PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיסקו 95 - לעשות ביטוח מקיף או מספיק צד ג

landrover
28-12-09, 17:37
דיסקו 95 דיזל - לעשות ביטוח מקיף או מספיק צד ג?

דעות ועיצות בנושא יתקבלו בברכה !

אמיר.*

אלדר
28-12-09, 17:44
כמה שווה הדיסקו?

יואב פולס
28-12-09, 18:08
אמיר,
1. האם הרכב נוסע ביום-יום? (רמת סיכון גבוה יותר מאשר רכב רק לטיולים)
2. במקרה הכי גרוע, הלך הרכב, זה מפיל אותך לקרשים כלכלית, או שאתה סופג את זה, מקלל וממשיך?
3. אם היית רוצה למכור אותו, כמה באמת היית מקבל עבורו? (עזוב את המחירון, הוא אינו רלוונטי, וגם לא רלוונטי אמירה של "בפחות מ 40.0 לא מוכר". אני מנסה להגיע לשווי האמיתי של הרכב)

מהסוף להתחלה -
שווי הרכב הוא איפשהו בין 20.0 ל 30.0 אלף שקלים.
אם הרכב הולך פעייפן, לקנות רכב דומה יעלה לך נניח 25.0K. כעת מה תוספת הפרמיה מצד ג' למקיף מלא?
עוד דבר קטן, אתה יכול לעשות צד ג' + ביטוח גניבה בלבד. זה מקטין את הסיכון, אבל כמובן שעולה כסף.
תעשה את החשבון שלך.
יואב

landrover
28-12-09, 18:51
הרכב לפי מחירון - בערך 30 אלף ש"ח

אם אני אמכור אותו זה יהיה בערך בסכום הזה +\- 5 אלף .

הרכב נוסע יום יום.

אם הרכב יגנב - זה אומר הפסד של 30 אלף - די מבאס , אבל כניראה נמשיך לשרוד.

ביטוח מקיף - 2600 ש"ח לשנה

ביטוח צד ג - 850 שח לשנה.

אמיר.

יואב פולס
28-12-09, 19:35
מה הסיכון שאתה רוצה להתגונן ממנו?
גניבה - מתי שמעת על דיסקו 95' דיזל שנגנב? (עזוב מה מספרים סוכני ביטוח, מה שמעת מחברים?)
אם אתה רוצה להתגונן מפני גניבה - תבדוק מה עלות פרמיה לסיכון גניבה. (אם אומרים לך שאין אפשרות, תכתוב לי בפרטי ואני אפנה אותך לסוכן שכן מאפשר סיכון גניבה בלבד שתברר איתו.)
נותר סיכון לרכב שלך במקרה תאונה.
תעשה לבד את החושבים שלך ושל רעייתך מה רמת הסיכון שבהם אתם מוכנים לחיות. אף אחד לא יכול לתת לך מענה מה רמת הסיכון שאיתה אתה מוכן לחיות.
שוב, שאלת המפתח - כמה עולה הפרמיה לביטוח גניבה. אם זה 700-1000 שקלים - כנראה היתי עושה. אם זה היה 2000 + כמעט בטוח שלא.
יואב

landY
28-12-09, 19:46
אם הרכב נוסע יום יום, המקיף יגן עליך גם במקרה של תאונה לא גדולה שתביא לנזק של כמה עשרות אלפי שקלים.

יואב פולס
28-12-09, 20:02
אם הרכב נוסע יום יום, המקיף יגן עליך גם במקרה של תאונה לא גדולה שתביא לנזק של כמה עשרות אלפי שקלים.

לא מדוייק. צד ג' יגן עליך מפני נזק לאחר, על זה אין בכלל ויכוח שצריך לעשות.
הנזק שלך המקסימלי הוא שווי הרכב, וזה כבר סיכמנו לא יותר מ 25.0 אלף...ואם הרכב שלו עבר תאונה קשה ולא שווה לתקן תמיד יש בו חלקים ששווים הרבה, כך שבתאוריה הנזק הוא 25.0K בפועל הוא יהיה הרבה יותר נמוך.
לא צריך להבהיל סתם בהגדרות של "כמה עשרות אלפי שקלים".
יואב

landY
28-12-09, 20:58
לפי מה שלמדתי, 10 אלף, עשרים אלף או שלושים זה כמה עשרות... אבל אין סיבה להתווכח על טרמינולוגיה.
חלקים ששוים הרבה? הרכב הזה כתקין לא שווה כל כך הרבה, ולפתוח מגרש חלפים בחצר לא מתאים לכל אחד.

ALONSOF
28-12-09, 22:26
אני עושה מקיף יותר בגלל השטח.
מה קורה אם התהפכת או נכנסת בעץ או טבעת באיזה נחל?
זה יותר מפחיד אותי מגניבה.
אלון

alonlevi
30-12-09, 08:58
אני ממליץ על ביטוח מקיף כיוון שאם הרכב יפגע או יגנב יהיה לך הפסד של 30K ש"ח. ביטוח צד ג' מכסה רק מקרים מאד ספציפים של תאונות, אני חושב שהמחיר הזול לא שווה את השקט הנפשי שלך. ככלל אצבע ביטוח צד ג' מומלץ לרכבים מתחת ל 15K ש"ח.

יואב פולס
30-12-09, 11:49
אלון לוי,
היה נחמד, וגם גילוי נאות לא היה מזיק, אם היית מסביר מי אתה ומה האינטרס שלך.
זו ההודעה הראשונה שלך, אתה מפזר "כלל אצבע" ומפנה לאתר פרטי ש"במקרה" הוא גם האתר הרשום בכרטיס החבר שלך.
יואב

מאיר רוטברג
30-12-09, 13:17
כלל אצבע זה שאין כלל אצבע ,
הכל אישי הכל מתייחס לפרמטרים אישיים מצב כלכלי ,
מספר מכוניות במשפחה,
הייקף נזק
הבנה ויכולת לתקן רכב שנתון כזה בעלות נמוכה במקרה תיקון עצמי,
ועוד עשרות פרמטרים
שהאחרון בהם אם בכלל זה המחיר

זאביק
31-12-09, 15:06
אם אתה רוצה להתגונן מפני גניבה - תבדוק מה עלות פרמיה לסיכון גניבה.

יש תשובה לזה ?

-->