צפייה בגרסה מלאה : קירור מנוע בטמפ עבודה קיצוניות.
ביום חם מאד התחממם המנוע לטמפ של 190 פרנהייט עדיין בתחום מותר.
כתוצאה מכך כשלה משאבת דלק מיכנית וגם היה חימום של המנוע.
איזה עצות יש לכם כולל הכל החלפות רדיאטור, מאווררים וכו אשמח לתשובות ענייניות וברות ביצוע .
הרכב CJ3.
משאבה חשמלית. טופלֱ .
שש
התשובה לשאלתך מדוע המנוע מתחממם ארוכה....
אני אתחיל בכך שאומר לך - שראשית תערובת דלק ענייה מידי (ראה שירשור קודם בנדון) גורמת להתחממות - היות והדלק מקרר את תאי השריפה. בנוסף תערובת ענייה מידי גורמת למנוע להתאמץ לאורך זמן ובמעמס.
משאבת דלק חשמלית (אני מעריך שהורכבה אצלך משאבה של סובארו (עם הסימול מיצובישי במרכזה) - המשאבה הנ"ל אינה עומדת בתצרוכת הדלק של הגיפ - וייתכן והיא מזייפת תחת עומס של המנוע ולא מספקת את כמות הדלק הדרושה. עצתי לך חזור למשאבה המכנית הישנה והטובה - היא מורכת על המנוע מצידו (היכן שמורכב המניפולד).
בהמשך הייתי בודק כמובן רדיאטור- האם הרדיאטור שלך 3 שורות?. האם יש כונס על המאוורר? ניתן גם לעבור למאוור עם 6 כנפיים במקום 4 ....
תבדוק הצתה - היא מאד משפיעה על טמפרטורת העבודה......
התשובה לשאלתך מדוע המנוע מתחממם ארוכה....
אני אתחיל בכך שאומר לך - שראשית תערובת דלק ענייה מידי (ראה שירשור קודם בנדון) גורמת להתחממות - היות והדלק מקרר את תאי השריפה. בנוסף תערובת ענייה מידי גורמת למנוע להתאמץ לאורך זמן ובמעמס.
משאבת דלק חשמלית (אני מעריך שהורכבה אצלך משאבה של סובארו (עם הסימול מיצובישי במרכזה) - המשאבה הנ"ל אינה עומדת בתצרוכת הדלק של הגיפ - וייתכן והיא מזייפת תחת עומס של המנוע ולא מספקת את כמות הדלק הדרושה. עצתי לך חזור למשאבה המכנית הישנה והטובה - היא מורכת על המנוע מצידו (היכן שמורכב המניפולד).
בהמשך הייתי בודק כמובן רדיאטור- האם הרדיאטור שלך 3 שורות?. האם יש כונס על המאוורר? ניתן גם לעבור למאוור עם 6 כנפיים במקום 4 ....
תבדוק הצתה - היא מאד משפיעה על טמפרטורת העבודה......
נפתח כאן דיון מענין על המשאבה החשמלית שכווווולם המליצו.
כן זו משאבה של סוברו.
כמה מחבריי הטובים הסבירו לי שזו מחלה נפוצה בCJ ,חימום המשאבה הע
המכנית ואז יש פיחות באספקת הדלק לקרבו .
כמו כן יש כונס אויר עליון ,כמו פחית .המכוון את האוויר,
המאוורר בעל 4 כנפיים.
מה זה רדיאטור 3 שורות?
ואולי מעורב בזה גם טרמוסטט לא תקין?
חוץ מזה שהיה באמת יום חם בטרוף ,ואולי הבעיה של טל בCJ הבחור מכרמיאל,היתה גם בגלל חימום יתר במערכות באותו הטיול!
AvigdorAharon
20-05-06, 15:47
נפתח כאן דיון מענין על המשאבה החשמלית שכווווולם המליצו.
כן זו משאבה של סוברו.
כמה מחבריי הטובים הסבירו לי שזו מחלה נפוצה בCJ ,חימום המשאבה הע
המכנית ואז יש פיחות באספקת הדלק לקרבו .
לא יודע לגבי CJ3, אך במשך 17 שנים, החלפתי רק פעם אחת משאבת דלק וזה בגלל שצינור המוצא נסדק (ומשהו עוד ניסה להדביק אותו עם פרופוקסי...).
אישית, אני לא מקבל את הדעה שמשאבת הדלק המקורית לא מספיק טובה.
...My Two Cents
אביגדור
יצאתי לנסיעת מבחן.
יום לא חם במיוחד,נסיעה בשבילים.הטמפ נורמלית כ160 פרנהייט ללא מאמץ מיוחד ,ספיקת דלק נראית סבירה לחלוטין.
שילוב הניע קידמי נסיעה בחול עמוק ,עליות ,נסיעה ממושכת בהילוך 1 במעמס גדול. הטפ עלתה לכ180 לא יותר.. לא היו קירטועים.
המשאבה מתפקדת היטב.
שינוי המשאבה למקורית, כ10 דקות עבודה {הכל די חם שם}
ושוב נסיעת מבחן יותר ארוכה ומאומצת.
תוצאה זהה.
הנבלה התחיל לזלול 5 קמ לליטר! איזה חיה .
נראה לי שהיתה לי סתימת דלק ולא משהו אחר ,ימים יגידו,
בינתיים יש איתי משאבה חשמלית ספר.
אולי נפלתי על יום חם במיוחד ומאמץ!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.