צפייה בגרסה מלאה : תיקון מחשב השקייה
קייס קינום
25-09-22, 10:13
יש לנו מחשב נטפים אקווה פרו שירשנו מבעלי הבית הקודמים. עבד תקין שלוש שנים. בשנה האחרונה הזנחנו, נתנו לסוללה לשבת ריקה משך תקופה. אחרי החלפת סוללה הכל חזר לעבוד - חוץ מהקטע של לפתוח את הברז כשמגיע הזמן.. גם בהפעלה ידנית (Set +) לא נפתח, אני מניח שזה משהו מכני במנגנון שפותח את הברז.
יש למישהו נסיון עם פירוק ותיקון של מכשיר כזה, או שעדיף כבר להוציא את ה 250 ש״ח ולקנות חדש? תודה, ושנה טובה.
boaz avrahami
25-09-22, 10:48
בדקתי קצת על הדגם.
ניתן להחליף לו סולנואיד אבל כדאי לבדוק קודם עם רק מודד האם הוא בכלל מקבל מתח ולהתקדם משם
תבדוק אם לא עדיף להוציא 50 שקל באליאקספרס.
(זה מה שעשיתי לפני כמה שנים טובות, בעקבות המלצות פה בפורום, ואני מבסוט)
אם טרם רכשת חדש,
משיטוט בגוגל זה מאוד דומה לדגם שנמכר ע"י בקרה גבע שאותו אני מכיר לעומק,
אז קודם כל תבדוק מה מצב הסוללה שלך, חדשה אמנם אבל מתחת למתח מסוים אין לה כוח לפתיחה וסגירה.
אח"כ, תנסה להגיע לסליל של הברז, תפרק אותו מהברז עצמו ותראה המצב של הטובלן בפנים, ומה מצב הקפיץ.
בד"כ הברזים האלה מופעלים ע"י פולס אחד באורך של 200 מילי שנייה, שרק מקפיץ את הטובלן מצד לצד, ואחכ הוא נשאר שם ע"י מגנט, אם העסק קצת מלוכלך בפנים הטובלן לא יזוז ממקומו.
בהצלחה
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
נסה לתת פתיחה דרך המחשב ולדפוק בעדינות על הסולונואיד (עם ידית של מברג או משהו בסיגנון) אם תתחיל השקייה - הבעיה בסולונואיד ושווה לנסות לנקות כפי שהוצע מעלי.
Sent from my Pixel 5 using Tapatalk
במקום ניחושים, מכות ופירוקים.
תידקור עם מד מתח את החוט שהולך לברז, מה אתה מקבל שם?
אם אתה עושה בשיטה של זיו, אז במצב max/min( תלוי קוטביות) אחרת לא תראה שום פולס
מוטי,
איזה פולס אתה מחפש?
יש ברזים \ בקרים שעובדים על DC, ויש AC.
צריך לשים לב לזה ( בעקרון מספיק לשים על מצב AC ולמדוד. אם שום דבר לא מגיב , אז אין מה לחפש בכיוון של הברז. אם יש איזה מתח, אז צריך לעבור בין AC ל DC ולהבין).
בגלל שהוזכרו סוללות, אני מניח שזה DC.
ehudzeelim
25-09-22, 17:52
המחשבים האלה הם DC, אבל אלה ברזי latch, כלומר פתיחה בפולס של 100ms (בערך) וסגירה בפולס נוסף. אין מתח רציף שמגיע לסולנואיד בזמן שהברז פתוח, או סגור.
אם סולנואיד מסוג זה מקבל מתח רצוף הוא נשרף תוך שניה או שתיים.
אני חושב שלזה מוטי התכוון
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
כתבתי בתשובה שלי, אם זה כמו מה שאני מכיר, והוא מופעל סוללות אז הוא עובד עם פולס הפעלה, אם הסליל הוא עם 2 גידים אז בקוטביות אחת הוא פותח והיפוך קוטביות הוא יסגור,
כדי לתפוס הפולס (בערך 200 מילי שנייה) צריך סקופ או מד מתח שיודע לתפוס פיק ע"י פונקציית מקס (תלוי קוטביות כי אם הוא ימדוד הפוך אז צריך מינ)
זהו, כל הנל ע"ב הכרותי עם מוצר שנראה בדיוק אותו דבר ומיוצר ע"י בקרה גבע (שאצלהם זה 2 גידים בלבד)
בסליל DC לאצ' 3 גידים, יש אחד משותף common ו2 הגידים הנוספים הם אחד לפתיחה והשני לסגירה)
בד"כ, סלילי DC ע"ב מחשב סוללה 9וולט עובדים עם לאצ אחרת הם מחסלים סוללה מהר מאוד.
הבנתי אותך.
אתה בטוח שזה 100ms?
נראה לי מאוד קצר.
ehudzeelim
25-09-22, 22:12
יש מגופים שעובדים בפולס של 70ms, במגופים שאני מכיר מדובר על פולס בתחום זמנים מסוים ולא מספר מדויק
Sent from my SM-J710F using Tapatalk
באיזה שהוא מסמך שמצאתי על הבקר של פותש כתוב 200 מילי שנייה, את הברזים שלי יש בגינה (לא זוכר מי היצרן) אני מפעיל עם פולס של 50 מילי שנייה (עם בקר תעשייתי לא מחשב השקייה, אז אני יודע כמה זמן בדיוק כתבתי לו לבצע)
קייס קינום
27-09-22, 10:18
תודה לכולם על התשובות, כרגיל כאן דיון מעמיק ומאלף. שנה טובה לכולם
אז מה מצאת?
קייס קינום
27-09-22, 19:53
הפירוק התעכב בגלל בעיה בברז המוביל למחשב, לא רציתי לקחת סיכון בזמן שהטמבוריות למינהן סגורות אז זה יחכה לאחר החג
Sent from my Pixel 3a using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.