צפייה בגרסה מלאה : החלפת שמן בסרנים אחרי מעברי מים
שלום חברים,
אני נוהג בסמוראי 92
הייתי בטיול בנחל דישון , לפחות 8 מעברי מים בחלקם קצת יותר מגובה הגלגל , כל מעבר לא נמשך יותר מחצי דקה.
הנשם הוא סטנדרטי ולא מוגבה , אבל ניראה לי מוגזם מעט שברכב שטח אחרי מעברי מים יחדור מים לסרנים.
מה הנזק שיכול להיגרם מחדירת מים לסרנים
איך בודקים את מפלס השמן
איזה מפתח/בוקסה צריך (האום עגול עם שקע מרובע לפתיחה)
סוג השמן
ואולי בכלל לא בודקים שמן בסרנים אחרי כל טיול כזה בוקסרה
מודה לכם על העזרה
פתח בורג מילוי עליון ובדוק מה יש בביצה.
לא תוכל להתבלבל אם חדרו מים.
הנזק עלול להיות מאוד גדול, ולעלות לך בשיפוץ סרן. חבל, 5 דקות בדיקה.
ישנו מפתח מרובע עבור הפקקים בביצה שאת מידתו איני זוכר.
אני יבדוק מה יש בביצה
כשפותחים את בורג המילוי איך אדע שיש שם מספיק שמן ?
או, זה ממש פרק המבוא.
ראשית מציא שתוריד את ספר הרכב של סמוראי שישנו כאן באתר. או תרכוש לך אחד בעותק קשיח באיביי.
כשממלאים שמן בסרן פותחים את פתח המילוי (העליון הוא מילוי התחתון הוא ריקון, תמיד פותחים קודם את המלוי כדי לוודא שלא ניתקע עם סרן ללא שמן ובורג מילוי תקוע) וממלאים עד שמפלס השמן מגיע לפתח ומתחיל ליזול מהחור- אז סוגרים את הבורג.
במקרה שלך פתח את הבורג, ראה אם נשפך החוצה "טחינה" שזה שמן מעורבב במים במרקם שניראה כמו טחינה גולמית.
במידה ולא נשפח כלום, הכנס אצבע פנימה והטה כלפי מטה, הוצא את האצבע וראה שאכן זה שמן במרקם של שמן.
במידה ומשהו מחשיד, פשוט רוקן את השמן מבורג הריקון ומלא במקומו שמן 80W90 חדש. (והנה טיפלת בסרן)
איזה מפתח/בוקסה צריך (האום עגול עם שקע מרובע לפתיחה)
המפתח המרובע זה בדיוק התושבת של הידית ראצ'ט שעליה אתה מרכיב את הבוקסות...
פשוט חבר אותה ישירות לבורג מילוי / ריקון או באמצעות מאריך (תלוי בסט בוקסות שיש לך...) ותשתדל להחזיק אותו כמה שיותר ישר ויציב בפתיחה ובסגירה... הראשים שלהם נשחקים בקלות...(חדשים עולים שקלים בודדים אפילו במכשירי תנועה...ועדיף להחליף מאשר להישאר עם אחד שחוק)
עוד טיפ קטן - באום הזה אמור להיות מגנט, במידה ויש נזקים בגלגלי שיניים ידבקו למגנט חתיכות ושבבי מתכת...(בעיקר בבורג ריקון כי הוא למטה...)
אם אתה רואה שיש שכבה כמו מן ג'ל מתכתי כזה - זאת שחיקה סבירה... לא לדאוג...
מיכאל.
GodsFather
10-03-12, 06:04
ואם כבר - תאריך נשמים לקראת הצלילה הבאה.
וכמה שיותר מהר תבצע את הבדיקה,כך ייטב
הירשפלד יובל
10-03-12, 13:18
המפתח המרובע זה בדיוק התושבת של הידית ראצ'ט שעליה אתה מרכיב את הבוקסות...
רצוי לציין הידית באיזה DRIVE היא , אצלי לפחות בגיר היא הייתה 3/8 עד שנמאס לי מהפקק הנ"ל , היה סיוט לפתוח אותה כל פעם בצפיפות ליד הדריישאפט עד שההחלפתי את הפקק הנ"ל והיום כל 8 ברגי המילוי מתחת לרכב הם 17 + 24 ממ'ר .
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.