צפייה בגרסה מלאה : גרנד 97 v8
רכשתי היום גרנד 97 לימיטדv8 250k באופן די ספונטני, אחרי הרבה שנות gm (אחד k5 ושלושה ג'ימי 4300) יש צורך לטפל בתיבת/ משאבת הגה תיבה נוזלת משאבה חורקת, ושריקה בבק אקס במהירות מעל שמונים נישמע ומרגיש כמו צד ימין.
כמו כן מהוא לדעתכם טיפול "ישור קו מינימום" בכלי כזה. תודה.
אין מושג כזה "יישור קו" בתחזוקת רכב. אם הסטוריית הטיפולים ידועה אז ממשיכים ממנה, אם לא אז זאת בעייה...
המינימום הוא להחליף שמנים ופילטרים במנוע, אפשר להמשיך ולהחליף שמן ופילטר בגיר, שמנים בסרנים , רצועת מנוע ומותחן עפ"י הצורך ולתקן את כל מה שדורש תיקון.
הסרן שורק ? צריך לפרק אותו ולבדוק מה המצב, אם לא נגרם נזק מתמשך אז כנראה שהחלפת מייסבים ובדיקת כיוון רינג/פיניון תספיק.
חן חן על התיחסות המהירה, מן הסתם במצב טפולים מסודר אין צורך בשאלה. המושג "ישור קו" התכוון ספצי' לדגם הנ"ל מתוך חוסר הכרות איתו ואו דגמי ג'יפ מעבר לטריביאלי בכלי רכב.הנחת המוצא בשאלה - דגם יחודי משתמש טרי אך בעל ניסיון לא קטן בתחזוקה לסוגיה(ציפורנים שחורות) שלא מכיר את היצרן או הדגם קריאות כיוון יתקבלו בברכה.
ניר כמובן צודק בגישתו - השאלה כמה אתה סומך על המוסך שטיפל ברכב לפניך.
מעבר לכך "יישור קו" לדעתי צריך לכלול בדיקות ולא בהכרך החלפת רכיבים. כמות הבדיקות האפשריות היא כמובן ארוכה ולכן הדבר תלוי בסגנון השימוש (האם אתה נוסע הרבה בשטח? האם אתה נוהג לטייל לבד כרכב בודד? וכו) הזמן והחשק שיש לך להתעסק עם זה וכמובן עד כמה אתה "יקה פוץ" שצריך שהכל יהיה מושלם... :-D
ברמה הבסיסית - לך על מה שניר כתב.
אם אתה רוצה להרחיב את היריעה - ניתן להשתמש בהנחיות המופיעות בספר הרכב של הוצאת HAYNES שם מתוארות שתי רמות של יישור קו (TUNE UP) מינורי ומג'ורי.
יששור קו מינורי:
בדיקת שמנים ונוזלים
בדיקה וניקוי מצבר
בדיקת מערכת הקרור
בדיקת צנרת ומחברים (ואקום, דלק וכו)
בדיקת רצועת הנע
בדיקת שסתום PCV
החלפת מצתים (באופן אישי לא הייתי נוגע בזה אם אתה יודע שהם הוחלפו לאחרונה)
בדיקת חוטי הצתה
בדיקת מכסה דיסטריביוטור ורוטור
אם אתה מתכוון להכנס לעניין ברצינות - ממליץ לך לרכוש את הספר. מוסבר שם איך עושים כל אחד מהדברים שצויינו ויש גם המשך - MAJOR TUNE UP אם אתה מתעקש...
אבישי
אין אפשרות להגיע להיסטוריה כל שהיא ברכב הוא נקנה "as is" מלבד סיבוב של כמה דקות.נסעתי קרוב לחמשמאות ק"מ בחג והיה לי חג בלב התחושה המקבילה למי שמכיר כלים כבדים היא כמו לעבור ממשאית מק לסקניה ג'ימי עושה את העב' הגרנד נהנה כל הדרך.
1. הספר של היינס רעיון מצוין שפשוט פרח מזכרוני הזקן יש לקנות בארץ?
2.הרכב יעבור ביום ראשון החלפת שמנים כללית וניקוז מערכת קרור מצתים הוחלפו יחד אם חוטים זמן קצר לפני המחירה (נבדקו מידגמית היום) והחוטים נראים חדשים לגמרי.
3.בעל המוסך שטיפל לי במס' כלים מתוצרת gm לאורך שנים טוען כי נסיון לבטל שריקה בסרן האחורי בכלי דומה (שנת 96 ) עבר ממנו למורשה בנתניה והסתיים ב- 10-15k שקלים במוסך הראשי של היבואן והתוצאה "על הפנים".
4. הרכב עבר בבוקר כיוון פרונט במוסך (ידוע בקנ"מ ארצי )בנתניה שם גם הכירו את "בעית השריקה בבקאקס במודל הזה " וטענו כי המורשה בעיר הכן שולח למרכזי בת"א "ותכין משכנתא".
לא מודאג אך מחפש בעל ניסיון לפיתרון השריקה המעצבנת שמזכירה לי מיסב קצה בסרן "עשרה ברגים" של הג'ימי.
5.חלקים משומשים- כרגע בעיקר פלסטיקה,תופסן סך שמש,כנף פלסטיק פנימית קדמי ימני האם קיים שוק בארץ דוגמת דויד כהן ב-gm ?
אחרון חביב אין לי צל של ספק בצידקתו של ניר לצערי אני אפילו לא מכיר אותו. ציטוט חלק המשפט "ואם לא אז זאת בעיה " בתגובתו, הוא נקודת הפתיחה מראשית הודעה זאת .
אפשר לרכוש את הספר של היינס ב- Amazon וב- e-bay.
ניתן גם להוריד את ספר הטיפולים המלא של קרייזלר (בחינם):
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=15135&highlight=%F1%F4%F8+%E8%E9%F4%E5%EC%E9%E D
אבישי
ב"בעיה" התכוונתי לכך שאם אין מושג מה עבר על הרכב, זה דורש יותר תשומת לב ואולי גם טיפולים מיותרים.
ספר יצרן הוא הספר העדיף והמפורט ביותר, יש גרסה אינטראקטיבית ברשת למודל 98, יש כאן לינק להורדה באחד השרשורים הקודמים (ראיתי שאבישי צירף ).
תעבור על רשימת הטיפולים עד ל 250 K, תכלס זה לא נורא, לא מדובר על טיפולים כגון החלפת טיימינג וכו' אלא מקסימום על החלפת מסנן גיר.
מה שהולך בסרנים האלה הוא מייסבי הקורונה - פרק לבד את הסרן ותחליף את מה שצריך, אם השיניים ברינג ופיניון לא נשחקו עקב העדר טיפול בזמן, הסיפור הזה לא יעלה יותר ממאות בודדות של שקלים על החלפת מייסבים. הכיוון הוא פשוט באמצעות שימסים חיצוניים. נראה שיש לך דיפ' מוגבל החלקה אז תצטרך גם להוסיף תוסף לשמן הדיפ'.
הג'יפ במוסך כבר יומיים לפחות לעוד יום, פרוט עבודות ויש לא מעט. מחירים ואיכות ביצוע מיד לאחר שנסיים ונצא משם. מוסכניק (בעל גרנד 98)שהגעתי אליו דרך המלצה של החשמלאי שלי משנים.
בינתיים הקישור שנתן אבישי בטובו בהודעה למעלה מפנה לפורמט הישן של האתר בהודעת שגיאה, חפרתי עד שבעה עמודים אחורה בפרום לא מצאתי לספר טיפולים כזה האם טעות שלי או יש דרך אחרת לדפדף? יעזור מאוד עד שיגיע הספר של הינס.
נסה את הקישור הזה:
http://data1.edisk.cz/stahni/6471e27cde62c63dfb308df86cdb79647371b2e2
אבישי
יצאנו מהמוסך בשעה טובה והעבודות שבוצעו: ברקסים -חריטת צלחות קדמיות+ רפידות ,אחורי פרוק
ניקוי והרכבה בלבד.ביטול נזילות צינ' מצנן גיר ,תופסן אוניברסלי למצבר,החלפת עשרה אומים בגלגלים,
שמנים- שמן מנוע+פילטר(חצי סינטטי) שמן גיר+אטם ופילטר (אורגינלי) שמן טרנספר ,שמן הגה(סינטטי) שמן סרן אחורי לעומס כבד 90/140 .מצתים נמצאו בלתי מתאימים והוחלפו (צ'מפיון 888414) בדיקת חומציות נ. קרור וגרוז כללי .
המחיר- 2,400 ש"ח לא כולל מע"מ.היחס מצוין מקצועיות הבעלים ניכרת.
לא נמצא פיתרון לרעש לא ברור מיכוון משאבת/ תיבת /צינורות הגה למרות החלפת השמן האדום בשמן צהוב סינטטי ולכן גם לא חויבתי נתבקשתי לעקוב ולחזור עוד שבועיים להבחון נוסף השמח לתובנות מיצידכם.
הוזמנו רדיו אורגנלי וצמת חוטים תואמת(90 ש"ח) במקום רדיו דיסק פיוניר כיום וסליל לכרית האויר(340ש"ח) הנורה דולקת כרגע קבוע .
למרות שאני חף מכל אינטרס וזאת הפעם הראשונה שלי במוסך זה נסיוני במוסכים לא קטן מומלץ בחום האיש שווה ולו רק בגלל שהוא בעל גרנד ושולט היטב בחומר.
למרות האמור להעיל הכותב מתפרנס מקבלנות בנין בלבד וישמח לתת את כתובת המוסך בפרטי לכל חפץ פשוט משום שהמוסך שווה.
הי,
כמה עלה לך הרדיו האורגינלי?
בעיקרון דובר על "ראש בראש" אם הפיוניר רדיו דיסק שקיים ברכב בסוף לא בוצע תחילה היתה חסרה צמת חיבור בדש ולאחר מיכן בשל ווטו של הבת שלי "קסטות במקום דיסקים" וכו'. הבנתי שתמורת 990 ש"ח ימכר לכל אחד לא יודעה אם כולל הרכבה מה שכן חדש מהנילון.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.