צפייה בגרסה מלאה : טעינת מצבר אחרי התנעה מכבלים.
לאחר כשבוע שהרכב עמד בלא תנועה, נאלצתי להתניע אותו עם כבלים (אני מניח שהמצבר היה מרוקן לגמרי).
מיד אחר כך נסעתי ברכב כ 25 דקות במהירות ממוצעת של בין 80 ל 100 קמ"ש, ללא עצירות.
לאחר מכן הצמדתי מולטימטר לשתי הקטבים, וקיבלתי קריאה של 12 וולט.
האם אני יכול להניח שהנסיעה אחרי ההתנעה, הטעינה את המצבר באופן מלא, ושאין צורך בטעינה נוספת?
עדיף למלות , מצבר מלא או לא.יראה לך תמיד 12 וולט ,אבל לא אמפר..
עדיף למלות , מצבר מלא או לא.יראה לך תמיד 12 וולט ,אבל לא אמפר..
מה שכתבת פה לא נכון בכלל הזרם (אמפר לצורך העניין) תלוי במתח ובהתנגדות של הצרכנים ומכאן שאם יש לך מתח מסויים והתנגדות של הרכיבים קבועה הזרם מתקבל משם
נתון נוסף שכתוב על מצבר הוא אמפר-שעה, יכול להיות שהנתון הזה נפגע אם המצבר התרוקן וזה כבר משהו אחר.
מתח של 12V למצבר אינו מתח מספיק, מצבר תקין וטעון יראה בערך 12.3-12.5 בדיוק כמו שסוללה חדשה של 1.5 תראה בבדיקה 1.6 ולפעמים יותר.
מצבר שהתרוקן לגמרי, סביר להניח שסיים את חייו אבל אם אתה אומר שהרכב עמד רק שבוע כנראה שהמצבר לא נגמר לגמרי.
סביר שהמצבר לא מלא אבל גם לא ריק. אם הרכב ימשיך לנסוע באופן שוטף המצבר ימשיך להתמלא באופן טבעי, אם הרכב יעמוד שוב לפרק זמן, עדיף לטעון אותו במלואו.
נדב.
הרכב עומד כרגע למכירה, ומלבד נסיעות קצרות לצורך מכירתו, הוא לא נוסע.
כך שאני חושש לסמוך על טעינתו באותן נסיעות קצרות ומבודדות.
יש לי מטען ישן ששימש אותי כשהייתי ילד לטעינת "מצברונים" של של מכוניות חשמליות בשלט רחוק.
מדובר היה בחבילות בטריות משורשרות של 7.2 ו-8.4 וולט.
למטען יש חיבור "קליפס" לאותן בטריות, אבל גם חיבור של שני "תנינים" שניראים כאילו הם מיועדים לחיבור למצבר.
יש למטען פיוז של 1A.
המטען מצויד בסוויץ שבורר בין מצב "TRICKLE" ומצב "CARGE", וכן במחוג שמשמש כטיימר.
(מצורפת תמונה)
האם אפשר להשתמש במטען כזה לטעינת המצבר? אם כן, איך?
תודה רבה לכל העוזרים!
המטען שברשותך לא יעשה את העבודה
יש צורך במטען למתח של 12 וולט ( המטען שלך נותן 7 / 8 וולט )
ביי
יורם
אחרי שמצבר פורק לגמרי חשוב להכניס אותו לטעינה איטית (24 שעות)
ככה גם תדע מהר אם הוא סיים את חייו.
אם המצבר טוב ולא תטען אותו בטעינה איטית של 24 שעות אתה מקצר את חייו באופן משמעותי.
אז בעצם כל מטען שמיועד ל 12 וולט יעשה את העבודה?
על המטען שלי לא מצוין לאיזה מתח או שימוש הוא מיועד. יש דרך לגלות?
"טעינה איטית" זה מה שמכונה "TRICKLE" במטען שלי?
צריך מטען מתאים למצבר של רכב
12V לא מספיק, צריך טעינה באמפר שתספק את התאבון של המצבר בזמן קצר יחסית.
מצבר נע בין 45-100 אמפר שעה,המטען צריך לספק את הכמות הזו.
הדרך לגלות אם המטען שלך מספיק בלי שרשום עליו הרבה זה לפי הגודל שלו
הוא צריך להיות גדול יחסית,משהו כמו 30X20X10,הכי טוב לקחת את המטען לחשמלאי
רכב והוא יוכל לתת לך אינפורמציה יותר מדוייקת.
גם מטען של 1A יעשה את העבודה רק ביותר זמן....
אם מתאים לך להטעין כמה ימים\לילות כל מטען 12 וולט יעבוד, ואולי דווקא הטעינה העיטית עדיפה...
מולטימטר יכול לסייע לקבוע אם המטען שלי מתאים גם ל12 וולט?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.