צפייה בגרסה מלאה : עומס על המנוע בירידה/בעלייה, LOW והתחממות...
1.
האם יש הבדל, מבחינת המאמץ/העומס על המנוע, אם אני נוסע
בעלייה הילוך 3 (ז"א גיר רגיל) 3000 סל"ד או בירידה הילוך 3 3000 סל"ד.
בעלייה כמובן אני נותן גז, בירידה לא נוגע בגז אלא נבלם ע"י המנוע.
2.
מבלי קשר לשאלה הקודמת!
האם בנסיעה ב-LOW חום המנוע עשוי לעלות יותר מאשר בנסיעה שלא ב-LOW,
או שזה תלוי אך ורק בסל"ד...?
תודה
חנן-ג'יפולוג
23-06-09, 09:17
1. בוודאי שיש הבדל. בעלייה יש שריפת תערובת רבה בצילינדר, עליית לחצים, מומנט וכוחות מוגדלים על המכלולים השונים. בירידה אין שריפה של תערובת והכוחות על המכלולים קטנים יחסית, קיימים רק מעצם הסיבוב של המנוע ועוד קצת מבלימת המנוע.
2. בהילוך חמישי LOW למשל יחס ההעברה הוא ארוך יותר מאשר יחס ההעברה הכולל בהילוך ראשון HIGH, אז השאלה שלך לא לגמרי ברורה. תגדיר אותה מחדש בהתייחס למהירות הרכב ולמהירות המנוע.
באופן עקרוני:
כאשר הרכב במהירות נמוכה יותר המנוע יצטרך פחות הספק (ויפיק פחות חום אותו שאותו מערכת הקירור צריכה לסלק) כדי להניע אותו ביחס להספק שיידרש במהירות גבוהה יותר.
מצד שני, יש גם תלות של כמות האוויר שזורמת דרך המצנן במהירות הרכב, וברכבים בהם מאוורר המנוע מונע ע"י המנוע יש גם תלות בסל"ד המנוע. יש רכבים אחרים שבהם אין תלות בסל"ד המנוע, רכבים שבהם מותקנים מאווררים חשמליים בלבד, ויש רכבים שבהם יש גם מאוורר חשמלי וגם מכאני.
כמו שבוודאי הצלחת להבין, התשובה לשאלה לא פשוטה ומשתנה מסוג רכב אחד לאחר.
תודה רבה על התשובה המפורטת. אני אנסה לחדד קצת ולתת עוד פרטים.
אני נוהג בטראנו ארוך בנזין 96.
נתקלתי שלעיתים (ממש לא תמיד!), בשטח בנסיעה ב-LOW, המנוע מתחמם מעבר לרגיל.
הרגיל בטראנו שלי, ולדעתי בכלל בטראנו ולא רק אצלי, זה שעון חום על רבע הדרך בלבד,
וכשאני אומר מתחמם מעבר לרגיל זה אומר שהוא הגיע לכיוון החצי. עדיין רחוק מהאדום.
בהמשך זה חוזר למטה להיות בסיידר ולא הצלחתי לזהות גורמים נוספים שיתכן שגרמו לשינוי.
מים לא חסר והשעון עושה רושם תקין (הוא לא קופצני).
אני מנסה לחקור קצת ולהבין אם משהו לא בסדר ודורש התייחסות...
חנן-ג'יפולוג
23-06-09, 12:37
על פניו, נראה שאין סיבה להתרגש.
בנסיעה איטית הרוח הטבעית שנושבת על המצנן מעצם נסיעת הרכב חלשה יותר, ועד שהטרמוסטט של המאוורר המכאני יכניס אותו לפעולה מוגברת, מה שקורה בטמפ' עבודה גבוהה יותר, בהחלט סביר שטמפ' העבודה תעלה מעט.
אם בירידה ארוכה בכביש, בלילה חורפי קר, שעון החום היה מתחיל לטפס, ולו במעט, לכיוון החצי, הייתי מאוד מודאג, אבל בתיאור הנוכחי של הנסיבות ההתחממות הקלה הזו נשמעת לי תקינה לחלוטין.
ערן המסוקס
23-06-09, 12:43
1.
האם יש הבדל, מבחינת המאמץ/העומס על המנוע, אם אני נוסע
בעלייה הילוך 3 (ז"א גיר רגיל) 3000 סל"ד או בירידה הילוך 3 3000 סל"ד.
בעלייה כמובן אני נותן גז, בירידה לא נוגע בגז אלא נבלם ע"י המנוע.
2.
מבלי קשר לשאלה הקודמת!
האם בנסיעה ב-LOW חום המנוע עשוי לעלות יותר מאשר בנסיעה שלא ב-LOW,
או שזה תלוי אך ורק בסל"ד...?
תודה
1. בירידה עומס המנוע קטן בהרבה.
2. LOW עצמו, לא קשור לחום המנוע. מה שמשנה זה בעיקר העומס על המנוע (כמה גז צריך ללחוץ). כאשר נוסעים בLOW בדרך כלל זה כדי לשמור על תחום עבודה (סל"ד) בינוני ויעיל של המנוע.
כך או כך, כשאתה מטפס עליה תלולה, דרושה הרבה אנרגיה, וזה לא משנה הרבה באיזה הילוך וסל"ד ומצב בטרנספר תהיה, עדיין כמות חום דומה תווצר במנוע, שעלולה לגרום להתחממות דומה.
שמירה על נסיעה בסל"ד בינוני, תהיה עדיפה בדרך כלל. סל"ד גבוה מאוד או נמוך מאוד, פחות בריאים ויותר מאמצים את המנוע.
נ.ב
3000 סל"ד זאת מהירות בינונית וממוצעת למנוע של סוזוקי קטן, אבל סל"ד יחסית גבוה למנוע של סיקס. וגבוה מאוד למנוע גדול של משאית.
אחלה... נראה לי שהבנתי וגם די נרגעתי... :)
תודה!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.