צפייה בגרסה מלאה : ניסיון אישי: השוואה סיקס מול לנדקרוזר 73
הכותרת אינה טעות. לפני כשנה קניתי לנדקרוזר 73 לאחר שהחזקתי בסיקס כחמש שנים, ההשוואה מבחינתי, מתבקשת.
2 הרכבים מוחזקים/הוחזקו כרכבי טיולים + נסיעות מקומיות כשצריך. נוסעים כ 10000 ק"מ לשנה.
שניהם נוסעים על 31.15. בטויוטה, כמו בסיקס, נסעתי בהתחלה על צמיגי שטח, שהוחלפו בהמשך ל BFGOODRICH T/A .
הסיקס נרכש בכ 30000 ₪ לפני כ 6 שנים. מדובר בסיקס ששופץ מהיסוד ע"י סדנת רסטה, שנה קודם לכן. השקעה נוספת של כ 20000 ₪, ב 2 נעילות דיפרנציאל, סגירת פיבר קרבורטור מוטוקרפט ומזגן מפוצל.
תקלות במהלך 5 השנים כמעט ולא היו:
הוחלף רדיאטור.
שופץ גיר.
הוחלפה תושבת הגה.
טיפולי מנע:
הוחלפו 2 הדרייבשפטים.
הוחלף רדיאטור חימום.
הוחלפו הלוקרים.
הטויוטה נרכשה במאי 2010 בכ 90000 ₪.
נרכשה מצוידת ב 2 נעילות ARB. קפיצים ובולמים של TOUGH DOG. כיסא משוכך לנהג וכננת.
הותקן שנורקל בעלות של 1500 ₪.
תקלות:
נשרף אלטרנטור (24 וולט), הותקן חילופי של בוש.
היה קצר בצמה מאחורי לוח השעונים, שגרם לשריפה חוזרת ונשנית של פיוז המנוע, שלא מאפשר הנעת המנוע, או גורם לכיבויו אם מונע.
ההשוואה היא לא השוואה אמפירית. נתונים טכניים כמו אורך, כוח סוס וכו' ניתן למצוא באינטרנט. ההשוואה היא סובייקטיבית לחלוטין. תחושות על פי הניסיון האישי ותו לא.
בכביש.
נתחיל ונאמר ששני כלי הרכב אינם רכבי כביש. עדיין יש הבדל גדול מאוד בנוחות הנהיגה לטובת הטויוטה. האוטו מרגיש הרבה יותר הדוק. נכון בעיקר לגבי ההיגוי שבטויוטה נטול חופשים לחלוטין.
כפי שנכתב פעמים רבות בעבר, ההילוך הראשון בטויוטה קצרצר. די מיותר בכביש. הטויטה מצויד ב 5 הילוכים לעומת 4 בלבד בסיקס. צריכת הדלק בשיוט בטויוטה מעט טובה יותר עם כ 7 ק"מ לליטר סולר.
רדיוס פניה של הטויוטה מזכיר רכב פרטי. הסיקס פנה כמו משאית.
הקבינה של הטויוטה אטומה. עד כדי כך שכשהחלונות סגורים – הדלתות נסגרות בקושי מהווצרות לחץ אויר. הוא גם הרבה יותר שקט מאותה סיבה. בנוסף, כשנוסעים עם חלונות סגורים, כמעט לא נכנס אבק.
המזגן של הטויוטה מקורי. ככזה גם עובד "הרמוני" וגם מקפיא גם בימים החמים ביותר. קשה לסוע איתו בעוצמה מלאה – פשוט קר מדי.
בשטח.
הנהיגה בשטח דומה למדי. למעט ההסתייגויות שהטויוטה עדיין יותר שקט ו"הדוק". בתחושה, השילדה של הטויטה מרגישה פחות גמיש. נוחות הנסיעה בטויוטה המצויידת בקפיצי ובולמי TOUGH DOG פחותה משל הסיקס שהיה מצוייד בקפיצי ובולמי PROCOMP מהסוג הפשוט.
עבירות:
2 הרכבים נעולים כפול. הסיקס ב NO SLIP והטויוטה ב ARB. ככלל אומר, שהנסיעה בסיקס, מצריכה פחות התעסקות. הרכב נעול וזהו... בטויוטה מתחילים במצב פתוח. לא עובר, נעילה אחורית, מתקשים – נעילה קידמית. הטויטה במצב נעול קשה יותר להיגוי, לא ערכתי השוואה מדעית, אבל נראה לי שהסיקס עביר יותר. הטויוטה עוברת... אבל בפחות נונשלנטיות.
תפעול כללי.
הטויוטה "רכה" יותר בתפעול. העברת מצב הטרנספר ל 4X4 ל HIGH וגם ל LOW. מתבצעת בצורה חלקה. אין צורך לסוע רוורס כמה מטרים או לתת "מכות" גז קלות כפי שלפעמים היה צורך בסיקס.
ההילוכים עוברים בקלות. אין "חופש" בידית ההילוכים.
הקלאץ' רך ונעים יותר.
שקט נפשי:
כשאני נוסע בטויוטה, אני מרגיש בטוח יותר שלא אתקע, זאת למרות שהסיקס מעולם לא איכזב. הטויוטה לעומת זאת נעצרה, למזלי באיילון, בגין הקצר בצמה. עד שלא תוקן הקצר, לא ניתן היה להניע.
עלויות:
להחזיק טויוטה עולה יותר.
ביטוח מקיף במקום ביטוח צד ג'.
פחת – קשה לצפות. ניתן לשער שככל שהרכב יקר יותר – יש יותר פחת.
תיקונים – עד כה שוליים בשני הרכבים. מניח שתקלה רצינית בטיוטה אם תתרחש – תהיה הרבה יותר יקרה.
מסקנות:
לא חד משמעיות. החיים עם הטיוטה על הכביש, בדרך לשטח, נוחים הרבה יותר. בשטח כאמור, מאוד דומה.
כשחושבים על זה לעומק, אני מתגעגע לגרנד צ'רוקי שהיה פשרה טובה יותר בין הכביש לשטח.
3977539776
עידכון:
חלפה שנה נוספת.
עוד כ 12000 ק"מ, לצערי, רובם בכביש. תקלה יחידה, נבעה מהאזעקה ש"ניטרלה" את האוטו ולא ניתן היה להניע. הרכב בבסיסו מאוד אמין עד עכשיו. התקלות שהיו עד עכשיו, למעט הסטרטר, נובעות מהתקנות מקומיות.
5 עם בלאי כזה מינורי בסיקס????
מי היה מוכר?
זה לא טבעי!
כנראה זה היה אחד הסיקסים המוצלחים שקימים,איפהוא כרגע?
גל
שמישהו יסע לפ"ת ויביא לגל מים למה עוד שנייה הוא מתעלף ;)
המספרים שלך רק מוכיחים את הדעה שלי שעדיף לקנות רכב טוב ויקר, מאשר לקנות רכב זול שצריך לשפץ עם הזמן.
בסוף מגיעים לאותה עלות, אבל באיזו דרך?
רכב יפה יש לך.
סקירה מעניינת.
אני חייב לציין שסיפורי האמינות נשמעו לי מאוד מוגזמים, אבל לאחר קניית הרכב הבנתי במה מדובר, יש לי את הרכב כ 3.5 שנים.
שמישהו יסע לפ"ת ויביא לגל מים למה עוד שנייה הוא מתעלף ;)
5 שנים ??אין לג'יפ הזה אח ורע,ספר לי על זה.
גל
GodsFather
10-07-12, 07:58
רכב יפה יש לך.
סקירה מעניינת.
אני חייב לציין שסיפורי האמינות נשמעו לי מאוד מוגזמים, אבל לאחר קניית הרכב הבנתי במה מדובר, יש לי את הרכב כ 3.5 שנים.
השאלה היא האם אתם עושים את אותו אופי טיולים כמו שהייתם עושים עם הסיקס ? או שמא אתם נזהרים יותר כי אתם יודעים שזה עלול לעלות לכם יותר אם תשברו ?
מסכים עם פותח השרשור לגביי הבלאי
ברשותי סיקס 12 שנה , משמש כרכב ראשון בבית , נסיעות יומיומיות ובשטח כמעט כל סופ"ש
בסיקסים הבלאי מנורי במידה והוא מתוחזק כמו שצריך ובלי קומבינות !!!!
אגב לגבי צריכת הדלק , גם בסיקס יכולה להיות הצריכה 7 ק"מ לליטר במידה והוא סטנדרטי , הייתה לי צריכה כזו עם קרבורטור וויבר 32/26 , צמיגי 31 ג'נט 8 .
ראיד
GodsFather
10-07-12, 10:14
מהמעט שהיה לי סיקס (או יותר נכון סבן, אני מתגעגע...), אני מסכים עם ראיד. הבעיה היא למצוא כזה כלי, כי ליישר את הקו למרבית הכלים שקיימים היום בשוק לוקח זמן רב ועולה כסף רב גם אם יש לך קשרים והנחות וידע טכני טוב מאד.
השאלה היא האם אתם עושים את אותו אופי טיולים כמו שהייתם עושים עם הסיקס ? או שמא אתם נזהרים יותר כי אתם יודעים שזה עלול לעלות לכם יותר אם תשברו ?
את לביא אני לא מכיר.
אבל אני מטייל עם אלרואי.
א - הרכב שלו גם נעול פעמיים
ב - הבנאדם מטייל כמה פעמים בחודש, ועושה את כל מעלות הדרום וכו' ללא מצמוץ והינד עפעף.
אני מניח שהוא יכול באותה מידה להצטרף לטיולי עבירות בבן שמן, אבל לדעתי זה לא הטיפוס. הוא בחור של מדבר, מצלמה כוכבים וציפורים.
** אלרו מצטער שדיברתי בשמך...***
GodsFather
10-07-12, 10:21
זה כנראה העניין, שגיא. אם נוהגים כך גם עם סיקס (שעבר ישור קו ראוי), אכן התוצאות כפי שהוצגו. כנ"ל גם לסופה לדעתי ואולי אפילו יותר טוב מהסיקס (נחכה שדרור יתן מזמנו פה).
זה כנראה העניין, שגיא. אם נוהגים כך גם עם סיקס (שעבר ישור קו ראוי), אכן התוצאות כפי שהוצגו. כנ"ל גם לסופה לדעתי ואולי אפילו יותר טוב מהסיקס (נחכה שדרור יתן מזמנו פה).
אמנם לא החזקתי לנדקרוזר 73/5 , אבל בדקתי ונהגתי בלא מעט . אין לי ספק שזה רכב יותר עמיד ויותר אמין מסיקס , בכל קנה מידה ובפער גדול. אין בכלל מה לדבר עליהם באותה נשימה. גם אם מדובר בסיקס שיצא מהמפעל - לא יעזור כלום - מכלולי הסיקס לא מסוגלים ל 1/3 ממכלולי הלנדקרוזר. התיאור של לביא נראה לי כמו משהו שגם אני הייתי כותב אם היה לי את הנסיון שלו עם הטויוטה.
למי שתוהה איך אני יכול להיות כ"כ נחרץ אם לא החזקתי בעצמי טויוטה - אז סיקסים וג'יפים אמריקאים אני מכיר ברמה המולקולרית , על כל נקודות התורפה . כשאני רואה לעומת זאת מכלולים חזקים , נוהג על רכב שעבר 600 אלף ק"מ בתנאים קשים ביותר במשך יותר מ 10 שנים והכל מהודק, נפתח ונסגר כמו שצריך, לא נוזל ולא מזיע , נשמע ומרגיש כמו רכב בן שנה.... אני יודע מה אני רואה.
GodsFather
10-07-12, 11:58
אין ספק ניר, יש אמת בדבריך, אחרת הרכב הזה גם לא היה מוצלח כל כך בעולם.
אני רק אומר שעדיין השד שעשו מהסיקסים הוא לא כזה נורא אם דואגים לשמור על כמה כללי אצבע. יש צורך בתחזוקה, אבל התמורה בהתאם.
זה לא שהפכו את הסיקסים לשדים ברמת הדמוניזציה. אלא במשך שנים, הזניחו אותם וקרעו להם את הצורה, והפכו אותם לנבלות. מבחינה זו הדימוי לא רחוק מהמציאות.
סיקס מתוחזק ומטופל הוא רכב די אמין. רכב שיכול להניע בנגיעה כל אימת שמבקשים ממנו, והוא מוכן למשימה הבאה, קשה ומאתגרת ככל שתהיה.
בתמורה הוא דורש מעט תחזוקה, נדיר מאוד שסיקס מטופל יתקע.
אי אפשר להשוות סיקס לטויוטה כי:
1. הטויוטה רכב חדש ומודרני יותר
2. הטויוטה בנוי יותר טוב
3. הטויוטה טופל/מטופל במוסכים על פי רוב, הסיקס בבית או במוסכים לא מתאימים, אם בכלל.
4. חלפים: לטויוטה ניתן להשיג חלפים מקוריים/תחליפיים באיכות גבוהה. לסיקס רק חלפים תחליפיים באיכות בינונית או גרועה.
5. הטויוטה עולה פי 3 עד פי 30...
אין ספק ניר, יש אמת בדבריך, אחרת הרכב הזה גם לא היה מוצלח כל כך בעולם.
אני רק אומר שעדיין השד שעשו מהסיקסים הוא לא כזה נורא אם דואגים לשמור על כמה כללי אצבע. יש צורך בתחזוקה, אבל התמורה בהתאם.
+1
רכבים שונים שתוכננו בזמנים שונים ועלותם שונה ולכן ההשוואה לא במקומה.
בדר"כ מי שקונה סיקס ב-20K +- לא מתחזק אותו כמו מי שרוכש רכב בעלות שהינה פי 4 או 5.
אני יכול לספר שה-75 עדיין נמכר ע"י טויוטה כחדש מהסוכנות במדינות שונות באפריקה, כדי שתקבלו קנ"מ עלותו כחדש שו"ע לכמעט שלושה היילקסים חדשים !
נהגתי קצת על אחד כזה חדש לא מזמן, אכן רכב שטח אמיתי ומחוספס במידה נכונה. מבחינתי הסיקס הפתוח היה חוויה אחרת ובלנדקרוזר אין האופציה לפתוח.
לביא, מבחינתי אין הבדל בין שני הרכבים שהיו לך- אני עדיין מסובב את הראש 90 מעלות כשאני עובר לייד החנייה שלך במושב :cool:
מנסיון עם שני סיקסים שהיו לי ואת נשמתי הכנסתי בהם (המון כסף והמון זמן) ועם המון סיקסים אחרים של חברים ובצבא, מדובר באוטו נפלא עם נשמה יתרה ואופי ייחודי שאין לשום רכב אחר, כולל סופה.
מצד שני, ואני יודע שתיכף יתנפלו עלי - קצת קשה לקשור לסיקס כתרים של אמינות. גם כשהוא היה צעיר יותר. סיקס קונים למרות האמינות - לא בגלל האמינות.
חלק מה"אופי" המדובר של הסיקס קשור לכל אותן קפריזות שהן חלק בלתי נפרד מהחיים עם האוטו הזה, ולעובדה שאת רוב התקלות שלו באמת אפשר לתקן לבד בתנאי שטח עם כלים בסיסיים. אבל זו עובדה מוגמרת שמעטים הטיולים שהיו לי בסיקסים ושבהם לא פתחתי מכסה מנוע.
13 שנים על סופות מאפשרות לי לחוות דעה די אמיתית על הנבלה הזו - כשאומרים שלסופה יש פחות אופי, זה כנראה משום שהיא באמת כל כך הרבה יותר אמינה מהסיקס בסדרי גודל בלתי נתפסים, למרות שהשימוש הממוצע שסופות עוברות לא שונה בהרבה מהחרא שהסיקסים אכלו ואוכלים.
אבל ההשוואה היחידה של הכלים האלה לטויוטה סדרה 70 זה רק בגלל שהם בנויים באותו קונספט.
טויוטה סדרה 70 סטנדרטי לא נוסע טוב יותר מסיקס סטנדרטי ובטח פחות טוב מסופה. הוא לא עביר יותר מהם אם בכלל ובהשוואה של כלים שבנויים בסט-אפים דומים (קפיצים, נעילות וכו'), לדעתי במגבלות הוא מעט פחות עביר. אבל, וזה אבל גדול - יש לו מה שלעולם לא יהיה לג'יפים האלה - איכות מופגנת. רמת הרכבה, חוזק מכלולים וטיב חומרים מליגה אחרת. האוטו הזה בנוי לעבוד קשה ולשרוד לעולמים. המכלולים שלו מסוגלים להתמודד עם שיפורים עמוקים (גלגלים גדולים למשל) ולעמוד בהם בכבוד.
זה שבישראל הלנדקרוזר 70 יקר בלי שום פרופורציה ושום הצדקה אמיתית ושהחלפים שלו לא זמינים בכל פינה ולכן גם יקרים - זה סיפור אחר. לגלות לכם סוד גלוי וידוע? סדרה 70 הוא אוטו נורא יקר בכל העולם. בגרמניה תשלמו עבור כלי סטנדרטי חדש החל מ-40-45,000 אירו. זה יקר. אפילו יותר יקר מדיפנדר שבעצמו נחשב יקר.
5 שנים ??אין לג'יפ הזה אח ורע,ספר לי על זה.
גל
אני חושב שה"סוד" הוא ברכב ברמת הבסיס ובאחזקה. כפי שכתבתי, הסיקס המדובר נבנה למעשה מחדש בסדנת רסטה. אפשר לקרא כאן על החוויה:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=10747
הסיקס טופל באחזקה מונעת. רק במוסכים. כך גם הטויוטה.
תוסיף לזה את גילי המתקדם במונחי הפורום, שמכתיב את אופי הנהיגה (אני באופן עקרוני נוסע מסביב במקומות שניתן), 2 נעילות שמורידות דרמטית עומס ממכלולי ההנעה.
לבסוף, נדמה לי שזול יותר לקנות רכב שמור מאוד וביוקר מאשר לקנות גרוטאה וליישר קו.
9
את לביא אני לא מכיר.
אבל אני מטייל עם אלרואי.
א - הרכב שלו גם נעול פעמיים
ב - הבנאדם מטייל כמה פעמים בחודש, ועושה את כל מעלות הדרום וכו' ללא מצמוץ והינד עפעף.
אני מניח שהוא יכול באותה מידה להצטרף לטיולי עבירות בבן שמן, אבל לדעתי זה לא הטיפוס. הוא בחור של מדבר, מצלמה כוכבים וציפורים.
** אלרו מצטער שדיברתי בשמך...***
חכה, חכה אתה עוד תשלם... :)
שגיא היטיב לדבר בשמי.
אני לא רוצה לפתוח פה, טפו טפו, חמסא חמסא, אבל אני רואה גם רכבים אחרים שאני מטייל איתם.
הבעיה היחידה ברכב הזה, החלקים אמנם עמידים בצורה יוצאת דופן, אבל כשמשהו הולך אז המחיר בהתאם לפי מה ששמעתי.
אני משתדל לבצע טיפולים מונעים וטיפולים סדורים, לא מחכה לכשלים.
כמו שדרור ציין, הרכב במצב המקורי שלו, זה כמו לנסוע על בזנ"ט, אבל שיפור מתלים בלי התפרעות מיותרת הופכת את הרכב למשהו אחר לגמרי.
כדי להשלים את התמונה, תוספת נעילות...
אני מסכים לגבי המחירים הלא פרופורציונלים שלהם, אבל כשניגשתי לקנות אז כמו שאומרים "לא ראיתי בעיניים", פשוט רציתי להגשים חלום ישן.
הבעיה היחידה ברכב הזה, החלקים אמנם עמידים בצורה יוצאת דופן, אבל כשמשהו הולך אז המחיר בהתאם לפי מה ששמעתי.
מצד שני,
כשאתה מחשב עלות לק"מ אתה מגיע לסכומים מגוחכים של חלקי אגורות לק"מ ביחס לאחרים שמחליפים חלפים בתכיפות גבוהה.
הכל טוב ויפה , ואני מכיר מקרוב סיקסים וגם טויוטה כמו זו המוזכרת פה , הטויוטה רכב מיוחד וטוב ללא ספק ,
הסיקס הוא סוס עבודה שהוכיח את עצמו במשך שנים . שני דברים עולים לי בראש לאחר שאני קורא את ההשוואה הזו ........
1. מה יקרה , ואיך תראה הטויוטה ממרום גילו של הסיקס , ולאחר ההתעללות הקשה ( גם הצבאית) במשך כל השנים ????
2. איזה סיקס אפשר לבנות במחיר של 90000 ש"ח , ואולי הוא יהיה הרבה יותר טוב מהטויוטה ????
כי 90000 ש"ח זה סכום רציני , וסיקס שיושקעו בו סכומים כאלה יהיה פאר היצירה , כל הבודי יהיה מאלומיניום , רכבת כוח וסרנים מהשורה הראשונה
מערכת חשמל מהטובות בעולם , כפולה , ושיפורים מפה ועד ניו יורק !!!
ותחשבו על זה .
1. מה יקרה , ואיך תראה הטויוטה ממרום גילו של הסיקס , ולאר התעללות קשה ( גם צבאית) במשך שנים ????
2. איזה סיקס אפשר לבנות במחיר של 90000 ש"ח , ואולי הוא יהיה הרבה יותר טוב מהטויוטה ????
כי 90000 ש"ח זה סכום רציני !!!
ותחשבו על זה .
1. סדרה 70 קיימת בשוק כבר מספיק שנים כדי להיות מסוגלים להשוות, גם הסדרות הקודמות שעברו את 30+ שנים מוכיחות את עצמן- אז יש בסיס טוב מאד להבין איך זה יראה (גם אז המכלולים היו באובר-קיל לרכב).
2. 90K וזה לא יהיה סיקס..
הכל טוב ויפה , ואני מכיר מקרוב סיקסים וגם טויוטה כמו זו המוזכרת פה , הטויוטה רכב מיוחד וטוב ללא ספק ,
הסיקס הוא סוס עבודה שהוכיח את עצמו במשך שנים . שני דברים עולים לי בראש לאחר שאני קורא את ההשוואה הזו ........
1. מה יקרה , ואיך תראה הטויוטה ממרום גילו של הסיקס , ולאחר ההתעללות הקשה ( גם הצבאית) במשך כל השנים ????
לא צריך לנחש מה יקרה, מג"ב התעללו מספיק ברכבים כאלה, שעדיין נוסעים בחוץ וחלקם עדיין נוסעים במג"ב עד היום...
דבר שני, אף אחד לא הפחית מערכו של הסיקס, אני עדיין מסתכל על רכבים אלו בהערצה עד היום.
דבר שלישי, אין לי בעיה שהרכב יהיה הרבה יותר טוב מהטויוטה, להיפך אהלן וסהלן, מבחינתי התחרויות האלה של מי יותר גדול/טוב ממש לא נוגעות לי.
איך תראה הטויוטה ממרום גילו של הסיקס , ולאחר ההתעללות הקשה ( גם הצבאית) במשך כל השנים ????
כמעט כל ה-75 שמסתובבים היום ספגו התעלליות צבאיות או מג"ביות, ואני עצמי נהניתי מ-75 כזו שעברה אצלי שנתיים, לפני 13 שנים, כרכב א' ו-ב' כאחד, ולא ריחמתי עליה לרגע.
הבעיות היחידות שהיו לי בשנתיים האלו, עד כמה שאני זוכר, נגעו לתפוחי הגה, ולחשמל של הכננת.
אכן אגדה מוטורית, אבל מוצדקת.
מוני אורבך
11-07-12, 09:01
,תתפלאו אבל גם טויוטה עשויה ברזל ופלסטיקים (-:
לי היה (ויש) גם טויוטה וגם גיפ וגם סתם יפניות (פאגרו וטראנו)
ההבדל בין היפנים לאמרקאים הוא אחד - ירידה לפרטים.
ובמקרה של טויוטה היליקס (ואני מניח גם 75) overkill מטורף.
היפנים פשוט מורכבים יותר טוב, עם שימת לב לבידוד, פלסטיק טוב וכו.
והתוצאה פלסטיקים שלא מתפרקים אחרי 5 שנים.
כל זה נכון ללפני 10 שנים...
היום יש את אותם פלסטקים מתפרקים ומחשבים נשרפים.
אבל זה בגלל שהיפנים (והקוראנים והסינים) למדו מהאמריקאים את שיטת הכלכלה הקפיטלסטית (ועל זה הרחבנו מספיק)
במקרה של היליקס (ישן) ו 75 יש overkill אדיר בין מכלולי העברת הכוח למנוע.
והתוצאה שלמנוע פשוט אין כוח לשבור את הרכב (בשימוש נורמלי)
האמריקאים לעומת זאת מאוד אוהבים כוח. מנוע של סופה יכול לשבור (ושובר) בלי בעיה כל מכלול ברכב (למעט הדנה 60)
ההשוואה מעניינת, אבל באמת שאין מה להפוך את העניין לתחרות של מי יותר גדול, כפי שכתב אלרואי.
גם אני עברתי את המסלול של סיקס (יותר נכון CJ5) וסופה לפני ה 75, ואין ספק שסיקס וסופה באותו גיל דורשים הרבה יותר תחזוקה (מצד שני עוד לא ראיתי בארץ 75 פתוח).
ואם כבר מדברים,
כמעט כל ה-75 שמסתובבים היום ספגו התעלליות צבאיות או מג"ביות, ואני עצמי נהניתי מ-75 כזו שעברה אצלי שנתיים, לפני 13 שנים, כרכב א' ו-ב' כאחד, ולא ריחמתי עליה לרגע.
שמיל, לאיזה כתובת לשלוח את החשבון של התיקונים ?
לא הסברתי את עצמי נכון ! תירגעו טויוטה זה אחלה גיפ !
כל מה שנאמר נכון ומוסכם גם עליי , אין פה עיניין של מי יותר גדול , זה בכלל לא הכיוון .
השאלה שלי היא , עם סכום כזה ביד מה נכון לעשות , כדי שהתוצאה תהיה יותר טובה , חזקה , עבירה ואמינה ?
אם התשובה היא - לקנות טויוטה חד משמעית ! אז בסדר , כנראה שזה הדבר הנכון לעשות .
או לחילופין התשובה תהיה ,שבסכום כזה , בנייה של גיפ ברמה גבוהה ולפי הצרכים והשיגעונות שלי תהיה הדבר הנכון לעשות .
אני לא מבין את ההשואה
איך אפשר להשוות CJ לסידרת 70? יש פה פער טכנולוגי של כ20 שנה
אם כבר, תשוו CJ לFJ40, אז לפחות משווים תפוחים לתפוחים
זה כמו להשוות ואגוניר לטויוטה סדרת 60 או 80, מה אתם רוצים מרכב שיצא לשוק בשנת 64?
אם כבר, משווים אותו לLC55, ועם כמה שהחזיר הזה חמוד....בסוף היום עדיף את החזיר האמריקאי.
אני לא משתמש בשם "חזיר" לשאו, ה55 ידוע כ ה IRON PIG.
אז תשווה את הסדרה 70 שעדיין מיוצרת לרנגלרים של היום.
ולצורך העניין, LJ לדגם SW 76.
מנוע, מכלולים, אמינות..
אבל זה לא מה שמשווים פה....
ולא כזה רלוונטי כי לא לי ולא לך אין אפשרות לקנות או לבחון 76 ....אלא עם נעלה על מטוס ונבלה בו הרבה שעות..
אתה לא יכול להשוות את ה-76 לרנגלר.
הרנגלר הוא יותר אוטו לפאן. הרבה יותר נוח, הרבה-הרבה-הרבה יותר זריז, הרבה יותר כייפי. אבל גם פחות חסון.
ה-76 לא רק הרבה יותר יקר, אלא גם הרבה יותר גדול, מרגיש הרבה יותר כמו משאית. רכב לעבודה פרופר. כנראה הכי טוב שיש לשימוש כזה.
אם כבר, הוא בר השוואה לדיפנדר.
גו׳ ניסה להאשים את הפער הטכנולוגי.
הרעיון היה להראות לו שגם היום, כששני הצאצאים ממשיכי הדרך יוצרו באותו השנתון, יש הבדלים משמעותיים.
הסיקס מעולם לא הוגדר כרכב עבודה אמיתי, ולא נתפס ככזה בעולם.
כאן, מתוך כורח מציאות הוא נהפך לרכב עבודה, וגם אז עם שינויים וחיזוקים מפליגים.
סידרה 70 מאז ומתמיד היתה בהמת עבודה, וההשוואה של סיקס מולו אינה נכונה לדעתי, בלי קשר לפער הטכנולוגי שהיה ואינו.
ד״א, אני בכלל לא בטוח שהרנגלר יותר זריז מ-76 עם מנועי v8 שמותקנים בהם היום.
תקשיבו. פעם אחת ולתמיד, לכל אלו שכותבים "אתה לא יכול להשוות...".
בטח שאני יכול להשוות! כל אחד יכול להשוות ומשווה את האלטרנטיבות שהוא מתלבט בינהן, וזה בכלל לא משנה שלפי ההגדרות של אחרים הן לא ברות השוואה. מי אמר שהשוואה צריכה להיות תמיד בין דברים שהם כמעט זהים? להיפך, כמה שהכלים שונים אחד מהשני, מספיק שהם דומים במאפיינים בסיסיים מסוימים (שני סרנים חיים, מוניטין של קשיחות ואמינות, יכולת שיפורים) ההשוואה הופכת להיות יותר מעניינת.
ועובדה שאנשים מתלבטים לא מעט פעמים בין טנדר היילקס לבין מה שהיה במקור SUV מפואר כמו דיסקברי או גראנד צ'רוקי, או בין סופה לסמוראי, או בכלל בין ג'יפון קרוסאובר לבין ג'יפ אמיתי. בדיוק בשביל זה יש את המונח - השוואה, שקילה של שני כלי רכב אחד מול השני, כשבסוף אחד צונח נמוך יותר על כף המאזניים - ולכל בן-אדם יוצאת תוצאה אחרת.
עידן מרציאנו
13-07-12, 11:16
חברים ,,
בתור אחד שהחזיק 2 סיקסים וסופה לתקופה של 6 שנים ומבלה את השנתיים האחרונות באנגולה עם הרבה ניסיון על הטיוטות (76,78 ושאר ירקות ) אני יכול לומר בוודאות ששום רכב , בטח לא jeep לא יחזיקו חודש עבודה של הכלים האלו ביערות .
נכון שלעולם לא יהיה לו מה שיש לjeep אבל טיוטה ממוצעת מחזיקה כחצי שנה עד התקלות הראשות ושנתיים עד זריקה לפח (אחרי 40000 קילומטר אין מה להוציא מהם ) .
חבר יקר שעובד כמנהל לוגיסטי באחת החברות באנגולה ( מחזיק צי רכב של 100 טיוטות ברחבי המדינה ) אמר לי שהם רכשו 4 דיפנדרים לניסוי , בוא נגיד שזה לא הלך טוב ואחרי זמן קצר מאוד הם הושבתו.
דרך הגב הטענה הכוללת פה היא שכל הטיוטה נשברת מלבד המנוע וובאמת הפעמים היחדיות שהלך למישהו מנוע ( ממה שאני מכיר כמובן ) זה שהרכב התהפך והמנוע המשיך לעבוד הפוך
עידן מרציאנו
13-07-12, 11:17
בקיצור הטענה היא שההשוואה לא רלוונטית בכלל ....
תקשיבו. פעם אחת ולתמיד, לכל אלו שכותבים "אתה לא יכול להשוות...".
בטח שאני יכול להשוות! כל אחד יכול להשוות ומשווה את האלטרנטיבות שהוא מתלבט בינהן, וזה בכלל לא משנה שלפי ההגדרות של אחרים הן לא ברות השוואה. מי אמר שהשוואה צריכה להיות תמיד בין דברים שהם כמעט זהים? להיפך, כמה שהכלים שונים אחד מהשני, מספיק שהם דומים במאפיינים בסיסיים מסוימים (שני סרנים חיים, מוניטין של קשיחות ואמינות, יכולת שיפורים) ההשוואה הופכת להיות יותר מעניינת.
ועובדה שאנשים מתלבטים לא מעט פעמים בין טנדר היילקס לבין מה שהיה במקור SUV מפואר כמו דיסקברי או גראנד צ'רוקי, או בין סופה לסמוראי, או בכלל בין ג'יפון קרוסאובר לבין ג'יפ אמיתי. בדיוק בשביל זה יש את המונח - השוואה, שקילה של שני כלי רכב אחד מול השני, כשבסוף אחד צונח נמוך יותר על כף המאזניים - ולכל בן-אדם יוצאת תוצאה אחרת.
נמרוד,
לדעתי אתה מבלבל בין מושגים . השוואה והתלבטות .
התלבטות יכולה להיות בין קטגוריות. מה מתאים יותר לצרכים/דרישות/פנטזיה שלי.
מרגע שנלקחה החלטה והסתיימה ההתלבטות, עכשיו משווים בין מוצרים באותה קטגוריה .
לבסוף מתקבלת ההחלטה מה המוצר שהכי מתאים לי
ועכשיו דוגמה קיצונית,
אתה טייקון ורוצה מטוס פרטי משלך לטיסות בין יבשות לצורך העסקים.
לשיטתך אפשר להשוות בין מיג 29 (כן אפשר לרכוש) ל G250 (מטוס מנהלים סילוני ).
מה אתה אומר, אפשר לבצע השוואה ? (מעבר לזה ששניהם טסים ויכולים לשנע את הטייקון)
רענן
GodsFather
13-07-12, 12:00
בהתחשב בזה שמלך ירדן הקודם טס גם על זה וגם על זה - כן, אפשר לעשות את ההשוואה.
יש גם כמה אוליגרכים ברוסיה שעושים את אותה השוואה.
אתה מדבר פה על גחמות ולא על השוואה אמיתית.
התלבטות היא השוואה גם כן.
ועכשיו אנחנו מתפלספים :)
בהתחשב בזה שמלך ירדן הקודם טס גם על זה וגם על זה - כן, אפשר לעשות את ההשוואה.
יש גם כמה אוליגרכים ברוסיה שעושים את אותה השוואה.
אתה מדבר פה על גחמות ולא על השוואה אמיתית.
התלבטות היא השוואה גם כן.
ועכשיו אנחנו מתפלספים :)
אני חושב שהבנת את כוונתי ...
נכון שחד פעמי שזה אפשרי בשביל לספר לחברה. אבל,
לטוס טיסה ישירה בין ישראל לארה"ב תצטרך מס' תידלוקים באוויר עם המיג 29 .
לכן אף אוליגרך לא יעדיף כשיטה לטוס במיג (שלא לדבר שאי אפשר לטוס עם החליפה ולהנות מבר הוודקה וסרטים + הבלונדה ....)
בקיצור, השוואה עושים בין מוצרים שנמצאים פחות או יותר באותו הסקלה של הקטגוריה .
כמו שלא משווים בין מכונת כביסה למקרר למרות ששניהם מוצר חשמלי ביתי ובאותו סדר גודל של מחיר.
רענן
פרסומות לטויוטה:
http://youtu.be/oRmtE2V-TXI
http://youtu.be/kgI7ar8PWjI
פרסומות ל-CJ:
http://youtu.be/S3DllTFrBTk
http://youtu.be/oT85tM1yG2g
מסקנה: טויוטה לעבודה, ג'יפ בשביל דאווינים על הבחורות.
או לפאן: http://youtu.be/C6Z9QIHODso
GrafPotozky
14-07-12, 12:07
סליחה שאני מתפרץ ככה,
בסיקס והיו לי כמה מאלו אחרי מאה אלף ק"מ צריך אוברול, חוץ מזה 0 תקלות.
עידכון קצר.
אנחנו כבר עם כ 330000 ק״מ.
מה היה לנו.
קלאץ׳ הלך והוחלף בחדש. כנראה טעות תיפעול של הבן שנהג.
כטיפול מונע, הרדיאטור המקורי, הוחלף בעצת טושיי. שוב מקורי וחדש.
משאבות ברקסים אחוריות הוחלפו לאחר שהקודמת נזלו.
רצועת טיימינג ומותחן הוחלפו. חלפו 5 שנים...
מסגרת שימשה קידמית הוחלפה באחת מפיברגלאס. יש בנושא שירשור נפרד.
מקווה שאני לא פותח פה...
מרגיש מאוד בטוח לצאת לטיולים. גם לבד. ברמת התקלות הלא צפויות, הרכב ממש משעמם. אין הפתעות.
לא מאוד זול לאחזקה. רדיאטור, למיטב זיכרוני בערך 4000 ש״ח. סכום דומה לקלאץ׳.
אם נזכור שהתקלות מופיעות לעיתים רחוקות יחסית, לא כל כך נורא.
אישתי אומרת שלא מחליפים.
חלפו עוד שנתיים. הרכב ירד ל 5000 קמ בשנה. טיולים בלבד. הוחלפה מאיה אחורית שנשברה. הוחלפו כל הבושינגים בקפיצים. שוב נזילות מצינורות האויר של ה arb ששוב תוקנו.
פינקנו את עצמנו במקרר. קיבלנו בירושה מיכל מים מנירוסטה שנבנה ספציפית לדגם הזה ויושב בתחתית תא המטען. עדיין ממתין למשאבה 24v שהוזמנה די מזמן.
מעבר לזה, טיפול שנתי עם הטסט....
מצ׳עמם.
112072
boaz avrahami
13-12-16, 08:14
אז בעצם יש לך מלא זמן לדגם את תא המטען.
מתי מתחיל הפרוייקט?
מצ׳עמם.
112072
מאחל לך המשך צ'יעמום...
חל שוב נזילות מצינורות האויר של ה arb ששוב תוקנו.
לביא, אם תרצה, יש לי צינור קשיח של ARB. מצופה בברזל בדיוק נגד הקרעים הללו. אני יכול להביא אותו ליותם...
לביא, אם תרצה, יש לי צינור קשיח של ARB. מצופה בברזל בדיוק נגד הקרעים הללו. אני יכול להביא אותו ליותם...
מעולה. תודה רבה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.