צפייה בגרסה מלאה : בעיה בחיבור חשמל של נגרר
יש לי בעיה שאני לא מצליח להתגבר עליה:
כאשר אני מחבר את חשמל הנגרר לג'יפ ומדליק אורות - לאחר דקה או שתיים הג'יפ מראה REAR LIGHT FAILURE ומפסיק את התאורה האחורית של הרכב ופועל יוצא מזה גם לנגרר אין תאורה.
הוינקרים ואורות הבלם של הג'יפ ושל הנגרר ממשיכים לעבוד כרגיל.
כדאי לציין כי זה לא בעיה בשקע של החשמל בג'יפ - היתה לי בדיוק את אותה הבעיה בגראנד הקודם.
אני מניח שהמחשב מנתק את האורות האחוריים כי הוא חש בעומס יתר על הקו (לנגרר יש 4 פנסי דרך אחוריים) אבל לא מבין למה..
קיים גם סיכוי שהחיווט של התקע של הנגרר הוא לא נכון (מבחינת סדר החלוקה) אבל אין לי מושג מה הסדר הנכון.
עצות?
העבר את החיווטים לשקע הנגרר דרך ממסרים.
כך תוספת העומס לא תורגש ע"י המחשב.
כמובן שתצטרך להעביר הזנת חשמל קבועה לממסרים עצמם.
לפני כן, שווה לבדוק אם יש הגדרה במחשב לעניין הזה, הרי האמריקאיים חוגגים עם נגררים ולא סביר שאין לזה פתרון אלגנטי ...
יש לי בעיה שאני לא מצליח להתגבר עליה:
כאשר אני מחבר את חשמל הנגרר לג'יפ ומדליק אורות - לאחר דקה או שתיים הג'יפ מראה REAR LIGHT FAILURE ומפסיק את התאורה האחורית של הרכב ופועל יוצא מזה גם לנגרר אין תאורה.
הוינקרים ואורות הבלם של הג'יפ ושל הנגרר ממשיכים לעבוד כרגיל.
כדאי לציין כי זה לא בעיה בשקע של החשמל בג'יפ - היתה לי בדיוק את אותה הבעיה בגראנד הקודם.
אני מניח שהמחשב מנתק את האורות האחוריים כי הוא חש בעומס יתר על הקו (לנגרר יש 4 פנסי דרך אחוריים) אבל לא מבין למה..
קיים גם סיכוי שהחיווט של התקע של הנגרר הוא לא נכון (מבחינת סדר החלוקה) אבל אין לי מושג מה הסדר הנכון.
עצות?
התופעה היא תופעה של שינויים בזרם אשר המחשב רגיש אליהם , נסה להרכיב סתם נורת לד במקום נורת הסליל הקיימת ותקבל את אותה התופעה .
מדובר בנגרר מסויים או בבעיה כללית, אילו מנורות (הספק) מורכבות בנגרר?
תזמין מדיל אקסטרים
12-LED Vehicle Tail Lights (12V Red 2-Pack)
Item# 4737
הנורות בנגרר הן רגילות לגמרי = 5W
לדים נשמעים באופציה סבירה אבל לפני-כן אני רוצה לודא .שאכן החלוקה של החוטים בתקע נכונה - מישהו יודע איך זה אמור להיות מחולק (תקע של 7 פינים)?
הנורות בנגרר הן רגילות לגמרי = 5W
לדים נשמעים באופציה סבירה אבל לפני-כן אני רוצה לודא .שאכן החלוקה של החוטים בתקע נכונה - מישהו יודע איך זה אמור להיות מחולק (תקע של 7 פינים)?
http://wwwhttp://www.etrailer.com/faq-wiring.aspx
.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=49902
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=49902 :rolleyes:
1.תפעיל את אורות החניה ואת האיתות ותפרק את הבקליט, אם אור החניה מהבהב יש לך בעיית מינוס.
2. תפרק את כל המנורות ותבדוק שאין לך קצר בין גוף העגלה לפינים בשקע (חוץ מ '3' כמובן).
חנן-ג'יפולוג
19-11-10, 11:05
נראה לי שיש סיכוי טוב שלמחשב האורות יש יציאות נפרדות לתאורה לנגרר והמתקין של השקע האחורי ברכב לא טרח להתחבר אליהן אלא למע' התאורה של הרכב.
אם זה באמת המצב, אז הפתרון המסודר הוא להתחבר אל החיווט הייעודי. בהחלט יתכן שפתרון מעשי פשוט וזול יותר הוא להרכיב ממסרים או נורות לד.
בסופו של דבר הבעיה היתה בחיווט לא נכון, וזה מאד מפליא כי כל האורות תפקדו (וינקר ימין הדליק וינקר ימין, שמאל הדליק שמאל, אורות בלם הדליקו אורות בלם...) אבל כנראה שיש יותר מדרך אחת לגרום לכולם לעבוד.
בכל מקרה, הלינק שיש בשרשור לא רלוונטי לי כי מדובר בחלוקה לרכבים אמריקאיים שהאיתות מתבצע ע"י האור האחורי ואילו אצלי בגראנד יש איתות נפרד.
לכל מי שמעוניין - הנה המעגל חלוקה הנכון לתקע נגרר של 7 פינים (מהסתכלות לכיוון גב התקע, כלומר מכיוון פנים):
/////////////////( )////////////////////
/////////// צהוב - וינקר ימין /////////////
/////////////////////////////////////////
///( )/////////////////////////( )///////
/כחול - רברס///////////אדום - אור בלם////
//////////////////////////////////////////
/////////////////( )//////////////////////
////////////חום - אור אחורי שמאל//////////
//////////////////////////////////////////
///( )/////////////////////////( )/////////
לבן - מינוס 12V//////////שחור-אור אחורי ימין
///////////////////////////////////////////
//////////////////( )//////////////////////
/////////// ירוק - וינקר שמאל///////////////
ולפי מה קבעת שזו החלוקה הנכונה?
אצלך יש אור רוורס למרות שע"פ התקנות החובה היא לאור ערפל , כך שאתה כבר לא בכיוון.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.