צפייה בגרסה מלאה : מישהו שינה מיקום תושבות בולמים בZJ?
ברשותי בולמים MX6 שבמצב סגירה הם 41 ס"מ...הגיפ מוגבה כ 3.5" +
הארכתי במפסטופים 4 ס"מ מאחור..ומקדימה 4.5 ס"מ...עכשיו מאוד גבולי עצירת הסרנים ע"י הבפס..והבולמים...לא רוצה להאריך את הבמפס..עוד. חושב על לשנות מיקום התושבות של הבולמים....ליפני שהם יהרסו...
מישהו עשה שינוי כזה?:?:
יש איזה רעיון?:?:
אשמח לעזרה
תודה בועז
א. למה לא להחליף את הבולם למתאים ?
ב. לא יודע אצלך , אבל אצלי המהלך כ"כ ארוך שבנסיון להוריד את התושבת בסרן נמוך יותר נוצר מצב שבו הבולם נוגע בסרן ויש להרחיקו.
ג. יש קיט מוכן כזה שפותר את הבעיה, אתה יכול לראות אותו ברעננה, אצל יניב.
או פה באתר http://claytonoffroad.com/product_info.php?cPath=20_58&products_id=126
שים לב, שהם משנים גם את מיקום התושבת העליונה ... למיקום שונה לחלוטין.
עדיין לדעתי, פתרון א' יהיה הזול והנכון יותר, למקרה שלך.
א. למה לא להחליף את הבולם למתאים ?
ב. לא יודע אצלך , אבל אצלי המהלך כ"כ ארוך שבנסיון להוריד את התושבת בסרן נמוך יותר נוצר מצב שבו הבולם נוגע בסרן ויש להרחיקו.
ג. יש קיט מוכן כזה שפותר את הבעיה, אתה יכול לראות אותו ברעננה, אצל יניב.
או פה באתר http://claytonoffroad.com/product_info.php?cPath=20_58&products_id=126
שים לב, שהם משנים גם את מיקום התושבת העליונה ... למיקום שונה לחלוטין.
עדיין לדעתי, פתרון א' יהיה הזול והנכון יותר, למקרה שלך.
העניין שהבולמים כבר אצלי לא יכול להחליף ומה גם שזו אמורה להיות המידה של הגבהה 3.5"...
כמה יניב רוצה על הקיט?
הקיט שלי, לא למכירה ,
זה רק כדי שתוכל להתרשם ...
אם תרצה אפשר להזמין לך אחד.
עולה כ 300$ בחו"ל פה יעלה כ 550$
חשבת להשתמש בקפיץ ארוך יותר ? או להגביה את הקיים עם אוקולון ?
הקיט שלי, לא למכירה ,
זה רק כדי שתוכל להתרשם ...
אם תרצה אפשר להזמין לך אחד.
עולה כ 300$ בחו"ל פה יעלה כ 550$
חשבת להשתמש בקפיץ ארוך יותר ? או להגביה את הקיים עם אוקולון ?
מבחינת גובה אני לא מעוניין להגביה יותר...
אבל אני מגבש כנראה פתרון לסרן הקידמי...
לחתוך את התושבת התחתונה ולרתך בצד התחתון של הסרן פלח עם צינור 14 מ"מ ולהבריז אותו. . להוציא את החיבור התחתון מהאוזן של הבולם ולהלביש אותו על הצינור... (כמו תושבות הבולמים בCJ )...ואז אני מקבל 5 ס"מ יותר שמספיק למדי.. לגבי אחורה עדיין מתלבט...
אשמח לעוד רעיונות.....גם לקדימה וגם לאחור...
בועז.. הבולמים קצרים לך או ארוכים לך ? סליחה שאני שואל פשוט לא הבנתי כל כך ממה שכתבת.
בועז.. הבולמים קצרים לך או ארוכים לך ? סליחה שאני שואל פשוט לא הבנתי כל כך ממה שכתבת.
אהלן דני
בסגירת מהלך המתלה, הסרן נעצר ע"י הבולם ולא ע"י הבמפסטופ מאחר והבולם ארוך....
מה שאני רוצה לעשות זה להגדיל את מרחק תושבות הבולמים כדי שבסגירת המהלך הבמפס...יעצור ...
בועז..
אין יותר מדי מה לעשות..
הפתרון הכי נכון לרכב ,זה לשים בולמים במידות המתאימות.. עם כל הכאב שבדבר..
זה כמו להתאים דלת של צירוקי לגרנד צירוקי ..
העניין שמבחינת גובה הגיפ הוא מתאים לי. ועם הבולמים האלה אוכל לקבל מהלך מתלה טוב יותר מבולמים במידה המתאימה...אגב להגבהה 3.5" מה המידה של בולמים מצב פתוח ומצב סגור??
כשהרכב עומד ישר, תמדוד את המידה ממרכז אוזן בולם עליונה למרכז אוזן בולם תחתונה. המידה שתצא לך תהיה המידה של הבולמים שאתה צריך.. מידת סגירה ופתיחה לא מעניינים במקרה הזה.
הבולם יהיה במצב אופטימלי (מרכז תחום עבודה). הכל ביחס לגובה הקיים של הרכב: 3.5" או 4.5" ..כבר פחות משנה.
כך תקבל את האורך הנכון למידת הרכב ולפתיחה נכונה של הבולם.
אם תרצה יותר פתיחה מהרגיל, תצטרך לעשות שינויים נוספים (ואם מיותר לציין מיותרים).
3.5" נותן ביצועים כיאה ל3.5" וכן הלאה.. תמיד תוכל לשנות ל4.5" ולהנות מפתיחה יותר גדולה. (המידה של הבולם תשתנה בהתאם לגובה החדש, מידת מרכז חדשה, פתיחה גדולה יותר וכן הלאה..
לדעתי בלבד...
אל תיגע... סע לשלום המפתחות בפנים.
אז הבולם גובל, אז מה? אם אתה לא אגרסיבי מדי אז הסיכוי שלך לשבר הוא קטן מאוד, הבולם הזה יחסית חזק, אצלי ב ZJ הוא גם היה קצר מאחור , MX6 שנועד לגראנד קצר מדי אלא אם כן מוזמנים בולמים שמיועדים ל YJ.
כשהרכב עומד ישר, תמדוד את המידה ממרכז אוזן בולם עליונה למרכז אוזן בולם תחתונה. המידה שתצא לך תהיה המידה של הבולמים שאתה צריך.. מידת סגירה ופתיחה לא מעניינים במקרה הזה.
הבולם יהיה במצב אופטימלי (מרכז תחום עבודה). הכל ביחס לגובה הקיים של הרכב: 3.5" או 4.5" ..כבר פחות משנה.
כך תקבל את האורך הנכון למידת הרכב ולפתיחה נכונה של הבולם.
אם תרצה יותר פתיחה מהרגיל, תצטרך לעשות שינויים נוספים (ואם מיותר לציין מיותרים).
3.5" נותן ביצועים כיאה ל3.5" וכן הלאה.. תמיד תוכל לשנות ל4.5" ולהנות מפתיחה יותר גדולה. (המידה של הבולם תשתנה בהתאם לגובה החדש, מידת מרכז חדשה, פתיחה גדולה יותר וכן הלאה..
דני
לא ירדתי לסוף דעתך או שלא הבנתי ... "מידת הבולם " במצב שהרכב עומד ישר ?
אני בודק באופן קצת שונה .. מודד פתיחה מקסימלית, וסגירה מקסימלית. על רמפה, וגם אז משאיר איזה ס"מ בשביל הביטחון...
גם ל PROCOMP, כמו לכל היצרנים יש עמודה בקטלוג שנקראית CUSTOM, בניגוד למשל לבולמים שבנויים מראש עבור קיט כזה או אחר.
רמי,
אני בד"כ מקבל את הערותיך כ"תורה מסיני" אבל לא במקרה הזה....
אתה מוזמן לראות בולם MX6 מפורק עקב סגירה, ולא בנהיגה אגרסיבית מדי ...
אני לא הייתי נשאר עם בולם כגובל לאורך זמן זה לא יחזיק.
לגופו של עניין,
אני הייתי ימציע כפתרון א' - להחליף לבולם מתאים
וכפתרון ב' להגביה לפי הצורך עד למידת הבולם הקיים [ אם אתה מתעקש להשאר איתו]
טוב הרבה זמן לטפל בזה אין לי כרגע אבל נראה לי שאני יאריך עוד קצת את הבמפסטופים שיעצרו בסביבות 2 ס"מ לפני סגירה של הבולם...כשאעשה משהו אדווח....
אגב מקודם פגשתי בZJ גובה מקורי עם צמיגים מקוריים חונה בצד...עצרתי והסתערתי עליו עם המטר...למדוד גבהים ומרחקים...מחר מקווה שיהיה לי זמן להכניס מידות....
לאחר מדידות מדויקות יותר המצב לא היה כלכך גרוע והארכה קטנה של הבפסטופים למצב שהם עוצרים את הסרן כ ..3 ס"מ ליפני סגירת הבולם...סידר את העניין....
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.