צפייה בגרסה מלאה : ריתוך סיב אופטי
בקרוב אעבור בית, בונה בית חדש 60 מטר מאחורי הישן.
לבית החדש יש רחוב משלו, אבל אין ברחוב הזה תשתית בזק וסיב, ואצטרך להעביר תשתית.
(חשמל כבר חובר, אם מישהו דאג :) )
לא מעוניין שהקבלן שישלחו לי בזק לחיבור, יעביר הקו פארטרץ' באוויר, לכן העברתי קו שעובר ברצפה, ואעביר בפנים סיב.
יש לי גם סיב (שחור, דו גידי), לא מהסוג שבזק משתמשים, אלא קצת עבה יותר, ועם סופיות (שלא מתאימות לבזק) שאני ממילא צריך להוריד כדי להעביר הסיב בתוך הקו שייגן עליו.
ועשיו לשאלה:
האם קבלני החיבור של בזק יוכלו, יידעו וירתכו את הסיב שלי בקצוות כדי לבצע את החיבור?
מישהו מבין בתחום או יש לו את מי לשאול?
למיטב ידיעתי, הצוותים שמגיעים לחבר את הבתים ולהעביר ה'סיב עד הבית', לא מרתכים סיבים.
הסיבים שהם פורסים מתיבת החיבורים לבתים מגיעים עם קונקטור מוגן, שעובר בתעלה סטנדרטית של 16מ"מ, כך שאין צורך בריתוך.
ריתוך סיבים מתבצע ע"י הטכנאים של התשתיות הפרוסות ברחובות, שהם לא אלו שמגיעים לחבר את הבתים.
אבל אני לא מבין את הצורך בריתוך.
יש לך קו סלול בין תיבת החיבורים של חברת התשתית לבית, הקבלן שיגיע יעביר לך את הסיב בו, מניסיון בכמה בתים פרטיים.
למיטב ידיעתי, הצוותים שמגיעים לחבר את הבתים ולהעביר ה'סיב עד הבית', לא מרתכים סיבים.
הסיבים שהם פורסים מתיבת החיבורים לבתים מגיעים עם קונקטור מוגן, שעובר בתעלה סטנדרטית של 16מ"מ, כך שאין צורך בריתוך.
ריתוך סיבים מתבצע ע"י הטכנאים של התשתיות הפרוסות ברחובות, שהם לא אלו שמגיעים לחבר את הבתים.
יש לך קו סלול בין תיבת החיבורים של חברת התשתית לבית, הקבלן שיגיע יעביר לך את הסיב בו, מניסיון בכמה בתים פרטיים.
מהכרות עם קבלני החיבור, הן מחפשים מהירות. הם מקבלים תשלום גלובאלי לאראש. לחיבור.
לא מעניין אותם אם זה ייקרע מליון פעם מגיזום צמחייה, ולכן מעבירים בדרך הכי פשוטה באויר.
אני לא מעוניין להעביר כך.
הכנתי הכל קבור ו/או מוגן, ואני רוצה להעביר מוגן.
כיוון שאני מכיר את קבלני החיבור, ברור לי שהם לא יבזבזו זמן להעביר דרך הצנרת שלי, ולכן אני רוצה להכין העברה, ועם הסיב שיש לי, ברור לי שיידרש ריתוך.
אצלי בזק הגיעו והשחילו הסיב בתשתית צנרת שאני הכנתי מהתיבה לבית.
ממה שראיתי, בזק עובדים עם סיב מוכן עם סופיות בקצוות. הקבלן בוחר את האורך הנדרש בהתאם למרחק.
בחברה הקודמת (פיוצ'ר) השחילו סיב ללא מחברים והטכנאי ריתך הסופיות לאחר ההשחלה.
אם הכנת תשתית נוחה להשחלה, הטכנאי רק יגיד לך תודה. להעביר התשתית באוויר זה יותר עבודה בשבילו.
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
בקרוב אעבור בית, בונה בית חדש 60 מטר מאחורי הישן.
לבית החדש יש רחוב משלו, אבל אין ברחוב הזה תשתית בזק וסיב, ואצטרך להעביר תשתית.
(חשמל כבר חובר, אם מישהו דאג :) )
לא מעוניין שהקבלן שישלחו לי בזק לחיבור, יעביר הקו פארטרץ' באוויר, לכן העברתי קו שעובר ברצפה, ואעביר בפנים סיב.
יש לי גם סיב (שחור, דו גידי), לא מהסוג שבזק משתמשים, אלא קצת עבה יותר, ועם סופיות (שלא מתאימות לבזק) שאני ממילא צריך להוריד כדי להעביר הסיב בתוך הקו שייגן עליו.
ועשיו לשאלה:
האם קבלני החיבור של בזק יוכלו, יידעו וירתכו את הסיב שלי בקצוות כדי לבצע את החיבור?
מישהו מבין בתחום או יש לו את מי לשאול?
1- לא יודע איזה סיב (שחור) אתה משחיל, אבל אם יהיה שם סיב שהסופיות שלהם לא מתאימות, אז לא יוכלו לחבר את המודם בבית.
2- מה המרחק עד לנקודה של בזק ברחוב (של הבית הראשון)? לא יותר פשוט למשוך סיב רציף מהבית האחורי עד לנקודה של בזק?
מרחק הבית הראשון לא רלבנטי, הבית יושכר ודייריו יצטרכו אינטרנט משלהם.
הסיב יושחל עד לעמוד של בזק.
המרחק הכולל בין הבית לעמוד של בזק ברחוב הקדמי כמעט 100 מטר.
הסיב השחור שבידי הוא דו גידי (וגם מוגן ועבה יותר), והמחברים עליו לא תואמים לאלו של בזק. זו בדיוק הסיבה לשאלת הריתוך.
לא מבין כלום בנושא, אבל כבל דו גידי וסיב אופטי אלו שני דברים שונים לגמרי. מה פספסתי?
נשלח מהנייד
149175149176
תמונה, עבור ארז או מי שלא מבין מה זה הכבל שלי.
בתמונה המחבר הכפול. בתמונה השנייה - קצה הצד השני המבהיר שמדובר בסיב כפול.
אולי אנסה אחרת, כי כולם אומרים שקבלני ההתקנות לא יודעים לרתך - האם קיים מחבר ממה שיש לי (בתמונה), למה שצריך עבור בזק, ואיך הוא נקרא, כדי שאוכל להזמין שניים.
boaz avrahami
16-06-25, 21:35
זה תקנים אחרים של כבל.
הכפול שאתה מציג בתמונה הוא נראה כמו 10GbE
ומה שיש לך מבזק זה 1000 (1GbE)
כבר כמה שנים שאני לא שוחה בזה אבל בכבל הכפול יש מוד שנקרא מולטי מוד עד נדמה לי 700 מטר ומעל עובדים עם מתאם אופטי שנקרא סינגל מוד.
לא זוכר אם גם הסיב עצמו שונה. מדובר באורכי גל שונים בננומטר.
לדעתי אתה נכנס לסיפור מיותר ויותר יקר מאשר לתת לבזק לטפל בזה
Sent from my iPhone using Tapatalk
קח טלפון,
צביקה, קבלן סיב של בזק, איש נחמד מאוד
מאמין שיענה לך על השאלות ויוכל לבצע את העבודה בתאום מולו
050-3676769
להדגשה: אינו קשור אליי מקצועית
מבצע את ההתקנות בשני פרוייקטים שעשיתי.
את התשתית אני הכנתי לו
תופסים את המתקין שעובד באזור ( מתי שהוא בא לטפל בשכנים) וקונים ממנו גליל של סיב תקני.
משחילים לבד (בצורה מקצועית, ולא כבל שזרוק על העצים) ואז מתקשרים לספק ומבקשים להתחבר.
ישאלו אם יש כבר סיב, תגיד שכן ( אם ישאלו של מי, תגיד שכרגע מנותק).
הם ישלחו מתקין שיתקין סופיות מתאימות ( לא בהכרח אותו הדבר בשני הצדדים. לסלקום למשל, יש מחבר שונה מבזק, למרות שיש מקומות שהם משתמשים בתשתית של בזק).
לפחות אצלי, זה עבד.
דרך אגב, הספק אצלי זה סלקום על תשתית בזק, מאז תחילת המלחמה, שכולם עובדים מהבתים, הרשת התחילה לגמגם, עוד לא השקעתי בלהבין אם זה בזק או סלקום.
הגיע טכנאי אליי הביתה היום בשביל להעביר אותי בין תשתיות (תשתית ישנה של IBC עם כבל רשת עד הבית, לתשתית עם סיב עד הבית) בעקבות ניתוקים.
מגיע עם סיב בגליל של 500 מ', התקנת הסופיות היא בלחיצה.
וידאתי איתו - אמר שבוודאי שמעבירים בתעלה אם יש. גם אצלי, העביר את הסיב בצורה מסודרת ככל הניתן (בניין ישן).
זו הפעם המי יודע כמה שאני נמצא בהתקנת סיבים, בכל הפעמים עבדו מסודר בסה"כ, העבירו בתעלות אם היו, סידרו, המתינו לראות שהכל עובד.
חוזר על המלצתי - אל תסתבך, תקרא לחברה שתתקין לך, הם יעשו את זה כמו שצריך.
תגיד להם בטלפון שאתה מחבר בית פרטי עם קו של עשרות מטרים - במקרה זה הם שולחים שני אנשים ('צוות וילות')
שברתם אותי.
קיבלתי.
איפה רוח העשייה העצמית, איפה?! :cool:
איציק - 4X6ZH
21-06-25, 20:39
אנחנו צוות מוזיאון הטרקטור
אוכל את החרה הזה כן כן חרה כבר תקופה ארוכה
לא חשוב מי החברה
לא חשוב מי הספק
לא חשוב מי הקבלן
כולם קיבלו תשלום כולם החליפו כבלים שלחו קבלן חיצוני . חיברו מעל השולחן ומתחת לשולחן !
תכלס חבורת זבל אחת גדולה .
כאשר את כולם מסובבת ומטרטרת בזק המהוללת .
תוסיף לזה חברת כרטיסי אשראי/ קופה רושמת
טלפון קווי רגיל ( כן קו טלפון טיפש )
כל כמה שבועות יש תקלה
לתפארת כולללללם !!
אם אתה מחפש בעל מקצוע בתחום אני ממליץ על אנטולי.
עושה לנו עבודות כאלו במחצבה שבה אני עובד.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250621/a64b5d6b0c0bd396a62e873b76fc178e.jpg
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.