צפייה בגרסה מלאה : החלפת בולמים
כאשר אני עולה על מהמורות בכביש יש רעש מתכתי מצד ימין של הרכב. אני מניח כי מדובר בבולם. יש דרך לוודא כי אכן הבעיה הינה מהבולם ?
נראה כי אחליף את שני הבולמים הקדמיים. אשמח לקבל טיפים ממי שביצע זאת בעצמו כגון היכן לרכוש, מחיר וכדומה. הרכב הוא גרנד שנת 2000.
הי משהא..
זה לאוו דווקא יכול להגיע מהבולם עצמו. קיימת אפשרות גבוהה שהרעש שאתה שומע מגיע מהחיבור התחתון של הבולם הקדמי לסרן. עולה כמה גרושים
קיום מוכרים קיט להעלמת הרעשים והרעידות לבולם הקדמי והוא נקרא Pin Bar eliminator של JKS עולה כ$40. מעלימים את הרעש שקיים במיוחד בבמפרים..
תכנס לקישור ותבין על מה אני מדבר..
http://www.4x4xplor.com/JKS-BPE.html
לאחר שנה וחצי של רעשים מכיוון הבולם החלטתי להזמין ולהרכיב את הקיט של JKS. תודה (מאוחרת) לשועל על ההמלצה.
הקיט אינו מתאים לבולם מסוג Old Man Emu.
אני לא יודע מה סוג הבולם אצלי. יש דרך לדעת ?
שלום משהא ..
פפפששש .. באמת שלפת את ההודעה מלפני שנה וחצי! יפה לך..
לא הבנתי את כוונתך? לא מתאים לאולדמן ואתה לא יודע איזה בולם יש לך ??
לפי כל הפרסומים, לא ניתן להתקין את הקיט על אולדמן. ראה לדוגמא הלינק הבא:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JKS-BAR-PIN-ELIMINATORS-JEEP-TJ-ZJ-WJ-XJ-MJ-9603-SHOCKS_W0QQitemZ380165132840QQcmdZViewIt emQQimsxZ20091005?IMSfp=TL091005183002r1 6331
שאלתי: כיצד אני יכול לזהות את הבולם אצלי ברכב ולוודא כי אינו מתוצרת אולדמן.
לפי כל הפרסומים, לא ניתן להתקין את הקיט על אולדמן. ראה לדוגמא הלינק הבא:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/JKS-BAR-PIN-ELIMINATORS-JEEP-TJ-ZJ-WJ-XJ-MJ-9603-SHOCKS_W0QQitemZ380165132840QQcmdZViewIt emQQimsxZ20091005?IMSfp=TL091005183002r1 6331
שאלתי: כיצד אני יכול לזהות את הבולם אצלי ברכב ולוודא כי אינו מתוצרת אולדמן.
אולדמן בצבע צהוב...
אם הבולמים שלך שחורים והרכב אינו מוגבה, אז כנראה הם מקוריים.
הרעש בד"כ מגיע מהבושינג העליון דווקא במקורי, נסה לסובב ביד את הבולם, אם הוא מסתובב לך על הבורג העליון, זו הבעיה שלך.
אולדמן בצבע צהוב...
אם הבולמים שלך שחורים והרכב אינו מוגבה, אז כנראה הם מקוריים.
הרעש בד"כ מגיע מהבושינג העליון דווקא במקורי, נסה לסובב ביד את הבולם, אם הוא מסתובב לך על הבורג העליון, זו הבעיה שלך.
לא הבנתי. בחלק העליון של הבולם מעטפת פלסטיק שחורה אשר מסתובבת. בצד של הנהג מקדימה המעטפת מסתובבת חופשי ללא כל רעש. בצד של הנוסע מקדימה - מסתובבת בקושי עם רעש. מאחורה בשני הצדדים מסתובבת עם רעש חלש.
מה הכוונה "מסתובב לך על הבורג העליון" ?
יש משמעות שבצד נהג המעטפת מסתובבת ללא רעש ובצד הנוסע מסתובבת עם חריקות ?
אגב הבולמים שחורים והרכב לא מוגבה.
אז אם הרכב סטנדרטי (לא מוגבה) והם שחורים אז הם כנראה המקוריים.
כמו שרמי ציין: אולדמן הם צהובים, זה לא המקרה אצלך.
הפלסטיק שמסתובב הוא בסך הכל מגן אבק, דפיקות וחריקות בפסי האטה במיוחד נובעים מחופש של העין והצינור שעובר דרכו (דרך העין) שמעגן אותו לסרן.
האם הבולם הקדמי שלך בעל שני עיניים ? (עין למעלה ועין למטה? - תמונה מצורפת, או שיש לך בולם עם בורג אנכי במקום אחד העיניים?)
אם תוכל לצלם ולהעלות את התמונה יעזור מאוד.
אז אם הרכב סטנדרטי (לא מוגבה) והם שחורים אז הם כנראה המקוריים.
כמו שרמי ציין: אולדמן הם צהובים, זה לא המקרה אצלך.
הפלסטיק שמסתובב הוא בסך הכל מגן אבק, דפיקות וחריקות בפסי האטה במיוחד נובעים מחופש של העין והצינור שעובר דרכו (דרך העין) שמעגן אותו לסרן.
האם הבולם הקדמי שלך בעל שני עיניים ? (עין למעלה ועין למטה? - תמונה מצורפת, או שיש לך בולם עם בורג אנכי במקום אחד העיניים?)
אם תוכל לצלם ולהעלות את התמונה יעזור מאוד.
בחלק העליון בטוח שאין עין.
מצויין. עכשיו תבדוק האם קיים חופש בין הגומי לבין החלק שעובר דרכו, שים לב למצב הגומיות: שחוקות או לא.
מה קורה בתחתון ?? (התמונה משקפת את הבולם שיש לך על הרכב?)
מצ"ב תמונה של הבולם
לא הבנתי היכן לבדוק אם יש חופש בחלק העליון או בתחתון ? מה הכוונה מה קורה בתחתון ?
סליחה אני מחדד..
אז ככה:
הבולם שלך הוא סטנדרטי לפרוטוקול.
הקיט בנוי (Pin bar eliminator) לביטול הרעידות והדפיקות של הבולם המגיע מהחיבור של החלק התחתון "לסרן" !
קיימים שני אפשרויות לחופשים :
עליון : גומי יבש, חופש של הבולם (בין הבולם לכנף הרכב) ,תבדוק שהבורג לא משוחרר מתא המנוע וגם שהגומיה לא יבשה או שחוקה.
תחתון : גומי יבש. תחליף את הגומי במידה והוא שחוק או יבש, אם הכל תקין פרק את התחתון (שני ברגים בסה"כ בכל בולם) והרכב את הקיט לפי ההוראות (הליך פשוט ולא מסובך) הקיט למעשה יעגן ויחזיק את הבולם בחלקו התחתון בצורה אופטימלית מה שיגרום לביטול החופשים והדפיקות השכיחות.
במידה ועדיין לא הסתדרת או משהו לא ברור,
דבר איתי
אודי כוכב הצפון
03-11-09, 20:06
שלום רב לך מר שועל !!!!
איך אני נהנה מהפגנת הידע הטכני שלך !!!!!
וכמובן של רמי....פשששש
מה קורה אודי?
גם אצלך יש חופשים בבולמים :)
וואלה...
עד כדי כך הגומי יבש וסדוק שרואים את זה גם בתמונה שלך.
פרק את הבולמים, תחליף את כל הגומיות ליתר ביטחון ובא לציון גואל,
ד"א בבולם המקורי לא צריך את המתאם של JKS.
חברה אתם פשוט גדולים.
ביום שישי אחליף את הגומיות.
יש מקום מיוחד בו רוכשים את הגומיות ? אגב, בחלק התחתון היכן נמצא הגומי ? בתוך העין ? לא מדובר בבוקסה ?
גומיות לבולמים אתה יכול למצוא אצל כל מוסכניק.. או בחנות לחלקי חילוף. גומיות שחורות פשוטות עולות כמה שקלים (הם מספיק טובות). רוצה להשקיע ? תקנה גומיות פוליארטן : אדום, כתום, כחול .. מה שבא לך!
הגומיה נמצאת בעין, רואים את זה גם בתמונה ששלחת.
לדעתי חבל על ההתעסקות עם הבולמים האלה....
חאלס.... שנת 2000, משהו כמו 10 שנים על הכביש.
לא הגיע הזמן להחליף בולמים??
מה גם, כשהיו חדשים לא היו פאר היצירה... :rolleyes:
מיי 2 סנטס
בכל מקרה, בינתיים, בוקסה 15 מ"מ עמוקה ו-20 שניות עבודה, תחזק את הברגים העליונים של הבולמים לסגור חופשים שנראה שיש לך בתמונה. יכול להיות שזה יקנה לך מעט שקט בינתיים. (נמצאים בהמשך של כל בולם מתחת למכסה המנוע)
לגבי התחתונים, אני לא בטוח שאפשר בכלל לשלוף את הבר-פין מהם ולהחליף אותם. (אם אני זוכר, אז הם לא שעון חול רגילות אלא מדורגות)
איל
הגומיות הוחלפו.
הרעשים פסקו.
תודה לכולם.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.