PDA

צפייה בגרסה מלאה : ייעוץ בבחירת אופנוע דו שימושי (נגמר בDR650)

עמודים : 1 [2] 3 4

opl
21-07-23, 09:18
אין על עין לימון. תמיד מלא מים ואפילו דיי נקיים.

חנן-ג'יפולוג
28-07-23, 06:24
https://imageshack.com/i/pm41yGvuj

https://imageshack.com/i/poAYPMqmj

https://imageshack.com/i/pmfid7aVj

https://imageshack.com/i/poHcb0T8j

חנן-ג'יפולוג
28-07-23, 12:06
הספקתי לעשות בבוקר סיבוב נאה, עוד לפני שנהיה גיהנום. ב10 כבר הייתי בבית חזרה. אמציה, נחל אדוריים, תל מלחה-עליות וירידות מאתגרות עבורי אבל זה עבר ללא עצירות ונפילות- שובל, נחל זיז, נחל גרר, אורים וחזרה צפונה על קו ירקון נגב. כ100ק"מ בשטח ועוד כ60ק"מ על הכביש, כולל 120-130קמ"ש על כביש שש.
הDR מצדיק את השתייכותו לקטגוריית האדוונצ'ר. כלבויניק. כיף. הציוד עובד. אני עובר 100ק"מ בשטח בלי לשבת ומרגיש עם זה די נוח. במגמת שיפור והעלאת תחושת הנוחות, במישור, בעליות ובמורדות.

GodsFather
28-07-23, 12:41
איך אתה מנווט? או שהכל מזיכרון ואלתור?

Sent from my HD1903 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
28-07-23, 13:03
בד"כ אין לי יעד ומסלול, אז אין לי אופציה לטעות בניווט.

ספציפית להיום, רציתי להתחיל בתצפית של גבעת גד, ומשם להדרים, אז התחלתי באמציה, ומשם פשוט הקפדתי שהשמש תהיה בצד שמאל שלי. בחצי השני של המסלול כבר זיהיתי את הקרמבו של אורים, אז כיוונתי לאיזור. לפני כן היו הסילויים של דבירה, ורבי הקומות של נתיבות.

מבחינת ההיכרות המוקדמת אז היא דווקא לא עוזרת, כי היכן שאני מגיע לפיצול שבילים, ואני מזהה שכיוון אחד כבר מוכר לי, אני לוקח את האפשרות האחרת.

עקרונית יש לי טלפון על הכידון עם עמוד ענן, אבל עקב מגבלות ראיה של הגיל השלישי, באופן כללי ובפרט באופנוע נוסע, זה לא שימושי בכלל. אני צריך לעצור ולהוריד משקפיים כדי לראות משהו.

מיכה100
28-07-23, 13:11
גם לנו היה כיף.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230728/335bd9492775736bc01a519828284f5a.jpg

איל מ
28-07-23, 16:48
100 קמ בשטח.
אתה נוסע מהר בשבילים פתוחים, ואל תספר לנו סיפורים.

מיכה100
28-07-23, 17:03
התאפקתי לא להגיד.
האיש ביקש שנניח לנושא, הבה נכבד את בקשתו.

ehudzeelim
28-07-23, 17:22
ואם יצא ב-5:00 בבוקר?
ממוצע של 20-30 קמש בשבילי לכיש הפתוחים זה מהר?? זה קצב אופניים[emoji16]

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
28-07-23, 17:47
מהר זה עניין יחסי. המגבלה שהטלתי על עצמי כשקניתי את הXR600 לפני כתשע שנים, וזה לא השתנה עכשיו, היא לרכוב בהילוכים ראשון שני. ראשון בד"כ איטי מלקבל יציבות מספקת אז הילוך שני. סל"ד נמוך עד בינוני אומר 25-40קמ"ש.
אם לא הייתי מקבל על עצמי את המגבלה הזו, אז היו קטעים היום שגם הייתי עובר את ה100.
חרגתי פעמיים-שלוש מהמגבלה הזו בקטעי דרך שהיו מטופלים בחומר דמוי אספלט, או אספלט ממש (קו ירקון נגב).
בסה"כ הושג טווח נאה, כי הזבובים לא אפשרו לעצור, למעט דקה שתיים לפיפי ולתצפית.

אם זה יגרום למישהו להיות מרוצה, אז אציין שהיום לא השארתי מיגונים בבית. רובוטריק על מלא. אפילו מכנסיים מתאימים עם מיגוני ברכיים ואגן/ירכיים.

מוני אורבך
29-07-23, 08:59
חנן, יש דבר כזה שנקרא משקפים דו פוקליים.
אז נכון הם לא זולים, אבל עושים את העבודה.
אני בדרך כלל לא מנווט עם תכנת ניווט, אלא כמוך לפי השמש או מצפן.
הבעיה היא שאני לרוב נוסע ביער, צפוף שם יש עשרות שבלים.
כל עוד סתם משוטטים הכל בסדר.
אבל אם ממש רוצים להגיע לנקודה ספספית, אז או שמכירים את הדרך או שצריך תוכנת ניווט.
לשם כך אני מסמן מראש מסלול, ואז יחסית קל לעקוב אחריו.
בכל הצטלבות עוצרים ובודקים אם עדין על המסלול, ולאן ממשכים.
אם בטעות יצאת מהמסלול (קורא הרבה, יש הרבה שבלים לא מסומנים ביער) אתה חוזר אליו
למשהו שממש קשה לראות יש תוכנות בסגנון ספר מסלול.
אישית לא אוהב אותם כי ההרגשה היא כמו לנסוע עם וויז.

חנן-ג'יפולוג
29-07-23, 09:45
קניתי כמה פעמים מולטיפוקל. משהו לא מסתדר לי עם זה. אולי אני מראש לא מגדיר את הצרכים נכון אצל האופטמטריסט, אולי משהו בעייתי אצלי במיוחד.

יש לי זוג מולטיפוקל שביקשתי שמוקד אחד יהיה טוב בכ15ס"מ, לקריאה בסמארט ומוקד שני לעבודת מחשב. חוץ ממנו יש לי משקפיים לרחוק, והם מצוינים.

זה של המולטיפוקאל יצא לא משהו. לא עשו כמו שביקשתי והמוקד הקרוב הוא כ30ס"מ, ולראייה קרובה ממש, קריאה מהסמארט או עבודה על pcbים אני מוריד אותם.

אולי אני צריך בעל מקצוע קשוב יותר. אין לי מושג. בינתיים אני מבזבז על זה אלפי שקלים, לא רואה תוצאות, ועדיין מסתובב עם שלושה זוגות צמוד אליי, וגולש ללא משקפיים.

גיא
29-07-23, 10:39
משקפי מולטיפוקל עושים לי בחילות נוראיות. מוני.

במחשב עם משקפיים לקרוב. בכללי ..עם משקפיים לרחוק. ובטלפון / טאבלט בלי משקפיים בכלל.

זה לא מתאים לכולם.

חנן - תחליף אופטיקאי .. כשהתלוננתי אחרי שבוע שלא מצליח להתרכל למולטיפוקל. לקחו אותם בחזרה והכינו לי משקפיים רגילים לפני המספר שלי

ללא עלות עבור המולטי שלא הצלחתי להתרגל אליהם.

וזאת אכן בעיה לראות דברים קטנים במפה של הטלפון כשאני נוהג עם המשקפיים של הרחוק.

הטלפון / וייז יוחלף בקרוב בטאבלט.

Sent from my DN2103 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
29-07-23, 11:56
דיברנו על לימוד מיוטיוב. אחד הטיפים שראיתי בסרטונים של Bret Tkacs, זה לא לנסוע בעליות בגז קבוע או מהירות קבועה, אלא לנצל כל מטר של אחיזה טובה להאצה, ובמטרים עם הדרדרת/בלאגנים לשייט ללא תאוצה, כדי למנוע מהגלגל האחורי להסתחרר ולהיזרק הצידה.
אני לא בטוח במאה אחוז שלא עשיתי את זה במידה מסוימת באופן טבעי גם קודם, אבל אני די בטוח שבחשיבה המודעת שלי דווקא כיוונתי למהירות קבועה או אפילו האצה כל הדרך.
זה נכון מן הסתם גם לירידות.
אז אתמול בעלייה לתל מלחה זה עבד לי מצוין (וגם בירידה). עליה שנראתה לי מדאיגה מבעוד מועד עברה בדיעבד בצורה מאוד מבוקרת וחלקה.
גז קבוע גבוה יחסית כדי להיות עם מומנט זמין, וכל העלייה עבודה באחוזים משתנים של החלקות מצמד. שאלוהים יעזור לו. באיזה קצב אתם מפרקים מצמדים באנדורו הזה שלכם?

https://youtu.be/eCn25qMF2fs

מצרף גם דוגמא להדרכה על עלייה שהתפיסה הזו לא מופיעה בכלל:

https://youtu.be/HM7mDohvCZo

shachar
29-07-23, 14:30
אני התרגלתי למוליפוקל ברגע.
לא הגדרתי לאופטיקאי מה בדיוק המרחקים לכל מצב ויצאו בסדר...

אבל יש גם דו מוקדיות, החלק התחתון שלהם בלבד ממוקד לקריאה ואז יכול להתאים לך לניווט/מכשיר
ורוב העדשה לראיה מרחוק.

אם אתה רוצה ניסויי ותהיה/טעייה פחות יקרים ואתה יודע מה המספר שלך... https://www.zennioptical.com/

אני מזמין מהם זוג ספייר
וגם משקפי עבודה/הגנה אופטיות אפילו מולטי פוקל
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230729/8c976b27284019dc014cd78596ac443f.jpg

שבוע שעבר צללתי אחרי מליון שנה ופעם ראשונה מאז שאני מרכיב משקפיים.
לקחתי מה שהיה, הצלילה סבבה אבל היה קשה לקרוא אוויר ואת המחשב צלילה, מזדקנים...

GodsFather
29-07-23, 15:00
עם הנסיון שיצטבר, הרכיבה הרציפה תשתפר ותשתמש פחות בקלאצ. קריאת השטח והתגובות יבואו ב"אינסטינקט"

יש שמתקינים שיפור שמבטל הקלאצ לחלוטין. אבל זה כבר סיפור אחר לגמרי.

חנן-ג'יפולוג
29-07-23, 15:10
מההדרכות נראה שזה הפוך לחלוטין בעבירות קשה ממה שאתה רושם. לא לנגוע במצמד זה המצב הבסיסי שלי. ההדרכות מדברות על שימוש קיצוני במצמד עד כדי הדרכה שאין מצב שהמצמד משוחרר לגמרי או נעול לגמרי לכל אורך העלייה.

שחר, אני וזני חברים ותיקים.

חנן-ג'יפולוג
29-07-23, 15:18
דקה ו40, וזה מוטיב חוזר בכל סרטוני ההדרכה שלה. לשבת כל הזמן על נקודת ההצמדה במצמד, כמעט בלי לשנות את מצב המצערת.

https://youtu.be/ujQm2g-Q_mI

חנן-ג'יפולוג
29-07-23, 15:39
דקה ו30:

https://youtu.be/ivatIQmLK0A

חנן-ג'יפולוג
29-07-23, 16:02
לגבי הריקלוס, נראה שאין על זה קנצנזוס, ואם היא נבחרה להיות הרבנית שלי, אז הנה פסק ההלכה שלה:

https://youtu.be/eAWsf1XO7rY

אחד הדברים שנשמעים לי הכי פוגעים בשימושיות עם הסידור הזה, זה היכולת לכבות מנוע בעליה שכשלה, ולהשתמש במצמד כבלם אחורי. זו פרקטיקה שימושית מאוד, בכל הרמות, נוחה וחוסכת נפילות.

מוני אורבך
29-07-23, 16:40
חנן, תמחק את כל מה שאתה חושב על מצמד ברכב.
באופנוע שטח במצמד בנוי לעבודה קשה עם החלקה.
בדיוק בגלל זה הוא טבול בשמן, לקירור.
קשה מאוד לשרוף קלצ באופנוע, וגם אם אתה עושה את זה קל וזול להחליף אותו.
באופנוע שטח קלץ הוא לא פחות חשוב מהגז, ולעניות דעתי אולי יותר.
הגז מכתיב הוא כמות הכוח הזמינה , הקלץ מכתיב כמה ממנה אתה משתמש.
בשטח טכני אני כול הזמן על הקלץ בנקודת החיכוח.
הגז לא מאפשר לך משחקים עדינים עם כמות הכוח שאתה מעביר לאדמה, הקלץ כן.
אבל זה הרבה יותר מזה. הקלץ מאפשר לך להשתמש במומנט של גלגל התנופה.
וזה חשוב מאוד במצבים של איבוד אחיזה.
שלא לדבר על ווילי קפיצה מעל מכשולים ועוד.
אם תמשיך לחשוב על הקלץ כמשהו שנועד רק להעברת הילוכים אתה תתקשה מאוד להתקדם.

לגבי הרקלוס, באמת לא מבין בשביל מה צריך אותו...
עבודה נכונה עם הקלץ הרבה יותר חשובה מאפשר העצלנות שלא ללחץ על קלץ כאשר אתה עוצר.

חנן-ג'יפולוג
29-07-23, 18:28
.
אם תמשיך לחשוב על הקלץ כמשהו שנועד רק להעברת הילוכים אתה תתקשה מאוד להתקדם.
.

בדיוק בגלל זה הבאתי את הסרטונים האלה והסברתי מה אני לומד ומיישם עם תוצאות טובות. אתה נובח על העץ הלא נכון.

חנן-ג'יפולוג
29-07-23, 18:34
הנסיון שלי עם הdr600 דווקא הראה שהמצמד ממש לא אמין ברמה שאני מכיר ממכוניות. אולי לא נשרף בטווח הקצר מהתעללות (אבל עד לאופנוע הנוכחי מעולם לא התעללתי במצמד), אבל נגמר די מהר. זה אכן לא יקר או מורכב להחליף. עשיתי את זה 5-6 פעמים.
מצד שני, למיטב זכרוני היו בו 7 דיסקיות וב650 יש שמונה, אז אולי המצב השתפר.

Asaf-a
29-07-23, 18:57
מזכיר המלצתי לרדת מקדימה מגג״ש 16 ל 15, האופנוע רק יודה לך בשטח ובכביש זה זניח.

חנן-ג'יפולוג
29-07-23, 19:15
שיחקתי עם זה בזמנו עם ה600 , בכל טיול כשעוד הייתי רוכב על הכביש ובאופן קבוע כשירדתי סופית מהכביש, אבל זה היה משמעותי כשהקפדתי לא להחליק מצמד. כשאתה לא מחליק אז המהירות נקבעת באופן חד ערכי ע"י סל"ד המנוע.

עם הגישה החדשה הזו של להרבות בהחלקה אני לא סגור על המשמעות של זה. גם ככה אני מנסה מדי פעם לעלות עליות דווקא בשני ולא בראשון, למרות שהמהירות הרצויה לי מתאימה לראשון, והתוצאות לא רעות.

איל מ
29-07-23, 19:48
אני בתור אחד שהיה רוכב בינוני מחד, אבל מאוד התעניינתי בתחזוקה של האופנוע מאידך,הגעתי למסקנות מעט אחרות. וזה לא אומר שמה שנרשם כאן לא נכון, אלא שיש עוד צדדים לאמת.
א. dr650 הוא לא אופנוע אנדורו קל משקל ובעל מצערת עצבנית.
ב. הטחינה של הקלאץ מוסיפה המון טינופת לשמן מנוע. מי שרוכב ככה צריך לקחת בחשבון אינטרוולי החלפת שמן קצרים בהרבה, וכמובן שאי אפשר להמנע מהבלאי המואץ לעוד רכיבים ששוחים בטינופת הזאת. ספציפית בdr, זה בערך כל מה שזז.
ג. טכניקות שמשמשות רוכבים מקצועיים, כמו בכל ספורט, מתחשבות מעט מאוד בבלאי הצפוי לכלי. כמו בכל כלי תחרותי, המטרה היא לסיים את המירוץ, לא לשמור על האופנוע. אם הגיע לקו הסיום, בחתיכה אחת זה מספיק.

לכן,
אני תמיד אעדיף לוותר קצת בטכניקה לטובת שמירה על המכלולים. הארד אנדורו גם תמיד עניין אותי פחות. הטיול והטבע היו תמיד המטרה.
וחשוב לזכור שאני גם רושם מהפוזיציה של אחד שבשבתות היה מטייל וביום ראשון היה צריך לרכוב על האופנוע לעבודה.

חנן-ג'יפולוג
29-07-23, 20:01
גם אותי הטיול מעניין הרבה הרבה יותר מאנדורו, אבל בשביל לא להימנע מהרבה מהשבילים הנפוצים במדבר, אתה צריך להיות מוכן גם להתמודד עם מכשולים, בטח אם אתה לבד. אז אני כן משקיע זמן בלמידה ואימון עבור זה. אם יש טכניקה שמשפרת את הביצועים שלי בתמורה לבלאי גבוה יותר, אז למה לא?
לגבי הבלאי, אני פחות מודאג. האופנוע לא צפוי לעבור קילומטראז' גבוה לפני שאהיה זקן מדי לזה, ולהחליף שמן תכופות, אני מוכן. מתכוון להחליף כבר בשבוע הקרוב, כשהאופנוע עם 2800ק"מ, בסה"כ 1800ק"מ אחרי טיפול ההרצה.

בסוף גם אם כן יווצר בלאי משמעותי, אני לא מודאג מזה כמו בתקופה שהייתי סטודנט שאסף שקל לשקל. אני בפוזיציה פיננסית שונה.

מוני אורבך
29-07-23, 22:52
באופנועי אינדורו תחרותיים מחליפים שמן כול מספר מסוים של שעות.
למעשה כל הטיפולים הם לפי שעות לא לפי מרחק.
מה שמאוד הגיוני בהתחשב במה שהם עוברים.
לדוגמא באופנוע שלי החלפת שמן היא כל 15 שעות.
נשמע ממש קצר, אבל למעשה זה ממש לא.
בכמות הפעמים שאני נוסע יוצא שאני מחליף שמן כל מספר חודשים.
בכל השנים שאני רוכב אף פעם לא נשרף לי הקלץ או אפילו התחיל להחליק.
אפילו בספר כתוב על החלפה יזומה רק אחרי 150 שעות.
אז ה DR הוא לא אופנוע אינדורו אמיתי אבל הוא די קרוב.
מצד שני אתה לא בא אליו בדרישות כמו אופנוע אינדורו אמיתי.
עם החלפות יותר תכופות של השמן אני מניח שלא תתקל בשום בעיה.

מיכה100
30-07-23, 09:11
לגבי הרקלוס, באמת לא מבין בשביל מה צריך אותו...
עבודה נכונה עם הקלץ הרבה יותר חשובה מאפשר העצלנות שלא ללחץ על קלץ כאשר אתה עוצר.

אני רוכב עם רקלוס (מצמד אוטומטי) כבר הרבה שנים, ואופי הרכיבה שלי הוא מאוד טכני.
בגדול זה משחרר אותך להתמקד במצערת בלבד, מאוד מאוד נוח ופחות מעייף לרוכב (הבשל :)), בעיקר בעליות טכניות איטיות וארוכות.
גם בירידות הוא מונע הדממת מנוע עקב נעילת גלגל אחורי לא רצונית.
בערך כמו לרכב על אופנוע חשמלי, עד כדי שעדיין צריך להחליף הילוכים.
רקלוס מתאים לאופנועים עם מומנט בסל"ד נמוך, כלומר מרובעי פעימות או דו"פים גדולי נפח.
יש לי גם ידית מצמד ואני מיישם טכניקות אחיזה או זינוק מהמקום עם מצמד ידני כשצריך.
עיקר הטענות (הנכונות) נגד הרקלוס הן:

הוא מקטין את מיומנות השימוש במצמד הידני.
אם המנוע כבה בעליה תלולה, האופנוע מתדרדר אחורה.
אם המצבר נגמר לא ניתן להניע בדחיפה או דרדור.

הכל נכון אבל מבחינתי זה תשלום קטן עבור היתרונות שלו.
חנן בפרופיל השימוש שלך, לדעתי רקלוס (במידה וקיים לDR) ייתן דיוידנדים עצומים של נוחות ושליטה בקטעים טכניים.
אבל אם אתה נשאר עם המצמד המקורי, על תחשוש לXXX אותו, בשביל זה הוא שם.

talw
30-07-23, 09:59
ב 2016 קניתי wr 450 למטרת טיולים של קצב גבוה , אני מסוגל אבל קשה לי לרכב לאט , אני מודה.
מאחר ואני מתגורר צמוד ללונה פארק הגדול בארץ לסינגלים ואינדורו , מהר מאוד מצאתי את עצמי מצטרף באל כורחי לחברה הצעירים שרק מחפשים את העליה הכי אתגרית עם הקירות הכי הזויים שיש. אני עם כבל מצמד מכאני ולא הידראולי , גמרתי על אצבעות ויד שמאל מהר מאוד, הרבה פעמים מצאתי את עצמי באי יכולת לתפקד עם היד. רכשתי ריקלוס ובנוסף ידית בלם אחורי שנמצאת מתחת ובצמוד לידית המצמד, מה אומר? החיים דבש. אין בעיית מומנט מתפרץ, בכל זאת סינגל ארבע פעימות 450 וגם מנוף בלם אחורי ידני שעוזר מאוד בכל סיטואציה . כיום מטייל חמישים אחוז טיולים בשבילים ובחמישים הנותרים סינגלים לא אתגריים במיוחד. מחליף שמן ופילטר כל 1000 קמ.
לפי דעתי אין ריקלוס ל די אר 650, אז אני לא תורם הרבה לשיח.

חנן-ג'יפולוג
30-07-23, 10:07
לא יודע לגבי הריקלוס, אבל ניתן לרכוש מגורה -הופך את העברת התנועה להידראולית. עוד לא החלטתי לרכוש.
שמתי לי ברכב ובבית מאמן שרירי כף יד, ואני מחזיק אותו לחוץ כשעה ביום :D
מכל מקום, טיול נורמלי שלי בוודאי לא יעייף את האצבעות באופן מורגש.

אגב, סגרתי עם טלי טיול לילה בשישי הקרוב בנחל סדום. לא חושב שזה יכול לעניין מישהו, אבל מוזמנים. הגעה על נגרר לנאות הכיכר בסביבות 22-23 ומשם על גלגלים.

מוני אורבך
30-07-23, 11:14
לי יש אופנוע חשמלי, ללא קלץ לצערי.
מצד אחד מאוד מאוד נוח, אין לחץ על להיות בהילוך הנכון, או משחקים עם הקלץ.
מצד שני דווקא בעליות טכניות או מעברים טכנים הוא חסר לי (הקלץ).
קשה לי לעשות מודולציה עדינה עם המצערת בלבד.
אז טכניקה שפתחתי היא לעשות מודולציה עם הברקס האחורי, וזה עובד במידה מסוימת.
ועדין זה לא אותו הדבר.
כמו כן הכוח הרציף בחשמלי לעומת פעימות הכוח בבנזין מרובע מאוד עוזרות בעליות ללא אחיזה.
והיציבות של מנוע מרובע היא תענוג גדול בשבילים מהירים.
לעומת זאת החשמלי הוא ממש עז הרים בסינגלים צפופים. הוא כל כך קטן וזריז, ממש אופני הרים.
מה להגיד לכם, אנחנו חיים בגן עדן מבחינה מטורית, כל כך הרבה אפשרויות...

לגבי הכוח שנדרש להפעיל את הקלץ, זה משצנה מאופנוע לאופנוע ומיצרן ליצרן.
אצל כל היצרנים הארופאים הקלץ הדראולי וזה עוזר מאוד.
אבל גם עם ה wr250f שהיה לי הצלחתי להתקין קלץ מכני שמקל מאוד על עוצמת הלחיצה.
בהסקי שיש לי היום הקלץ מאוד מאוד רך, ואין לי שום בעיה להפעיל אותו כמה שצריך.

חנן-ג'יפולוג
30-07-23, 14:12
.

מה?

מיכה100
30-07-23, 14:25
צפיתי בסרטונים שצרפת חנן.
קודם כל MEGS BRAAP היא המלכה, בחירה מעולה.
ההסבר שלה על הרקלוס מדוייק, כל מילה בסלע.
באופן אישי אני עדיין פוסח על שני הסעיפים, האם להנות מרכיבה נטולת מאמץ (יחסית..) עם הרקלוס, או לשייף את יכולות ההארד אנדורו שלי עם מצמד ידני. כבר ניסיתי לחזור 'אחורה' אל מצמד ידני כמה פעמים, ולא תפס.. הגיל כנראה (57).
תירוץ עלוב כמובן, יש לי שותף לרכיבה שחגג עכשיו 63 ונהנה עדיין לשפר את כישורי המצמד שלו על הסקי 300 דו"פ.
צריך לאמר אבל שמבחינת טכניקת רכיבה אין דין דו"פ הארד אנדורו כדין אדוונצ'ר. זה כמו נניח ההבדל בין SBS קרבי לבין SUV מפונפן.
רואים את זה בהבדלים בין הסרטון הישראלי שבו דו"ש עולה עליה קלילה לבין הסרטונים המעלפים של מגז - כל טכניקה ודגשים מתאימים לסוג אופנוע ורכיבה אחרים.
אבל אם תיצפה במגז מספיק, אולי יבוא לך החשק לאופנוע אנדורו אמיתי. לא חייב צרצר, אפשר גם 300 סמ"ק מרובע פעימות כמו שלי..

רני דקל
30-07-23, 14:38
מצד אחד מאוד מאוד נוח, אין לחץ על להיות בהילוך הנכון, או משחקים עם הקלץ.
מצד שני דווקא בעליות טכניות או מעברים טכנים הוא חסר לי (הקלץ).
קשה לי לעשות מודולציה עדינה עם המצערת בלבד.
אז טכניקה שפתחתי היא לעשות מודולציה עם הברקס האחורי, וזה עובד במידה מסוימת.
ועדין זה לא אותו הדבר.
כמו כן הכוח הרציף בחשמלי לעומת פעימות הכוח בבנזין מרובע מאוד עוזרות בעליות ללא אחיזה.
והיציבות של מנוע מרובע היא תענוג גדול בשבילים מהירים.
לעומת זאת החשמלי הוא ממש עז הרים בסינגלים צפופים. הוא כל כך קטן וזריז, ממש אופני הרים.
מה להגיד לכם, אנחנו חיים בגן עדן מבחינה מטורית, כל כך הרבה אפשרויות...

לגבי הכוח שנדרש להפעיל את הקלץ, זה משצנה מאופנוע לאופנוע ומיצרן ליצרן.
אצל כל היצרנים הארופאים הקלץ הדראולי וזה עוזר מאוד.
אבל גם עם ה wr250f שהיה לי הצלחתי להתקין קלץ מכני שמקל מאוד על עוצמת הלחיצה.

תוכל לפרט (אולי בשרשור נפרד אם לא מתאים לחנן שחוטפים לו את השרשור) על איזה אופנוע אתה נוסע? הז׳³אנר הזה של קוברג פריריידר, סורון וקייק מאד מעניין אותי ואין כמעט שום דבר בעברית בנושא. על פניו נראה מעניין מאד - כלים קלים מאד, מהירים במידה, פשוטים וזולים לתחזוקה וטעינה. אשמח לשמוע איך זה בפועל - טווח, ביצועים, חווית רכיבה, בעיות, שינוע והתארגנות לרכיבות - בקיצור אם תוכל לעשות שרשור כמו שחנן עשה על האיוניק אשמח 😂. תודה

מוני אורבך
30-07-23, 14:46
מה?

יש לי שני אופנועים, האחד חשמלי sur-ron ultra bee
שהוא כמובן ללא קלץ אלא "אוטומטי"

והשני הסקי מרובע 350 שלו יש קלץ הידראולי רך כמו חמאה (לטעמי לפחות)

מקווה שעכשיו יותר ברור.

אם יש ענין שאפתח שירשור חדש על האופנוע החשמלי אשמח לעשות זאת.

רני דקל
30-07-23, 14:54
יש לי שני אופנועים, האחד חשמלי sur-ron ultra bee
שהוא כמובן ללא קלץ אלא "אוטומטי"

והשני הסקי מרובע 350 שלו יש קלץ הידראולי רך כמו חמאה (לטעמי לפחות)

מקווה שעכשיו יותר ברור.

אם יש ענין שאפתח שירשור חדש על האופנוע החשמלי אשמח לעשות זאת.
יש עניין רב, אני אישית מאד מתעניין ואני בטוח שאחרים שלא מכירים את הז'אנר יתעניינו.

חנן-ג'יפולוג
30-07-23, 15:00
כן, אשמח שתפתח. האופציה הזו הוצעה לי כשקניתי את הדיאר, אבל למרות הפיתוי ללכת על חשמלי, היה נראה שהן האופי לא מתאים למה שאני רוצה לעשות, וכמובן גם הטווח היעיל.

roksan
30-07-23, 15:10
יש את clake שעושים ידיות קלאצ'
העסק לא זול אבל למי שיש arm pump מהקלאצ' זה פתרון מעולה

המוצר הבסיסי ביותר הוא one light clutch ( סדר גודל של 1800 ש"ח כולל מיסים וכל עמלות השקר )
יש גם משולבי ידית בלם וכ"ו
מידי פעם מוכרים יד שניה בלוחות למינהם ב -1000 ש"ח

ניתן להעביר מאופנוע לאופנוע

https://www.clake.com.au/which-clake/

amir_shai
01-08-23, 17:28
להיפך, אני לומד מהכול. נדמה לי שהעניין עם הג'ק הוא חדש לחלוטין עבורי. נמרוד ואני נתקענו פעם בשטח בתיקון תקר בדיאר650 שלו. כשלנו בהפרדת הצמיג מהחישוק, ונאלצתי לקחת את הגלגל למקום מקצועי.

יזם החברה שאני עובד בה אמר לי הבוקר שהוא מחמם ממושכות עם פן את הצמיגים. במיוחד בגלגלים הקטנים של אופנועי הבנים שלו, ולפני שהוא מוריד גלגל הוא מוריד אוויר ויוצא לשלושה סיבובים בהיקף המושב.

לומדים. כל החיים בית ספר.

מצאתי פתרון עבורכם:

https://youtu.be/VZYe2YUQe4g

מיכה100
01-08-23, 19:37
בשביל זה רוכבים עם מגף מוטוקרוס. עומדים על הצמיג עם כל המשקל על העקב צמוד לחישוק, עוד לא נולד הצמיג שיעמוד בזה.

איל מ
01-08-23, 21:01
בשביל זה רוכבים עם מגף מוטוקרוס. עומדים על הצמיג עם כל המשקל על העקב צמוד לחישוק, עוד לא נולד הצמיג שיעמוד בזה.

צמיגי דוש, בעיקר אלו של גאנט 17 עומדים בזה יופי יופי

מיכה100
02-08-23, 07:56
אייל כל מה שיש לי להמליץ לך זה: יותר שווארמה.

חנן-ג'יפולוג
05-08-23, 10:29
נסיון לטיול ראשון- זוגי מרוחק מהבית נגמר באכזבה. לא הסתדר.

https://imageshack.com/i/pm1t2JWKj

העמסנו את הdr על הנגרר. ארגנו ציוד, לאחר ארוחת שישי נסענו למפעלי ים המלח שם השארנו את האיוניק5 והנגרר, עם שאיפה שישארו שם כשנחזור, יצאנו לכיוון נחל סדום וממש לפני חניון שביל הדגים מתקבל טלפון מהבת בצבא, לוחמת בתעסוקה מבצעית, וחזרנו על עקבותינו. לא הכול הולך שם קל.

https://imageshack.com/i/pnankbV5j

באסה.

מוטי ג.
05-08-23, 13:22
החיים זה מה שקורה כשאתה מתכנן אותם, מקווה שהבלתם עם הבת עבר בטוב.

Sent from my SM-N986B using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
05-08-23, 17:13
תודה. לא עבר-זה תהליך ארוך: פרטי. אנחנו עובדים על זה שבסוף יהיה בסדר.

חנן-ג'יפולוג
06-08-23, 07:06
בניתי לעצמי רשימה של עליות באיזור שאני מעוניין לנסות להתמודד איתן. אחת מהן דרומית למצפה משואה, מדרום לנ.ג. 395, שירדתי לפני כחודש. דרדרת לצד משטחי סלע יציבים וזווית של שיפוע: 50 מטר פער גובה בכ200 מטרים שביל. בירידה לפני כחודש הייתי חסר בטחון ובשלב מסוים עצרתי, וירדתי קוביה קוביה לקטע קצרצר.
הבוקר הלכתי לנסות את הקטע בעלייה, גם לצרכי אימון וגם בשביל לסמן לי את גבולות גזרת המיומנות הנוכחית שלי, תכננתי מראש שכשאני מגיע לקטע התלול אני עולה להילוך שני, כדי למתן את הכח בקטעים המדורדרים, אבל לפני שהספקתי להרגיש חוסר בטחון כלשהו, כבר הייתי למעלה. הילוך ראשון ומצמד בנק' שילוב. מהירות די איטית.

סימנתי V על התגברות. לא על העלייה, אלא על המחסום המנטלי.
נשאר לחצות את פארק בריטניה מצפון לדרום, ולעבודה. עוד יום של הנדסת רובוטים. יום הולדת. 53. אין תלונות עד כה.

https://imageshack.com/i/po6MqxZcj

https://imageshack.com/i/pmUuG5zRj

https://imageshack.com/i/pnUeLTGTj

למנוסים מביניכם, אל תסעו לשם כדי לבדוק. זה לא אתגר עבורכם.

amir_shai
06-08-23, 09:51
מזל טוב ליום ההולדת 53.
מסתבר שאתה בגילי.

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

מיכה100
06-08-23, 10:43
מזל טוב חנן!
בכללי טכניקה של נסיעה בראשון עם מצמד בנקודת השילוב, מיועדת לייצר מומנטום ראשוני בקטעים תלולים עם אחיזה בעייתית, וגם לאפשר שליטה מוחלטת באחיזה בשיפועי צד או מעברים סופר טכנייים.
אתה לא אמור לרכב כל כך לאט עליה לבנה שלמה, זה מתכון לעצירה עקב איבוד אחיזה בקטעים חלקים או מדורדרים באמת משום שאין לאופנוע תנע ספייר.
ובנוסף, בסופו של דבר אפילו המצמד הכי גיבור מתישהו ירים ידיים, וכל החיכוך הזה גם מחמם את המנוע (אותה מע' שמן).
אז אם אין סיבה טובה לרכב לאט (נניח עליה ממש טכנית ללא קו יישר), תנסה לייצר מומנטום, לשחרר קלץ' לגמרי והכי טוב לעבור לשני.
כמובן רצוי מאוד לעמוד על הרגליות ולמקם את הגוף כך שהגלגל האחורי יוצמד לקרקע אבל בלי שהקדמי ייפרד מהקרקע :-).
זה בסדר גמור לפרפר קצת בקטעים המדורדרים, תחשוב ראלי רייד מול רוק קרולינג. עליה לבנה זה יותר ראלי רייד.

ehudzeelim
06-08-23, 11:28
מיכה,
הבחירה בראשון או שני תלויה ביחסי העברה, ב-dr היחסים המקוריים הם יחסית ארוכים למיטב זכרוני, האם שיקללת זאת בתשובתך?

ולחנן, מזל טוב

חנן-ג'יפולוג
06-08-23, 11:45
תודה.

ההגיון שאתה מתאר ברור ומוכר לי. אין ספק שמהירות גבוהה יותר משמעה יציבות טובה יותר - פחות רגישות לגלגל קדמי או אחורי שבורח קצת הצידה כתוצאה מעליה על אבן חופשייה.
מהצד השני, אני מעדיף את הסבירות הגבוהה יותר להיכשל בעלייה, ואולי אף ליפול בה, במהירות של עשרה קמ"ש, מאשר לעוף פעם בודדת מהאופנוע ב30קמ"ש בשטח סלעי.
בראייתי, ומכיר גם דעת גדולים שסוברת כך, לרכוב מהר יותר תמיד אפשר, אבל אבל לרכוב לאט יותר זה משמעותי פי כמה מבחינת לימוד טכניקות, ופחות כואב כשנכשלים.
אני מתרגל עליות כמעט על בסיס יומיומי, ובינתיים, טפו טפו, לא נפלתי. שיישאר ככה.
גם בעליות שאני מרגיש יותר נוח לרכוב בהן מהר, אני מעדיף לנסות רכיבה איטית, עד כדי עמידה ואף עצירה מכוונת, לצורך לימוד טכניקה.
בעמידה, תמיד בעמידה. את הישיבה אני משאיר לכביש.

עם זאת, שלא ארפה את ידיך, תמשיך עם הטיפים. אני קורא ולומד.

- - - Updated - - -

כן, יחסי ההעברה ארוכים מאוד. הילוך ראשון יעיל בין 20 ל55 קמ"ש, כש20 זה גבולי ממש בעלייה, ושני בין 25 למשהו כמו 75קמ"ש.

מיכה100
06-08-23, 12:25
אם אתה בשלב של תירגול השליטה בקלץ' או תרגיל שיווי מישקל כלשהו אז סבבה.
אבל בל נטעה, זו לא הדרך הנכונה או הבטוחה לעלות עליה לבנה תלולה.
הכלל לעליות כאלה (קו ישר, אחיזה בעייתית, שיבושי קרקע שהמתלים יכולים לאכול בלי בעיה), הוא שהילוך גבוה יותר נותן אחיזה ושליטה גבוהים יותר.
הנטיה הטיבעית היא לרכב בהילוך נמוך כי מה יקרה אם נצטרך להאט, זו טעות שצריך להכניע בצורה מודעת.
עכשיו ברור שהכל תלוי.. תלוי ביחסי העברה, תלוי בניסיון הרוכב, תלוי במתלים, תלוי בצמיגים, תלוי בעליה.
ברמה הפילוסופית, זו בעיה מובנית ברכיבת שטח: רכיבה מהירה (יחסית) היא בטוחה וקלה יותר מרכיבה איטית.
אבל כדי לעבור את עקומת הלימוד מאיטית למהירה חייבים ליפול קצת..

talw
06-08-23, 12:37
חנן , כשמשחקים במתארים הללו, אסרטיביות היא שם המשחק, אין הגיון , השליטה תבוא לבד. כי זה יילך ויתדרדר מרכיבה לרכיבה , מכיבוש לכיבוש- העליות יהיו מסובכות יותר , כי אתה מחפש לאתגר את עצמך. זה בטבע שלך כנראה.
אני חושב שאם יש לך את היכולת , אולי עדיף להכניס לחניה עוד צעצוע שמתאים יותר לכיבושים בסגנון הנ״ל.

חנן-ג'יפולוג
06-08-23, 12:44
אל תטעו. אני לא מתרגל את זה בשביל הכיף (למרות שאני מודה שזה כיף, כשזה במגבלה של מזג אוויר מתאים ותחום למשך זמן מצומצם מאוד- שנמדד בכמה עשרות שניות עד דקות ספורות) אלא כי הגדרתי את העליות כאתגר הכי משמעותי שיכול לתקוע אותי ממש בטיולי מדבר סוליסטיים.

הדיאר תואם את הרצונות שלי ככפפה ליד, ואני לא מדמיין את עצמי בשום סיטואציה מתרגל עבירות לשם עבירות, מלבד בסיוטי הלילה שלי.

מיכה100
06-08-23, 12:56
חנן , כשמשחקים במתארים הללו, אסרטיביות היא שם המשחק, אין הגיון , השליטה תבוא לבד.
בדיוק. ועכשיו גם החתימה שלך מסתדרת לי יפה :cool:.
יש דברים שחייבים ללמוד דרך התחת.
אז עכשיו חנן בשלב שהוא חושב שרכיבה איטית שומרת עליו, נו שוין, זה יעבור לו.

חנן-ג'יפולוג
06-08-23, 13:06
רשמתי ממש הפוך, שרכיבה מהירה קלה יותר לשליטה ועם סיכויים גבוהים יותר לסיים עלייה על הגלגלים.

רשמתי גם שאני מעדיף את האופציה הקשה יותר, האיטית, אפילו איטית במכוון, כי היא טובה יותר ללימוד טכניקה.

ובסוף, לא יעזור כלום, מומחים ככל שתהיו: עלייה איטית שומרת עליך חד משמעית יותר טוב, מנפילות במהירות גבוהה :D

sgill
06-08-23, 13:19
חנן, כשאתה מדבר על אותו מספר נפילות אתה צודק. אבל כנראה שברכיבה איטית בעליות אתה תיפול יותר פעמים ולכן סה"כ הסיכון לרוכב יותר גדול. בהרבה מקרים נופלים ברכיבה איטית בעליה כי האופנוע נחנק ונכבה. במקרה הזה אמנם תיפול הצידה במהירות אפס, אבל משקל האופנוע על הרגל (גם עם מגף רכיבה) בתוספת החום, זה יכול לגרום לפציעה לא נעימה.

מוני אורבך
06-08-23, 13:22
חנן, מה שמנסים להגיד לך הוא שהמומנט הוא ידידך הטוב ביותר באופנוע.
יש עליות שפשוט אי אפשר לעלות ללא מומנט, וזה אפילו יכול להיות מסוכן לנסות לעלות לאט.
גראם גארוויס ירום הודו אמר קודם תלמד לנסוע לאט ואחר כך מהר.
וזה נכון מאוד, ל hard endura כאשר אתה מנסה לקפוץ על סלעים ועל בולי עץ
אתה רוכב הרבה יותר בסגנון adventure' וזה דורש מומנט.
כמובן שאסור להגזים, נסיעה מהירה מדי עלולה להעיף אותך לכל הכיוונים.
אבל גם לאט מדי מסוכן, ובמיוחד עם אופנוע כבד כמו ה DR.
אני אתאר לך סטואציה..
אתה עולה עליה עם דרדרת, וכמה מדרגות סלע קטנות.
מגיע לאט לאט למדרגה, הגלגל הקידמי נתקע במדרגה, לאופנוע אין מומנט לעלות.
הגלגל האחורי מתחיל להתחפר במקום ואז מפיל את האופנוע על הצד.
האופנוע נופל עליך על הרגל ואתה חוטף מכה רצינית בכתף.
כל זה קורה בפחות משניה, לפני שאתה מספיק להגיב.
אני מכיר טוב מאוד את הסטואציה הזו, חוותי אותה בתחילת הדרך.

אותה עליה עם אותו אופנוע ורוכב וקצת יותר מומנט.
הגלגל הקידמי מטפס על המדרגה, ואתה עולה ללא פגע.

מיכה100
06-08-23, 13:24
מה שהם אומרים.
מי ישמע איזה מהירות אתה מפתח בעליה כזו, כלום וקצת.
כמה כבר ראית מישהו משתגר בעליה לבנה לתוך סלע או עץ? זה דורש רמת אגרסיביות שרחוקה ממך כשנות אור.
מה שכן קורה והמון זה שברכיבה איטית האחורי שובר אחיזה, עושה צלחת קטנה והופ אתה מוצא את עצמך שוכב מתחת לאופנוע לכיוון הירידה.
וזה חרא גדול להרים ככה אפילו אופנוע כמו שלי, לא רוצה לדמיין תיפלץ כמו שלך.

חנן-ג'יפולוג
06-08-23, 13:36
אין פה באמת שני צדדים ל"ויכוח". אני לא טוען שום דבר ששונה ממה שאתם רושמים.

- - - Updated - - -

כמה כבר ראית מישהו משתגר בעליה לבנה לתוך סלע או עץ?.

לא יודע לומר לגבי הצבע המדויק של השביל, אבל בלי סוף. מאות פעמים. אני לא סגור לגבי המינוח השגור של צבע השביל. החצייה של נחל ערוגות היא עלייה לבנה? מעלה עזגד? עשוש?

מיכה100
06-08-23, 13:45
עזגד לא הייתי מזמן אבל לזכרוני הוא בהחלט 'לבן'.
עשוש ממש לא: אין קו ישר, מדרגות שדורשות תיקול אחת אחת, פודרה חלקלקה על סלעים. עליה טכנית לגמרי.
ערוגות דרום זה חצי חצי הייתי אומר. חייבים מומנטום בגלל הדרדרת אבל צריך 'לנהל' כמה מדרגות פרטנית.

חנן-ג'יפולוג
06-08-23, 14:00
גם אני כנראה לא הייתי מזמן בעזגד, אבל אני זוכר טיול של מועדון האופנועים לפני כ30 שנה, עלייה של כארבעה מטר שביל על שלושה מטר גובה, ונפילות בערימות, כשהפציעות המרשימות יותר שויכו לאסכולת הצל"ש או טר"ש. אישית, לא זכיתי בצל"ש אלא בדחיפה של כמה חברים.

ehudzeelim
06-08-23, 14:08
חנן לפי תיאור סגנון הרכיבה שלך, שינוי יחס העברה יתן לך המון מבחינת ביטחון במצבים האלה. היחסים שתיארת רחוקים מלהשרות ביטחון, אני אמנם כבר הרבה שנים לא רוכב על dr אבל זוכר את זה היטב, וגם היום כשאני רוכב (רק בשטח) זה עם נבלה שעוד פחות בנויה לשטח מכל בחינה. הגדלת יחס העברה זה בסיסי בשביל חובבן שרוכב לבד, לאט ונהנה מהנוף. שינוי להילוכים קצרים וקרובים יותר זה הדבר הראשון שאני עושה.
זה כמובן לא סותר את מה שכתבו כאן המקצוענים, אלא משלים ומשפר את היכולת והביטחון לרוכב החובב.

חנן-ג'יפולוג
06-08-23, 14:16
רשמתי באחת התגובות הקודמות, שיחקתי עם יחס ההעברה עם הdr600 כשהוא נסע בשטח בלבד. האופנוע הנוכחי עולה פה ושם על הכביש, ואף ראה 130קמ"ש בכביש שש בחזרה מסיבוב לפני שבוע, ואני לא חושב שזה מתאים, מה גם שאם אני ממילא נוסע הרבה יותר מבעבר עם מצמד מחליק, זה לא כזה משנה במהירות איטית.

מיכה100
06-08-23, 14:36
אהוד צודק במיליון אחוז, חנן תקשיב קצת..
שמת צמיגי קוביות, נכון? הגדרת אופנוע לנסיעות איטיות בשטח? נגמר הדיון.
אז פעם ב תרכב כמה דקות 120 במקום 130, ביג דיל.

איל מ
06-08-23, 14:41
אתם זורקים אמיתות (נכונות) אבל לא מקשיבים.
בתור אחד שבילה איזה חצי עשור על dr650 באופי שימוש שמאוד דומה למה שחנן רושם,
אני מודיע לכם קבל עם ועולם שלא צריך לשחק עם יחסי העברה. והשותפים שלי לרכיבה היו תמיד עם אופנועי אנדורו (והצירים בהתאם).
המנוע הגדול, עם החלקים הכבדים נותן יופי של מומנט שמחפה על יחסי העברה. המתלים הרכים מאפשרים גם רכיבה במהירות יחסית איטית כדי לעבוד.
ועם כל הכבוד,
את מעלה עשוש באופי השימוש הנ"ל, עוקפים.
כל הטכניקות והטיפים שאתם נותנים הם נכונים וטובים באופן כללי,
עד שאתם מתחילים להגיד למשתמש הספציפי מה הוא "חייב" לעשות.
זה בערך כמו להודיע לכל יוזר חדש, שסה"כ רוצה לטייל ביערות קק"ל בלי לדפוק את הפרייבט, שהוא חייב לקנות רנגלר, כי הוא ימצה את הפורסטר תוך שלושה חודשים.
(עם ההבדל שכאן היוזר לא חדש, ודווקא יודע מה הוא רוצה).

חנן-ג'יפולוג
06-08-23, 15:29
אני לא פוסל שינוי יחס העברה. שוקל ובינתיים מחליט שלא.

צריך לומר משהו על מהירות: אני מאוד חושש מנסיעה על הכביש, דווקא בגלל שאני מנוסה בזה, ואחד הדברים שאני מנסה מאוד לשמור עליו זה מרווח מכלי רכב אחרים. מרחב אישי. אני מתחרפן כשאני רואה אופנוענים מזגזגים בין מכוניות משייטות.

אני לא מחפש מהירות גבוהה. להיפך. כשהכביש ריק אני מעדיף לנסוע אף פחות מ80קמ"ש. יותר שאנטי, יותר שקט ויותר זמן תגובה מול בעלי חיים חוצים, למשל, והאיזור שלי משופע בהם. צבאים, דורבנים, שועלים, תנים חזירים ועוד.
אבל כשיש עוד רכבים מסביבי אני לא מעוניין שהם יצמדו אליי, ואז, לנסוע 110-115קמ"ש בכביש שש זה לא בטיחותי. אז 120-130קמ"ש זו מהירות שהאופנוע צריך לעמוד בה בכבוד, והוא עושה את זה בתצורה הנוכחית. זה אירוע לא שכיח בשימוש שלי, אבל הוא תרחיש קיים, למרות הקוביות.

עוד משהו: אני כמעט ולא משתמש בהילוך ראשון, אז גם לא מוצא הרבה טעם לקצר אותו. מהתיאורים שלי זה אולי נשמע כאילו אני עושה בו יותר שימוש במגוון עליות, אבל זה רק כי זה נושא שאני יכול לכתוב עליו. אין מה לכתוב על דשדוש רומנטי/נוסטלגי ב30קמ"ש במישור. בפועל זה מה שאני עושה ב90 אחוז מהזמן.

ehudzeelim
06-08-23, 15:46
איל,
ה-dr אולי נחשב בעל מומנט גבוה בסל"ד נמוך, אבל בפועל יחס ההעברה מקורי לא בנוי לשטח והמומנט לא מחפה על זה. לדעתי הוא גם ארוך לכביש אבל זה כבר עניין של סגנון רכיבה ולמה אתה יותר מתחבר. תחום המהירויות שחנן כתב בהילוכים ראשון ושני לדעתי מראים את חוסר ההתאמה לשטח ממש טוב, ובמיוחד בהרכבה.
אני לא יודע אם ניסית לרכוב עם יחסים יותר קצרים ב-dr שלך, זה הבדל שמיים וארץ בכל סוג של תוואי בשטח. זה אחד הדברים שמקנים הכי הרבה ביטחון, וזה לא ביטחון מדומה.
ברור שחנן יודע את הדברים כנראה טוב ממני, רק עמדתי על נקודה שלדעתי היא בסיסית. שום דבר לא חובה וגם לא כתבתי חובה [emoji16]. לדעתי שן אחת פחות בגלגש קדמי לא תפגע בצורה משמעותית בהתנהלות בכביש, כמו שכתב מיכה ותתן הרבה יותר בשטח. וגם קל מאד להחזיר למצב המקורי אם לא מתאים. הניסוי וטעייה הוא עניין של רבע שעה החלפה, רבע שעה רכיבה ובמקרה שלא מרגיש טוב רבע שעה חזרה ליחס מקורי. אפילו לא צריך לשנות מספר חוליות בשרשרת.
לגבי השימוש המועט בראשון, זה לא רק זה, יחס העברה בשני שלישי ורביעי עשויים להיות יותר מתאימים, והמעבר ביניהם יותר טבעי, אם יהיו קצרים במעט.

מיכה100
06-08-23, 17:05
זה בערך כמו להודיע לכל יוזר חדש, שסה"כ רוצה לטייל ביערות קק"ל בלי לדפוק את הפרייבט, שהוא חייב לקנות רנגלר, כי הוא ימצה את הפורסטר תוך שלושה חודשים.
(עם ההבדל שכאן היוזר לא חדש, ודווקא יודע מה הוא רוצה).
לדעתי האנלוגיה הזו אינה במקומה.
חנן תיאר איך הוא עולה עליה לבנה תלולה (במונחים הסובייקטיבים שלו) בראשון על הקלץ'.
הוסבר לו שאלף, זו טכניקה לא נכונה שתגרום לו לנפילות, ובית, אם זה מה שהוא אוהב לעשות אז כדאי לו לנסות הורדת יחס העברה.
שתי העצות נכונות לחנן ולמה שהוא מייעד את האופנוע שלו. וגם ישפרו את חיי הקלץ'.

sgill
06-08-23, 18:47
לדעתי באופנועים הכבדים לא צריך לשנות יחסי העברה בשביל השטח, לא בגיר ולא בגלגלי שיניים. לאופנוע יש מספיק כח ומומנט להכל. מקסימום קצת יותר משחקים בקלץ' כשצריך.
באופנועי חצי, לפני 40 שנה היינו משנים יחסי העברה, מחליפים גלגלי שיניים ומגדילים קרבורטור, מניפולד ודיזות כי היה חסר להם כח/מומנט/מהירות.
באופנוע כבד הסיבה היחידה (לדעתי) לשנות יחסים זה אם רוצים לשייט במהירות גבוהה בכביש על טורים יחסית נמוכים באופנוע עם 5 הילוכים. באלה עם ה 6 הילוכים גם את זה לא צריך.

ואנקדוטה לגבי מומנט ומהירות באופנוע בעליה עם דרדרת - זה בדיוק כמו בג'יפים באותה הסיטואציה ועוד יותר דומה לדיונות. תבוא לאט עם הרבה כח ב LOW, תתקע באמצע הדיונה בעליה. לא תיפול הצידה, אבל תתחפר ותעצר. תבוא במהירות יותר גבוהה ב HIGH, כנראה שתגיע לראש הדיונה.

Asaf-a
06-08-23, 18:49
מזכיר המלצתי לרדת מקדימה מגג״ש 16 ל 15, האופנוע רק יודה לך בשטח ובכביש זה זניח.

רק אומר שוב ושוב..

חנן-ג'יפולוג
06-08-23, 20:11
זה מעולה שמייעצים. אני מקשיב ומחליט מה ליישם. עם זאת, מכיוון שמדובר ברוכב שבחלק מהנושאים התנסה לרוב, למשל העניין עם הפחתת יחסי ההעברה, לא לקחת ללב את העובדה שאני לא רץ ליישם באותו רגע. יש לי עם זה נסיון של לפחות עשרות החלפות בין יחס ליחס, בכל מעבר מכביש לשטח, ומתוקף זה גם אני זכאי לדעה משלי :)

עליות עם ובלי מצמד מחליק, במהירות נמוכה וגבוהה, כעוד דוגמא, התנסיתי בעבר בעיקר בנסיעה ללא החלקת מצמד, והיום עם, וחד משמעית, אני רוכב היום בעליות בצורה הרבה יותר טובה ונשלטת מבעבר. שמיים וארץ, עם עקומת לימוד תלולה מיום ליום, לא רק בגלל ההחלקה, אלא כי אני מקדיש שעות לאימון, מה שבעבר לא עשיתי. בעבר טיילתי נטו פעם בכמה שבועות ותיקלתי את מה שנקרה בדרכי, כשמקור הלימוד היחידי הוא ביו-פידבק. זה אומר מעט מאוד היתקלויות ביחס לנסועה. היום אני משלב לפחות חזרה אחת או שתיים של עלייה כמעט בכל יום.
את הרכיבה המהירה בעליות אני מכיר מהעבר. מכיר טוב. מודה על הנסיון לעשות לי היכרות עם הטכניקה, אבל שוב, לא לקחת ללב אם אני עדיין מחליט לשקול עצמאית היכן לרכוב באיזו טכניקה.

אל תתיאשו. תמשיכו עם העצות.

ehudzeelim
06-08-23, 20:23
יש לי עם זה נסיון של לפחות עשרות החלפות בין יחס ליחס, בכל מעבר מכביש לשטח, ומתוקף זה גם אני זכאי לדעה משלי :)

יהיה מעניין לשמוע אותה [emoji16]

חנן-ג'יפולוג
06-08-23, 20:26
לכלכת. השקעתי לפחות כמה שורות בתיאור שלה.

ehudzeelim
06-08-23, 20:40
סורי, שרשור ארוך כנראה פספסתי..

חנן-ג'יפולוג
11-08-23, 08:52
מכירים את העליה להר שוכה מצומת האלה?

עכשיו גם אני מכיר.

סאמק.

https://imageshack.com/i/poBwkQPmj

https://imageshack.com/i/pmF2HHSej

מיכה100
11-08-23, 09:33
עלית את מעלה שוכה, מכביש 375? יפה מאוד

חנן-ג'יפולוג
11-08-23, 09:38
לא. זה נמצא ברשימת המעלות שלי, אבל לא עברתי שם היום. נכנסתי מכביש 38 מתחת לתחנת כיבוי האש.

אני לא חושב שזה קשה יותר ממעלה שוכה, כנראה שלא, אבל זה פי 500 ארוך יותר.

https://imageshack.com/i/pmRl0EUej

גיא
11-08-23, 14:26
מזל טוב חנן.

מיכה100
12-08-23, 12:55
רק לדייק את מה שאמרת, המעלה מכיוון כביש 375 (מהחניה של גבעת התורמוסים) אמנם קצר בהרבה אבל גם תלול בהרבה ממה שעשית.
שם בלי אסרטיביות כנראה לא תעבור את השליש הראשון של העליה.

חנן-ג'יפולוג
12-08-23, 19:37
היום היה בסימן תרגול של עצירה, התדרדרות וזחילה בעלייה, ללא נגיעה בבלם. יש עוד טכניקה שמופיעה בסרטון אחר שלו, של החזקת האופנוע על מנוע כבוי והתנעה וזחילה ללא מגע בבלם ובלי להתדרדר בתהליך. היה עוזר לי אתמול רגע לאחר שהרמתי את האופנוע ותחילת תנועה כשהוא בזווית ונקודת המשען היחידה שיש לי לקרקע היא עם רגל ימין. וינקרים תחליפיים בדרך מעליאקספרס.

https://youtu.be/X-RVPuLObEM

בדאלק
13-08-23, 01:10
סוף סוף הגעת לערוץ היחיד שמלמד כמו שצריך דברים חשובים
אמנם 100% אנדורו אבל הטכניקות האלו הן הבסיס לכל רכיבה שהיא

מוני אורבך
13-08-23, 08:47
הוא מצוין, למדתי ממנו רבות.
תתרגל כח שבוע ותגיע רחוק (טרתי משמע).
הוא גם מסביר את התאוריה וגם נותן תריגלים.
אם אתה יכול ללצלם את עצמך עושה את התרגלים זה יהיה מצוין.
הרבה פעמים אתה לא יודע בכלל שאתה עושה טעויות עד שאתה רואה אותם מצולמות.
לדוגמה לא להיות בתנוחת רכיבה נכונה, קשה מאוד להרגיש את זה מנקודת מבט של הרוכב.
המאותתים האחורים של ה DR הם מאוד שברים ובמקום מאוד גרוע (מחרשה).
שקול להרכיב מחרשה מקוצרת ומאותתים גמישים ויותר מוטמעים ומוגנים.

חנן-ג'יפולוג
13-08-23, 10:46
התקנתי ביום שישי סבלי צד שהגיעו אליי לאחר זמן רב מדי שהיו בדרך. עליהם יושבים שני תיקי קורדורה. מניח שזה יקטין מאוד את האופציה לפגיעה במאותתים וגם במחרשה, עד כמעט אפס. אם למרות הכול תיווצר פגיעה, עלות התחליפיים זניחה.
בXR600 הרכבתי בזמנו פנס אחורי משולב חניה/בלם/תאורת מספר/איתות. כרגע אני לא הולך לכיוון הזה.

אפרופו תאורה, הבכורה שלי בארה"ב, אז ניצלתי את ההזדמנות והזמנתי לדירה שלה פנס קדמי לד קומפלט מפרוסייקל, ייעודי לDR650, מאושר SAE/DOT עם כ4500 לומנים, שזה בערך פי 3 מH4. יקר, אבל אני מאמין שישפר את הבטיחות ברכיבות לילה, בעיקר בשטח, אבל גם בכביש -בזיהוי מפגעים. בנוסף הוזמנו מאותו ספק שני ברגי כיוון אור דרך ארוכים, לשינוי זווית התאורה בזמן הרכבה, עניין נפוץ מאוד בשימוש שלי. כרגע כשאני מרכיב אני רוכב בחושך כמעט מוחלט. מסנוור מטוסים.

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/jznnMw.jpg

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/keoMBV.jpg

חנן-ג'יפולוג
14-08-23, 07:13
רכבתי אתמול בלילה עם חבר שמצויד בבטה 250 שתי פעימות.
יש משהו נחמד במישהו לקשקש אתו בהפסקות, אבל מעבר לזה, לא התגעגעתי לטיול בחברותה. למרות ששמרתי מרחק לא קטן כדי לנסות להימנע מהאבק, אובקתי, אני ומסנן האוויר, והסרחון של השמן שתי פעימות... איף. בחצי השני של הרכיבה הובלתי. חצי נחמה.

כל הביגוד עף לכביסה. מקווה שהריח ירד.

מיכה100
14-08-23, 07:50
כלל מספר 1: הארבע פעימות תמיד רוכבים ראשונים..

erezgur
14-08-23, 07:58
כל הביגוד עף לכביסה..

אני מקווה שהטייץ לא יתכווץ :)

נכתב מהנייד

מוני אורבך
14-08-23, 08:10
תן לי לנחש, הבטא היה שנת 2020 ומטה?
מ 2020 התקינו בהם משאבות לשמן של הדלק.
מאז הם הרבה פחות מסריחים.
פשוט החברה שמערבבים שמן דלק בעצמם בדרך כלל מגזמים מאוד באחוז השמן.
כתוצאה מכך השני פעימות מעשן כמו קטר. לא ממש מוצלח למנוע או לסביבה.
אבל כן, דו"פים אכן מסרחים (יש יגידו הבושם של הדו"פ) מי יותר מי פחות.

אופנוע כזה ממש לא מתאים לנסוע עם אופנוע כמו שלך, זה ממש לערבב בשר וחלב..
הדו"פ מיועד לשטח טכני צפוף, וה DR שלך למרחבים הפתוחים.
היכן שאתה תתקשה (עליות טכניות) הוא יעבור בלי להניד עפעף.
והיכן שהוא יתקשה (שבלים לבנים מהירים) אתה תסע בנוחות ובכיף.
בקיצור, מצאת לך את השותף עם האופנוע הלא נכון.

חנן-ג'יפולוג
14-08-23, 08:15
הוא עם משאבה. רבע שעה מתחילת הרכיבה נדלקה לו הנורה של חוסר שמן. אולי אם היינו ממשיכים לרכיבה ארוכה הוא היה מפסיק לעשן :p

לגבי הסגנון, הוא כנראה בכיוון של החלפה לאדוונצ'ר חדש, בשיחות עם סוכנויות לטרייד אין. לאחר שני אופנועי אנדורו הוא הבין שזה לא כיף לו, הוא לא ברמת רכיבה של השותפים הטבעיים שלו לתחביב, והאופנוע מבלה יותר מדי זמן במוסך, או לחילופין בלעצבן אותו עם שלל תקלות ברכיבה.

לגבי האור הקדמי שלו, עדיף לרכוב עם אמר"ל.

מיכה100
14-08-23, 08:22
חנן תשמע אני מעריץ את הנחישות שלך לרכב ולהתאמן במזג אויר הזה.
תכחיש כמה שתכחיש, נראה שקורצת מהחומר של רוכבי הארד אנדורו: כמה שיותר רע יותר טוב.
אני ממתין בסבלנות שתעבור לאופנוע הנכון :cool:.

מוטי ג.
14-08-23, 08:27
היה פעם שמן בריח תות (לדו"פ)

חנן-ג'יפולוג
14-08-23, 08:44
חנן תשמע אני מעריץ את הנחישות שלך לרכב ולהתאמן במזג אויר הזה.
תכחיש כמה שתכחיש, נראה שקורצת מהחומר של רוכבי הארד אנדורו: כמה שיותר רע יותר טוב.
אני ממתין בסבלנות שתעבור לאופנוע הנכון :cool:.

האמת הפוכה ממש. אני מאוד מפונק בענייני טמפרטורה חמה. לכן התעקשתי להתחיל לרכוב אתמול רק ב1930. יוצא לרכיבות ב6 בבוקר, או אפילו ב5 כשאני מצליח לקום. בונים לנו בניין חדש במקום העבודה, עם מקלחת, ואז התוכנית היא להגיע לעבודה מדי פעם ברכיבת שטח. גם ככה אני ב0630 במשרד, אז לא מדובר בשעות חמות.
סגנון הרכיבה, שהוא בממוצע של 30קמ"ש דואג לקירור סביר.
זה נכון שנקלעתי גם לסיטואציות חמות, כמו בעליה להר שוכה, כשהאופנוע נפל ונלחמתי להמשיך. נמסתי עם מיגון מלא. ממש לא נהניתי מזה, אבל הדרך למטה היתה ארוכה יותר אם הייתי מפרסס. גם ה35 מעלות בנחל סדום ב0100 בלילה היו מפוקפקים, אבל לא דמיינו שזה מה שיהיה שם. כל עוד היינו בתנועה היה סביל.
בשבת יצאתי פעמיים בחום היום להתאמן על שליטה בזחילה בעלייה, אבל זה היה על אספלט בקיבוץ, עם מכנסיים קצרים, סנדלים ובלורית מתנפנפת ברוח, ולפרקי זמן קצרים ממש של כמה דקות. בשניה שהיה חם, המשכתי לסיבוב צינון לאדם ולמכונה וחזרתי להתאמן, או הביתה.

הפנטזיה היא על ימים קרים יותר, וטיולי סופ"ש עם טלי, מזרונים ואוהל. מה שאני עושה בימים אלה זה רק להתאמן עבור זה.

מיכה100
14-08-23, 09:05
כן כן.

חנן-ג'יפולוג
19-08-23, 08:52
עלייה לתל גודד. הוכרעתי קו גובה אחד מתחת לפסגה. לא הופלתי, רק הותשתי כמעט למוות.

https://imageshack.com/i/pmFbhgOnj

https://imageshack.com/i/pmLu4dfkj

עכשיו האופנוע מתקרר ואני נח, שוקל את צעדיי.

איל מ
19-08-23, 09:00
שנפתח הודעה בקבוצת חילוץ?

חנן-ג'יפולוג
19-08-23, 09:27
תודה. ניצחתי. סוג של... הורדתי דופק ל200 והלכתי ליד האופנוע עד למעלה.

https://imageshack.com/i/poRl8MVIj

https://imageshack.com/i/podbPKpHj

https://imageshack.com/i/pn5dJFEjj

https://imageshack.com/i/poDCa8k1j

https://imageshack.com/i/pmY1FRfMj

erezgur
19-08-23, 10:09
https://imageshack.com/i/pmY1FRfMj
זו תמונה לשרשור המיגון ברכיבה על אופנועים?

talw
19-08-23, 12:15
לא, זו פרסומת סמויה שגם פפסי מקס חם בלי גזים מרווה את מנוחת הלוחם.
בחייאת חנן, מה רע במים ? לפני שיוצאים ממלאים את השלוקר בקוביות קרח עם שליש מים. לא עדיף מהתרופה השחורה הזו שבבקבוק?

חנן-ג'יפולוג
19-08-23, 13:12
מכיר את העניין עם המים. משתמש בהם למקלחת, לשטיפת האופנוע, להשקיה. זהו בערך.

מיכה100
19-08-23, 14:02
אפשר ליצור דיון זוטא בנושא 'מה יש לכם בשקית השתיה', פלוס כדורי מלח וג'לים למינהם.
אני צורך בקייץ 3-4 ליטר לרכיבה, ומתמודד עם כאבי ראש לאחר מכן, מה שנקרא הרעלת מיים (הפרת איזון המלחים בגוף עקב צריכה מוגברת של מיים).
בשקית שלי על שלושה ליטר מים יש כפית מלח וחצי כוס ויטמינצ'יק בשביל הטעם. ואני מתגבר את זה לעיתים עם כדור מלח במהלך הרכיבה וגטורייד בסיום.

ד ו ר ו ן
19-08-23, 14:25
אפשר ליצור דיון זוטא בנושא 'מה יש לכם בשקית השתיה', פלוס כדורי מלח וג'לים למינהם.
אני צורך בקייץ 3-4 ליטר לרכיבה, ומתמודד עם כאבי ראש לאחר מכן, מה שנקרא הרעלת מיים (הפרת איזון המלחים בגוף עקב צריכה מוגברת של מיים).
אתה רחוק מהרעלת מים.
הרעלת מים זה שתיייה של כמות גדולה מאד של מים, ליטרים רבים בזמן קצר.

אתה פשוט מיובש.
3-4 ליטרים לא מחזיר מה שאיבדת מבחינת נוזל.
יחד עם איבוד המלחים, אתה פשוט מיובש ולא מאוזן.

שתייה לבד בלי אלקטורליט לא מפצה על הזעה ואיבוד מלחים בפעילות גופנית מאומצת.

במקום אלתורים, יש קפסולות להכנת משקה איזוטוני.
לא יקר ועושה את העבודה מצוין.

asafk
19-08-23, 14:46
אני אצטט משהו שמישהו אומר...
"מים זה לבהמות! "

אסף.

מיכה100
19-08-23, 15:15
אתה רחוק מהרעלת מים.
הרעלת מים זה שתיייה של כמות גדולה מאד של מים, ליטרים רבים בזמן קצר.

אתה פשוט מיובש.
3-4 ליטרים לא מחזיר מה שאיבדת מבחינת נוזל.
יחד עם איבוד המלחים, אתה פשוט מיובש ולא מאוזן.

שתייה לבד בלי אלקטורליט לא מפצה על הזעה ואיבוד מלחים בפעילות גופנית מאומצת.

במקום אלתורים, יש קפסולות להכנת משקה איזוטוני.
לא יקר ועושה את העבודה מצוין.המלצה ספציפית ומינון בבקשה.
אני שותה בערך ליטר בשעה.. באמת כדאי לי לנסות לשתות יותר?
אגב בשקית יש 3 ליטר, מה שדי מגדיר את גבולות הגזרה. עוד ליטרים זה או לפני או אחרי הרכיבה.

מיכה100
19-08-23, 15:17
שכחתי לציין שאני מנסה להקפיד על הרוויה של הגוף ביום שלפני הרכיבה.

talw
19-08-23, 15:24
נראה לי שאתם לוקחים את זה רחוק מידי...
לפני כמה אלפי שנה -שזה ממש, אבל ממש לא רחוק אבולוציונית ,הייתם רצים אחרי טרף במשך שעות , איזה תוספים הייתם מערבבים עם המים?

ד ו ר ו ן
19-08-23, 15:33
לפני כמה אלפי שנה -שזה ממש, אבל ממש לא רחוק אבולוציונית ,הייתם רצים אחרי טרף במשך שעות , איזה תוספים הייתם מערבבים עם המים?

בגיל 18 חצינו את המדבר משדה בוקר לעין יהב, ברגל עם 10ל ל-3 ימים, ביוני, עם ארוחה מינימלית ליום, ועם כל הציוד על הגב.
וזו דוגמא, היו עוד מסלולים כאלו.

מאז התגברנו, הזדקנו והפיזיולוגיה לא אותו הדבר.

אין לי את העמידות הזו היום.
גם לא למיכה לפי התיאור, וזה בסדר.

גם לפני אלפי שנים אנשים בגילנו נשארו במערה בצל כשהצעירים רצו בחוץ אחרי האוכל.

מאז גם ה״מים״ השתדרגו.

ד ו ר ו ן
19-08-23, 15:38
שכחתי לציין שאני מנסה להקפיד על הרוויה של הגוף ביום שלפני הרכיבה.

אצלם לך את האריזה מאוחר יותר.

מיכה100
19-08-23, 15:50
לפני כמה אלפי שנה -שזה ממש, אבל ממש לא רחוק אבולוציונית ,הייתם רצים אחרי טרף במשך שעות , איזה תוספים הייתם מערבבים עם המים?עובדתית אני סובל מכאבי ראש אחרי רכיבות קייץ.
אגב רק אחרי רכיבות אופנוע, רכיבות האופניים קצרות יותר (שעה וחצי שעתיים) ואני שותה בהן הרבה פחות.
עכשיו בוא נדון בפתרונות.

מוני אורבך
19-08-23, 16:42
הקסדה שלך מספיק מאווררת ?!
מה עם הציוד מיגון.
יש הבדל עצום בין קסדה טובה ומאוורת לאחת שלא.
מנסיון לצערי..
כנל לגבי מיגון גוף ואפילו גרבים ומכנסים משפיעות.
אבל הקסדה משפיעה הכי הרבה, חלק גדול מאוד מקרור הגוף מתבצע דרך הראש.
היתה לי קסדה בלי להזכיר שמות (אצרביס) שהאוורור שלה לא היה משהו.
כל הזמן היתי מזיע בראש, במיוחד ברכיבה איטית סטייל אינדורו.
תמיד חשבתי שככה זה צריך להיות.
ואז קניתי קסדה מאווררת במיוחד, עם חורי אוורור ותעלות אוורור מאוד גדולים.
לא משנה שמות (לייט)
פתאום אני מזיע הרבה פחות גם בנסיעה איטית.
הרבה פחות בראש אבל גם כללית בכל הגוף.
והקיץ נהיה הרבה יותר נסבל (רק שיגיע כבר החורף !!!)

nir.samo
19-08-23, 16:44
המלצה ספציפית ומינון בבקשה.
אגב בשקית יש 3 ליטר, מה שדי מגדיר את גבולות הגזרה. עוד ליטרים זה או לפני או אחרי הרכיבה.

כמות המים תלויה מאוד בטמפ' החיצונית ו-3 ליטרים לא מספיקים לי רק ברכיבות ממש ארוכות ש (א) נדיר יחסית שזה קורה בחודשי הקיץ (ב) גם אם כן אז טווח הטיול גדול ואפשר למצוא נקודת מילוי/קניה בדרך.
אגב גם אני לא שם תוספים ואשמח לשמוע (דורון).

talw
19-08-23, 18:35
עובדתית אני סובל מכאבי ראש אחרי רכיבות קייץ.
אגב רק אחרי רכיבות אופנוע, רכיבות האופניים קצרות יותר (שעה וחצי שעתיים) ואני שותה בהן הרבה פחות.
עכשיו בוא נדון בפתרונות.

אתה מה שנקרא בשפה המדצינה, חטפת זפטה שמש.
מה אתה צריך זה אמבטיה חול.
וברצינות , אתה סובל מחום גוף גבוה עקב אי פינוי יעיל שלו, הגוף מיצר זיעה למטרת אידוי וכתוצאה קירור, כנראה שבאופניים (ששם אתה מוציא הרבה יותר אנרגיה) אתה מפנה חום טוב יותר.
גם אני סובל(מאוד) מחום, תנסה פעם אחת למלא את השלו קר בקוביות קרח- מבטיח לך שעד סוף הרכיבה תוכל להוריד ביעילות טמפ׳ , במיוחד מהגולגולת.

Asaf-a
19-08-23, 19:25
שנשקל שלי, גם כיום ברכיבות אופנים ארוכות וגם בעבר עם האופנוע שטח:
לפינוי חום, להרטיב החולצה מדי פעם, בשילוב עם הרוח זה משמעותי
אתם מתייחסים הרבה לשתיה וכאב ראש, חשוב לאכול מדי פעם, תמר זה פתרון מעולה

איל מ
19-08-23, 19:27
אתה מה שנקרא בשפה המדצינה, חטפת זפטה שמש.
מה אתה צריך זה אמבטיה חול.
וברצינות , אתה סובל מחום גוף גבוה עקב אי פינוי יעיל שלו, הגוף מיצר זיעה למטרת אידוי וכתוצאה קירור, כנראה שבאופניים (ששם אתה מוציא הרבה יותר אנרגיה) אתה מפנה חום טוב יותר.
גם אני סובל(מאוד) מחום, תנסה פעם אחת למלא את השלו קר בקוביות קרח- מבטיח לך שעד סוף הרכיבה תוכל להוריד ביעילות טמפ׳ , במיוחד מהגולגולת.

לא יודע על איזה אופניים הוא רוכב,
בכלל לא בטוח שהוא מייצר באופניים יותר חום.
כשרוכבים על אופנוע ששוקל 160 קילו זה אף יותר חמור.

חנן-ג'יפולוג
19-08-23, 19:29
זו תמונה לשרשור המיגון ברכיבה על אופנועים?

מה שהיה נחוץ לי יותר באותו רגע היה כנראה דפיברילטור ולשבת ערום בתוך בור מלא מים. בשיא הרצינות, לימדו אותנו שהקירור הטוב ביותר מבוצע דרך הרקטום.

הירידה לכיוון מערב היתה קשה פי שלוש מהעלייה. הגעתי לתחתית, לאחר כמה הפסקות קצרות, באפיסת כוחות מוחלטת, מה שהוביל אותי לטעות של לשבת על האוכף במקום לעמוד בדרך הכורכר הראשית. ביחד עם תשישות מנטלית העונש לא איחר להגיע: החלקת זנב לא חיננית שעם יותר מזל משכל הסתיימה על הגלגלים.

הגעתי הביתה מפורק, בהיפרטרמיה עם ארבע גפיים רועדות, ויכולת דיבור שהסתכמה בלחישות קצרות.

ופה, אסחף טיפה לפסיכולוגיה של מאמצים. אני הדיוט מוחלט בתחום אבל כן חי"רניק משנת 88 ועד היום, שעבר איזה מאמץ או שניים. לפעמים הבנות שאלו אותי בשביל מה עברנו מסעות של 120 ו150ק"מ אם זה לא באמת מה שנדרש בפעילות המבצעית, וזה רק דופק אותך פיזיולוגית במקום לשפר, והתשובה שלי היא כזו: זה מגדיר לך במוח את גבולות היכולת שלך, ואז כשאתה צריך לנוע 40ק"מ בלבנון בדרך למארב, נפשית, זה מרגיש לך קל, וזה כמובן משפיע חיובית על התחושה הפיזיולוגית.

אז לתל גודד כמובן שלא הייתי צריך לעלות עם אדוונצ'ר ברמת הרכיבה והכושר הירודים שלי. זה מטומטם להפליא.
אבל, מנטלית, אני לגמרי ערוך עכשיו לטיולי מדבר. כמובן, לא למעלות הנחשבים, אבל למסלולים בינוניים בטמפ' נעימות.

צעד חסר כל משמעות לאנושות. צעד גדול עבורי.

GodsFather
19-08-23, 19:50
רק שלא תייצר לעצמך בטחון מופרז, שמוביל לטעויות שבגילך עולות הרבה יותר לתקן אם בכלל אפשרי.

חנן-ג'יפולוג
19-08-23, 19:52
מסכים לחלוטין. מנסה להיזהר מזה.

איל מ
19-08-23, 19:54
כתב כאן דורון.
אנחנו כבר לא צעירים, וכולנו שמענו על מקרים שהאבא עזב את המשפחה התקועה עם הג'יפ כדי להשיג עזרה, ומת ממכם חום.
אני חוויתי לפני כמה שנים חוויה דומה בסיום העליה מנחל סמך. גם כן על dr. וזאת לא עליה קשה מדי לאופנוע.
ממש התחלתי לראות שחור.
וזאת לא היתה התייבשות.
המזל שלי היה הבריכות מתחת לגשר של תוואי ההטיה. תוך רבע שעה הייתי כמו חדש, אבל התחושה לפני היתה לא נעימה בכלל.
וזה היה בדיוק המקרה של פסיכולוגיה של הלוחם האמיץ, שעבר דברים קשים בהרבה ולא הבין שהוא לא באותו כושר, ובטח לא באקלום הגוף למז"א שמאפיינים חירניק בן 20.

ד ו ר ו ן
19-08-23, 20:22
המלצה ספציפית ומינון בבקשה.

40שח לאריזת 12 טבליות שמספיקות להכנת כ-6 ליטר נוזל איזוטוני.
מתמוסס מעצמו בקלות.
אני משתמש ב-3 ליטר בממוצע לאימון.
יש על מיני טעמים.
(אורך האריזה כ-15סמ)

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230819/6332b27eecc3530f270f7ed005343a73.jpg

ד ו ר ו ן
19-08-23, 20:27
לימדו אותנו שהקירור הטוב ביותר מבוצע דרך הרקטום.
.
ראש.
הראש מאבד הכי הרבה חום.
והמוח יינזק ראשון מהבישול.

דרך הרקטום מודדים טמפ ליבה כשיש חשש למכת חום.

נמרוד
19-08-23, 20:34
http://dx.doi.org/10.12944/CRNFSJ.4.Special-Issue-October.04

בבקשה

talw
19-08-23, 21:18
http://dx.doi.org/10.12944/CRNFSJ.4.Special-Issue-October.04

בבקשה

צחוק צחוק, אבל לאחרונה בהרבה טיולי יום שישי אני משלב את מבשלת שריגים , ככה באמצע , שבחום הזה יהיה יותר קל לחזור הביתה…

נמרוד
19-08-23, 21:55
לא צחקתי.
אין על בירה קרה בלב מדבר, ויש לזה גיבוי מדעי.

מיכה100
19-08-23, 22:58
לא יודע על איזה אופניים הוא רוכב,
בכלל לא בטוח שהוא מייצר באופניים יותר חום.
כשרוכבים על אופנוע ששוקל 160 קילו זה אף יותר חמור.
רוכב כל שבת בסינגלים של המרכז על רוקי מאונטיין איסטינקט, אופני אנדורו (בין קרוס קאונטרי לאול מאונטיין).
ממוצע 20-25 ק"מ לרכיבה, כולל בשיא הקייץ, אם כי מוקדם בבוקר.
עניין של שעה וחצי שעתיים וליטר מיים בדרך כלל. לא משתמש בג'לים, מקסימום עצירה קצרה לטרייל מיקס.
לא יודע להסביר אבל האופניים הרבה פחות תובעניים גופנית מאופנוע, זו האמת.

אני חוויתי לפני כמה שנים חוויה דומה בסיום העליה מנחל סמך. גם כן על dr. וזאת לא עליה קשה מדי לאופנוע.
ממש התחלתי לראות שחור.
וזאת לא היתה התייבשות.

זו תשישות קלאסית, הייתי שם.
לכן הטכניקה כל כך קריטית באופנוע שטח, אפילו יותר מכושר (שחשוב גם הוא).
רוכב מתחיל משקיע הרבה יותר מאמץ על קטע נתון מרוכב מנוסה, ומתישהו הגוף פשוט מורד.

40שח לאריזת 12 טבליות שמספיקות להכנת כ-6 ליטר נוזל איזוטוני.

מעולה תודה!

מיכה100
19-08-23, 23:25
עדיין אבל לא ברור לי המנגנון שמייצר כאב ראש לאחר הרכיבה, לעיתים שעות רבות אחרי הרכיבה:

הרעלת מיים - שנים האמנתי בזה אבל עובדתית לא משנה כמה מלחים אני דוחף (פלוס סנדוויץ בריא באמצע הרכיבה), הבעיה לא באמת נפתרת.
התייבשות - אולי. אני שותה המון ביום שלפני, תוך כדי ואחרי הרכיבה. לא ברור לי איך אפשר והאם נכון לשתות עוד.
מכת חום - חוויתי את הסימפטומים בהקשר אחר בעברי הרחוק. אצלי זה התבטא בהקאות והרגשה איומה, ממש לא דומה לארוע הנוכחי.

מן הסתם אנחנו מקפידים על מנוחות רבות בצל, בכל זאת כבר לא וואחשים. אבל לך תפנה חום עם הציוד הזה, יקר ומאוורר ככל שיהיה.

מה שנשאר להגיד זה את המובן מאליו: "הדבר היחיד שיותר גרוע מלרכב בקייץ, זה לא לרכב בקייץ".

בדאלק
20-08-23, 00:21
אני רוכב ימים שלמים בשטח בטמפרטורות של 35 מעלות ומעלה גם רכיבות אנדורו קשות מאוד וגם רכיבות ראלי עם כלי נוסף למרחקים ארוכים על ציוד מלא, ולא סובל מהבעיות שאתם מתארים
אני לא מיוחד אבל מה אני כן עושה? דבר ראשון ועיקרי - לא זז מטר בלי אטמי אזניים. אני מסביר לאנשים שוב ושוב שכאבי הראש שלהם מרכיבת שטח במידה והם לא מיובשים נובעים בעיקר מהרעש שמלווה אותם כל הרכיבה וטוחן להם את המוח. נסו אטמי אזניים לרכיבה אחת, לא יזיק.
דבר שני ולא פחות חשוב - אני צורך מלח כל השבוע בכל ארוחה בכמויות מכובדות גם לסיבות האלו וגם כי אני אוהב. בהתאם אין לי שום מחסור במלח במאמצים גופניים בעומס פיזי וחיצוני גבוה ואני לא צריך משקאות איזוטונים או תוספים כאלו ואחרים פרט למים (קרים)

בלי קשר ישיר דובר כאן על מים קרים - קוביות קרח נמסות מהר, אישית אני מקפיא 4-5 כוסות חד פעמיות עם מים ובבוקר הרכיבה מוציא את הקרח מהכוסות לשלוקר, על הקרח מים קרים מהמקרר ויש לי מים קרים לכל היום

מיכה100
20-08-23, 08:01
אני רוכב ימים שלמים בשטח בטמפרטורות של 35 מעלות ומעלה גם רכיבות אנדורו קשות מאוד וגם רכיבות ראלי עם כלי נוסף למרחקים ארוכים על ציוד מלא, ולא סובל מהבעיות שאתם מתארים
אני לא מיוחד אבל מה אני כן עושה? דבר ראשון ועיקרי - לא זז מטר בלי אטמי אזניים. אני מסביר לאנשים שוב ושוב שכאבי הראש שלהם מרכיבת שטח במידה והם לא מיובשים נובעים בעיקר מהרעש שמלווה אותם כל הרכיבה וטוחן להם את המוח. נסו אטמי אזניים לרכיבה אחת, לא יזיק.

בלי קשר ישיר דובר כאן על מים קרים - קוביות קרח נמסות מהר, אישית אני מקפיא 4-5 כוסות חד פעמיות עם מים ובבוקר הרכיבה מוציא את הקרח מהכוסות לשלוקר, על הקרח מים קרים מהמקרר ויש לי מים קרים לכל היום
הופה, כיף לגלות מיקצוען בקהל.
אכן חשדתי ברעש המנוע כגורם אפשרי רביעי.. איישם את ההמלצה על אטמי אוזניים ואחזור לדווח.
ברור שהשקית מלאה בקוביות קרח, טריויאלי. הן שורדות אגב עד שהיא מתרוקנת, אני לא רוכב כל כך הרבה שעות כמוך.

מוני אורבך
20-08-23, 08:38
לפני כ 5 שנים כאשר התחלתי מחדש את התחביב, גיליתי שכמעת מכל רכיבה אני חוזר עם התכווצויות שררים.
כאשר אני ממש רוכב שטח קשה אני מהר מאוד מתעיף.
היה לי arm pump בכל פעם שהיתי נבנס לסינגלים רצינים (או אפילו שבלים מאוד מטלטלים).
לא הבנתי מה הסיפור, אולי אני בכושר נמוך ?
אבל לא אני שוחה בריכות, עושה הליכות, בכל דבר אחר ספורטיבי לא היתה בעיה.
יותר מזה בכל פעם שהיתה לי עליה קשה שהיתי צריך לסחוב את האופנוע למעלה (בהליכה לידו)
או אפילו בירידות. היתי גומר את העליה מותש לחלוטין עם ידים רועדות.
וזה ממש לא היה משהו ארוך או דורש במיוחד.

אז אחרי הרבה מאוד סרטוני יוטיוב, ואימונים הבנתי סוף סוף את הבעיה שלי.
אני רוכב נוקשה מדי. מנסה לשלוט יותר מדי באופנוע.
בתנוחת הרכיבה המרפקים שלי מתוחים סופגים כל במפ, כנל הרגלים.
בשבלים לבנים זה פחות אקוטי, בשטח טכני זה קריטי.
גם ליכולות הרכיבה, אבל גם למידת העיפות שנוצרת.
והכי גרוע לדחוף אופנוע בעליה. אם הטכניקה שלך לא נכונה, אתה נגמר בעליה אחת.
עלית עליה ונחשלת. אתה מלא אנדרנלין מרים את האופנוע כאילו היה צעצוע.
עולה את העליה בלי מנוע פשוט דוחף למעלה כמו גבר גבר.
בסוף העליה אתה רועד סחוט ובקושי יכול לנסוע הביתה.

זה לקח הרבה מאוד זמן ורכיבות, אבל בסוף למדתי לא להיות קשיח על האופנוע.
לתת לו לעשות את העבודה.
בעליות לא לדחוף אותו אלא לתת למנוע להעלות אותו.
מאוד להזהר אחרי נפילות או במצבים שאתה מלא אנדרנלין!
נפלת, נכשלת, עצור ! ספור עד חמש, תתכנן מה אתה הולך לעשות.
אל תבזבז כוח סתם !
נשמע נורא פשוט כשמקלדים את זה במקלדת במשרד ממוזג.
מאוד קשה לישם במציאות...

חנן-ג'יפולוג
20-08-23, 08:48
זה בדיוק מה שעשיתי בעלייה. עצרתי את האופנוע 50 מטר לפני הפסגה, במקטע של כמה מטרים יותר מאוזנים, כשהרגשתי שאני במאמץ יתר. שמתי אבן מאחורי הגלגל האחורי, בנוסף כמובן על השארה בהילוך, וישבתי לנוח. 15 דקות ואז הרמתי את האופנוע אל הפסגה בהליכה לידו, כשהוא מסיע את עצמו. פתחתי כסא ועצרתי שוב לכחצי שעה.

בירידה כבר הייתי הרבה פחות סבלני, וזה היה מטומטם. עצרתי מדי פעם ל30 שניות לנוח, הסתכלתי על העצים מסביב, התלבטתי אם לשבת מתחתם, ולא עשיתי את זה. שטות רצינית. גם בירידה, את ה20 מטרים האחרונים הורדתי כשאני ליד האופנוע ולא עליו. הרגשתי שאני מסכן את עצמי בנפילה אם אני ממשיך כשהמוח כבר לא מתפקד.
בסוף הירידה עליתי על האופנוע וישבתי עליו כמו סמרטוט על דרך הכורכר, שם כמו שרשמתי, בתוך פחות מדקה כמעט התרסקתי בהחלקת זנב.

מוני אורבך
20-08-23, 09:27
כאשר אתה מעלה אופנוע, אתה לא הולך לידו באופן רציף.
העלאה כזו יוצרת הרבה מאוד לחץ קבוע על השררים, וזה גם לא יעיל.
משתמשים בשיטת הדחיפות.
עומד יציב ליד האופנוע, משחרר את הקלץ, האופנוע מתקדם.
אתה לא דוחף אותו! ולא הולך לצידו. אתה רק מיצב אותו שלא יפול.
הגיע למרחק שבו הזרועות שלך מתחות, אתה עוצר אותו.
אז אתה מתקדם למעלה עד ששוב האופנוע, לידך.
משם חוזר לפעולה הראשונה.
חשוב מאוד לזכור שהברקס הקידמי כמעט ולא משפיע על עצירת האופנוע.
רוב המשקל הוא על האחורי, והוא זה שבעל כוח העצירה הגדול ביותר.
אז איך עוצרים כשאין לך גישה לרגלית הברקס?
עם הקלץ והמנוע,כמובן שהקלץ היכן שהוא טיפה לפני נקודת החיכוך ואז הוא עוצר את האופנוע..
בשום פנים ואופן אתה לא עוצר את האופנוע להדרדר באמצעות השררים, זה יגמור אותך מהר.
זה דורש תירגול, ולא ממש אינטואיטיבי, אבל עובד מצוין.
מציע לך להתאמן על זה "על יבש" לפני שאתה נקלע לסטואציות ממשיות בשטח.
"קשה באימונים קל בקרב" וכל זה..

talw
20-08-23, 09:29
לחנן,כולם עוברים את זה . אף אחד לא חריג פה.

מוני אורבך
20-08-23, 09:32
ירידה אותו הסיפור אבל הפוך.
כאן הברקס הקידמי משחק תפקיד חשוב.
אתה יורד עם מנוע כבוי ובהילוך.
בשום פנים ואופן אתה לא עוצר באמצעות השררים את האופנוע, רק ברקס וקלץ.
משחרר את הקידמי, ואם צריך לוחץ קצת קלץ.
האופנוע מחליק לאט לאט עד שמגיע למרחק זרועות מתוחות.
עוצר אותו על ידי ברקס קידמי והוצאת קלץ.
בשום שלב לא נותן לו לרוץ קדימה.
אז אתה יורד עד שאתה קרוב לאופנוע.
וחוזר חלילה.

חנן-ג'יפולוג
20-08-23, 10:17
מוני, התאמנתי על כל נושא העלייה בזחילה כמה וכמה שעות בשבועות האחרונים במקומות יותר ופחות סטריליים, אפילו באספלט, וזה בא לידי ביטוי באופן טוב מאוד אתמול. הייתי מאוד מרוצה מזה. אני יכול לכבות, להתניע, לעצור ולהתחיל נסיעה ולזחול כמה שבא לי, כמה ס"מ שבא לי, במהירות שבא לי, ללא כל מגע בבלמים, כמעט ללא מחשבה שנייה. אפילו לדבר עם בתי בטלפון תוך כדי... גם האימונים הדו-יומיים שלי במכונית בדרך ל/מהעבודה על חיזוק שרירי כף היד מוכיחים את עצמם. אני כמעט ולא מתעייף בשרירים האלה.

לגבי הסעה רצופה של האופנוע בעלייה כשאתה לידו מול העלאה בקיטועים כפי שתיארת, זה תלוי עד כמה התוואי קשה. כשהוא לא, אין טעם בהפסקות האלה. אפשר ללכת. כשהוא נהיה תובעני יותר, אז כן, וכך התנהלתי. בהתאם למבנה המקטע.

- - - Updated - - -

גם כאן, בירידה, מוני, זה תלוי בקושי ובאורך הירידה. בירידה של 500 מטר, זו של אתמול, היה לוקח לי כל היום להוריד את האופנוע בקיטועים כאלה.

רוב הירידה זחלתי ברצף עם רגליים מהלכות מהצד, ובקטעים מאוד מסוימים, הורדתי קוביה אחרי קוביה. יד שמאל עוצרת עם המצמד ויד ימין עם הבלם. פה ושם גם היו כמה מטרים שממש התגלגלתי עם רגליים על הרגליות. זה היה היוצא מהכלל.

- - - Updated - - -

לחנן,כולם עוברים את זה . אף אחד לא חריג פה.

איפה עושים פה לייק?

אגב, הזמנתי רפידות מצמד מעליאקספרס, כדי להוריד את הדאגה להן מסדר היום.

אם יגמר לי המצמד במפתיע, אוכל להשתמש בהן ולא להפסיד טיול. אם יהיה לי מספיק זמן מראש להתכונן, כנראה שאעדיף להזמין מותג מוכר מאמזון, או מקורי, ולשמור את הסיני כגיבוי להמשך.

מוני אורבך
20-08-23, 10:33
הטכניקה הזו מתאימה כמובן לקטעים טכנים ו\או תלולים.
כאשר העליה\ירידה בשיפוע קטן אין טעם להשתמש בה.

אבל, אם הירידה\עליה כל כך מתונה למה בכלל ירדת מהאופנוע.
ואם אתה על האופנוע, למה עם שתי רגלים מהצדדים ולא על הפגים בעמידה.
בעמידה אתה הרבה יותר יציב, צריך כמובן להתאמן על static balance
אבל זה הרבה פחות מתיש.
יורדים לאט על הפגים, וזהו.
אני לא מכיר את התל הזה, אולי יותר תרחיב למה בעצם לא רכבת את הירידה על הפגים?

חנן-ג'יפולוג
20-08-23, 10:44
זה היה מעל רמת הרכיבה שלי לעשות את זה. לקחתי ביס גדול מדי כשבכלל הגעתי לשם.

כן היה שם יתרון אחד עבורי. ההתחפרויות של המכוניות וזרימות הגשם יצרו בצד הנמוך של השביל חריץ בחתך V מאוד עמוק. עד כ50ס"מ. זה כמובן מרגיש מאוד בטוח מבחינת ההגעה עם הרגליים, וגם מאפשר להשכיב את האופנוע הצידה במקום להפיל אותו, אם יש צורך. לא השתמשתי באפשרות להשכיב את האופנוע, אבל זה נסך בטחון. מה שזה לא מאפשר זה לשחק עם הכידון כדי לייצב את עצמך בעמידה. הכידון מנותב לחלוטין. בשאר רוחב השביל יש שפ"ץ ודרדרת שגורמים לגלגלים להחליק הצידה לכיוון הV, אז זה פחות נעים.

חנן-ג'יפולוג
20-08-23, 10:51
לגבי השאלה למה ירדתי מהאופנוע, אז פשוט הייתי עייף מדי ב20 מטרים האחרונים, והרגשתי שזה מסכן אותי. הם לא היו קשים יותר מה500 מטרים שלפניהם כשהייתי על האופנוע. להיפך. את רוב 20 המטרים ככולם יכולתי לרדת בעמידה על הרגליות, אם הייתי במצב פיזי ומנטלי תקין.

ברור שלעמוד על הרגליות זו האופציה הטובה ביותר, אבל היא דורשת מחויבות להתקדמות ומהירות מינימלית, שלא תמיד מתאים לך לקחת על עצמך.

מיכה100
20-08-23, 16:05
אני יכול לכבות, להתניע, לעצור ולהתחיל נסיעה ולזחול כמה שבא לי, כמה ס"מ שבא לי, במהירות שבא לי, ללא כל מגע בבלמים, כמעט ללא מחשבה שנייה.
אני אציק עוד פעם אחת בלבד:
תרגילי שליטה בקלץ' וזחילה בעליה זה סבבה לגמרי, אבל אסור להישאר שם.
עוד מעט בע"ה יגיעו החורף והמשקעים ואז תגלה שאי אפשר לזחול בעליה.
חייבים חייבים לתת גז בפטצ'ים שיש בהם אחיזה, כדי לתת לאופנוע מומנטום שישא אותו בקטעים החלקלקים או במדרגות.
ואז תראה שהטכניקה הזו גם תעלה אותך את ה20 מטר האחרונים של תל גודד. על האופנוע, לא לצידו.
חנן תחליף דיסקט ותתחיל לתת גז. זה אופנוע, לא משאית ריו (מרגיש כמו, אבל לא).
לגבי ירידות:
המגבלה בירידה זה 99% הפחד של הרוכב. שאל אותי איך אני יודע.
מציע לך לתרגל ירידת מתלול בצורה מבוקרת, להתחיל בקטן ולהגדיל ולהגדיל. אתה תגלה יכולות שלא האמנת שיש בך.

בדאלק
20-08-23, 16:55
אגב, הזמנתי רפידות מצמד מעליאקספרס, כדי להוריד את הדאגה להן מסדר היום.

אם יגמר לי המצמד במפתיע, אוכל להשתמש בהן ולא להפסיד טיול. אם יהיה לי מספיק זמן מראש להתכונן, כנראה שאעדיף להזמין מותג מוכר מאמזון, או מקורי, ולשמור את הסיני כגיבוי להמשך.
בדיאר לא כל הרפידות זהות כך שאני מקווה שהסט יתאים. יש גם מיתר/ קפיץ היקפי שנשבר כשמוציאים אותו להחלפת הדיסקית הכי תחתונה ואותו צריך לקנות מקורי - תכין לך מראש מחו"ל או מעופר אבניר בארץ (שבדרך כלל אין להם במלאי).
דבר נוסף חשוב מאוד באופנועים לגביי קלאצ'ים הוא להחליף גם את דיסקיות הברזל ולא רק את הרפידות. אם הקלאץ' הגיע למצב של החלקה כל החבילה איבדה גובה כולל הדיסקיות ואם לא מחליפים אותן יחד עם הרפידות זה יעבוד לזמן קצר ויחזור להחליק שוב.
דבר אחרון לגבי הדיאר וקלאץ', ב650 הקפיצים של הקלאץ' ידועים כחלשים יחסית. כשהוא יתחיל להחליק לך אתה יכול להוסיף דיסקיות דקות (שייבות) בין הקפיצים לברגים שמחברים אותם לפלטת הלחץ כדי להוסיף עומס קפיץ עליהם כדי לקבל עוד לחץ על הקלאץ' ולהמשיך לרכב עוד אי אלו קילומטרים. המחיר יהיה קלאץ' מעט יותר קשה אבל החלקות לא יהיו והתחממות רפידות והיחלשות של הקלאץ' בתנאי אנדורו יהיו פחות תכופים.

חנן-ג'יפולוג
20-08-23, 17:02
פה לא יעזור כלום, גם אם אלף אנשים יכתבו לי אלף פעמים. אני רוכב מהר יותר רק היכן שאני מרגיש שזה ישאיר אותי בתוך מעטפת בטוחה. כתבתי כבר שאני מבין שזה משפר יציבות ונותן סיכויים טובים יותר לצלוח עלייה עם פחות הסתבכות, ועדיין, לא מתכוון ללכת על שיטת צל"ש או טר"ש. מהירות משפרת יציבות, אבל כשבכל זאת נכשלים, וכולם נכשלים מתישהו, זה כואב יותר. הרבה יותר.
במקומות שנוח לי עם זה עם זה אני רוכב מהר יותר. זה שהתרשמתם שאני רק רוכב בזחילה, זה רק כי כתבתי על זה יותר.

אני משפר דרסטית יכולת ובטחון בדרך שלי משבוע לשבוע. מקומות שירדתי קוביה אחר קוביה לפני שבוע עם רגל על הקרקע, אני עכשיו עולה ויורד אותם בעמידה חמש פעמים ברצף בלי למצמץ. זה יקח עוד זמן כדי לעלות את תל גודד בטאקט אחד? אולי כי אבוא מהר יותר כשארגיש נוח? אולי סתם כי אשפר טכניקה ו/או בטחון עצמי? אז יקח עוד זמן. אין לי עם מי להתחרות, ואני גם לא צריך להיות שם מלכתחילה.

חנן-ג'יפולוג
20-08-23, 17:10
בדיאר לא כל הרפידות זהות כך שאני מקווה שהסט יתאים. יש גם מיתר/ קפיץ היקפי שנשבר כשמוציאים אותו להחלפת הדיסקית הכי תחתונה ואותו צריך לקנות מקורי - תכין לך מראש מחו"ל או מעופר אבניר בארץ (שבדרך כלל אין להם במלאי).
דבר נוסף חשוב מאוד באופנועים לגביי קלאצ'ים הוא להחליף גם את דיסקיות הברזל ולא רק את הרפידות. אם הקלאץ' הגיע למצב של החלקה כל החבילה איבדה גובה כולל הדיסקיות ואם לא מחליפים אותן יחד עם הרפידות זה יעבוד לזמן קצר ויחזור להחליק שוב.
דבר אחרון לגבי הדיאר וקלאץ', ב650 הקפיצים של הקלאץ' ידועים כחלשים יחסית. כשהוא יתחיל להחליק לך אתה יכול להוסיף דיסקיות דקות (שייבות) בין הקפיצים לברגים שמחברים אותם לפלטת הלחץ כדי להוסיף עומס קפיץ עליהם כדי לקבל עוד לחץ על הקלאץ' ולהמשיך לרכב עוד אי אלו קילומטרים. המחיר יהיה קלאץ' מעט יותר קשה אבל החלקות לא יהיו והתחממות רפידות והיחלשות של הקלאץ' בתנאי אנדורו יהיו פחות תכופים.

תודה.

כן, לגבי הדיסקית השונה הבודדת, אני מכיר, וזה קיים בקיט שהזמנתי כמו גם דיסקיות המתכת. לגבי הקפיץ, קראתי קצת עליו והבנתי שקל לשבור- אזמין.

קפיצים מחוזקים- היו לי בעבר בdr600. בינתיים לא חוזר לשם. זה פוגע משמעותית בנוחות התפעול, שבתורה משפיעה על איכות הרכיבה.

חנן-ג'יפולוג
25-08-23, 08:13
דרך בורמה עם הסרפנטינות מהראל לבית מאיר. נחל כסלון.

https://imageshack.com/i/po7EsCDBj

https://imageshack.com/i/pomUknQ3j

איל מ
25-08-23, 09:55
תתחדש על התיקים, או שאני פשוט לא ערני?
לא רואה איך הם מורכבים, אבל אם בצד ימין התיק נשען על הפלסטיק, כדאי לשנות זאת. אצלי זה המיס את הפלסטיק שמהלחץ החל לגעת באגזוז.
אחרי שלמדתי לקח בניתי שלד קטן המתחבר לברגי הסבל/ידית אחיזה, כדי להרחיק את התיק כמה מילימטרים מהפלסטיק.

חנן-ג'יפולוג
25-08-23, 10:29
תודה. הם יחסית חדשים, כמה שבועות, מורכבים על סבלי צד וסבל אחורי מעלי אקספרס.
עם השמאלי התחלתי לרכוב ללא סבל, וחיכיתי עם הימני להגעת הסבלים, כדי שלא אסבול ממה שרשמת.

חנן-ג'יפולוג
25-08-23, 10:45
עם הדרכים שיוצא לי בפועל לרכוב בהן, חלקן קשות מאלו שדמיינתי לעצמי שאעשה, אני יותר ויותר שמח שלא היה לי תקציב גדול יותר שהיה מפתה אותי לכלים חדשים גדולים וכבדים יותר. כלים מלהיבים, חזקים, יפים, אבל דורשים מיומנות גבוהה פי כמה כדי לרכוב בבטחון לבד בדרכים לא שטוחות.

הDR מושלם, עבורי.

חנן-ג'יפולוג
25-08-23, 11:18
חייב לציין, אייל, שאני לא נתקל בסגירת מתלים, לא לבד ולא בהרכבה.
אני לבד שוקל קצת פחות ממך ומאשתך ביחד, וגם המורכבות שלי לא אנורקטיות. מאידך אני לא רוכב מהר ולא קופץ.

מה שמוביל אותי לחשוב שאו שרכבת עם מתלים גמורים, או שהיית עם אופנוע מונמך.

איל מ
25-08-23, 13:10
יתכן והאחורי היה גמור.

חנן-ג'יפולוג
26-08-23, 09:10
https://imageshack.com/i/poFEEW5Cj

https://imageshack.com/i/pmpVZoAoj

https://imageshack.com/i/poJzDsmJj

https://imageshack.com/i/poQSyOztj

https://imageshack.com/i/pmmbCq0Sj

חנן-ג'יפולוג
27-08-23, 13:23
בדיאר לא כל הרפידות זהות כך שאני מקווה שהסט יתאים.

בדקתי היטב שבתיאור הקיט שהזמנתי מופיעים שלושה מק"טים של סוזוקי: אחד של דיסקיות המתכת ושני מק"טים של דיסקיות החיכוך, שבע עבות ואחת דקה.
זה לא עזר לי. קיבלתי שמונה עבות. אני כבר שלושה ימים בפינג-פונג מתיש עם המוכר שמתעקש לא להבין, או מה שנראה נכון יותר: להבין ולא לקחת אחריות.

שיגע אותי. יקבל עוד קצת צ'אנס, ואז אפתח דיספיוט. מקווה שלפחות שם יעשו מאמץ אמיתי להבין ולפצות.

איל מ
27-08-23, 16:35
אאל"ט רשמת שהזמנת קלאץ מעליאקספרס?
אם כך, הרי שהטעות בהזמנה היא ברכה במסווה, ומוטב שתגיד תודה ליושן במרומים שהציל אותך מלהרכיב את זה בעתיד.
מאיפה האומץ לקנות חלפים שיש להם תפקיד אמיתי (מעבר לקוסמטיקה, או תאורה) מהאתר הזה?
במיוחד אם תכלית כל האימונים שלך היא לאפשר טיולים בעומק המדבר....

חנן-ג'יפולוג
27-08-23, 16:46
מכיוון שאין לי מושג אם המצמד יגמר בשבוע הבא או אף פעם לא, לא מצאתי הצדקה להזמין מצמד מקורי או שווה ערך בלמעלה מ350 דולר במחירי ארה"ב, לצרכי גיבוי בלבד.
בחרתי להניח בארון מצמד סיני זול ב300ש"ח. שיהיה להצלת רכיבה בסופ"ש אם אצטרך להחליף ללא התראה מוקדמת.
רשמתי גם שבמידה ותהיה לי התראה מוקדמת אחליף את המצמד במצמד מקורי או מותג טוב אחר, והסיני ישאר בארון לגיבוי.

זו הלוגיקה. אני חושב שהיא סבירה מאוד. אם זה לשים סיני או להישאר בבית, אני שם סיני.

boaz avrahami
27-08-23, 17:17
מקווה שזה הדגם הנכון. אם לא אז חפש חופשי.

לי יש נסיון מצויין עם הקלאצ׳ים של היצרן אפטר מרקט הזה. אמנם בהונדות שונות כולל בטרקטורון.
לרוב מחליפים רק את דסקיות השחיקה ופעם אחת את הקפיצים לחזקים יותר אבל לא חובה.
זה יוצא זול משמעותית ממה שציינת.
אני לא הייתי ממהר להזמין. לפני שהקלאצ׳ נגמר יש סימני אזהרה.

https://www.barnettclutches.com/936/suzuki/0/0/2022-suzuki-dr-650se.html

אגב סיני-
יש דברים סיניים טובים ויש מפוקפקים ואם יש ספקות לגבי איכות המוצר אצלך תהרהר פעם שניה.
בהתחשב בכך שהתפוררות קלאצ׳ כזה עשויה להגיע למנוע העליון הייתי שוקל פעמיים אם להתקין אותו בכלל.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

איל מ
27-08-23, 17:20
מכיוון שאין לי מושג אם המצמד יגמר בשבוע הבא או אף פעם לא, לא מצאתי הצדקה להזמין מצמד מקורי או שווה ערך בלמעלה מ350 דולר במחירי ארה"ב, לצרכי גיבוי בלבד.
בחרתי להניח בארון מצמד סיני זול ב300ש"ח. שיהיה להצלת רכיבה בסופ"ש אם אצטרך להחליף ללא התראה מוקדמת.
רשמתי גם שבמידה ותהיה לי התראה מוקדמת אחליף את המצמד במצמד מקורי או מותג טוב אחר, והסיני ישאר בארון לגיבוי.

זו הלוגיקה. אני חושב שהיא סבירה מאוד. אם זה לשים סיני או להישאר בבית, אני שם סיני.

במילא אתה צריך להשרות את הרפידות בשמן איזה 24 שעות* לפני שאתה מרכיב אותן. כך שלהציל טיול מעכשיו לעכשיו זה לא יהיה.
*אולי אפשר פחות שעות, אני מכיר ש24 כך לימדו אותי, אולי זה היה מטעמי נוחות של פשוט להשאיר לילה.
וגם,
אחרי שתרכיב את הסיני,
תזמין מקורי? או שתרכב על הסיני עד שיתפרק?

חנן-ג'יפולוג
27-08-23, 17:26
כן, יש גם ebc ועוד. המחיר הנקוב הוא למקורי. האחרים כמובן קצת זולים יותר. לא בהרבה, גם לא הברנט שהעלית, בתוספת אטם.
לגבי החלפה חלקית או מלאה, אז אני הולך על מלאה, לכל חלק מתכלה, והקפיצים ודיסקיות המתכת בתוך זה. אין לי סבלנות לחזור פעמיים לאותו מקום, עקב חסכנות.

חנן-ג'יפולוג
27-08-23, 17:35
ממש מצער אותי שזה גורם לכם לעוגמת נפש כזו...
שחררו. זה מספיק טוב וזול בשביל לשכב בארון, כנראה מעכשיו ועד עולם, ולספק לי תוך כדי תחושת בטחון.

איל מ
27-08-23, 19:25
רוח הפורום היא לדקדק בקוצו של יו"ד.
זהו עקרון ששני רק לתפיסה שהגישה שלי היא היחידה שעובדת וכל השאר טיפשים.
ולכן אני חייב לציין שרק הגישה שלי היא נכונה,
ושכל השאר טפשים.
;)

בדאלק
27-08-23, 21:07
בדקתי היטב שבתיאור הקיט שהזמנתי מופיעים שלושה מק"טים של סוזוקי: אחד של דיסקיות המתכת ושני מק"טים של דיסקיות החיכוך, שבע עבות ואחת דקה.
זה לא עזר לי. קיבלתי שמונה עבות. אני כבר שלושה ימים בפינג-פונג מתיש עם המוכר שמתעקש לא להבין, או מה שנראה נכון יותר: להבין ולא לקחת אחריות.

שיגע אותי. יקבל עוד קצת צ'אנס, ואז אפתח דיספיוט. מקווה שלפחות שם יעשו מאמץ אמיתי להבין ולפצות.
אני מקווה שיעבוד לך עם עלי אקספרס, המערכת שם בנויה להשאיר את הכסף בסין ולא להחזיר שום דבר. במידה ולא ילך, עדין יש לך את האופציה לקנות את הנכונה מקורית ולסגור את הפינה במידה וכל השאר מתאים (דיסקיות ורפידות)

בגדול גם כשאני בוחר ללכת על מוצר סיני אני משתדל לקנות מאמזון בדיוק למקרים כאלו כמו שאתה מתאר - אתה לא היחיד שנכווה מהם כשיש בעיה שלא קשורה אליך.

חנן-ג'יפולוג
27-08-23, 23:59
אני רוכש בהרבה מדי אלפי שקלים בשנה מעליאקספרס. גם קצת מאמזון. בגדול, אני בגישה של You win some, you lose some, כשבסה"כ החסכון הוא של הרבה אלפי שקלים בשנה ביחס לחלופות. קיבלתי לא פעם החזרים, קיבלתי גם פעם או פעמיים סירובים. לא מתרגש מזה.

כנראה שבאמת אגיע בסוף הדיספיוט לרכישת הדיסקית החסרה מפרטזילה, כמו גם דיסקית ברזל נוספת, שמינית, שגיליתי שיש, וקפיצים. את טבעת האבטחה לדיסקית החיכוך השמינית כבר רכשתי בנגלה הקודמת. הכול מקורי.

יניב_ב
28-08-23, 02:27
מנסיון שלי ברפידות קלאץ אין מנוס מלהשקיע במקורי, ביותר מפעם אחת שהקלאץ מתחמם הרפידות מתעוותות וגובה הידית משתנה או שאתה מאבד את יכולת ההפרדה.

כל הפוסט הזה עשה לי חשק אז בקרוב אני מצטרף למועדון רק עם טוויסט קטן.

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

boaz avrahami
28-08-23, 08:01
לפי האתר של ברנט, ברזל יש 7 פלוס אחת.
נראה שהברזל השמינית היא ממקט אחר.
לתשומת לבך.

חנן-ג'יפולוג
28-08-23, 08:06
אכן הזמנתי מק"ט נפרד. תודה.

חנן-ג'יפולוג
28-08-23, 08:18
במילא אתה צריך להשרות את הרפידות בשמן איזה 24 שעות* לפני שאתה מרכיב אותן. כך שלהציל טיול מעכשיו לעכשיו זה לא יהיה.
*אולי אפשר פחות שעות, אני מכיר ש24 כך לימדו אותי, אולי זה היה מטעמי נוחות של פשוט להשאיר לילה.

בספרות היצרן לא מצאתי הנחייה להרטיב את הרפידות בשמן.
באינטרנט, כרגיל, דעות מכל הכיוונים. החל מ: "לא צריך כלום, הרטבה טרם ההרכבה עובר לביצוע" , וכלה ב"שמור את הרפידות בארון בתוך שקית עם שמן" , וגם כמובן כל מה שבאמצע.

כשאצטרך לצאת לטייל וזה מה שיעצור אותי, אני ארכיב את הרפידות בדרך המהירה ביותר האפשרית. כבר דיברנו על חוסר היכולת שלי לדחות סיפוקים.

ehudzeelim
28-08-23, 09:29
באנפילד, השרייה של רבע שעה לפחות זאת הפרקטיקה הנהוגה.

חנן-ג'יפולוג
28-08-23, 09:51
בכל מקרה, מהרגע שבו החלטת להחליף מצמד ועד לרגע שבו אתה מרכיב את הדיסקיות במקומן לוקח לפחות שעה לאדם לא מיומן, אז יש לרפידות מספיק זמן להירטב.

ד ו ר ו ן
28-08-23, 10:38

השיטה שעובדת לי מול הסינים זה משפטים קצרים ותמונות.
מצלם את מה שהגיע ביחס למה שפורסם.
אם ההבדל במידות, לצלם ליד סרט מדידה.

עבד בהצלחה בפתיחות תלונה קודם כל מול המוכר, ואם עשו עצמם נו ספיק אינגליש, אז בהמשך מול עלי כשדילגת כבר על השלב שעלי שולחים אותך לנסות לדבר עם המוכר.

חנן-ג'יפולוג
29-08-23, 11:06
עליאקספרס קיבלו את הצד שלי בדיספיוט, וממילא כבר הזמנתי את הדיסקית החסרה מפרטזילה בלי להמתין להם, אז זה מאחוריי.

יצאתי הבוקר לעקיצה קטנה לפני העבודה. אימון עליות. כאלו שבעבר ירדתי עם רגליים בצדדים, וכלל לא ניסיתי לעלות, או שעליתי בקו של הצי'קנס, עברו היום בעמידה, וכבר אני מתקשה להבין על מה בכלל התעכבתי. שש-שבע חזרות של כל עלייה וירידה, קוים שונים, מהירויות שונות.

אני מגלה שהכול בראש. מהאמונה שאני עובר. יש שיפור של זכרון שרירים, חלק גדול ממנו מגיע מהאימונים הסטריליים על אספלט או במישור, על איזון ועל ותפעול מצמד, ומעט מהאימון עצמו בשטח, אבל עיקר העניין הוא באמונה. אני צריך לתת יותר קרדיט למתלים שיספגו, אבל גם לזה יש גבולות. בקו הכי קשוח (עם הבור בתחתית המסלעה בעלייה המצולמת, במהירות גבוהה יחסית לנסיונות האחרים, משהו נטרק מקדימה. לא יודע אם זה הצמיג שקרס והפגיש את החישוק בסלע או המתלה שנסגר. אין נזק נראה לעין.

צילמתי גם קטעי וידאו מהטלפון שיושב על הכידון, אבל לא רואים כלום מהויברציות.

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/JO24YU.jpg

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/yCLhMq.jpg

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/aJZCzW.jpg

מיכה100
29-08-23, 11:36
כיף לקרוא.
מניח שאתה עושה את זה כבר בטבעיות אבל אגיד בכל זאת: הכל מתחיל ונגמר בגלגל הקידמי.
בכניסה לכל מדרגונת ולכל חריץ אתה אמור לתת מכת גז שמקלילה את הגלגל הקידמי.
פעם שהגלגל הקידמי עבר את המכשול בלי לזעזע את האופנוע, המתלה האחורי יאכל אותו בלי מלח. תמיד.
זה נכון בעליה, מישור או ירידה, גם במדרגות, גם בגינות אבנים וגם (בעיקר אפילו) בחריצים עמוקים לרוחב הדרך.
בעצם זה אחד הייתרונות העיקריים של אופנוע על ג'יפ: היכולת להקליל (או להניף כשצריך) את הגלגל הקידמי במיכשולים.

חנן-ג'יפולוג
29-08-23, 12:03
לא ממש. בשבילים היותר פתוחים אני מתרגל בזהירות הורדת משקל מהגלגל הקדמי עד הנפות קצרות במפגש עם סלעים בעזרת המצערת, אבל במקום כמו זה אני עם מצערת קבועה ומינון מומנט ומהירות לגלגל האחורי עם המצמד.
אני מבין מה אני אמור לעשות עם הקדמי, אבל יקח עוד זמן לשלוט בזה.

מיכה100
29-08-23, 12:54
..אז טוב שאמרתי.
ממליץ לך בחום למצוא איזה שביל עם חריצים לרוחב הדרך, ולתרגל את ההנפה הזו במהירויות שונות.
קודם כל זה הופך את הרכיבה לנעימה וחלקה, אבל בנוסף זה כישור בטיחותי חשוב ביותר.
ברכיבת שבילים מתישהו תגיע לדיץ' כלשהו במהירות גבוהה מדי והנפת הגלגל תהיה ההבדל בין תבוסה כואבת לניצחון מפואר. תאמין לבנאדם שהתעורר פעם לייד גשר אירי בשדות העוטף עם פה מלא עפר, ולא זכר איפה הוא ולמה.
בדי אר יש מספיק מומנט כדי להקליל את הגלגל בסחיטת מצערת בלבד, אלא אם כן אתה בסל"ד ריצפה משום מה.
זה בעצם התירגול העיקרי: להבין באיזה סל"ד צריך להיות כדי שסחיטת המצערת תביא את התוצאה הרצויה.
אחרי שזה עובד לך עם חריצים במישור, תוכל ליישם גם על מדרגות בעליה, ובהמשך גם על דרופים.

חנן-ג'יפולוג
30-08-23, 07:08
בוקר של אימון סלאלום. איזון סטטי, בקרת בלם, מצערת, מצמד.

.https://imageshack.com/i/pnpUIfEKj

מוטי ג.
30-08-23, 07:47
אפשר מור"ק קטן? אז ככה:
עשיתי טסט על עד 500 בגיל 17 בערך ואחרי הצבא היה לי Dr350, לאחר כשנה על ה dr הגדלתי מעל 500,באתי למבחן סלאלום עם xt600 (או משהו כזה, מה שיש למורה) ולא יודע למה לשנייה פספסתי בשמיניות, לרגע אחד, שניה, כמעט אבל כמעט נגעתי עם הברך ברצפה, לגמרי אבדתי שליטה אבל לא אבדתי את האופנוע לא הורדתי ידיים מהכידון ולא רגל מהמדרך, נתתי מכת גז, האופנוע התרומם והמשכתי בסלאלום מבלי לגעת ברצפה מבלי לצאת מהקווים מבלי לגעת בעיגולים, המורה מתלהב צועק לי "וואו יפה כל הכבוד" , הטסטר מסמן לו "נכשל"! המורה שואל "אבל למה?" הטסטר עונה "איבד שליטה",המורה עונה: "אבל הוא הציל יפה, לא אני ולא אתה היינו מצילים ככה מנפילה וודאית" , הטסטר ננעל בשלו וחזרתי לטסט שני, עברתי בשני.

זהו, הקהל מתבקש לשבת.

מצחיק שנזכרתי בזה פתאום אחרי 22 שנים

חנן-ג'יפולוג
30-08-23, 08:01
הסללום בטסט חדש יחסית, לא?

לא זוכר משהו כזה מהטסט שלי. חמישה שיעורים בכביש, טסט, וקיבלתי רשיון לא מוגבל, בלי שעברתי בדרגות הנמוכות יותר.

מוטי ג.
30-08-23, 08:05
אצלי הטסט הראשון ב95 ובשני ב 99 או 2000,בשניהם חוויתי את אותו טסט, נסיעה בקו ישר בין 2 קווים, שמיניות, וכביש פתוח (יכול להיות שבהגדלה מעל 500 לא היה כביש רק שליטה)

מיכה100
30-08-23, 08:12
אני כמו חנן. קשור לגיל לדעתי, למדתי רכיבה על אופנוע 'גדול' בגיל 20 בערך.
האופנוע הגדול הנ"ל אגב היה מוטוגוצי V35, בראייתי דאז מפלצת כביש.
אני זוכר את עצמי מתעכב בכוונה ברמזור אחרי שהמורה והברווזים שלפני כבר עברו, כדי 'להביא פתיחה' :D.
תכלס לא תפס, זה היה אופנוע הכביש הראשון והאחרון שרכבתי עליו יותר מ5 דקות.

חנן-ג'יפולוג
31-08-23, 10:28
חושב לצאת מחר ממצפה ב0530 למסלול צנוע של כמה שעות. אולי הציר הצפוני מעל מצוק המכתש לכיוון מזרח עד מעל מעלה נוח, צפונה עד לנחש צמא ומשם לכביש. אמור להיות גבוה ולא חם מדי.
מעניין מישהו להצטרף?

חנן-ג'יפולוג
01-09-23, 07:26
https://imageshack.com/i/pmq1k3T2j

https://imageshack.com/i/poB6E7f5j

מוני אורבך
01-09-23, 09:37
נראה שאתה נהנה מאוד

חנן-ג'יפולוג
01-09-23, 09:47
נהנה מאוד, למרות ואולי בגלל, שחלק מהדרך היה עבורי ממש קשוח, בעיקר העליות/ירידות מנחל מחמל לראש מעלה נוח, העליות הרבה פחות קשות לי, הירידות יותר, ואז מורד נוח והדשדש שאחריו. לא ממש קשה טכנית, אבל התעייפתי.

https://imageshack.com/i/pmTx2nxej

אני בגלידה של אחרי.

https://imageshack.com/i/pmLP9cs4j

איל מ
01-09-23, 10:53
בתור התחלה,
אני מבין שאתה גם רוכב על הכביש,
אבל הקסדה הזאת אחראית לחלק מאוד גדול מהתשישות שלך. גם עם זה נראה לך שולי.
היא כבדה, לוחצת (או שאיננה מתאימה), ולא מאווררת.
אמנם הן יקרות, אבל אם אתה מחליט שאתה לא רוכב עם קסדת שטח, לכל הפחות תשקיע בעצמך בקסדת דוא"ל ספורט.
אני לא הבנתי זאת עד שיום אחד, בדרך הביתה עשיתי סיבוב בשטחים שמאחורי ראש העין (מה שהיום הכל בנוי) עם קסדה נפתחת שכזאת. אפילו באותו צבע.

איל מ
01-09-23, 14:28
בתור התחלה,
אני מבין שאתה גם רוכב על הכביש,
אבל הקסדה הזאת אחראית לחלק מאוד גדול מהתשישות שלך. גם עם זה נראה לך שולי.
היא כבדה, לוחצת (או שאיננה מתאימה), ולא מאווררת.
אמנם הן יקרות, אבל אם אתה מחליט שאתה לא רוכב עם קסדת שטח, לכל הפחות תשקיע בעצמך בקסדת דוא"ל ספורט.
אני לא הבנתי זאת עד שיום אחד, בדרך הביתה עשיתי סיבוב בשטחים שמאחורי ראש העין (מה שהיום הכל בנוי) עם קסדה נפתחת שכזאת. אפילו באותו צבע.

*אם.

חנן-ג'יפולוג
01-09-23, 17:12
זה לא בגלל רכיבת הכביש. היא זניחה במתאר שלי מכדי שנקצה לה ציוד מיוחד.

זה בגלל אופציית הפתיחה. נוח מאוד בקטעים מנהלתיים, בעצירות קצרות, ובעיקר כדי להרכיב ולהסיר בלי צורך להוריד משקפיים.

יש לי כמה קסדות שטח. לא בשימוש עקב אי היכולת להיפתח.

בגדול, אני ממש לא אוהב משקפי אבק, אפילו לא בשיירות האמרים שנוסעות צפוף ומהר בשטח. מביא למילואים משקפיים כאלה רק לטובת המ.צדיקים.

חנן-ג'יפולוג
02-09-23, 09:57
התקנתי ביום שישי סבלי צד שהגיעו אליי לאחר זמן רב מדי שהיו בדרך. עליהם יושבים שני תיקי קורדורה. מניח שזה יקטין מאוד את האופציה לפגיעה במאותתים וגם במחרשה, עד כמעט אפס. אם למרות הכול תיווצר פגיעה, עלות התחליפיים זניחה.
בXR600 הרכבתי בזמנו פנס אחורי משולב חניה/בלם/תאורת מספר/איתות. כרגע אני לא הולך לכיוון הזה.

אפרופו תאורה, הבכורה שלי בארה"ב, אז ניצלתי את ההזדמנות והזמנתי לדירה שלה פנס קדמי לד קומפלט מפרוסייקל, ייעודי לDR650, מאושר SAE/DOT עם כ4500 לומנים, שזה בערך פי 3 מH4. יקר, אבל אני מאמין שישפר את הבטיחות ברכיבות לילה, בעיקר בשטח, אבל גם בכביש -בזיהוי מפגעים. בנוסף הוזמנו מאותו ספק שני ברגי כיוון אור דרך ארוכים, לשינוי זווית התאורה בזמן הרכבה, עניין נפוץ מאוד בשימוש שלי. כרגע כשאני מרכיב אני רוכב בחושך כמעט מוחלט. מסנוור מטוסים.

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/jznnMw.jpg

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/923/keoMBV.jpg

הגיע. הורכב. עושה רושם מצוין. עוד לא נבדק ברכיבה לילית. למרבה הצער ברגי הכיוון שרכשתי רלוונטיים רק לפנס המקורי. בשביל לכוון את הפנס החדש צריך לפרק מסיכה קדמית ולפתוח שני ברגים שהנגדיים להם הם אומים שצריך להחזיק קונטרה. סידור בלתי אפשרי לתפעול עבור רכיבה זוגית מזדמנת. על עדשת הפנס מובלטים הקודים SAE/DOT.

https://imageshack.com/i/poaHkO3ej

https://imageshack.com/i/poxPKqzYj

https://imageshack.com/i/pnPdqbfwj

https://imageshack.com/i/pmjrRmLDj

https://imageshack.com/i/poOJmbp9j

https://imageshack.com/i/pmh8SEHQj

חנן-ג'יפולוג
07-09-23, 09:43
רק לדייק את מה שאמרת, המעלה מכיוון כביש 375 (מהחניה של גבעת התורמוסים) אמנם קצר בהרבה אבל גם תלול בהרבה ממה שעשית.
שם בלי אסרטיביות כנראה לא תעבור את השליש הראשון של העליה.

יצאתי אתמול לקראת חצות לבדוק מה המצב שם באיזור. יש כוונה עקרונית לתרגל כמה פעמים את העלייה והירידה מהר שוכה מהדרך הירוקה שמגיעה מתחנת הדלק של צומת האלה, מכיוון שהנסיון הראה שזו עלייה שהיא קשה לי אבל לא גדולה מדי למידותי, נגיד 80% מהיכולת, אז היא מושלמת לתרגול, עלייה וירידה.
בפועל, הכידון לקח לעלייה הקצרה שדיברת עליה.
אני לא יודע לומר מה הכוונה היתה ב"שליש הראשון של העלייה" אבל מה שראיתי זה כ30 מטרים של דרדרת, כשאחריהם העסק משתנה דרסטית והופך למדרגות סלע גבוהות מצופות בפודרה.
אז הגעתי לאמצע הקטע המדורדר, בצד ימין של השביל, שהוא גבוה יותר ואין עליו דרדרת, ועצרתי לבחון את המצב מרחוק.
להערכתי הייתי יכול להמשיך בלי להסתבך יותר מדי על הצדדים היותר גבוהים של השביל, בלי לעלות על הדרדרת, עד למדרגות. מה במדרגות? אין לי מושג.
הבנתי שלא מתאים וויתרתי. אולי בעתיד.
אני מכיר את העלייה הזו מלפני כמה שנים עם ההיילקס. לא משהו להתרגש ממנו.

פנס הלד, אגב, הוא שדרוג יפה באור הדרך. לא מרגיש פי 3 חזק יותר, אבל בהחלט יותר טוב. מאור המעבר התאכזבתי. אני לא בטוח שהוא חזק יותר מהמקור, והגבול בין האיזור החשוך לאיזור המואר, די מטושטש (האמת שניתן לראות את זה כבר בתגובה הקודמת שלי, כשצילמתי את התאורה על הארון בחנייה) . מקווה שיעבור טסט.

בדאלק
07-09-23, 19:21
אם אתה רוצה שיפור משמעותי בתאורה ומוכן להשקיע קצת יותר מ150 שקל, זו הכתובת
https://www.cyclopsadventuresports.com/Cyclops-100-H4-LED-headlight-bulb_p_192.html

חנן-ג'יפולוג
07-09-23, 21:03
אני אוותר, תודה. הושקעו בפנס למעלה מפי ארבע ממה שרשמת, והתוצאה באור הדרך יותר ממספקת. אור המעבר? לא שיפור, אבל לצרכים שלי זה גם לא ממש רלוונטי. חשבתי שיהיה יותר ממנו בשביל המחיר, אבל זה לא באמת משנה.

אין לי כל נסיון בזה, אבל מהמעט שקראתי הנורות מהסגנון שהצעת, שמורכבות על פנס מקורי שיועד לנורת להט, לא קרובות לתת תוצאה טובה כשל פנס ייעודי כמו זה שהרכבתי, עם רפלקטור ועדשה שנבנו באופן יעודי לנורות הלד. כשאני כותב "תוצאה טובה" אני מתכוון בין השאר לאור מעבר ממוקד נכון שלא מעוור את הרכבים ממולך.

בדאלק
07-09-23, 21:52
אני אוותר, תודה. הושקעו בפנס למעלה מפי ארבע ממה שרשמת, והתוצאה באור הדרך יותר ממספקת. אור המעבר? לא שיפור, אבל לצרכים שלי זה גם לא ממש רלוונטי. חשבתי שיהיה יותר ממנו בשביל המחיר, אבל זה לא באמת משנה.

אין לי כל נסיון בזה, אבל מהמעט שקראתי הנורות מהסגנון שהצעת, שמורכבות על פנס מקורי שיועד לנורת להט, לא קרובות לתת תוצאה טובה כשל פנס ייעודי כמו זה שהרכבתי, עם רפלקטור ועדשה שנבנו באופן יעודי לנורות הלד. כשאני כותב "תוצאה טובה" אני מתכוון בין השאר לאור מעבר ממוקד נכון שלא מעוור את הרכבים ממולך.
לא הייתי כותב משהו שאינו מנסיון אבל עם תאוריות אני לא מתווכח, במיוחד לאור העובדה שהיצרן הזה ספציפית מתכנן את המנורות לשבת ברפלקטורים של מנורות סטנדרטיות ובהתאם סידור הלדים עליהן - ההבדל משמעותי ביותר *ואינו* מסנוור כמו מנורת לד / טורבו לד סינית גנרית.
בכל אופן העיקר שאתה מרוצה זה תמיד הכי חשוב.

חנן-ג'יפולוג
09-09-23, 06:41
מכירים את העליה להר שוכה מצומת האלה?

עכשיו גם אני מכיר.

סאמק.

https://imageshack.com/i/poBwkQPmj

https://imageshack.com/i/pmF2HHSej

חזרתי לזירת הקרב.
הפעם הצלחתי לא להפיל את האופנוע. כן עצרתי פעמיים למנוחה קלה, על האופנוע.
מהרחמים על המצמד, הפעם עליתי בהילוך ראשון. זה יותר קשה לשליטה.

אעשה עוד פעמיים הלוך-חזור לפני שהשמש תהרוג אותי ואסיים להיום.

https://imageshack.com/i/pnqnw3tIj

מיכה100
09-09-23, 10:42
אם אתה רוצה לגוון, צפונית אליך יש פיסטין קטן עם קבר שייח כיפתי בפיסגתו, בשם א-סליחי. נוף מקסים לגזרה הצפונית.
אותה רמת קושי כמו מה שעשית עד עכשיו, אולי טיפהלה יותר בנקודה אחת.

shmulikbg
09-09-23, 12:57
נוף מקסים לגזרה הצפונית.

כן, רמת בית שמש ו'...:)

חנן-ג'יפולוג
09-09-23, 13:03
שמוליק, ישבנו שם ביחד פעם עם אמא שלך.

מיכה, רציתי להגיע לשם הבוקר אבל בסוף השביל לקח אותי למקום אחר. בפעם הבאה. תודה.

מיכה100
09-09-23, 13:56
כן, רמת בית שמש ו'...:)ספר לי על זה..
רמת בית שמש חיסלה כמה סינגלים משובחים, שכיות חמדה ארכיאולוגיות והמון פינות טבע מעלפות.
רק חירבת קייאפה עצרה אותם. בינתיים.

GodsFather
09-09-23, 16:05
אבל צ'מע,יש להם שם כמה מעדניות לא רעות

Sent from my SM-F916B using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
11-09-23, 06:37
אם אתה רוצה לגוון, צפונית אליך יש פיסטין קטן עם קבר שייח כיפתי בפיסגתו, בשם א-סליחי. נוף מקסים לגזרה הצפונית.
אותה רמת קושי כמו מה שעשית עד עכשיו, אולי טיפהלה יותר בנקודה אחת.

https://imageshack.com/i/po00ITIxj

מיכה100
11-09-23, 08:39
סחתיין. גם על המיקום וגם על השעה..
רק לידיעה, בדיוק בצד ההפוך של המבנה מתחיל סינגל קשוח שיורד על המדרון עד השביל של גבעת התורמוסים.
נחזור לזה כשתעבור לצרצר :cool:.

חנן-ג'יפולוג
11-09-23, 08:50
החלטתי שאני חוזר לעלייה להר שוכה, עד שארגיש שהיא Walk in the park עבורי. קרובה יחסית לבית. היא אפשרית עבורי, והיא מאתגרת אותי במידה הנכונה- גם היום השכבתי שם את האופנוע פעם אחת, אבל מעבר לזה אני מרגיש שהיא נהיית יותר קלה. גם הירידה.

חנן-ג'יפולוג
12-09-23, 16:36
כל העלייה להר הזה, כמה קילומטרים, מאתגרת אותי, אבל זו הנקודה שעצרה אותי בכל הפעמים הקודמות עד הבוקר. צריך לבחור מסלעה בשיפוע ימני בצד שמאל עם הפרשי גובה משמעותיים בין סלע לסלע, שהאופנוע מדלג על הסלעים וצריך לשמור על קו סביר, או דרדרת שטוחה בצד ימין, שמאתגרת בשמירת קו ישר כי הגלגלים בורחים לצדדים. בסוף הקטע יש מדרגה רוחבית, אז צריך להגיע אליה מוכנים-יציבים, או לעקוף אותה מימין או משמאל.

הבוקר עשיתי את זה שונה. במקום להגיע מותש אל העלייה ולתת לה בראש מאיזה כיוון שיוצא, עצרתי כ5 מטרים לפני, כיביתי את האופנוע, הורדתי ידיים מהכידון שינוחו, הסדרתי נשימה ותכננתי בשקט את הדרך למעלה.

החלטתי על צד ימין, וכשהדופק והנשימה ירדו לקצבים סבירים, התנעתי ועליתי. לא בלי בריחות קטנות לצדדים ובעיטה או שתיים בקרקע, אבל לראשונה ללא עצירה.
https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q70/922/0o4OsL.jpg

talw
12-09-23, 22:02
קשה להבין מהתמונה מהו השיפוע, בכל מקרה ממה שאפשר להבין מהתמונה , אין בעיה של שמירת כיוון נסיעה מימין או משמאל שטיפת מומנטום לא יכולה לפתור.אבל אתה כבר מבין את זה ובדרך לשם.

חנן-ג'יפולוג
13-09-23, 08:20
השיפוע לא קיצוני.
מצד ימין, זה בדיוק מה שאמרת. אפשר להביט 30 מטרים קדימה, לבוא מהר כאילו אין שם כלום. רק לתפוס בטחון בי ובכלי.
מצד שמאל, מדרגות גבוהות עם פערים ארוכים שהגלגל נופל ביניהן, אני לא חושב שהשילוב של יכולת הרכיבה שלי, המשקלים שלי ושל האופנוע, והמתלים של הDR, ישאיר את המתלים בתחום העבודה התקין שלהם במהירות גבוהה יותר מאשר, נגיד, 15 קמ"ש. הוא יטרק, יזרק, וזה יהיה מכוער. יתכן שגם פנימית/חישוק יפגעו.

בכל מקרה, גם התהליך עצמו של הכשלון וההתמודדות מבורך מבחינתי. בשלב מסוים אני מתברבר, נעצר, ברוב המקרים משכיב את האופנוע וצריך לראות איך ממשיכים הלאה, שזה בפני עצמו עוד משהו שטוב לתרגל. אין לזה עלות מכנית או פיזיולוגית, וחוץ מאגו מושפל, זה רווח נטו.

מה שרציתי לומר בתיאור האחרון של העלייה, זה שהלקח העיקרי שלי מההצלחה, זה להגיע טרי ומפוקס למשהו שמאתגר אותי. לא בכהות חושים, ולא כשהפיזיולוגיה בקו האדום.
יש לי את הפריבילגיה, כשאני מותש פשוט לעצור, לנוח ולהתפקס, ואני צריך לנצל אותה יותר. זה משהו שהרבה פחות קל לעשות, אולי אפילו בלתי אפשרי, כשאתה בחבורה.

מוני אורבך
13-09-23, 09:40
חנן מחזק את ידך.
הגישה שלך לגמרי נכונה.
סוף מעשה במחשבה תחילה.
אולם אתה צריך לזכור שמומנטום הוא האלמנט שהכי משחק בעדך בסיטואציות כאלו.
לבוא מהר מדי יכול להיות מסוכן, ולגרום להתרסקות.
אבל גם לבוא לאט מתי עלול לגרום להתרסקות.
גם לעצור באמצע לא אידאלי, כי בדרך כלל קשה להתחיל באמצע עליה.
לכן יש לתכנן היטב את הנתיב, כולל המהירות והעצירות אם צריך.
ולהשתדל מאוד לא לאבד מומנטום.

talw
13-09-23, 18:11
השיפוע לא קיצוני.

מצד שמאל, מדרגות גבוהות עם פערים ארוכים שהגלגל נופל ביניהן, אני לא חושב שהשילוב של יכולת הרכיבה שלי, המשקלים שלי ושל האופנוע, והמתלים של הDR, ישאיר את המתלים בתחום העבודה התקין שלהם במהירות גבוהה יותר מאשר, נגיד, 15 קמ"ש. הוא יטרק, יזרק, וזה יהיה מכוער. יתכן שגם פנימית/חישוק יפגעו.
.

אל תמעיט בעקומת הלימוד שלך, אתה מתמיד יפה מאוד ומהר מאוד תלמד גם להתגבר על הסלעים הללו , לא צריך לטוס אותם , כל הטריק הוא מכת גז במקום המתאים תוך כדי תנועה , משקל גוף אחורה, ותראה איך אתה לא מרגיש את הקדמי מדלג מעל הסלעים. האחורי( מתלה נגרר) יכול לספוג הרבה יותר ממה שאתה חושש. אמנם האופנוע שלך לא הכי מתאים לכך , אבל זה יבוא לך עם ההתמדה . הטכניקה הזו גם תציל אותך מהפתעות בטיולים העתידיים .
זה נגד ההגיון וההרגל בנהיגה לתת גז כשאתה מופתע, אבל זהו הרגל שברוב המוחץ של המקרים יציל אותך לעוף מהאופנוע כמו סופרמן.

חנן-ג'יפולוג
16-09-23, 06:13
שמורת נחל מיצר, בדרך לעין איה.

https://imageshack.com/i/pmWnuPAGj
https://imageshack.com/i/poeoleRGj

https://imageshack.com/i/pmJSdKD9j

https://imageshack.com/i/pmrKcL7Ej

boaz avrahami
16-09-23, 08:09
ואפילו נראה נקי שם.
איזה כיף לך!

איל מ
16-09-23, 10:48
הגעת בנסיעה או על עגלה?

חנן-ג'יפולוג
16-09-23, 11:38
על נגרר. פרק האופנוע היה חלק פרטי קטן מטיול משפחתי של שלושה ימים.

חנן-ג'יפולוג
20-09-23, 09:55
טעמתי הבוקר מהאנדורו הזה שלכם בכמה עליות סלעיות מאולתרות ביער קק"ל.

חמוד.

גם טעמתי לראשונה עם הDR נפילה שלי (לא מדבר על נפילה של האופנוע כשאני נשאר לעמוד לידו- את אלו הפסקתי לספור) . תפעול רשלני של פרסה מנהלתית בשטח ישר. חוץ מאגו ,פינה מאובקת באוטרבוקס של הסמארטפון, ועוד כמה שריטות על מגיני הידיות, שום דבר לא נפגע.

כמעט הדלקתי את היער. עצרתי לבדוק ברגע מסוים לאן אני ממשיך, ותוך שניות אני רואה עשן לפני הפנס ולהבה קטנה לפני המנוע. אחד הקוצים נגע בצנרת הפליטה לפני ראש המנוע. קצת פאניקה אבל זה כבה לבד. לתשומת לבי- לראות היכן אני עוצר.

חנן-ג'יפולוג
22-09-23, 08:12
הבוקר, בלי לחץ של הגעה לעבודה על הראש, החלטתי להתמקד בקטע הבעייתי הספציפי בעלייה להר שוכה במקום לגמור על הכוחות שלי בעליות וירידות קומפלט, עברתי את ה100 מטר הלוך חזור חמש פעמים.

הצלחה מלאה. לא walk in the park, ממש לא, אבל רכיבה רצופה בלי בעיטות בקרקע ובלי כמעטים.אני מרוצה.
משם למנוחה בקבר השייח' למעלה.

https://imageshack.com/i/poUC35JTj

אח"כ הגיעו עוד אורחים והמשיכו לסינגל שמיכה הציע.

https://imageshack.com/i/pnWHeFRtj

חנן-ג'יפולוג
01-10-23, 16:16
https://imageshack.com/i/poVjerTzj

https://imageshack.com/i/po9CxZPAj

חנן-ג'יפולוג
02-10-23, 09:54
לילה ראשון עם הדיאר בשטח. אני מבסוט מזיווד הנשיאה שלו. אני מצליח לישון עם כל האביזרים שהתרגלתי להם מההיילקס, למעט מקרר.
אוהל, מצעים, מזרון, מיטת שדה, כסא, מאוורר. צלנית.
אם הייתי עם טלי, הייתי חייב לוותר על חלק מהאבזור.
תענוג להיות לבד. הרבה זמן קריאה. שינה ארוכה וטובה. מזג אוויר מעולה.

https://imageshack.com/i/pothKcGYj

ד ו ר ו ן
02-10-23, 10:51
טיול בדד?

חנן-ג'יפולוג
02-10-23, 13:47
https://imageshack.com/i/pnvjFwOqj

לבד.

חנן-ג'יפולוג
02-10-23, 17:26
https://imageshack.com/i/poj5l09Tj

חנן-ג'יפולוג
03-10-23, 10:23
https://imageshack.com/i/pm85VNYGj

https://imageshack.com/i/pnHlluhtj

https://imageshack.com/i/pnFCNIw0j

https://imageshack.com/i/pnPoIq1Rj

חנן-ג'יפולוג
28-10-23, 08:10
ניצלתי אפטר קצרצר שקיבלתי מהפלוגה לטעון מצברים, כימיים ומנטליים. לא התנעתי את האופנוע מחול המועד.

https://imageshack.com/i/pnbMz1jsj

חנן-ג'יפולוג
04-11-23, 10:12
שיטוט קצרצר לאיזור של תל צפית.

https://imageshack.com/i/poSwopHAj

https://imageshack.com/i/pnFAE8wMj

https://imageshack.com/i/potMlwlkj

חנן-ג'יפולוג
14-11-23, 20:12
סאמק.https://imageshack.com/i/pnOhxArnj

.

- - - Updated - - -

https://imageshack.com/i/pneajT3tj

https://imageshack.com/i/pouvfx3Fj

https://imageshack.com/i/pnjgLHhSj

חנן-ג'יפולוג
15-11-23, 16:43
זה התחיל תמים. סיבוב צהריים בשבילי שדות באפטר שקיבלתי עם הפלוגה. פה ושם שלוליות וממש טיפה בוץ מגשם הבוקר. לקראת ההגעה חזרה הביתה התחיל טפטוף, שהתחזק,
האסקלציה היתה מהירה מאוד: בתוך דקות הגשם התחזק מאוד, פני השטח הפכו למרגרינה, הרווח בין הגלגל הקדמי למזלג התמלא והגלגל הפסיק להסתובב, האחורי ניסה לדחוף כשגם הוא הולך ונתקע מהבוץ, והאופנוע נסע בעיקר על הצד.
המצמד התפרק בשנייה. רגע אחד עבד טוב וחלקיק שנייה אחרי כבר לא היה שום חיבור בין המנוע לגיר. אני מנחש שרפידה התפרקה לחלוטין.

חבר הגיע עם 4x4 ונגרר. כל הגורמים היו נגדנו. משקל כבד של האופנוע והבוץ. גלגלים תקועים. אנחנו מחליקים על הבוץ. לא הצלחנו להרים אותו אל הנגרר.
עשינו עוד נסיון נפל שעלה לנו במאמצים היסטריים לגרור את הנבלה עם רצועה לשביל כורכר, אבל גם שם הגלגלים לא השתחררו ולא הצלחנו להעמיס את האופנוע. זימנו אלינו את אשתי וההיילקס עם שני חברים מהקיבוץ, וביחד הצלחנו להרים את האופנוע אל הנגרר, במאמץ גדול. הגענו לקיבוץ עמוק לתוך הערב.

היום רכשתי רפידות מקוריות מאבניר. למרבה הפלא המחיר זהה לרפידות מקוריות באתר אמריקאי. כעת הן טובלות בשמן ונשאר למצוא זמן פנוי להחלפה.

מיכה100
15-11-23, 18:50
אה, כן. ככה זה.
כל רוכב כנראה חייב לעבור סיוט כזה פעם פעמיים בחיים כדי לדעת שעם בוץ דביק לא משחקים.
אגב המון גז מההתחלה אולי היה מונע את הסתימה. ואולי לא.

boaz avrahami
15-11-23, 23:27
ממש ככה [emoji23]
אתמול כשחנן שלח לי את התמונות תוך כדי זה עשה גם לי פלאשבק 30 שנה אחורה. גיל צבא עם משקולת דומה, XL500R בהוץ בין בית שערים לרמת ישי. 5 דקות מהבית.
הצלחתי להיחלץ אחרי איזה שעה וקצת אבל באפיסת כוחות מוחלטת וקפוא מקור.
מסוג הארועים שלא שוכחים לעולם.

חנן-ג'יפולוג
16-11-23, 00:06
לאחר פירוק, מסתבר שאכן, הדיסקית החיצונית נפרדה מכל פיסות הרפידה שעליה. נשארה חלקה לחלוטין. שאר הדיסקיות נראות בסדר. יוחלפו כמובן בחדשות.

https://imageshack.com/i/pnd780VBj

https://imageshack.com/i/posXPcjMj

חנן-ג'יפולוג
17-11-23, 17:28
חזל"שתי בסיבוב מהיר עם שני חברים, מצוידים באנדורו כתומים. הרצה למצמד החדש.
היה נחמד, מהיר, מאתגר, והבנתי שזה ממש לא מה שאני רוצה לעשות. מהר מכפי שאני רוצה לרכוב. התיקים נתקעים בכל הסלעים בסינגלים. לא מתאים.

boaz avrahami
17-11-23, 19:47
מוזר הקלאץ׳ הזה.
יש רק דיסקית מתכת אחת?

בהונדות שאני מכיר זה מסודר אחת פייבר ואחת מתכת

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20231117/dbea96dc7be28b0cb5f6f492dca45cd8.jpg

חנן-ג'יפולוג
17-11-23, 21:00
לא צילמתי את דיסקיות המתכת. יש שמונה מהן. מה שנדמה לך כדיסקית מתכת זו דיסקית חיכוך שאיבדה את הרפידות.

חנן-ג'יפולוג
22-11-23, 23:09
שתי הבנות הגדולות מבררות על הוצאת רשיון רכיבה, ואני כבר מתחיל לבדוק ברשת קיטים של הנמכה מתכווננת. עבורי האופנוע בגובה נוח, אבל להן, כ155ס"מ, הוא בלתי אפשרי..

[G]

הבכורה, אופיר, סיימה להוציא רשיון בשבוע שעבר.
בדקנו אם היא יכולה לרכוב על האופנוע בגובה המקורי- לא בכיוון.
רכשתי כבר את הכלים שנדרשים כדי לבצע את ההנמכה המקורית שסוזוקי מציעים. זה מוריד 40 מ"מ בגובה הכסא, 40 מ"מ במרווח הגחון, ופחות 40מ"מ במהלך המתלים. אני מאוד לא אוהב את הרעיון.
רכשתי כסא משומש נוסף. הורדתי ממנו את הריפוד ושמנו עליו מגבת לצורך ההדמייה. הילדה רוכבת על האופנוע בהצלחה. אביא את הכסא לרפד כדי שירפד מחדש עם ריפוד מינימלי, וכשאופיר תרצה לרכוב היא תחליף כסא. כך כולם יהיו מרוצים.

נדב42
23-11-23, 11:05
בזמנו על xt500 גילחתי מהריפוד המקורי קצת בגובה ובעיקר ברוחב של הריפוד (במקומות הנכונים) עבור רוכבת נמוכה והידקתי בחזרה את הכיסוי המקורי. זה יותר משמעותי ממה שנדמה.

את הגילוח עשיתי עם מלטשת סרט של נגריה.

מוני אורבך
23-11-23, 12:41
מה שהכי חשוב, שתתאמן להרים את האופנוע.
לא יהיה לה קל, אבל עם טכניקה נכונה בהחלט אפשרי.
תחליק גם את הבולמים ב triple clamp כך האופנוע יהיה יותר מאוזן.
כמו כן אתה צריך לקצר את הרגלית.
אני עשיתי את זה בזמנו עם מוט הברגה. כך יכולתי לשנות את הגובה כרצוני.

כמובן מיגונים מלאים, ושיהיה בהצלחה.

חנן-ג'יפולוג
23-11-23, 17:33
יש בבית סט ציוד רכיבה מלא לבנות.

אני לא מעוניין לשנות דבר בגיאומטריה המקורית של האופנוע. גם לא את הטריק הידוע עם שינוי מיקום הבולמים הקדמיים.
לכן העדפתי לשחק עם המושב, מה גם שהוא לא יהיה על האופנוע כשאני ארכב.

יש רגלית מתכוונת שרכשתי כשעוד חשבתי לשחק עם הגובה. לאור ההחלטה האחרונה, היא מיותרת, אז אחזור לרגלית המקורית.

הכסא הנוסף עבר היום בניה מחדש אצל מרפדיית ששון, מבעלי המקצוע הטובים "של פעם" . יצא סבאבה.

https://imageshack.com/i/poWQuD3yj

https://imageshack.com/i/pnZdh1hjj

asafk
23-11-23, 19:13
יש סרטון נהדר ביוטיוב של רוכבת די קטנה על אופנוע די גדול - והטכניקה שלה לעניין הזה.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
23-11-23, 19:38
יש כמה סרטונים של בנות וגם בנים שקטנים על האופנוע, ומחלקם גם אני מיישם חלק מהטכניקות, לפעמים.
עלייה על האופנוע כשהוא על הרגלית / תחילת הסעה של האופנוע ואז עלייה עליו, ירידה ממנו לפני שהוא נעצר ועוד.
אבל יש טכניקה שלא מקובלת מבחינתי, למעט לצורך סרטוני טיקטוק: הורדת הרגלית תוך כדי רכיבה ואז עצירת האופנוע, כשהרוכבת לא מסוגלת להחזיק את האופנוע בעמידה בצורה אחרת.
זה טוב רק לעצירות מתוכננות. ואם חתול הפתיע אותך בעצירת חירום אז דינך ליפול? לא מתקבל על הדעת.
זה המצב שאופיר היתה בו לפני הנמכת הכסא.
גם עם הכסא הנמוך היא תזדקק לתרגול הטכניקות הראשונות שהזכרתי. זה סבאבה. שתי רגליים על הקרקע זה לחלשים.

מוני אורבך
23-11-23, 20:05
צריך גם לכוון את ה sag שיתאים למשקל שלה
אחרת היא תקפוץ לכל הכיוונים והאופנוע לא יהיה יציב
זה גם עוזר להגיע לקרקע בצורה בטוחה בעת עצירות

חנן-ג'יפולוג
23-11-23, 20:19
לא יקרה.
אני רוכב, והיא תרכב, ואני מרכיב את אשתי והבנות, ואין שום תרחיש בעולם שאני משחק בזה בכל החלפת רוכב/רוכבים.

יש לי עוד עיסוק או שניים בחיים. כשיש לי זמן לרכוב, אני רוכב. לא משחק בכיוונים.

asafk
23-11-23, 20:24
אני התכוונתי לזו. הסרטון הזה עזר ביותר למישהי שאני מכיר.

https://youtu.be/oOD9NnTevH0?feature=shared

אסף.

חנן-ג'יפולוג
23-11-23, 20:44
אחלה סרטון. שיתפנו אותו בינינו.

חנן-ג'יפולוג
25-11-23, 08:37
סיבוב בכורה של הבכורה.
גם היתה נפילת בכורה, בעמידה, עקב הורדת הרגל הלא נכונה, כשעצרה את האופנוע בשביל עם שיפוע צד קטן. ללא נפגעים.

https://imageshack.com/i/pmjssTYGj

יונימוג אדום
25-11-23, 11:03
נראה לי שבקרוב יעלה כאן פוסט נוסף - מה דעתכם על 125 דו"פ .
ולבסוף זה יגמר בכתום שחונה ליד הכלי שלך ;)

אילן

talw
25-11-23, 13:10
סיבוב בכורה של הבכורה.
גם היתה נפילת בכורה, בעמידה, עקב הורדת הרגל הלא נכונה, כעצרה את האופנוע בשביל עם שיפוע צד קטן. ללא נפגעים.

https://imageshack.com/i/pmjssTYGj

כבוד למין היותר מוצלח, מזכירה לי את אופי הבכורה שלי(שלפני שבוע חזרה הביתה מחודש מילואים בתופת ).
הכפפות שלה? מפה נראות רופפות. מניסיון, כפפות הדוקות על הידיים מוסיפות דיוק בתפעול ובטיחות בזמני תגובה. בהצלחה.

חנן-ג'יפולוג
26-11-23, 16:36
https://imageshack.com/i/posB5F78j

https://imageshack.com/i/porb220Ij

https://imageshack.com/i/pnmfhRGej

הקב"ן הורה לי לתרגל נשימות עמוקות, במקום שקט ומבודד, כמו גם פעילות גופנית. יישמתי:

https://imageshack.com/i/pmb1yvBGj

https://imageshack.com/i/poklAdDej

https://imageshack.com/i/pmI8V3puj

erezgur
26-11-23, 16:48
מסלול שעשינו ברביעי האחרון:) אחלה!

נכתב מהנייד

חנן-ג'יפולוג
02-12-23, 10:15
החלטתי שאני חוזר לעלייה להר שוכה, עד שארגיש שהיא Walk in the park עבורי. קרובה יחסית לבית. היא אפשרית עבורי, והיא מאתגרת אותי במידה הנכונה- גם היום השכבתי שם את האופנוע פעם אחת, אבל מעבר לזה אני מרגיש שהיא נהיית יותר קלה. גם הירידה.

ובכן, אני שם. בWalk in the park. לא שיזיק לי להמשיך ללטש פינות, אבל העליה להר היא כבר לא אתגר משמעותי.

https://imageshack.com/i/pnlPOmJjj

https://imageshack.com/i/poiv42llj

אחד הפערים בין אז להיום הוא שאני מושקע הרבה פחות בבחירת נתיב מדויק ושמירה קפדנית להיות בו.
רוכב, עם ראש משוחרר יותר. סומך על מתלי האופנוע ועליי שיהיה בסדר.

הכסא הנמוך של אופיר: התאהבתי בו. לא החלפתי אותו לכסא שלי מאז שהורכב. בשטח זה נוח מאוד כשצריך להוריד רגל לקרקע. אין מחיר של נוחות כי אני ממילא לא יושב, ובכביש כבר יצא לי לעבור רכיבה רצופה של 60ק"מ, והמצב סביר. טריידאוף טוב בסה"כ, למי שעושה הרבה יותר שטח מכביש.

חנן-ג'יפולוג
12-12-23, 10:02
רענון מושלם, יפה ושקט, אחרי שבוע לא פשוט במרכז חאן יונס.

https://imageshack.com/i/pnHAcXujj

boaz avrahami
13-12-23, 20:33
שמור על עצמך חבר

חנן-ג'יפולוג
22-12-23, 11:04
קצרה:

https://imageshack.com/i/pmWxGoewj

https://imageshack.com/i/po59J5F9j

מיכה100
22-12-23, 13:23
בדשדש של הנקרות אני מקווה שאתה נותן גז..

חנן-ג'יפולוג
22-12-23, 15:08
נותן. מספיק בשביל להרגיש יציב, אבל לא טס. 40-50קמ"ש.

https://imageshack.com/i/pmH67QFlj

sgill
22-12-23, 21:15
אתה מטייל לבד בנקרות?

חנן-ג'יפולוג
22-12-23, 21:34
כן.

sgill
22-12-23, 22:21
פחות מטריד אותי בעיית הבטחון האישי בימנו שאני מניח שאתה מודע לה.
אבל בנוסף, "רגל הפיל", המקום בו הצטלמת, נמצא בשטח אש כמו רוב המסלול של נחל נקרות. אם לא תיאמת מראש עם הצבא, זה בעייתי. כל שטחי האש סגורים גם בסופי שבוע לצורך אימונים של צהל.
בנוסף, מה תעשה אם תהיה לך תקלה טכנית שלא תוכל לפתור? פנצ'ר או שניים? (חתך שלא ניתן לסגור) או חס וחלילה פגיעה פיזית מנפילה?
כן, אתה אדם מבוגר, כן, כל אחד אחראי לעצמו, אבל לדעתי זה קצת מוגזם.
האמן לי שעברתי כמה דברים בחיים וראיתי במו עיני כמה מקרים שעם קצת מחשבה מראש היו נמנעים.
אני לא בא לחנך אותך, רק אומר את דעתי.
STAY SAFE

חנן-ג'יפולוג
22-12-23, 22:52
אני מודע לעניין הבטחון האישי בימים אלה - אפשר לומר. במהלך השבוע הקודם טווחתי בתחמושת קליעית 24/7 בחאן יונס. מי שלא הפגין חיילות מספקת בבניין ששהיתי בו, חטף.

המקטע של נקרות מכביש 90 לחיבור לשביל השחור שמגיע מקצרה אמנם מוגדר כשטח אש, אבל הוא לא פעיל. בדקתי את זה מראש, וגם הפקח שראה אותי בעלייה לקצרה ושאל על המשך המסלול שלי לא העיר על כך.

בד"כ אני רוכב עם מכשיר מסרונים לווייני, אבל השארתי אותו לקשר מ"פ של הפלוגה שלי. בשביל לפצות על כך שהוא לא אתי, אמרתי מראש לחבר מה המסלול שאני מתכנן לעשות, ושאם לא אצור אתו קשר עד החשיכה, שיבוא לבדוק מה אתי.

לא מושלם, אבל אני כבר מזמן לא מתיימר לכסות במאה אחוז את כל הסיכונים בחיי. משתדל לכסות את רובם במידה שהיא מספקת, לטעמי.

גיא
23-12-23, 09:16
הקטע עם חבר שמכיר ויודע לחפש אחרי x שעות .. לדעתי מספק לגמרי. אני משתמש בו בעצמי כבר שנים .

sgill
23-12-23, 12:50
הקטע עם חבר שמכיר ויודע לחפש אחרי x שעות .. לדעתי מספק לגמרי. אני משתמש בו בעצמי כבר שנים .

לדעתי לא מספק כי אם נפצעת ואיבדת דם, המהירות שבה יגיעו אלייך תקבע מה ישאר להציל..
בנוסף, לפעמים אנחנו סוטים קצת מהמסלול המתוכנן או במקרה עפים בצד השביל לתוך שיח/שוחה, בור וכו'
אני מסכים שצריך להנות בחיים ובשביל זה צריך לנהל סיכונים. אבל לפעמים צריך לנהל אותם לחומרה כשהתוצאה של התממשות האיום היא לא נזק כספי אלא נזק גופני שלעיתים אין ממנו חזרה.
גם אני עם אופנוע אדוונצ'ר ועם השנים הסיכונים המחושבים שאני מוכן לקחת על עצמי הולכים ומתמעטים.
ורק כדי לסבר את האוזן ושהיה לכם מושג שאני לא טירון בשטח - את האופנוע הראשון שלי קניתי בשנת 1982 (עם רשיון כמובן)
ושוב: STAY SAFE

חנן-ג'יפולוג
23-12-23, 22:13
אחד הטיולים הטובים.
גם כפשוטו. נהניתי מחברה מצוינת בערב קודם לטיול בחניון ברק. לטיול עצמו העדפתי לצאת לבד. עצרתי להרבה זמן במצד קצרה, קראתי ספר, ירדתי לכיוון הנקרות. עוד שנ"צ טוב בגב חולית, ולמפגש, שהיה כיף. פנינה בתוך תקופה נוראית. חברים. אוכל טוב. לא בזכותי - אני הגעתי מהצבא עם חלקי מנות קרב.

ומכיוון אחר: הטיול הזה היווה נקודת ציון משמעותית עבורי. אפשר לומר שכל האימונים שאני עושה עם האופנוע (הרוב המוחלט של השעות שלי אתו מורכב מאימונים ייעודיים. לא טיולים. הרכבתי רשימה בוואטסאפ של טכניקות שאני צריך להתאמן עליהן, ואני מבצע כמו תלמיד טוב ומסמן לידן וי) כוונו בדיוק לסוג הטיול הזה. טיול מדברי, כמעט בלי מגבלות בחירת מסלול, כשאני מסוגל להתמודד עם הכול, לבד, בלי חברים שיחזיקו/ידחפו בעליות, שזה מה שהכרתי ברכיבות מהעבר הרחוק.
דאגתי בימים שלפני כן. לא הייתי בטוח לגבי העלייה לקצרה, ולגבי הירידה, ויותר מזה, לגבי הרכיבה בנקרות. רכבתי בנקרות בעבר, כשהייתי צעיר יותר ב25-30 שנה, והייתי מלווה בחבורה גדולה. לא זוכר אם הגעתי בעבר ברכיבה לקצרה, אבל גם אם כן, זה היה בנסיבות קלות יותר מהסוג שהזכרתי.

והלך טוב. הלך מעולה. בחרתי בקו העלייה הקל יותר למצד קצרה ממזרח, שמסומן באדום. היה באמת קל. הירידה עברה חופשי, והרכיבה בנקרות התחילה מעט קשה יותר, עד שנכנסתי לקצב ולטכניקה, ואז זה רץ, ואף היה מהנה מאוד. כל הטכניקות שאני קורא עליהן בספרים, צופה ביוטיוב, ומתרגל שעות ארוכות, 4-6 פעמים בשבוע, הוכיחו את עצמן כמכלול.

למעשה אני מרגיש אחרי הטיול הזה חופשי לבחור מכל מסלול מדברי שבא לי. כמובן שזה לא יכלול את המעלות המשמעותיים שמדורגים אצלנו כ4 ו5, אבל גם אותם, אם יהיה לי נורא דחוף לעבור, אני יכול לתכנן כך שיהיו בירידה.

מוני אורבך
24-12-23, 08:20
אהלן חנן, שמח מאוד לשמוע שהגעת לנקודת ה"זן" שלך.
אשמח אם תוכל לפרסם את רשימת הטכניקות שאתה מתרגל.
אני בטוח שזה יוסיף לי ולאחרים.

אגב, מבחינה לוגסטית. אני מבין שאתה לא מגיע עם האופנוע ברכיבה.
איך אתה מסתדר עם הנגררר? היכן אתה משאיר את הרכב והעגלה?
כבר מספר פעמים חשבתי על ירידה לנגב עם האופנוע, אבל הלוגיסטיקה מפחידה אותי.

חנן-ג'יפולוג
24-12-23, 10:20
לוגיסטיקה: פשוטה מאוד. יתכן שזה מסובך יותר אצלך כי האופנוע לא מורשה או לא מתאים לרכיבת כביש, ואז זה מגביל מבחינת מקום השארת הרכב והנגרר, וגם מחייב להשאיר אותם בתחילת מסלול שחייב להיות מעגלי.
השארתי אותם פעם אחת במלונות ים המלח, פעם אחרת במפעלי ים המלח, בצופר, במצפה רמון, במדרשה בשדה בוקר (שלושה ימים שהרכב והנגרר חנו שם, וחזרתי ברכיבה מאילת על הכביש) . משאיר במקום הכי קרוב שנראה לי בטוח יחסית, מוריד את האופנוע ויוצא לטייל. לא מורכב בכלל. גם אם למשל הייתי רוכב מכביש 40, דרך הנקרות והערוד לכביש 171, הייתי חוזר, נגיד, לעין יהב, ברכיבה על הכביש.

אם זה טיול של יותר מיום, אז יש על האופנוע חמישה תיקים קבועים, ואני ערוך לשהיה ממושכת בשטח ללא תמיכה לוגיסטית.

https://imageshack.com/i/pmujxxWjj

-->