צפייה בגרסה מלאה : מנוע מאבד שמן
נמרוד - מערד
13-11-06, 22:38
שלום לכולם,
לאחרונה גיליתי שהמנוע של ג'יפ שלי אוכל שמן (5200 v8). בנסיעה רגילה וגם בלחיצה חזקה על הגז, אין עשן לבן, רק בהנעת בוקר יוצא ענן לבן ונעלם לאחר זמן קצר, ואין נזילות שמן מהמנוע.
השאלה שלי: האם יכול להיות שהרינגים הלכו ויש מצב ששיפוץ מנוע מתקרב או שסתם סעפת יניקה פרוץ וגורם לאובדן שמן.
לתשובתכם אודה.
נמרוד.
כמה אוכל שמן ?
כמה ק"מ הרכב עבר?
מנוע מצלצל בעומס?
נמרוד - מערד
14-11-06, 07:40
המנוע לא מצלצל בעומס ומגיב יפה, על כל 1000 ק"מ אני מוסיף 2 ליטר שמן בערך, הרכב עבר כמעט 200000 ק"מ.
לא נשמע טוב...
לגבי סעפת יניקה - 2 קילו שמן ל 1000 ק"מ היה סותם לך את כל בית המיצערת והחישנים ששם בג'יפה של שמן שרוף. לכן לא נראה לי, אבל שווה בדיקה והצצה לתוך בית המיצערת.
נמרוד - מערד
14-11-06, 16:36
רמי,
כיוון נוסף שלא חשבתי עליו הוא הגומיות של השסתומים, האם הגיוני שגם משם אפשר לאבד כמות כל כך גדולה של שמן?
גומיות של השסתומים בהחלט תגרום לאכלת שמן
אך לא יודע להגיד לך על הכמות
שלום נימרוד
מה לגבי ריח של שמן שרוף?
ענן לבן לא בהחכרח מעיד על שמן!!
גומיות שסטומים או רינגים שחוקים/תפוסים מייצרים המון לחץ גזי שריפה שאפשר לראות ולהריח ביציאות של אחד משני הנשמים כאשר אתה מנתק את שניהם. אחד מחובר אחרי הפילטר
והשני יוצא אל המניפולד דרך הpcv .
אל תיבדוק גזים בפקק של מילוי השמן כאשר הנשמים מחוברים!!!!
את כל הלחץ תיגנוב לך היניקה דרך הנשמים!
אם התופעה קרתה לך די בפיתאומיות כניראה שאטם תחתון של המניפולד ניפרץ לך.
אם הוא פרוץ משמעותית ,ע"י סטימת שני נשמים אלה לכיוון המנוע כמעט ולא ייבנה לחץ מכיוון המנוע (אל תיתן ללחץ לעלות אם הוא עולה שחרר מיד את הסטימה),את הלחץ שאמור להיבנות גונבת היניקה דרך האטם הפרוץ +שמן מנוע!!!!!
רינגים שחוקים/תפוסים -גורמים לשמן חדש שהוחלף להשחיר מהר מאוד.מה התופעות אצלך?
אשמח לעזור אם תכוון אותי
טל
נמרוד - מערד
14-11-06, 21:16
טל שלום,
1. לאחר ניתוק שני הנשמים יש יניקה חלשה.
2. אין ריח של שמן שרוף, התופעה של איבוד שמן החלה בהדרגה.
3. בהתנעת בוקר לא תמיד יוצא עשן לבן, זה קורה אחת לכמה ימים.
4. שמן מנוע - לא בדקתי בהקשר של השחרה אבל במבט כללי נראה בסדר.
שאלה: האם ניתן לשחרר רינגים תפוסים עם תוסף כלשהו?
תודה
נמרוד
נא פרט מה זו יניקה חלשה .
מה הוצאת, מה סטמת, ואיפה בדקת?
נמרוד - מערד
14-11-06, 21:30
הנשם שיוצא ממכסה השסתומים והולך לכיוון הפילטר - נותק.
הנשם השני שיוצא ממכסה השסתומים השני והולך לסעפת יניקה - נותק.
הבדיקה נעשתה עם האצבע, אין לי מכשיר מדידה למדוד בצורה יותר מדוייקת. היניקה דומה בחוזק למערכת הואקום ברכב.
נמרוד
אם הבנתי נכון סטמת את שני צינורות הגומי באצבע וקיבלת וואקום?? (מנוע בסרק)!!!
חביבי. אטם יניקה פרוץ !!!
אתה צריך לקבל לחץ בנשמים!!! במידה והאטם לא פרוץ!!!
את הלחץ גונב לך המניפולד דרך האטם .ככל שהמנוע יונק יותר אויר משם כך גם שמן!!!
טל
שניהיה סגורים אחד על השני !
יש ווקום בצינורות הגומי !!לא בכניסה אל המניפולד נכון?
נמרוד - מערד
14-11-06, 22:04
טל תודה, אני אחליף את אטם סעפת היניקה ועל הדרך את הגומיות של השסתומים.
אני מקווה שזה יעזור. אני אדווח על התוצאות בהמשך.
תודה נמרוד
נימרוד אני מקווה שהבנו אחד את השני ואתה מבין את ההיגיון במערכת הזו כי אם כן אז זה בינגו.
אטם סעפת תחתון (פלניום פאן גסקט) נימצא בתחתית המניפולד כשתפרק תבין על מה אני מדבר.
טעות רובחת -זה לא צמד האטמים שיושבים בחיבור לראשי המנוע!!!(גם אותם צריך ליבדוק)
כשתפרק את הפלטה עם האטם תיבדוק באמת שהוא היה פרוץ(בשביל השקט הנפשי).
טל
נמרוד - מערד
14-11-06, 22:55
תודה על ההבהרה.
נמרוד
נמרוד - מערד
21-11-06, 21:48
טל שלום,
תודה על העזרה באיבחון הבעיה. ההבחנה היתה מדוייקת והיה חוסר של 5 ס"מ באטם סעפת היניקה.
על הדרך חלפתי גם גומיות של השסתומים, ומכסה מפלג ורוטור.
אני מקווה שהבעיה נפתרה, ניסע קצת ונדע.
אולי תוכל להסביר לי למה בעצם צריך מכסה לסעפת היניקה, ולא יחידה אחת מובנית ללא פתח.
:idea: זה היה מעשיר בהחלט.סחתיין.
שלום נימרוד
אני שמח שנימצאה הבעיה עכשיו בוודאות המנוע לא יוכל יותר שמן!!!!
כן ,גם אני לא מבין למה בנו את זה כך.
כמו שהספקתי להכיר את האמריקאים ניראה לי גם עוד איזה קומבינה שלקחו סעפת שתתאים להם לכל מיני מנועים או ההיפך.(ביפנית לא תיראה דבר כזה בחיים!!!)
טל
אם אפשר לשאול...
איפה קנית את החלקים,כמה עלו,כמה זמן ארך כל סיפור ההחלפה והאם אפשר לעשות זאת ללא מוסך.
תודה.
אם אפשר לשאול...
איפה קנית את החלקים,כמה עלו,כמה זמן ארך כל סיפור ההחלפה והאם אפשר לעשות זאת ללא מוסך.
תודה.
תודה על התשובה!!
עכשיו שאלה תאורטית.
בשביל לבדוק עם האטם פרוץ,האם ריסוס ספריי קרבורטור לאורך היקף האטם כשהמנוע עובד לא יתן אינדיקציה(טורים עולים כשמרססים על הקטע שנפרץ)?
נמרוד - מערד
08-12-06, 11:33
גיל שלום,
לא התעלמתי, פשוט לא הייתי באיזור. לשאלתך: עלויות החלקים, סט אטמים 130 ש"ח ניקנו מינוביץ, עבודה 800 ש"ח. זמן העבודה, אפשרי ביום אחד, תלוי במוסך.
לשאלתך השניה, האטם הוא פנימי ואי אפשר לבדוק אותו עם עזרים חיצוניים, הבדיקה מתבצעת כמו שטל ציין.
נמרוד
גיל אתה יכול לעשות הכל ללא מוסך.
המטרה כאן היא לא לחסוך כסף. המטרה היא לבצע את העבודה לפי הספר ולוודא שלא נגרם נזק תו"כ העבודה.
אתה צריך את פרוצדורת ההחלפה של היצרן - יש את זה בהיינס/צ'ילטון ובספר היצרן של הרכב שניתן להורדה באי מיול וכו'. אחרי שאתה קורא את הפרוצדורה ומבין אותה, אתה מוודא שיש ברשותך את הכלים והחלפים המתאימים ורק אז ניגש לעבודה.
אחרי שביצעת עבודה מהסוג הזה פעם אחת, לא תירתע יותר משום עניין טכני דומה, אתה גם תבין שהכסף ש"נחסך" זו ממש לא הסיבה.
תודה ניר,המטרה היא בהחלט לא לחסוך כסף,אלא לקבל מושג במה היא כרוכה(העבודה),את האמת,יש לי את הספר של היינס,ושכחתי ממנו לרגע(מוכן להשאיל במידת הצורך).
לגבי האטם...האם זה בעצם שני האטמים המתכתיים הדקים שבאים מתחת לאינג'קטורים,או הקטע שמבודד בין הפחית הגדולה שאוטמת את האמבטיה(שנראה שמבודד עם סיליקון)?
להרים את הסיפור גם נראה בעייתי מבחינת ניתוק ה EGR ...
נמרוד - מערד
08-12-06, 15:57
מדובר בפחית שאוטמת את האמבטיה יש לזה אטם ולא סיליקון.
בנוסף תחליף את שאר האטמים שמגיעים בסט.
נמרוד
אם מישהו מיתכוון לעשות את זה לבד יש לשים לב לטורק הדרוש לסגירת הברגים!!!!!
חיזוק הרבה מעל למידה של הפחית הדקה הזו תיגרום להיתרוממות הרווח בין הברגים וכל הסיפור יחזור חלילה מהר מאוד ע"י חדירת שמן או גזים מהמירווח הנ"ל בגלל עיוות הפלטה!!
(זאת הכוונה שלי לרוב המוסכים- שלא מדייקים ולא פוגעים במטרה מחוסר אכפתיות וכנראה שבצדק)
טל
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.