יש לי כמה שאלות בנושא דרופ-קיט.
1.האם זה בטיחותי (בכביש ובשטח)?
2.האם אין בעיה מבחינת טסט?
3. מה סדר גודל של עלות לכזה דבר? ומי מתקין את זה?
4.לפי מה שהבנתי צריך לשים בולמים של היילקס מוגבהת. האם הם לא קשים מדי? יש למישהו את הדגם של הבולמים שצריך?
אני מכיר את המדריך המצויין של איתי, (http://www.jeepolog.com/126.html) אבל אני לא חושב שיש לי מספיק חוש וידע טכני על מנת לבנות את זה לבד, לכן אני מחפש גם מתקין.
תודה רבה
יש לי כמה שאלות בנושא דרופ-קיט.
1.האם זה בטיחותי (בכביש ובשטח)?
2.האם אין בעיה מבחינת טסט?
3. מה סדר גודל של עלות לכזה דבר? ומי מתקין את זה?
4.לפי מה שהבנתי צריך לשים בולמים של היילקס מוגבהת. האם הם לא קשים מדי? יש למישהו את הדגם של הבולמים שצריך?
אני מכיר את המדריך המצויין של איתי, (http://www.jeepolog.com/126.html) אבל אני לא חושב שיש לי מספיק חוש וידע טכני על מנת לבנות את זה לבד, לכן אני מחפש גם מתקין.
תודה רבה
אני אענה לך - אחרי 2 התקנות עצמיות
1. אין כל הבדל בין שימוש בדרופ-קיט לשימוש בספייסר להגבהת הרכב כמו ש50% מבעלי הטרופר חורטים לעצמם בכדי לקבל הגבהה - נהפוכו , בד"כ הספייסר הוא 5-7 ס"מ ואילו הדרופ-קיט 3-4 ס"מ (לפי תכנון אישי)
הבדל אחד - בדרופ-קיט מוכרחים לבטל את המוט המייצב האחורי (או לעשת אותו פריק) בכדי לקבל את מהמלך המתלה המרשים של הקיט . אצלי , גם בטרופר הקצר ןגפם עכשיו בארוך לא מורגש שום שינוי בהתנהגות הכביש לאחר שהסרתי את המוט המייצב האחורי - מה שלא נכון לומר על ניתוק מייצב קידמי ששם הרכב שט כמו שיכור
אישתי נוהגת 95% מהזמן ברכב ולא הייתי נותן לה לעשות זאת אם זה היה מהווה כשל בטיחותי
2.טסט?? שאלת השאלות ! -ברמה העקרונית , זה לא אמור לעבור טסט כמו ספייסר בדיוק --> שינוי מבנה
בפועל , כל רכב מוגבהה שעבר איזשהו שינוי מצריך מעאכר בכדי לעבור טסט - אז אני לא רואה איזה הבדל מיוחד פה
3.עלויות :
חריטת אוקולונים :800-1200 ש"ח לזוג (כולל החומר)
זוג בולמים אחוריים (KONI) : בין 1200-1800 לזוג
זוג ספירלות אחוריות : בין 800 - 1500 לזוג
גבוקסות לבולמים : 50 ש"ח
קצת שאריות ברזלים מהחצר וברגים
זה בערך העלויות של החומרים
לגבי התקנה ,כל סדנה יכולה לעשות זאת עבורך - מקסימום שעתיים עבודה (לי בפעם השנייה לקח 30 דקות)
4. הבולמים של KONI הם בעלי 4 דרגות קושי (0,1,2,3) והם מתאימים גם לטרופר שמלכתחילה כבד מהיילקס ב 250 ק"ג - לא מהווה בעיה
אם תרצה להתקדם עם זה ותצטרך עזרה אתה מוזמן ליצור קשר
איתי