צפייה בגרסה מלאה : תוספות בסיסיות לג'ימני
היי. אני כמעט בטוח שאני הולך לקנות ג'ימני, ואני כבר מתחיל לחשוב על תוספות בסיסיות לשטח. יש לציין כי רק קיבלתי את הרשיון לפני חודשיים אז אני מתחיל לחלוטין. אני חושב שתוספות בסיסיות יהיו צמיגי שטח, או אולי בגלל שאני מתחיל ואני לא יודע כמה אני אצא לשטח - 50/50 טובים. אז הייתי רוצה המלצות לצמיגים איכותיים, במידה הסטנדרטית שהרכב צריך (205?) בלי להגביה אותו.
דבר נוסף שאני חושב שצריך זה מיגוני גחון, כדי שאני לא אזדחל כל המסלול מחשש שאיזה אבן תפגע ברכב שלי. שוב, הייתי רוצה המלצות למשהו איכותי.
תודה.
לפי דעתי זה צריך להיות הסדר בשבילך...אם היה לך ניסיון יכול להיות שמשהו היה זז..אבל לנהג חדש:
1. מיגון - טרנספר חובה, אוזני רדיוס/גחון כל השאר - פחות
2. הגבהה - עולה בין 3500 ל5500
3. נעילה אחורית - מקסימום 2500 שקל כולל התקנה. אפשר גם להביא מארה"ב בפחות כסף.
4. צמיגי שטח 100% - יכול להיות שהם צריכים לבוא לפני הנעילה..בכל מקרה אל תחליף את הצמיגים במיוחד, אבל כשתחליף - אז לשטח מלא. אם יהיה במלאי - שזה בעיה כי במידה הזאת יש רק דגם אחד.
ג'ימני לא צריך יותר מזה, כל אלו ששמו עוד נעילה/יחסי העברה/ וכו'... אל תתרגש...
אתה בטוח שזה הסדר? נראה לי הגיוני יותר שזה יהיה
1. צמיגי שטח - הצמיגים הרגילים בכלל יכולים לגעת בשטח?
2. מיגון טרנספר.
ואח"כ הגבהות, נעילות, דיפ נוסף, יחסי העברה וכו'..
למשל אני לא חושב שהגבהה היא קריטית אם אני לא מתכוון להכנס למים או משהו...
לגבי הצמיגים - אם אתה צריך להחליף תשדרג לשטח מלא. ה50 50 יעשו את העבודה יחסית...כל עוד זה לא בוץ או משהו כזה. כמובן שזה תלוי במצבם.
חד משמעית צמיגי 50\50 פחות טובים בשטח מ100% אבל זה לא הדבר הראשון שהייתי עושה אלא אם כבר צריך להחליף צמיגים.
2. מיגון - חובה לדעתי.
3. נעילה - הג'ימני רכב נמוך יחסית במצבו הראשוני. עוד 5 ס"מ יעזרו לך לא לגרד אבנים. לא צריך יותר מזה..
עשה איתי את חוצה ישראל ג'ימני עם הגבהה של 5 ס"מ, מיגונים ונעילה אחורית..עבר הכל כמו גדול!! אמנם היה לו נהג תותח..אבל זה מראה על היכולות שלו.
אם תרצה כבר מעבר לזה - אתה תבין שג'ימני לא בשבילך
אני חושב שאתה מתכוון להגבהה ולא נעילה. בכל מקרה, מה באמת התפקיד של נעילה אחורית? מה היא עושה?
ואתה מתכוון שהוא עבר הכל כמו גדול עם צמיגי הכביש הסטנדרטיים של הרכב?
אני חושב שאתה מתכוון להגבהה ולא נעילה. בכל מקרה, מה באמת התפקיד של נעילה אחורית? מה היא עושה?
ואתה מתכוון שהוא עבר הכל כמו גדול עם צמיגי הכביש הסטנדרטיים של הרכב?
אכן התכוונתי להגבהה ולא נעילה.
לגבי מה שעושה נעילה - אין לי ממש כוח לפרט..תעשה חיפוש, ותמצא ואפילו יש מדריך לנעילות דיפרנציאל שהשקיעו בו מאוד ומסביר את הכל מכל כיוון.
אני דיברתי על ג'ימני עם צמיגי שטח מלא..אבל שוב פעם. ברוב המקרים הנהג הוא זה שקובע עם הרכב עובר/עולה/יורד בשלום, הצמיגים רק עוזרים לו פה ושם.
בקיצור, תקנה רכב, ואז תצא לטיולים, תלמד לנהוג ותראה כבר לבד מה אתה צריך לשפר
סליחה שאני מתערב,
אבל... נראה לי שזה קצת מיותר לייעץ לבחור עם חודשיים רשיון להגביה את הרכב ולשים צמיגי שטח מלא. המתכון הזה, בכל רכב שטח ועבוד כל נהג, דורש התייחסות שונה בנהיגה. גם כך ג'ימני הוא לא הרכב הכי יציב שיש, ודאי לא כשנהג בלי נסיון נוהג בו. להוסיף לזה הגבהה וצמיגי שטח מלא.... לי זה נראה קצת מוגזם.
יש משהו במה שאתה אומר. אני אישית חושב גם שצמיגי חצי חצי יעשו את העבודה מספיק טוב מלבד בבוץ אז יש יתרון לצמיגי שטח מלא.
הרי רובנו כאן נוסעים ביום יום עם הרכב בכביש...צמיגי שטח מלא מלבד הרעש גם פחות אוחזים בכביש כך שהמתכון של צמיגי שטח מלא והגבהות וילד בן 17...
ItayWitzer
21-03-12, 16:39
סליחה שאני מתערב,
אבל... נראה לי שזה קצת מיותר לייעץ לבחור עם חודשיים רשיון להגביה את הרכב ולשים צמיגי שטח מלא. המתכון הזה, בכל רכב שטח ועבוד כל נהג, דורש התייחסות שונה בנהיגה. גם כך ג'ימני הוא לא הרכב הכי יציב שיש, ודאי לא כשנהג בלי נסיון נוהג בו. להוסיף לזה הגבהה וצמיגי שטח מלא.... לי זה נראה קצת מוגזם.
מסכים עם כל מילה, שיקנה את האוטו, יתחיל לטייל ולאט לאט יבין מה הוא רוצה, כמה כסף פנוי יש לו ואז שיבקש יייעוץ על שיפורים.
בקיצור, תקנה רכב, ואז תצא לטיולים, תלמד לנהוג ותראה כבר לבד מה אתה צריך לשפר
כולכם מחזקים את מה שכתבתי לו..
אז איזה צמיגי חצי-חצי הם הכי איכותיים ומומלצים?
תלוי..אתה מוכן להוציא עכשיו 4000 שקל על רביעיית צמיגים? צריך בכלל להחליף את הצמיגים? קודם תקנה אוטו ואז תשאל שאלות...
צמיגי שטח ונעילה אוטומטית לנהג צעיר? הגזמתם.
הג'ימני שלי בלי נעילה ועם צמיגי 50 50 נוסע בשטח יופי.
אני רוצה רק להוסיף שלפני כל השיפורים בג'ימני יש להתייחס לאוזני העיגון המקוריות.
רצוי מאוד לחזק אותן לטובת חילוץ בשטח.
"יש לציין כי רק קיבלתי את הרשיון לפני חודשיים אז אני מתחיל לחלוטין. אני חושב שתוספות בסיסיות יהיו צמיגי שטח, או אולי בגלל שאני מתחיל ואני לא יודע כמה אני אצא לשטח"
חברים, קצת אחריות? נהג חדש שלא בטוח שרוצה בכלל שטח!
1. קנה סוזוקי סוויפט/מזדה 2 וכו'......
2. במידה ואתה מתעקש ג'ימני, במצבו המקורי גם עם הצמיגים המקוריים הג'ימיני מגיע רחוק בשטח, במידה והמקוריים גמורים קנה צמיגי AT או 50/50 בפי העם ותתחיל לנהוג בשטח קל/בינוני.
3. בשלב הבא,אם אתה מחליט שטח וחשוב להזכיר,לא נכנסים לשטח בינוני/קשה/מדבר לבד !, שדרג לפי הסדר הבא : מיגון טרנספר,מיגון סף, מיגון מיכל דלק. הגבהה קפיצים/בולמים פוגעים ביציבות של הרכב ומשפרים מאוד את הנוחות, רק אחרי שתרכוש קצת ניסיון בנהיגת כביש, שנה לפחות.
אני זוכר לפני הרבה,הרבה מאוד שנים בבסיס הטירונות היה כתוב "הוראות בטיחות נכתבו בדם" . אני עדיין חושב שג'ימיני זה רכב לא סלחני לטעויות ובטח לא מיועד לידיים של נהג צעיר חסר ניסיון אפילו עם הוא בטוח שהוא אחראי.
אז איזה צמיגי חצי-חצי הם הכי איכותיים ומומלצים?
brigestone dueler 694
לדעתי האישית על תחליף צמיגים ועל תעשה כלום חוץ ממגן טרנספר שעולה בסביבות 600-800 כולל התקנה,צא לטייל תהנה ותלמד לפי ההתקדמות שלך מה באמת אתה צריך...
הסדר הנכון לדעתי
1. מיגון טרנספר
2. נעילה אחורית אוטומטית
3. צמיגים 50/50 - מספיק בהחלט
4. הגבהה
קודם כל - גילוי נאות:
אני עובד ב"גתוס", ומוכר/מתקין את רוב השיפורים שאכתוב עליהם כאן. אז רק שתדע שאני לא אובייקטיבי.
לדעתי סדר השיפורים מאוד תלוי באופי הנסיעות שלך. הבעיה היא שעדיין אין לך מושג מה אופי הנהיגה שלך - אפילו לא על כביש!
אני כן ממליץ לך למגן טרנספר. אם במקרה קנית ג'ימני עם מתלים (בולמים/קפיצים) עייפים - נצל את ההזדמנות בשביל לשדרג.
מניסיוני, הקיט (המעודכן - ללא שקיעה) של אולד-מן נותן תמורה מצוינת לכסף, אבל יש עוד אופציות.
תמיד תקפיד על הכלל הכי חשוב - לא לצאת לטיול לבד (גם אם ממש בא לך).
נסה להיות זהיר, כי הלקח של "הייתי צריך לשים מגיני סף (מדרגות)" הוא לקח יקר.
ולאט לאט תשפר.
אם תקפיד לנסוע עם רכב נוסף (וציוד חילוץ, כמובן) - במקרה הכי גרוע, ימשכו אותך קצת.
בכל מקרה אני לא הייתי ממהר להחליף צמיגים עד לשלב שאתה מבין מה באמת אתה עושה עם הרכב. חבל להשקיע ב50% ואז להבין שאתה בעצם צריך 100% (כמו שקרה לי ברכב הראשון).
ובכל מקרה -
ברוך הבא לעולם נפלא של ג'יפאות, טבע והוצאות כספיות מיותרות (בקטע טוב, כן?)
ברוך הבא!
כמה מילים על הג'ימני
ג'ימני זה רכב קטן, איטי, לא יציב, קופצני, מרעיש, ויש לו מספר מחלות.
אתה עדיין רוצה ג'ימני? אז ככה:
הרכב בנוי בשלדת סולם, שני סרנים חיים, ו4 קפיצי סליל.
כלומר, הרכב בנוי כמו ג'יפ אמיתי, ואכן הוא כך.
הרכב מאוד אידיאלי לנהג צעיר לדעתי, או לזוג.
הביטוח שלו כמו של פרייבט וצריכת דלק אפילו טובה יותר (בעזרת מנוע ה1.3)
איזה דגם חשבת לקנות?
יש מספר דגמים, מ99-05 שילוב הטרנספר הוא מכני והמנוע שונה.
מ05 ומעלה שילוב הטרנספר (כלומר שילוב ה4X4) נהפך לכפתור והתווסף למנוע תזמון שסתומים שונה. וגם הטמבון השתנה.
לפני שאתה מתחיל לחשוב על לשפר וכד', אין לך למה. תמתין.
הרכב בסטנדרט שלו נותן עבירות מצויינת!
תיסע עם הרכב, חודש-חודשיים, תלמד על השטח, אני מעוניין לחזק את רון נחמן
בשום לפנים ואופן אל תצא לשטח לבד! גם אם זה שבילים! אין דבר יותר מסוכן מזה!
תראה כמה אתה יוצא לשטח אחרי שתקנה את הרכב, ותבדוק אם במצב הנוכחי שלו הוא לא מספק אותך.
כמובן שהדבר הראשון שלא משנה מי אתה ומה אתה מתכנן לעשות ברכב, אני ממליץ לעשות מיגון טרנספר. זה המיגון החשוב ביותר בג'ימני.
תעדכן בפרטים ואז נוכל לעזור לך יותר לעומק, שתדע גם מה אתה מחפש מהשטח!
בהצלחה, ניב.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.