צפייה בגרסה מלאה : Article: מבחן דרכים: סובארו פורסטר 2011
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2202-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%90%D7%A8%D7%95-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%A1%D7%98%D7%A8-2011
GodsFather
05-08-11, 06:44
איזה יופי.אני זוכר שבחנתי את הדגם הקודם שהיה רך מאד. מעניין יהיה לראות את הביצועים של הרכב הזה כשיגיע לשוק המשומשות וכמובן אם אפשר יהיה להחליף לו את המתלים/רק בולמים למשהו פחות רך. רכב לאישה ביום-יום , רכב ללחיצות שבילים בסופשים...
בוקר טוב,למה מדגדג לקנות כזה ידני...?
מצטער דרור - פישלת. למה קונים רכב? כדי לבצע מבחני רכב? תגדיר מה אתה מחפש, ולפי זה תבחר רכב. סדר העדיפיות בהחלטה על ג'יפון מתחיל בשטח ומסתיים בזוויות הגילגול, ולא ההפך! להערכתי, רוב מי שקונה ג'יפונים, מחפש פשרה סבירה בין רכב כביש ליום יום, לבין היכולת לרדת לשטח (ולחזור בשלום), וכל זה בעלות סבירה (אם מוצאים את העלות מהמשוואה אז כל ה SUV נכנסים למשחק). ברגע שאתה מוכן לשקול ג'יפון ללא הילוך כח, כל הקוריאנים ועד הפולסקוואגן טיגואן נכנסים למשוואה. הסורנטו וחבריו יעשו שטח טוב מהפורסטר והטיגואן לא פחות מהנה על הכביש (ויש לו גיר "מעט" חדש וטוב יותר). בתור אחד שהתלבט בשאלה הזו, ההחלטה, נכון להיום, מאוד פשוטה - סוזוקי GV. (אני לא מדבר על פרוסטר ידני- פשוט אין אותו בארץ, על הניר יש גם GV דיזל, אז מה?). גיר אוטמטי, ועוד 4 הילוכים, ללא הילוך כח, אומר הקטנה משמעותית ביכולות שטח. אני לא מתכוון להצלבות, ומבחני עבירות, אני מדבר על מסולולי טיול נפוצים שכוללים עליות ארוכות. תביא את הפורסטר החדש, עם המכלולים המודרנים שאתה כותב עליהם, אני עם ה GV "הזקנה" (2006) שלי, ובא נעשה ביחד את נחל אל-על, עכשיו בקיץ (שאתה לוקח את הפורסטר מהסוכנות, תוודא שהם מזמינים גיר חדש וחילוץ -:) )., בא ונעשה את מעלה רמון, .....מחמל...נח... אני בטוח שיהיה מי שיקפוץ ויגיד שהוא עם פורסטר עשה את המעלות האלו, אבל אני לא מדבר על עבירות אני מדבר על גיר ויחסי העברה. מי שעושה את המעלות האלו עם גיר כמו של הפורסטר , מבשל את הגיר שלו! אז אולי לא בטיול הראשון, אבל מהר נאוד, הוא ימות :-( כל נהיגה בחולות, חמדות, או מסלולי "דשדש" כמו בנחלים הגדולים בנגב, יבשלו את הגיר הזה. בעבירות יש ליכולת הנהיגה משקל משמעותי, אבל עם הפיזיקה אי אפשר להתווכח, שצריך כח, וחם בחוץ, אתה תבשל את הגיר. בקיצור לאחר למעלה מ 3 שנים עם GV אני יכול להבטיח לך שהרכב הזה מכסה 98-99% ממסלולי הטיול (ואני בכוונה כותב טיול - לא מסלולי עבירות למינהם). אני מטייל בעיקר בטיולים משפחתיים עם 4X4 אחרים, כולם גדולים וחזקים מה GV ומעולם הGV לא היה המגבלה של הטיול. שום פורסטר ושום נהג לא היה שורד את זה. הנקודה החשובה, ביכולות השטח, היא לא הבדיקה הנקודתית של מעלה X או מדרגה Y, השאלה היא לבחור מסלול (דרך הבשמים למשל) ולראות עם הרכב מסוגל לבצע את כולו! ברגע שיש נקודה, קריטית, אחת שהוא לא עובר, המסלול נפסל. להערכתי, עם גיר אוטמטי, פורסטר יתקשה לכסות 80% מהמסוללים בדרגת קושי ביננוי ומעלה. עכשיו תבחן גם את יכולות העבירות - בכל אלמנט של מהלכי מתלה, מרווחי גחון, זוויות גישה ונטישה ה GV המוגבההת משאירה אבק לגירסת האוקולנים שאתה מהלל. פרט נוסף, לא נעים, אבל צריך לקחת בחשבון - היכולת לחטוף מכה ולשרוד - תראה את כל המבנה של המתלה האחורי של הפורסטר, עד כמה הציריות גלויות, ותבין. בקיצור - כרכב כייף לשבת של מבחני רכב פורסטר נחמד, אבל הוא לא מהווה פתרון אמיתי לשום דבר - במחיר ובגודל שלו, יש טובים ממנו בשטח ויש טובים ממנו בכביש. אז נכון, במסלול "הסודי" שלך, איפה שאתה בודק התנהגות כביש, הפורסטר יסע מהר יותר ומהנה יותר יותר מה GV, אבל מה לעשות, אותי כלקוח של הרכב, המסלול הזה לא מענין. ונכון, את העליות של ערד, הפורסטר יעשה טוב מה GV (בכל מקרה שנינו בסוף נגיע למשאית שזוחלת בעליה, אתה פשוט תגיע לשם כמה שניות לפני). הערה אחרונה - רכבים כמו הפורסטר ועד גירסאות VOLVO למינהם, נהנים מ 4X4 ע"מ לשרוד שלג ומעט בוץ, זה לא רכבי שטח במובן הישראלי של המובן. אי אפשר להתווכח עם העיברית - ברכב עם 4 גלגלים, AWD זה 4X4 , אבל שאנחנו אומרים 4X4 אנחנו מתכוונים להרבה יותר מכמה גלגלים מקבלים הנעה.
אני שמח לקרוא כתבה מחמיאה לפורסטר ולמען הגילוי הנאות אודה שאני בעליו של אחד כזה אבל מהיותר יקרים, ה-xt 2500. גם הגבהתי אותו ונתתי לו מיגונים ואני מרגיש מצויין בשטח. באמת עקב האכילס של החיה הזאת זו צריכת הדלק הרצחנית. תמיד כשרוכשים רכב, פתאום רואים הרבה כמוהו על הכביש. לא במקרה שלי. הפורסטר הנ"ל אצלי כשנתיים, עשה כ70000 ק"מ וראיתי רק שניים אחרים. אפילו לעורכי המחירונים למיניהם יש נטיה להתעלם ממנו. אני מקווה שלא אזדקק לנס כדי למכור אותו במחיר סביר בעוד כשנה.
הסיכום שלי לגבי הדגם שלי הוא שהוא הכי ספורטיבי בין הג'יפים והכי ג'יפ בין הספורטיביים.
כבעליו לשעבר של פורסטר B 2008, ספורטאז' וכיום סורנטו, אני יודע היטב מה הפורסטר יכול ומה לא. אני לא מוצא הבדל משמעותי מדגם 2011, כל עוד התמסורת היא בעלת 4 הילוכים, אפילו אם יוספו למנוע עוד 10 כ"ס ו- 1 קג"ם שלם.נכון הוא שמערכת ההנעה טובה ואמינה בהתאם למוניטין של סובארו ובזכות זה הרכב זוכה ביתרון על מתחריו (חוץ מגרנד ויטרה, לדעתי), אבל אין להשוותו לרכבי 4X4 הקשוחים יותר בעלי שילדת סולם והילוך כח. לא פעם נאלצתי בטיולים לסגת לאחור באכזבה כאשר הדרך נעשתה קשה ומסולעת. הסרך העודף הקדמי גדול מדי, תנוחת הישיבה נמוכה מדי כך שהראות כלפי הקרקע גרועה (במיוחד סובל מזה הנוסע שליד הנהג שכסאו אינו מתכוונן), ההילוך הראשון ארוך מדי לשטח טכני וירידות, המרכב והמתלים עדינים ופגיעים מדי לנסיעה במסלול סלעי, בולמי הזעזועים רועשים מדי במהמורות, בעבירות טכנית נדרש לשמור על רציפות תנועה כדי שהדיפרנציאל המרכזי הויסקוזי יבוא לידי ביטוי. תא המטען ה"גדול" משום מה מתוכנן כך שריצפתו גבוהה ומשופעת - לא נוח ולא פרקטי.משום מה בפרסומות שהיו אז לפורסטר התהדרו בתנוחת ישיבה גבוהה ובמרחב ראיה גדול. האמת שונה כפי שציינתי.
דרור, אותי דווקא מעניינת דעתך לגבי ההשוואה של הפורוסטר אל מול הGV, גם אני הייתי בוחר בו בתור אחד שמעדיף שטח על גבי ביצועי הכביש.
יופי של כתבה, לא מתיימרת להציג את מה שהרכב לא (!), תמונות מה"ג'ורנל".אפשר... ? +
זהו, שבג'יפונים, עיקר ה"שטח" זה שבילים לסוגיהם. וזה בדיוק תוואי השטח בו הפורסטר לועס ויורק כל ג'יפון אחר. זה ברור שתמיד יקום מישהו שיצעק מה פתאום ואיך יכול להיות שהרי מה שהוא קנה תמיד טוב יותר.בזמנו השווינו ב"הגה בשטח" את ה-GV לפורסטר. היתרון האחד הגדול של ה-GV בדמות הילוך כוח, הספיק כדי לבחור בו כ"מתאים יותר לשטח" מאשר הפורסטר, שהיו לו רק יתרונות בכל פרמטר אחר.אבל מה? עוד "התאמה לשטח" כזו ואבדנו. גם הילוך הכוח שכולנו כל כך מקדשים בתור מה שמבדיל בין גברים לילדים, זה לא הכל בחיים עם ג'יפון. בטח שלא "הילוך הכוח" בשני הג'יפונים הללו, שהוא ארוך מדי וסמלי מדי לכל שימוש שטח נורמלי. מה שהכי מפריע לי בכל הג'יפונים האלה מלבד האין-שילדה שלהם, והמתלים הקצרים שלהם, והצמיגים העדינים, והגיריםהאוטומטיים העירוניים שלהם, זה שהם נמוכים - גרנד ויטארה סטנדרטי הוא נמוך במיוחד. ללא ההגבהה, אין מה לחפש עם GV אפילו בכמה מסלולי טיול שאלמנטריים לכל SUV שעובר אותם לעתים אפילו בהנעה אחורית בלבד - אלא אם אתם אדישים לריטוש הגחון.לא לחינם בכל פעם שמחזירים את ה-GV ממבחן לא משחררים אותי לדרכי לפני שהאוטו עולה על ליפט לבחינה מדוקדקת של גחונו. ואחרי שראיתי לו דקות ארוכות מלמטה, אני מבטיח לכם - זה לא בנוי ולא מוגן כמו שהיינו רוצים.אני מזכיר שאנחנו מדברים על כלים סטנדרטיים - הג'יפונים מיועדים בעיקר לכביש ולשבילים. אני סבור שמי שהשטח חשוב לו יותר מאשר כביש, ייטיב לעשות אם יבחר במשהו יותר רציני מג'יפונים, זה כולל גם את הפורסטר וגם את ה-GV, ואני שם לב שחלק מהמגיבים כאן עשו בדיוק את הצעד המתבקש הזה. אין תקציב? לכו על SUV משומש. אני לא צוחק. והעובדה שמאן דהוא הגביה את ה-GV שלו ואונס אותו לנסוע בשטח קשה - זה יפה מאוד. מי יודע? הוא אולי גם נהג-על, אבל לדעתי המאוד אישית האוטו לא ממש מיועד לזה ובטח לא אוהב את זה.מחמל ב-GV? נו באמת... חם בחוץ כמו בכבשן, זה נכון, זה משבש את הדעת לעתים... אבל יש בכלים האלה מזגנים מצוינים. שימו על קירור מקסימלי ותירגעו. ולפני שברוח הימים האחרונים, מישהו עוד יאשים אותי ו/או את המערכת שאנחנו פרומוטרים של סובארו שמשלמים לנו סכומי עתק בתמורה לחוות דעת חיובית, אני עוצר כאן כי אין לי שום רצון להתנצח ולהתווכח.
דרור , תגובה לענין,אהבתישוקי.:confused:
דרור, ממרומי הסופות המסוקסות שלך, אתה מפקשש את השאלה העיקרית - למה אנשים קונים ג'יפון? אתה חוזר כל הזמן לטיעון של ההנאה בנהיגה, ומתעלם ממה שכותבים לך אנשים שבחרו וקנו ג'יפון. אני לא מכיר אחד שקנה ג'יפון בשביל ההנאה שבנהיגה. אני מכיר, ונתקל כל הזמן, בעשרות שקנו ג'יפון בשביל לטייל בשטח, ועושים את זה ונהנים. בניגוד לדעה השלילית שלך (שלא לומר זילזול) בג'יפונים, הרכבים האלו (בתנאי שיש להם הילוך כח הגבהה ומיגון) מכסים את רוב המסלולים המקובלים. וכן, כמו שירון כתב - יש הרבה מסלולים שהרבה ג'יפונים, גם ללא הילוך כח, עוברים ללא בעיה והפורסטר לא. האם אודי Q7 הוא רכב שטח? יש לו 4X4 יש לו גובה משתנה, יש בקרות אחיזה, יש לו,,,,יש לו.... יש לו....אבל האם זה רכב לשטח? פורסטר הוא לא ג'יפון במובן של רכב לטיולי שטח- פורסטר הוא רכב שלג (וכבישים רטובים), ומקסימום שבילי קק"ל. מאות ואלפי אנשים לא טועים - כמה קאיה, יונדאי ו GV נמכרות בשנה וכמה פורסטר??? דרך אגב, ההערה שלי על חום לא התכוונה למזגן. ההערה התכוונה ליכולת לקרר את הגיר שמתבשל ללא הילוך כח. למרות ההילוך כח "העלוב" של ה GV הרכב הזה רגיש להתחממות הרבה פחות מהטרופר בנזין (עם ה SPAL והראדיאטור גיר) שהיה לי לפניו.
זיו, במדינה חמה כמו ישראל, כל גיר אוטומטי הוא רעה חולה.
גירים אוטומטיים מתבשלים בשטח עם הילוך הכוח או בלעדיו. שאני אתן רשימה של כל המכוניות שניסיתי שהגיר שלהן התחמם/כשל? כולל סוזוקי?
כל רכב אוטומטי בעולם שגם נוסע בשטח במזג אויר זה, מוכרח קירור נוסף לגיר שלו, אחרת יפרנס את מכוני הגירים.
לכן כתבתי במפורש - סובארו מביאים דגמים ידניים וזה מידע רשמי ובדוק. אילו אני הלקוח, אני הייתי קונה פורסטר ידני. כבונוס הייתי מרוויח הילוך כוח סמלי ביחס מצחיק של 1.4:1 שזה טוב יותר מכלום. לעומת זאת גרנד ויטארה ידנית מכשירי תנועה לא יביאו לי גם אם אבצע להם מול הפרצוף סלטה-מורטלה כל היום.
ומי שלא מביא לי גיר ידני, (למרות שבמפרט היצרן בכל העולם מופיע גיר ידני), אני פשוט לא קונה ממנו. נקודה. גם לא רנגלר, אגב (אם היה לי כסף לרנגלר חדש, הייתי מביא אותו ביבוא אישי, וכמובן שרק ידני).
למה קונים כאן המון יונדאי וקיה ולא סובארו? אני חושב שהתייחסתי לזה - לדעתי זה טמון אך ורק בעיצוב ובמחיר.
ניסן ג'וק וקשקאי ויונדאי ix35 ובטח קיה ספורטאז' - כולם נראים כמו מיליון דולר. פורסטר נראה כמו מה? כמו סובארו סטיישן.
אז אל תחמיא לצרכן הישראלי הממוצע, הוא לא איש שטח ובוודאי לא כזה אנין טעם ובהחלט לא צנוע. מצטער אם אני מכליל, אבל אני משוכנע שיש יותר מגרעין של אמת במה שאני אומר - הישראלי הממוצע לא קונה ג'יפונים אוטומטיים כדי לנסוע בשטח אלא רק כדי "לשבת גבוה" ולעשות פוזות על השכנים והחברים שלו. לך תשאל אצל יבואני הרכב. כמה ניסאן ג'וק וקשקאי וכמה יונדאי ix35 וכמה קיה ספורטאז' הם מכרו, וכמה מתוכם עם הנעה 2X4 בלבד (שגם עולים הרבה פחות) וכמה 4X4. זה יתן לך את התשובות.
מערכת ההנעה של סובארו עובדת מצוין לא רק על קרח ושלג אלא דווקא על שבילים ובמיוחד במהירות גבוהה. זה גם למה הם עשו כמה ממכוניות הראלי המצליחות ביותר בכל הזמנים. דווקא הג'יפונים האחרים, עם מערכות AWD על תנאי, באמת מיועדים רק לכביש חלקלק ומקסימום לשבילים ולא מעבר לזה. דווקא GV במובן הזה הוא קצת "לא ג'יפון" כי יש לו הילוך כוח. אבל מצד שני הוא פגיע ונמוך מהרבה ג'יפונים. במבחנים ל-GV, הרבה קטעי שביל תמימים לגמרי היינו צריכים לעקוף רק כדי לא למחוץ לו את הגחון ואת האיברים הרגישים שתלויים שם למטה ללא שום הגנה, וגם אתה לא היית יורד איתו לשטח קשה ללא ההגבהה והמיגונים שלך.
להזכירך - אנחנו בוחנים כלים סטנדרטיים. כלי משופר יכול לקבל פיצ'ר אבל להשוות אותו אפשר רק לכלי אחר משופר גם כן.
amir.raskin
06-08-11, 19:36
דרור וזיו הי,
אני בעל GV כבר כמעט שנתיים...אחרי הרבה סופות ואפילו גלדיאטור.
הוא לא "משופר" במשמעות המלאה של המילה - מיגנתי אותו ואחרי שנפל לי האסימון כמה רכים הצמיגים - רכשתי ארבעת גלגלי "חצי שטח" (ג'אנט+צמיגים!) בפרופיל השני המותר עליו - שמתאים יותר לשטח (עמידות מפנצ'רים ואחיזה בשטח).
החוויה שלי איתו היא מורכבת:
1- הוא נמוך. נקודה. אבל בנהיגה זהירה - אני מצליח לטייל איתו כמעט בכל מקום - כולל מדבר יהודה, מכתשים, נחלים מלאי מים וכד'. אני מתחבר לאמירה - שבכל הקשור לטיולים ולא לעבירות נטו הוא כמעט לא מגביל.
2- אחיזת השטח שלו (גם בבוץ, חול, דרדרות וכד') ויכולת הטיפוס והאחיזה בירידות היא מעולה! ממש תחושה שאין מגבלות, נותן המון בטחון. גם בשבילים - ואני לא מסכים עם דרור - הוא משייט נהדר - ממש "ראלי" (לתחושתי הלא מקצועית כמובן). למיטב הבנתי - הילוך הכוח האמיתי שלו לא ניתן לוויתור.
3- הוא נוח לגמרי בכביש.
4- צריכת הדלק שערורייתית! ממש ניסיתי להזמין ידני - היבואן סירב. באסה ממש. הוא משייט על משהו כמו 3,500 סל"ד בכביש 6. כאמור - באסה.
אני עומד להחליף אותו עוד כחודשיים, מאוד מתלבט "לאן ללכת". מכל הדיון כאן - לא נראה לי שפורסטר יאפשר לי לטייל טיולי שטח אמיתיים - אני אשאר במגבלות השבילים. אני טועה?
אשמח להמשך הדיון. אמיר
3,500 סל"ד באיזו מהירות?
סופה למשל לא תגיע לסל"ד כזה בהילוך חמישי..... כי זה ייתן משהו כמו 190 קמ"ש +....
אתה עם מנוע 2.0 או 2.4? ומה זה "צריכת דלק שערורייתית"?.... במבחנים קיבלנו 8 ק"מ לליטר בממוצע. לא מדהים, לא נורא. כל בעל סופה היה חותם על זה בשתי ידיים....
אני לא אמרתי ש-GV לא "משייט נהדר". אבל מעטים הג'יפונים, אם בכלל, שבולעים שבילים כמו פורסטר.
גם "טיולי שטח אמיתיים" זה מושג מאד גמיש ויחסי. להבנתי, מה שאני מגדיר כ"טיול כייפי" סביר להניח שאינו אפשרי בגרנד ויטארה בכלל, גם על צמיגי שטח, מוגבהת וממוגנת. וגם אם כן, הנזקים יהיו קשים מאוד. באחריות. לעומת זאת, "טיול עבירות" במושגים שלי, (משהו שכבר מזמן לא עשיתי) ייראה כמו כנס נשים צדקניות לכמה ממופרעי ההארד-קור כאן שנפגשים בכל שבת באיזור בית שמש כדי לטפס על קירות... ומה עם "טיולי עץ" (נוסעים רחוק, ממש רחוק לעומק המדבר. לפעמים יש כמה אתגרים בדרך ולפעמים בכלל לא. ואז מוצאים עץ מרשים ומבלים מתחתיו יומיים מושחתים לגמרי...), זה לא "טיול שטח אמיתי"?.... ומה עם אלה שבלי לבקר בגרופית ובמחמל - אותו מחמל שזיו הזכיר בתגובתו הראשונה, פשוט לא באים על סיפוקם? בקיצור - הכל יחסי.
אם הוא עונה לך, הוא מרשיע את עצמו בחריגה של שלילה מנהלית: :mad:
אבל אני אתן לך רמז - 2500 זה בערך 95-98 קמ"ש.
טוב, נניח שהוא עולל את זה על כביש 6....
אז זה 133-137 קמ"ש. מהר מהמותר (110) אבל לא באמת מוגזם. מהר מספיק ודי מתאים בשביל סל"ד כזה.
אז מה בדיוק הוא רוצה?... זה לא מנוע CJ עם טונה מומנט ב-1,000 טורים וקו אדום ב-3,800. זה מנוע 16V יפני, קוטר בוכנה גדול על מהלך בוכנה קצרצר. לא נותן כלום בסל"ד נמוך, כל התוצרת בטורים גבוהים והוא אוהב לחיות שם למעלה,למרות שכמו כל מנוע 16V יפני הוא בטח רועש אימים בסל"דים כאלה ועושה קולות כאילו הוא עומד להתפוצץ. אל תיבהל ואל תאמין לו -הוא חי שם נהדר.
לא יודע מה יחס ההעברה בהילוך הגבוה אצלכם ועד כמה הוא אוברדרייב, אבל זה מה יש.
חוץ מזה - האוטו שתיין כי הוא אוטומטי. שלא יהיה לך שום ספק. אותה מכונית בדיוק עם גיר ידני יכולה להיות חסכונית ב-10 עד 25%. עד כדי כך.
מי שרוצה אוטומט, מי שמתפשר על אוטומט - למרות שזה רע ולא אמין ובזבזני - שישלם ויפסיק ליילל.
תודה דרור, על התגובה העניינית
.אבל מה? עוד "התאמה לשטח" כזו ואבדנו. גם הילוך הכוח שכולנו כל כך מקדשים בתור מה שמבדיל בין גברים לילדים, זה לא הכל בחיים עם ג'יפון. בטח שלא "הילוך הכוח" בשני הג'יפונים הללו, שהוא ארוך מדי וסמלי מדי לכל שימוש שטח נורמלי. מה שהכי מפריע לי בכל הג'יפונים האלה מלבד האין-שילדה שלהם, והמתלים הקצרים שלהם, והצמיגים העדינים, והגיריםהאוטומטיים העירוניים שלהם, זה שהם נמוכים .
זה גם המסקנה שלי אחרי שנתיים עם גרנד ויטרה -דגם קודם עם סרן חי.
ולא ברור לי למה סוזוקי עדיין מתעקשים על הילוך כח בגיפון שויתר על סרן חי לטובת ציריות.
- עידן הולך ונעלם. הג'יפים / רכבי שטח זה פשוט עולם הולך ונעלם .. קטע, אחרי שנים של רכבי שטח אני נוסע בפרייבט הכי אפור שיש שיש ( פביה דיזל ידני סטיישן ) נסעתי השבוע בג'יפון קיה .. קבלתי מחלת ים. לא נוח, מתנדנד .. בכל מקרה, כתבה יפה ומושקעת שמתארת יפה איך העולם הזה הולך וניגמר.
מתעקשים?
שים לב שסוזוקי הוא יצרן שלא מחדש את הדגמים שלו באותו קצב כמו שאר היצרנים מהמזרח. כל דגם של סוזוקי חי בשוק קצת יותר שנים מהממוצע. יהיו כאלה שיגידו שזה בגלל שהם כל כך מוצלחים - בתור מי שמאוד אוהב את הכלים של סוזוקי, אני רוצה להאמין שיש בזה משהו. אבל ההגיון אומר שזה סתם עניין של חיסכון בעלויות פיתוח.
לעניין המתלים הנפרדים מול סרן חי, לא חושב שזה קשור. היום, בעידן מערכות בקרת האחיזה שעובדות כל כך טוב בשטח וחיות בשלום עם מערכות מתלה נפרד שמיועדות לכביש, סרן חי כבד ומסורבל שפוגם בהתנהגות הכביש, בניהוג ובנוחות הנסיעה, זה דבר כמעט מיותר. שים לב למערכות מתלה נפרד מופתיות כמו של לנד-רובר למשל, כמה טוב הן עובדות בשטח.
בכל מקרה - הכיוון של תעשיית הרכב ה"אזרחית" בעולם המערבי הוא לנטוש את השטח בכלל, בעיקר בגלל פוליטיקלי קורקט וכל מיני חוקים ממאירים בצבעים ירוקים שהורסים לנו את החיים ואת מצב הרוח. שים לב לכלים שפעם היו היו בעלי יכולות שטח של ממש ואיפה הם היום - קיה ספורטז' וסורנטו, פורד אקספלורר, VW טוארג, פורשה קאיין, סוזוקי XL7 ... והרשימה עוד ארוכה ועצובה ופושה אפילו ב"משפחות הכי טובות" כמו ג'יפ ולנדרובר.... כולם ויתרו על הילוך הכוח, חלקם גם על הנעה 4X4.
אני מהמר, אם לא כמעט טוען בודאות - הדור הבא של גרנד ויטארה כבר יגיע ללא הילוך כוח. ואני אשמח לגלות שטעיתי.
דרור , לא הכל אבוד....אחרי הגישה השמרנית בנושא הגיר האוטמטי, הסלחנות וההשלמה עם השילוב של מתלים נפרדים (לעומת סרן חי) ובקרות משיכה (לעומת נעילות מכניות), מהווה משב רוח רענן.עוד לא אבדה התיקווה שיום אחד גם תשלים עם גיר אוטמטי :D
זה פשוט גיאומטריה : לסרן חי תמיד יהיה מהלך מתלה גדול יותר מציריות ועדיף 2 גלגלים במגע עם הקרקע על פני אחד+אלקטרוניקה.
אני זוכר לרעה את הסרן החי בויטרה שהורגש על כל בליטה בכביש, אבל זה לא חייב להיות כך: גם בטריוס יש סרן חי אבל בניגוד לויטרה, כמעט שלא מרגישים (ובנוסף יש לו גם בקרת משיכה).
לגבי גירים: לא חושב שזו גישה שמרנית, אלא גישה עניינית נטו. אני יודע שכולם כאן נורא אוהבים לזחול בפקקים ולדבר על נוחות ועל זחילת סלעים, אבל אתם לא יכולים להתווכח עם העובדה שגיר אוטומטי מיועד במקורו לנכים ולמוגבלים שלא מסוגלים לתפעל גיר ידני ושלוש דוושות.
על החסרונות הפרקטיים והכלכליים דיברנו המון ואין טעם לחזור עליהם.
קשה לי באמת לשים את האצבע על יתרון טכני או כלכלי מובהק אחד ויחיד של תיבה אוטומטית. ואל תספרו לי על פקקים - בכל העולם יש פקקים. עבור אדם בריא זה עניין של עצלנות נטו.
שוב - מ שזה מה שהוא אוהב, שיהיה לו לבריאות. רק שלא יבכה על תצרוכת דלק גבוהה, על התחממויות ותקלות ועל עלויות תיקונים/שיפוצים מוגזמות ושאר מרעין-בישין. כי זו עיסקת חבילה.
מתלים נפרדים לעומת זאת, מעניקים לנו גם ברכבי שטח רק יתרונות בנהיגה יומיומית. שילוב עם אלקטרוניקה מתקדמת מאפשר להם לעבוד באופן משביע רצון גם בשטח.
לגבי מהלכי המתלה של סרן מול מתלים נפרדים: עובדתית זה לא נכון כי כל רכב לגופו.
ושוב הדוגמה של לנדרובר: לדיסקברי ולריינג' עם מתלים נפרדים יש מהלך גדול יותר מהרבה סרנים חיים ברכבים אחרים. אז נכון שאפשר לשפר מתלים ברכב עם סרן חי הרבה יותר רחוק ועמוק מאשר מתלים נפרדים, אבל גם הניהוג יסבול מזה ולא מעט.
רציפים ורצועות לא בבית סיפרנו - אבל מה אתה אומר על DSG ודומיו?
DSG זה נפלא. אפיל והאירופאים אוהבים אותו ולראיה: יש כמה דגמים של VW שאם תזמין היום תקבל את האוטו רק בעוד חצי שנה - וזה בגלל מחסור עולמי בתיבות DSG שהמפעל שמספק אותן לא עומד בקצב הביקוש....ה-DSG עובד נהדר, לא משפיע לרעה על הביצועים וצריכת הדלק (להפך) כי בתכל'ס זו תיבה ידנית. במבחן לסקודה יטי 4X4 נהנינו לתת לאוטו בראש בחולות בלי שהגיר הושפע מזה בכלל - כל תיבה אוטומטית מקובלת היתה מתחילה להתחמם בסיטואציה דומה. זה נורא פשוט כי אין כאן את כל עניין הנוזל ההידראולי שמתחמם וכו' כמו בתיבה אוטומטית מקובלת.מצד שני הגיר הזה מורכב שזה מפחיד. מיכוו ןשבישראל לא זורקים מכונית לפירוק רק כי הלך לה הגיר, אני אשתכנע שה-DSG ניצח רק אחרי שנדע איך הוא שורד מעבר לתקופת האחריות וכמה באמת עולה לשפץ/להחליף אותו. צפה לעלויות מפלצתיות.
amir.raskin
08-08-11, 08:29
הי לכל הכותבים,כמה נקודות השלמה לגבי ה- GV:
מנוע 2.4, רכב בן פחות משנתיים.
לגבי הסרן החי - אני מרגיש שבקרת האחיזה עושה עבודה מצויינת, ואני אומר את זה אחרי הרבה סופות.
לגבי ה"שטח האמיתי" - ה- GV שלי ממוגן ועם צמיגי שטח, אבל לא מוגבה. למרות זאת, פרט למעברים מאוד טכניים - אני ממש מטייל - דהיינו נוסע בלי מגבלות ממשיות - במסלולים ה"אמיתיים", הגובה הופך את זה ללא נוח, אבל אפשרי לגמרי. אני מניח שהגבהה היתה פותרת גם את זה.
אוטומאטי - אני מסכים לגמרי - גיר ידני היה פי אלף יותר טוב מהרבה בחינות, גם צריכת הדלק. אבל פשוט אין. באסה. צריכת הדלק אכן מתייצבת סביב 8. יותר טוב מסופה כמובן, אבל זה רכב דו"ש - בכ"ז. לא לעניין. בסל"ד גבוה הוא דווקא יחסית לא רועש - הרכב מבודד "כמו גדול"
ממש מקווה שישמרו על הלוך הכח - הוא ממש קריטי בעיני להבחין ג'יפ אמיתי משאינו כזה, למיטב נסיוני השטח-מוטורי.
אגב - ראיתי משהו חדש כמו ה- XL7 בכבישים בארץ לאחרונה, יכול להיות? יבוא אישי? מישהו מכיר?
הי דרורקראתי את הכתבה שלך בהנאה רבה שכן לפני כחודש וחצי מכרתי סורנטו 2008 ורכשתי במקומופורסטר 2000X מודל 2011. היום כשאני משווה סורנטו לפורסטר אני חש בזמן הנהיגה הבדלעצום לטובת הסורנטו. כל הפלסטיקה בפורסטר ממש לא משהו, הדלתות וחלקי הפח ממש ניר. עדיין לא הזדמן לי לבחון הרכב בשטח, אבל היות ועד כה היו לי תמיד כלים כבדים, מיד כשקבלתי הרכב הוספתי מיגון תחתון והגבהה, ואני מתכוון לבחון אותו במסלולים הרבה מעבר לשבילי קק"ל. אני כותב כל זאת מפני שעשיתי עבודת מחקר יסודית לפני רכישת הפורסטר והגעתי למסקנהשמכל הג'פונים הוא בעל יכולת העבירות הטובה ביותר. הייתי שמח לקרוא דעתם של בעליפורסטר מהדגם החדש.
אני מהמר, אם לא כמעט טוען בודאות - הדור הבא של גרנד ויטארה כבר יגיע ללא הילוך כוח. ואני אשמח לגלות שטעיתי.
לפי השמועות באתרים בחו"ל -
השילדה "תלך לאחור" לעבר שילדה אחודה (וחלשה מהנוכחית).
אבל....
יש שמועות שמערכת ההנעה תגיע מ VW (בעלת מניות בסוזוקי).
אם נקבל טיגואן מלוכסן עיניים, כראה שלא נתעלף. אבל המחשבה על על רכבת כח מבית VW עם transfer ו DSG יכולה להלהיב.
http://www.goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/story2/46E0AE1F9CDB6DA4CA257831000FD916
טיגואן זה גולף. אוטו מצוין, מרשים אפילו בהרבה מובנים, אבל בשימושים כמו "שלנו" באמת אין מה להתעלף ממנו. לעומת GV הנוכחית זו תהיה נסיגה.
ה-DSG שאנחנו מכירים משודך למנועים רוחביים. וכל עניין העברת הכוח לגלגלים האחוריים הופך את שידוך הטרנספר מהסוג המקובל ב-GV למשהו לא טריוויאלי. אל תשכח שעלויות פיתוח זה משהו שהיצרנים שמים עליו דגש רציני.
ומכיוון שהיום המגמה היא לכוון את המכוניות הללו לכביש, ואם הם באמת יעברו לרכבת הנעה עם מנוע רוחבי של VW אני מהמר שה-GV הנוכחית היא האחרונה שמצוידת בטרנספר עם הילוך כוח. סוג של קלאסיקה....
הי דרורקראתי את הכתבה שלך בהנאה רבה שכן לפני כחודש וחצי מכרתי סורנטו 2008 ורכשתי במקומופורסטר 2000X מודל 2011. היום כשאני משווה סורנטו לפורסטר אני חש בזמן הנהיגה הבדלעצום לטובת הסורנטו. כל הפלסטיקה בפורסטר ממש לא משהו, הדלתות וחלקי הפח ממש ניר. עדיין לא הזדמן לי לבחון הרכב בשטח, אבל היות ועד כה היו לי תמיד כלים כבדים, מיד כשקבלתי הרכב הוספתי מיגון תחתון והגבהה, ואני מתכוון לבחון אותו במסלולים הרבה מעבר לשבילי קק"ל. אני כותב כל זאת מפני שעשיתי עבודת מחקר יסודית לפני רכישת הפורסטר והגעתי למסקנהשמכל הג'פונים הוא בעל יכולת העבירות הטובה ביותר. הייתי שמח לקרוא דעתם של בעליפורסטר מהדגם החדש.
שים לב: תמיד היו לך "כלים כבדים" ועברת לקרוסאובר/ג'יפון. אתה משווה כאן תפוחים לתפוזים. ברור שיש הבדל.
סורנטו 2008 (דור ראשון) = SUV. אמנם SUV לא ענק, אבל בכל זאת. סרן חי מאחור, גלגלים גדולים יחסית (30 אינץ', לא ענקי, אבל מול הפורסטר זה גדול), טרנספר אמיתי עם הילוך כוח אמיתי. מנוע דיזל עם המון מומנט, משקל רציני...
פורסטר = ג'יפון. אין טרנספר (בדגם האוטומטי), מתלים נפרדים, גלגלים קטנים יותר. זה אוטו אחר לגמרי. ה"שטח" שהוא מיועד לעשות קצת שונה. כדי שלא תתאכזב, אני מיידע אותך מראש - גם אחרי הגבהה ומיגון אל תצפה ממנו לנסוע איפה שהסורנטו נסע. מצד שני, גם נאום ציוני נלהב לא ישכנע את הסורנטו לעוף בשבילים מהירים כמו הפורסטר. וזה לא רק כוח מנוע כמו תגובות שילדה, מתלים, היגוי וכו'.
על התנהגות כביש, נושא שמשום מה אוהבים לזלזל בו כאן, אני כבר לא מדבר.
איכות פלסטיקה וכו' - עניין אחר. אני חושב שגם במבחן לא הסתרתי את חוסר התלהבותי מהפלסטיקים הפנימיים בסובארו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.