודרנית מיצרן בעל מוניטין, שאמורה להיות מאוד זולה בתחזוקה ובפועל, אפעס, נו, קצת חריגה לרעה בכמות התחזוקה שנדרשת. או לפחות ככה נראה לי. אני טועה?
ראוי לדיון נפרד. לא בפורום EV.
מה שמרשים מאד זאת העמידות של המישלן,
צמיגים ברמה גבוהה מאד.
פתחתי פעם שרשור על צמיגים לחשמליות.
אולי כאן קבור הכלב? המישלן פרימסי שמגיעים על האיוניק 5 הם ייעודיים לחשמליות או גנריים?.... הקלבר דיינקסר HP4 שחנן הרכיב הם ייעודיים לחשמליות או גנריים?....
החשמליות מאוד כבדות, עם המון מומנט מסל"ד 0. שילוב תובעני שהצמיגים צריכים להתמודד איתו. במקרה הזה - הדגם הבסיסי של איוניק 5 הוא בעל הנעה אחורית ומאוד טבעי לי שצמיגים אחוריים במכונית חזקה וכבדה יתבלו מהר יותר. אולי אפילו מהר הרבה יותר. בג'יפ על BF אותה בעיה ובנוסף גם נעילה אוטומטית, הבלאי של האחוריים מהיר בהרבה (כבר אחרי 4,000 ק"מ ניכרת בהם התחלה של בלאי, הקדמיים עדיין נראים חדשים לחלוטין עם "שיערות" והכל). גם עם הטויו והמקסיס היה ככה. ואני מצריח צמיגים אחורה-קדימה בכל טיפול (כל חצי שנה, זה בערך כל 7,500 ק"מ) כדי להשוות בלאי.
חנן-ג'יפולוג
14-03-24, 13:51
אני לא מחליף שמנים כל 7500ק"מ כי אני נהנה מזה, או כי זו העדפה אישית שלי. זו תוצאה זה לקיחת עשרות דגימות שמנים למעבדה ובחינת התוצאות, וגם של בחינת עשרות/מאות מנועים הרוסים.
זה מה שצריך. זו לא העדפה של משוגעים. זו דעתי, ואם תשאל בארה"ב אז זו גם דעתם. זה שמחלקות השיווק של היצרנים ניצחו ומכתיבות תדירות החלפה מזיקה? בעייה של מי שקונה את זה.
זה לא מכפיל עלות תחזוקה כי זה עולה לי רק בשני ליטר שמן ורבע שעה עבודה, אבל זה תובעני. אין לזה כל קשר למותג או למוצר, כי עשיתי את זה בכל דגם של רכב דלקי שהיה לי.
בכל מקרה, ובהתייחסות לרכב דלקי והשרידות שלו עד 200000ק"מ, נעזוב כרגע אגדות בצד (ואכן יש כאלה, אמיתיות. אני מכיר) , אפשר לומר באנדרסטייטמנט שאני די מנוסה בעניין. כל חיי עברתי בין 50 למעל 100 אלף ק"מ בשנה, וזה כבר 37 שנות נהיגה. על מה נדבר? על הסיריון שלא עבר 10000ק"מ עם אותן רפידות? על הברלינגו שב140000ק"מ המוסך של הרץ התייאש מלתקן לי אותו כל יומיים ופשוט לא החזיר אותו, לצמיתות? על הקנגו והמגאן שלא עזבו את המשטח של הגרר? על הסיאט שכל פלסטיקת הפנים שלו התקלפה ב40000ק"מ? האמת היא שחמשת היונדאי (I30, איוניק) שהיו לי מהעבודה היו סבאבה עד שהזדכיתי עליהם לאחר כשנה- שנה וחצי. כל הנ"ל רכבים שהגיעו אלינו חדשים. גם הקורולה 97 של טלי היתה בסדר, בגדול. גם בה הוחלפו מצמד ובלמים.
הקו המנחה שלי מאז ומתמיד היה לא להחזיק רכבי ICE עם יותר מ150000ק"מ שכן אז הם מתקרבים להגדרת נבלה סרוחה. גם את האיוניק5 ניסיתי למכור עקב הקילומטראז' הגבוה, אבל בין המחיר שרוצים לשלם לי עליו ובין המחיר של איוניק5 חדש יש פער שאני לא רוצה לשלם.
לגבי עכירות וסידוק הפנסים, יש שיטה יותר טובה ממה שדרור כתב, גם פותרת את הסידוק וגם מחזיקה מעמד לפחות שנה, וגם יותר. שיטת הטרפנטין והיאכט-ורניש.
אבל זה לא קשור לשרשור הזה, אם תרצו אפרט.
השיטה שלי היא שיטת ה"בחינם" ומאוד בפשטות.
עצי הדר עמוסי פרי יש כאן בחצר בלי סוף.
אבקת סודה לשתיה יש בכל מטבח.
תוצאה מרשימה ביחס לעבודה של דקות ספורות.
בסוף הכל חסר תכלית ויחזיק מעמד רק עד אחרי הטסט....
לא הייתי מציין את עכירות הפנסים כבעיה כרונית של מכונית כזו או אחרת. כולן סובלות/יסבלו מזה, כי השמש הישראלית תנצח ואנחנו לא נימלט מהחלפת הפנסים. אולי רק נדחה אותה בעוד שנה ואם יהיה מזל, נעביר את הבעיה לבעלים הבא.
150,000 ק"מ זה כבר נבלה סרוחה? לא הגזמת קצת?
אני לא מתיימר להשוות לרקע המקצועי שלך, אבל נסיון יש לי וכנראה הסטנדרטים שלנו שונים.
אין לנו ויכוח ששגרת טיפול של 30,000/שנתיים בלחץ אנשי השיווק, היא הזויה ומזיקה.
אבל גם 15,000/שנה זה רע?
אני ירדתי ל-10,000/חצי שנה וזה במכוניות ישנות עם ק"מ גבוה מאוד שנוסעות לא מעט. לא קילומטראז' של מונית כמוך, אבל עדיין ק"מ גבוה מהממוצע - ומגלות אמינות מופתית שבמקרה של הפוקוס הישן היא משהו מופלא וחריג אפילו בעיני.
רבע שעה עבודה? כן. נגיד. בג'יפ.
אבל זה לא שני ליטר שמן אלא 4 וקצת בפורד 1.6 וכ-6 ליטר בג'יפ עם מנוע 4.0.
בג'יפ זה קל ומהיר כי אפילו אני יכול כמעט לשבת מתחתיו.
אבל במקרה של הפרייבט הנמוך זה כבר סרט שלם של הרמת האוטו על ג'קים ובוקים רק כדי שאוכל להשתחל ולשכב מתחתיו כדי לפתוח בורג קרטר ולהוריד מסנן שמן וכמה שאני מקפיד, ואני מקפיד! אני תמיד מתלכלך.
אז כן, אני מסכים איתך - זה תובעני וזה ניג'וס. במיוחד ככל שמזדקנים וכואב הגב...
ולנוכח הקילומטראז'ים שאתה מדווח עליהם גם תדירות הטיפולים היא משהו שהופך לתובעני. ללא ספק.
חנן-ג'יפולוג
14-03-24, 14:29
קנה רמפות בכ250-300ש"ח. זה ממש מאיץ ומקל על התהליך. כשאני מכפיל את תכיפות החלפת השמן אני לא מתעסק עם המסנן. שמן בלבד, ואם אני זהיר אני מצליח לא להתלכלך. אני עם כפפות חד פעמיות.
אני מסכים שההגדרה של "נבלה סרוחה" זה עניין של פוזיציה. כשהייתי סטודנט נסעתי עם נבלות סרוחות של 300000ק"מ ו11 ידיים ונשאתי בגבורה בהשלכות.
לשמחתי, אני לא שם פיננסית, וברגע שיש לרכב תקלה שהיא לא במסגרת הטיפול השוטף, זה מקרב אותו מאוד בעיניי להגדרה של נבלה סרוחה, ואם זה קורה לטלי, אז בכלל אכלתי אותה. היא לוקחת את זה קשה, נפשית, עם דמעות וכל מה שמסביב.
אז כן, 150000ק"מ הם הגבול העליון כדי שבסבירות מספיק גבוהה לא תזדקק כמעט לכלום מלבד השוטף.
חנן-ג'יפולוג
14-03-24, 14:40
נעזוב את הדעה שלי שהיא מבוססת על מה שציינתי.
שאלתי את גוגל מהו אינטרוול החלפת השמן הרצוי.
בסקירה שטחית, התשובות הן בין 3000 ל5000 ויש גם כמה של 7500 מייל.
- - - Updated - - -
נזכרתי עכשיו: הוחלף בI10 גם ממיר קטליטי. עוד קטע של ICE.
להרחיב על העובדה שחלק מהממירים שהולכים לוקחים איתם את המנוע?
חנן מבחינתך הכלל של ה7500קמ תופס גם לטורבו דיזלים גדולים?
אני מחליף בדיסקו כל 10000, כולל פילטר, שזה פי שלוש יותר תכוף מהגדרות היצרן.
מדובר בכמעט 9 ליטר שמן..
חנן-ג'יפולוג
14-03-24, 16:51
תופס בנחיצות אפילו יותר גבוהה מבבנזין. אם זה היה שלי הייתי מחליף ב5000.
ehudzeelim
14-03-24, 18:10
ב-1996 בוצע ניסוי מוניות גדול בניו יורק.
75 מוניות, 20 סוגי שמן, ואינטרוול החלפת שמן של 3000 ,6000, ו-12000 מייל (נדמה לי שאלה היו המרווחים, אבל צריך למצוא את הנתונים המדויקים)
הניסוי התבצע במשך שנתיים , בתחילת הניסוי הוחלפו כל המנועים לחדשים, ובסופו (לאחר 60k מייל בשנתיים) כל המנועים פורקו ונבדק בלאי.
התוצאות היו:
1) שאין חשיבות לאינטרוול החלפת השמן כל עוד לא עוברים את ה-7500 מייל בין החלפות שמן.
2) אין הבדל בין סוגי השמן ובין אם סינטטי או לא. אבל, לסינטטי יתרון בתנאים קשים (קור או חום קיצוניים).
3) אם אני זוכר נכון הייתה גם התייחסות לתוספי שמן ואי נחיצותם.
התוצאות מעניינות, גם אם צריך להסתייג מהן בגלל תנאי הניסוי.
אשמח אם מישהו יכול לאתר את המאמר המקורי, אני לא מצאתי את זה.
יש לי יונדאי i30 מודל 2011 בבית שהיה של אישתי ועבר לשימוש הבנים. המצב החיצוני שלו נורא, היו לא מעט שריטות ודפיקות מהנהגים הצעירים ומישום מה גם הרבה קילופי צבע (והרכב לבן) שכיסיתי עם ספרי צבע (לא בונה על מכירה שלו).
לא היה חף מכל מיני בעיות קטנות כמו ידיות דלת שנשברו, מנוע קיפול מראות שהשתולל וגמר מצבר עד שנותק, תותב חיבור של ידית הילוכים וכו'.
אבל גם לאחר 240k ק"מ מצב המנוע והגיר תקין בהחלט וזה עם טיפול כל 20k לפי הגדרת היצרן.
Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
חנן-ג'יפולוג
14-03-24, 18:47
ב96 יכולת לזהות את הנוף במרווח בין הבוכנה לצילינדר וזה לא היה כואב לאף אחד. ב2016 כבר ב7 מאיות מרווח ביניהם המחשב מזהה מיספייר וחותך את החגיגה.
דברים השתנו, אבל מאז ועד היום האמריקאיים היו חזקים בענייני החלפת שמן.
ehudzeelim
14-03-24, 18:57
נכון המנועים השתנו, אבל הם מדדו שחיקה, שמייצגת ירידה ביכולת הסיכוך.
השאלה כמה הפרמטר הזה תלוי במרווחים ובשאר ההבדלים במנועים המודרניים.
לא יודע אם יש חוקיות מסויימת. יש מנועים שגורמים לשמן לסבול יותר ויש שפחות .באופנוע שטח שחולק מצמד עם אותו השמן אני מחליף כל 1000 ק״מ(כולה ליטר שמן).בכל אופנועי כביש ספורט שהיו לי שחיים בסביבות ה 11000 סלד בממוצע הייתי מחליף כל 4000-5000 ק״מ. ברכבים הפרטיים של הבנות מחליף כל שנה שזה פחות מ 10000 קמ . ברכבי מרוץ- כל מרוץ - סביבות ה 300 קמ . ככה מנסיון אישי אני יודע שטוב לעשות.
אני יש לי אוטו די דומה לשל חנן, סוזוקי אלטו 2011 עם מנוע 1000 סמ"ק.
קניתי אותו לפני שש שנים ב48 אלף קילומטר היום הוא ב 180 אלף
המצמד עדיין מקורי, טיפולים עושה כל עשר אלף, המנוע לא אוכל טיפת שמן.
התקלות היחידות שהיו לי זה מאורר עם מנוע פחמים שהלך באזור מאה אלף, פעמיים מיסב מאחורה (באותו צד) דליפה מהשסתום של המזגן וזהו.
רפידות קידמיות החלפתי שלוש פעמים. סטים של צמיגים, מקדימה עכשיו צריך להחליף פעם שלישית. מאחורה פעמיים.
- - - Updated - - -
וכמובן פעמיים החלפתי מצתים
ב-1996 בוצע ניסוי מוניות גדול בניו יורק.
75 מוניות, 20 סוגי שמן, ואינטרוול החלפת שמן של 3000 ,6000, ו-12000 מייל (נדמה לי שאלה היו המרווחים, אבל צריך למצוא את הנתונים המדויקים)
הניסוי התבצע במשך שנתיים , בתחילת הניסוי הוחלפו כל המנועים לחדשים, ובסופו (לאחר 60k מייל בשנתיים) כל המנועים פורקו ונבדק בלאי.
התוצאות היו:
1) שאין חשיבות לאינטרוול החלפת השמן כל עוד לא עוברים את ה-7500 מייל בין החלפות שמן.
2) אין הבדל בין סוגי השמן ובין אם סינטטי או לא. אבל, לסינטטי יתרון בתנאים קשים (קור או חום קיצוניים).
3) אם אני זוכר נכון הייתה גם התייחסות לתוספי שמן ואי נחיצותם.
התוצאות מעניינות, גם אם צריך להסתייג מהן בגלל תנאי הניסוי.
אשמח אם מישהו יכול לאתר את המאמר המקורי, אני לא מצאתי את זה.
אשמח שתמצא את הכתבה כי להבנתי זו אגדה אורבנית עם זקן.
עובדתית, יש הבדל בין שמנים.
לא רק בין סינטטי למינרלי אלא גם בתוך הקטגוריות.
גם ביכולת הניקוי, גם בסיכוך, וגם ביכולת זרימה בטמפ שונים.
מה גם שכל השמנים האיכותיים מתוספים.. ברמה זו או אחרת.
מה שחנן רצה להדגיש זה רק כמה הרבה צריך לטפל במכונית ICE וכמה מעט מטפלים בחשמלית. אני לא מכיר חשמליות מקרוב ולכן לא מתווכח על פחות התעסקות שהן דורשות. רק שהדוגמא שלו מה-i10 הפרטית שלו נראתה לי קצת חריגה.
ממיר קטליטי, DPF, EGR וכל שאר הפקקים שתוקעים למכוניות באגזוזים כדי לחנוק את המנועים שלהן ולהפריע להם לפעול, על מנת לייצר להם תקלות, לקצר את חייהם ולשדוד את בעליהם, זה ממש לא קטע של ICE - אל תתבלבלו! זה אך ורק קטע של רגולטורים ורגולציה. ממש כמו מס בלו על דלק, מס על קילומטראז' ומע"מ על הכל.
ובאמת לא נגנוב את השרשור עוד, בויכוח על "אויר נקי - חארטה או לא" ובכלל האם כל הענישה הזו נעשית בצדק או שלא.
החלפת שמן (איכותי) תכופה עושה רק טוב למנוע. כל מנוע.
השאלה היא רק איפה עובר הגבול שמעבר לו כבר אין בזה שום תועלת ממשית וזה הופך לבזבוז כסף. וכמובן - מתי זה הופך לניג'וס תובעני.
האינטרוולים אצלי הם כל 10,000/חצי שנה שמן+מסנן בפורד (יצרן: 15,000/שנה, מסנן כל 30,000) ו-7,500/חצי שנה בג'יפ (יצרן: 10,000, מסנן כל 20,000)
משתמש במסננים מקוריים בלבד ובשמנים של קסטרול.
הפורד עם 347,000 ק"מ. הג'יפ עם 454,000 ק"מ (על השעון. בפועל כנראה 480-490). שניהם במצב מכני מעולה. ללא אכילות שמן, התחממויות, רעשים ושאר תופעות של זיקנה. במקרה של הפורד הזו - לא רק המכניקה במצב מעולה - כל האוטו. נסיעה חלקה ושקטה, חשמל במצב מעולה וכו'. הכל פועל ותקין. אין כל מיני התקנות חיצוניות ולכן גם אין תקלות. ראש שקט באמת, ברכב בן 14 שנוסע בכל שנה כ-20% מעל לק"מ שנתי ממוצע של רכב פרטי בישראל - גם אם צריך פתאום לרדת לאילת וירד כבר כמה פעמים. וכל הטוב הזה שווה סכום ארבע-ספרתי... מפנה את הכסף לצרכים חשובים יותר ממכוניות. זה חומר למחשבה על תרבות הצריכה ועל "קיימות" אמיתית, בלי מרכאות.
חפשו את הפוסט של רון אוחנה (מוסך רון. לטעמי המוסך הפרטי הטוב בישראל ואחד מאנשי המקצוע המעולים בענף) בפייסבוק על האיביזה 1.0T שרכש מלקוח שלו - רכב שנת 2016 עם 400,000 ק"מ ובאיזה מצב מעולה ומלוקק הוא - איך בעלים אוהב ומטפח, תחזוקה מסודרת לפי הספר ונהיגה שפויה שומרים על מכוניות במצב כמו חדש למרות ק"מ אסטרונומיים.
חנן-ג'יפולוג
15-03-24, 07:00
כן, ספרו לי עוד על אחזקת רכב ICE ותיק. נלמד משהו חדש. :D. זה לא שיש לי היילקס עם חצי מיליון ק"מ, וMF35 מודל 61, חוץ משלושה רכבי ice צעירים יותר.
זה שרשור של חנן על האיוניק החשמלי שלו... רוצים לספר על השמן שאתם ממלאים ברכב הבנזין שלכם? אפשר בשרשור אחר...
נכתב מהנייד
ehudzeelim
15-03-24, 13:13
אשמח שתמצא את הכתבה כי להבנתי זו אגדה אורבנית עם זקן.
עובדתית, יש הבדל בין שמנים.
לא רק בין סינטטי למינרלי אלא גם בתוך הקטגוריות.
גם ביכולת הניקוי, גם בסיכוך, וגם ביכולת זרימה בטמפ שונים.
מה גם שכל השמנים האיכותיים מתוספים.. ברמה זו או אחרת.
לא אגדה,
אפתח בשרשור חדש.
חנן, לפי ניר בן זקן הגיע הזמן להחליף את האיוניק 5.
"...זו בעיקר התחושה חסרת התקדים של חיבור בין נהג למכונה שעד היום לא פגשנו בעולמות החשמל. וכאילו שלא קיבלה מספיק, הנה לסיום עוד מחמאה לאיוניק 5N: זו כנראה הראשונה בתעשייה שמוכיחה כי גם לטהרני נהיגה יש תקווה בעידן החשמל..."
https://www.icar.co.il/test_drive/hkhwp2r0a/
חנן-ג'יפולוג
01-04-24, 10:44
181500ק"מ. משהו לא טוב עובר על הסוללה בשבוע האחרון. הטווח התקצר משמעותית, ומצב הבריאות שלה, SOH, בקריאה בסורק ירד ל69.1 אחוז. עוד לא הספקתי לסרוק לעומק מצב כל תא כדי להבין אם מדובר בתא בודד שקרס ומצבו לא מאפשר לקיבול התקין של שאר התאים לבוא לידי ביטוי, או שיש שחיקה אמיתית של כל המערך- פחות סביר, להערכתי. צריך בשביל זה סורק מקצועי של יונדאי ולא הOBD הצ'וקו שיש לי, ואני לא פנוי להגיע למוסך.
במקרה הראשון, זה לא סוף העולם וניתן להחליף מודול בודד בכ10000ש"ח. במקרה של שחיקה כוללת זה להחליף סוללה ב145000ש"ח, ואז האוטו הולך לגריטה (אם אני לא מצליח להוציא GOODWILL מכלמוביל) או אולי סוללה מפירוק. אין לי מושג. הרכב כמובן כבר לא באחריות.
באסה.
boaz avrahami
01-04-24, 11:15
זה היה מהיר מדי כנראה בשביל שחיקה מלאה.
כך או אחרת גם אם האחריות לא תכסה את זה מדובר ככול הנראה בכשל ייצור.
תוצאה לא מצופה בעליל במצב הנסועה המדובר ונזק לגריטה הוא בלתי נסבל במיוחד בהתחשב בעלות הרכב.
התוצאה הזו היא תמצית הנושא של הרכב שעשוי להיות שווה בשניה כקליפת השום.
זה לא קרוב להיות שקול אפילו לנזק של מנוע בעירה פלוס גיר שימותו יחד.
אמנם לא עשיתי חשבון כמה חסכת לכאורה מול הוצאות מוסך ודלק אבל יש לי הרגשה שזה לא קרוב לכסות את הנזק הפוטנציאלי.
היפותטית-
אילו הדיאגנוזה תהיה שווה לגריטה האם תחזור לרכוש שנית רכב חשמלי?
( אני כמובן מאחל לך שזה ייגמר אחרת ואני די משוכנע שכך).
בגלל שאני משוכנע בכנות התשובה כשהיא באה ממך, אני מרשה לעצמי לשאול.
חנן-ג'יפולוג
01-04-24, 11:31
אמנם לא עשיתי חשבון כמה חסכת לכאורה מול הוצאות מוסך ודלק אבל יש לי הרגשה שזה לא קרוב לכסות את הנזק הפוטנציאלי.
היפותטית-
אילו הדיאגנוזה תהיה שווה לגריטה האם תחזור לרכוש שנית רכב חשמלי?
קצת מוקדם מלסכם, אבל על פניו, אם נגיד הייתי קונה טוסון באותו מחיר, כמה דלק הייתי מוציא עליו ב181500ק"מ, טיפולים, בלמים, וכמה הוא בכלל היה שווה בקילומטראז' כזה? אני לא בטוח שהתוצאה לרעת האיוניק גם אם הוא עכשיו שווה אפס עגול, והוא לא. הוא עדיין טוב לנסיעות קצרות יותר, או עם יותר טעינות בדרך, בהנחה חסרת הביסוס שהקריסה לא תמשיך באותו קצב.
boaz avrahami
01-04-24, 11:34
דלק בטוסון היה עולה כ 120 אשח אבל הטובון היה נמכר נניח ב 60-70 אחוז מערכו כחדש.
אני חושב שזה חשבון מעניין לעשות.
צפי עלויות כאן וכאן ונקודת האיזון…
181500ק"מ. משהו לא טוב עובר על הסוללה בשבוע האחרון. הטווח התקצר משמעותית, ומצב הבריאות שלה, SOH, בקריאה בסורק ירד ל69.1 אחוז.
חנן,
ניסית פריקה כמעט מלאה (לכיוון 10% ) וטעינה מלאה (חושב שעדיף ב DC ) ?
רענן
חנן-ג'יפולוג
01-04-24, 12:07
אם אני אקנה רכב חשמלי אחר? שאלה טובה. הקילומטראז' שלי ירד משמעותית בשנה האחרונה, גם בגלל שמקום העבודה התקרב אליי, וגם בגלל שהייתי מגויס כ130 ימים. הבנות גם נושלו מהאיוניק עקב פגיעות פחחות ועליית פרמיית הביטוח לערך משוגע. אצטרך לחשוב מחדש על השיקולים.
קצת מוקדם להחליט.
- - - Updated - - -
חנן,
ניסית פריקה כמעט מלאה (לכיוון 10% ) וטעינה מלאה (חושב שעדיף ב DC ) ?
רענן
לא.
חנן-ג'יפולוג
01-04-24, 12:21
צריך לומר: אם אני נשמע COOL ביחס לאירוע, זה כי סיכמתי עם טלי כשהרכב יצא מהאחריות, שאנחנו לא מוכרים את הרכב במחיר השוק, כי הפער בינו ובין איוניק5 חדש גדול מדי עבורינו, ושאנחנו לוקחים על עצמנו לא לילל אם יתממש הסיכון הגדול ביותר. קיבלנו החלטה ונישא בתוצאות.
You win some, you lose some.
לא.
ממליץ לנסות.
אומנם סוללה אחרת, אבל BYD ממליצים אחת ל 3 עד 6 חודשים לטעון הסוללה מעל 10% ל 100% .
בנוסף הם ממליצים אם מתוכנן שהרכב לא יסע מעל 7 ימים, לדאוג שהסוללה תהיה בין 40% ל- 60% .
רענן
boaz avrahami
01-04-24, 13:34
אני מעריץ אותך חנן.
חנן-ג'יפולוג
01-04-24, 14:57
ממליץ לנסות.
אומנם סוללה אחרת, אבל BYD ממליצים אחת ל 3 עד 6 חודשים לטעון הסוללה מעל 10% ל 100% .
בנוסף הם ממליצים אם מתוכנן שהרכב לא יסע מעל 7 ימים, לדאוג שהסוללה תהיה בין 40% ל- 60% .
רענן
אנסה, תודה. אשתדל לפני כן בכל זאת לסרוק את מצב כל התאים, כדי שגם אם זה יסתדר, תהיה לי תובנה טובה יותר על התהליך.
181500ק"מ. משהו לא טוב עובר על הסוללה בשבוע האחרון. הטווח התקצר משמעותית, ומצב הבריאות שלה, SOH, בקריאה בסורק ירד ל69.1 אחוז. עוד לא הספקתי לסרוק לעומק מצב כל תא כדי להבין אם מדובר בתא בודד שקרס ומצבו לא מאפשר לקיבול התקין של שאר התאים לבוא לידי ביטוי, או שיש שחיקה אמיתית של כל המערך- פחות סביר, להערכתי. צריך בשביל זה סורק מקצועי של יונדאי ולא הOBD הצ'וקו שיש לי, ואני לא פנוי להגיע למוסך.
במקרה הראשון, זה לא סוף העולם וניתן להחליף מודול בודד בכ10000ש"ח. במקרה של שחיקה כוללת זה להחליף סוללה ב145000ש"ח, ואז האוטו הולך לגריטה (אם אני לא מצליח להוציא GOODWILL מכלמוביל) או אולי סוללה מפירוק. אין לי מושג. הרכב כמובן כבר לא באחריות.
באסה.
נשמע תמוהה ירידה של 30 אחוז בכמה חודשים בודדים, למעט תא בודד שעושה בעיות.
מעניין מה כלמוביל יגידו.
חנן-ג'יפולוג
02-04-24, 08:36
טוב, האחד באפריל נגמר והגיע הזמן להתוודות: כמו שחלקכם ניחש זו אכן היתה מתיחה. ראיתי שהייתם זריזים עם המתיחה של אסף אז הוספתי משלי.
הסוללה בסדר, עם מעל ל98 אחוזי בריאות, SOH.
מתנצל בפני בעלי החשמליות שהבהלתי וקיבלתי מהם שיחות והודעות פרטיות לבירור העניין. גם בפני הגולשים החדים שכתבו כאן על האחד באפריל ומחקנו להם, כדי להמשיך את זה עוד קצת.
ואם כבר, אז מעט תובנות משלי: אירוע של תא בודד עם פגם ביצור הוא אכן אפשרי וגם קורה לפעמים. הנזק, כמו שרשמתי, הוא לא נעים, אבל גם לא סופני. מחליפים מודול.
אירוע של שחיקה כוללת של הסוללה כנראה לא יתרחש בקילומטראז' כזה, אם שמרתם באופן סביר על הסוללה.
הסיכום עם טלי אכן היה כפי שתיארתי, כשהרציונל הוא שבסיכויים גבוהים לא ניתקל בקטסטרופה כפי שתוארה כאן. איפה הסיכון כן קיים, להערכתי?
1. אם למשל מארז הסוללה יקבל מכה, יאבד אטימות, ויוצף במי שלוליות. חברות הביטוח מכסות אירוע כזה, מנסיוני, בדגמים אחרים.
2. אם למשל יפרץ אטם של נוזל קירור בתוך הסוללה והיא תוצף. BMSים יפתחו קורוזיה ויהרסו את התאים שהם אחראיים עליהם. נוזל הקירור הוא נוזל יקר מאוד שמתאפיין במוליכות נמוכה, אז אני לא יודע לומר אם אירוע כזה אכן יכול להתרחש. בשביל שמעגלים חשמליים יהרסו צריך נוזל מוליך, למיטב הבנתי.
מתיחה משובחת, מודה שנפלתי בפח.
ותודה לסולי שעלה על התרמית במהירות וגאל אותי מהדאגה לגורל הסוללה באיוניק שלי..
באמת הרגשתי חרא בשבילך ...
עוד שעה היית מקבל ואצאפ ניחומים .. [emoji51]
נפלתי בפח.
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
אני???
חנן-ג'יפולוג
02-04-24, 09:54
מוני -לא סולי, ויש עוד כמה, EDISH, ARIEL, אהוד ועוד כמה שעלו על העניין ומחקנו/ערכנו את התגובה שלהם.
אז טעות שלי, ותודה למוני.
שיט אז לא הייתי צריך למכור אותו בזול אתמול...
boaz avrahami
02-04-24, 10:32
שיט, חשבתי שיפסיקו השירשורים על מכוניות חשמליות….
בתור אחד שלא ידוע כאחד שמתלוצץ, הפלת אותי…
חנן-ג'יפולוג
02-04-24, 10:38
לבעלי האיוניק5ים: יצאה קריאת RECALL ליחידת הICCU ברכב- אחראית על טעינת הAC, בין עוד מגוון פונקציות. אני ממליץ בחום לבדוק ולבצע.
https://www.colmobil.co.il/comobil_recall/default/
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/0C37Rt.jpg
ביונדאי לא ניתן להאריך את האחריות על הסוללה?
חנן-ג'יפולוג
02-04-24, 11:35
לא לחשמליות. יש מסלול מוגבל להיברידיות.
https://www.icar.co.il/news/skghqm00j0/#
נראה קצת כמו דלוריאן ..
Sent from my CPH2493 using Tapatalk
טוב, האחד באפריל נגמר והגיע הזמן להתוודות: כמו שחלקכם ניחש זו אכן היתה מתיחה. ראיתי שהייתם זריזים עם המתיחה של אסף אז הוספתי משלי.
הסוללה בסדר, עם מעל ל98 אחוזי בריאות, SOH.
מתנצל בפני בעלי החשמליות שהבהלתי וקיבלתי מהם שיחות והודעות פרטיות לבירור העניין. גם בפני הגולשים החדים שכתבו כאן על האחד באפריל ומחקנו להם, כדי להמשיך את זה עוד קצת.
ואם כבר, אז מעט תובנות משלי: אירוע של תא בודד עם פגם ביצור הוא אכן אפשרי וגם קורה לפעמים. הנזק, כמו שרשמתי, הוא לא נעים, אבל גם לא סופני. מחליפים מודול.
אירוע של שחיקה כוללת של הסוללה כנראה לא יתרחש בקילומטראז' כזה, אם שמרתם באופן סביר על הסוללה.
הסיכום עם טלי אכן היה כפי שתיארתי, כשהרציונל הוא שבסיכויים גבוהים לא ניתקל בקטסטרופה כפי שתוארה כאן. איפה הסיכון כן קיים, להערכתי?
1. אם למשל מארז הסוללה יקבל מכה, יאבד אטימות, ויוצף במי שלוליות. חברות הביטוח מכסות אירוע כזה, מנסיוני, בדגמים אחרים.
2. אם למשל יפרץ אטם של נוזל קירור בתוך הסוללה והיא תוצף. BMSים יפתחו קורוזיה ויהרסו את התאים שהם אחראיים עליהם. נוזל הקירור הוא נוזל יקר מאוד שמתאפיין במוליכות נמוכה, אז אני לא יודע לומר אם אירוע כזה אכן יכול להתרחש. בשביל שמעגלים חשמליים יהרסו צריך נוזל מוליך, למיטב הבנתי.
ה 1 באפריל נגמר, אבל ב 14 לאפריל איוניק 6 (רכב חברה) שפחות משנה על הכביש,
הסוללה נפרקת בנסיעה כמו מד הדלק ב F16 שפותח מבער...
הרכב בתיקון ואין צפי מתי ישוחרר.
רענן
הבעיה ששמעתי אליה לב לפני כמה שנים היא שמתיחות אחד באפריל בג'יפולוג הופכות למציאות.
אסף.
החלפת שמן (איכותי) תכופה עושה רק טוב למנוע. כל מנוע.....
האינטרוולים אצלי הם כל 10,000/חצי שנה שמן+מסנן בפורד (יצרן: 15,000/שנה, מסנן כל 30,000) ו-7,500/חצי שנה בג'יפ (יצרן: 10,000, מסנן כל 20,000)
משתמש במסננים מקוריים בלבד ובשמנים של קסטרול.
לפי הניסוי שעשו במוניות של ניו יורק, אכן אין צורך להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר מבחינת ק"מ.
מדוע החלטת להחליף כל חצי שנה ולא כל שנה?
לפי הניסוי הנ"ל, אין צורך להיצמד רק לשמנים של קסטרול, וכל השמנים שהשתתפו בניסוי היו שווים בהשפעתם.
ראה בקישור עוד על הניסוי ובאיזה שמנים השתתפו.
https://bobistheoilguy.com/forums/threads/consumer-reports-oil-test.18539/
פספסתי יותר מדי עמודים, מישהו יכול לעדכן אותי איך הגענו לדיון על החלפות שמן באיוניק 5?
חנן התקין בה את המנוע של ההילקס
לפי הניסוי שעשו במוניות של ניו יורק, אכן אין צורך להחליף שמן בתדירות גבוהה יותר מבחינת ק"מ.
מדוע החלטת להחליף כל חצי שנה ולא כל שנה?
לפי הניסוי הנ"ל, אין צורך להיצמד רק לשמנים של קסטרול, וכל השמנים שהשתתפו בניסוי היו שווים בהשפעתם.
ראה בקישור עוד על הניסוי ובאיזה שמנים השתתפו.
https://bobistheoilguy.com/forums/threads/consumer-reports-oil-test.18539/
פספסת את הדיון על המונית.
חנן-ג'יפולוג
08-06-24, 20:55
190000ק"מ. החלפתי את הצמיגים הקדמיים המקוריים. בבית. רק כי רציתי לבחון את הכישורים והכלים שלי. על הדרך הסתכלתי על הבלמים הקדמיים והאחוריים- חדשים.
סטטוס בריאות הסוללה SOH עומד על 99.4 אחוז.
מדהים ומשמח מאוד, שני הנתונים.
סליחה על השאלה הבסיסית: תוכל להכווין איזה OBDII דונגל לקנות (לאנדרואיד) כדי למדוד SOH?
חנן-ג'יפולוג
09-06-24, 09:01
https://bafxpro.com/
חנן-ג'יפולוג
09-06-24, 09:47
הגיע זמן הטסט. הזמן עף מהר כשנהנים.
עלות האגרה: 368ש"ח.
עלות הטסט: 65 ש"ח. להזכיר לפקידה במכון שזה רכב חשמלי, שלא מחויב בבדיקת זיהום ולכן זה זול יותר.
המנוע מתחת לרצפה האחורית שמצוידת במכסה עם ברגים. הבוחן אצלי ויתר על בדיקת מספר המנוע.
בבדיקת בלמים להעביר לניוטרל ואז יש הודעה בלוח השעונים ללחוץ ארוך על כפתור הOK כדי שהוא לא יעביר בטעות לפרקינג. לא ניסיתי אבל אני משער שיש מצב לגרימת נזק אם לא פועלים לפי ההנחייה.
הפעלת בלם חנייה עם כפתור- זה כבר לא חדש וגם לא ייחודי לרכב חשמלי.
הפעלת בלם חנייה עם כפתור- זה כבר לא חדש וגם לא ייחודי לרכב חשמלי.
העלית שאלה מעניינת: בלם חנייה חשמלי לא משתלב ללא לחיצה על הברקס. מצד שני, גם מסוכן למנוע החשמלי להפעיל אותו בתנועה. לפחות לטעמי.
מה עושים בטסט?
מן הסתם יצאו הנחיות לרכב חשמלי בטסט? מעניין מה הן.
חנן-ג'יפולוג
09-06-24, 12:45
אני לא מצליח להבין מהניסוח על מה אנחנו מדברים: על השן של הילוך הפרקינג בגיר או על בלמי החניה שפועלים בגלגל.
השן של הפרקינג בגיר: כמו שכתבתי, מעבירים את הגיר לניוטרל, מתקבלת במסך הודעה שאם רוצים להיות בניוטרל אז ללחוץ על כפתור הOK שתי שניות והשן לא תשתלב אוטומטית עד שלא תעביר את ידית ההילוכים לP.
בלמי החנייה בגלגלים: אין בעייה ללחוץ על הכפתור בלי לנגוע בדוושת הבלם, ואין בעייה להפעיל כשהגלגלים בתנועה. זה לא שונה ממנוף ידני.
בלמי החנייה בגלגלים: אין בעייה ללחוץ על הכפתור בלי לנגוע בדוושת הבלם, ואין בעייה להפעיל כשהגלגלים בתנועה. זה לא שונה ממנוף ידני.
אצלי באוטו (ה-ICE) כל עוד לא לחצת על הבלמים, בלם היד החשמלי לא יופעל.
הפעלת בלם היד החשמלי היא באחת, לכן הפעלה שלו שונה מהפעלת כבל מבחינת הכח המופעל על המנגנון.
חנן-ג'יפולוג
09-06-24, 14:04
אני לא עם האוטו שלך אבל זה לא נשמע לי הגיוני. הרי בלם החנייה בגלגלים הוא גם מערכת הבלמים המשנית, או בלם החירום. מציע שתנסה שוב עם לחיצה ארוכה.
לגבי משך ההפעלה של הבלם, הוא דווקא איטי יותר מהפעלה ידנית (אלא אם אתה מושך כמו העצלן בזוטרופוליס... ) . זה לוקח כשנייה, שנייה וחצי להגיע לכח הידוק נורמלי. כח המנוע הוא אורתוגונלי לכיוון תנועת הדיסק כך שאין כל השפעה של התנועה על המנוע. כך או אחרת, זה בדיוק הייעוד שלו, לשמש כמערכת גיבוי למערכת ההידראולית. ממש אין ממה לחשוש.
חנן-ג'יפולוג
09-06-24, 16:36
מספרות האיוניק:
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/mK3BrZ.jpg
- - - Updated - - -
זה לא יחודי לחשמלי. אני מכיר את ההנחייה הזו הרבה לפני שהחשמליות הגיעו.
לעניין בלם היד החשמלי -
עוד ב2009 נסעתי בסיטרואן C5 (עד היום, זה הרכב הנוח ביותר שנסעתי בו, מדהים) עם בלם יד חשמלי - לחיצה על הכפתור בלמה יופי את הרכב, בכל מצב וגם תוך כדי תאוצה.
מאז, כך היה בכל רכב מכל קונצרן שנהגתי בו.
שמיל - מעניין מה שאתה אומר, באיזה רכב מדובר?
מדהים ומשמח מאוד, שני הנתונים.
סליחה על השאלה הבסיסית: תוכל להכווין איזה OBDII דונגל לקנות (לאנדרואיד) כדי למדוד SOH?כל ההתחלות קשות:
הדונגל שהמלצת לא קיים במלאי כרגע באמזון.
השאלתי דונגל מחבר (תמונה מצ"ב), התקנתי אפליקציית Car Scanner והגדרתי את הרכב.
אין קריאה של SOH אבל חמור מכך, ברגע שאני עושה connect באפליקציה הרכב עצמו מתחיל להתריע על תקלת ABS ועוד משהו. התקלות נעלמות כשאני מנתק את האפליקציה.
בקיצור לא משהו ההתנסות הראשונית..
מניח שההמלצה היא להעיף את הדונגל הזה ולחפש משהו איכותי יותר? 146991
חנן-ג'יפולוג
16-06-24, 17:30
עזוב בצד את נורת הabs שנדלקת. זה חסר משמעות וזה גם אצלי.
אתה מצליח להתחבר?
לעניין בלם היד החשמלי -
עוד ב2009 נסעתי בסיטרואן C5 (עד היום, זה הרכב הנוח ביותר שנסעתי בו, מדהים) עם בלם יד חשמלי - לחיצה על הכפתור בלמה יופי את הרכב, בכל מצב וגם תוך כדי תאוצה.
מאז, כך היה בכל רכב מכל קונצרן שנהגתי בו.
שמיל - מעניין מה שאתה אומר, באיזה רכב מדובר?
בנסיונות להוציא מגולף מה שאמורים להוציא מגולף נחלתי כשלון חרוץ עם הבלם החשמלי.
הוא נותן בלימה ראשונית לא מספיק חזקה לנעילת גלגלים, ואז משתחרר מעצמו.
עזוב בצד את נורת הabs שנדלקת. זה חסר משמעות וזה גם אצלי.
אתה מצליח להתחבר?
כן, ומצליח לראות SOC נכון (הפרש של אחוז אחד ממה שהאוטו מציג).
אגב קראתי ברדיט קצת, העידו שם מנסיון שהגרסא החינמית של קאר סקאנר מראה את ה SOH, לא צריך לשלם על הפרו.
כמו כן מישהו אמר שהוא התחיל לראות SOH רק אחרי שטען ל100%.
חנן-ג'יפולוג
16-06-24, 18:10
לגבי הsoh, אין סיבה, וזה לא נכון מנסיוני. הנתון זמין תמיד.
לגבי הsoc אתה אמור לראות שני נתונים. Soc מוצג, וsoc אמיתי. באחוזים הגבוהים המוצג גבוה מהאמיתי, ובנמוכים זה הפוך. זה משתווה בערך ב60-70 אחוז.
ניסיתי שוב, לכאורה האפליקציה מחוברת אבל הדשבורד ריק מנתונים.
טוב כנראה שצריך דונגל אחר. 147029147030
147031
הגיע הדונגל החדש, מסוג Veepeak.
להלן התוצאות: SOH 100% !
כזכור איוניק 5 בציר ינואר 2022, קילומטראז' כ 70 אלף ק"מ.
אני טוען בבית ברוב מוחלט של הפעמים, בין 50% ל 80%, פעם בחודש או כשצריך ל100%. לעיתים נדירות יורד מה20%.
בהנחה שאין פה איזו מניפולציה מרושעת של היצרן, אחלה לגמרי.
אגב הסורק הזה מדווח את היסטוריית הטעינות, כמה פעמים וכמה קילוואט נטענו מהיר וכמה איטי - מידע מעניין למי שרוצה לקנות רכב חשמלי.
147085
זה אומר שדווקא מכוניות חשמליות קל הרבה יותר לבדוק את המצב האמיתי, בלי מכון, בלי ללקק את השמן מהדיפסטיק ולהריח את המים ברדיאטור.
מיכה שים קישור בדיוק למה שקנית, דונגל + אפליקציה, בבקשה.
זה הדונגל Veepeak:
https://he.aliexpress.com/item/1005003122060980.html?src=google&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&gclsrc=aw.ds&albagn=888888&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&src=google&albch=shopping&acnt=494-037-6276&slnk=&plac=&mtctp=&albbt=Google_7_shopping&gclsrc=aw.ds&albagn=888888&ds_e_adid=&ds_e_matchtype=&ds_e_device=c&ds_e_network=x&ds_e_product_group_id=&ds_e_product_id=he1005003122060980&ds_e_product_merchant_id=459773152&ds_e_product_country=IL&ds_e_product_language=iw&ds_e_product_channel=online&ds_e_product_store_id=&ds_url_v=2&albcp=19366651860&albag=&isSmbAutoCall=false&needSmbHouyi=false&gad_source=1&gclid=CjwKCAjwyo60BhBiEiwAHmVLJWc9YZcGUe x7kZJT1hD8n8RzRzRLAMym6lRlQYB5vAhiH_NW2L bwtBoCzNoQAvD_BwE&aff_fcid=b527a63928c74ef1b900705e367c18c 0-1719988838164-09790-UneMJZVf&aff_fsk=UneMJZVf&aff_platform=aaf&sk=UneMJZVf&aff_trace_key=b527a63928c74ef1b900705e36 7c18c0-1719988838164-09790-UneMJZVf&terminal_id=58c33eb9ebf34001becc00a01293 58c5&afSmartRedirect=n&gatewayAdapt=glo2isr
זו האפליקציה Carscanner (חינמית, לא צריך פרו):
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ovz.carscanner&hl=en
חנן-ג'יפולוג
03-07-24, 10:47
אני כבר לא מופתע מהביצועים החריגים לטובה של הסוללה ברכב הזה. לפני שקניתי את הרכב ראיתי מה קורה ברכבים מקבילים אחרים והתמונה שם היתה פחות מרשימה. עדיין לא מדאיגה עם נתון אופייני של כחמישה אחוז ירידה לאחר 50000ק"מ וכעשרה אחוז ירידה ברכבים עם 300000ק"מ אבל אצלי התמונה טובה בהרבה, ואני רואה שגם אצלך, מיכה. נהדר. אשמח לעוד עדכונים בהמשך.
ראיתי דיווח ברשת על בעל איוניק 5 עם 270000ק"מ ותשעה אחוז ירידה בקיבול. אין לי מושג איך הוא מתנהל עם הסוללה ויעדי הטעינה.
תגיד חנן, בהתייחס לתמונה שהעליתי, יש לך מושג איך הגיעו לנתון של 10015 שעות battery work time?
אפילו אם work time כולל לא רק זמן נסיעה אלא גם זמן טעינה זה יותר מדי.
אולי בנוסף גם זמן טעינה של סוללת ה12 וולט.
חנן-ג'יפולוג
03-07-24, 11:09
טעות במיקום הנקודה העשרונית? משהו לא הגיוני שם בכלל. אם תיקח את הנתון המקביל בתמונה שלך של זמן עבודה בשניות ותהפוך את זה לשעות תקבל 100.15 שעות. גם זה לא מתאים לקילומטראז'.
1001.5 שעות? גם לא ממש הגיוני, אלא אם אתה נוסע רק על כבישים בינעירוניים מהירים ולעולם לא בשעות של פקקים.
חנן-ג'יפולוג
04-09-24, 08:57
תשלום ראשון על בלאי: המצבר המקורי הוחלף בוורטא תואם.
133500ק"מ. שנה ותשעה חודשים.
הוורטא איכזב, או שהרכב הזה מפרק מצברים. אין לי הסבר טוב. 15 חודשים אחרי הרכישה, תא בוורטא מקצר. הוחלף באחריות.
חנן-ג'יפולוג
06-09-24, 10:29
הבוקר הקשיש חגג את הקילומטר ה200000 ויומולדת 3, בגרירה למצפה רמון וחזרה- שלא יחשוב שיש הנחות לזקנים.
בלמים עדיין חדשים.
בריאות סוללה 100%.
טווח יעיל-כמו ביום שנמסר לנו.
https://imageshack.com/i/pm3OhgkQj
https://imageshack.com/i/pod7UuRzj
https://imageshack.com/i/poc7sQdSj
תענוג.
הרכב הזה מנפץ את כללי אובדן הערך.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
הבוקר הקשיש חגג את הקילומטר ה200000 ויומולדת 3, בגרירה למצפה רמון וחזרה- שלא יחשוב שיש הנחות לזקנים.
הגיע הזמן להחליף אותו לכזה אבל של מתקדמים.
(כדאי לראות היוטיובר הזה משעשע)
https://youtu.be/iHnn2iE_ILs?si=IdWMK_GcqoeIn6zu
הגיע זמן הטסט. הזמן עף מהר כשנהנים.
במלאת לאיוניק שלי 3 שנים העברתי אותו טסט ראשון.
בניגוד חריף לציפיות, זה היה לא קל.. הטסט נכשל על סעיף עוצמת אור נמוכה מדי בפנס הימני.
לקחתי את האוטו אחר כבוד למוסך היבואן (עדיין באחריות, כן?) ושם בדקו ולא מצאו שום בעיה.
חזרתי עם הצטל'ה מהמוסך, ונאלצתי שוב לעמוד בתור (הפסיכי) לטסט.
שוב בדקו, עשו מלא פרצופים ובסוף חתמו ושיחררו אותי.
לא חושב שהיתה פה קנוניית טסט סטנדרטית, כי למכון לא היה מושג איך לתקן את ה'תקלה' - פשוט הכשילו והעיפו אותי משם.
למותר לציין שהפנסים סטנדרטיים לחלוטין ועם הנוריות המקוריות.
אולי הDRLים של האיוניק בלבלו את המכשיר, או משהו אחר במבנה הפנס.
לא חושב שהיתה פה קנוניית טסט סטנדרטית, כי למכון לא היה מושג איך לתקן את ה'תקלה' - פשוט הכשילו והעיפו אותי משם.
.
שילמת על טסט חוזר? הרי לך הקנוניה.
אופציה ב: במוסך לא יודעים לבדוק עוצמת תאורה
האורות נמוכים מדי. הפתרון - להגביה את הרכב.
https://youtu.be/mm6urfpbn2w?si=toXUOn76hTrB5YaK
במלאת לאיוניק שלי 3 שנים העברתי אותו טסט ראשון.
בניגוד חריף לציפיות, זה היה לא קל.. הטסט נכשל על סעיף עוצמת אור נמוכה מדי בפנס הימני.
לקחתי את האוטו אחר כבוד למוסך היבואן (עדיין באחריות, כן?) ושם בדקו ולא מצאו שום בעיה.
חזרתי עם הצטל'ה מהמוסך, ונאלצתי שוב לעמוד בתור (הפסיכי) לטסט.
שוב בדקו, עשו מלא פרצופים ובסוף חתמו ושיחררו אותי.
למותר לציין שהפנסים סטנדרטיים לחלוטין ועם הנוריות המקוריות.
אולי הDRLים של האיוניק בלבלו את המכשיר, או משהו אחר במבנה הפנס.
סתם נפלת על הגימיק החודשי להכשלה על סעיף ערטילאי והגדלת ההכנסה.
לפני כמה שנים, חוויה דומה, זה היה ככ בוטה שהבוחן מסיט את המכשיר אורות בכוונה כדי לקבל קריאה ״חלשה״.
רכישת 2 נורות סיניות בעלות מופקעת במוסך ליד (קרוב משפחה..?) פתרו את הבעיה גם בלי להרכיב ברכב.
חנן-ג'יפולוג
17-01-25, 10:24
האיוניק יוצא לגמלאות. את הקילומטראז' הפסיכי יטחן מעכשיו דונגפנג בוקס. האיוניק ישמש כרכב שני.
https://imageshack.com/i/pmLn79DVj
boaz avrahami
18-01-25, 07:25
היי חנן
לפי הנתונים שאתה רושם ניכר שאין סיבה נראית לעין להוציא את האיוניק לגמלאות ובכל זאת הוא יוצא.
מה השיקולים?
אני מבין שוויתרת על האפשרות למכור אותו לאור מה שמוכנים לשלם עליו.
מכאן אשמח להבין את השיקולים.
תודה
חנן-ג'יפולוג
18-01-25, 07:39
היי.
מכל בחינה אוביקטיבית הרכב נראה ומרגיש כחדש אז לכאורה הכול סבאבה ואין סיבה להחליף.
אבל אם אני ממשיך אתו ככה עוד שנה הוא יגיע ל300000ק"מ ובשנה שאח"כ ל350000 וברור שמתישהו משהו יתקלקל ויהיה יקר לתיקון.
אז אני מעדיף להוציא 110000ש"ח על רכב נוסף, אמנם עם מיפרט משמעותית פחות מרשים משל האיוניק5, אבל עדיין מספיק לצרכים של נסיעה לעבודה, בידיעה שיש לי גיבוי של האיוניק עם טווח גדול, מרחב מחיה גדול למשפחה, הספק טעינה ac וdc גבוהים פי 3-4 לטיולי משפחה ולגרירות בסופי שבוע.
נסענו בבוקס והוא מרגיש הרבה מעבר לעלות שלו. הופתענו מאוד לטובה, בכל מובן.
המיפרט החשמלי שלו ממש נמוך. סוללה של 43kwh טעינה חד פאזית 6.6kw טעינה dc 50kw, אבל זה מספיק בשביל הנסיעה לעבודה, ובשאר הפרמטרים הוא טוב כמעט כמו האיוניק.
טלי תהיה עם האיוניק במקום הפיקנטו, שישמש מעכשיו את הבנות, ביחד עם הi10. להערכתי האיוניק יעשה מכאן והלאה כ15-20 אלף ק"מ בשנה.
בלי קשר לדגם הרכב שנבחר, הרגשנו שאנחנו מחזיקים בצי רכבים מתיישן, שחייב להתעדכן, אם אני לא רוצה למצוא את עצמי עוסק בתיקונים במקום לרכוב.
לדעתי יגיע למיליון קמ' בלי דרמות מיוחדות. יש כבר טסלות שהגיעו ועברו.
רענן
ehudzeelim
18-01-25, 19:15
לדעתי יגיע למיליון קמ' בלי דרמות מיוחדות. יש כבר טסלות שהגיעו ועברו.
רענן
למיטב ידיעתי השיא *על בטריה מקורית* זה 700,000 קמ
חנן-ג'יפולוג
18-01-25, 19:45
מבחינת הרכיבים הראשיים בקו ההינע, אני מאמין שהסטטיסטיקה אתך. אבל רכב זה מעבר לרק קו הינע, ומתבלה בלי קשר למקור האנרגיה.
אין אצלי סימנים לזה, חוץ משחיקה קלה בציפוי הכפתור של הקרוז :) אבל מתישהו זה יגיע. ציריות, ריפודי כסאות, מיסבים, אטמים וכו'.
שחר גרינברג
19-01-25, 13:50
היי.
מכל בחינה אוביקטיבית הרכב נראה ומרגיש כחדש אז לכאורה הכול סבאבה ואין סיבה להחליף.
אבל אם אני ממשיך אתו ככה עוד שנה הוא יגיע ל300000ק"מ ובשנה שאח"כ ל350000 וברור שמתישהו משהו יתקלקל ויהיה יקר לתיקון.
אז אני מעדיף להוציא 110000ש"ח על רכב נוסף, אמנם עם מיפרט משמעותית פחות מרשים משל האיוניק5, אבל עדיין מספיק לצרכים של נסיעה לעבודה, בידיעה שיש לי גיבוי של האיוניק עם טווח גדול, מרחב מחיה גדול למשפחה, הספק טעינה ac וdc גבוהים פי 3-4 לטיולי משפחה ולגרירות בסופי שבוע.
נסענו בבוקס והוא מרגיש הרבה מעבר לעלות שלו. הופתענו מאוד לטובה, בכל מובן.
המיפרט החשמלי שלו ממש נמוך. סוללה של 43kwh טעינה חד פאזית 6.6kw טעינה dc 50kw, אבל זה מספיק בשביל הנסיעה לעבודה, ובשאר הפרמטרים הוא טוב כמעט כמו האיוניק.
טלי תהיה עם האיוניק במקום הפיקנטו, שישמש מעכשיו את הבנות, ביחד עם הi10. להערכתי האיוניק יעשה מכאן והלאה כ15-20 אלף ק"מ בשנה.
בלי קשר לדגם הרכב שנבחר, הרגשנו שאנחנו מחזיקים בצי רכבים מתיישן, שחייב להתעדכן, אם אני לא רוצה למצוא את עצמי עוסק בתיקונים במקום לרכוב.
אני מוכן לקחת ממך את הרכב הכי זקן בצי ;)
חנן-ג'יפולוג
19-01-25, 14:42
זה כנראה לא מה שאתה חושב שזה. יש אחד זקן יותר ממנו ביותר מפי שתיים. ירד מפס היצור כשחגגו למדינה בר מצווה.
עם כמות הרכבים הזו עוד ידרשו ממך למנות קצין רכב לצי...
זה כנראה לא מה שאתה חושב שזה. יש אחד זקן יותר ממנו ביותר מפי שתיים. ירד מפס היצור כשחגגו למדינה בר מצווה.
אני חושב שאני יודע מה זה, ואני מאוד אשמח לחסוך לך את הטירחה שבלהחזיק אותו.
אני לא בטוח שלשחר יש רשיון לזה.
שחר גרינברג
19-01-25, 18:01
אני חושב שאני יודע מה זה, ואני מאוד אשמח לחסוך לך את הטירחה שבלהחזיק אותו.
אני לא בטוח שלשחר יש רשיון לזה.
בטוח אין לי
עזוב תיקח אתה את מה שזה לא יהיה
אני אקח את ההיילקס
שנינו נהיה מרוצים
ואפילו נעזור לחנן לצמצם את הצי המזדקן
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.