צפייה בגרסה מלאה : מחיר משאבת דלק מכאנית לסמוראי
ronenlivny
19-06-10, 17:16
אהלן,
הלכה לי הדיאפרגמה של המשאבה כנראה מתישהו במהלך האוברול.
מישהו יודע מחיר עדכני למשאבה (מקורית או לא)?
תודה ושבוע מוצלח
רונן
צביקה קרבורטור
19-06-10, 18:26
רונן שלום רב !
אין קשר לאוברול, המשאבה סגורה הרמטית, ואם ה דיאפרגמה ניקרעת, דלק עלול לחדור לשמן, ולחץ הדלק ירד, על סמך מה קבעת שהדיאפרגמה נפגעה/ניקרעה, ואיך?
עלות המשאבה אני מעריך כ200 שקל פלוס מינוס.
המתן לתגובות נוספות.
בברכה
צביקה
מחיר משאבה חדשה מקורית-400 ש"ח.
חלופית-180-200
מומלץ לשים מקורית.
מורי.
צביקה קרבורטור
19-06-10, 21:49
רונן שלום רב !
אענה ברשותך בפומבי על שאלה ששאלת אותי בהודעה פרטית, לטובת כל חברי מועדון סוזוקי, וחברי גיפולוג, והנה ציטוט של השאלה:
אהלן צביקה,
אחרי האוברול עשיתי נסיעה של 40 ק"מ, לקראת סופה לחץ השמן היה נמוך בסרק והבהבה לי הנורה. מפלס השמן היה גבוה קצת, הסקתי שמדובר בדלק שהתנקז לקרטר בהנעה הראשונה אז החלפתי שמן. למחרת עוד נסיעה של 65 ק"מ מתישהו באמצע זה התחיל עוד פעם, מפלס השמן עלה בכ0.5-1 ליטר ויש לו ריח של דלק. לפי מה שאני יודע זה אחד מהשניים: הראשון בסבירות נמוכה- שריפה לא טובה של דלק באחד הצילינדרים- ירידה בהספק וגמגום- קשה לי להאמין, המנוע שד ועובד יפה, כשאני מנתק הצתה אחד אחד הוא מגיב מעולה. אפשרות שניה- במהלך הפירוק ניקיתי את המשאבה משמן וטינופת בטנקלין, מספיק שקצת נכנס לי פנימה (אני יודע שאני אידיוט), והלכה הדיאפרגמה.
בכל מקרה מחר אני אבדוק את זה יותר לעומק אבל מה אתה חושב?
תודה ושבוע טוב,
רונן
ועכשו אענה לך בפומבי:
אכן האבחנה השניה נכונה, אם כי יש לי הרגשה
שהמשאבה היתה תקולה גם לפני האוברול.
נברור שההמלצה שלי, הים לא לנסוע עם הרכב, מבלי להחליף לו מיידית משאבת דלק, שמן מנוע חדש, ומסנן שמן חדש, יש להמתין עד לטיפטוף והורקת השמן המהול עד לטיםה האחרונה.
לגבי המלצה על משאבת דלק, הייתי הולך על המלמצתו של מורי, והולך על משאבה מקורית ב400 שקל ולא תחליפית.
מכיוון שמורי לא המליץ לעבור לחשמלית, ואני אישית גם לא ממליץ, לך על חדשה מקורית, וחזור לעדכן בהמשך.
בהצלחה
צביקה
צביקה קרבורטור
20-06-10, 08:22
שלום רב !
קיבלתי הוגדעה פרטית נוספת, וזאת לשונה:
שלום צביקה.
ולמה אתם(אתה ומורי) לא נותנים הסברים במה לא טובה המשאבה התחליפית?????
אגב. היה לי מורכב ב2 מהסמוראים שלי תחליפי ואני יגיד לך משהו? לא היה שום הבדל. חוץ מהמחיר.
או שאני לא מבין כלום?!
יש מצב שתסבירו לי? או מישהו יגיד מה רע בתחליפי?
שבוע קסום לכולנו.
ובכן אענה כאן בפומבי:
אורך חייה של משאבה נקבע לפי איכותה. מניסיון ברכבים אחרים, אורך חייה של משאבות דלק תחליפיות, קצר בהרבה ממשאבות מקוריות, וההבדל הוא לרוב בשנים למקוריות, ובחודשים לתחליפיות.
למורי אני מניח יש ניסיון רב יותר ממני, במשאבות דלק לסמוראי, ויש לו גם נגיעה לכך, ואם הוא המליץ על המקורית בעלת המחיר הכפול אני מניח שהשיקול הוא לטובת בעל הרכב בלבד, הרכבת משאבות זולות, גטרמות בסופו של דבר להוצאה כעפולה תוך זמן קצר, והוא מוטל על בעל הסמוראי, ומורי יכול רק להרוויח בכך, אז הסק את המסקנות בעצמך.
הניסיון החיובי שלך עם משאבות תחליפיות, איננו קנה מידה להשוואה, אך כל אחד עם השיקול שלו. אינני פוסל על הסף משאבות תחליפיות, אך לצד ההמלצה, אני גם מרשה לעצמי לספק אזהרה, על אורך חייהם הקצר.
בברכה
צביקה
יש לא מעט חבר'ה שעברו למשאבה חשמלית, עם אמינות גבוהה ומחיר שפוי.
תעשה חיפוש כאן בפורום על משאבה חשמלית- יש המון מידע בנושא.
ronenlivny
20-06-10, 09:39
אני לחוץ בזמן, וכרגע גם בכסף. הוזמנה משאבה חליפית, תורכב היום אחהצ. כשהיא תחליט שלא מתאים לה לעבוד יותר אני אשקול שוב מקורית/חליפית. תודה ויום טוב, רונן.
שלום רב !
קיבלתי הוגדעה פרטית נוספת, וזאת לשונה:
שלום צביקה.
ולמה אתם(אתה ומורי) לא נותנים הסברים במה לא טובה המשאבה התחליפית?????
אגב. היה לי מורכב ב2 מהסמוראים שלי תחליפי ואני יגיד לך משהו? לא היה שום הבדל. חוץ מהמחיר.
או שאני לא מבין כלום?!
יש מצב שתסבירו לי? או מישהו יגיד מה רע בתחליפי?
שבוע קסום לכולנו.
ובכן אענה כאן בפומבי:
אורך חייה של משאבה נקבע לפי איכותה. מניסיון ברכבים אחרים, אורך חייה של משאבות דלק תחליפיות, קצר בהרבה ממשאבות מקוריות, וההבדל הוא לרוב בשנים למקוריות, ובחודשים לתחליפיות.
למורי אני מניח יש ניסיון רב יותר ממני, במשאבות דלק לסמוראי, ויש לו גם נגיעה לכך, ואם הוא המליץ על המקורית בעלת המחיר הכפול אני מניח שהשיקול הוא לטובת בעל הרכב בלבד, הרכבת משאבות זולות, גטרמות בסופו של דבר להוצאה כעפולה תוך זמן קצר, והוא מוטל על בעל הסמוראי, ומורי יכול רק להרוויח בכך, אז הסק את המסקנות בעצמך.
הניסיון החיובי שלך עם משאבות תחליפיות, איננו קנה מידה להשוואה, אך כל אחד עם השיקול שלו. אינני פוסל על הסף משאבות תחליפיות, אך לצד ההמלצה, אני גם מרשה לעצמי לספק אזהרה, על אורך חייהם הקצר.
בברכה
צביקה
צביקה,לא נותר לי אלא להסכים עם כל מילה.
מלבד מה שאתה ציינת נתקלתי בבעיות של ספיקת דלק לא מספקת של משאבות חליפיות זולות,ומשאבות שהחזירו נשמתן תוך חודשים ספורים.
משאבה מקורית תעבוד ללא בעיות לאורך שנים בטוח.משאבה חלופית אולי...
שכל אחד יחליט מה הוא מתקין ברכב שלו.:p
מורי.
ronenlivny
20-06-10, 22:27
כנראה שהמשאבה היא לא הבעיה, (אם כן הספק יקבל על הראש).
חמש דקות נסיעה מההחלפה והנורה שוב מהבהבת ויש לי עליה במפלס השמן. עוד לא בדקתי לעומק.
מחר בבוקר אני יהיה יותר חכם.
המנוע עדיין שד.
לילה טוב, רונן
ronenlivny
27-06-10, 22:48
יש לי משאבה ספייר עכשיו, היא לא הייתה הבעיה.
צינורית וואקום לא חוברה כמו שצריך, הקרבורטור זרק יותר מדי דלק וחוט הצתה לצילינדר 3 לא נתן ניצוץ הולם. בנזין ירד דרך הרינגים לפני שהגיבור הספיק להתחמם- עליה במפלס וריח של דלק. יוניט לחץ שמן זייף ונתן התראה- הוחלף, כבלי הצתה הוחלפו, שמן +פילטר גם והצינורית חוברה כמו שצריך, הפלא ופלא, הכל פיקס, תודה לכולם, אפשר לנעול את השרשור, לילה טוב,
רונן.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.