PDA

צפייה בגרסה מלאה : חשמל סטטי

Richard
04-11-10, 22:54
שלום לכולם...

אחרי תקופה יחסית ארוכה שהתופעה הזאת מציקה לי, במיוחד בימים האחרויות כתוצאה משינויי מזג האוויר.. האם ישנה דרך להמנע מהפיצוצים של של החשמל סטטי שאני מקבל בכול פעם שאני יוצא מהרכב? זה קורה בכול פעם שאני מכבה את האוטו וסוגר את הדלת.. המגע עם הדלת גורם לחשמול.. בימים האחרונים אני משתדל לגעת רק בידית של הדלת כי לא להתחשמל.. אני חייב להדגיש שמדובר בזטס באמת לא נעים!!

תודה.

shmulikbg
04-11-10, 23:13
ערב טוב ריצ'רד.
אתה יכול להתקין פס הארקה מתחתית הרכב לכביש, דבר שאמור
לפתור את הבעייה.
דבר נוסף, סוג בד הכיסוי שמורכב לך על הכיסא. בד מסוג אחר,
סביר להניח שלא יגרום לתופעה.
בהצלחה.

omri_t
04-11-10, 23:49
בארה"ב השברולט המצחינה ששכרנו נהגה לחשמל אותי.
פשוט התרגלתי לסגור את הדלת עם המרפק או גב היד- הגדלת שטח הפנים בהשוואה לקצה האצבע- משנה את הסיפור.

sapog
05-11-10, 00:14
סדר יציאה מהרכב שימנע את התופעה:

- פתיחת הדלת,
- יד נוגעת בחלק מתכתי של הדלת,
- רגל יורדת לאדמה,
- סוף הסיפור.

זו כבר שנים הדרך שבה אני יוצא מרכבים.

tomer s
05-11-10, 11:22
חוט חשמל (נחושת ) שנוגע באדמה באופן קבוע (נגרר על האדמה) יפתור את הבעיה,
כמו בסובארו של פעם....

Richard
05-11-10, 13:35
היי..

שמתי לב שהחשמול קורה בעיקר כשאני לובש פליז.. כנראה שהחיכוך עם המושב הרכב בזמן היציאה גורם לניצץ החשמלי... האם יש כיסויים מיוחדים למושבים או שכול כיסויי יכול לשפר את המצב? ללאן מומלץ לחבר את החוט? לשלדה או למרכב?

תודה ושבת שלום

נדב42
05-11-10, 13:59
אני מהמר על כיסוי המושב ...

ירון גל
05-11-10, 19:51
תתחיל ללכת עם נעלי עבודה בעלות סולייה אנטי סטטית

דווקא לפני שבועים הרסתי את זוג הנעלים שלי וחזרתי ללכת עם נעלים רגילות ושכחתי כמה זה לא נעים לחטוף זרם

יש נעלי עבודה שניראות בדוייק כמו נעלים "רגילות" (ספורט, אלגנת, מגף וכו..)

Richard
05-11-10, 20:08
תתחיל ללכת עם נעלי עבודה בעלות סולייה אנטי סטטית

דווקא לפני שבועים הרסתי את זוג הנעלים שלי וחזרתי ללכת עם נעלים רגילות ושכחתי כמה זה לא נעים לחטוף זרם

יש נעלי עבודה שניראות בדוייק כמו נעלים "רגילות" (ספורט, אלגנת, מגף וכו..)

אני רוב היום הולך עם קרוקס או סנדלי שורש... לקנות עכשיו נעלי עבודה בתקופה שאני כמעט ולא עובד (סטודנט) קצת מיותרת, מה גם שהרדבק שלי עדיין במצב מצויין..;)
זה גם אלול להגביל אותי כי לא בכול יציאה קטנה מהבית יש רצון לשים נעליים, במיוחד לא בחום של העמק.

תחילה נשים כיסויים למושבים ונראה מה קורה.. היום אחרי נסיעה נעמדתי ליד הדלת והצלחתי לשמוע את ה- וווו של החשמל סטטי.. מפחיד..;)

נדב42
05-11-10, 20:57
סתם לצורך הניסוי, שים מגבת רגילה על המושב ועל המשענת ותראה אם יש שינוי ...

-->