צפייה בגרסה מלאה : Article: "באחה הקפות" צאלים 2011 - גראן-פרי מדברי
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=2249-%D7%91%D7%90%D7%97%D7%94-%D7%94%D7%A7%D7%A4%D7%95%D7%AA-%D7%A6%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%9D-2011-%D7%92%D7%A8%D7%90%D7%9F-%D7%A4%D7%A8%D7%99-%D7%9E%D7%93%D7%91%D7%A8%D7%99
יריב קלר ברוך
04-09-11, 23:10
כתבה מרשימה ויפה אירוע מרשים כן ירבו גם עם יש מה לשפר אצל כולם גם אצלי !אבל זה מה יש ואיין לנו משהו אחר .תודה יריב קלר ברוך
הטרופר של האחים גז הוא בהחלט בהמה אבל ממש לא קוריאנית. :rolleyes:
לא, לא קוריאנית. מה פתאום באמת?.... תוקן.
אני נהנה לראות סוף סוף שלושה TT צבעוניים, יפים, גדולים מהחיים, בקפיצות ונחיתות, איזה תמונות! באמת אמריקה. מצד שני - כל כך הרבה מכוניות חסרות... 16 כלים, לעומת 25 עד 30 שאנחנו רגילים אליהם. הקצה העליון אולי מתחדד, והמכוניות חוקיות, אבל למטה המצב לא נראה טוב.
לדעתי בזמן הקרוב יהיו פחות ופחות מתחרים. המצב הכלכלי והדרישה לרישוי תוריד מתחרים אבל אני מקווה שזה ישתנה מתישהו.
כמי שהתחרה בקטגוריה הסטנדרטית, עם החלת החוק ודרישות הרישוי, נראה לי שהקטגוריה הזו תמות... חבל. סביון
כמי שהתחרה בקטגוריה הסטנדרטית, עם החלת החוק ודרישות הרישוי, נראה לי שהקטגוריה הזו תמות... חבל. סביון
דווקא אני חושב להפך, יש לקטגוריה הזו פוטנציאל ענק.
ספורטאי חדש שנכנס לתחום לא יקפוץ ישר לTT או לT1 שיעלו לו הון עתק, הוא לדעתי יתחיל בקטן או בRZR.
עם RZR יכול להיות שכן למרות שגם פה נדרשת השקעה של כ- 100K.
בעבר היית יכול לבוא עם הג'יפ הפרטי שלך, לבנות כלוב, רתמות וכסאות- סביב ה-15K ולצאת לדרך,
היום צריך להוסיף על זה את נושא הרישוי (מדברים על מספרים של סביב ה- 10K עד 15K) ובנוסף כל מרוץ, אימון, שירותי מוסך וכו' מחייבים גרירה.
מה שפעם עשית ב- 15K היום אתה לא מסיים ב-40K.
שי שמעוני התחיל עם הדיסקברי הפרטי,
גל שחם התחיל עם פג'ארו פרטי,
צוות ג'יפולוג התחיל עם סופה פרטית,
עופר קוקוס התחיל עם הקינג הפרטי שלו
ואני מאמין שיש עוד רבים וטובים שכך התחילו את הדרך והיום הם מקצועיים ומקצוענים - האופציה הזו נסגרה.
מי שלא יבוא עם כסף מראש לא יוכל להתחיל.
בחוצה ישראל האחרון הסופה האדומה של צוות ג'יפולוג עברה תאונה (חרא נהג) עלות התיקון כ- 10K, השיקול היה אם להשקיע בשביל שני המחזורים האחרונים של הליגה ובסוף העונה להשקיע עוד כ- 15K עבור רישוי?
ההחלטה היתה לא, מבחינתי הסופה מתה ולדעתי גם כל הקטגוריה הזו - לצערי.
סביון
כתבתי לך מחירים. לדעתי כולל שכר בוחן זה 5K לרכב סטנדרטי שלא צריך בדיקת מעמס, כמעט כפול לרכב שכן צריך. פשוט רכב שצריך בדיקת מעמסה הוא רכב עם שלדה מבניה עצמית (או רכב בקטגוריה גבוהה) ולכן יש הרבה יותר עבודת בוחן.
אתה יודע מה, אני מתחייב שאם אתה תחליט להעביר את הרכב רישוי דרכי אז אני אעבוד תמורת מדבקה על הרכב. יענו ספונסר.
בנוסף, יש לך אופציה לרכב עממי. החסרון הוא שהתחרויות שתוכל להשתתף בהן תהיינה רק במתחם סגור. כנראה שההקפות בצאלים יחשב כמתחם סגור.
אם היה לי רכב, הייתי הולך על הסטנדרט. למעשה אני החלטתי לבנות את הג'יפ שלי (לעבירות) כסטנדרט כי אז אוכל להשתתף גם בראלי כסטנדרט ולצערי זאת הפלטפורמה הכי חזקה שיש לי כעת.
מיכה, לא להיתמם.
שלא נגיד שלא ידעתם שזה מה שיקרה.
החוק המיותר הזה הורג את הספורט המוטורי. הופך אותו לנישה ביזארית-אליטיסטית לבעלי ממון שיכולים לשלם מיליונים, ו/או למוסכניקים שיכולים לבנות מכוניות בעצמם בשעות הפנאי ובעלויות מופחתות.
אי אפשר לבנות ככה ספורט. כדי שהספורט המוטורי יהפוך למשהו משמעותי ונחשב, הוא היה מוכרח להיות בעל בסיס עממי יותר רחב. להתחיל מלמטה, מקטגוריות עממיות באמת - כלים סטנדרטיים עם רשיון דואלי, כאלה שיכולים לנסוע גם על כביש, לפחות מהבית למירוץ ובחזרה. ואל תגידו לי ש"אי אפשר" כי אם הייתם רוצים מספיק, נלחמים על זה בכל הכוח ולא מתפשרים, זה היה אפשרי. אבל את המקצוענים בעלי חשבונות העו"ש התפוחים זה ממש לא מעניין כי הם מכוונים מראש הכי גבוה שאפשר ויש להם יכולת לשלם תועפות, אבל מה עם כל היתר? נופלים החוצה. פורשים. והיום זה כבר אבוד.
ככה, עם 16 מכוניות (שילכו ויתמעטו, אני מבטיח לכם) לא בונים ענף ספורט. מה יישאר לנו, כדורגל?....:(
אז תהנו ממה שבישלתם. לדעתי העתיד של הספורט המוטורי בישראל מאד מעורפל. הוא ישאר נחלתם של מעטים שבמעטים.
אבל יש לך רשיון דואלי. מה שנקרא ספורט עממי. רכב בספורט עממי לא חייב בכלום, אפילו לא באביזרי בטיחות כמו כלוב וכדומה. הרשיון משרד התחבורה מהווה אישור ואסמכתא לרישוי כלי תחרותי. בזמני מרוץ הכי נחשב לתחרותי לכל דבר. יהיה לך מספר כסוף כמו לכל מתחרה אחר.
נכון שיש הגבלות אבל בסופו של דבר, מה שיגביל את המרוצים למתחמים סגורים זה לא זה אלא לדעתי העלויות הפקה.
מתחם סגור זה מתחם שכל הכניסות והיציאות ממנו ואליו תחת פיקוח.
זה מה יש ועם זה צריך להתמודד. אני לא אומר שאתה לא צודק. אני מסכים איתך ב100% אבל כמו שראשי המדינה הזו, הפקידים וה"נבחרים" לא סופרים מליוני אנשים ומפגינים, ככה הם לא סופרים אותך. נראה לך שלמישהו מהם אכפת אם יהיה או לא יהיה ספורט מוטורי? רק לנו המעורבים אכפת. למשרד הספורט אכפת אבל לכמעט כל אחד אחר בממשלה לא ממש אכפת ואין להם בעיה לדרוש דרישות פלצניות. משרד הספורט מנסה להתמודד מולם אבל זה קשה.
שכחתי שאין עריכה...
לדעתי האישית מי שרוצה להתחרות צריך רכב תחרותי ולא רכב דואלי. גם אם הרכב סטנדרטי לחלוטין. איפה ראית שמישהו מתחרה עם הרכב היומיומי שלו בחו"ל?
כתבה נחמדה אחלה צילומים ויופי של אירוע.
שכחתי שאין עריכה...
לדעתי האישית מי שרוצה להתחרות צריך רכב תחרותי ולא רכב דואלי. גם אם הרכב סטנדרטי לחלוטין. איפה ראית שמישהו מתחרה עם הרכב היומיומי שלו בחו"ל?
זהו, שכאן התנאים קצת שונים מאשר בחו"ל.
גם בחו"ל זה ספורט יקר, שלא נטעה. אבל בגלל שכאן הכל הרבה יותר יקר, בין פי 2 ועד פי 10, צריך אולי למצוא רעיונות יצירתיים איך להכניס כמה שיותר מתחרים עממיים.
ואם המדינה מעוניינת שיהיה כאן ספורט מוטורי, אבל רק למיליונרים, אז זה מה שקיבלתם, ואל נא תייללו שמספר המתחרים הולך ומתמעט. הכתובת היתה על הקיר.
שוב, יש לך, דרור, אפשרות לקחת את הפרייבט או ג'יפ שלך ולארגן לו רשיון דואלי. תוכל להתחרות איתו. אבל מה, יש תנאים שעם כל הכבוד, הם תנאים בסיסיים.
התנאי הוא שבוחן יבדוק את הרכב לפני ואחרי כל תחרות כדי לוודא שהוא תקין מספיק על מנת לעלות על הכביש. בגדול, בדיקת בלמים, גלגלים וכדומה. לא ביג דיל.
אבל, אנחנו ישראלים תחמנים אז איך אתה תוודא שהמתחרה אכן יצטרך להגיע אליך ולא פשוט "יחתוך" הבייתה? האירועים שבהם רכב עם רשיון דואלי יכול להתחרות בהם הם רק אירועים עם מתחם סגור. כלומר, יש פיקוח בכניסה וביציאה.
בנינו? בולשיט. מי שירצה לברוח יברח. גם ככה הרשיון משרד התחבורה שלך אצלי ביד ואם אני רואה שאתה לא בא לקחת אותו ואת המספרים שלך (מחליפים מספרים למספרים כסופים) אז אני מעביר את הרשיון לרשות והיא מעבירה למשרד התחבורה שמוריד את הרכב מהכביש.
השאלה היא האם תחרות בצאלים יכולה להחשב כמסלול סגור. יש יועץ לרשות, תדברו איתו.
נו באמת.
אז אם הכל כזה פשוט, למה יש פחות ופחות מתחרים?... ברור שבגלל העלויות.
16 מכוניות בחמש קטגוריות זה לא באמת ליגה, מתחרה אחד בקטגוריה זה כבר בכלל בדיחה, לא ספורט, אם תסלח לי.
מאיפה לי לדעת למה יש פחות מתחרים? אולי כי יש איזה משבר כלכלי?
אני יודע שניסו לפשט כמה שיותר את הדרישות.
לפני כמה שנים היה דיון על זה שכלוב תקני עולה המון כסף, היום אתה לא תתווכח אם צריך כלוב תקני או לא, נכון?
מצטער, אני לא יודע על מה אתה מתלונן. כל מה שרציתם קיבלתם.
יריב קלר ברוך
05-09-11, 15:47
חסרים מתחרים כי1 הספורט יקר2 ויש מודעות חברתית למצב הכלכלי 3 בנוסף עלו דרישות הסף 4 בנוסף לא חוקי עדיין להתחרות בגרסה הנוכחית 5 יש מתחרים ותיקים וחזקים {מי שעדיין מתחרה} אז יש אנשים שחוששים6 יש עוד דברים אבל לא בא לי להרגיז מספר אנשיםאני באופן אישי מוכן גם בשביל הספורט להלחם גם עם אלוף הארץ באיגרוף במשקל שלי בזירה זה ספורט {תנו לי להתאמן חודש חודשיים}:p
הנושא היחידי שמכביד הוא הצורך באישור של הטכניון בתהליך הרישוי, ומצד שני המעבר במעבדה הוא חד פעמי אז אולי זה לא כל כך נורא.....
ועל קיום תחרויות מסודרות יכבידו הרבה יותר נושאים כמו למשל ביטוח,אישורים שונים ומשונים (כמובן במסלולים פתוחים)
אני בכל אופן רוצה להיות אופטימי ולקוות שנועם לא ירים ידיים ושיהיה מספיק ביקוש מצד המתחרים לארועים, לאחר שנה או שתיים האבולוצייה תעשה את שלה לטוב או לרע.
כמו שציינתי אני אופטימי לפחות בכל מה שקשור בארועי הקפות.
אני לא יודע על אחרים אבל ברגע שהכול יהיה מסודר ויהיו ביטוחים וזה יהיה חוקי אז אני בהחלט רוצה להתחיל להתחרות וכנראה שבסטנדרט עם ג'יפ. אני יודע שלהגיע הרבה אני לא אגיע אבל גם לנסוע על TT שעולה 350 אלף שקל לא יתן כלום.
הנושא היחידי שמכביד הוא הצורך באישור של הטכניון בתהליך הרישוי, ומצד שני המעבר במעבדה הוא חד פעמי אז אולי זה לא כל כך נורא.....
ועל קיום תחרויות מסודרות יכבידו הרבה יותר נושאים כמו למשל ביטוח,אישורים שונים ומשונים (כמובן במסלולים פתוחים)
אני בכל אופן רוצה להיות אופטימי ולקוות שנועם לא ירים ידיים ושיהיה מספיק ביקוש מצד המתחרים לארועים, לאחר שנה או שתיים האבולוצייה תעשה את שלה לטוב או לרע.
כמו שציינתי אני אופטימי לפחות בכל מה שקשור בארועי הקפות.
יש 2 בדיקות של טכניון או מעבדה מוסמכת אחרת. אחד זה בדיקה של כל האוטו, הכול כולל הכול. החל מגובה פנסים וכלה בריתוכים, אביזרי בטיחות וכדומה.
בדיקה שניה היא בדיקת מעמסה לשלדה מבנייה עצמית (במאמר מוסגר, בעיקרון אין קריטריון ברור כרגע מי צריך לעשות בדיקת מעמסה יתכן שגם רכבים משודרגים מאוד, סטייל הרכב עבירות לשעבר של רדיאטור מודיעין וכדומה, יצטרכו בדיקת מעמסה).
כל בדיקה עולה בקירוב 2500 ש"ח. תוסיף אגרה ועוד שונות ויש לך בסביבות ה5500 ש"ח שאתה צריך לשלם. מעבר לזה יש כמובן עלויות גרר, שכר בוחן וכדומה.
זה לא בשמיים. מצטער לכתוב את זה אבל מי שזה מה שמפריד בינו לבין תחרויות אז לא צריך להתחרות.
חברים !אני מתחרה ברכב סטנטרתי לחלוטיןעם בומים משופרים בלבדאני רותה להגיד לכם שאדם שמרוויח פחות מ20000 שח לחודשקשה מאוד להוציא כ5000 שח כל תחרותובחוצה כ15000 שח.לפני כל תחרות אני מתלבט האם לפרוש או להמשיך.רק הדודה לא נותנת לפרושחוק הספורט המוטורי והרשוי של כלי הרכברק גורמים לכך שאנו בסוף לא נוכל להתחרות!
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.