צפייה בגרסה מלאה : חיזוק תיבת הגה
הוחלפה אצלי תיבת הגה חדשה ,כנראה בהרכבה היה לו קשה להכניס את הבורג הפנימי ולכן המכונאי ריתך את האוזן של התיבה לתושבת,כמובן שאחרי נסיעת שטח ההלחמה נסדקה ,,כשמסובבים את ההגה -יש תזוזה קלה של התיבה ימינה שמאלה,בנסיעה הגיפ משייט בצורה מסוכנת.[יש חיזוק של התיבה עם מוט כלפי השילדה שלא עוזר]
שמתי לב שבסיבובי ההגה כל השילדה זזה ימינה שמאלה-זה נורמלי?
מדובר על cj7 שנת 81 .
מישהו מכיר איזה מכונאי בצפון שמבין עניין ויכול לטפל לי בבעית השיוט?
six 4 life
13-04-08, 18:08
1. תושבת תיבת הגה (3 חתיכות) החליפו בחדש?
2. אם עשית חיזוק אל קורת השלדה הנגדית והיא עדין זזה- החיזוק לא שווה כלום, בנוי לא נכון.
3. כשאתה מסובב את ההגה- השלדה זזה. האם יש לך משולשי הגבהה, או שאקלים מקוריים נמוכים?
פנה לעופר 050-5281905
אלוף בסיקס וסופה
בברכה,טושי
1. תושבת תיבת הגה (3 חתיכות) החליפו בחדש?
2. אם עשית חיזוק אל קורת השלדה הנגדית והיא עדין זזה- החיזוק לא שווה כלום, בנוי לא נכון.
3. כשאתה מסובב את ההגה- השלדה זזה. האם יש לך משולשי הגבהה, או שאקלים מקוריים נמוכים?
תודה על התשובה המפורטת,,
תושבות הגה [3] לא הוחלפו,
אכן החיזוק לקורה הנגדית לא מספק את מטרתו-יבדק,,,
לגבי השילדה -הגיפ יושב על שאקלים רגילים [14.5 ס"מ גבה בין בירגי השאקל,מאחור-משולש מקדימה-שאקלים ישרים]
הקפיצים עברו עירגול-כך שגיפ דיי גבה.
השאלה היא-האם תזוזת השילדה ימינה שמאלה בעת סיבוב ההגה זה נורמלי ?
בנסיעה על הכביש אפשר לעזוב את ההגה והרכב נוסע ישר,כל סיבוב קטן בנסיעה שמצריך נגיעה בהגה יוצר מיד צורך בתיקונים ימינה שמאלה.
הגיפ היה שייך בעבר לפז [למי שהיכיר]
AvigdorAharon
14-04-08, 13:19
לגבי השילדה -הגיפ יושב על שאקלים רגילים [14.5 ס"מ גבה בין בירגי השאקל,מאחור-משולש מקדימה-שאקלים ישרים]]
14.5 ס"מ זה פי 2 מהמקורי!!
CJ מקורי 7 ס"מ
סופה 10 ס"מ
מכאן והלאה, השמים הם הגבול.
אביגדור
14.5 ס"מ זה פי 2 מהמקורי!!
CJ מקורי 7 ס"מ
סופה 10 ס"מ
מכאן והלאה, השמים הם הגבול.
אביגדור
לפ כתבות באתר של "מומחים" רשום שעד מידה 14.5 זה סביר,השאלה האם השקלים גורמים לתופעת השיוט?
six 4 life
14-04-08, 18:27
השאקלים שלך הם מרכז השיוט
חפש לך סט שאקלים סופה/ CJ מקורי
הרכב ינמך מעט
אבל בעיית השיוט ותזוזת השלדה יעלמו כמעט לחלוטין
מעבר לכך תזוזה מסויימת, קטנה, בין השלדה לקפיצים, תמיד תהיה בעת שימוש בהגה, אבל עם שאקלים נמוכים יותר היא כמעט ולא תתקיים.
תושבת התיבה- בדוק ששלושת הפלאחים שמרכיבים את תיבת ההגה שלמים ולא סדוקים, יש להם נטיה להסדק.
מה שסדוק- החלף
חיזוק התיבה- הצינור המקשר בין קורת השלדה אל התיבה צריך לשבת בלחץ מסויים ולא להכנס בקלות.
הלחץ החיובי הזה כלפי התיבה לוחץ אותה אל התושבת ולא נותן לה אפשרות תזוזה כלשהי.
החיזוק שאצלך הכינו כנראה שלא יושב בלחץ ולכן מתאפשר חופש.
השאקלים שלך הם מרכז השיוט
חפש לך סט שאקלים סופה/ CJ מקורי
הרכב ינמך מעט
אבל בעיית השיוט ותזוזת השלדה יעלמו כמעט לחלוטין
מעבר לכך תזוזה מסויימת, קטנה, בין השלדה לקפיצים, תמיד תהיה בעת שימוש בהגה, אבל עם שאקלים נמוכים יותר היא כמעט ולא תתקיים.
תושבת התיבה- בדוק ששלושת הפלאחים שמרכיבים את תיבת ההגה שלמים ולא סדוקים, יש להם נטיה להסדק.
מה שסדוק- החלף
חיזוק התיבה- הצינור המקשר בין קורת השלדה אל התיבה צריך לשבת בלחץ מסויים ולא להכנס בקלות.
הלחץ החיובי הזה כלפי התיבה לוחץ אותה אל התושבת ולא נותן לה אפשרות תזוזה כלשהי.
החיזוק שאצלך הכינו כנראה שלא יושב בלחץ ולכן מתאפשר חופש.
אוקיי
שאתה מדבר על שאקלים אורגנליים -מדובר על שאקלים שהמרחק בין החורים הוא בסביבות ה8 סמ והם לא משולשים אלא שני פלחים ישרים גם קדימה וגם אחורה,140 שח לזוג אצל ינוביץ,או שיש בשוק שאקלים משולשים בגבה סטנדרטי ?
ערן המסוקס
15-04-08, 14:52
חיזוק התיבה מונע מהתיבה נדנוד ימינה שמאלה בלבד. הוא לא יכול למנוע סיבוב התיבה סביב עצמה.
את התפקיד הזה ממלאים הברגים של התושבת. חוסר בבורג יגרום לתיבה לזוז, גם עם החיזוק.
השלם את כל הברגים. אין מנוס.
אוקיי
שאתה מדבר על שאקלים אורגנליים -מדובר על שאקלים שהמרחק בין החורים הוא בסביבות ה8 סמ והם לא משולשים אלא שני פלחים ישרים גם קדימה וגם אחורה,140 שח לזוג אצל ינוביץ,או שיש בשוק שאקלים משולשים בגבה סטנדרטי ?
יש לי למכירה 2 זוגות שאקלים סטנדרטים ב120 שקל לשניהם. כולל בושינגים אדומים של פרוקומפ.
בקושי היו בשימוש.
six 4 life
15-04-08, 18:30
במחיר כזה עדיף לך לקחת שאקל אחד דוגמה למסגר, או מידות פשוטות שאני יכול למדוד לך אם תרצה
לפי זה להכין כמה פלאחים שתרצה- 4/ 8
שמינייה כזו אצל מסגר תעלה לך בסביבות המחיר של זוג אצל יאנוביץ'.
בהצלחה.
הצורה של השאקלים חסרת משמעות. מה שחשוב זה האורך בין עין לעין. מקורי זה כמו שכתב לך אביגדור, 7 ס"מ. שאקלים ארוכים למיניהם יש 12, 14, 15 ס"מ וגם יותר... שאקלים ארוכים בהגדרה מגדילים את חופש של הסרן לתנועה צידית, אי אפשר להמלט מזה, מצד שני הם נותנים גובה וכשיש קפיצים ארוכים יותר מהמקוריים אז חייבים גם להאריך את השאקלים (ו/או להזיז את התושבות שלהם ו/או תושבות קפיצים... אבל שאקלים ארוכים זה הכי מהיר וקל). כמו כל דבר - זו פשרה. הנסיון שלי הוא עם שאקלים באורך 150 מ"מ, אצלי בג'יפ עם קפיצים מאד ארוכים זה הכרחי (קניתי אותו לפני 8 שנים עם שאקלים קצרים מדי שהיו מתהפכים וננעלים החוצה...) אז חתכתי שאקלים ארוכים לבד. והג'יפ אכן משייט הרבה יותר מאשר ג'יפ CJ בתמורה מקורית - זה המחיר שמשלמים על שיפור של מערכת המתלים לטובת עבירות.
אבל זו לא הבעייה המקורית שלך, של תיבת ההגה, לא נותר אלא לצטט ולהדגיש את דברי המסוקס:
השלם את כל הברגים. אין מנוס.
אתה חייב לתקן את החיבור ולחבר את התיבה בצורה קשיחה לגמרי! אחרת החופש יגדל ובסוף משהו ישבר - וזה יקרה תחת עומס, בנסיעה, ואתה עלול למצוא את עצמך בתוך תעלה לצד הכביש במקרה הטוב!!! את עניין השאקלים תשאיר לאחר כך.
AvigdorAharon
16-04-08, 13:20
לפ כתבות באתר של "מומחים" רשום שעד מידה 14.5 זה סביר,השאלה האם השקלים גורמים לתופעת השיוט?
לא מכיר "מומחים", אבל בודאות, שקאל גבוה יותר גורם לשיוט.
אצלי היו 15 ס"מ, כרגע 10 ס"מ, ועדין יש שיוט.
החיזוק הבא יהיה מוט בין תיבת ההגה לשלדה הימנית.
אביגדור
AvigdorAharon
16-04-08, 13:21
מדובר על שאקלים שהמרחק בין החורים הוא בסביבות ה8 סמ והם לא משולשים אלא שני פלחים ישרים גם קדימה וגם אחורה,140 שח לזוג אצל ינוביץ,
אצלי תקבל עודף מ 140 ש"ח...
מצד שני, אצלי השאקלים לא מצופים זהב...
אביגדור
אצלי תקבל עודף מ 140 ש"ח...
מצד שני, אצלי השאקלים לא מצופים זהב...
אביגדור
לפי כמות התגובות אכן זה נשמע כמו מחלה כרונית של הכלים מהסוג שלנו ,והפתרון היחידי לטעמי הוא לחזור למידות שהיצרן קבע.
רכשתי מינוביץ סט מקורי במחיר סביר, והשאלה כדי להחליף מארוכים לקצרים -האם יש צורך לשנות את גבה תושבת הגיר ,עקב שינוי בזוית הדריישפט- למנוע רעידות .
לגבי תיבת ההגה[ חדשה]-אכן הבורג הרביעי חסר,,המכונאי/קצב -מנצרת [שמו שמור במערכת]- לא שם בורג כניראה המיקום הקשה הצריך ממנו" מאמץ יתר" מה עשה החוכולוג-ריתך את האוזן לתושבת שכמובן נסדקה אחרי הנסיעה הראשונה.\
AvigdorAharon
17-04-08, 07:17
לפי כמות התגובות אכן זה נשמע כמו מחלה כרונית של הכלים מהסוג שלנו ,והפתרון היחידי לטעמי הוא לחזור למידות שהיצרן קבע.
רכשתי מינוביץ סט מקורי במחיר סביר, והשאלה כדי להחליף מארוכים לקצרים -האם יש צורך לשנות את גבה תושבת הגיר ,עקב שינוי בזוית הדריישפט- למנוע רעידות .\
קשה לי להאמין שכאשר החליפו משאקל קצר לשאקל ארוך, עשו אילו שהם שינויים.
לדעתי, החלף את השאקלים בלבד.
לגבי תיבת ההגה[ חדשה]-אכן הבורג הרביעי חסר,,המכונאי/קצב -מנצרת [שמו שמור במערכת]- \
איך נדע ממי להיזהר???
אביגדור
קשה לי להאמין שכאשר החליפו משאקל קצר לשאקל ארוך, עשו אילו שהם שינויים.
לדעתי, החלף את השאקלים בלבד.
איך נדע ממי להיזהר???
אביגדור
לא לתקן בנצרת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!הכל קומבינות,,אם לא עומדים לידו בשעת התיקון הוא ישים חלקים משומשים ואת החדשים ישמור לעצמו.
אגב קיבלתי המלצה חמה על בחור בשם עופר שפותח מוסך לגיפים באזור חצור, דיברתי איתו,נשמע מבין עניין,אתן דיווח אחרי התיקון.
הייתי אצל עופר בחור הגון ומבין עניין,,הוחלפו תושבות תיבת הגה, תיבת הגה חוזקה[ עם שיפור אחיזה] במוט החיזוק לשילדה הנגדית+חיזוק לפלטה עליונה כמו כן הוחלפו שקלים למקוריים ,יש שיפור משמעותי בהיגוי והרכב רך יותר,נותרה בעיה של הבושינגים [אדומים]שלא יושבים צמוד בתוך השקלים,לעומת זאת בושינגים שחורים עם צינור מתכת -לא נכנסים לשקל-הקדח בצינור קטן ב0.7 ויש צורך לקדוח.האם יש סט מושלם שקל+בושינגים?????????????
לא הבנתי מה לא נכנס במה? האם בשאקל שקנית הבורג הוא חלק ממנו (מחובר לשאקל)?
,נותרה בעיה של הבושינגים [אדומים]שלא יושבים צמוד בתוך השקלים,לעומת זאת בושינגים שחורים עם צינור מתכת -לא נכנסים לשקל-הקדח בצינור קטן ב0.7 ויש צורך לקדוח.האם יש סט מושלם שקל+בושינגים?????????????
אכן, יש שתי מידות של שאקלים, ושתי מידות של קוטר פנימי בבושינגים השחורים עם התותב מתכת הפנימי, בהנחה שאתה מדבר על שאקל מקורי עם בורג משונן.
כן, יש סט מושלם.
אכן, יש שתי מידות של שאקלים, ושתי מידות של קוטר פנימי בבושינגים השחורים עם התותב מתכת הפנימי, בהנחה שאתה מדבר על שאקל מקורי עם בורג משונן.
כן, יש סט מושלם.
השקלים שקניתי מינוביץ -מקוריים כמובן כלל הבורג המשונן [נמרוד] את בושינגים השחורים עם התותב מתכת הפנימי קניתי מראוף [לינוביץ חסר]הבושינ לא נכנס לבורג המשונן יש הבדל בקוטר של 0.7 ,,לקחתי אותם לחריטה, בכל מקרה לא מסתדר לי שאין סט מקורי,,בפרוק של הקפיץ הקידמי מהתושבת ,נוצר מצב שהקפיץ לא יושב מקביל לתושבת ! היה צורך ללחוץ אותו מהצד כדי להכניס את השקל עם הבושינג לתוך תושבת הקפיץ,,האם זה אומר כי הקפיצים גמורים?ואולי זה סיבה נוספת לשיוט ?
נוצר מצב שהקפיץ לא יושב מקביל לתושבת ! היה צורך ללחוץ אותו מהצד כדי להכניס את השקל עם הבושינג לתוך תושבת הקפיץ,,האם זה אומר כי הקפיצים גמורים?ואולי זה סיבה נוספת לשיוט ?
הסבירות שזה כתוצאה מקפיץ עקום היא נמוכה מאד, וכך גם הסיכוי שהתושבת האחורית התיעקמה.
האם הסרן הקדמי היה כולו באוויר והרכב נשען על השלדה בלבד?
כנראה שבעבר סגרו את היובולטים קצת באלכסון.
האם פתחת גם אותם?
הסבירות שזה כתוצאה מקפיץ עקום היא נמוכה מאד, וכך גם הסיכוי שהתושבת האחורית התיעקמה.
האם הסרן הקדמי היה כולו באוויר והרכב נשען על השלדה בלבד?
כנראה שבעבר סגרו את היובולטים קצת באלכסון.
האם פתחת גם אותם?
לא פתחתי את היובים,,אחד מהם יושב ממש על קצה הבקקס הקידמי.התושבת האחורית לא עקומה,בהחלפת השקלים היה צורך לרווח בן הקפיץ לבין השילדה כדי להכניס את השקל[הקפיצים עברו כנראה עירגול בעבר],,בכל מיקרה איפה אני משיג סט קומפלט של שקל +בושינג,האם רצוי לשים של סופה =חזק יותר?
יש לי סט של שאקלים+בושינגים אדומים לסיקס.
צור קשר בפרטי אם זה מעניין אותך.
אחד מהם יושב ממש על קצה הבקקס הקידמי. נכון, הימני, וכך צריך להיות.
התושבת האחורית לא עקומה, יופי
בהחלפת השקלים היה צורך לרווח בן הקפיץ לבין השילדה כדי להכניס את השקל[הקפיצים עברו כנראה עירגול בעבר],, לא הבנתי כלום
בכל מיקרה איפה אני משיג סט קומפלט של שקל +בושינג,האם רצוי לשים של סופה =חזק יותר?
של סופה וסיקס - אותו דבר.
אם חסר לינוביץ? אין לי מושג איפה, ייתכן שאצל כל קפיץמאכער...
ערן המסוקס
22-05-08, 20:36
לסופה יש שאקל שונה וארוך יותר משל סיקס.
העין של הקפיץ בסופה משנת 94 והלאה אם אני לא טועה, שונה וגדולה יותר בקוטר.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.