צפייה בגרסה מלאה : 93 XJ נכבע כשחם ומסרב להניע
יש לי פה צ'רוקי שנת 93 (של חבר)
הוא רק קנה אותו לפני כשבועיים והוא טוען שאחרי נסיעה הרכב נכבה ומסרב להניע עד שהוא מתקרר
לפני שהביא אותו הוא לקח אותו לכמה "מכונאים" שבעיקר התעללו בו מינית (וכספית)
החליפו ככה:
כוייל, CPS, פילטר דלק, טרמוסטט, פולטר אויר ועוד שטויות (בגדול, הוא הצליח לבזבז עוד 60% ממה שהוא שילם על העגלה)....והוא טוען שהבעיה עדיין קיימת.
עוד סוג של מכונאי המליץ לו לשנות את המפלג.
קיצר, קיבלתי את העגלה, אין קודים, רק פולט 12 ו55
לא הצלחתי לגרום לו להכבה, אבל כן מצאתי שהעגלה מתחממת קצת, החום מגיע ל3/4 בסקלה (רדיאטור סתום חלקית)
החלפתי גם למפלג אחר (משוממש) בלי כל הבדל.
קיצר, יש איזה רעיונות?
מודול הצתה ?
אין, יותר נכון, חלק מהמחשב
מבלי להכיר את הרכב, אם אין מודול הצתה יש דבר נוסף שאני יכול לחשוב עליו,
משאבת דלק (מתחממת והכנפונים לא מספקים מספיק לחץ)
האם הוא בדק לחץ דלק כאשר הרכב קר ועובד וכאשר הרכב אינו מניע?
כשאתה עושה את הבדיקה, המכסה מנוע מורם?
אם כן, תנסה כשהוא סגור. אולי המחשב או חלק אחר מתחמם מידי ומתחיל להתחרבש?
יריב קלר ברוך
30-08-09, 08:32
חישן קרנק או מחשב או דלק;)
אהלן ג'ו
שווה לבדוק את חיישן טמפ' נוזל הקירור שעל בית הטרמוסטט, זה למעשה האמצעי היחיד של המחשב לדעת שהמנוע חם יותר או פחות.
קובי
tsagi ..
תקלה 55 מופיעה תמיד ומציינת את סיום מצגת התקלות (לא תקלה אלא סוג של סימן לסיום ההצגה בשעון).
תקלה 12 יכולה להעיד על כך שהיה נתק בין המצבר למחשב ה-PCM ב50 ההתנעות האחרונות. (משמע אם ניתקת את המצבר לאחרונה זה כנראה מעיד על כך, אלא אם כן זה קרה לבד ויכול להעיד על נתק ומקור התקלה).
מה מצב הסרק ?
האם המנוע עובד עגול ?
מתי או אם בכלל עשו טיימינג ?
חיישן קראנק כמו שיריב ציין יכול לגרום לתופעה ?
tsagi ..
מה מצב הסרק ?
האם המנוע עובד עגול ?
מתי או אם בכלל עשו טיימינג ?
חיישן קראנק כמו שיריב ציין יכול לגרום לתופעה ?
הסרק סורק....
המנוע עובד, נוסע כמו שאפשר לצפות מרכב עם מעל ל 400000 ק'מ(לא רע)
טיימינג? מי יודע
הCPS הוחלף בחדש.
תודה לבל העונים,
את התאוריות אני מבין ויודע.
מהבדיקות שעשיתי לא גיליתי דבר מחוץ לתחום או כל דבר חשוד.
בעקרונית שכיוויתי למישהו שהיתה לו בעיה דומה בעבר.
רצוי לזכור שאלה רכבים בלי ערך ולא משתלם במיוחד לזרוק עלייהם חלקים חדשים ולקוות לטוב..
"על הנייר" גם אני הייתי חושד ב CPS, אבל הוחלף. הדבר השני הוא ממסר משאבת דלק - האם כאשר הרכב לא מניע אתה שומע משאבה עובדת? האם יש לחץ בחליל? אם לא, להתחיל לבדוק את החיווט של הממסר ואת הממסר עצמו (קופסת הפיוזים לא מהפירמה הכי טובה בעולם והפלסטיק משחרר לחופשי מדי פעם את הקונקטורים כשחם לו).
עכשיו לתופעה מוכרת מאוד לבעלי סופות ישנות - מעין תקלת פנטום שמפרקים בשבילה חצי אוטו... וגורמת לפעמים לסימפטומים דומים (ולעוד תופעות מוזרות) - התקלה היא בצמת המזרקים, יותר נכון בכיפוף בחוטים איפה שהם מתחברים לקטנקטור של המזרקים. החוטים האיכותיים שקרייזלר הרכיבו נאפים מהחום הגבוה עם הזמן, ונוצרים נתקים, שעם הטמפרטורה הגבוהה בתא המנוע הופכים משמעותיים וגורמים לתקלות.
זה קצת long-shot, אבל שווה בדיקה (האם החוטים נראים אפויים? )
אסף.
אהלן ג'ו
שווה לבדוק את חיישן טמפ' נוזל הקירור שעל בית הטרמוסטט, זה למעשה האמצעי היחיד של המחשב לדעת שהמנוע חם יותר או פחות.
קובי
מצטרף ליריב חיישן קראנק.
רוני תורג'מן
30-08-09, 23:23
היי,
אני מציע לך בחום...מנסיון רב בנושא:
כאשר הרכב נכבה כשהוא מתחמם, תפתח מכסה מנוע ותשפוך בקבוק מים לאט על חיישן גל ארכובה(חיישן קרנק),תחכה 5 דקות ותניע : רוב הסיכויים שהרכב יניע,
אם הרכב הניע : תדאג להחליף את החיישן.
זאת המחלה של המנועים האלה כאשר הם קצת מתחממים בקיץ,ובנוסף החיישן קצת "עייף" נוצר מצב שהמגנטיות שלו פוחתת כאשר הוא מתחמם,ולא קורא נכון את הנקודות בגל-הארכובה,נתקלתי בתופעה עשרות פעמים באופן אישי בקבוצה איתה אני נוסע.
אפשרות נוספת לאבחן את חיישן הקרנק:להניע את הרכב בדחיפה (בסופות כמובן..),עם כל הפלא שבדבר כאשר הרכב לא מניע בסטרטר כתוצאה של חיישן קרנק"עייף" ניתן בכל זאת להניע את הרכב בדחיפה-לבעלי תה"ל ידני כמובן....(וגם לזה יש הסבר למה)
לפני כשנתיים נסעתי כחודשיים !!! עם חיישן קרנק גמור(עד שהשגתי אחד חדש),הרכב בהתחלה פעם הניע ופעם לא ואחרי זמן מה לא רצה להניע כלל דרך הסטרטר, והייתי מחנה לייד הבית ומניע אותו בירידה בקלות רבה.
בכל מקרה מקווה שיסתדר לך
רוני
כמו שכבר כתבתי...החיישן קראנק הוחלף לאחד חדש דנדש מהקופסה, בלי כל שינוי לבעיה...
בנתיים הזמנתי לו רדיאטור חדש,
ממש זנות, $67 כולל משלוח.
ננסה להתעלל בו שנית אחרי החלפת הרדיאטור.
כמו שכבר כתבתי...החיישן קראנק הוחלף לאחד חדש דנדש מהקופסה, בלי כל שינוי לבעיה...
סתם שאלה... הישן... היה מכוסה "אבק" מתכתי? החדש... תוציא תראה אם יש עליו "אבק" כזה.
אסף.
מה בסוף ? עלית על הבעייה ?
לא יצא להתעסק עם זה,
הרדיאטור הגיע אבל החבר נסע לאטלנטה, בנתיים העגלה משתבחת עם השנים, כמו יין :-)
עדכון קל
הרדיאטור הוחלף וטמפרטורה חזרה למתחת ל100C
הבעיה שוחזרה רק אחרי נסיעה ארוכה (60KM) במהירות גבוהה
הרכב נכבה והניע רק אחרי כמה דקות, 5 דקות אחרי זה נכבע וסרב להניע,
(הרכב לא אצלי יותר)
אישית,אני שם כסף על המשאבת דלק.....עדכון הבא יבוא עוד שבוע-שבועיים.
יש עדכון,
העגלה אוכלת כויילים!
זאת הפעם השניה שהרכב נכבע, אחרי זה מניע לכמה שניות ונכבע, הכוייל הוחלף ועוד פעם עובד .....עד הנסיעה הארוכה הבאה (מעל לחצי שעה), וחוזר חלילה.
אני חושב על הרכבת ריללי בצד + של הכוייל.....
איפה כבוד הרב כשצריכים אותו?
עדכון:
היו שמועות שהאלטרנטור קשור לצד החיובי של הקוייל, וזה יכול לגרום (איכשהו) לבעיה,
התקנתי ממסר (RELAY) בצד +, כך שהקוייל מקבל 12V ישירות מהמצבר, נכון לכרגע, שבוע אחרי ההתקנה,
העגלה נוסעת ובשימוש יום יומי בלי בעיות מיוחדות....
אז תוציאו את הCPS מהראש...סופית.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.