PDA

צפייה בגרסה מלאה : הסבה לגז - גרנד ויטארה קצר 2001, האם כדאי?

asypeer
24-09-11, 10:34
הי,
אתמול במפגש ג׳יפולוג התעניינתי בהתקנת מערכת גפ״מ. מחישוב גס שעשיתי, עלות ההתקנה תחזיר את עצמה תוך שנה עד שנה וחצי (הרכב עושה 1:10, 15K ק״מ בשנה, 7 ₪ לליטר)
השאלות שעליהן לא קיבלתי תשובות ופה אני מבקש עצה:
1. האם הבלאי של המנוע יגבר (לרכב יש כבר 134K ק״מ). שמעתי שאם הראש מנוע מאלומיניום זה עלול לגרום לעיות עקב עבודה בטמפרטורות גבוהות, האם ישנן עוד השפעות לרעה?
2. האם בכל פעם שארצה לטפל באוטו במוסך אצטרך לנתק את מערכת הגז אצל המתקין לפני הטיפול?
3.האם ה״סחיבה״ של הרכב תיפגע באופן משמעותי (הרכב עם גיר ידני אם זה משנה..) ?
4. מה לגבי חיישנים ושאר רכיבים יקרים, האם ישנה סכנה לשיבוש קריאות ?
5. מישהו מכיר בעל רכב דומה בפורום שביצע הסבה?

וכן, אני מודע לכך שהבגאז׳ הקטנטן של הרכב יצטמצם עוד יותר עקב מיקום המיכל בו..
תודה,
אסף

אור .ס.
24-09-11, 10:42
הי,
אתמול במפגש ג׳יפולוג התעניינתי בהתקנת מערכת גפ״מ. מחישוב גס שעשיתי, עלות ההתקנה תחזיר את עצמה תוך שנה עד שנה וחצי (הרכב עושה 1:10, 15K ק״מ בשנה, 7 ₪ לליטר)
השאלות שעליהן לא קיבלתי תשובות ופה אני מבקש עצה:
1. האם הבלאי של המנוע יגבר (לרכב יש כבר 134K ק״מ). שמעתי שאם הראש מנוע מאלומיניום זה עלול לגרום לעיות עקב עבודה בטמפרטורות גבוהות, האם ישנן עוד השפעות לרעה?
הבלאי של המנוע אכן גדל משמעותית עקב התחממות יתר של השסתומים שלא מקבלים קירור מהדלק, ניתן לעכב את הבלאי הזה באמצעות "משמנת", אשר מטפטפת שמן דליל יחסית לצילנדר כדי לפצות על חוסר הדלק, הפתרון הוא לא 100% אבל עוזר.
קח בחשבון שלסוזוקי מנועים רגישים ובשטח תאלץ לנסוע על בנזין ע"מ לא לקצר עוד יותר את חיי המנוע.
2. האם בכל פעם שארצה לטפל באוטו במוסך אצטרך לנתק את מערכת הגז אצל המתקין לפני הטיפול?
אם הנך מטפל במוסך מושרה יבואן, תצטרך לנתק את המערכת בכל כניסה למוסך. אם הנך מטפל במוסך מורשה משרד התחבורה כללי, נוכל לכוון אותך למוסכים אשר מטפלים ברכב למרות המצאות המערכת ואף כאלו אשר הוסמכו לכך (יש את נענע בראשלצ, שעוסק בהסבות רכבים ומפעיל גם מוסך מכונאות כללי באותו המתחם, לדוגמא).
3.האם ה״סחיבה״ של הרכב תיפגע באופן משמעותי (הרכב עם גיר ידני אם זה משנה..) ?
כן
4. מה לגבי חיישנים ושאר רכיבים יקרים, האם ישנה סכנה לשיבוש קריאות ?
בלאי מואץ לחיישני החמצן והממיר הקטליטי, בלאי מואץ למצתים וסלילי ההצתה.
5. מישהו מכיר בעל רכב דומה בפורום שביצע הסבה?
לא מכיר מישהו בפורום, אבל יש בתחנת הגז בה עבדתי 3 לקוחות, 2 בלאנו 1 ג.ויטרה (אותו מנוע), אחד עם בלאנו לא מרוצה כי הרכב משמש נהגים פרטיזנים והרסו אותו, ה2 האחרים מאוד מרוצים.

וכן, אני מודע לכך שהבגאז׳ הקטנטן של הרכב יצטמצם עוד יותר עקב מיקום המיכל בו..
תודה,
אסף

שנה טובה

-->