PDA

צפייה בגרסה מלאה : שוק הרכב המשומש מתחיל לחזור לנורמליות?

asafk
25-11-22, 08:53
מתצפיות שלי על מודעות מכירה, ומנסיונות שאני מכיר למכור כלי רכב משומשים שעד לפני רגע היו סחורה מבוקשת - נראה שהשוק התמתן והמחירים חוזרים להיות נורמליים.
עליית מחירי הדלק (הסולר במיוחד), חזרה של שגרת הטיסות לחו"ל, כניסה של כמה אלפי מכוניות חדשות כל חודש ... לא יודע מה הסיבות.
אבל מעניין אותי לשמוע אם זה ככה גם ממה שאתם מכירים ורואים.

אסף.

boaz avrahami
25-11-22, 09:05
או שצריך כסף למשכנתא שהתיקרה..
מתחיל שלב מימוש נכסים לפני המשבר

erezgur
25-11-22, 09:23
לא מניסיון אישי, אבל בהחלט חושב שיש חזרה לשפיות.
לנדקרוזר של חבר עמד למכירה תקופה לא קצרה (לעומת תקופת קדחת המשומשים של לפני שנה) ונמכר במחיר נמוך משמעותית ממה שביקש במקור.

geva dover
25-11-22, 09:45
אנחנו בתור זוג נשוי צעיר בני כמעט 30, נמנעים משימוש ברכב.
זה נהיה כמעט בלתי אפשרי לחסוך גם לדירה, לשלם שכ"ד (לא בתל אביב), גם לחיות ברמה סבירה ( לא מסעדה כל שבוע אבל כן לקנות בסופר דברים שהם קצת פינוק) וגם להחזיק רכב חדיש.
הCJ משמש אותנו בתור פרייבט לרוב ( כרגע שאנחנו בעיר) ובתקופה שגרנו בדרום הרחוק החזקנו גם רכב שעלה פחות מ20,000 וגם בו בקושי השתמשנו כדי לחסוך עלויות.
הרבה חברה צעירים מתחילים להבין שרכב במרכז הארץ זה קשה (פקקים+ חניה) ופשוט לא עסק משתלם. לכן יש ירידה בביקוש( לפחות ככה אני רואה את זה) ועליה בכמות הרכבים.
זה ברמה שאנחנו שוקלים לפעמים להחליף את הסיקס לאספנות "בורגני" יותר (עפי ברלי) כדי שיהיה נוח לנסיעות היום יומיות האלה כדי לחסוך עלויות אחזקת רכב.

גילוי נאות: עד שאישתי התחילה מסלול דוקטורט, שנינו הרווחנו הרבה מעל הממוצע

נדב ש.
25-11-22, 09:59
עליות הריבית, לכסף פתאום יש ערך.
רכישת רכב, חדש או משומש בן כמה שנים, או רכב פנאי שטח שזה בכלל כבר מותרות ירדה לתחתית המדרגה. עושים אחד ועוד אחד, ולא מתקבל שלוש.
אבל מי שהתחביב זורם לו בדם לא יוותר, הוא צריך את הפעם בחודש "ניקוי ראש" עם איזה חבורה או לבד לצד מדורה קטנה ונתח טוב, כנראה שאלה המיעוט.
הפג'רו מפורסם למכירה, קרוב מאוד למחירון שהוא 75k ועדיין מנסים לשחוט מחיר, מי שמפרסם ב 15k-20k מעל(וככה קניתי אותו גם אני) לדעתי לא ימכור, זה לא מה שהיה לפני שנה.

Tzvika-Pick
25-11-22, 10:14
בתור אדם שעובד בתחום - כן, משהו מתחיל לזוז לכיוון הנורמליות.

נורמליות חדשה, יש לציין, המחירים התייצבו חצי סקאלה למעלה ממה שהיינו רגילים. רכב משפחתי "רגיל" סטייל קורולה/אוקטביה/מאזדה3 שפעם היה עולה 120 אלף ש"ח במחירון ונמכר בפועל במבצעים / 0 ק"מ ב-100+ אלף ש"ח - היום כבר עולה 160 אלף ש"ח ונמכר במבצעים ב-145-150 ש"ח. מכונית מיני חדשה וזולה ב-60 אלף ש"ח זה היום חלום רחוק, אין דברים כאלו. הכל עלה. זה כמובן משפיע גם על מחירי המשומשות, שעלו.
בנוסף עלויות המימון עלו. הרוב לא קונים רכב ב-150 אלף ש"ח, הם "מביאים" רכב ב-XXX ש"ח לחודש. כשה-XXX עולה ועולה, ביחד עם ה-YYYY שמשלמים למשכנתא וה-ZZZ שמשלמים בכל פעם שנכנסים לסופר - זה מקרר את השוק.

כן יש עדיין בעיה של מבחר, מי שנעול על דגם ספציפי ייתכן שייתאכזב. אבל מי שמחפש לקנות רכב ולא נעול על תוצרת או דגם ספציפיים ופתוח להצעות, כמו מזג האוויר יש הרגשה של שינוי.

הדסופה
25-11-22, 10:45
אני רק דוגמה , לא הוכחה
רכשתי לפני חודש לילדה ג׳וק בן 10 שמור , קמ נמוך , מחירון 37 , בפועל נרכש ב 32.5

בת הזוג שמכרה לפני חודשיים מזדהה2 בו שנתיים עם קמ גבוה יחסית, לא היו בכלל הצעות במחירון ( לאחר שקלול קמ גבוה ) ומכרה מתחת

הניסיון ( הלא רחב מדי ) שלי אומר שבכל מה שקשור לפרייבטים , הטירוף הוא רק פיקציה

Sent from my iPhone using Tapatalk

נדב42
25-11-22, 10:58
הכל מתייקר חוץ מהמשכורת, גלי פיטורים בהייטק, אנשים שומרים את הכסף בכיס, וכנראה מנסים/נאלצים לממש את ערך הרכב שברשותם.

נורמליות ? לא יודע אם זה השם שהייתי נותן לזה ... יותר כמו הידוק חגורה ...

נדב ש.
25-11-22, 11:10
צביקה פיק, לדעתי הנושא הוא משומשות, לא חדשות ולא 0 קמ.

עוד דוגמה, אחד השכנים רכש אקס טרייל 2016 לפני כמה זמן 10k מעל המחירון, ושכן אחר רכש לפני שבוע אותו רכב ב 5k מתחת למחירון, אותם נתונים ואותו דגם- יד שניה וק"מ עד 130k קמ.
לדעתי מי שלחוץ למכור בגלל אי אילו סיבות יעשה גמישות במחיר, ומי שלא אז יתעקש על מחיר, אולי ימכור ואולי לא.

- - - Updated - - -

הכל מתייקר חוץ מהמשכורת, וכנראה מנסים/נאלצים לממש את ערך הרכב שברשותם.

נורמליות ? לא יודע אם זה השם שהייתי נותן לזה ... יותר כמו הידוק חגורה ...

בדיוק ככה. הכל מתייקר והשכר לא זז.
כשאדם x צריך לממש את ערך הרכוש שברשותו, לעיתים כדי להיתקיים, זה לא נורמלי, זה עצוב. אבל לא ניכנס לזה.

גיא
25-11-22, 11:18
בדיוק ככה. הכל מתייקר והשכר לא זז.
כשאדם x צריך לממש את ערך הרכוש שברשותו, לעיתים כדי להיתקיים, זה לא נורמלי, זה עצוב. אבל לא ניכנס לזה.

אולי זה בגלל שלפני שנה. אותו בנאדם איקס השתולל וקנה מעל לפופיק בגלל קצת טירוף יתר ?

אל תשכח שזאת מדינה של 'בהקפה' .. ב'קרדיט' .. ב'אשראי' ... ב'תשלומים' ... בסופר שואלים אותי כמה תשלומים על קניה של 250 ש'ח..

אם הייתי צריך תשלומים בשביל 250. כנראה לא הייתי קונה שם.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

נדב ש.
25-11-22, 11:27
גיא, מאוד יכול להיות שזה המצב, אולי לא אצל כולם, כמו שכתבתי למעלה, היו ריביות כמעט 0, אז סביר להניח שכן.

nitzan
25-11-22, 11:50
הדיון הגיע עד אוסטרליה, החבורה מהערוץ היוטיוב העלו אתמול סרטון דיון בנושא.

מיכה100
25-11-22, 12:09
אנחנו בתור זוג נשוי צעיר בני כמעט 30, נמנעים משימוש ברכב.

שני הילדים שלי סטודנטים באמצע שנות העשרים, לא מדמיינים אפילו קניית רכב.
גם העלות כמובן אבל בעיקר מה בדיוק הבנאדם אמור לעשות עם רכב בירושלים, איפה ישים אותו?

Sent from my HD1903 using Tapatalk

asafk
25-11-22, 12:14
הדיון הגיע עד אוסטרליה, החבורה מהערוץ היוטיוב העלו אתמול סרטון דיון בנושא.קישור?

אסף.

איל מ
25-11-22, 12:27
שני הילדים שלי סטודנטים באמצע שנות העשרים, לא מדמיינים אפילו קניית רכב.
גם העלות כמובן אבל בעיקר מה בדיוק הבנאדם אמור לעשות עם רכב בירושלים, איפה ישים אותו?

כל הילדים בגיל סטודנטיאלי שעובדים איתי נוסעים על רכבים חדשים (לא נכנסתי לכיס שלהם, אבל אני מניח שרכשו בהלוואה/הקפה), וטסים פעמיים בשנה לחו"ל. אז שילכו לבכות למישהו אחר על הידוק חגורה. אני מאוד מעריך את המעטים שמתנהגים כמו הילדים שלך.
הדבר היחיד בו הם צודקים הוא עלויות שכר הדירה. כאן רק משטר סובייטי יעצור את החזירות והטירלול. וזה מחיר שאף אחד לא מוכן ולא רוצה לשלם.

Crabbing
25-11-22, 12:45
מכיר טוב זוג שהיה לו קיה נירו היברידי ראוי לגמרי.
התחיל ה״הייפ״ של החשמליות.
הסתערו על איזה סיני גדול ומפואר בהמון כסף ופרסמו את הנירו, במחשבה שתימכר בהרבה מעל המחירון.
הוא אשכרה השתמש בביטוי ״לעשות אקזיט על הנירו״.
אחרי לא מעט זמן, היא נמכרה בסוף לטרייד אין גדול במחירון (שזה לכשעצמו יפה מאד).
אנחנו, בהפוך מהם, החלטנו שהאאוטלנדר בת ה 9 שלנו נשארת עוד כמה שנים, כי זה לא זמן לכלום כרגע.
את חלקי לסטגנציה בשוק ״תרמתי״, מניח שיש עוד כאלה שהשוק מרגיש להם דפוק והחליטו להישאר בחוץ.

nitzan
25-11-22, 12:46
קישור?

אסף.

חלש מאד בקישורים וכל ההייטק הזה,תעשה 4wd 24/7 ביוטיוב הסרטון האחרון מאתמול.

geva dover
25-11-22, 12:54
כל הילדים בגיל סטודנטיאלי שעובדים איתי נוסעים על רכבים חדשים (לא נכנסתי לכיס שלהם, אבל אני מניח שרכשו בהלוואה/הקפה), וטסים פעמיים בשנה לחו"ל. אז שילכו לבכות למישהו אחר על הידוק חגורה. אני מאוד מעריך את המעטים שמתנהגים כמו הילדים שלך.
הדבר היחיד בו הם צודקים הוא עלויות שכר הדירה. כאן רק משטר סובייטי יעצור את החזירות והטירלול. וזה מחיר שאף אחד לא מוכן ולא רוצה לשלם.

אני לא אשקר ואגיד לך שאין לנו חברים כאלה, החברים שהם כאלה בדכ מסתמכים על הורים מאוד מבוסס או הם עדיין לא בשלב של חיסכון אלא יותר בכיוון של ניפוח האוברדראפט כדי להראות סטטוס של בכיר בהייטקים למרות שהם JR במשכורת ממוצעת מינוס.
הרוב המוחלט שאנחנו מכירים כמונו. מסתפקים ברכב אחד שמספק את שני בני הזוג, נסעיות מרובות בתחבורה ציבורית ורק חולמים על רכבים חדישים בשביל הסיכוי הקטן לקנות דירה יום אחד( בלי להרוג את ההורים).

גם אני יכול לשים 100K על ברונקו ואת השאר במימון, מה עשיתי בזה? מעדיף לשים את הכסף על הסיכוי לדירה ראויה.

Asaf-a
25-11-22, 15:14
לא ברור לי אם הדיון הוא על רכבי שטח משומשים או על רכבים יומיומיים סטנדרטיים משומשים.

לגבי רכבים יומיומיים במצב ראוי - עדיין קשה למצוא ועל רכבים טובים משלמים לא מעט. אולי נרגע קצת מהטירוף אבל עדיין לא פשוט אם קונים דרך הלוחות מאנשים זרים.

אני מאוד משתדל לקנות עבורי או עבור בני משפחה מורחבת שנעזרים בי לא מהלוחות אלא ממוכרים שאינם זרים, גם אם לוקח זמן ועולה קצת יותר.

אם עוזר למישהו בהבנת השוק, בשבועיים האחרונים אני מכיר מי שמכר מזדה3 2014 100000 קמ שהייתה רכב ליסינג, נקנתה על ידי מי שהשתמש בה בליסינג ונחטפה תוך שעתיים מהפירסום ב37000 או 40000₪ , אותו מוכר קנה קודיאק דיזל 2018 עם 135000 קמ ב 135000₪.

דוגמה אחרת הונדה hrv 2017 יד ראשונה 55000 קמ במצב כחדש נמכרה ב87000₪, בתוך הדוד היועץ אמרתי לקונה לחטוף…

אסף-א
Asaf-a

erezgur
25-11-22, 16:18
חלש מאד בקישורים וכל ההייטק הזה,תעשה 4wd 24/7 ביוטיוב הסרטון האחרון מאתמול.

רק לעשות העתק-הדבק משורת הכתובת, לא כל כך הייטק, אבל הנה:

https://www.youtube.com/watch?v=u-UMrhsb0kI

zivviz
25-11-22, 17:39
אז בואו נדבר על שוק רכבי השטח המשומשים.. שוק שיותר מעניין אותי בזמן האחרון.
אין ספק שמי שחושב שהוא בלה לה לנד נשאר בלה לה לנד.
אני עוקב ספציפית על שוק ה לאנד קרוזרים שנתונים 2007-8 ושם לב לתובנות הבאות:

1. יש המון! כלים למכירה..
2. מי שבאמת רוצה למכור - יורד למציאות ומוכר. דוגמא : STD+ 2007 קילומטראז נמוך משודרגת מ"רופא" ( אני כותב רופא כי הבעלים הינו בעל מוסך מומחה לרכבי שטח טויוטה..) נמכרה בשעתיים. למה? ביקש 110 א"ש .
3. רכבים דומים הרבה פחות משופרים והרבה פחות מתוחזקים עם ק"מ גבוה כבר עומדים חודשיים ( שאני יודע..) למכירה. למה? הבעלים לא מוכן להתפשר על פחות מ 130, 140, 150... ואפילו ראיתי אחד שמבקש 190 א"ש על 2008. נו באמת..?
4. באמת האינפלציה מגיעה לכולנו. מי במשכנתה ומי בסופר ומי במחולות. אנשים חוזרים לאט לאט למציאות. מבינים שצריך להישאר עם מה שפרקטי ולא מה שמעלה לנשמה. חושבים פעמיים אם להחזיק רכב טיולים כרכב שלישי או שני או ראשון..
5. דווקא בשוק הפראדו שנתונים 2001-2003 המחירים ממש בשמיים. מי אמר ככל שהזמן עובר הערך משתבח?

נדב ש.
25-11-22, 19:27
ככל שאתה הולך אחורה בשנים לכיוון תחילת שנות ה 2000 ואפילו מתחת כבר אין השפעה של "מחיר" גם כי אין באמת חלופות בתקציב שבין 30 ל 60k, לכן כמעט כולם(פראדו, פג'רו קינג, איסוזו, יפנים וקוריאנים וכו') באותה רמת מחיר, וגם כנראה שרכב ישן שצריך 2 טסטים כנראה ישמש כרכב שלישי.
ותמיד יש את האייקון שטח שהמחיר שלו לא קשור לכלום, אתה תקנה כי אתה רוצה אותו.

אם אתה עולה לכיוון ה 2006/7 ומעלה זה כבר קופץ לכיוון ה 70k-90k, ושנתון מעל אתה כבר מתיישב סביב מחיר של 100k ומעל.
שוב, תמיד יהיו את היוצאי דופן שמפגיזים מחיר שלדעתם הרכב שווה, שזה מה שהיה כנראה עד עכשיו ואנשים בכל זאת שילמו מאי אילו סיבות שלהם, על זה הדיון...

KOOKE
25-11-22, 20:09
לטעמי (ואולי לצערי אם ארצה למכור) גם שוק הרנגלרים נרגע מהרמות המופרעות אליהן הגיע.

חבר מנסה כבר זמן די רב למכור רנגלר רוביקון 2018 משופר היטב וחוקית במחיר שממש קרוב למחירון ולא מצליח.

חבר אחר קנה רנגלר רוביקון 2013 משופר קלות שלא באמת נסע בשטח במחיר 170,000 ש"ח

חבר נוסף קנה רוביקון 2018 כמעט סטנדרטי (הגבהה חוקית וזוה) שמור יד ראשונה עם קילומטראז סביר ממש בקצת מעל המחירון.

תסתכלו בכביש יש די הרבה רנגלרים.

תסתכלו בלוחות יש המון רנגלרים למכירה עדיין מבקשים מחירים גבוהים אבל בפועל העיסקאות נסגרות במחירים נמוכים ובהרבה.

אפילו היבואן (סמל"ת) הוזיל המחירים ואפילו בצורה ניכרת.

ותרומתי האישית לסטגנציה - בניגוד לתדמית שנפוצה לי כאן אני כבר חמש שנים עם הרנגלר שלי ואין לי כרגע תוכנית בעתיד הקרוב ואולי גם הרחוק למכור אותו.

אבי ביטר
25-11-22, 20:51
סמלת הורידה מחירים כדי להלחם ביבוא המקביל והאישי, ממש לא מחוסר ביקוש,
ההיפך הוא הנכון.
הרכב עליו דיברת שחבר שלך מנסה למכור הוא די ייחודי עם המון שינויים, זאת נישה צרה שמצמצמת עוד יותר את קהל היעד כשהרכב כבר בנוי בצור. מסויימת שהתאימה לבעלים.

אני חושב שהביקוש התחדד לאחרונה לרכבים ודגמים מסויימים, והקונים נהיו יותר אניני טעם או הולכים עם העדר.

פתאום כולם מחפשים דברים ספציפיים, ולא פתוחים להכל.

אני לא מדבר על רכבים ישנים, נגיד מ 80k בערך, לא חושב שיש ירידת מחירים, לא בשטח ולא בפרייבט.

בשטח הטעמים התחדדו והביקושים השתנו. שמעתי שאפילו הבדואים הפסיקו לגנוב ל.ק ישנות ועברו לרנגלרים…

הדגמים הישנים כבר לא מתאימים לכל אחד, במיוחד לא למתחילים, והשנתונים החדשים יותר עולים המון ואין בכלל מבחר.

בכל מקרה, מי שלא לחוץ למכור, קצת סבלנות, צריך בסוף רק קונה אחד.
הדגמים המבוקשים והכי סחירים, העסקאות מהירות מאוד…

לגבי המיתון המתקרב שבא להלחם באינפלציה, תהיו אופטימיים, גם זה יעבור.
רק ככה יפסיקו לקנות כמו משוגעים בכל מחיר.

KOOKE
26-11-22, 06:31
אבי,

יודע שסמל"ת הורידו מחירים והרחיבו ההיצע כדי להילחם ביבוא המקביל/ האישי.

לגבי הג'יפ של החבר- אני לא יודע אם אתה מכוון או מכיר על איזה רכב אני מדבר - תכלס בעיני זה לא מהרכבים המפלצתיים שעברו "המון שינויים" אלא זה רכב שעבר שינויים בטוב טעם ונראה כמעט סטוק.

https://www.yad2.co.il/s/c/z6k6f7jn

אבי ביטר
26-11-22, 09:41
סליחה, חשבתי שמדובר ברכב אחר.

פה יש ״בעיה״ אחרת, השנתון גבולי על ה JL.

אני מאחל לו בהצלחה, צריך סבלנות.

הדרישות התחדדו, פתאום שמים לב יותר לידיים, לדגמים מסויימים, לשנתון של החלפת דגם, כולנו נהיינו מתוחכמים יותר.

באופן כללי, כמות הרנגלרים שנראית לאחרונה בכבישים ובמדבר היא גדולה מאוד, לא זוכר דבר כזה.

יותר קל למכור רכב עם נתונים טובים כמובן (יד, קמ) וגם רכב מקורי ללא תוספות, קל יותר, מנסיון.

מכרתי השבוע את הפורד מוסטנג שהשתעשתי איתה לאחרונה, המכירה הייתה מהירה, וכל הקונים הפוטנציאלים חיפשו רכב מקורי, זה מה שמשך אותם.

גם פה מדובר בנישה צרה, אבל בסוף צריך קונה אחד.

יש גם פסיכולוגיה שיווקית, אני לא מומחה, אבל הרכב שצירפת לדעתי יימכר מהר יותר עם הג׳אנטים המקוריים של רוביקון ולא הבידלןקים האלה.
לא לכולם זה יפה/מושך, ונכון שזה שטויות ואפשר להחליף, אבל במבט ראשון זה לא מושך את העין לחלק מהקונים, אלא דוחה, ובמכירה אנחנו רוצים להגיע לכמה שיותר.

boaz avrahami
26-11-22, 10:11
שלמה,

לטעמי הג׳אנטים וזוויות הצילום לא מחמיאים לרכב בלשון המעטה. גם הצבע לא את זה קשה יותר לשנות.
בקיצור, בתמונות הוא לא אטרקטיבי בכלל ואני מזדהה לגמרי עם מה שמר ביטר אמר בנושא

geva dover
26-11-22, 11:21
בסוף, כל אחד עושה את החישוב שלו.
לפעמים עדיף לקנות משופר ולפעמים לא, תלוי מה יש על הרכב ומה מחירי השוק.
כל אחד מסוגל לעשות את החושבין שלו

אבי ביטר
26-11-22, 13:39
בסוף, כל אחד עושה את החישוב שלו.
לפעמים עדיף לקנות משופר ולפעמים לא, תלוי מה יש על הרכב ומה מחירי השוק.
כל אחד מסוגל לעשות את החושבין שלו

ברור, אבל דיברנו על הרוב, כמגמה.
לדעתי יש יותר קונים פוטנציאלים לרכב מקורי או קרוב למקור מאשר לרכבים המשופרים.
דעתי בלבד….

לרכב ממש משופר צריך למצוא מישהו שמחפש את הדגם וגם השיפורים מוצאי חן בעיניו…לדעתי זה מצטמצם עוד יותר.

נדב ש.
26-11-22, 15:54
תלוי איזה רכב, ותלוי באיזה שיפורים כביכול מדובר.

דרור ברלי
27-11-22, 15:17
שלמה,

לטעמי הג׳אנטים וזוויות הצילום לא מחמיאים לרכב בלשון המעטה. גם הצבע לא את זה קשה יותר לשנות.
בקיצור, בתמונות הוא לא אטרקטיבי בכלל ואני מזדהה לגמרי עם מה שמר ביטר אמר בנושא

בישראל דווקא קשה יותר להיפטר מרכב שאינו לבן או שחור.

ד ו ר ו ן
27-11-22, 17:38
חבר חזר בסופש מאוסטרליה.
אומר ששגעון מחירי המשומשים עדיין קיים.
גם שם אנשים מוכרים ״זכויות הזמנה״ לרכבים חדשים.
מצד שני, לנדקרוזר 2023 חדש (זמן אספקה לעוד חצי שנה..), עם מיכל דלק מוגדל, וחבילת אבזור פנים הרכב עלה לו ממש עכשיו ״רק״ 200kשח.
נאמר לו שסביר שכשהרכב יגיע, יוכל למכור במקום ברווח.

sgill
28-11-22, 12:53
ההשוואה בין הספורט השחור לרוביקון הלבן של ברי דווקא מראה שהמחיר המבוקש על הלבן מאוד אטרקטיבי.
רק להפוך את השחור ספורט הסטנדרטי לרוביקון יעלה לפחות 40K אם תמצא סרן קדמי 44 משומש. אם לא, אתה ב 60K רק על השדרוג לרוביקון (נעילות, סרן, ציריות מחוזקות, יחס העברה ועוד קצת..).
תוסיף על זה שהלבן חדש בשנתיים ויש לו עוד שידרוגים ששוים לא מעט כסף - הגבהה, פגושים, כננת, ג'אנטים ועוד.
בקיצור אותי קצת מפתיע שהרוביקון על המדף הרבה זמן...
מסכים שהזווית צילום לא משהו, אבל אם אני הייתי מתעניין, הייתי מגיע לראות.
מה שלי נראה קצת "מוזר" זה בידלוקים עם צמיגי 50/50 (אם אני לא טועה) נראה כאילו שינמכו את הרכב קצת כדי שלא יראה שעשה שטח קשה (אני לא יודע מה עשה באמת).

נדב42
28-11-22, 16:16
מה שלי נראה קצת "מוזר" זה בידלוקים עם צמיגי 50/50 (אם אני לא טועה) נראה כאילו שינמכו את הרכב קצת כדי שלא יראה שעשה שטח קשה (אני לא יודע מה עשה באמת).

או שזה רכב שיועד לדיונות, ואז צמיגי AT על בידלוקים דווקא עושה שכל (וסיבה טובה לחפש אקזמפלר אחר ...)

KOOKE
28-11-22, 18:12
כמי שמכיר את בעלי הרכב ומה עשה הרכב (הלבן) - הרכב לא עשה שטח קשה במיוחד וממש לא טייל הרבה. הרכב לא נסע בכלל בדיונות.

מסלולי הנגב בתדירות יחסית מאד נמוכה זה מה שעשה הרכב בתקופה אצל החבר.

Galaye
28-11-22, 20:18
היי
המחירון של ה2018 הוא 250 והוא רוצה 270
שזה לעומת השוק ממש מכובד ….
לדעתי סבלנות וימכור כי אנשים שילמו הרבה יותר.
הרכב נראה אחלה …הלוואי והיה לי תקציב בשבילו.

אני מסתכל כל כמה זמן על הרשתות ויד 2 מרגיש ממש ירידה קלה במחירים .
הלוואי וזה מגמה ,אני לא מאמין שיש תקווה והמחירים יורדים,פשוט יש אנשים שרוצים ומשלמים על כלים כאלו הרבה יותר , לא יודע למה וחבל כי זה בידיים שלנו לגרום להוזלה פשוט לא לקנות

שיהיה לנו בהצלחה

KOOKE
28-11-22, 20:39
הדיון הוא לא על הרכב של החבר אלא על מגמה כללית. הבאתי רכב זה ומספר דוגמאות אחרות של עסקאות שנסגרו שעליהן יודע מידיעה אישית על רנגלרים במחירים ריאליים.

למשל חבר נוסף רכש ממש לפני שבוע רוביקון שנת 2013 משופר קלות בלבד יד ראשונה עם קילומטראז' יחסית גבוה אבל שמור שלא ממש ראה שטח בכ- 160,000 ש"ח בלבד.

סתם כקוריוז בחבורה שאיתה אני מטייל, כבר שלושה חברה עברו לרנגלר רוביקון בשנה האחרונה ובתכלס אנחנו כבר חמישה רנגלרים בחבורה..

ייתכן וחלק מהמגמה הזו בחבורה שלנו הוא בתמחורים שפויים יותר ביחס לאלטרנטיבות וביחס ליכולות הרכב בשטח.

Crabbing
28-11-22, 21:08
חלק מזה נקבע בראש שרשרת המזון והאספקה.
מי שמוכר ג׳יפ משומש כי הוא כבר משלם\שילם\צריך לשלם על ג׳יפ חדש יתמחר כדי למכור.

נדב ש.
28-11-22, 22:14
או שסתם נמאס לו מהתשלום החודשי על הרכב שרק עולה בגלל הריבית. לדוגמה השכן שלי.

Galaye
28-11-22, 22:15
ברור לי מה מטרת השרשור ואפילו אני מתלהב משרשור כזה…
כי אני יושב על הגדר ואין לי תקציב של מעל 200

עדיין אני לא חושב שיש ממש ירידה שמלמדת על מגמה
לא יודע בכמה השקעה אצלך בשיירה עברו ל רנגלר ומה זה מחיר שפוי בראייתם

אבל ממעקב על השוק מעל שנה :

מחיר הרנגלר היחידים שיורדים מ200 זה הקצרים בגילאיים של קרוב לעשור וזה רוביקון קצר
הארוך רק שהוא מעל גיל 10 אפילו לא משופר רוצים מעל 200
וזה אחרי שכביכול יש ירידה כי רצו 220 על חלק מהם לפני כחודש ………
אז לא הייתי מתלהב וחושב שזה ירידה ממשית
ברנגלר ספורט יחסית סטוק יש מחירים קרובים ל200 בגיל 7 או 8 שעדיין נמצאים שם לא מעט זמן

לצערי לא חושב שיש ירידה באמת

KOOKE
28-11-22, 22:34
רק אומר שיש פער בין מחיר שנרשם בהודעה ובין המחיר בו נסגרת עסקה.

להערכתי בתקציב של 200,000 ש"ח פלוס-מינוס בהחלט אפשר למצוא רוביקון ארוך שנים 2013-2015.

Galaye
28-11-22, 22:44
מעניין
שווה לבדוק גמישות ….
גם מול אלו שכותבים 230 …שללתי עד כה

sgill
29-11-22, 13:32
היבוא האישי/מקביל שהציף את השוק ברנגלרים התחיל בסביבות 2018. אלו רכבים שעדיין מחזיקים מחיר גבוה (בעיקר ה- JL) ולכן "שומרים" על המחיר של הרנגלרים המבוגרים יותר. בסופו של דבר גם שוק קטן כמו ישראל מסתדר לפי ביקוש והיצע.
עדיין אין הרבה ביקוש לרנגלרים ב 280K וצפונה כי זה סכום מכובד ו"כבד" כמעט לכל כיס בארץ. מצד שני גם אין הרבה היצע כי אלו רכבים יחסית חדשים שלא אמורים להחליף הרבה ידיים.
לכן הרכבים עד 2018 וגם הישנים יותר 2007-2014 נניח, מחזיקים מחיר טוב (שנתמך ע"י החדשים יותר שלא זזים במחיר). ברגע שה 2018 יתישנו קצת, יהיו יותר מוכרים, ויש הרבה כאלה בגלל ההצפה של היבוא האישי/מקביל המחיר של כל השוק ירד.
יש כמובן עוד גורמים שמשפיעים על המחיר כמו שידרוגים ומצב הרכב, אבל באופן כללי המחיר ירד כשה 2018 ומעלה שיובאו במסות יתחילו להימכר בכמויות גדולות יותר מהישנים שיש מהם פחות.
גם זה שאין אלטרנטיבה אמיתית לשטח עם סרן חי מלפנים, מרחב מחייה ומנוע חזק עוזר לשמור על המחיר.

שגיא S
29-11-22, 14:20
סתם אנקדוטה משוק הרנגלרים...
לפני שבחרתי ללכת על הדיסקברי, אשכרה שקלתי להוציא 150-180 אלף שקל על רנגלר.

התחלתי לשלוח הודעות רנדומליות לרנגלרים שראיתי באינטרנט, והגעתי לבחור שמכר רנגלר 2010 ספורט אבל עם נעילה, בידלוקים, פגושים וכו ב-100 אלף שקל.

לפני שהספקתי להחליט האם אני באמת רוצה להוציא סכום כזה על תחביב (דרש השקעה של 20 בערך ליישור קו) ראיתי שמישהו אחר קנה אותו, ותוך שבוע פרסם אותו ב-150 עם אותן בעיות (והיה לי היסטוריית טיפולים מודפסת אז השוויתי מול הטיפול האחרון שהוא שלח לי)

בנוסף,
שוק הרכב הוא שוק שבנוי על חובות והלוואות. השני בגודלו במדינה (ביחס ישיר להיות הרכב ההוצאה השניה הכי גדולה של משקי הבית בישראל) ולכן ככל שתעלה הריבית, השוק יתקרר. גם שוק היד 2.

eyalski
29-11-22, 16:46
רק חושב שמי שנמצא בפורום הזה, אוהב חופש, חירות, טיולים וטבע, כל חיי הבוגרים היו לי אופנועים, ג'יפים, אופני הרים ושאר גלגלים ותחביבים. אבל מעולם לא השתעבדתי כלכלית כי העדפתי גרוטאה נאמנה על רכב חדש, כי אני שם את החופש והחירות שלי במקום גבוה יותר. כל עוד אינני אדם עשיר, לא אשעבד את עצמי תמורת קופסת פח, גם היא נוצצת וחדשה, מעדיף מדי פעם לזחול מתחת לאוטו ולתקן מה שצריך מאשר להיות חייב.
זו תפיסת עולם משונה כי אולי אני "מפסיד" את חידושי הטכנולוגיה, נוסע לאט יותר ושורף יותר דלק וזמן, אבל החופש שווה את זה.
לדעתי לפחות. מי שקונה רכב ולוקח הלוואה גדולה וקורע את עצמו כדי לשלם את המחיר, שיהיה בריא ויהנה מהרכב היפה שלו, אבל לרוץ אחוז אמוק כמו שקרה בשנה האחרונה אחרי כל מיני חשמליות סיניות שאף אחד אפילו לא עשה סיבוב לפני ששלף 200000 ש'ח, נשגב מבינתי.
גם אם מדובר בכלי רכב מתקדמים מאוד, עדיין, הדרייב של הקונים הוא כמו של תינוקות, שראו אצל החברים צעצוע נוצץ ואפילו לא מרשרש שהתחיל להסתובב בשוק ורוצים גם עכשיו ומיד. לי דווקא יותר כיף האוטו הישן שמרגיש כמו כורסה ישנה, שהתאימה את עצמה אלי, קצת חורקת, קצת מקומטת, אבל עם "אישיות" שקל לאהוב.

grand
29-11-22, 16:57
הרנגלר תמיד ישמור מחיר כי אין לו תחרות, למי שחפץ ברכב שטח אמיתי אין הרבה אפשרויות, יש בעיה קשה למוכרים עם רכבים משופרים בקיצון, לא רק רנגלרים, גם צרוקי וגראנד למיניהם, שהמשופרים מוצעים בזול מאוד, סיוט להעביר טסטים, ואם פעמיים בשנה זה ייאוש לא קטן. השוק משתנה, הרכבים מתיישנים, האור היחיד בקצה המנהרה אלו רכבים שבאים במקור עם צמיגי 35, 37 ולא צריך להתעסק יותר מדי בקומבינות.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

sgill
29-11-22, 17:32
עומס האלקטרוניקה ברכבים החדשים בשילוב עם אבק המדבר, החום הישראלי והאהבה לטיולי בוץ בחורף, הם מתכון לתקלות והרבה הוצאות.
בנוסף זה גם מתכון להיתקעות בשטח בלי יכולת לצאת אפילו בגרירה בגלל כל מיני נעילות והגנות שמפעיל המחשב על תזוזת הרכב ועד ניקוי קוד התקלה.
מעניין אם ג'יפ חשמלי מלא, כשיגיע המגנטו, יהיה פחות חשוף לתקלות כאלו.

ehudzeelim
29-11-22, 17:37
רק חושב שמי שנמצא בפורום הזה, אוהב חופש, חירות, טיולים וטבע, כל חיי הבוגרים היו לי אופנועים, ג'יפים, אופני הרים ושאר גלגלים ותחביבים. אבל מעולם לא השתעבדתי כלכלית כי העדפתי גרוטאה נאמנה על רכב חדש, כי אני שם את החופש והחירות שלי במקום גבוה יותר. כל עוד אינני אדם עשיר, לא אשעבד את עצמי תמורת קופסת פח, גם היא נוצצת וחדשה, מעדיף מדי פעם לזחול מתחת לאוטו ולתקן מה שצריך מאשר להיות חייב.
זו תפיסת עולם משונה כי אולי אני "מפסיד" את חידושי הטכנולוגיה, נוסע לאט יותר ושורף יותר דלק וזמן, אבל החופש שווה את זה.
לדעתי לפחות. מי שקונה רכב ולוקח הלוואה גדולה וקורע את עצמו כדי לשלם את המחיר, שיהיה בריא ויהנה מהרכב היפה שלו, אבל לרוץ אחוז אמוק כמו שקרה בשנה האחרונה אחרי כל מיני חשמליות סיניות שאף אחד אפילו לא עשה סיבוב לפני ששלף 200000 ש'ח, נשגב מבינתי.
גם אם מדובר בכלי רכב מתקדמים מאוד, עדיין, הדרייב של הקונים הוא כמו של תינוקות, שראו אצל החברים צעצוע נוצץ ואפילו לא מרשרש שהתחיל להסתובב בשוק ורוצים גם עכשיו ומיד. לי דווקא יותר כיף האוטו הישן שמרגיש כמו כורסה ישנה, שהתאימה את עצמה אלי, קצת חורקת, קצת מקומטת, אבל עם "אישיות" שקל לאהוב.

+1
כתבת יפה

אבי ביטר
29-11-22, 17:40
היבוא האישי/מקביל שהציף את השוק ברנגלרים התחיל בסביבות 2018. אלו רכבים שעדיין מחזיקים מחיר גבוה (בעיקר ה- JL) ולכן "שומרים" על המחיר של הרנגלרים המבוגרים יותר. בסופו של דבר גם שוק קטן כמו ישראל מסתדר לפי ביקוש והיצע.
עדיין אין הרבה ביקוש לרנגלרים ב 280K וצפונה כי זה סכום מכובד ו"כבד" כמעט לכל כיס בארץ. מצד שני גם אין הרבה היצע כי אלו רכבים יחסית חדשים שלא אמורים להחליף הרבה ידיים.
לכן הרכבים עד 2018 וגם הישנים יותר 2007-2014 נניח, מחזיקים מחיר טוב (שנתמך ע"י החדשים יותר שלא זזים במחיר). ברגע שה 2018 יתישנו קצת, יהיו יותר מוכרים, ויש הרבה כאלה בגלל ההצפה של היבוא האישי/מקביל המחיר של כל השוק ירד.
יש כמובן עוד גורמים שמשפיעים על המחיר כמו שידרוגים ומצב הרכב, אבל באופן כללי המחיר ירד כשה 2018 ומעלה שיובאו במסות יתחילו להימכר בכמויות גדולות יותר מהישנים שיש מהם פחות.
גם זה שאין אלטרנטיבה אמיתית לשטח עם סרן חי מלפנים, מרחב מחייה ומנוע חזק עוזר לשמור על המחיר.

נהיה קצת שרשור בכי בהמשך…חופש ענייינים, כל אחד שיעשה מה שבא לו, חיה ותן לחיות, אם זה עוזר למישהו לחשוב על מישהו אחר שהוא לא חכם, או לא מתנהל כלכלית נכון אז…שיהנה. לא מעניין.

ואתה - גם טועה, בגדול.
אין הרבה ביקוש לרנגלרים ב 280 צפונה? הצחקת אותי, אתה כנראה לא מכיר את השוק.
יש בהם הרבה יותר מסחר כרגע מה JK, קונים ומוכרים כמו משוגעים, ורובם לא לשטח בכלל.
תפנימו, יש גם אנשים עם כסף, שעושים מה שבא להם, והרנגלר הזה מושך אותם משום מה, בלי קשר לשטח.
השוק התחדד, הקונים חכמים יותר, גם אלה שכן עושים שטח, הם מעדיפים דגמים מסויימים.

במקרה היום פגשתי בעל רנגלר רוביקון 2022, 4 חודשים על הכביש, דיברנו קצת, עשה 15k קמ (מנוע 2.0), שאלתי אותו מה זה אתה נהג מונית?
ענה לי שהוא מת על הנסיעה שלו, ולא נכנס פעם אחת לשטח וגם לא ייכנס, הוא פשוט אוהב אותו בכביש. (הוחלפו בולמים, לא מוגבה, צמיגים מקוריים)
שאלתי אותו מה עם הדלק? ענה לי - באהבה.

הבנתם? איש עסקים שנוסע לא מעט.
ככה בא לו.
הרוביקון אחרי התוספות (ויש תוספות) עבר את החצי מליון.
לפני זה הייתה לו אלפא תלתן משהו…

זה שוק אחר, יש כל מיני אוכלוסיות.

ולא חשבתי לרגע אם הוא בעל עוש מפוצץ או הלוואות, מה זה מעניין אותי בכלל.

🤣

אבי ביטר
29-11-22, 17:46
הרנגלר תמיד ישמור מחיר כי אין לו תחרות, למי שחפץ ברכב שטח אמיתי אין הרבה אפשרויות, יש בעיה קשה למוכרים עם רכבים משופרים בקיצון, לא רק רנגלרים, גם צרוקי וגראנד למיניהם, שהמשופרים מוצעים בזול מאוד, סיוט להעביר טסטים, ואם פעמיים בשנה זה ייאוש לא קטן. השוק משתנה, הרכבים מתיישנים, האור היחיד בקצה המנהרה אלו רכבים שבאים במקור עם צמיגי 35, 37 ולא צריך להתעסק יותר מדי בקומבינות.

Sent from my SM-A528B using Tapatalk

כולכך נכון
זה בהמשך לקונים שנהיו חכמים יותר
אנשים הבינו שכל התוספות האלה זה לפעמים בעיות, ולא תמיד צריך אותם בכלל.
השוק השתנה, פחות תמים ורומנטי, ויותר מעשי.

נדב ש.
29-11-22, 18:29
אולי קצת שכחתם אבל לא סתם השם שלהם הוא "מועדון המיליון".

אה והנושא הוא שוק הרכב המשומש, לא רנגלר...

KOOKE
29-11-22, 19:14
למרות שאני כרגע (דגש על כרגע) לא בשוק הרכב יד שניה, לתחושתי ומתוך כמה וכמה עסקאות שנסגרו (או שלא) על רנגלרים מידיעה אישית - יש רגיעה בשוק הרנגלרים.

כן צודק מי שהעיר שזה לא שרשור על שוק הרנגלרים - אבל מבחינתי הבאתי דוגמאות משוק חריג זה של הרנגלרים כמשליך על כלל השוק מבחינת "אם בארזים נפלה שלכת מה יגידו אזובי הקיר"

אם אני לא טועה במעלה השרשור הובאו גם דוגמאות לשוק חריג נוסף של הלנדקרוזר שגם הוא נרגע קצת.

Galaye
29-11-22, 19:15
נכון הנושא הוא שוק הרב המשומש ....אני מאמין שהכוונה שוק רכב השטח המשומש ועוד יותר הכוונה לרכב עם הילוך כוח,
ואיזה מבחר יש :
רנגלר
לנד קרוזר
לנד רובר
פאגירו
גימני

בכולם השוק ממה שרואים מעל ה100k לא חוזר לנורמליות חוץ מב-רנגלר

שיש ירידה של 10k בכמה רכבים שלדעתי זה בגלל חוסר הצלחה למכור וסבלנות .

בשוק עד 100k זה כבר כלים מעל 15 שנה עם הצרות הידועות ולרוב מי שיש לו ידע במכונאות מצליח לחיות איתם בהנאה רבה

אבי ביטר
29-11-22, 20:07
בזמן שאנחנו מקשקשים כאן, חבר פורום הודיע על הלאנדקרוזר שלו שפירסם פה ו….נמכר, תוך 9 ימים בערך.

https://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/125764

כלי עם מעל ל 400k קמ, יד ראשונה לא פרטית, ממשלתי.

נרגע אתם אומרים? אשרי המאמין.

מה שכן, הרכב נראה יפה ומקורי.

נדב ש.
29-11-22, 20:24
"מחירון" לנד קרוזר בשנתון הזה בערך נע סביב ה 200k...
אז במחיר שפורסם יש מי שיחטוף וכנראה זה שהיה ממשלתי לא משנה לו ממש...
רק אומר...

Galaye זה נכון מה שרשמת...
אצל הרוב זאת השאלה כמה נחוץ למכור, מי שלא לחוץ מאי אילו סיבות יחכה בסבלנות, לי לדוגמה אין סבלנות ורוצה לעבור הלאה, אולי עד מפגש גיפולוג נגיע כבר עם משהו אחר 🤣

אבי ביטר
29-11-22, 20:35
אתה רציני?

תבדוק שוב בבקשה את המחירון המשוקלל, קמ, ויד ראשונה שב״כ, ותחזור אלינו בבקשה.

מחירון = לוי יצחק כמובן כן?

יש דגמים מבוקשים, ויש פחות. באופן כללי אין היצע.

אם אתה מוכר דגם לא הכי מבןקש, עם קמ גבוה, או תאונות, או החלפת מנוע או גיר - כן, אתה בבעיה.

השוק התחדד, לא נרגע.

sgill
29-11-22, 20:38
אפרופו מפגש ג'יפולוג... סתאאם סתאאם.. זה לשירשור אחר.
ביטר - קצת מפתיע שאתה מדבר על שירשור בכי, והמבין יבין...
בשורת המשומש עם הילוך כח ניתן למנות גם את ה:

האמר H3
גראנד WK, WK2
צרוקי טריילהוקים בודדים שנמכרו
ברונקו משנת 2021 וצפונה
ובחצי הילוך כח (בשביל גיא) גם את הדאסטר.
ובמועדון המעל מיליון את המרצדס G CALSS
כל השאר הם רכבים בני מעל 15 שנה.. (טרופר, טראנו, סופות וכו..)

ההבדל בין שאר רכבי השטח לג'יפ כבר הוזכר אצל אחרים אבל הבדל נוסף הוא שרק רנגלר אפשר לשדרג במאות אלפי שקלים. בכל השאר זה לרוב מיגונים והגבהות חוקיות +/- כי הסרן הקדמי מגביל את האפשרויות, ולעיתים גם פגוש וכננת.

Galaye
29-11-22, 20:45
אפרופו מפגש ג'יפולוג... סתאאם סתאאם.. זה לשירשור אחר.
ביטר - קצת מפתיע שאתה מדבר על שירשור בכי, והמבין יבין...
בשורת המשומש עם הילוך כח ניתן למנות גם את ה:

האמר H3
גראנד WK, WK2
צרוקי טריילהוקים בודדים שנמכרו
ברונקו משנת 2021 וצפונה
ובחצי הילוך כח (בשביל גיא) גם את הדאסטר.
ובמועדון המעל מיליון את המרצדס G CALSS
כל השאר הם רכבים בני מעל 15 שנה.. (טרופר, טראנו, סופות וכו..)

ההבדל בין שאר רכבי השטח לג'יפ כבר הוזכר אצל אחרים אבל הבדל נוסף הוא שרק רנגלר אפשר לשדרג במאות אלפי שקלים. בכל השאר זה לרוב מיגונים והגבהות חוקיות +/- כי הסרן הקדמי מגביל את האפשרויות, ולעיתים גם פגוש וכננת.

בקשר לגראנד wk מסכים הבעיה זה שהwk2 עדין פחד לעומת הwk.
שהרבה מכונאים לא יודעים לתחזק אותו ואז הבעלים מגיע ביותר מידי מקרים להחליף מנוע
האמר h3 נו באמת כמה כאלו יש בכלל ….-כמה מכונאים מסכימים בכלל לגעת בו
ולדעתי זה משפיע מאוד על רכב שאתה קונה משומש

ברונקו יש עוד לפחות 4 שנים עד שנוכל להגיד שיש אותו ביד 2 ונקווה שעד אז נדע בכלל שהמוסכים יודעים לשמור עליו ולתקן אותו לפחות כמו הידע שיש לרנגלר אחרת שוב זה כלי רק לחובבי מכונאות שגם לא תמיד אוהבים רכב אלקטרוני .

ודאסטר ותכף תרשום גם פורסטר זה כבר התפשרות שעדיף להצטופף בגימני

אני מסתכל על רכב ביד 2 בראיה של אדם שמטפל במוסך ולוקח בחשבון שאני עושה טיול טכני שיש מוסך שיודע לטפל לי ברכב ויש חלפים
וזה חשוב בראייתי
אז מחיר שפוי ביד 2 לדעתי נדרש להיות מחושב לפי זה

זה הדעה שלי

sgill
29-11-22, 20:50
לפורסטר החדשים יותר לדעתי אין הילוך כח.
אבל לרקסטון מכל השנתונים כולל 2022 יש :-)

נדב ש.
29-11-22, 21:08
אתה רציני?

תבדוק שוב בבקשה את המחירון המשוקלל, קמ, ויד ראשונה שב״כ, ותחזור אלינו בבקשה.

מחירון = לוי יצחק כמובן כן?

יש דגמים מבוקשים, ויש פחות. באופן כללי אין היצע.

אם אתה מוכר דגם לא הכי מבןקש, עם קמ גבוה, או תאונות, או החלפת מנוע או גיר - כן, אתה בבעיה.

השוק התחדד, לא נרגע.

ביטר קח כוס מים קרים...
תקרא מה כתבתי, מחירון, לא משוקלל.
יש לי חבר שקנה כנראה את אותו דגם בדיוק מפרטי עם 7 או 8 מושבים אנא עארף, זה המחיר סביב 200k.
אז יש כאלה שמחפשים כמה שיותר חדש בכמה שפחות כסף, הממשלתי הזה בא להם בול, ויש כאלה שלא יגעו בו. ככה זה.
זה לא משנה את העובדה שרכב בן 12 מתומחר 200k בגלל סמל בגריל.

אבי ביטר
29-11-22, 22:03
אין צורך בכוס מים.

אלוהים בפרטים הקטנים, זרקת מחירון מסויים שאין לו שום קשר לרכב שפורסם.

זה בדיוק העניין שאני מדבר עליו, הקונים חכמים, אף אחד לא פרייאר, כולם משקללים כדי לקבל את המחירון, כבסיס מסויים, תלוש או לא.

אני אתן לך רמז, אם הרכב הזה נמכר במחיר שפורסם, הוא נמכר מ ע ל המחירון. תבדוק.

9 ימים, רכב עם 400k, לא פרטי יד ראשונה - זאת דוגמא טובה מאוד לכמה השוק לא נרגע, לדגמים מסויימים.

זה מה שניסיתי להבהיר, ממה שאני חוויתי, כקונה שעד לפני כמה ימים חיפש רכב, וקצת הרגיש את השוק.

הכל טוב, לילה טוב.

Dozer
30-11-22, 08:07
אגב הפער בין המחיר המפורסם למחיר המכירה ביותר בפועל.
משרד התחבורה התחיל לקבל דיווחים על סכום כל עסקה. ברור שיש שם גם דיווחים שקריים, אבל בגדול, יש איך לגשת למידע הזה ולראות בכמה נמכרים?

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

ד ו ר ו ן
30-11-22, 09:09
עומס האלקטרוניקה ברכבים החדשים בשילוב עם אבק המדבר, החום הישראלי והאהבה לטיולי בוץ בחורף, הם מתכון לתקלות והרבה הוצאותות חשוף לתקלות כאלו.
במה זה שונה מאבק המדבר, החום בדרום ארהב, והאהבה לטיולי בוץ והרבה יותר מעברי מים בארהב?

היצרן האמריקאי ער לאתגרים האלו ומשקיע הרבה בפלח השוק הזה והאינטרס שלו הוא להרוויח דרך הצלחה.

sgill
30-11-22, 09:10
אין צורך בכוס מים.

זה מה שניסיתי להבהיר, ממה שאני חוויתי, כקונה שעד לפני כמה ימים חיפש רכב, וקצת הרגיש את השוק.

הכל טוב, לילה טוב.

ומה קנית בסוף? ובאיזה מחיר לעומת המחירון של לוי יצחק?

אבי ביטר
30-11-22, 09:43
אממממ
שילמתי מחירון משוקלל. לא כולל תוספות מאוד יקרות, על רכב מאוד מבוקש, יד 1, עם קמ מאוד נמוך, עם תוספות הגיוניות מאוד בטוב טעם. 😀

ראיתי, חטפתי.

שימו לב, לפעמים השקלול מוסיף או מוריד עשרות אלפי שקלים. כל מקרה לגופו.

דרך אגב, עוד סימן לדעתי לשיגעון של השוק - כמות הסוחרים…זוועה.

sgill
30-11-22, 09:51
במה זה שונה מאבק המדבר, החום בדרום ארהב, והאהבה לטיולי בוץ והרבה יותר מעברי מים בארהב?

היצרן האמריקאי ער לאתגרים האלו ומשקיע הרבה בפלח השוק הזה והאינטרס שלו הוא להרוויח דרך הצלחה.

איפה כתבתי שזה שונה?
כתבתי רק שזה מתכון לצרות ברכבים עמוסי אלקטרוניקה.
אנחנו מדברים על שוק רכבי השטח המשומשים בארץ לא?

Crabbing
30-11-22, 09:58

הפעם היחידה בחיים בה שקלתי לקחת מימון ארוך לרכב היתה לא מזמן.
בחישוב גס, בנסועה הגבוהה של הרכב המשפחתי הוותיק שלנו, עלות כוללת של הבעלות עליו לדעתי היתה גבוהה יותר מאשר עלות כוללת של חשמלית בליסינג.
ירדנו מזה, מכל מני סיבות, אבל ייתכן שבמקרים מסויימים יש הצדקה כלכלית.

KOOKE
30-11-22, 11:45
אממממ
שילמתי מחירון משוקלל. לא כולל תוספות מאוד יקרות, על רכב מאוד מבוקש, יד 1, עם קמ מאוד נמוך, עם תוספות הגיוניות מאוד בטוב טעם. 😀

ראיתי, חטפתי.

שימו לב, לפעמים השקלול מוסיף או מוריד עשרות אלפי שקלים. כל מקרה לגופו.

דרך אגב, עוד סימן לדעתי לשיגעון של השוק - כמות הסוחרים…זוועה.

אבי, מגיע לך תתחדש על רנגלר???

תמונות בבקשה...

אבי ביטר
30-11-22, 13:50
מרגיש לי קצת חשיפה, אני אוהב להשאר בצללים…🤣

141700141701

assafy
30-11-22, 14:02
יפיפה. מקווה להצטרף אליך בקרוב.
וד"ש למשה.

אבי ביטר
30-11-22, 14:19
👀. 👀. 👀

אבי ביטר
30-11-22, 14:34
יפיפה. מקווה להצטרף אליך בקרוב.
וד"ש למשה.

אסף,
צריך סבלנות, אבל כשזה מגיע,ֶ להיות יעיל. זכרון דברים ומקדמה על המקום כדי להוריד את המודעה.

ומה שמרגיש לא טוב, כנראה לא טוב, ולא צריך לבזבז את הזמן עליו, עוד בטלפון.

אנחנו רוצים פה הכל מסודר, את כל החבילה, אלו רכבים חדשים יחסית והכל צריך להיות מתועד, ברמת הבורג.

בהצלחה.

KOOKE
30-11-22, 15:20
תתחדש.

יפיוף אמיתי ובצבע כמעט הכי מוצלח שיש לרנגלרים - האפור בטון.

הצבע רק כמעט הכי מוצלח כי יש רנגלרים בודדים בארץ בצבע חול מדברי שלטעמי יותר מוצלח.

לא סתם הפך הצבע אפור בטון למבוקש ביותר ולא רק ברנגלרים אלא גם במגוון רכבים אחרים.

Galaye
30-11-22, 15:22
יפה
חתיך אמיתי -זה ספורט לא?
הלוואי עליי

אם לא אכפת לך :
תשתף כמה פרטים -
כמה זמן לקח למצוא?
כמה כלים בדקת ?
איך בדקת -מוסך ?
איך הצלחת למצוא זמן ליפט לבדוק ?
או בגלל שהוא יחסית חדש ונראה סטוק ...עשית בדיקת מכון וזהו ?

תודה

הדסופה
30-11-22, 15:24
הוא עומד על בטון, ומה שבטוח זה לא צבע של בטון
תתחדש ( אוהב לייצר צללים )

אבי ביטר
30-11-22, 15:44

תודה
יום אחרי שקניתי כבר מצאתי זמן לקצת שטח במגרש הביתי - חברת חשמל/פלמחים, הייתי חייב להריח קצת שבילים וים.

nirs
30-11-22, 16:27
מברוק. תתחדש

אבי ביטר
30-11-22, 16:29
יפה
חתיך אמיתי -זה ספורט לא?
הלוואי עליי

אם לא אכפת לך :
תשתף כמה פרטים -
כמה זמן לקח למצוא?
כמה כלים בדקת ?
איך בדקת -מוסך ?
איך הצלחת למצוא זמן ליפט לבדוק ?
או בגלל שהוא יחסית חדש ונראה סטוק ...עשית בדיקת מכון וזהו ?

תודה

זה רוביקון, רק בלי המדבקות 🤣.

הוא גם בגובה מקורי כרגע, עם בולמים אפטרמרקט, אבל גובה מקורי.

לגבי הבדיקה, קח את הפלאפון שלי בפרטי, וכשתמצא משהו תתקשר בכיף להתייעצות. אני לא מומחה או משהו, רק הגיון בריא (אני מקווה).

בגדול הסינון והבדיקה לדעתי צריכה להיות כדקלמן:

1. איתור מודעה עם נתונים טובים, ומראה לטעמך, לא לתפתות ולהתפשר יותר מידי. ככל שתתפשר בידיים ובקמ כך עולים הסיכויים לעניינים - זה טבעי.

2. סינון טלפוני - מי עונה בצד השני? הוא מכבד אותך? אם הוא עושה טובה, להתראות. אם הוא סוחר (לשאול) להתראות. אם הוא סוחר אבל הרכב עדיין על שם הקונה והוא רק עוזר לו - להתראות. בני דודים- להתראות. עבריינים או נשמעים כמו עבריינים…להתראות. נראה לי שהבנת את הכיוון הכללי….אם עונה לך פרופסור מהטכניון זה בסדר. אם עונה לך ג׳יפאי מבין עניין - זה הכי טוב, הם גם אנשים טובים בדכ,ֶ ואיתם אתה רוצה לעשות עסקה.

3. לקפוץ לראות את הרכב באור יום (לא בשקיעה, לא דמדומים, אור יום) ולבדוק אותו מבחינה אסטטית קודם כל לאט לאט. בגלל שלא מדןבר ברכב חדש, אני מקבל נגיעות פה ושם, ואולי בפנים גם יש לפעמים משהו קטן, אבל יש גבול, אם יש יותר מידי אלימות בפנים, מלוכלך ומןזנח, אני ממשיך הלאה.

4. מכאנית - לפתוח מכסה מנוע, הכל צריך להיות פיקס, לא פקקים עם סימני נזילה מפעם, לא דברים יבשים, לבדוק מראה וגובה מפלס שמן, להציץ במים ובפקק. אם אפשר (תלוי ברכב, ברנגלר לא יכולתי) לפתוח בית פילטר אוויר ולבחון את הפילטר, איך הוא נראה? מוזנח? מקורי? הדברים האלה נותנים אינדיקציה.
לזחול מתחת לרכב, מה קורה שם? מזהה מכות? נזילות? הפתעות? או נראה בסדר? עוד אינדיקציה.
סיבוב על הרכב, כביש מהיר, לחיצה, ברקס חזק, סיבוב ההגה לקצה, להקשיב טוב, בלי מוסיקה. הכל פיקס? או שיש דברים שהוא צריך לטפל ? הזנחה? עוד אינדיקציה.

5. היסטוריית טיפולים - פלט מסודר מהמוסך - לבקש עוד בטלפון אם הוא יכול לשלוח, או להכין למפגש בינכם, כל שנה לפחות, הכל צריך להיות שם. טיפולים, ריקול, תלונות, חיישן שלא הותקן טוב בגלל הכננת, הכל.

אם עברת את כל זה ונראה לך, להציע הצעה - מומ קצר, בנחמדות, בכבוד ובלי שטויות.
אם גם זה בסדר, השלב הבא זה בדיקה ״מוסמכת״ מסודרת (הרחבה בהמשך) ולפני הבדיקה, תבצע בדיקת עבר ביטוחי וכו לראות שאין הפתעות. לי ״דוח בלקר״ היה מאוד נוח, וגם מאוד שירותיים. זה לפני הבדיקה, עוד צמצום הפתעות.

עכשיו משהו קצת טריקי, אבל זה מה שאני עשיתי, מנסיון העבר, רכבים מבןקשים עם נתונים טובים יכולים להימכר לקונה אחר בזמן הזה בין המפגש הראשון לבדיקה, אני לא טיפוס לחוץ או משהו כזה, ודווקא אוהב שהדברים מבוצעים לאט וזמן לעכל, אבל פה אתה צריך הגנה קטנה מהדבר הזה, לכן אפשר לחתום על זכרון דברים ביניכם בתוספת מקדמה קטנה (להורדת המודעה) שבו ייכתב בערך הדברים הבאים (יש כבר טפסים ממוכנים, עם חתימה אלק׳) :
כשזה יד 1 :
המוכר מצהיר שהרכב לא עבר תאונות, ולא הוחלף בו שום רכיב מכאני חוץ ממה שרשום בהיסטוריית הטיפולים, ולא ידןע לו על שום תקלה מעבר למה שרשום בהיסטוריית הטיפולים…בלה בלה בלה.
קבלת מקדמה בכפוף לבדיקה עד לתאריך, ותשלום סופי מצד הקונה עד לתאריך…בדכ שבוע גג, .ועד אז הרכב לא ייסע יותר מx קמ…
הקונה שומר לעצמו את הזכות להתחרט אחרי הבדיקה, ולקבל בחזרה את המקדמה…

בעצם כל העניין הזה הוא לשמור את הרכב, ועל הדרך להחתים את המוכר שאין תאונות ואירועים אחרים (החלפת מנוע) עוד צמצום הפתעות לפני שאתה מוציא כסף על בדיקה.

אני בשלב כזה, והרכבים חדשים יחסית, לא חושב שצריך ״גורו״, לך למכון בדיקה, הם בןדקים שלדה, עובי הצבע, ודברים בנאליים כאלה ששוללים קטסטרופה מבחינתך.
שאר הדברים הם לא מבחנים כלום ב 4x4 ובאופן כללי די חובבנים. אולי לא כולם, יש בראשון לציון מקום שנקרא מבדקי תנועה לדעתי, עושים רושם יותר רציני.

הגעת עד כאן והכל טוב - ניתן להעביר בעלות באינטרנט! בלי להגיע לדואר, עשיתי את זה, אמריקה!
העברת הכסף באינטרנט/בטלפון והעברת בעלות מיד לאחר מכן. אין יותר מזומן היום, דיר בלאק.

זה נראה ארוך, אבל זה מהיר.

לא מאמין שכתבתי את כל זה, זה בגלל שיש לי הרבה זמן פנוי לאחרונה…👀

בהצלחה.

ehudzeelim
30-11-22, 16:59

Sent from my iPhone using Tapatalkזה צבע של בטון טרי, הוא רק קנה אותו..
תתחדש רכב יפה מאד

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

ehudzeelim
30-11-22, 17:04
ועד אז הרכב לא ייסע יותר מx קמ…

מסכים עם המדריך שכתבת, רק בהקשר לשורה שציטטתי, דבר אחד לדעתי חייב להיות ברור: X חייב להיות שווה לאפס.

אבי ביטר
30-11-22, 17:10
הרכב עדיין לא שלך, אתה לא יכול לסנדל אותו, אפשר לתת משהו הגיוני.
לא צריך קיצוני.
ושתדע, אתה אף פעם לא יכול באמת לסגור מכל הכיוונים, תמיד יש אלמנט של מזל. אנחנו רק מצמצמים.

מזכיר לי את - ״אני לא יכול להקיף אישה 365 מעלות,ֶתמיד יש איזה סדק דרכו. היא יכולה פתאום להתגלות. לעובר שב בא לוקח, מה שהיא מוכנה לתת…״

ehudzeelim
30-11-22, 17:16
אני מכיר מקרים שבהם המוכרים יודעים שהרכב כבר מכור, זה מוריד להם מהאחריות לגביו, ומהאכפתיות. ותאמין לי שאני עדין בתיאור.. זה אפילו טבעי. לא צריך לסנדל, אני נוטה להאמין למוכר, אחרת לא הייתי קונה ממנו- זה הדבר הכי חשוב בעסקה. מבחינתי מרגע נחתם זכרון דברים הרכב לא זז. בדרך כלל למוכר אין בעיה עם זה.

נדב ש.
30-11-22, 17:22
אבי ביטר בשעה טובה, סע בדרכים משובשות!
זה מדריך לרכישת רכב חדש. אולי זה נכון לרנגלר בשנתון מסויים, מסכים עם הרוב, לא הכל.

באופן כללי, רכבים בני כמה שנים
בדיקת פילטר אוויר? או,קיי, ונגיד שיום לפני נסע בפודרה? מה זה אומר? מי מחליף פילטר אחרי כל נסיעה במדבר? הלו זה רכב שטח...

מכות מתחת לרכב? אם יש מיגון יהיו סימנים במיגון, למשל אם מדובר בג'ימיני שקבוע חוטפים באוזני רדיוס תמצא אותם עקומות קצת, ויש כל מיני רכבים אחרים שגירדו פה ושם, היתיישבו על איזה סלע, יהיו נגיעות בביצה של הסרן למשל... שוב, אם הרכב טייל ואם עבר כמה ידיים זה מה שמצופה למצוא שם מתחת, וזה לטעמי בסדר כל עוד זה בגבול הטעם הטוב, מה זה טעם טוב? לא מעוך ושבור כולו.

בדיקה במכון טובה ויפה, לקונה. גם אם תכניס רכב בן שנתיים ימצאו לך מה להגיד עליו, זה כסת"ח ישראלי בלי אחריות בכלל. מעל 20 שנה לא הכנסתי רכב לבדיקה כזו.
יש לי חבר בעל רכב 2018, לפני שנתיים חטף מכה בדלת וכנף, לא שילדה ולא כלום, הוחלפו בחברה למקוריים, מה זה אומר? בגלל זה לא ימכור אותו? ימכור בטח ימכור, אולי יש ירידת ערך אבל זה לא מונע מכירה, ותלוי למי זה כלכלי ירידת ערך כזו ברכב די חדש ששווה 200k, בדיוק כמו הממשלתי לשעבר אחרי שקלול.

יש רכבים בני עשר שעברו צבע כללי, לא אומר כלום(גם אני צבעתי כמה רכבים בחיי), יש פעמים שזה מה שמוכר, קח דוגמה כאלה שהצבע "נישרף"
בגג ומכסה מנוע בלנדרוברים בדרך כלל, ידוע. כנ"ל פלסטיקה וקוסמטיקה- לדוגמה הדשבורדים המפוצצים, גם בלנדקרוזר קורה.

קיצור, לא הכל שחור ולבן.

אבי ביטר
30-11-22, 17:26
זה צבע של בטון טרי, הוא רק קנה אותו..
תתחדש רכב יפה מאד

אם מישהו הצליב בין הפרטים שנתתי (חוף חברת חשמל) לבין התמונה עם הבטון, ומזהה את המיקום, שיחשוב בבקשה למה לעזאזל יש שם בטון ? ויחזור אלינו עם תשובה.

למה בפסגת הגבעה באמצע שומקום (אין לשם כביש, זאת גבעה מול הים בין פלמחים לבין חברת חשמל) למה יש שם בטון ? 🤣

למה הוא שימש? היה משהו מעל הבטון ? אולי היה/יש משהו מתחת לבטון?

לא פשוט.

אבי ביטר
30-11-22, 17:35
נדב, אני כתבתי ביחס למה שאני חיפשתי.
כמובן שכל מקרה לגופו.

לגבי החלפת דלת, אין עם זה שום בעיה, קורה, זה לא שלדה. הוא סיפר על זה לפני?

צבע - יש הבדל אם צבעת את הרכב, הודעת על זה לקונה לפני הבדיקה, מעלה קצת חשד למה צבעת ומה האיכות של הצבע הלא מקורי, יש פה פוטנציאל להורדת מחיר, אבל יש הבדל לבדיקה שבה המכון קןבע שעובי הצבע בדלת אחת או בקורה שונה מהשנייה. זה כבר רומז על משהו.
הכל בסדר, וכל מקרה לגופו. אני לא חושב שהייתי קונה רכב שנצבע כולו.

פילטר אוויר לא מקורי ברכבים יקרים יחסית, נותן לי אינדיקציה על חסכנות/קמצנות/אי הבנה.
מישהו התווכח איתי פעם - זה מקורי, שילמתי על זה 200….לא יודע מה שילמת, אבל זה לא מקורי
אם הפילטר שלך מטונף מפודרה וככה אתה נןסע איתו, זה נותן לי אינדיקציה נןספת, לא פסילה, אבל עוד משהו שייתן לי תמונה.

הגיון, זה הכל. והכי חשוב - מוכר אמין.

דרך אגב, כל רכב יימכר בסופו של דבר, השאלה בכמה.
לכל דבר יש מחיר, ויש קונים גם לרכבים שעברו קטסטרופה, הכל,, הם בדכ יקנו, וינסו למכור שוב במחיר גבוה יותר.

Galaye
30-11-22, 17:35
זה רוביקון, רק בלי המדבקות [emoji1787].

הוא גם בגובה מקורי כרגע, עם בולמים אפטרמרקט, אבל גובה מקורי.

לגבי הבדיקה, קח את הפלאפון שלי בפרטי, וכשתמצא משהו תתקשר בכיף להתייעצות. אני לא מומחה או משהו, רק הגיון בריא (אני מקווה).

בגדול הסינון והבדיקה לדעתי צריכה להיות כדקלמן:

1. איתור מודעה עם נתונים טובים, ומראה לטעמך, לא לתפתות ולהתפשר יותר מידי. ככל שתתפשר בידיים ובקמ כך עולים הסיכויים לעניינים - זה טבעי.

2. סינון טלפוני - מי עונה בצד השני? הוא מכבד אותך? אם הוא עושה טובה, להתראות. אם הוא סוחר (לשאול) להתראות. אם הוא סוחר אבל הרכב עדיין על שם הקונה והוא רק עוזר לו - להתראות. בני דודים- להתראות. עבריינים או נשמעים כמו עבריינים…להתראות. נראה לי שהבנת את הכיוון הכללי….אם עונה לך פרופסור מהטכניון זה בסדר. אם עונה לך ג׳יפאי מבין עניין - זה הכי טוב, הם גם אנשים טובים בדכ,ֶ ואיתם אתה רוצה לעשות עסקה.

3. לקפוץ לראות את הרכב באור יום (לא בשקיעה, לא דמדומים, אור יום) ולבדוק אותו מבחינה אסטטית קודם כל לאט לאט. בגלל שלא מדןבר ברכב חדש, אני מקבל נגיעות פה ושם, ואולי בפנים גם יש לפעמים משהו קטן, אבל יש גבול, אם יש יותר מידי אלימות בפנים, מלוכלך ומןזנח, אני ממשיך הלאה.

4. מכאנית - לפתוח מכסה מנוע, הכל צריך להיות פיקס, לא פקקים עם סימני נזילה מפעם, לא דברים יבשים, לבדוק מראה וגובה מפלס שמן, להציץ במים ובפקק. אם אפשר (תלוי ברכב, ברנגלר לא יכולתי) לפתוח בית פילטר אוויר ולבחון את הפילטר, איך הוא נראה? מוזנח? מקורי? הדברים האלה נותנים אינדיקציה.
לזחול מתחת לרכב, מה קורה שם? מזהה מכות? נזילות? הפתעות? או נראה בסדר? עוד אינדיקציה.
סיבוב על הרכב, כביש מהיר, לחיצה, ברקס חזק, סיבוב ההגה לקצה, להקשיב טוב, בלי מוסיקה. הכל פיקס? או שיש דברים שהוא צריך לטפל ? הזנחה? עוד אינדיקציה.

5. היסטוריית טיפולים - פלט מסודר מהמוסך - לבקש עוד בטלפון אם הוא יכול לשלוח, או להכין למפגש בינכם, כל שנה לפחות, הכל צריך להיות שם. טיפולים, ריקול, תלונות, חיישן שלא הותקן טוב בגלל הכננת, הכל.

אם עברת את כל זה ונראה לך, להציע הצעה - מומ קצר, בנחמדות, בכבוד ובלי שטויות.
אם גם זה בסדר, השלב הבא זה בדיקה ״מוסמכת״ מסודרת (הרחבה בהמשך) ולפני הבדיקה, תבצע בדיקת עבר ביטוחי וכו לראות שאין הפתעות. לי ״דוח בלקר״ היה מאוד נוח, וגם מאוד שירותיים. זה לפני הבדיקה, עוד צמצום הפתעות.

עכשיו משהו קצת טריקי, אבל זה מה שאני עשיתי, מנסיון העבר, רכבים מבןקשים עם נתונים טובים יכולים להימכר לקונה אחר בזמן הזה בין המפגש הראשון לבדיקה, אני לא טיפוס לחוץ או משהו כזה, ודווקא אוהב שהדברים מבוצעים לאט וזמן לעכל, אבל פה אתה צריך הגנה קטנה מהדבר הזה, לכן אפשר לחתום על זכרון דברים ביניכם בתוספת מקדמה קטנה (להורדת המודעה) שבו ייכתב בערך הדברים הבאים (יש כבר טפסים ממוכנים, עם חתימה אלק׳) :
כשזה יד 1 :
המוכר מצהיר שהרכב לא עבר תאונות, ולא הוחלף בו שום רכיב מכאני חוץ ממה שרשום בהיסטוריית הטיפולים, ולא ידןע לו על שום תקלה מעבר למה שרשום בהיסטוריית הטיפולים…בלה בלה בלה.
קבלת מקדמה בכפוף לבדיקה עד לתאריך, ותשלום סופי מצד הקונה עד לתאריך…בדכ שבוע גג, .ועד אז הרכב לא ייסע יותר מx קמ…
הקונה שומר לעצמו את הזכות להתחרט אחרי הבדיקה, ולקבל בחזרה את המקדמה…

בעצם כל העניין הזה הוא לשמור את הרכב, ועל הדרך להחתים את המוכר שאין תאונות ואירועים אחרים (החלפת מנוע) עוד צמצום הפתעות לפני שאתה מוציא כסף על בדיקה.

אני בשלב כזה, והרכבים חדשים יחסית, לא חושב שצריך ״גורו״, לך למכון בדיקה, הם בןדקים שלדה, עובי הצבע, ודברים בנאליים כאלה ששוללים קטסטרופה מבחינתך.
שאר הדברים הם לא מבחנים כלום ב 4x4 ובאופן כללי די חובבנים. אולי לא כולם, יש בראשון לציון מקום שנקרא מבדקי תנועה לדעתי, עושים רושם יותר רציני.

הגעת עד כאן והכל טוב - ניתן להעביר בעלות באינטרנט! בלי להגיע לדואר, עשיתי את זה, אמריקה!
העברת הכסף באינטרנט/בטלפון והעברת בעלות מיד לאחר מכן. אין יותר מזומן היום, דיר בלאק.

זה נראה ארוך, אבל זה מהיר.

לא מאמין שכתבתי את כל זה, זה בגלל שיש לי הרבה זמן פנוי לאחרונה…[emoji102]

בהצלחה.

וואוו
תודה שמרתי
והלוואי ואצליח ליישם

נדב ש.
30-11-22, 17:44
נדב, אני כתבתי ביחס למה שאני חיפשתי.
כמובן שכל מקרה לגופו.

לגבי החלפת דלת, אין אם זה שום בעיה, קורה, זה לא שלדה.

צבע - יש הבדל אם צבעת את הרכב, הודעת על זה לקונה לפני הבדיקה, מעל קצת חשד למה צבעת ומה האיכות של הצבע הלא מקורי, יש פה פוטנציאל להורדת מחיר, אבל יש הבדל לבדיקה שבה המכון קןבע שעובי הצבע בדלת אחת או בקורה שונה מהשנייה. זה כבר רומז על משהו.
הכל בסדר, וכל מקרה לגופו.

פילטר אוויר לא מקורי ברכבים יקרים יחסית, נותן לי אינדיקציה על חסכנות/קמצנות/אי הבנה.
מישהו התווכח איתי פעם - זה מקורי, שילמתי על זה 200….לא יודע מה שילמת, אבל זה לא מקורי
אם הפילטר שלך מטונף מפודרה וככה אתה נןסע איתו, זה נותן לי אינדיקציה נןספת, לא פסילה, אבל עוד משהו שייתן לי תמונה.

הגיון, זה הכל.

ברור, סבבה.

לגבי הפילטר, חלקים מקוריים זה חשוב.
אני כמובן לא נוסע ככה. רק אומר- יש הרבה שלא מודעים לנושא הזה, נושא חשוב ביותר לשמור על המנוע. אבל לא סיבה לפסול רכב טוב בגללו. לדעתי בלבד.

איל מ
30-11-22, 17:54
כאן באתר יש לא מעט אנשים שקשה להגיד עליהם שאינם מבינים במכונאות, שלא מנקים פילטר אוויר.

אבי ביטר
30-11-22, 17:59
לקנות ממישהו מהאתר זה פלוס גדול מאוד בשקלול הכללי

KOOKE
30-11-22, 19:14
זה רוביקון, רק בלי המדבקות 🤣.

אתה מבין שבדגם הזה בלי המדבקות יש לך כ- 40 כ"ס פחות...עלק בדקת את הרכב...:p

ד ו ר ו ן
30-11-22, 19:16
אם מישהו הצליב בין הפרטים שנתתי (חוף חברת חשמל) לבין התמונה עם הבטון, ומזהה את המיקום, שיחשוב בבקשה למה לעזאזל יש שם בטון ? ויחזור אלינו עם תשובה.

למה בפסגת הגבעה באמצע שומקום (אין לשם כביש, זאת גבעה מול הים בין פלמחים לבין חברת חשמל) למה יש שם בטון ? [emoji1787]

לא פשוט.

נראה לי שהיה שם מגדל שמירה בגלל שטח האש מצפון.

אבי ביטר
30-11-22, 19:33
זה נראה מאסיבי מידי בשביל מגדל שמירה לדעתי.

מה שכן, אני חושב שזאת הנקודה הכי גבוהה באיזור.

יכול להיות שהיה שם מכ״ם מיוחד בעבר, או אם נשתעשע קצת קונספירטיבית - יש מתחת דרך תת קרקעית לאתר קרוב באיזור, ומאוד סודי.

שמועות - יש.

נמרוד
30-11-22, 19:39
זה פלטת מפזר לחץ לאבי ביטר

סולי
30-11-22, 19:55
תתחדש!! נראה יפיוף!

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

אבי ביטר
30-11-22, 20:09
זה פלטת מפזר לחץ לאבי ביטר

🤣🤭🤣

- - - Updated - - -

תתחדש!! נראה יפיוף!

Sent from my SM-G781B using Tapatalk

תודה תודה.

- - - Updated - - -

עכשיו ברצינות
זאת לא היציקה היחידה על הגבעה הזאת.

יש משהו בתוך הגבעה 👹

Pageup
01-12-22, 02:01
עכשיו ברצינות
זאת לא היציקה היחידה על הגבעה הזאת.

יש משהו בתוך הגבעה 👹

או ששמים שם משהו על הגבעה לא בשגרה - אין לי שמץ של מושג אבל אני מנחש מה יכול להיות שם.

haim.menachem
02-12-22, 13:45

למה בפסגת הגבעה באמצע שומקום (אין לשם כביש, זאת גבעה מול הים בין פלמחים לבין חברת חשמל) למה יש שם בטון ? [emoji1787]

לא פשוט.

מחנה בריטי ישן ליד תחנת הכח בחדרה

shmulikbg
03-12-22, 01:33
מחנה בריטי ישן ליד תחנת הכח בחדרה

פלמחים...קצת רחוק...

ד ו ר ו ן
03-12-22, 07:55
זה נראה מאסיבי מידי בשביל מגדל שמירה לדעתי.

מה שכן, אני חושב שזאת הנקודה הכי גבוהה באיזור.

יכול להיות שהיה שם מכ״ם מיוחד בעבר, או אם נשתעשע קצת קונספירטיבית - יש מתחת דרך תת קרקעית לאתר קרוב באיזור, ומאוד סודי.

שמועות - יש.

עם השנים למדתי שבדברים בסגנון הזה, ההסבר הכי בנאלי הוא הסביר ביותר.

GodsFather
03-12-22, 10:49
סודי? פלמחים?

הכל שם גלוי. אפילו כשעושים ניסויים, מספרים על זה ברדיו..

רואים גם הכל מגוגל מפות ואתרים מקבילים עם זום איכותי יותר. לא ממש צריך להתאמץ.

תאורית קונספירציה היא אופיום להמונים

erezgur
03-12-22, 12:23
אז נגמר הדיון על שוק המשמשות?

נשלח מהנייד

יובל48
03-12-22, 12:31

נשלח מהנייד

כבר לפני 2 עמודים

אבי ביטר
03-12-22, 12:43
סודי? פלמחים?

הכל שם גלוי. אפילו כשעושים ניסויים, מספרים על זה ברדיו..

רואים גם הכל מגוגל מפות ואתרים מקבילים עם זום איכותי יותר. לא ממש צריך להתאמץ.

תאורית קונספירציה היא אופיום להמונים

אתה לא בכיוון בכלל.

פלמחים? אני מדבר על אתר סודי.

תסתכל במפה, יותר לכיוון מזרח, אם אתה מכיר.

בגוגל מפות לא תראה כלום.

אם אתה לא מהאיזור, לא חושב שיש לך סיכוי להכיר, אבל יש בסביבה אתר מסויים, שאם תתקרב בטעות…

GodsFather
03-12-22, 12:57
מיצינו

אבי ביטר
03-12-22, 13:10
טוב,ֶאז נתקדם,

יש מרחב צבאי מאוד סודי בישובי עשרת.

השמועה היא שקיימת דרך תת קרקעית בין המרחב הזה לגבעה ההיא מול הים.

למה? כמה? איך? קונספירציה או אמת לאמיתה?ֶ לא נדע. בינתיים.

זה הכל.

erezgur
03-12-22, 13:23
חברים,

אנחנו מפטפטים בפורומים פתוחים. קצת שיקול דעת, אפילו בגיפולוג, לא יזיק לאף אחד.

אבי ביטר
03-12-22, 13:30
צודק.

אבל הכל קונספירציות ושמועות.

לא להתייחס ברצינות.

נמרוד
03-12-22, 13:41
אם אני סוכן איראני שמנסה להישתל עמוק בחברה הישראלית - וג'יפולוג זה פאקינג עמוק - אבי ביטר זה כיסוי גאוני.
חורשט סבאזי!

אבי ביטר
03-12-22, 14:20
אבי ביטר
רוביקון
סוכן איראני

👹

פאלודה

מיכה100
04-12-22, 17:05

נשלח מהנייד
שני חברים שלי מנסים למכור רכבים מבוקשים לכאורה, נקיים, בני שנתיים בערך, באיזור ה150 עד 200 אלף ש"ח.
שניהם מדווחים על התקררות, שלא לומר קור אמיתי.
לא אפרט יותר כדי לא לקלקל להם בטעות.

גיא
04-12-22, 20:39
שני חברים שלי מנסים למכור רכבים מבוקשים לכאורה, נקיים, בני שנתיים בערך, באיזור ה150 עד 200 אלף ש"ח.
שניהם מדווחים על התקררות, שלא לומר קור אמיתי.
לא אפרט יותר כדי לא לקלקל להם בטעות.כי הקונים קראו פה שיש התקררות ..
מכיר את הסיפור על התחזית של האינדיאנים לחורף הקרוב ?

איל מ
05-12-22, 07:51
בוודאות יש התקררות.
בכלל, מי שמנסה למכור עכשיו, כדאי לו להפיל מחירים ולהעיף את האוטו, כי הולכת להיות נפילה של ממש, והתפוצצות של הבועה. במיוחד למחזיקי דיפנדר ורנגלר.

(אם גיא צודק, שווה לי להזין את השמועה).

geva dover
05-12-22, 08:37
בוודאות יש התקררות.
בכלל, מי שמנסה למכור עכשיו, כדאי לו להפיל מחירים ולהעיף את האוטו, כי הולכת להיות נפילה של ממש, והתפוצצות של הבועה. במיוחד למחזיקי דיפנדר ורנגלר.

(אם גיא צודק, שווה לי להזין את השמועה).

באמת התחילו לצוץ רנגלרים בשנים 2007-2010 במחירי מחירון למרות השיפורים
יוצא לי גם לראות דיפנדר שמתחילים להימכר מתחת ל100 או שעומדים פשוט חודשים על חודשים בלוחות.
שתבין שזה בכל השוק, גם סופות וסיקסים התחילו לעמוד
השוק בהתקררות רצינית, לפחות ככה זה מרגיש לי

sgill
05-12-22, 10:51
יש התקררות בעיקר בגזרת ה G_CLASS, רכבים של מיליון שקל נמכרים עכשיו באזור ה 50K. שווה לחכות עוד קצת והמחיר ירד.
אתמול הציעו לי לנדקרוזר 2018 כחדש באזור ה 100K אבל אני כבר מעדיף את ה - G.
גם עלויות האחזקה נחתכו והמוסכים כל הזמן מורידים מחירים.

erezgur
05-12-22, 11:50
יש התקררות בעיקר בגזרת ה G_CLASS, רכבים של מיליון שקל נמכרים עכשיו באזור ה 50K. שווה לחכות עוד קצת והמחיר ירד.
אתמול הציעו לי לנדקרוזר 2018 כחדש באזור ה 100K אבל אני כבר מעדיף את ה - G.
גם עלויות האחזקה נחתכו והמוסכים כל הזמן מורידים מחירים.

אני מניח שאתה ציני / צוחק.... או שפשוט לא הבנתי.

בכל מקרה, אם יש לך דוגמא של "רכב של מילון שח" שנמכר ב-50K שח, אני מוכן לקנות, שיהיה

sgill
05-12-22, 13:07
אני מניח שאתה ציני / צוחק.... או שפשוט לא הבנתי.

ציני? למה הכוונה?

וויקיפדיה: הרציונל המרכזי של הפילוסופיה הציניקנית הוא, כי בני אנוש יכולים להשיג אושר (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%95%D7%A9%D7%A8) על ידי אימון יסודי ועל ידי חיים קרובים לטבע, דרך דחיית תאוות שונות כגון ממון (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9E%D7%95%D7%9F), כוח (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9B%D7%95%D7%97_(%D7%A1%D7%95%D7%A6%D 7%99%D7%95%D7%9C%D7%95%D7%92%D7%99%D7%94 )), יחסי מין (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7%97%D7%A1%D7%99_%D7%9E%D7%99%D7 %9F) ותהילה (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%93%D7%9E%D7%99%D7%AA). כתחליף לתאוות, על האדם לחיות חיים נטולי חומריות.

"חיים קרובים לטבע..." אולי. כל השאר לא בדיוק.

אבל אם אתה שואל אם התכוונתי ברצינות אז - לא ! :D

zivviz
13-12-22, 16:56
לנדקרוזר 120 STD 2007 מאובזר ושמור ק"מ נמוך מחיר שוק היום?
ביצחק לוי 85K..

נדב ש.
13-12-22, 17:13
לנדקרוזר 120 STD 2007 מאובזר ושמור ק"מ נמוך מחיר שוק היום?
ביצחק לוי 85K..

מאוד תלוי במצב הרכב, ק"מ, תוספות וכו'. תוסיף על זה בין 10 ל 20k שח.
אלה עם ק"מ סביב ה 300 נימכרים באיזור ה 100k ש"ח, אלה עם שמתקרבים ל 400k קמ ומעל זה, כבר מחירון ואפילו מתחת, אחת נימכרה עכשיו ב 80k שח, אבל זה טויוטה, והבנאדם רצה(קנה כבר אחת חדשה יותר) לשחרר...

ואגב, לגבי נושא השרשור, השוק כן מתקרר, אנשים מתקשרים ומנסים לשחוט כבר בטלפון או אפילו ב s.m.s :
"65 מוכר?" אני לא.

אבי ביטר
13-12-22, 19:31
התקרר לדברים מסוימים
התחמם לדברים מסויימים

אני חוזר לשגע אתכם, לתחושתי השוק התחדד.

פחות רומנטיקה, יותר רציונליות,ֶוהנדסת נתונים.
הדור שלנו והחדש,ֶ כבר לא תמים, ויותר רגיש לשטויות, להזנחה, לקמ גבוה, לצריכת דלק גבוה במיוחד וכו וכו.

חריגים כמובן כל מיני נישות מיוחדות, שם תמיד תמצא משוגעים לדבר, ולמרות שנראה לי שיהיה קשה למכור, שם אין חוקים, לפעמים זה ממש מהיר.

נדב ש.
13-12-22, 20:24
התקרר לדברים מסוימים
התחמם לדברים מסויימים

אני חוזר לשגע אתכם, לתחושתי השוק התחדד.

פחות רומנטיקה, יותר רציונליות,ֶוהנדסת נתונים.
הדור שלנו והחדש,ֶ כבר לא תמים, ויותר רגיש לשטויות, להזנחה, לקמ גבוה, לצריכת דלק גבוה במיוחד וכו וכו.

חריגים כמובן כל מיני נישות מיוחדות, שם תמיד תמצא משוגעים לדבר, ולמרות שנראה לי שיהיה קשה למכור, שם אין חוקים, לפעמים זה ממש מהיר.

חארטה בפיתה, תן דוגמה לדברים המסויימים שהתחממו, רנגלרים?

נישות זה נישות. גם אני פוזל לנישות, סופה, לנדקרוזר 70, ריינג' p38...
יודע שאני ישלם, אבל זה כי אני רוצה כזה... אולי...

אני יחדד לך, השוק לא התחדד, כל יום יש טלפון. לפעמים פעמיים ביום. אם הייתי לחוץ למכור בגלל "אי אילו סיבות" יכולתי מזמן להעיף אותו, אבל אני לא. את האנשים לא מעניין יותר מידי מה יש באוטו, כמה ק"מ וכו', מעניין אותם הכיס שלהם, ומעניין אותם כמה הם מסוגלים/יכולים לכופף אותך.
רוצה לומר, שצורך זה משהו(להחזיק סתם רכב), תחביב זה משהו אחר(רכב פנאי שטח), וכל אחד יש את התקציב שלו.

אבי ביטר
13-12-22, 22:00
אין צורך לקחת את הדעה שלי באופן אישי
כתבתי באופן כללי על השוק, בלי קשר למקרה שלך, אל תרתח. (חרטה בפיתה או בלאפה)
והתכוונתי גם באופן כללי, לא רק רכבי שטח.
זאת הדעה שלי, מהחוויות שלי בזמן האחרון, ויש חוויות.

דרך אגב -ֶ אם יש לך כל יום טלפון,ֶאפילו 2, זה לכשעצמו מראה שהשוק לא התקרר, לא?

ואחרון חביב - אני אחדד, לא יחדד. (חחחח איזה מעצבן אני,ֶלא מאמין)

נישות -
היילקס ישנה
פורד מוסטנג
טויוטה בנזין ישנה
לאנדרובר (כל הסוגים והמינים)
סיטרואן
מאזדה מיאטה

עוד ועוד, שם החוקים שונים.

לגבי השאר, הקונים נעשו חכמים וערנים יותר.
כל המידע נגיש היום יותר מבעבר, גם בחיפוש הרכב,ֶגם בחקירה קטנה על המחלות האופייניות, עלויות אחזקה וכו׳.
פחות תמימות.

נדב ש.
14-12-22, 06:41
לא רתחתי.

לא הבנת את הכוונה שלי, גם בשוק הנדל"ן אנשים מחפשים דירות, אבל בשורה התחתונה יש הרבה פחות עיסקאות.
מקווה שעכשיו יותר ברור.

אבי ביטר
14-12-22, 08:30
אני לא חושב שזה המצב.

עיכובים וחוסר מלאים של רכבים חדשים, מעכבים שחרור של רכבי יד 2. לשוק.

יש ביקוש חזק, האוכלוסייה גודלת והתחבורה ציבורית על הפנים.

רכבי השטח סוג של נישה, ויש נישות בתוך הנישה, ויש מיינסטרים - פאג׳רו, לאנדקרוזר, היילקס חדשות, רנגלר, ג׳ימיני, ורכבי שטח רכים יותר כמו סובארו, סוזוקי וכו.

במיינסטרים, הקונים נהיו חכמים הרבה יותר, לא מה שהיה פעם.

בנישות, אין חוקים. רכב יכול להמכר תוך שבוע, ואחר עם אותם נתונים יכול להתקע זמן רב, ואין שום קשר למחירון, הקשר הוא מקרי בהחלט, רק ביקוש והיצע.

נישות בתוך הנישה של רכבי השטח :

רכבים בני 20 ומעלה
לאנדרובר לא משנה בני כמה
רנגלרים מיוחדים (מנועים או דגמים מיוחדים)
פורד ברונקו - חדש, אין הרבה, ויקר מאוד בינתיים ליד 2
ייבוא אישי מארהב של כל מיני מפלצות מוזרות - טויוטה סקויה וכו׳.

ככה אני רואה את הדברים מהנסיון שלי בזמן האחרון. ודסקוסים עם חבר שבשנה שעברה נהיה סוחר מכוניות.
אגב סוחר מכוניות, הבנתי שמספר הרשיונות שבר שיא. זה גם מראה משהו - ביקוש.

sgill
14-12-22, 14:55
ולמה הכנסת את הסיטרואן בנישות?
נישה לרעה אולי? לא מחזיק מחירון וגם לא 50% ממחירון כמו רנו למשל.

נדב ש.
14-12-22, 17:57
אני לא חושב שזה המצב.

עיכובים וחוסר מלאים של רכבים חדשים, מעכבים שחרור של רכבי יד 2. לשוק.

יש ביקוש חזק, האוכלוסייה גודלת והתחבורה ציבורית על הפנים.

רכבי השטח סוג של נישה, ויש נישות בתוך הנישה, ויש מיינסטרים - פאג׳רו, לאנדקרוזר, היילקס חדשות, רנגלר, ג׳ימיני, ורכבי שטח רכים יותר כמו סובארו, סוזוקי וכו.

במיינסטרים, הקונים נהיו חכמים הרבה יותר, לא מה שהיה פעם.

בנישות, אין חוקים. רכב יכול להמכר תוך שבוע, ואחר עם אותם נתונים יכול להתקע זמן רב, ואין שום קשר למחירון, הקשר הוא מקרי בהחלט, רק ביקוש והיצע.

נישות בתוך הנישה של רכבי השטח :

רכבים בני 20 ומעלה
לאנדרובר לא משנה בני כמה
רנגלרים מיוחדים (מנועים או דגמים מיוחדים)
פורד ברונקו - חדש, אין הרבה, ויקר מאוד בינתיים ליד 2
ייבוא אישי מארהב של כל מיני מפלצות מוזרות - טויוטה סקויה וכו׳.

ככה אני רואה את הדברים מהנסיון שלי בזמן האחרון. ודסקוסים עם חבר שבשנה שעברה נהיה סוחר מכוניות.
אגב סוחר מכוניות, הבנתי שמספר הרשיונות שבר שיא. זה גם מראה משהו - ביקוש.

עשית סלט מטבוחה לדעתי.

מה קשור רכבים חדשים לשרשור עכשיו? מדברים על רכבים משומשיםב גיל של הילדים שלי ואפילו יותר.

גם לדירות יש ביקוש חזק ואין היצע, אז? עדיין מספר העיסקאות ירד דראסטית לפי הנתונים שפורסמו, מה זה אומר?
זה אומר שאנשים לא עומדים בנטל, ולכן חושבים פעמיים ושלוש ןארבע, בודקים בנקים ומשווים הכל, לפני שעושים צעד, כל צעד, רכישת רכב זה אולי ההוצאה השניה הגדולה אחרי דירה.

לא יודע מה היה פעם ואני מאלה של "פעם"... לדעתי ולדעת חבריי לפחות...
הקונים לא נהיו חכמים(הם כבר היו), עכשיו הם נהיו בררנים, ואם לא מזמן חשבו שקונים ולא מתאים לא נורא מקסימום מוכרים, היום זה לא ככה, קשה(לארגן תקציב מתאים למצוא את הזמן ללכת לבדוק, למצוא בכלל משהו טוב)לקנות וקשה למכור מאותם סיבות, אלא אם אתה מתעמלת פולניה.
תעקוב קצת בלוחות על מותגים- יפניות, אמריקאיות, קוריאניות, תראה כמה זמן המודעות נימצאות בלוח עד שנעלמות.

ו"נישות" הם נישות, תמיד היה ככה, אין קשר לכלום.

ד ו ר ו ן
20-12-22, 15:54
עדכון מחבר באוסטרליה:
רכב משומש בן שנה עולה יותר מחדש בהזמנה שתגיע עוד חצי שנה במקרה הטוב.
ספציפית, רכש פראדו חדש.
בגלל שלא היה לחוץ, הזמין ויחכה.

עדיין לא נרגע.

אבי ביטר
20-12-22, 17:16
ולמה הכנסת את הסיטרואן בנישות?
נישה לרעה אולי? לא מחזיק מחירון וגם לא 50% ממחירון כמו רנו למשל.

נישה זאת נישה, חלק מבוקשים מאוד או נדירים, וחלק ללא ביקוש כלל, וזה מתבטא במחירון (סיטרואן).
תהליך המכירה בדכ שונה מהרכבים ״הרגילים״, אין חוקים. זה מה שרשמתי.

ותתפלא, גם לסיטרואן יש קהילה קטנה ובועטת, עם ״גורואים״ וקבוצות.
בדכ לא מדובר ברכבים חדשים, הם קונים יד 2 שיורד חזק מאוד במחירון, אפילו הרבה מתחת למחירון בגלל חוסר הביקוש.

- - - Updated - - -

עדכון מחבר באוסטרליה:
רכב משומש בן שנה עולה יותר מחדש בהזמנה שתגיע עוד חצי שנה במקרה הטוב.
ספציפית, רכש פראדו חדש.
בגלל שלא היה לחוץ, הזמין ויחכה.

עדיין לא נרגע.

יש עדיין מחסור ברכבים חדשים בארץ.
זה משפיע על יד 2, אין ספק.

בארהב נראה כי המחסור כבר פחות מורגש, ומדווחים של על ירידה בשוק היד 2.
אבל שם זה שוק משוכלל, מדיד, לא דומה לארץ, וגם לא אותם היצרנים שמככבים אצלינו.
בקיצור, שוק אחר.

נדב ש.
20-12-22, 17:21
לא יודע מאיפה המידע שלך...
אתה קופץ מז'אנר אחד לז'אנר אחר...
סיטרואן בן כמה שנים (לא מדבר על הדגמים הישנים) מבקשים מחירון +/-.
זה לא מה שהיה פעם.

אבי ביטר
20-12-22, 17:36
נדב,
אני מרגיש שאתה לא מחבב אותי במיוחד 🤣, אבל במציאות זה לא היה קורה לדעתי, רק כאן בגלל חוסר תקשורת, פרשנויות וכו׳.

אני מרגיש שאתה כועס עליי משום מה. אבל אני מתנחם שזה וירטואלי בלבד.

איפה רשמתי בת כמה שנים הסיטרואן?

יש לי חבר קרוב מאוד שמחזיק 2 סיטרואנים (2006, ו 2012 (לא סגור על ה 2012), אני קצת מכיר את התחום.

כשמוסך גבע כבר לא מוכן לפתור בעיות במערכת המתלים, או שהרכב ישן מידי ולא מתאים לו להתעסק (אמיתי) עולים צפונה לגורואים שיודעים לתקן דברים, לא רק להחליף.

לגבי ז׳אנרים, אני כותב שוב, אני מתייחס לכל שוק היד 2, פרטיים, ונישת השטח.

הערכה שלי, השוק עדיין לא נרגע, למרות הסיכוי למיתון (ריבית, ארהב וכו) אבל הוא השתנה קצת לאחרונה -
הקונים יותר חכמים, פחות לוקחים סיכונים, יותר שמים לב לענייין הדלק ופחות רומנטיים.
לא בטוח מה הסיבות, אבל הנגישות למידע היא כנראה אחת מהם.

זה בסדר ככה?

אבי ביטר
20-12-22, 18:19
2014, לא 2012.

תגובת החבר, שחושב שמישהו רוצה לקנות סיטרואן 😂 :

תגיד לו שלא יקנה סיטרואן הידראולית אלא אם כן הוא מעוניין בנוחות אינסופית במחיר של טיפול עדין מתמשך בנגיעות רוך מכניות, בסבלנות מוטורית ובאהבה קבלת השונה הצחפצי שחייב להיות מיוחד.
בנתיב הימני ב 90 קמ״ש.

נדב ש.
20-12-22, 19:01
לא יודע על מה ולמה אתה מרגיש ככה.... זאת לא היתה כוונתי, במיוחד שאנחנו לא מכירים מעבר לדיונים פה, אם פגעתי אז מבקש סליחה ומחילה.

לגבי סיטרואן, אלה מודלים ישנים, בכללי לצרפתיות לדעתי, בין 5 ל 7 שנים של שימוש וזהו...
אני דיברתי על הדגמים החדשים בני 3 עד 5.

גיא
20-12-22, 21:01
הזמנתי באוסטריה לפני שבוע ג'יפ קומפס .. קבלנו די אס חדשה לגמרי.

מגניב עם כל הנהיגה העצמונית האדפטיפבית ..

אבל ... סיטרואן. רוח קפואה נכנסת מכל מיני רווחים בין הדלת לגוף .. כל מיני פעמים שהטייס אוטומטי הפסיק לעבוד כי הרדאר לא חש בטוב .. החימום יום עסל יום בסל .. ( לא נעים במינוס 15 ) מצד שני חימום הגה עבד כל הזמן .. וכו' .. גם סיטרואן חדשה. לא קונים ...

דרור ברלי
21-12-22, 11:56
רצית קומפאס. תגיד תודה שקיבלת DS.
אני רציתי ב.מ.וו וניסו לדחוף לי טויוטה C-HR...... סירבתי.
בסוף קיבלתי קומפאס. לפחות היה ידני.

ש01
21-12-22, 13:07
מתחיל לשנות כוון לשרשור ארוך שהיה כאן פעם על השכרת רכב - מה הזמנתי ומה קבלתי...
(אצלי פעם אחת יגואר במקום פאסט, פעם שנייה סטלביו ולוצ'ה במקום שוב פאסט, עוד סטלביו במקום רנגייד וגולף בון ג'ובי במקום פיאט בראבה
והיו עוד מציאות...)

נדב ש.
21-12-22, 13:21
הינה עוד דוגמה טריה, לפני שנה וחצי אחי קיבל מהחברה אאוטלנדר 2019, בזמנו בקושי היו רכבים, קנו אותה יד שניה ב 15k מעל "למחירון", הלכה בתאונת שרשרת, עכשיו פתאום השוק מוצף בכאלה למכירה, לפני כמה ימים רכשו עוד אאוטלנדר אולי בן 3 או פחות, כמעט 20k מתחת, כמעט בלי ק"מ יד ראשונה, אותו דגם.

Asaf-a
21-12-22, 13:48
אז הם מצאו מוכר שלא מבין מה יש לו ביד.
יפני 7 מקומות במצב טוב יד 1 קמ נמוך - מוכר סביר יכול לקבל תמורה מאוד יפה.

Asaf-a
אסף.א

גיא
21-12-22, 14:08
רצית קומפאס. תגיד תודה שקיבלת DS.
אני רציתי ב.מ.וו וניסו לדחוף לי טויוטה C-HR...... סירבתי.
בסוף קיבלתי קומפאס. לפחות היה ידני.

נראה לי לקחת את הקומפאס שלנו, כי אשתי לא רצתה לנהוג ידני בכבישים המוקרחים של האלפים, אז היא קפאה למוות ב DS האוטומטית / אוטונומית/ ...

העליתי את הנקודה של ההשכרה רק בגלל שדוברו על צרפתית .. והנה דוגמה לרכב צרפתי חדיש וחדש .. שאמור להיות הלקסוס של הטויוטה מבחינת הסיטרואן .. ויצא אולי דה-שבו מבחינת האיכות.

בעניין הזה, של השכירות, בעודנו מקבלים את הרכב, הגיעה בחורה סינית שהזמינה רכב לשבוע, שלמה באתר און ליין ובאה לקבל את הרכב ... כמונו .. והיא שולפת את הרשיון נהיגה שלה והבחור אומר לה בלי למצמץ .. "סליחה ! אנחנו לא מורשים להשכיר רכבים לבעלי רשיון נהיגה סיני" ... הבחורה התעלפה .. אבל לא קבלה רכב.
בחור אחר, גרמני הגיע בלי רשיון בין לאומי של ממסי.. וגם לא קיבל רכב .. מאד "סטריקט" שם ...

עכשיו אני מתלבט לגבי הרכב בקנדה אם שווה לבחור איזה צ'רג'ר .. או שבגלל השלג זה יהיה בזבוז ועדיף משהו 4X4 ..

אבי ביטר
21-12-22, 14:17
אם אתה הולך על הצ׳ארגר (חוויה), אך ורק גרסת R/T (קיימת בחברות השכרה).

שלא תעז לקחת 3.6, זה חלש מידי לרכב הזה.

נכון, אתה תשלם קצת יותר דלק, אבל אתה באמריקה, וזה רכב שחייבים לנהוג בו לפני שהכל נעלם.

זן בסכנת הכחדה, דינוזאור.

מומלץ מומלץ מומלץ.

תלבש חיוך דבילי רוב זמן הנהיגה.

נדב ש.
21-12-22, 14:31
אז הם מצאו מוכר שלא מבין מה יש לו ביד.
יפני 7 מקומות במצב טוב יד 1 קמ נמוך - מוכר סביר יכול לקבל תמורה מאוד יפה.

Asaf-a
אסף.א

בדקו כמה. כולם +/- אותו מחיר.

לפני שנה וחצי בערך 2019 עלה כמעט 140k.
היום 2020 עלה 120k מחיר סגירה.
הלוח מלא ויש מבחר, בניגוד ללפני תקופה.
אלה העובדות.
מה אני אומר, עזוב מה מחיר שמפרסמים, מי שרוצה למכור ולא להיתקע משחרר. מי שמתעקש המודעה נישארת בלוח.

Asaf-a
21-12-22, 14:43
בעניין הזה, של השכירות, בעודנו מקבלים את הרכב, הגיעה בחורה סינית שהזמינה רכב לשבוע, שלמה באתר און ליין ובאה לקבל את הרכב ... כמונו .. והיא שולפת את הרשיון נהיגה שלה והבחור אומר לה בלי למצמץ .. "סליחה ! אנחנו לא מורשים להשכיר רכבים לבעלי רשיון נהיגה סיני" ... הבחורה התעלפה .. אבל לא קבלה רכב.
בחור אחר, גרמני הגיע בלי רשיון בין לאומי של ממסי.. וגם לא קיבל רכב .. מאד "סטריקט" שם ...

4X4 ..

גם אנו בוינה שנה שעברה התקשנו ללא רשיון ממסי, לאחר שנים רבות שהצורך בו נעלם, לפחות היה לאחד מאיתנו מתוך ארבעה וכך הסתדר, כיום זה עולה 8₪ וטוב ל3 שנים, כדאי לעשות בנחת בארץ שיהיה.

Asaf-a
אסף.א

דרור ברלי
21-12-22, 15:31
אם כבר אנחנו בהשכרות.....

להזמין רכב מקלאס מסוים ולגלות שאין ואז משדרגים אותך - בשביל זה טסים לגרמניה. ככה זה אצלם.
בכל המקרים שלקחתי רכב במינכן או פרנקפורט (והיו המון) שדרגו אותי למכוניות שוות, נוחות ומהנות יותר.

לעומת זה באיטליה, בדגש על חברות קטנות ובנמלי התעופה מלפנזה (מילאנו) וברגמו - תמיד משנמכים אותך. מבחינתם, אודי A3 (קומפקטית-פרימיום) וסיטרואן פיקאסו (מיניוואן), זה אותה קטגוריה. כנ"ל לאלפא ג'ולייטה, סיטרואן קקטוס וסיטרואן C אליזה.... שיא השיאים היה בתחילת החודש הזה - הוזמנה ושולמה ב.מ.וו סדרה 3 (או מקבילה). מה מקביל לסדרה 3?... בהגיון שלנו ושלי (עיתונאי רכב עד לא מכבר) - אודי A4, מרצדס C קלאס, אלפא ג'וליה. בהגיון של חברת ההשכרה הקיקיונית Noleggiare - טויוטה C-HR!!!

עד כאן. גם לי יש גבול. סירבתי. מי ששוכר רכב לסופ"ש והמטרה היא להינות מנהיגה, ממש לא רוצה קרוסאובר ואוטומט ובטח לא טויוטה.
גם קרוסאובר, גם אוטומטי, גם טויוטה?.... די. זה טו מאץ' בשבילי.
באתי להינות בחופשת סופ"ש, לא להתנהל בעגלה קלסטרופובית של זקנות קפוצות-תחת בבית-אבות סיעודי.

היה משברון לרגע. אין להם משהו אחר.
בסוף גירדו לי מאיפה שהוא ג'יפ קומפוסט. סליחה, קומפאס. אמנם פיאט מחופשת ו- 2X4, אבל זה הרבה יותר מרווח ונוח מטויוטה C-HR ומתנהג טוב יותר כי בכל זאת זה אוטו איטלקי וגם דיזל 1.6 חזק וחסכוני עם גיר ידני וצמיגי חורף (לא צמיגי "כל העונות" המקובלים והחוקיים שם בחורף אלא "צמיגי חורף" פר-אקסלנס. איטלקיים, כאלה שמיועדים לכביש מושלג. על הקומפאס "שלי" הם היו מתוצרת MOMO - לא ידעתי שיצרן האבזרים לספורט מוטורי עושה גם צמיגים - בכל מקרה, הוא עושה אותם ממש טוב. הם צמיגים מדהימים והם ממש כיכבו בכבישי הפאסים המושלגים - זה היה פשוט שוס. עם הנעה קדמית בלבד, הפיאט המחופשת נסעה פשוט מעולה)

עצתי - תזמינו רכב שכור רק מחברות גדולות ומוכרות. אולי עולה קצת יותר, אבל תקבלו בדיוק מה שהזמנתם או משודרג, וייחסכו ממכם עוגמות נפש, המתנות מייאשות וטרטורים בשאטלים לכל מיני איזורי תעשיה מפוקפקים שבסוף נותנים לכם קרוסאובר...

-----------------------------------------------------------------------------------

לגבי ה-DS... DS היא באמת הלקסוס של סיטרואן.
אבל להבדיל מלקסוס שהיא טויוטה עם ריפודי עור וקצת ניקלים אבל באיכות הגבוהה הרגילה של טויוטה, DS היא סיטרואן עם ריפודי עור וקצת ניקלים ואותה איכות מחורבנת רגילה של חברת האם שלה.
חוץ מזה ש-DS היום זה רק קרוסאוברים וזה כבר פוסל אותם בעיני מכל וכל. ה-DS האורגינלית, מכונית חלומותיי, מתהפכת בקברה לנוכח חילול הקודש.

בשביל סופ"ש בהשכרה זה אחלה. מרווח, נוח, מפואר ומפנק. איכות ירודה? למי אכפת. אתם לא קונים את הרכב.

Crabbing
21-12-22, 16:44
ענייני השכרה…נסעתי קבוע לארה״ב גם בשיא הקורונה.
המחסור שם הורגש מאד וקיבלתי גרוטאות ממש.
אני מדבר על המון ק״מ, תא נוסעים מגעיל, גלגלים לא מאוזנים, פרונט לא ישר.
לא רק מחסור בכלי רכב, גם מחסור בעובדים שיטפלו בהם.

זה הלך והשתפר בהדרגה.

במאי האחרון היינו בטיול משפחתי, עמדה שורה של קרייזלר פאסיפיקה מפוארות חדשות לגמרי, רק לבחור צבע. (רכב נפלא, ד״א).

גיא
21-12-22, 16:48
שבועיים באוסטריה / גרמניה 1800 ק'מ

אבל זה לא קרוסאובר

מצד שני בתחרות הפאדיחות .. באוקראינה שודרגנו מפיאט טמפה סטיישן לפורד טרנסיט 11 נוסעים ..... התעקשנו עד כמעט תקרית דיפלומטית .. וזלנסקי וביבי התערבו .. קבלנו פיאט פונטו במקום.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20221221/eece62fe149a38b1a4c4a15d7f2ec2ad.jpg

-->