צפייה בגרסה מלאה : ליפט, יש צורך? היענות?
razzamataz
28-04-11, 21:47
אני רוצה לבדוק אם ליפט זה דבר שיכול לשמש את חברי הפורום בתשלום סמלי
כרגע בודק היתכנות, אז במידה והליפט לא נמכר, והדבר הנל חוקי לביצוע, אז יש לי מקום להתקין ליפט משומש והאזור כולל:
1. חדר לישיבות כולל קפה!!, מקרר, מכונת מים
2. שולחן עבודה עם מלחציים
3. קומפרסור קטן
4. מקום עם אזעקה למקרה שצריך להעמיד את הרכב ללילה
ואפשר אולי גם להשמיש את הרתכת ועוד כלי עבודה ולייצר מפגשי עבודה שיפורים ושפצורים. אני יודע שאני הייתי שמח ללמוד קצת יותר מחברי הפורום.
אז אם יש ביקוש אשמח לשמוע, וכמו כן כמה הייתם משלמים לכזה מקום?
רז.
מבחינתי, כמי שצריך ליפט ואין לו- זה בהחלט מעניין.
אם התשלום ליום יהיה משהו נסבל.
וניתן יהיה לבוא לעבוד בסופ"ש ובערבים (בתאום והרשמה)
בהחלט יהיו דברים שאעדיף לנסוע ולעשות על ליפט ולא בתנאים ביתיים.
מבחינתך- עלול להיות בעייתי אם חלילה מישהו יפגע....
razzamataz
28-04-11, 22:01
התשלום יהיה סמלי, לא משהו לעשיית רווח, אלא כיסוי עלויות, ויותר מקום למפגש והחלפת ידע.
כמובן עבודה בערבים ובסופשים תהיה מותרת בתאום והרשמה, אין בעייה לארגן תאורת היצף ללילה אפילו, (חוץ מגג לחורף)
לגבי פציעות, הליפט יעבור בדיקת בטיחות מוסמכת, והנרשמים יחתמו על וויתור תביעות בנוגע לפציעות כי כמובן שאפשר להיפצע גם בבית
הנושא נטחן כאן ולא מעט. לדעתי, רד מזה ומהר.
למה?
כי לא בטוח שהמסמך הזה שאנשים יחתמו לך עליו, שווה משהו בבית המשפט אם וכאשר יקרה משהו... חס וחלילה.
הסיכוי שיקרו טעויות/משהו לא טוב לאנשים שאינם מנוסים בעבודה עם ליפט מלכתחילה גדול יותר מאשר במוסך. ואוטו שנופל מליפט על בנאדם שנמצא מתחתיו, יכניס אותך לצרה צרורה ויקרה שלא תצא ממנה כל כך מהר.
עצתי - תוותר על הרעיון.
לדעתי נושא זה בחן כבר כמה פעמים, ואם אני זוכר נכון זה לא חוקי.
תעשה חיפוש, יש כמה אשכולות בנושא.
סביון
לדעתי רעיון מעולה!
מקום כזה הוא טוב לא רק לעבודה על האוטו אלא גם להמון דברים אחרים שבא לנו לעשות ואין את המקום והכלים המתאימים.
ואתה יודע מה אומרים על רעיונות-ככל שהם טובים יותר,יש להם יותר מתנגדים...
עזוב אותך מהתפלספויות,תתנהל בפרטי ,מי שמעוניין שיצור קשר וזהו.
ממתי מעניין פה מישהו חוקי או לא חוקי ?! על תשעים אחוז מהדברים שאנשים עושים פה על האוטו אפשר למצוא את התקנה בארץ הלא חופשיה שלנו,שאוסרת זאת -הווה אומר שכולם פה עוברים על החוק.
על מה אתם מדברים? להחליף נורה בבית אסור לך אם אין לך רישיון חשמל,ומה לגבי בית נורה,התקנה של נברשת חדשה,החלפת שקע או מפסק בבית ועוד ועוד ועוד .
יש עוד המון מצבים דומים שכולם עושים בשוטף ועם אותן השלכות מבחינת ביטוח ותביעות,הערבי או הסיני שהבאתם בשקל תשעים לצבוע/לשפץ לכם בבית,המנקה שהאשה מביאה מדי פעם לנקות ואפילו הבייבי סיטר שאתם מביאים זה עילה טובה לתביעה אם קורה לה משהו.
אני בפנים.
טל.
רעיון מעולה לדעתי ,
אולי ייצא יותר זול ובטיחותי לעשות " בור " - חפירה + דיפון בטון , אין סכנה שהרכב ייפול , לא דורש בדיקה מכנית , פשוט לביצוע (אם יש מקום )
באיזה איזור בארץ ?
בור לא ממלא את כל הפונקציות שליפט נותן.
אני מעוניין!! נשמע רעיון מצויין.
בהצלחה.
six 4 life
29-04-11, 22:03
לפותח השרשור- אם כבר אתה לוקח את הרעיון לכיוון ביצוע, ומאחר והמשתמשים לא מנוסים בעבודה על ליפט (להרים את האוטו זה לא העיקר, לעבוד בלי לנדנד ולסכן אותו יותר חשוב), מציע לך בחום ללכת על ליפט 4 רגליים (סקטים) שהרבה יותר בטיחותי וקל לתפעול מאשר ליפט 2 רגלים ו4 זרועות עצמאיות. הוא יותר מסורבל לעבודה על סרנים אבל ההבדל בבטיחות הוא גדול.
הרעיון אמנם נפלא, ואכן "גם כדי להחליף נורה צריך רישיון חשמלאי" - אבל ישנו הבדל ברור -
אתה רוצה לגבות כסף על העניין.
תיאורטית, הייתי שמח מאוד לאפשרות לשלם על ה"פאסיליטיז" של מוסך - ליפט, כלים פניאומטיים עם קומפרסור וכדומה.
הבעיה היא שברגע שאתה מקבל תשלום, אתה אוטומטית בעל אחריות.
ועזוב רגע את החוק - בוא נגיד שאני משלם במזומן, ואנחנו נוקטים בגישה של "עצימת עיניים" מבחינתך.
ואז קורה משהו.
אני, דביל חסר ניסיון (שמדבר בביטחון מלא על הניסיון שלי), לא ממקם נכון את אחת הזרועות של הליפט והוא נופל עלי, וגורם לי נזק בלתי הפיך.
חוקית, אתה לא אשם בשום דבר. אין לי בסיס לתביעה.
אבל תודה שהתועלת שיש לי ולך מהסידור הזה מתגמדת לעומת רגשי האשמה שיהיו לך, בידיעה שהנזק שנגרם לי לא היה קורא אלמלא היוזמה (המבורכת) שלך.
ואני בכלל לא נכנס למקרים פחות קשים, לדוגמא - נזק ממשי לציוד שלך, שאף אחד לא ייקח עליו אחריות.
אני ממש לא מתנגד לרעיון אבל...
כאמור הנושא נטחן רבות כאן בפורום.
מה שאתה רוצה זה לפתוח מוסך בלי רשיון מוסך.
זה החוק.
ומוסך לא מורשה הוא בעיה לא רק ביטוחית אלא גם מעוד זוויות.
ואם יהיה מדובר במוסך חוקי, עם מנהל מוסך - המנהל מוסך ש"רק יושב במקום ובודק שאף אחד לא עושה שטויות", מסכן את התחת שלו כל יום.
אני הייתי מאוד שמח אם היה כזה מקום, אבל אתה עלול להיות מאוד עצוב.
אסף.
מבחינה חוקית ניתן להסדיר את העניין כקואופרטיב בדומה לקואופרטיב צרכני.
זה מאפשר לקנות ולהעביר כספים באופן חוקי ומסודר, ביטוח לחברי הקואופרטיב וכו'.
קיים בית מלאכה אחד כזה שאני מכיר - החממה החינוכית-אקולוגית בעין שמר. הם פועלים כעמותה, ויש שם ציוד מסגרות שהשימוש בו חופשי.
השאלה היא מה אומר החוק על עבודה עצמית על הרכב, וזה לא קשור להתארגנות המשותפת.
חוץ מזה זה אחלה, למרות שאני מניח שמדובר באיזור המרכז?
אודי
הבעיה כאמור היא לא בהתארגנות החוקית, אלא בזה שמדובר ברכב, ולכן במוסך עם כל המשתמע מכך.
אסף.
הבעיה כאמור היא לא בהתארגנות החוקית, אלא בזה שמדובר ברכב, ולכן במוסך עם כל המשתמע מכך.
אסף.
רגע, לתקן את הרכב שלי בעצמי בבית מותר לי?
אתה שואל ברצינות או שזה שאלה רטורית?
אם ברצינות..אז תשקיע כמה דקות בקריאת חוקי ארץ יזרעל (בלי רשיון מהמדינה אתה לא יכול לעבוד על רכב, שלך או לא)
חוקית ורשמית? אסור.
זה שכולם עושים את זה, ושאף אחד לא אוכף את זה, זה עניין אחר. בכל מקרה - זה עניין שבינך לבין עצמך.
אני דיי משוכנע שמבחינה חוקית זה פתיר... אני מכיר כמה מקומות כאלה רק בתחום כלי השייט-מעגן שביט הידוע בכינויו קישון,מעמיד מנוף ורחבת עבודה לרשות החברים כדי להספין את הסירות. אתה משלם למנופאי ומשלם לפי כמה ימים הסירה על הרחבה. עוד מקום זה "האגודה השיתופית לספורט מים" בכינרת,יש מגרש דיי גדול,מלא סירות על נגררים. יש במקום טרקטור ישן שכל מי שיש לו רשיון טרקטור והוא חבר בעמותה יכול להשתמש בו כדי להוריד את הסירות למים.יש ביטוח,כל חבר משלם דמי חבר לפי סירה אחת שתים וכו... אם אתה (פותח השרשור) נמצא באיזור חיפה אפשר לקפוץ לקישון לראות איך זה עובד שם,יש לי כמה חברים בעלי סירות... עוד דוגמא לכך הוא "כלוה התעופה לישראל" בית מלאכה מלא מכונות כגון מסורי סרט משחזות גלגלי שיוף ועוד,יש תקנון ויש ביטוח בעלות שנתית לא גבוהה מידיי פר חבר...
הכל תלוי הגדרה... אם תקרא לזה מוסך יתיחסו אליך כמוסך,אם תפתח אגודה שיתופית לחובבי מכונות/אגודה שיתופית לבעלי מלאכה חובבים אז זה משהו אחר
סופת המדבר
30-04-11, 08:09
פייייייייייי אתה יודע כמה זמן אני חושב ''לפתוח'' מקום כזה
יש לי אחלה מקום אחרי הבית אם ההיתי מוציא את זה לפועל ההיתי שם ליפט
יש לי את כל הכלים קומפרסור וכו..
אבל תמיד היתה לי בעיה \שאלה של חוקיות
וחוקיות של זה שאתה מקבל כסף אז זה נהפך ליהיות כמו מוסך (עם כל המשתמע מכך)
razzamataz
30-04-11, 08:23
אני דיי משוכנע שמבחינה חוקית זה פתיר... אני מכיר כמה מקומות כאלה רק בתחום כלי השייט-מעגן שביט הידוע בכינויו קישון,מעמיד מנוף ורחבת עבודה לרשות החברים כדי להספין את הסירות. אתה משלם למנופאי ומשלם לפי כמה ימים הסירה על הרחבה. עוד מקום זה "האגודה השיתופית לספורט מים" בכינרת,יש מגרש דיי גדול,מלא סירות על נגררים. יש במקום טרקטור ישן שכל מי שיש לו רשיון טרקטור והוא חבר בעמותה יכול להשתמש בו כדי להוריד את הסירות למים.יש ביטוח,כל חבר משלם דמי חבר לפי סירה אחת שתים וכו... אם אתה (פותח השרשור) נמצא באיזור חיפה אפשר לקפוץ לקישון לראות איך זה עובד שם,יש לי כמה חברים בעלי סירות... עוד דוגמא לכך הוא "כלוה התעופה לישראל" בית מלאכה מלא מכונות כגון מסורי סרט משחזות גלגלי שיוף ועוד,יש תקנון ויש ביטוח בעלות שנתית לא גבוהה מידיי פר חבר...
הכל תלוי הגדרה... אם תקרא לזה מוסך יתיחסו אליך כמוסך,אם תפתח אגודה שיתופית לחובבי מכונות/אגודה שיתופית לבעלי מלאכה חובבים אז זה משהו אחר
טוב לפי תגובות החברים הבנתי את הסיכון.
אפי את המעגן בקישון אני מכיר, גם לי המנופאי הרים סירה (7 או 13 טון!!)לצביעה ואני העמדתי את הכלונסאות (דבר יותר מסוכן מליפט לטעמי), אבל שים לב שמנופאי הרים לי. לפי מה שאני מכיר בחוק ממתקני הרמה יש צורך באדם מורשה. ולא בא לי לדאוג כל הזמן מה יקרה אם.... (חס וחלילה), לאגודה שיתופית אני לא הולך להפוך בקרוב, ככה שמה שנשאר הוא לברר אם מישהו רוצה לרכוש ליפט (אם הוא עדיין למכירה, זה ליפט 2 רגליים, 4 זרועות). אם אני זוכר נכון המחיר היה 2500, 3000 משהו כזה.
דרך אגב, חבל באמת שאין מקום אם מנהל מוסך בהשגחה, כלים ו 2-3 ליפטים, אני הייתי משלם כדי לבוא לעבוד על הרכב במקום כזה, לדוגמה בחג הקורבן למוסכניק שלי לא היו עובדים, אז שרציתי להחילף שמנים, הוא אמר לי בוא ותפוס ליפט וככה עבדתי לידו בעמידה! תוך כדי שהוא מגיש לי קפה. אבל זה יכול לקרות רק במוסך קיבוץ איפה הזמן חולף עובר לו
בכל אופן, תודה על התשובות.
א.. אני מכיר כמה מקומות כאלה רק בתחום כלי השייט-מעגן שביט הידוע בכינויו קישון,מעמיד מנוף ורחבת עבודה לרשות החברים כדי להספין את הסירות.
החוק לכלי שיט הוא שונה, מותר לתחזק אותם לבד ומותר גם לבנות לבד לפי תוכנית מאושרת.
יש כמה יאכטות בארץ שנבנו בבניה עצמית וקיבלו רשיון שייט - תנסה לבנות רכב ולקבל אישור.
החוק לכלי שיט הוא שונה, מותר לתחזק אותם לבד ומותר גם לבנות לבד לפי תוכנית מאושרת.
יש כמה יאכטות בארץ שנבנו בבניה עצמית וקיבלו רשיון שייט - תנסה לבנות רכב ולקבל אישור.
למרבה הגיחוך... גם מטוסים מותר חוקית לתכנן ולבנות לבד ולקבל להם כושר טייס...
אני רק יכול להתנחם שהקמת המדינה הייתה תחת אחריותו של דור אחר...
טל.
אני רק יכול להתנחם שהקמת המדינה הייתה תחת אחריותו של דור אחר...
טל.
אגב, באותה תקופה גם להקים מדינה יכולת בעצמך, בחנייה, אבל בשביל טיפול 10000 היית צריך אישור מהנציב.
ליפט ב3000 שקל????? זה ממש ממש שווה ממש
razzamataz
01-05-11, 13:34
טוב, לכל המתעניינים הליפט נמכר בינתיים, אבל בקרוב יהיה עוד אחד למכירה וכשיהיה אני יודיע בפורום.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.