צפייה בגרסה מלאה : הסבת גרנד לידני
בהמשך לשרשור שהלך הגיר, התעוררה בי מחשבה שכזו.היה והלך לי הגיר בגרנד 5.2 94, האם ישנה אפשרות מדף, לא משהו מסובך ויקר, להחליף במקום לגיר אוטומט, להתקין כבר גיר ידני?
מה ההשלכות?
תודה
רז
בהמשך לשרשור שהלך הגיר, התעוררה בי מחשבה שכזו.היה והלך לי הגיר בגרנד 5.2 94, האם ישנה אפשרות מדף, לא משהו מסובך ויקר, להחליף במקום לגיר אוטומט, להתקין כבר גיר ידני?
מה ההשלכות?
תודה
רז
למה ? למה ?
הרכב הקודם שלך היה סופה ?
לא, דוקא היילקס.
יותר מחבב ידני, אבל לא אובססיווי
רז
רז..
אוטומט בשטח פי כמה יותר טוב ונוח מאשר ידני.
בתור אחד שנסע 8 שנים על ידני בשטח.
האוטומט הרבה יותר יעיל, זו דעתי.
האוטומט יותר נוח בכל מצב.
ובזה נגמרים פחות או יותר, כל היתרונות של גיר אוטומטי שבתכל'ס במקורו מיועד לנכים ולמוגבלים ולעצלנים חסרי קואורדינציה, ומתחילים החסרונות שרובם קשורים איך לא, לכסף - לא אמין, בזבזן דלק ללא תקנה, לא אמין, מוריד מהביצועים (למרות שעם V8 בריא כמו בגרנד זו באמת הבעיה האחרונה) בלימת מנוע לקויה, רגיש להתחממות, לא אמין כבר אמרתי?
ולא שאני בעד הסבה לגיר ידני בגרנד, כי האוטו הזה נולד אוטומטי והסבה כזו היא סוג של קומבינה. אתה יודע איך אתה מתחיל, אבל לא יודע איך תסיים ובעיקר - כמה זה יעלה.
ובכל זאת הסבה כזו היא סוגיה מעניינת. ולשאלות שלי:
איזה גיר ידני מתאים לפרויקט כזה?
איזה גיר ידני ומצמד יעמדו במומנט ובהספק שהמנוע הזה משחרר?
כמה תעלה הסבה כזו ביחס לשיפוץ הגיר האוטומטי הקיים?
האם כבר נעשו הסבות כאלה בארץ?
עקרונית ניתן להסב לגיר ידני,
קראתי על זה פעם באיזה פורום אמריקאי, תעשה חיפוש בפורומים המובילים, תמצא את זה.
הבעיה העיקרית היא להשיג גיר ידני כזה בארץ (משהו של דודג' - קרייזלר) שמתחבר למנוע המגנום V8 שלך.
כמו כן ים של עבודה ושינויים.
דרור .. דרור.. דרור..
מה יהיה איתך??
אני באוטומט צורך פחות דלק ממך ועם מנוע גדול יותר ב1.2K סמ"ק מהסופה..
יש יתרונות ויש חסרונות.. בטיחות קודם כל! אחד היתרונות הבולטים הוא שבשטח בקטעי עבירות אתה משתמש בשני דוושות לעומת שלוש (בטיחות!). פיתחנו שיטת נהיגה עם הרגליים בקטעי עבירות שבה אתה מצליב רגליים על דוושות, במקביל דואג לשמור על טורים ובמקביל להסתכל החוצה לכיוון המעלה ובמקביל לשחק עם יד אחד על ההילוכים ובמקביל יד שנייה על ההגה.. עכשיו תגיד לי זה שפוי ??? ( בטיחות כבר אמרתי ??)
באוטומט שים D וסע לשלום הרכב לא ידרדר לך ולא תוריד את הידיים מההגה.
יש כל מיני אסכולות, שורה תחתונה כאחד שקצת נוסע בשטח וקצת עבירות קשה+ יכול להגיד בבטחון מלא שאוטומט עדיף. אבל כל אחד והשריטה שלו..
יש יתרונות ויש חסרונות.. בטיחות קודם כל! אחד היתרונות הבולטים הוא שבשטח בקטעי עבירות אתה משתמש בשני דוושות לעומת שלוש (בטיחות!). פיתחנו שיטת נהיגה עם הרגליים בקטעי עבירות שבה אתה מצליב רגליים על דוושות, במקביל דואג לשמור על טורים ובמקביל להסתכל החוצה לכיוון המעלה ובמקביל לשחק עם יד אחד על ההילוכים ובמקביל יד שנייה על ההגה.. עכשיו תגיד לי זה שפוי ??? ( בטיחות כבר אמרתי ??)
המושגים של עבירות נזילים למדי לפי התאור שלך,אם אתה מחליף הילוכים זה לא קטע עבירות, זאת נסיעה ברמת קושי בינוני-, לא עבירות.
מבחינתי מה שנחשב בעיני עבירות זה שטח שת'כלס מחייב אותך לזחול בהילוך הכי איטי שלך כמעט "על הטורים" כדי לא להתפרע ולעבור נקי ואז יחסי העברה נכונים למנוע שיש לך עושים את העבודה בלי משחקי רגליים- כמו שכן צריך לעשות ברכב אוטומטי הרבה פעמים כי מעט מידי גז והרכב לא זז, טיפה יותר והוא קופץ..
אז הרגל על הברקס מוכנה כל הזמן אבל בטיחותי או נכון זה לא, שלא לדבר על חוסר בלימת מנוע וירידות ארוכות על הברקסים ונסיונות מגוחכים לרדת מדרגות גם כן על הברקסים.
קח לדוגמא את ההיילקס, מנוע של מכונת כביסה אבל יחסי העברה נכונים מהמפעל וחוץ מעצירה מוחלטת אין שימוש לדוושת הבלם בשטח טכני.
זה נוח,
זה טוב לנהגים חדשים שמקפיצים קלאצ' ומכבים מנוע בסיטואציות לא מתאימות,
זה עובד טוב כשזה בנוי נכון לשטח אבל זה לא המקרה ב99% מהרכבים האוטמטים ואל תכניסו לדיון טטרא או האמר כהשוואה לכלום.
זה מנוון במידה,
זה מתאים כשצריך יד אחת להגיע למאג..
יתרונות לאוטומט יש אבל בטיחות זה לא יתרון לאוטומט בשטח.
דרור .. דרור.. דרור..
מה יהיה איתך??
אני באוטומט צורך פחות דלק ממך ועם מנוע גדול יותר ב1.2K סמ"ק מהסופה..
הצחקת אותי.
את זה אפשר כמובן להשוות ולבדוק בצורה מסודרת, ולהפריך די בקלות את הטענה המוזרה הזו שלך...
מעבר לזה דורון הסביר בצורה מאוד ממצה את הכל. אז אני לא אחזור על זה...
אני רק מוסיף את אלמנט ההוצאות - כל גיר אוטומטי הוא פחות אמין בסדרי גודל, יקר לתיקון/שיפוץ בסדרי גודל, מגביר תצרוכת דלק בסדרי גודל, גורם לבלאי של מערכת הבלמים בסדרי גודל.
דרור - על דבר אחד אני יכול להסכים איתך וזה עלויות. כל השאר היסטוריה..
דורון - אתה בשלך ואני בשלי. אני אומר אוטומט ואתה אומר ידני.. שיהיה, מותר לומר דעות מנוגדות!
אני לא מתכוון להתווכח על העניין. ימים יגידו.. !
כמו כן, אני לא מכיר תופעה כזאת שלחיצה "עדינה" על דוושת הגז והרכב לא עולה. לפחות לא ברכב שלי.
דורון
אתה נימצא בדיון על גראנד צ'ירוקי 5.2
אני מזמין אותך ליבדוק את טענותיך לגביי תאימות יחסי העברה ,מהירות זחילה בראשון LOW בלי לגעת בברקס.
תציב בפני הרכב הזה עליה ותימדוד כמה גז צריך ללחוץ בשביל להיתקדם בלי פירפורים וקפיצות.
תשווה כמה זמן לוקח להעביר מראשון לרוורס כדי לימנוע היתהפכות.
מה שאתה מתאר נכון להרבה רכבים אבל זה לא המקום.
ודרור
בכביש(עירוני/בינעירוני) אפשר להגיע עם הרכב לתיצרוכת של 7 ק"מ לליטר בממוצע ,לא אני ,אבל יש הרבה נהגים עם סבלנות...
טל
דיון על אוטומט או לא לא רלווינטי כרגע. אני מאסכולת דורון, אותו בית מדרש יפני, מדרשת טויוטה היילקס. מעדיף ידני אבל לא בפנאטיות. לכן שאלתי אם מישהו בארץ ביצע זאת ובאילו סדרי גודל של עלות מדובר, ביחס לאפשרות הסבירה יותר של להחליף לגיר מיבוא, זה הכל.
שבת שלום
רז
בסופה בזמנו דרשו ממני על ביצוע כזה כ10 אלף עם שימוש בחלפים חדשים ככל שניתן וזה עוד אצל בעל מקצוע .ראה זאת רק כאינדיקציה לגבי המחיר
אז ככה...
אם היה לך מנוע 4L , לא הייתה לך כל בעיה לשתול שם מגוון גירים גדול. AX15, גירים של GM של NV ואפילו של פיג'ו....
ב V8 כל הגירים הללו לא ישרדו ויישברו.
למעט...אולי ATLAS שינוי רחב ויקר!! גם בגיר וגם בטרנספר.
לגבי הגיר שלך, שפץ. גיר מפירוק זה הימור ואולי מצבו לא יהיה מזהיר לאחר 13-15 שנה, גם לא כל גיר יתאים לך, אתה זקוק ל 46RE שהורכב רק בשנים 93-95.
ATLAS זה רק טרנספר...
ההסבה האופטימלית בפנטזיות שלי היא גיר ידני 5 מהירויות NV4500 + טרנספר ATLAS II. לגיר יש חמישי אוברדרייב שמאפשר שיוט שקט וחסכוני על כביש מהיר והילוך ראשון סופר עמוק שנותן לך יכולת זחילה אמיתית. הטרנספר המדובר הוא בעל תמסורת גג"ש ונחשב לחזק מסוגו, ואתה יכול להזמין אותו עם LOW במגוון יחסי העברה שבין 3:1 - 3.8:1 ו- 4.3:1 ...
זה סט-אפ פראי שאוכל בזילזול גם הספקים ומומנטים כפולים ויותר ממה שמנוע ה-5.2 נותן, ומיועד למפלצות משופרות ממש.
אבל... (תמיד יש אבל)...
מדובר בגיר ובטרנספר שכל אחד מהם בנפרד עולה מעל 2000 ירוקים באמריקה. במחירי הארץ ואחרי כל האדפטורים וההתאמות זה בטח יעלה כמו כל הרכב...
בקיצור, עזוב שטויות. אתה לא בונה רכב ל-TTC.
שלח את הגיר האוטומטי שלך לשיפוץ. בשורה התחתונה זה הכי הגיוני והכי כלכלי.
מתגבש בי רעיון השיפוץ אבל עדיין מדובר בסכום הגדול בכמה אלפים מגיר מיבוא. הגיר מגיע עם 3 חודשים אחריות, אני אמור בזנן הזה לעלות על בעיות, לא?
מוסך מומלץ לפירוק והרכבה, ומכון גירים מומלץ?
קיבלתי המלצות על אודי מזרחי, עוד רעיונות?
רז
צודק צודק דרור...
אם כבר נשארים עם הגיר האוטומטי ומחפשים מפירוק עוד אופציה מעניינת -
גיר אוטו' GM TH700R4 , יתאים לך בול לטרנספרים 249,242,231.
והרבה הרבה יותר חזק.
תבדוק בפירוקים לגבי ה4500. היה קיים בGMC מסדרת C/K שהיו גרר (גרר במדינת ישראל חייב להיות ידני). עדיין תזדקק למתאמים.
אסף.
מתגבש בי רעיון השיפוץ אבל עדיין מדובר בסכום הגדול בכמה אלפים מגיר מיבוא. הגיר מגיע עם 3 חודשים אחריות, אני אמור בזנן הזה לעלות על בעיות, לא?
מוסך מומלץ לפירוק והרכבה, ומכון גירים מומלץ?
קיבלתי המלצות על אודי מזרחי, עוד רעיונות?
רז
תבדוק אצל יניב מהייטק מוטורס לדעתי יש לו גיר במצב מצויין 09-7602479
בהצלחה
אחרי שנים רבות של גיר ידני, עם רכב יפני, ונסיעת שטח של מאות אלפי ק"מ, אחרי שמתנסים קצת עם הגיר האוטומטי, אין לזה תחליף, לעניות דעתי.
אבל איך כתב השועל "כל אחד והשריטה שלו.. "
אחרי שתבדוק אצל יניב מהייטק מוטורס כמו שיוסי אמר כנס ממולו אל טופ גיר ארז הוא מומחה לגירים אוטומטיים הוא עשה את שלי לסופה .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.