צפייה בגרסה מלאה : צריך הדרכה | איך מחליפים 'יוניט' ?
כאמור, דיפנדר בנזין 94'.
אור רוורס הפסיק לעבוד. הבעיה לא בנורה.
אייל אומר שזה ה'יוניט'.
אז לפני שאני משגע אותו סתם, רציתי לבדוק בעצמי - אולי מדובר בחוט רופף ולא בכל היוניט ?
הקיצר - איך אני מגיע ליוניט ומה לבדוק ?
ובבקשה, הסבר למתחילים. אף פעם לא עשיתי זאת בעצמי.
תודה מראש.
מדובר במפסק שיושב על הגיר,
כאשר ידית הגיר במצב רוורס , המפסק סגור,
בשאר המצבים - פתוח.
לא בעיה לבדוק - פשוט לפעמים קשה להגיע,
קח נורת ביקורת או אוומטר (במצב התנגדות) - אם המפסק פתוח (התנגדות אינסוף)גם כאשר הרכב ברוורס - היוניט דפוק.
אם אתה בודק התנגדות - כמובן נתק את היוניט מהחוטים , אם אתה בודק עם נורת ביקורת , לא לנתק ,כמובן הסוויטש צריך להיות במצב שמגיע חשמל.
חוץ מזה תעבור על כל החיווט, תבדוק עד לאיפה מגיע12V
אתה גר ליד - אם אתה צריך עזרה , אתה יכול להגיע אלי ואראה לך.
בהצלחה!
את העיקרון אני מבין.
אני שואל מאיפה לגשת ליוניט ע"מ לבדוק. מה לפתוח, מאיפה להתחיל ?
מאיפה מתחיל החיווט ועד לאן (ואיך) לעקוב אחריו ?
ברור לי שאייל מסדר את העניין ב-10 דק' לא כולל קפה, אבל בא לי לנסות לבד :)
אתה ניגש לגיר ...אתה צריך לשכב מתחת לרכב ,
שים איזה קרטון כי יקח לך זמן למצוא
הגיר יושב לפני הטרנספר ואחרי המנוע.
הסוויטץ הנ"ל יושב לרוב בחלק העליון של הגיר , אתה יכול לזהות אותו ע"י זה שמחובר אליו חוט חשמל.
מהרגע שזיהית את הסוויטץ - תמשיך כמו שהדרכתי קודם ...
לגבי חוטים - תוריד ספר רכב , ותסתכל על מערכת החשמל.
תיבת הילוכים אוטומטית או רגיל?
תודה אמיר, מחר אני מתחת לרכב....
לפי ההסבר שלך, בעצם לא אוכל לראות בעיניים את היוניט אלא לאחר שאפרק אותו נכון ?
גרשון ! ידעתי שתגיע עם התרשים הנכון בזמן הנכון :D
דיפנדר, 94', מנוע בנזין, 3.5 ליטר, תיבת הילוכים ידנית.
בשביל למדוד אותו לא צריך לפרק אותו - מקסימום לפרק את החוט חשמל שמחובר אליו כמו שאמרתי.
אל תפרק סתם - להרכיב זה יותר מסובך , צריך גם לכוון , ואם לא תכוון טוב - הילוך רוורס לא יכנס לך.
תודה אמיר, מחר אני מתחת לרכב....
לפי ההסבר שלך, בעצם לא אוכל לראות בעיניים את היוניט אלא לאחר שאפרק אותו נכון ?
גרשון ! ידעתי שתגיע עם התרשים הנכון בזמן הנכון :D
דיפנדר, 94', מנוע בנזין, 3.5 ליטר, תיבת הילוכים ידנית.
......
למיטב זכרוני הגישה הכי פשוטה היא מלמעלה - מפרקים את החלק האמחצעי של הרצפה (כמה ברגים, רבע שעה עבודה אם עושים את זה מסודר ונקי) והכל שם.
אסף.
למיטב זכרוני הגישה הכי פשוטה היא מלמעלה - מפרקים את החלק האמחצעי של הרצפה (כמה ברגים, רבע שעה עבודה אם עושים את זה מסודר ונקי) והכל שם.
אסף.
טפלתי לפני כשנה בסוויץ. ממליץ לדבוק בתנוחה המיסיונרית (אתה האישה מתחת).
בשביל למדוד אותו לא צריך לפרק אותו - מקסימום לפרק את החוט חשמל שמחובר אליו כמו שאמרתי.
אל תפרק סתם - להרכיב זה יותר מסובך , צריך גם לכוון , ואם לא תכוון טוב - הילוך רוורס לא יכנס לך.
אם לא אכוון טוב - לא יכנס לרוורס. ברור.
אבל אם הסתבכתי ופשוט לא הרכבתי בחזרה (במילא אין לי אור רוורס בנתיים) - אז אין לי בעיה ?
הילוך רוורס יכנס עם או בלי UNIT...הוא אחראי רק על אור במקרה שלך
מניסיון שלי זה המצב : אם מבריגים את היוניט יותר מידי פנימה - הוא מפריע פיזית לבורר להכנס לרוורס
אם אין יוניט - הוא לא מפריע.
השמשוני יחיעם
28-12-11, 08:53
94 עם אור רוורס !!!!!!!!!!!!!!! שאני אמות (:
מניסיון שלי זה המצב : אם מבריגים את היוניט יותר מידי פנימה - הוא מפריע פיזית לבורר להכנס לרוורס
אם אין יוניט - הוא לא מפריע.
אין צורך להגדיר את חיישן
אתה לא יכול להדק אותו יותר מידי...
SEE PIC
94 עם אור רוורס !!!!!!!!!!!!!!! שאני אמות (:
מה אתה מדבר.... אם אני מצליח עם זה, אני מסדר את אור הערפל האחורי ואחרי זה את מפשיר האדים בשמשה האחורית ;)
(אתמול הצלחתי לסדר את המגב האחורי !)
גרשון, שוב תודה, התרשים השני אפילו יותר ברור.
מה אתה מדבר.... אם אני מצליח עם זה, אני מסדר את אור הערפל האחורי ואחרי זה את מפשיר האדים בשמשה האחורית ;)
(אתמול הצלחתי לסדר את המגב האחורי !)
גרשון, שוב תודה, התרשים השני אפילו יותר ברור.
תייר
אם תצליח לסדר את אור הערפל ואת מפשיר האדים מאחור תיהיה מועמד רציני לצל״ש (ותצטרך ללמד גם אותי איך לעשות את זה).
כשאני החלפתי יוניט (גיר ידני) ניסתי מלמטה וזה היה סוג של סיוט. הגישה מאוד לא נוחה. ניכנסתי לאוטו, פירקתי את מגן הפלסטיק של הגיר והיוניט יושב לי ממש מול העיניים. נורא פושט לבדוק אותו, תיק תק אתה מפרק אותו. מתחת לרכב נורא קשה להכניס את המפתח הנכון בשביל לפרק אותו (אתה כמובן לא יכול עם בוקסה). אל תשכח שאם מתברר לך שאתה צריך להחליף אותו אתה צריך לשכב עוד פעם מתחת לרכב. אם פירקת את הכיסוי, פשוט תשאיר את זה ככה עד שתרכיב את החדש. טיפ (מניסיון) - אחרי שהוצאתי את היוניט והבנתי שצריך להחליף אותו אמרתי לעצמי "בשביל מה להחזיר. נשאיר אותו בחוץ שתהיה לי דוגמא כשאני הולך לקנות חדש". רעיון לא טוב. יוצא שמן מהחור של היוניט. אז תחסוך לך את זה גם.
עוד דבר אחרון - אני בדקתי את היוניט עם מד רצף - הרכב ברוורס, צריך לצפצף.
בהצלחה,
נועם.
דיפנדר יחיד מסוגו בארץ !!!
אור ערפל אחורי - עובד !
אור רוורס - עובד !
מגב אחורי - עובד !
ו......... מוכנים ? ....... מפשיר אדים אחורי - עובד !!!!
הוכחות:
55742
כמה זה מוסיף לערך הרכב ? 10-20K ?
תצ׳מע הישג רציני...
ביצוע עצמי או חשמלאי מדופלם עם הרבה סבלנות ורצון?
אני ניג'סתי.
לאייל היתה המוווון סבלנות.
ניג'סתי עוד קצת....
הוא אומר ש"עשינו יחד", התפקיד שלי היה בעיקר לעמוד מאחורי הג'יפ ולצעוק "דולק ! / לא דולק !" ...
רוב הבעיות היו קטנות, מטופשות ומעצבנות. אבל מהסוג שלוקח המון זמן להבין מהן.
מי זה איל ? האם זה האייל ( איל ) מהפרסומת עם הדיפנדרים ל- 012 ? כתבת שהוא מגיש קפה, זה בית קפה ?
האמת, שזה לא נשמע לי בלתי אפשרי.....
אני חושב ששנה שעברה גם אני החזקתי בתואר הזה. מאז, המפשיר אדים מקצר (הלך הבידוד שבין הזכוכית לסרגלים שתופסים אותה, ענין של כמה דקות) והאור רוורס
עובד פעם כן פעם לא, עוד לא ממש הבנתי למה.
שורה תחתונה, ריספקט אבל נראה לי זאת משימה ברת השגה.
מברוק.
נועם.
מי זה איל ? האם זה האייל ( איל ) מהפרסומת עם הדיפנדרים ל- 012 ? כתבת שהוא מגיש קפה, זה בית קפה ?
לא לא, פשוט חבר משותף של אמיר ב.א ושלי, שעוזר לי לפעמים. אם אני מנג'ס.
אבל נראה לי זאת משימה ברת השגה.
בהחלט בר השגה ולכן מומלץ, במיוחד למי שמשתמש (כמוני) בדיפנדר כפרייבט וצריך בטיחות בכביש.
האמת, שזה לא נשמע לי בלתי אפשרי.....
אני חושב ששנה שעברה גם אני החזקתי בתואר הזה. מאז, המפשיר אדים מקצר (הלך הבידוד שבין הזכוכית לסרגלים שתופסים אותה, ענין של כמה דקות) והאור רוורס
עובד פעם כן פעם לא, עוד לא ממש הבנתי למה.
שורה תחתונה, ריספקט אבל נראה לי זאת משימה ברת השגה.
מברוק.
נועם.
העובד פעם כן פעם לא, קורה גם ברכב שלי, שתי לב שהפעם כן קורה כאשר יורד בירידה ברוורס...יכול להיות שמן משבש את היוניט ובירידה לאחור זה חולף ואז אולי החלפת יוניט מיותרת
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.